Page 56

Monogràfic_3_ok

16/3/06

15:41

Página 57

El treball en equip

té. Sovint és una qüestió que va més enllà d’horaris i de temps per fer les coses. És a dir, quan més tenen a veure la finalitat i els objectius de l’esplai amb allò que jo penso, més m’implicaré i més participaré. Per exemple, si un monitor practica l’escalada i té ganes d’ensenyar a escalar als adolescents del seu grup, i l’esplai no inclou en cap cas aquest objectiu en el seu programa, aquest monitor molt probablement es desmotivarà. D’aquí que haguem d’escoltar tothom quan elaborem els objectius i el programa d’activitats. Si cada un d’ells sent que pot aportar el seu gra de sorra i que les seves aspiracions més individuals queden cobertes suficientment, s’implicaran en més alt grau. Finalment, i en relació directa amb les funcions del lideratge, quan vulguem motivar l’equip a fer alguna cosa mirem de transmetre el missatge amb entusiasme, intentem connectar amb algun interès o necessitat personal dels companys. Hi ha una frase que descriu molt bé això que expliquem. Diu així: “Si vols construir un vaixell, no comencis per seleccionar la fusta i per escollir els millors homes... Evoca primer en tots ells l’afany i el desig de conquerir la mar.” (Antoine De Saint- Exupery).

És a dir, si volem motivar, el millor que podem fer és estar motivats nosaltres, i tot seguit, provocar que sorgeixi la il·lusió de fer les coses en els companys i companyes de l’equip.

57

El tema de la participació té molt a veure amb les motivacions individuals i les expectatives personals que cadascú té. Quan més tenen a veure la finalitat i els objectius de l’esplai amb allò que jo penso, més m’implicaré i més participaré

Profile for Esplais Catalans, Esplac

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Advertisement