Page 1

Les aventures d’en Jeison

ESCRIT: Galetes i xocolata Solsona Rius, escola Pere IV d Barcelona Planetes i Galàxies, escola Mar Bella de Barcelona Mags del Marinada de Barcelona

IL· LU STRA CION S:

Mags del Marinada de Barcelona

E ditorial: M arinada!!! arinada


Hi havia una vegada, ja fa molts anys, un ratpenat gegant que parlava francès i que era molt furiós. Tenia les dents molt afilades i grosses. Era molt amic d’un nen amb grans poders.

El nen es deia Jeison, era molt àgil, ràpid, baixet, intel·ligent i li agradava molt llegir. El que més llegia era el seu llibre preferit de màgia. En Jeison tenia un gos, que era un agent secret, i un goril·la amb potes d’ànec.

El pare d’en Jeison era un senyor indestructible que es deia Qüimby. En Qüimby mirava, sempre que podia, la pel·lícula del “Monstre de gelatina” perquè li agradava moltíssim.

Tots vivien en una població de la selva tropical. En Jeison i el seu gos “agent secret”, sempre que podien, anaven a collir fruites tropicals.

Mentre passejaven per la selva es van trobar amb un antic amic d’en Jeison que era un talp volador. Aquest talp portava unes ulleres especials que desintegraven a tot el que ell volia. Era molt intel·ligent ja que havia fet molts descobriments útils per a la ciència i alguns invents com les seves ulleres o les de la seva novia que eren ulleres magnètiques.


El talp els saluda: - Hola, quan temps? Has canviat molt! Però no es dóna compte que està abraçant al gos. En Jeison l’avisa: - Talp, què fas? Estàs abraçant al gos! En Talp respon: - Ah! Perdó, ja deia jo que havies canviat massa Jeison! Al cap d’una estona, en Jeison li va dir - Adéu! Ara ens hem d’anar. - Adéu! - Va dir el Talp.

En Jeison i el gos van seguir el seu camí sense cap problema, fins que es van trobar amb el Monstre de la Gelatina.

En aquell instant, en Jeison va pensar: - Com ha sortit de la pel·lícula el Monstre de la Gelatina? Hem de fer-li tornar! Per sort, en Jeison duia una vareta màgica, la va disparar contra el Monstre de la Gelatina, però no va servir de res.

En aquell moment, el pare d’en Jeison, en Qüimby, en sentir tant enrenou, va sortir a ajudar al seu fill i al gos. Van lluitar contra el Monstre de la Gelatina, en Qüimby va utilitzar la seva força i en Jeison els seus poders, l’agilitat, la rapidesa i la intel·ligència, però no va servir de molt.


Quan en Jeison estava a punt de morir, va aparèixer el Talp amb el Rat-penat. El Talp va dir al Monstre Gelatina: - Supertalp, cara de pal!!!!

Seguidament el Rat-penat va mossegar al Monstre de la Gelatina, però tampoc va servir de res.

El Monstre de la Gelatina va llençar al ratpenat al terra. Aquest fet, va fer que el Talp llences un raig desintegrador de les seves ulleres magnètiques contra el Monstre de Gelatina i el va convertir en bo.


Es va transformar en una noia de Gelatina que tirava dracs a la gent malpensada i els hi donava bons pensaments. Despr猫s la noia cura al Jeison, llavors se enamoren es donen un pet贸 i la noia es torna humana-fada amb poders bons i ajuda a tots.

Les aventures d'en Jeison  

Conte escrit entre diferentss escoles