Page 1

МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ЗА ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДЕЦАТА ОТ „ЕСПА“

ЯНУАРИ 2018


Национално състезание „Аз, природата и светът” - 85 % от децата на „ЕСПА” с максимални резултати 05 Януари 2018 г. 100 % от участниците от втори клас са постигнали максимален резултат, със същото постижение са 24-ма от първи клас от 27 участвали, 8 деца от трети клас и 5 от четвърти клас. Вече имаме 17 участници за финалното състезание. Това са: Естер Лазарева, Ирена Иванова, Павел Екимов, Павел Христов, Рая Иванова, Филко Трендафилов и Христина Дидаскалу от 1 клас Борислав Бойдев, Далия Бачева, Виктория Попова, Божидара Николова и Радост Иванова от 2 клас Ивайла Копоева, Мартина Гърбова и Виктория Миткова от 3 клас Адриано Шахин и Петя Лозанова от 4 клас

Първа награда за Васил Рахнев в Националния литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя” 08 Януари 2018 г. Приключи Националният литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя”, организиран от Съюза на българските писатели, фондация „Яворов” , община Чирпан и къща музей „П. К. Яворов”. Първа награда в раздел „Проза” в първа възрастова група на седмокласника от ателието за творческо писане „Метафора” при ЧСУРЧЕО „ЕСПА” Васил Рахнев.


Второкласникът Кристиан Николов се класира за финала на Тайландската математическа олимпиада 10 Януари 2018 г. Кристиан Николов от 2 А клас спечели сребърен медал на квалификациите за Тайландската математическа олимпиада. Изключително сме горди с резултата на Крис, който е 9-ти, Global ranking - 33, от над хиляда участника от всички страни. Така той се класира за участие във финала, който ще се проведе на 21 февруари в Банкок, Тайланд.

100 % успеваемост за математиците на „ЕСПА“ на международно състезание International Mathematics Assessments for Schools 10 Януари 2018г. Гордеем се с нашите блестящи математици от отборите по математика в "ЕСПА" Андреа Маркова, Анастасия Боянова, Карина Момчилова и Мартин Лозанов! Всички те се класираха за втори кръг на международното математическо състезание IMAS /International Mathematics Assessments for Schools/.


Страхотен успех за седмокласниците на „ЕСПА“ на Олимпиадата по физика 24 Януари 2018 г. Учениците от 7 клас на „ЕСПА“ се представиха блестящо на Oлимпиадата по физика. От десет явили се деца, шест се класираха за втория Областен кръг на състезанието, което е уникално постижение. Специални поздравления за Мартин Лозанов, който постигна почти максимален резултат – 29,5 от 30 възможни точки!

Много близо до него са и резултатите на Васил Рахнев, Йоан Йоцев, Дамян Желев, Магдалена Симеонова и Валентин Стоянов.

Пет седмокласници на „ЕСПА“ се класираха на Областния кръг на Олимпиадата по химия 29 Януари 2018 Пет деца oт 7 клас на „ЕСПА“ се класираха за втория Областен кръг на Олимпиадата по химия. Специални поздравления за Васил Рахнев, който постигна почти максимален резултат – 96 от 100 възможни точки! Много близо до него са и резултатите на Мартин Лозанов (94 точки), Йоан Йоцев (83 точки), Вержиния Ачова (78 точки) и Магдалена Симеонова (76 точки).

Yanuari  
Yanuari  
Advertisement