Page 121

Monogràfic_3_ok

122

16/3/06

15:41

Página 122

Coordinem-nos!

Nom La impressió grupal Objectius - Fomentar l’autoconeixement a través dels companys i companyes del grup. - Saber quina imatge donem a l’exterior i com influeix en les percepcions alienes. Edats De 18 anys en amunt. Grandària grup Entre 10 i 20 persones. Durada 40’ Material --Consignes - Ens posem tots en rotllana, asseguts. Ens quedem en silenci i ens mantenim així tota l’estona. - D’un en un anirem passant al mig de la rotllana i ens quedarem de peu dret. - Els companys i companyes aniran dient allò de positiu que els suggerim a primera vista, sense pensar. És a dir, la impressió que els causem en el primer moment. - Quan els companys han acabat de dir el que senten, la persona que estava al mig s’asseu, i una altra, qui vulgui, passa al mig. Així anem fent fins al final. - Compte: si hi ha algú que no vulgui fer-ho, podem animar-lo que ho intenti, però no l’hem de forçar. Si vol, pot quedar-se assegut i no passar al mig. Reflexió posterior Aquest és un exemple molt clar de tècnica que no es pot fer a l’inici d’un grup perquè remou moltes emocions i sentiments personals de tot tipus, a més d’exposar moltíssim els participants davant els companys i companyes. A menys que la intenció del coordinador sigui fer-ne dues passacions, a l’inici i al final del procés de creixement del grup, per tal que els membres comprovin fins a quin punt han evolucionat els seus conceptes i coneixements dels altres. És de suposar que un exercici com aquest, fet al principi generarà moltes aportacions estereotipades i superficials, mentre que al final d’un període de convivència, el mateix exercici motivarà els participants a dir coses més significatives i sentides.

Profile for Esplais Catalans, Esplac

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Advertisement