Page 1

Montserrat Pla FrancolĂ­, 32

08006 Barcelona

Tel. 620575311 www.montserratpla.com


Montserrat Pla Gestora d’art Francolí, 32 08006 Barcelona Tel. 620 57 53 11 art@montserratpla.com http://www.montserratpla.com

Neix a Barcelona l’any 1949. Provinent del món de la gestió, l’edició i exposició de llibres, el comerç, la història de l’art, les noves tecnologies i la música, l’any 2005 s’inicia en la gestió i promoció de l’art i des d’aleshores col·labora en la creació de portals d’art així com en la representació i promoció d’artistes especialment a Internet. Representant de diversos artistes del món de l’arquitectura, l’escultura, la pintura i la fotografia, ha participat amb l’arquitecte Francesc Daumal en concursos d’arquitectura i d’art, tant amb idees per a la resolució de mitgeres d’edificis de la ciutat de Barcelona, en un concurs convocat pel FAD, com en la idea participativa d’una escultura acústica presentada al Fòrum de Barcelona del 2004. Membre fundador de l’Agrupació Art Farró-Putxet el 2006 per organitzar les Jornades de Tallers Oberts d’artistes i artesans del barri del Farró-Putxet del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, del 2007, 2008 i 2009.

María-José Vela La Primavera

Roser Busquets Aigua


Adelina Baixauli Pintura i gravat Va estudiar pintura a la Llotja de Barcelona i es donà a conèixer arreu de la nostra geografia i amb una notable activitat a l’estranger. Té obra a col·leccions privades d’Espanya, Alemanya, França i EEUU. A nivell institucional cal subratllar la seva presència al Museu d’Art Español Contemporani de San Francisco (Califòrnia). Figura al diccionari “Rafols” d’artistes contemporanis de Catalunya i Balears i al diccionari “Fòrum Artis” de Pintores y Escultores Españoles del s. XX (II tomo). Exposicions a Barcelona, Vilafranca, Calella, Reus, Tarragona, Manresa, Oropesa, Calanda, València, Madrid, Béziers, París, Miami, Dallas, San Francisco i Nova York.

Maria José Botero Pintura La seva obra artística inclou pintura, gravat i fotografia. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha continuat amb els seus estudis de doctorat i actualment es troba elaborant la seva tesi doctoral. Interessada en els temes de salut i sostenibilitat en l’art ha col—laborat puntualment en projectes i seminaris sobre nous procedimients i materials no tòxics en gravat sota la direcció de la Dra. Eva Figueras, artista i professora titular de la Universidad de Barcelona.


Roser Busquets Pintura Va estudiar l’especialitat de Pintura i vitralls a l´Escola Massana de Barcelona. Es va graduar a l’especialitat de Procediments i tècniques murals a l’Escola d´Arts i Oficis Llotja de Barcelona. L´any 1986 es va llicenciar a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona en l´especialitat de Pintura. Ha estudiat tècniques de dibuix i disseny per ordinador, impartides dins els cursos de perfeccionament del professorat d´Ensenyament Secundari. Exposa de manera regular la seva obra, principalment pictòrica, a diferents galeries de Barcelona, del Principat i a l’estranger, tant individual com col·lectivament. La seva obra ha estat seleccionada i goardonada a diferents Biennals i certàmens on s´ha presentat. Membre fundador i presidenta de l’Agrupació Art Farró-Putxet.

Carola Camañes Pintura i poemes visuals Neix a Barcelona. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 1990. Doctorada "cum laude" per la mateixa Universitat el 1994. Ha donat nombroses conferències sobre art a la Universitat de Barcelona, a l'Ateneu i al Cercle del Liceu, i ho continua fent. És membre de l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya).


Pràctiques artístiques: Dibuix, pintura, gravat, fotografia e il·lustració.

Aurora Casado Pintura Neix a Barcelona. Cursa Professorat d’E.G.B. a la escola Normal de Barcelona. Es llicenciada en Belles Arts (gravat) per la Facultat del mateix nom. Funcionària docent d’Ensenyament Públic. Exposicions Col·lectiva Casa Elizalde (gravat).Barcelona. Col·lectiva Cercle de Sant LLuc.Barcelona. Galeria Balmes. Barcelona.

Olga Cairols Pintura Llicenciada en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona. Graduada en Disseny, Art i Tècnica de la Moda a l’Institut “ Feli” de Barcelona. Estudis de dibuix, pintura i il·lustració a “l’Academia Tandem” de Barcelona Membre de l’Associació de pintors del Port Vell de Barcelona


Roser Cros Obra fotogràfica Barcelona, 21 setembre 1954. Des de l’any 1968 treballa l’esmalt en totes les seves Tècniques. En els últims anys, especialment en peces molt delicades, d’alta qualitat i complexitat, pintades a mà. Durant tota aquesta etapa professional, mai va deixar de banda la seva altra personalitat artística com a Pintora i Il·lustradora. Es a partir de l’any 1992, que decideix ampliar el seu propi camp de creació, realitzant també des de llavors, multitud d’Obra fotogràfica. Estudis sobre art: 1968/1975 Estudis complets d’Art i Tècniques Aplicades, Especialitat Esmalts al Foc (Escola Massana). 1991/1992 Estudis de Ikebana 1er i 2on nivell (Escola BonsaiKebana, Barcelona). 1994 Taller de Urushi (Laca Japonesa). 1996/1998 Estudis Tècniques Fotogràfiques (Escola Tartessos, Barcelona). 2004/2005 Estudis i experiències d´Art Teràpia (Institut Gestalt, Barcelona). 2005 Experiències de Touch Drawing (Escola de Tècniques Corporals i Psicológiques, Barcelona). 2007/2008 Estudis de Terapeuta d´Aurasoma (Psicología aplicada al Color (Escola Internacional del Color, Tetford, Londres).

Francesc Daumal Arquitectura acústica Neix a Barcelona l’any 1948. Estudia a l’Escola Massana i és arquitecte des de 1976 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Músic de diferents formacions des de 1962. Actualment és Catedràtic d’Universitat a l’ETS Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’especialització en acústica l’ha portat a intervenir en dissenys i correccions d’espais, sales i pantalles als Paisos Catalans, Espanya, França i Andorra. Dibuixa, pinta i fa arquitectura acústica, on experimenta amb l’espai, les formes, els materials i els colors en diferents instal·lacions i escultures tot fent partícip l’usuari. Pel seu treball en aquest camp ha obtingut un Premi Mar i Montanya de l’Ajuntament de Barcelona i ha participat en exposicions col·lectives i individuals al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, FORUM 2004 de Barcelona i al Foment de les Arts Decoratives de Barcelona (FAD), (a)phònica (2005 -2006 i 2007) de Banyoles i a la 1a i 2a Jornada de Tallers oberts del barri del Farró-Putxet de Barcelona al setembre de 2007 i octubre 2008.


Jordi Estivill Pintura, escultura – assemblatges Nascut a Barcelona.- Estudis d’expressió plàstica i corporal a l’Escola Cedre de Barcelona.- Estudis d’Art i Oficis a l’Escola Massana de Barcelona.- Graduat en Arts Escèniques per L’Institut del Teatre de Barcelona.- Monogràfic d’escultura, tècnica modelat, a L’Escola d’Arts i Oficis Llotge. Col·laboració en el taller ceràmic Palissy de Poble Nou. - Després de treballar uns anys en el camp teatral i la televisió ,es decanta pel vessant de l’expressió plàstica dedicant-se a l’escultura principalment de terracota i resina ,el treball amb fustes reciclades, el collage i l’assemblatge .Forma part del grup d’artistes plàstics “Mes de Tres” organitzador de diferents accions culturals com exposicions d’altres creadors, tallers de portes obertes etc. La seva obra està molt influenciada per les arts escèniques i per un constructivisme particular tot creant amb l’esclat de color, la composició i el sentiment ,un món diferent i únic que no et deixa indiferent. Fa encàrrecs per particulars.

Xita Fornt Pintura Estudis cursats en l’especialització d’Art a l’escola Eina els anys 1981, 82 i 83 amb Albert Rafols Casamada, Francesc Artigau, Javier Serra de Rivera, Francesc Todo, Sergi Aguilar, Ernest Fontecillas, Patricio Velez. Dos anys d’estudi amb Ernest Fontecillas els anys 1987 i 88, i exposició col·lectiva a l’Escola d’Arquitectura de Girona. Tres anys d’estudi amb Francesc Artigau i amb Javier Serra de Rivera els anys 1990, 91 i 92. Dos anys d’estudi amb Aurora Altiseny i Clara Guillot i dos anys d’estudi amb Pau Alemany.


Vicenç Ginjaume Pintura – Aquarel·la "Nascut a Banyoles l’any 1928, V. Ginjaume és un pintor autodidacta, té en la seva pintura un robust accent i a la vegada tendresa en els trets magistrals. Ensenya a pintar i ensenya pintant. Té la rara virtut de la continuïtat, de la fidelitat i de la permanència. S’inspira en la naturalesa, amb la qual s’identifica i la transcriu en les teles amb força, i això dóna com a resultat una feina honesta, sentida i plasmada en autèntiques vivències. És per això que la seva obra ni divideix, ni sorprèn, senzillament satisfà. Els seus paissatges de pintura breu, gairebé insistida, són expressions vives i autèntiques del seu art personal. La seva pintura es fa cada cop més serena i reposada, més segura i plena de sorpreses, i assumeix una maduresa conceptual que ben aviat ens pot conduir a tenir entre nosaltres un artista consagrat.” Escrit pel Director Artístic de la Sala Barna el 1985

Jaume Guillamat Pintura – Aquarel·la Neix a La Riba, Tarragona (Catalunya), l'any 1955. Estudis d'Arquitectura i aparelladors de la Universitat Politècnica de Catalunya. Premis: 1980 – Primer premi de fotografia a La Riba –Tarragona. 1982 – Primer premi de fotografia Escola d’Arquitectura Tècnica de Barcelona. 1982 – Primer premi de fotografia (col·lecció – materials) EUATB. 1983 – Primer premi de dibuix a la EUATB-UPC. 1989 – Primer premi de fotografia . Tarragona. 1991 – Segon premi de fotografia a la CSUB – Barcelona. 1991 – Primer premi b/n de fotografia a la CSUB – Barcelona. 1993 – Primer premi concurs de cartells a La Riba – Tarragona. 1997 – Primer premi de pòster al 1er. Congrés internacional S.H. Madrid. 2000 – Primer premi disseny anagrama entitat esportiva a La Riba – Tarragona. 2003 – 4rt. al concurs de pintura ràpida a La Riba - Tarragona.


Conxita Isern Pintura Nascuda a Barcelona. Estudis artístics a l’Escola Massana 1967-19769 (Especialitat esmalts) Curs de modelatge amb fang a l’Escola d’estiu Rosa Sensat :1980. Curs de pintura al Centre Cívic la SEDETA :1998. Curs de pintura a l’Escola Massana : 1999. Curs de pintura Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona: 2000 -2001 i 2001-2002. Projecte pictòric Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona: 2002 –2003 i 2003-2004. Curs d’ expressió multimedia Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona :2003-2004. Curs de pintura de la figura humana 2004-2005. Curs de tècniques pictòriques sobre paper 2005-2006. Curs processos pictòrics (diferents tècniques) 20062007.

Marcus Pintura Marcus és el seu àlies de pintor. Va néixer a Barcelona l’any 1973. És un pintor “autodidacte”, entre cometes perquè de fet des del Parvulari Tirol ja li van ensenyar a pintar: primer va aprendre els colors i les formes geomètriques, després les formes cal·ligràfiques de l’abecedari alfanumèric, més tard els dibuixos que representaven els conceptes del vocabulari bàsic i finalment va aprendre les arts plàstiques pròpiament dites a l’Escola Tàber i el dibuix tècnic i artístic a l’Institut Montserrat. I autodidacte sense cometes en el sentit que tot i haver iniciat classes de dibuix extraescolar a l’infantesa, i de disseny gràfic a l’adolescència, les va deixar al sentir clarament que perdia part de la seva llibertat creativa. I sobretot perquè a més va fer un esforç conscient per desaprendre el que sabia, o si més no per alliberar la ment dels seus referents i condicionants conscients per poder crear més des de zero, sense esboços ni idees preliminars, i expressar així lo inconscient i emocional mitjançant l’experimentació abstracte.


Lina Martín Pintura Nascuda a Saragossa (Espanya). Estudia Empresarials a la Universitat de Saragossa, i un Màster en Marketing Internacional a Itàlia. Viu i treballa a París des del 1997. Des de la seva instal·lació a París, participa en un taller de pintura col·lectiu de la Mairie de París. El període de "prémices" va durar dos anys de 1997 a 1999. Els períodes de "abstraction" i "panoramas" van començar el 2005 i continuan actualment. Acumula «l’energia, la vida i els sentiments», per això li va surgir la necesitat de lliberar les seves sensacions sobre una tela, com a resposta a la seva pròpia intuició. La seva pintura té la influència de la seva cultura "provoca una certa sensació de frescura primitiva i alegria vital mesurada". És com un recorregut íntim en la llum i en l’armonia de colors «el color s’ha convertit en la meva llibertat.»

Pilar Masip Pintura, escultura i gravat Neix a Barcelona l’any 1951. Realitzà estudis de pintura, escultura i gravat a l’Escola Massana de Barcelona i segueix cursos de gravat al taller d’art Jordi Aligué Centre d’art contemporani “La Rectoria”, la fundació d’estudis superiors d’Olot i la Universitat de Barcelona. Des del 2001 imparteix classes de gravat al seu taller. Del 1996-2004 forma part de la direcció i coordinació de l’Associació Cultural Besllum. Viu i treballa a Vallromanes (Barcelona).


Pilar Meler Pintura Neix a Barcelona l’any 1955. Arquitecta Tècnica el 1978. Professora de dibuix a l’Escola Pérez Iborra de Barcelona. Estudis de dibuix a l’Escola Traç de Barcelona. Exposa a Mobles Valentí de Barcelona, a Anna Barcons de Comarruga i al Centre cívic de Les Corts de Barcelona.

David de Moragas Pintura, escultura, ceràmica, fotografia i quimigrama Neix a Barcelona l’any 1937. L’any 1954, entra a treballar en un laboratori fotogràfic professional dedicat a treballs de fotoacabat. A partir de 1957, treballa com a free-lance fins que en el 1958 obre estudi propi, dedicant-se principalment a la reproducció d’obres d’art. Als anys 60 entra en el món del cinema i col·labora amb l’estudi “Royal Films” i anys després treballa en l’estudi de cinema publicitari “Víctor Sagi” i per últim com a fotògraf amb l’agència “Danis”. A finals dels 70 munta el seu propi estudi de fotografia publicitària que més endavant combinarà amb botiga de venda de material i serveis fotogràfics fins el 1985. En aquesta botiga situada a la part alta de Barcelona, instal·la una galeria de petit format que oferirà a nous realitzadors tant del món fotogràfic com del pictòric. Membre fundador de l’Agrupació Art Farró-Putxet des del 2006 per organitzar els Tallers Oberts del barri del Farró-Putxet del 2007, 2008 i 2009, ostentant el càrrec de Vicepresident.


Maria Paredes Pintura Filla de Sabadell i educada a Suïssa, va tenir la gran oportunitat de fer magnífics viatges per països llunyans i exòtics. Viatges que van captivar-la de tal manera que la van fer desenvolupar una innata capacitat pel dibuix i la pintura i així, totalment autodidacta, es va especialitzar en plasmar totes aquelles cares que anava trobant al seu camí, aprofundint d’aquesta manera en unes expressions que van molt més enllà de qualsevol raça o país.

Ute Rebholz Pintura Nascuda a Alemanya, viu des de fa 40 anys a Barcelona. Va fundar amb altres pintors un grup que té el seu estudi al barri de Sarrià. La seva pintura és figurativa i molt colorista la qual cosa té molt a veure amb les seves arrels alemanyas. Escull solsament motius que a ella li agradan i que trasmeten optimisme. Motius sencills, bucòlics del seu entorn, ja que creu que la pintura sobretot ha d’alegrar a la persona que la mira i que conviu amb el quadre.


Arturo Roche Pintura Neix el 13 de desembre de 1937 a Barcelona. De l’any 1954 fins el 1957 estudia pintura a l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja. De l’any 2003 al 2008 ha assistit a classes de pintura que s’imparten a la Escola d’Arts i Oficis de la Escola Industrial de Barcelona. Tota la vida laboral ha estat vinculat a les Arts Gràfiques.

Montse Ruensa Pintura Neix a Barcelona el 1951. És Llicenciada en Belles Arts: Especialitat pintura. Facultat de Belles Arts Sant Jordi. Graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics. E.A.A.O.A. “ Llotja” Barcelona. Disseny tèxtil. Certificat del curs d’introducció els Cicles Formatius d’Arts Plàstiques i Disseny. Certificat Disseny de línia. Academia Feli. 1967 - Escola Massana. Disseny d’estampació tèxtil, disseny d’interiorisme, curs d’especialització en estampats i serigrafia. 1970 - Escola d’Arts Aplicades i oficis Artístics “Llotja”. Títol de Graduada en Arts Aplicades: Especialitat Disseny Tèxtil d’Estampació. 1973 – 75 - Dos cursos de disseny de línia, acadèmia “Feli” de Barcelona. 1975-80 - Estudis en l’acadèmia del pintor Ramon Sanviçens. Dibuix i pintura. 1979 - Facultat de Belles Arts Sant Jordi. Curs monogràfic de dibuix d’estàtua al natural. 1981- 82 - Facultat de Belles Arts. Cursos opcionals de fotografia i serigrafia departament de gravat. 1985 - Llicenciatura en Belles Arts. Pintura i Dibuix.


Gabriel Sabanés Pintura Neix a Barcelona l'any 1940. Cursa Publicitat I Pintura a l'Escola Massana. Premis: 1978.- 1r Premi Pintura “Miquel Carbonell”, 1a Edició Països Catalans. 1980.- Premi de pintura Gisbert a Valentí- Sabadell. 1r Premi Pintura Bonsaikebana (1984 I 1985) / 1r Premi pintura Hostafranchs 1984. Premi de pintura a l'oli Grup Taca. 1r Premi de pintura Miquel Casablancas (Paleta d’Or) Premi Miquel Casablancas 1987. 2004, 2005 I 2006.- 1r Premi de Fotografia –Ajuntament de Sant Antoni de Calonge. 2005 I 2006 Finalista Fotomercè 05-06, Amb participació en el Llibre i l'exposició que recull l’obra amb premi d’aquests anys en el Palau de La Virreina. 2004.- 1r Premi Francesc Galí, atorgat per La Diputació de Barcelona. 2006.- 1r Premi de Gravat del Cercle Artístic Sant Lluc – Barcelona. 2004 I 2006.- Premi de La Diputació.

Teresa Sarrias Cruxent Pintura i escultura Neix a Barcelona l’any 1957. Sempre ha pintat, des que era petita, ja que ve de família de pintors. Va estudiar dissey gràfic, dibuix i tècniques a diferents tallers i estudios d’art, ceràmica i escultura. Ha exposat a diferents sales de restauració, col·lectiva a la Quirón, Dir Diagonal, Galería Representarte Pedralbes. Exposicions a la Galeria d’Art La Caixa de Barcelona, Ida Sennacheribbo, Hipermerc’Art Company Stores La Roca Barcelona, Compact Obra art Collection, Hiper merc’Art Las Rozas Madrid, Compact Obra art Collection, Batik Art Llibres d’Artistes Galeria Espai Balnc . Grupo Batik Art, Fira Arte Sevilla, Anna Barcons Comaruga, Mac 21 Fira Arte Contemporáneo Marbella, Galeria Toranto Mostra D’art Bcn, Galería Barna individual. Estranger: Museum of Americas USA, Pomona California, USA. Fira d’Art de Frankfurt, Gallery Palma Luxemburg, LAM Latino art Museum California. Huila Colòmbia.


Ramon Soler Fornt Pintura Va realitzar els estudis d’Enginyeria a l’Escola Universitària d’Enginyerira Tècnica Industrial de Barcelona. Prové del món del disseny industrial, al qual es va dedicar fins l’any 2001. A partir de març de 2001 inicia estudis de dibuix i pintura a l’Escola Sanvisens. Continua la formació a l’Escola Carme Muset. En aquest centre ha obtingut el 4t premi de pintura. L’obra de l’autor ha anat evolucionant des d’un estil més figuratiu cap a tendències cada vegada més emmarcades en l’expressionisme. A finals del 2005 comença a investigar amb els “mandales” i fa un curs a l’escola Imaginart.

María-José Vela Pintura

Va cursar els seus estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. A l’acabar la carrera, el 1961, el seu fer artístic, desp´res d’una breu incurssió en l’abstracció, entronca amb el moviment figuratiu. En els seus retrats i paisatges urbans, que es caracteritzen pel tractament pla de les formes, es vislumbren valors expressius que seran constants en la seva manera de procedir artística: el color, la llum, la noció de l’estructura i consecuentment de la forma, espai ritme i composició; la subjetivitat a un nivell més conceptual. En les seves obres sempre crea, el seu Art s’alimenta de les impressions, i, com anirem veient al través de la seva producció artística, fins i tot quan parteix del seu entorn més immediat no es contenta en imitar la realitat que la rodeja, sinó que cada figura-forma-signe plasmada pasa pel filtre de la seva interpretació.

Montserrat Pla Agent d'Art  

Aquest es el dossier de Montserrat Pla, Agent dart, i dels seus artistes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you