La Revista d'Espai Jove

Page 1

1


Presentació…………………...3 Activitats ………………….....4 Experiències….....………........11 Passatemps...............................15 Agraïments..………….......…17 Contactes …………….......…18

2


Aquí us presentem un nou número de la revista d’Espai Jove, on podeu trobar un resum del que anem realitzant mes a mes i articles que intentem que siguin d’interés per entendre les inquietuds, opinions i aspiracions dels qui d’una manera o d’altre formen part d’aquest projecte.

Desitgem que així totes les persones o entitats que se sentin atrets per aquest projecte puguin contactar amb nosaltres per unir-se a les nostres activitats, fer-nos propostes i tots junts crear nous reptes i millores que facin d’Espai Jove un servei de dinamització juvenil més ric i eclèctic.

3


El passat 26 de març, Espai Jove conjuntament amb diferents grups de pràctiques que té el servei,( animadors socioculturals del IES Salvador Seguí, estudiants del Màster de Belles arts de la UB i un jove del projecte de diversificació curricular del IES Manuel Vázquez Montalbán), van realitzar una activitat lúdic festiva al CEIP Baldomer Solà de Badalona.

Activitat que es va muntar prèviament amb la col·laboració dels joves de 6è de primària, on durant un mes, cada dijous ens hem reunit a les seves aules per anar preparant l’activitat.

4


Aquesta ha consistit en la realització d’una gimcana on tot el CEIP n’ha participat, des de P3 fins a 5è. Es van realitzar diferents grups, on havien de superar proves que una vegada aconseguides se’ls hi proporcionava a cadascun la part d’una disfressa de pirata, convertint-se tots al llarg de la tarda en pirates. En el moment que el grup passava la darrera prova, adquirien la part d’un trenca closques, que una vegada resolt es va veure la representació d’un mapa del tresor, amb un senyal, que amagava el lloc on hi havia una gran olla plena de xocolata desfeta per a tothom. Els joves de 6è, han estat els que s’han encarregat d’anar dibuixant i retallant la disfressa de pirata, i també els encarregats de que cada prova s’anés realitzant amb l’ajut dels mestres del CEIP i Espai Jove.

Moltes felicitats a tots!!!!!!

5


Emmarcades en aquest projecte, les segones Jornades Besmina, que en aquesta edició porten el nom d’“ART,JOVES I COMUNITAT”, volen reunir els col·lectius o les persones vinculats a projectes juvenils, que treballin amb l’art com a principal eina de transformació social. Són unes jornades que volen crear diàleg i intercanvi de coneixements entorn del DCC.

El Festival BESMINA’10, convida a aquelles entitats, projectes i serveis juvenils, a compartir i explicar les seves experiències.

6


Aquestes propostes seran exposades, al llarg de la tarda del dijous 1 de juliol, oferint així la possibilitat de compartir i donar a conèixer aquelles experiències relacionades al treball fet amb i per als joves que treballin i utilitzin l’art com a eina de transformació i canvi social. Construirem d’aquesta manera un espai generador de sinergies, que de ben segur afavoriran positivament el creixement dels diferents projectes, participants i professionals. Las propostes per participar en les segones jornades del Besmina, s’han de fer arribar abans del 18 de maig, al correu electrònic besminafestival@gmail.com ,per correu postal , o presencialment.

A partir de 1 de juny, ens posarem en contacte amb els responsables de les experiències que s’ajustin més en contingut i forma a la temàtica proposada.

7


Convocatòria d’artistes dirigida a joves menors de 30 anys amb propostes musicals o escèniques: - Enviar les propostes abans del 14 de maig a besminafestival@gmail.com - Informació que s’ha d’incloure a la proposta: nom del grup o títol de la proposta, nom, adreça i telèfon d’un dels participants i espai web si en disposa; breu descripció de la proposta i fitxa tècnica( requeriments tècnics, durada…) Totes les propostes rebudes seran convocades el 29 de maig per a una mostra prèvia on el jurat seleccionarà els grups que actuaran durant els dies 2 i 3 de juliol al festival. L’últim dia del festival es comunicaran els guanyadors. Per a més informació sobre el Besmina’10( jurat, premis, dates, fotos…): http://besmina.wordpress.com o escrivint a besminafestival@gmail.com

8


Recordeu que tothom està convidat a participar del Besmina: durant els dies 1, 2 i 3 de juliol vine a la taula d’experiències i gaudeix de les actuacions a l’aire lliure! En breu tindrem la programació dels 3 dies. Segueix la pista del Besmina’10 a http://besmina.wordpress.com

9


Volem marxar a Holanda! Portem un temps treballant amb un grup de joves per organitzar un intercanvi amb joves dels països baixos centrat en la fotografia i la gastronomia.

Aquest intercanvi es vol fer al mes de juliol, així que si tens entre 16 i 20 anys i tens ganes d’aprendre i conèixer Holanda apropa’t a Espai Jove i ens posarem a treballar plegats.

10


Las aventuras de Irati Pirata

Pisé La Mina por primera vez hace tres meses y la verdad es que mi percepción sobre ella ha cambiado muchísimo. Me habían contado historias para no dormir sobre el misterioso lugar y sin embargo, desde el principio a mí me pareció un sitio con mucho movimiento y mucha vida. Llegué al barrio con intenciones de entretener a los jóvenes con mis andanzas y juegos, pero pronto descubrí al grupo Espai Jove que me recibió con los brazos abiertos y me acogieron en su tripulación para poder ayudarlos en sus diferentes proyectos que se llevaban a cabo dentro y fuera de su territorio llamado el Casal de La Mina.

11


Recuerdo con especial cariño la aventura que emprendí junto a ellos el 26 de Marzo del 2010. Al parecer, en el Colegio Baldomer Soler de Badalona los miembros del grupo Espai Jove habían encontrado un tesoro que querían compartirlo con los niñ@s del centro, de todos modos, antes de la repartición del motín todos los alumnos, desde los más pequeños a los más grandes, tuvieron que pasar por diferentes pruebas para demostrar que al igual que ellos eran verdaderos piratas. Sin duda, todos los niñ@s dejaron bien claro lo valientes y listos que eran así pues acabaron disfrutando de uno de los tesoros más preciado por todos: un buen chocolate acompañado de bizcochos.

Redacció: Irati Martínez

12


Impresiones de una estudiante en prácticas

Como alumna en prácticas del programa Máster en Artes Visuales y Educación de la Universidad de Barcelona, he tenido la oportunidad de colaborar junto al grupo Espai Jove en la “Gymkana Pirata”, actividad dirigida a todos los estudiantes del CEIP Baldomer Solà de Badalona. Esta Experiencia ha enriquecido mi labor como profesora, permitiéndome vivenciar desde otro ángulo la labor educativa.

13


La forma en que el grupo llevó a cabo esta actividad, la preparación previa del material que fue confeccionado en el aula por los chicos de 6º ―quienes además cumplieron un rol de guía de los más pequeños, implicándose al máximo para que sus compañeros disfrutaran de la actividad- me mostró lo significativo que pueden ser este tipo de actividades para los estudiantes, cuando la complicidad y el servicio son protagonistas y la alegría la recompensa. Redacció: Fadiana González

14


Troba el camĂ­ correcte per sortir del laberint!

15


Esbrina quines són les 5 diferències d’aquestes dues fotografies!

16


Novament volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que número rere número recolzen La Revista d’Espai Jove, ja sigui col·laborant en aquesta o animantnos a continuar realitzant aquesta feina.

Esperem continuar fent amics i amigues a través de la dinamització juvenil en el temps de lleure.

17


Per informar-te de qualsevol de les nostres activitats o proposar-nos de noves o pots fer a travĂŠs de:

Espai Jove La Mina C/Ponent s/n (Casal CĂ­vic La Mina) 93.381.01.33 689.87.80.39 espaijove@barrimina.cat www.espaijove.barrimina.cat

18