Page 1

La Revista d’Espai Jove

Maig-Juny+ Suplement Estiu 2013


CONTINGUT Editorial

3

Tallers

4

Besmina 2013

6

Sortides

7

Activitats ComunitĂ ries

8

Suplement Estiu Jove 2013

11

Ens trobareu

12

Qui som?

13

2


EDITORIAL

Tornem de vacances amb energies renovades i amb ganes continuar treballant per la dinamització juvenil al barri de La Mina. En aquest darrer número de la revista trobareu un resum de les activitats viscudes a Espai Jove La Mina entre els mesos de maig i juny, a més a més, un petit suplement amb les activitats de l’Estiu Jove. El nostre equip vol agrair a tots els joves, companys i veïns que any rere any continua interessant-se i participant de la nostra feina tot ajudant-nos a créixer.

3


TALLERS

Novetats al taller de cuina: Des del taller de cuina joves i equip educatiu hem continuat compartint noves receptes, a més a més per finalitzar el curs 2012-2013 va realitzar-se un recull de totes les receptes realitzades setmana a setmana al taller, aquí el podeu veure: http://issuu.com/espaijovelarevista/docs/receptes

Novetats al taller de percussió: Per tal de tenir preparada una actuació conjunta entre els joves del PREJU i d’Espai Jove a la Setmana Cultural els assajos del grup de percussió han estat més intensos i profitosos que mai.

4


Novetats al taller de perruqueria: Setmana a setmana les joves del taller de perruqueria van posant en pràctica els seus coneixements , entre elles i amb la col·laboració d’altres joves i també d’infants del Casal Infantil La Mina

Novetats al taller de graffitti: Arrel de la mostra per la Setmana Cultural del barri i de la col·laboració amb el Dia del Joc, els joves del taller de graffitti han realitzat els següents murals:

5


BESMINA 2013 Un any més el Festival d’Art Jove al Carrer Besmina ha tingut el seu inici i el seu final, aquest anys hem tingut la oportunitat de gaudir de nous grups musicals, propostes escèniques, plàstiques i audiovisuals. A través d’aquest enllaç podeu submergir-vos dins dels moments viscuts entre el 13 i 29 de juny: http://besmina.wordpress.com/

6


SORTIDES Al mes de maig els nostres joves van estar convidats a passar una tarda al Centre Cívic l’Elèctric de Barcelona i van poder fer us de les seves instal·lacions i conèixer al seu equip de dinamització. Durant el mes de juny va tenir lloc el primer contacte amb l’aigua a les piscines del Fòrum per anar donant pas a l’Estiu Jove.

7


ACTIVITATS COMUNITÀRIES Jornada de delegats de Sant Adrià El passat 3 de maig, juntament amb altres professionals del municipi, l’equip d’Espai Jove va poder participar a la dinamització de la tercera jornada de delegats i delegades de secundària de Sant Adrià de Besòs organitzades des de la Regidoria d’Educació i realitzades al Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor. Al voltant de 50 alumnes va col·laborar en l’elaboració d’una guia orientativa entorn la figura dels delegats. Un cop més el treball en xarxa i la participació juvenil es troben pel bé dels recursos del territori.

8


Dia del Joc El passat 24 de maig diferents serveis, entitats i professionals vam tornar a gaudir en companyia dels veïns de La Mina per celebrar el dia Internacional del Joc. Entre proves i actuacions grans i petits vam reivindicar la importància del Joc a les nostres vides.

Setmana Cultural Durant la Setmana Cultural al barri van realitzar-se diverses activitats amb la participació de professionals i veïns. Espai Jove va estar participar a través de les següents activitats: Els nostres joves van aprendre noves receptes de cuina amb l’ajuda d’usuaris d’ ACCÉS; a través de la realització dels diferents plats ambdós serveis del Consorci del barri de La Mina vam treballar la sensibilització en relació a les malalties mentals. 9


El grup de joves del taller de Graffitti van fer una mostra del que havien aprés durant el curs tot convidant als curiosos a participar en el seu mural.

A més a més, els grups de percussió del PREJU i Espai Jove van unir-se per tal de mostrar als veïns els seus ritmes.

10


SUPLEMENT ESTIU JOVE’13 Un any més, durant el juliol Espai Jove es transforma en Estiu Jove; de nou, els joves inscrits ens han acompanyat a les diferents sortides i han participat a les activitats programades. Excursió amb les Minacletes pel passeig del riu Besòs, visites a diferents platges, estada a l’Illa Fantasia, matins a la piscina, taller de xanques, visita a la Pista de gel de F.C.B, dia al Tibidabo, taller de cuina i pràctiques al Bosc Urbà són els diferents moments que han format part, durant les cinc setmanes d’Estiu Jove’13, de les experiències viscudes pels nostres joves. Desitgem continuar gaudint de les sortides i activitats d’estius amb els nois i noies d’Espai Jove La Mina i és per això que no oblidem l’esforç de tots els amics, serveis, empreses, i professionals que ens han facilitat l’oportunitat de crear nous records estiuencs que un cop més mai oblidarem.

11


ENS TROBAREU

Casal Cívic La Mina, C/Ponent s/n de Sant Adrià de Besòs

espaijove@barrimina.cat

Espai Jove La Mina

@EspaiJoveLaMina

12


QUI SOM?

Organitza

Gestiona

Fotos Arxiu fotogràfic d’Espai Jove La Mina Arxiu fotogràfic del web http://society6.com/prints

13

Maig juny juliol  
Maig juny juliol  

Activitats d'Espai Jove La Mina entre maig i juliol de 2013