Page 1

Rosa Blanch Balmes 310 entresol 08006 Barcelona Tel. 932000264 roblanch@gemail.com


ROSA BLANCH roblanch@gmail.com

Llicenciada a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona en l´especialitat de Pintura. Graduada en Policromia i Retaule l’Escola d´Arts i Oficis Llotja de Barcelona. Obra seleccionada i guardonada a diferents Concursos i certàmens: Saló Internacional d'Arts Plàstiques de Bessiers (France) . Premi “Vila Palamós”. Exposició Homenatge “Sarrià al seu tren Concurs Internacional “Cita de Brescia” (Itàlia) Exposicions col·lectives: Exposició de Gravat al Molí Paperer de Capellades Exposicions amb “Artistes de Bellaterra” al Palau Firal de Barcelona , a Tot Art a Sabadell, a Sala Sant Just, Sant Just Desvern, (Barcelona), al Club Bellaterra (Barcelona), Exp.homenatge al pintor Vila Puig. Col·lectiva 2ª Mostra d’Art Integrat amb “Artistes de Sarrià” al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts de Catalunya a laSala Espai...d'Art...Espai de Barcelona. Exposició col·lectiva “Mirades Femenines” al “Corte Inglés” de Sabadell. Exposicions individuals: Sala Pròcer (Barcelona). Sala Josep Pla,Palafrugell (Girona).Sala Rovira, (Barcelona). Sala Grifescoda (Palma de Mallorca). Exposició Institut d’ Estudis Nord-americans ( Barcelona), Exposició Sala Tot Art,Sabadell (Barcelona), Exposició Club Nàutic de Mataró (Barcelona). Sala Rovira ( Barcelona). Sala d’Art Empordà,Palafrugell (Girona). Mostra-taller de retaule al casal de Sarrià (Barcelona). Club Nàutic,Tamariu (Girona). Exposició al Casal Can Castelló (Barcelona) Actualment forma part de la Junta de Govern del Col·legi de Llicenciats de Belles Arts de Catalunya Professora de dibuix i pintura i formadora del professorat per la Generalitat de Catalunya.


DONA I OCELLS CERES SOBRE FUSTA 100X 80 cm. 1979


NINA I TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 40X50cm. 1983


NINA II TREMP A L'OU SOBRE FUSTA 40X35 cm. 1989


NINA I PAPALLONES TREMP A L’OU 40X35 cm. 1989


TARONGER TREMP A L'OU SOBRE FUSTA 70 X100 cm 1989


ARBRES CREMATS CERES SOBRE FUSTA 100X60 cm. 1977


ARBRE I CERES SOBRE PAPER 50X40 cm. 1990


LLIMONER TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 65X55 2008


FLOR GRAN TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 40X40 cm, 2005


FLOR GROGA TREMP SOBRE PAPER 40X50 cm. 1908


JARDI I TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 50X60 - 2008


JARDI II TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 50X60 2008


CISTELLA DE FLORS TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 30X60 cm. 2009


FLORS D-AIGUA TREMP A L-OU SOBRE FUSTA 20X40 cm. 2008


QUE PINTO? Totes les formes possibles estan en la natura, una natura in tocada no contaminada, no construïda, m'atrau el procés de transformació misteriós del món vegetal. Els objectes i els espais m'interessen en la mesura que recreen les formes de la natura, Per mi és important l'estímul rebut del color i la llum i l’emoció que em desperten. Aquest fet i la seva evocació, fonamenten la meva obra , la resta és un diàleg entre el fer i desfer entre la tècnica i la imaginació.

COM HO PINTO? La meva pintura és un tremp sobre taula, faig servir com suport fusta i/o cartons preparats amb guix i cola de conill ,o amb Gesso ; la pintura són pigments amb l'aglutinant de l'ou,o tempera i latex, .., aplico policromies d'or o plata i Es un procediment emprat el S.XII i XIII posat al dia. M'agrada de la nostra escola catalana de retaule la nitidesa,brillantor i transparència dels seus colors. De vegades utilitzo ceres, llapis de color i tècniques mixtes Poso els colors dels meus quadres de forma intuïtiva,seguint el plaer sensorial que em produeixen, els treballo amb transparències per aconseguir la màxima llum possible que sempre em dona el suport . Dibuixo les formes, no tant buscant la fidelitat de la realitat com allò imaginat, destacant els ritmes que la natura ens regala i transformantlos en traços personals.

PERQUÈ PINTO? És la manera que tinc d'explicar les formes i colors que em produeixen un plaer estètic i poder-ne fer partícip als demés Ho faig d'una manera senzilla, figurativa que no realista i decorativa. El concepte de decoratiu, molt sovint, té un matis pejoratiu,per mi posseeix una gran noblesa, al acostar l'art a l'artesania. No crec que sigui més digne un quadre a la paret que una paret o una taula pintada , canvia l'espai i el punt de vista, això és tot,en aquest sentit l'art oriental ens porta segles d'avantatge. M'agrada la frase del manifest de la Bauhaus “l'artista no és més que un artesà eminent”. Per mi pintar, no és una ocupació, no és una afició, no és una evasió... és un treball que m'apropa a l'art i em permet fer visible una realitat vista amb imaginació.

Rosa Blanc  

Pintura en dossier de Rosa Blan con imagenes de arte

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you