Page 125

Monogràfic_3_ok

126

16/3/06

15:41

Página 126

Coordinem-nos!

No obstant això, el fet d’haver de tancar els ulls ve a ser com perdre el control, igual que en l’exercici de el mur. Deixar-nos caure implica un cert risc de patir un dany físic. Això ens connecta amb els nostres temors i inseguretats més inconscients alhora que amb el nostre instint de supervivència. Per tant, no només treballem el tema de la confiança (en un mateix i els altres), també treballem el tema de la por i la inseguretat. El treball més físic, no tant intel·lectual o cognitiu, fa que deixem d’estar com habitualment estem, parlant i dialogant des de la raó, i que ens anem cap un univers que no tenim tan apamat, el de les sensacions físiques i les emocions que aquestes sensacions ens desperten. D’aquí la sensació de descontrol i la por que en certs moments poden aparèixer. Però per aquesta mateixa raó podem obtenir un guany, tant individualment com a grup, perquè suposa una forma d’estar entre nosaltres diferent a la que ja coneixem. Ens permet experimentar i veure què passa, conèixer noves sensacions i aprendre. Com ja hem explicat abans, les tècniques que remouen més emocionalment les persones han de ser opcionals. S’ha de permetre que aquell qui no vulgui fer-la no la faci. No es pot obligar ningú a fer quelcom que li faci patir o passar-ho malament. Per tant s’haurà de respectar la decisió individual de fer la tècnica o no, i no insistir-hi ni pressionar perquè tothom es posi en situació d’experimentar-la. Això no vol dir que aquell qui no la viu des de l’experimentació individual no pugui contribuir des del col·lectiu i ajudar que altres companys la visquin. Aquesta també és una forma de viure-la igualment interessant.

Nom La catifa màgica Objectius - Treballar el sentiment de confiança i seguretat en un mateix i en els altres. - Promoure la cohesió del grup. Edats De 14 anys en amunt. Grandària grup Indiferent, agrupats de 10 en 10 membres.

Profile for Esplais Catalans, Esplac

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Advertisement