Page 10

Monogràfic_3_ok

16/3/06

15:41

Página 11

11

1A PART

El treball en equip

1. Per què treballem en equip als esplais? ¿Us heu preguntat mai qui ens mana als monitors posar-nos a portar un grup d’infants, dissabte rere dissabte, anar de campaments, de colònies, d’excursió...? ¿Per quin motiu ens compliquem la vida portant els comptes d’una entitat, o endreçant el material fungible, les fotografies, les tendes d’acampada? I això d’assistir a reunions a hores intempestives a indrets llunyans, ¿no es fa dur i pesat, de vegades? ¿Faríem totes aquestes coses en solitari, sense que ningú ens recolzés, sense que cap altra persona ens donés suport emocional? Seria molt més complicat, sens dubte. Quin sentit té, doncs, ajuntar-nos uns quants infants, joves i adults per anar a gaudir de la muntanya, jugar al carrer i a les places, fer esplai en definitiva? Ens agrupem per necessitat, per subsistir, per donar-nos afecte, i a més a més, per poc que puguem, per millorar la societat en què vivim. Els éssers humans som animals socials per definició; necessitem la relació amb els altres per sobreviure. Quan entrem en un centre d’esplai comencem a formar part d’un lloc que ens permet cobrir necessitats personals, a través del contacte amb les persones que ja en formen part. En el cas d’un infant, aquest passa a integrar-se en un grup, amb companys i companyes de la seva edat. El seu objectiu principal és passar-s’ho bé.

Profile for Esplais Catalans, Esplac

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Advertisement