Page 1

МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ЗА ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДЕЦАТА ОТ „ЕСПА“

МАЙ 2018


Две нови отличия от национален литературен конкурс за “ЕСПА” 05 Май 2018 С Трета награда за проза на Анастасия Боянова от 4 клас и Трета награда за есе на Васил Рахнев на ХVІ Национален литературен конкурс „Ний всички сме деца на майката земя” продължава успешната серия от високи постижения на литературните дарования в “ЕСПА”.

Две престижни литературни награди за децата от ателие “Метафора” при ЕСПА 14 Май 2018

На 11 май приключи Националният литературен конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“, в който взеха участие над 300 ученици от цялата страна, разделени в две възрастови групи – от I до IV клас и от V до VIII клас. Възпитаниците на ателието за творческо писане „Метафора“ при ЕСПА уверено се включиха в литературната надпревара, като и този път категорично се наредиха сред победителите. Стефан Банков от V клас получи Първа награда за проза в своята група, а Андреа Маркова от IV клас завоюва Втора награда за проза.


Седем медала - 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, завоюва отборът по катерене на ЕСПА на третия кръг на Държавното първенство за Купа България 15 Май 2018

На 12 и 13 май Долината на тракийските царе в град Казанлък за пореден път стана свидетел на оспорвана битка по състезателно катерене. Над 120 деца от десет спортни клуба на страната премериха своите възможности в дисциплините трудност и скорост в третия кръг от Купата на България. За по-малките възрастови групи (6-7години, 8-9 години и 10-11 години) състезанието бе с ранг Държавно първенство. Както винаги състезателите от отбора на ЕСПА постигнаха отлични резултати. При по-големите деца тримата ни участници бяха финалисти и в двете дисциплини. Най-добре се класира Магдалена Симеонова от 7 клас, която завоюва сребърен медал в състезанието за скорост и бронзов в дисциплината трудност.

Съвсем малко не достигна на Димитър Странски от 6 клас, който при тежката конкуренция в квалификациите бе трети, но във финалните катерения с минимални разлики отстъпи, но въпреки това финишира с две четвърти места.

Йоана Христанова от 6 клас също постигна четвърто място в дисциплината трудност. Вторият ден на състезанието донесе повече радост и отлични постижения за по- малките ни състезатели.


При тях Симона Миленкова от Подготвителен Б клас показа своя талант, умения и воля на шампион. Тя спечели златните медали и държавните титли в двете дисциплини и така подаде сериозна заявка за спечелване на купата. Лъчезар Даскалов от ПКБ също се катери много целеустремено и постигна сребро и бронз в двете дисциплини. Самуил Гърбов от 1 клас спечели сребърно отличие за трудност.

Най-малката учасничка в състезанието - Боряна Трендафилова от Детска градина, се класира на финалите и постигна четвърто място за трудност и пето място в дисциплината скорост.


Великденското математическо състезание - награждаване 17 Май 2018

На 21 април 2018г. се проведе Великденско математическо състезание. На 17 май 2018 г. Се състоя награждаването на отличилите се. С радост Ви предтавяме резултатите на децата от ЕСПА.

2 златни медала 2 сребърни медала 1 бронзов медал 16 грамоти за Отлично представяне

Поздравяваме децата от отбора на подготвителен клас, които отново се явиха на състезание върху задачите за първи клас и специално за Габриела Михова, която получи грамота за Отлично представяне. Специалните ни поздравления са за Силвия Дянкова от 5 клас, която е постигнала макисмален резултат в своята възрастова група!


Почетен диплом за Най-високи постижения в учебната работа 17 Май 2018 Училще ЕСПА се гордее със своите възпитаници и техните постижения, ежедневно те се доказват покорявайки различни върхове на знанието, като се представят блестящо на състезания, олимпияди и конкурси. Децата се трудят неуморно и упорито, но немалка роля за техните постижения имат невероятните преподаватели, които ги напътстват, подкрепят и окуражават непрестанно! Това е повод училище ЕСПА всяка година да връчва Почитен диплом за „Най-високи постижения в учебната работа“ на най-отличилите се преподаватели през учебната година, тази пролет своите грамоти получиха г-жа Данчева за огромните постижения на учениците по математика, г-жа Стоичкова за многобройните награди по литература и г-жа Манолова за успехите на олимпиядите по физика и химия.


Блестящо представяне на нашите четвъртокласници на тестовете от Националното външно оценяване 21 Май 2018

Забележителните 97% постигнаха нашите четвъртокласници на четирите теста от Националното външно оценяване. С това изключително представяне те затвърдиха позициите на ЕСПА като водещо по академичните си показатели училище в България. Горди сме да се похвалим и с прекрасните 96% успеваемост на теста по български език и литература и със страхотните 94% на матурата по математика.

Рекорден е обаче резултатът от 100 %, до който достигнаха нашите четвъртокласници по Човекът и природата. До него се доближават и впечатляващите 98% успеваемост на теста по Човекът и обществото. Две деца Андреа Маркова и Петя Лозанова постигнаха максимален брой 20 точки по всички учебни дисциплини.

Златен медал за Васил Рахнев от ЕСПА на финала на “Стъпала на знанието” 22 Май 2018 На 17 май 2018 година елитното Сдружение на академичните преподаватели „Десет книги“ обяви резултатите от третия кръг на Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието“. Във финалния кръг участваха и възпитаниците на училище ЕСПА, като постигнаха забележителни резултати в нелеката надпреварa. Васил Рахнев от 7 клас успя да получи максималния резултат от 50 точки, което му гарантира категорично най-високата награда – златен медал.


Почетно отличие “Неофит Рилски” получи г-жа Рени Стоичкова, учител по български език и литература в училище “ЕСПА” 24 Май 2018

С почетно отличие “Неофит Рилски” на Министерство на образованието и науката по повод 24 май бе удостоена г-жа Рени Стоичкова, преподавател по български език и литература в училище “ЕСПА”. Училище ЕСПА за втора поредна година е отличено с това престижно отличие за дългогодишна, цялостна висока професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Поздравяваме г-жа Стоичкова за постигнатия успех и ѝ пожелаваме да продължава да вдъхновява своите ученици в любов към българското слово.

May1  
May1  
Advertisement