l'aneguet lleig

Page 1

CEIP LA FARGA ( SALT)


HI HAVIA UNA VEGADA UNA MAMA ÀNEC QUE COVABA ELS

SEUS

OUS

UNS FILLS MOLT MACOS

1

ESPERANT

I

TENIR

EIXERITS.

CEIP LA FARGA ( SALT)


CINC OUS

ES VAREN TRENCAR. PERÒ

UN

ES VA QUEDAR SENSE OBRIR. QUAN PER FI VA

SORTIR

L’ANEGUET . . .

2 CEIP LA FARGA ( SALT)


VA RESULTAR

SER

UN

ANEGUET MOLT

LLEIG. 3 CEIP LA FARGA ( SALT)


ANÀ D’UN LLOC A L’ALTRE, PERÒ NO TROBAVA CAP AMIC. 4

CEIP LA FARGA ( SALT)


ERA L’HIVERN I NEVAVA. TENIA MOLTA FRED I ES VA AMAGAR A CASA D’UNA VELLA AL MIG DEL BOSC. QUAN LA VELLA EL VA DESCOBRIR EL VA LLENÇAR A FORA DE CASA.

5 CEIP LA FARGA ( SALT)


VA VOLAR FINS UN PRECIÓS ESTANY BLAU PLE D’UNES AUS MOLT GRANS I MAQUES, L’ANEGUET LLEIG VA VOLER FERSE AMIC D’ELLES ............................... CEIP LA FARGA ( SALT)

6


VAN APROPAR-SE UNS

QUE ELS DUIEN

I EN VEURE’L, VAN CRIDAR: - HI HA UN L’

NOU A

I ÉS MOLT BONIC! PER FI, L’

, MÉS BEN DIT,

EL MAJESTUÓS ERA FELIÇ

7 CEIP LA FARGA ( SALT)


TALLER DE PRÀXIES CONTE LOGOPÈDIC Nº 2 “L’ANEGUET LLEIG” La mama ànec està cobant els seus ous. En té sis. De cadascun surt un petit pollet groc “piu-piu” excepte d’un, que triga molts de dies a obrir-se. Quan per fi s’obre, surt un aneguet molt diferent als altres, no és petit, no és groc i no és maco. Els seus germans es riuen d’ell i alguns animals de la granja com el porc s’acosten a mofar-se “oinc-oinc” “aquest aneguet és la cosa més lletja que he vist mai”, la mare s’emprenya amb ell i li diu “calla porc pudent, deixa tranquil el meu fill” però des d’aleshores li varen anomenar “Aneguet Lleig”. L’endemà surten a fer una volta per l’estany , davant va la mare i al darrera els pollets, però quan li toca el torn a l’Aneguet Lleig té por de l’aigua i es queda arraulit sota unes branques a la vora de l’aigua. La mare no se n’adona i comença a enlairar-se amb els pollets al darrera, i d’aquesta manera l’Aneguet es va quedar tot sol. Varen passar uns dies, i l’Aneguet va entendre que no tornarien per ell així que va decidir marxar a un altre lloc a buscar amics, ja que en aquella granja ningú el volia. Va passar el temps i moltes aventures, però no era feliç. ( ( Aquí s’ha d’explicar a on vivia, els amics que fa, i els enemics, i com passen les estacions). Els dies van passar i va tornar a brillar el sol i sobtadament es va adonar que ara ell també sabia volar. Volant d’aquí cap allà va veure un gran estany i va decidir donar-se un bany. Allà se li va acostar l’au més maca que havia vist mai, tota blanca, amb el cos arrodonit i un coll llarg que acabava amb una petita cara i un bec negre, l’Aneguet es va quedar bocabadat ” que maca que ets!!”, poc després va descobrir que ell també era un cigne. I va ser feliç!! ACTIVITAT DE PRÀXIES AMB MATERIAL: 1.- Enganxar confetis en el dibuix d’un cigne amb una palla. CANÇONS 1.- LA GALLINA PONICANA

FITXA DE PRÀXIES PER L’AULA Nº2: PRÀXIES LABIALS

AMAGAR EL LLABI INFERIOR

MOSSEGAR-SE EL LLABI INFERIOR

TIRAR PETS

ARRONSAR EL NAS I TREURE LES DENTS SUPERIORS

KA KE KI KO KU

KA KE KI KO KU

LLABIS A UN COSTAT I A L'ALTRE

FA MOLT PUDOR KA KE KI KO KU

FER UNA PEDORRETA

LLEPAR CARAMELS KA KE KI KO KU


1

2

3

4

AMAGAR EL LLABI INFERIOR

MOSSEGAR-SE EL LLABI INFERIOR

LLABIS A UN COSTAT I A L'ALTRE

FER UNA PEDORRETA

TIRAR PETS

ARRONSAR EL NAS I TREURE LES DENTS SUPERIORS

FA MOLT PUDOR

LLEPAR CARAMELS

KA KE KI KO KU

KA KE KI KO KU

KA KE KI KO KU

KA KE KI KO KU