__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BD UNIQUE – LÉGY FELHŐTLEN A NAGY NAPON! MEGMUTATJUK, HOGYAN!

BIG DAY Pop-up 2016. 2. szám • 795 Ft • www.bigdayeskuvo.hu

INSPIRÁCIÓ A BOLDOGSÁGHOZ

ESKÜVŐ MAGAZIN

125

INSPIRÁLÓ ÖTLET A VILÁGRASZÓLÓ LAKODALOMHOZ

ESKÜVŐSZERVEZÉSI MENETREND Így oszd be az idődet!

EGYSZERÛ MEGOLDÁSOK KOSZORÚSLÁNYKÉRDÉSEKRE

NEW STYLE

RUHA, GYŰRŰ, DEKORÁCIÓ: A TÖKÉLETES ESKÜVŐ NYOMÁBAN!

001-002-131-132.indd 1

2016.06.22. 9:17:49


001-002-131-132.indd 2

2016.06.22. 9:18:04


A GYÉMÁNT EGYEDI ÉS ÖRÖK, MINT A SZERELEM Sok mondás szól a gyémántokról, akár a címben idézett a gyémánt örök, akár az, hogy ez a drágakő a lányok legjobb barátja. Mindenesetre annak a lánynak, akinek az eljegyzéskor szerelme egy gyémántos jegygyűrűt húz az ujjára, biztosan örömkönnyek szöknek a szemébe. És ez az érzés még különlegesebb, ha a gyémánt a Forevermark kollekciójából való, hiszen az olyan minőséget és szépséget jelez, ami páratlan. A Forevermark esküvői kollekciója megtestesíti mindazt, amit a legfontosabb ígéret tudatni szeretne. Minden ékszer szívében egyedi Forevermark gyémánt van, és a gyémántba rejtett egyedi azonosító szám garantálja, hogy ilyen gyémántja csak egy van. A jelölés időtlen, örökre szóló szimbólumként nemcsak a gyémánt szépségét, makulátlanságát, hanem az el nem múló szeretetet is jelképezi. A szerelmespárok életének legkülönlegesebb pillanata ihlette a Forevermark jegygyűrű-kollekcióját, amelyben minden stílushoz tökéletesen illő foglalatokat találhatunk. Minden Forevermark gyémánt szívébe rejtve megtalálható az ígéret arra, hogy minden gyémántunk gyönyörű, ritka, és felelős forrásból származik. Olyan gyémánt, melyet büszkeség ajándékozni, birtokolni és viselni örökké.

GYÖNYÖRŰ, RITKA, FELELŐS FORRÁSBÓL

A Forevermark a De Beers vállalatcsoport gyémántmárkája, mely mögött tekintélyes, több mint 125 évnyi gyémántszakértői tapasztalat áll. Minden Forevermark gyémánt egy ígéretet hordoz, mely szerint a gyémánt gyönyörű, ritka és felelős forrásból származik. A világ összes gyémántjának alig 1%-a méltó a Forevermark jelölésre, ezek a legragyogóbb, legritkább és MI A 4C? Minden gyémánt a természet egy-egy páratlan csodája, és egy gyémántot majdnem annyiféleképpen lehet leírni, mint ahány gyémánt létezik a világon. A 4C osztályozási rendszert azért fejlesztették ki, hogy szabványosítsák a gyémántok jellemzőinek leírását. A 4C a gyémánt négy jellemzőjére utal: a csiszolására (cut), a színére (colour), a tisztaságára (clarity) és a súlyára (carat). Ezek a jellemzők rendkívül hasznos útmutatásként szolgálnak a gyémántok

egytől-egyig felelős forrásból származó gyémántok. Mindegyik gyémánt eredeti, kezeletlen és természetes; kizárólag előzetesen jóváhagyott bányákból származnak, konfliktusmentes területekről; csupán néhány gyémántműves csiszolhatja őket a világon – ők a szakma legjobbjai – majd kézzel kiválogatják a legkülönlegesebbeket és egyedi jelölést rejtenek el bennük, melyek kizárólag a De Beers csoport saját fejlesztésű mikroszkópjaival láthatóak. Végül a Forevermark által kiválasztott Partner üzletekben kaphatók, csodálatos ékszerekbe foglalva.

DIZÁJN ÉS INNOVÁCIÓ

A Forevermark formatervező és innovációs központja a Forevermark kreatív tervezőinek gyűjtőpontja. Milánóban, a divat, a művészet és dizájn fellegvárában található központ tervezői olyan ékszereket álmodnak meg és készítenek el, amelyek kiemelik a Forevermark gyémántok varázslatosságát. A Forevermark gyémántok önállóan vagy tetszőlegesen választott foglalattal együtt vásárolhatók meg. A foglalat lehet egy Forevermark által tervezett ékszer, vagy egy olyan ékszer, amelyet a Forevermark képviseletével megbízott ékszerész partnereink valamelyike alkotott.

megismeréséhez, ám ez mindössze négy a gyémántok leírására alkalmas számtalan kritérium közül. Tehát két azonos 4C tulajdonságokkal rendelkező gyémánt még igen sokban különbözhet egymástól. A legszebb gyémántok kiválasztásához ezért még több figyelem, még több jellemző értékelése szükséges. A Forevermark a 4C kereteit messze meghaladva értékel minden gyémántot, hogy meggyőződjön kivételesen magas elvárásainak teljesüléséről.

A Forevermark hisz az ígéret erejében: nemcsak a szépségre, a ritkaságra, a felelős forrásra tett ígéretünkben, hanem a kimondatlan ígéretben is, melyet kéz a kézben teszünk annak a személynek, akit soha többé nem akarunk elengedni. A valódi ígéret örökre szól. Egyedül a Forevermark gyémántok méltóak arra, hogy életünk legfontosabb ígéreteit kifejezzék.

003

forevermark pr B.indd 3

2016.06.03. 16:35:22


SWEET FASHION FA

TREND TR DECOR SHOPPING

BEAUTY 2016 JÚNIUS BIG DAY I POP-UP BD CEREMÓNIA 18 Klasszikus esküvő Az elegáns Forgách-kastélyban

34 Dallamok szárnyán Esküvő és zene kéz a kézben

38 Virágzó trendi finomságok Virágba borult cukrászremekek

40 Pink romantika egy kis csavarral 3 menyasszony, 1 esküvő

54 Tökéletes összhangban Danics Dóra, Sári Évi, Simon Bogi

59 Partytime

78 Menyasszony csúcsformában Evelin, fehér ruhák, románc

82 Virágra szóló lagzi Virágok, dekorációk

114 A tökéletes karikagyűrű Hibátlan választás

116 Elegancia mesterfokon Haute Couture

86 Koszorúslány-dilemma Te kit választanál?

88 Hogyan válasszunk esküvői fotóst? Életre szóló elköteleződés

90 Ti kérdeztétek Minden, amit az esküvőről tudni akartatok

92 Nászajándék Amit jobb adni, mint kapni

BD BEAUTY 120 Készülj menyasszonynak… Még van rá idő!

122 Légy naprakész 5 bombajó tipp

125 Sztárstílusban Beauty tippek fotózásainkról

Leány-, legénybúcsú profi módon

60 Menetrend az utolsó hónapokra Három hónap és esküvő

66 Egy csipetnyi romantika a Hármashatár-hegyen Pajtaesküvő Szalai Evelinnel

4

004 tartalom.indd 4

BD FASHION

BD SHOPPING

96 Queen of the World

130 Mi kellhet még?

Kulcsár Edina újra boldog

Találati lista esküvőhöz

106 Ízig-vérig love story Kiss Daniella és Hajnis Bálint

BIG DAY

2016.06.03. 14:10:37


Forgách Kastély Mándok A PIHENTETŐ ELEGANCIA

Fedezze fel a történelmi múlt eleganciáját, a jelenkor modern szolgáltatásaival a mándoki Forgách Kastélyban.

FORGÁCH KASTÉLY ELÉRHETÔSÉGEK: Telefon: +36 70 677 0131, +36 45 556 500 • Cím: 4644 Mándok, Szent István tér 9. E-mail cím: info@forgachkastely.hu 005 HIRD Forgach Kastely.indd 5

2016.06.02. 10:13:52


BEKÖSZÖNTŐ

BIG DAY IMPRESSZUM Felelős kiadó: Big Day Esküvő Kft. (szerkesztoseg@bigdayeskuvo.hu) Kiadja a Flagrans-2001 Kft., a Big Day Esküvő Kft. megbízásából. Ügyvezető: Molnár Zoltán (mzoli@bigdayeskuvo.hu) Lapigazgató: Molnár Krisztina (mkrisztina@bigdayeskuvo.hu) Üzletfejlesztési és marketing igazgató: Vásárhelyi Emese (emese@bigdayeskuvo.hu) Vezető szerkesztő: Pálmai Alíz (aliz@bigdayeskuvo.hu)

Fotó: Bell Stúdió – Esther&Gabe

Szerzők: Lőrincz Csaba & Nagy Zsófia, Pálmai Alíz, Patkó Ágnes, Tóth Krisztina, Wéber-Pápai Dóra és Wéber Attila Szerkesztőségi gyakornok: Tóth Krisztina Design: Flagrans

ESKÜVŐ, MÁMOR, NYÁR

Tervező szerkesztő: Kátai Zsolt, Kemény Gabriella Kreatív munkatárs: Ónody Boglárka

Szeretünk esküvőre menni, mert olyan jó érzés az aranyló napfényben a templom előtt álldogálva kíváncsian figyelni az érkezőket, ujjongva felfedezni egy-egy régen látott ismerőst, rokont. Jó érzés a frissen vasalt „ünneplőben”, csinos frizurával, új cipőben illegni-billegni, nyakába borulni a rég nem látott, otromba vicceket puffogtató nagybácsinak. Könnyekkel a szemünkbe az oltár előtt álló párt csodálni, ahogy suta csókot váltanak, harsányan hahotázni a kötelezően bekövetkező esküvői bakikon, az elguruló gyűrűn, megbotló tanún. Honnan az esküvőkön hallott pletykák különleges zamata? Mitől lesz a tortáról csent marcipánvirágnak olyan különlegesen finom íze? Miért ropjuk hajnalig olyan zenére, amit hallva egyébként elkapcsolnánk a rádiót? És a hosszú nap és hosszú éjszaka végén miért búcsúzkodunk órákig, miért fogadkozunk harmadfokú unokatestvéreknek, hogy tartjuk a kapcsolatot... de tényleg! Ilyenkor megérezzük, milyen fontosak és szívet melengetőek azok az értékek, amelyeket oly könnyedén és feledékenyen sutba dobunk modern kori szürke hétköznapjainkon: a nagy család, az összetartozáson és összetartáson alapuló biztos háttér, a komolyan gondolt szavak, életre szóló fogadalmak, és a remény, hogy van még a világban őszinte emberi érzés és felhőtlen öröm. Talán ezért szeretünk esküvőre menni.

6

Olvasószerkesztő: Wéber Krisztina Korrektor: Kátai Lajos Fotó: Andráska Krisztián, Bell Stúdió – Esther&Gabe, F. Tóth Gábor, PR, Shutterstock Sales manager: Keszthelyi Andrea +36 30 942 0712, +36 20 269 3369 (keszthelyiandrea11@gmail.com) Hirdetésszervezés: +36 30 506 5107, +36 20 214 0457 (hirdetes@bigdayeskuvo.hu) Szerkesztőség helye és postázási cím: BIG DAY Esküvő Kft. 1152 Budapest, Kinizsi utca 126. Tel.: +36 1 271 0820, Fax.: +36 1 306 9932, e-mail: szerkesztoseg@bigdayeskuvo.hu Nyomda: Pauker Nyomda, Bétaprint ISSN 2064-5724 Terjesztés: Országos és határon túli magyar lakta települések (Hírker, Lapker Rt. COLOR Interpress és alternatív módon) Meg nem rendelt kéziratokat és fotókat nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. A magazinban megjelenő hirdetések és promóciók tartalmáért felelősséget nem vállalunk. A magazinban található árak tájékoztató jellegűek. A bazároldalakon megjelenő tartalom a szerkesztőség véleményét tükrözi. Az ott bemutatott termékekről tanácsadó jelleggel adtunk hírt. A hirdetések közzététele a Big Day Esküvő Kft. hirdetési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételeinek, illetve a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek figyelembevételével történik.

BIG DAY

006 bekoszonto.wk KL.indd 6

2016.06.03. 10:41:24


ELŐFIZETÉS

KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSI AKCIÓ FIZESS ELŐ A BIG DAY-RE, HOGY KÉZHEZ KAPD AZ ÖTLETEKET ÁLMAID ESKÜVŐJÉHEZ! A FÉLÉVES ELŐFIZETÉS (2 LAPSZÁM) 1590 FT HELYETT CSAK 1290 FT, MÍG AZ ÉVES (4 LAPSZÁM) 3180 FT HELYETT YETT CSAK 2580 FT. MEGJELENÉS NEGYEDÉVENTE.

Ha az első új tt vagy, 10 előfizető közö egkapod m n sa iku automat . es Jegy csomagot az 1 db Útravaló tő ze fi elő 10 új ik Ha a másod matikusan között vagy, auto Golden db 1 k pod az megka * t.* ge gg Eg o c oc Ch Cho

A BIG DAY magazinra előfizethetsz az ország bármely postáján, a hírlapkézbesítőknél, valamint nt megrendelheted e-mailben: hirlapelofizetes@posta.hu ta.hu és telefonon: +36-80 444-444 BEFIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2016. AUGUSZTUS 12.* *A beérkező megrendelések a következő lapszámtól érvényesek. **A képen látható fotók tók illusztrációk. Az ajándékok előf előfizető f i zető részére az előfizetés meg megfizetése után postázzuk; reklamációt nem tudunk elfogadni. A megrendelést követően a lap kézbesítése a megjelenés napját követő második munkanap történik történik. Az előfizet előfizetői akció nem vonható össze más akcióval. Az előfizetői ár az előfizetés időtartama alatt nem minden esetben tartalmazza a laphoz csomagolt ajándékokat. Kiadónk mindenkor érvényes Előfizetési Általános Szerződési Feltételeit megtekintheted a www.bigdayeskuvo.hu weboldalon. Ajánlatunk csak belföldi kézbesítésre érvényes. A kiszállítás nem postai úton történik, további információk az átvételről folyamatosan a www.bigdayeskuvo.hu oldalon.

007 elofiz akcio.wk KL.indd 7

2016.06.03. 8:54:30


BACKSTAGE

KULISSZÁK MÖGÖTT Néhány pillanat fotózásainkról... A JÓ IDŐ BEKÖSZÖNTÉVEL MINDEN KÖNNYEBBÉ, SZABADABBÁ ÉS FELEJTHETETLENEBBÉ VÁLIK. ENNEK JEGYÉBEN KÉSZÍTETTÜK EL NYÁRI LAPSZÁMUNKAT IS, AMELY VALÓDI CSOBBANÁS AZ ESKÜVŐI TRENDEK, SZTÁROK ÉS TIPPEK TENGERÉBEN. ÍGY KÉSZÜLT A CÍMLAP... Kulcsár Edina a Nagy Duett és saját elfoglaltságai mellett szakított időt fotózásunkra, és megmutatta, hogy milyen egy igazán laza, extrém és bevállalós menyasszony. Edina a nyarat megidéző környezetben, a Rómaiparton pattant jachtra, ahol félelmet nem ismerve pózolt Andráska Krisztián kamerái előtt. A rutinos modell olyannyira felszabadultan érezte magát, hogy az sem tartotta vissza, hogy a jacht orrára mászva készíttessen néhány extravagáns fotót. A fiatal szépség számára a Salon D’Ange biztosított modern, letisztult szabású menyasszonyi ruhákat, amelyek tovább gondoskodtak a fülledt, vagány hangulatról. Edina ismét meglepett minket sokoldalúságával és határtalan pozitivizmusával! MÉG TÖBB KULISSZATITOK: WWW.FACEBOOK.COM/BIGDAYESKUVO

FOTÓZÁSAINKON A HAZAI SZAKEMBEREK SZÍNE-JAVA KÖZREMŰKÖDIK KRÁLL ILDIKÓ egyedi alkalmi és menyasszonyi ruhák tervezésével és készítésével foglalkozik. Ez irányú vonzódása akkor kezdődött, mikor eljegyzésére elkészítette magának saját tervezésű ruháját. 13 éve, miután megnyitotta szalonját profilját bővítette menyasszonyi, és koszorúslány ruhák forgalmazásával. Fontos számára, hogy vendégeivel közvetlen kapcsolatot alakítson ki és minden igényt kielégítsen, ezzel is segítve a menyasszony számára valóban feledhetetlenné varázsolni esküvőjük napját. NAGY ZSÓFIA végzett, diplomás rendezvény és esküvőszervező, aki multifunkcionális munkájával a kreativitást és professzionalizmust mindig szem előtt tartva dolgozik megrendelői projektjein. Ami mindennél fontosabb számára az ügyfeleinek elégedettségén túl az, hogy amit létrehozzon az egyszeri és megismételhetetlen legyen és ez által örök emlék váljon belőle. LŐRINCZ CSABA az újságírás rajongója. A középiskolától kezdve kifejezetten erre az irányra fókuszált. Emellett az iskolai rendezvények szervezéséből is kivette részét. Elkötelezett emberi jogi aktivistaként csatlakozott a HeForShe Magyarország csapatához. Közös munkájuk négy éve kezdődött. Ez alatt az idő alatt összeszokott páros lettek, esküvőszervezőkként és újságírókként egyaránt. Zsófi kreativitása és Csaba megoldásai mindkét területen hasznosnak bizonyulnak. Projekt módszerrel dolgoznak, amely könnyebben elérhetőbbé teszi megrendelőik számára a professzionális és jutányos esküvői szolgáltatásokat. +36 70 608 2114

8

THE COVER Fotó: Andráska Krisztián Menyasszonyi ruha: Salon D’Ange/Csikós Anikó Ékszer: Karl Ékszer Menyasszony cipő: Deichmann Smink: Kutasi Mariann/Catrice Haj: Kozák Evelyn esküvői frizura stylist Szabó Imre & Beuty pesti szalon Virág: Imori Virág-Enteriőr Helyszín: Blue Ride

ÍME NÉHÁNY PILLANAT FOTÓZÁSAINKRÓL... Messzire utaztunk, de megérte – Forgách-kastély, Mándok

Fotózás Danics Dórával, Sári Évivel és Simon Bogival

Vidám pillanatok mindig vannak – Szalai Evelin selfie közben

Címlapunkat a Római-parton fotóztuk

BIG DAY

008 kulisszak mogott.wk KL.indd 8

2016.06.03. 8:47:01


009 HIRD Elith Design Ekszerpalota - Karikagyuru.indd 9

2016.06.02. 10:23:40


HÍREK

ÉKSZER A BÔRÖN Nina Ricci L’Extase illatával új távlatokat nyitott a parfümkészítésben. A L’Extase Caresse

KOPPINTSD LE

ROONEY MARA STÍLUSÁT

Menyasszonyi csokor fehér virágokból (Imori VirágEnteriőr)

de Roses (30 ml 16 500 Ft) elődje bujaságát viszi tovább a saját, erotikus jegyeivel kiegészülve. A könnyed pézsmás virágcsokor, a bolgár rózsa esszenciájával és a törökrózsa érzéki simogatásával egyesülve teljesedik ki a vibráló ibolya aromáján keresztül, amely mint egy meztelen testet körülölelő aranylánc kel életre a bőrön. Az ellenállhatatlanul csábító illatkompozíció felébreszti ragyogó nőiességed, és tökéletes kiegészítőként kísér az oltárhoz, majd felejthetetlen éjszakákban részesít a nászúton.

FEDEZD FEL A FOREVERMARK GYÉMÁNTOK TITKÁT A FEILNÉL!

Exkluzív, prémium m kategóriás high-tech tittánium cirkon kerámia kombinációjú női éss férfi karikagyűrű, a női 6 briliáns formára csiszolt kerek cirkónia (cz) kristállyal van díszítve. Hipoallerrgén, a legújabb technoló ógiával készült modern, elegáns yűrű! stílusú karikagy 39 980 Ft (Marta Meisels Je ewelry welry)

Kíváncsi vagy, mitől olyan különlegesek a Forevermark gyémántjai? Szeretnéd élőben is megtekinteni ékszerkölteményeiket, és felfedezni a Forevermark gyémántok titkát, vagyis a drágakő szívébe rejtett jelölést? A jelölés, amelyet a gyémánt tökéletesen csiszolt táblájába Ékszerszett 10 900 Ft (CubicZirconia) b (G. Westerleigh)

rejtenek, a cég emblémájából, és egy egyedi azonosító számból áll. Szabad szemmel láthatatlan, hiszen mérete az emberi haj vastagságának csupán 1/5000-ed része, így csakis egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett mikroszkóppal válik láthatóvá. Magyarországon mindössze néhány helyen lehet megtalálni a Forevermark mikroszkópját, amelyek közül az egyik Kedvet kaptál a felfedezéshez? Foglald le időpontod, mert egy egyedülálló lehetőség keretén belül most bárki megtekintheti a

Fésű 12 900 Ft Fé (G. Weste Westerleigh)

gyémántokba rejtett jelölést! www.feil.hu

DEBÜTÁL A VIRÁGZÓ MAGNÓLIA RUHAKOLLEKCIÓJA

Tiffany menya yasszonyi cipő 26 90 900 Ft (G. Weste terleigh)

Csörgei Ágnes, a Virágzó Magnólia tervezője a finom romantika jellemezte fejdíszei mellett idén saját tervezésű menyasszonyiruha-kollekcióval is bemutatkozik. A fejdíAll The Right Angles kontúrozó 13 800 Ft (MAC)

szeiben már jól ismert aprólékosan kidolgozott részletek, és a minőségi anyaghasználat a ruháiban is visszaköszönnek. Ruhái a hagyományostól eltérő egyszerű, letisztult vonalvezetésűek, a bohém és vintage stílust kedvelő

Az idei Oscar-gála egyik legstílusosabb sztárja kétségtelenül nül

menyasszonyok kedvencei. A tradicionális formavilág, a

Rooney Mara volt, aki egy kifinomult Givenchy csipkeruhá-

romantika és a modern hangulat megtestesítője egyben,

ban vonult végig a vörös szőnyegen. A színésznő stílusát te is

ez a Virágzó Magnólia. A kollekció darabjai folyamatosan

könnyedén lemásolhatod. Válassz rafinált kivágásokkal tűzdelt

bővülnek, de ugyanakkor lehetőség nyílik a saját elgon-

menyasszonyi ruhát és visszafogott ékszereket, ellensúlyozásként

dolás és igény alapján történő megrendelésnek is.

pedig vad, vamp sminket. Meglásd, megannyi pozitív elismerést

www.viragzomagnolia.hu

zsebelhetsz majd be!

10

Rooney Mara Givenchy Haute Couture ruhában uhában photo: Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.

a FEIL budapesti Exkluzív Bemutatóterme.

BIG DAY

010-012 hirek.wk KL.indd 10

2016.06.02. 10:24:26


MARIE ANNE DESIGN THE WEDDING COLLECTION Sikeres bemutató keretében május 10-én megjelent Magyarországon elsőként a Marie Anne Design brand legújabb, kimondottan az esküvői alkalom ihlette táskakollekciója, a The Wedding Collection. A kollekcióban a menyasszonyok mellett az ünneplők (koszorúslányok, örömanyák) is helyet kaptak, nem beszélve a vőlegényeknek szánt vintage hangulatú bőr nadrágtartóról. A tervező által saját kezűleg készített valódi bőr darabok egyedi megrendelésre készülnek összhangban a ruhával, helyszínnel és az esküvő hangulatával, így a bőr mellett feltűnnek az exkluzív

A SZÉPSÉG NYOMÁBAN A Szőcs-Trekovanyic Magdi fodrászmester vezetésével üzemelő Magdi Szépségszalon Budapest immáron 15 éve áll a szépülni vágyó hölgyek szolgálatában. A profi szakemberekből álló csapat a legújabb trendeknek, eljárásoknak megfelelően készíti el álmaid frizuráját, legyen szó hétköznapi vagy esküvői viseletről. Figyelembe veszik arcformádat, stílusodat és személyiséged, hogy a legjobbat adhassák neked, és szakértő tanácsokkal látnak el a hajápolást illetően. A szalonban a vendégek legnagyobb öröÖsszeállította: Tóth Krisztina

Rooney Mara Givenchy Haute Couture ruhában ában photo: Aaron Aaro Poole / A.M.P.A.S.

anyagok is, mint a csipke- és a gyöngydíszítés.

mére már a kéz- és lábápolás is helyet kapott. Válassz géllakkot, sima lakkot vagy akár műkörmöt, az eredmény szemkápráztató lesz. A profizmus mellett könnyed és vidám hangulat várja érkezésed, hogy a mókuskerékből kiszakadva töltődj fel ezen a kis szépségszigeten. Ha kipróbálnád a teljes körű törődést, keresd fel a Gerlóczy utcában a Magdi Szépségszalon Budapestet. www.magdiszepsegszalon.hu

SALON D’ANGE CSIKÓS ANIKÓ S H O WR OO M

BUDAPEST, VII. KERÜLET, DOHÁNY UTCA 20. 12-ES KAPUCSENGÔ

BEJELENTKEZÉS: +36 30 262 4987 010-012 hirek.wk KL.indd 11

2016.06.02. 10:24:57


HÍREK

BIZTOS LÁBAKON A maláj születésű Jimmy Choo neve mára összeforrt a minőségi luxuscipők és -táskák gyártásával. A tervező egy ideje már nemcsak a hétköznapokra, hanem a menyasszonyokra is gondolva tervezi álomszép darabjait. A legújabb kollekcióban a visszafogottan megcsillanó ezüst és arany darabok dominálnak, melyek bohém tollakkal és rojtokkal kiegészülve váltak teljessé. A cipők sokoldalúságuknak köszönhetően bármilyen más alkalommal is megállják a helyüket, így abszolút megéri a befektetést! www.Jimmy Choo.com

KIVÉTELESEN

UNTAMED LOVE

TÖKÉLTES, MINT TE

teresebb és legvonzóbb kollekcióját a 2017-es

Charlotte Balbier megálmodta eddigi legkarak-

Egyedi eljegyzési és karikagyűrűk a nagy pillanatokhoz. www.spary.hu

esztendőre. Az Untamed Love névre keresztelt kollekciót éteri köpenyek, műalkotásnak is beillő virágos ruhadarabok és klasszikus, csipkés fazonok

Három az egyben: fehéraranyból készült három különálló gyűrű, mely egymás mellett is jól mutat. A fekete brillekkel foglalt gyűrűk felülete fekete  ródiummal van kezelve. A fehér gyűrű brillekkel foglalt. (SpAry design, www.spary.hu)

alkotják. A minőségű tüllök, selymek, francia csipkék, és gazdag mikado szövetek által életre keltett menyasszonyi ruhák a klasszikus fehér mellett, sárgabarack, szilva, rózsaszín és tompa zöld árnyalatokban, aprólékosan kidolgozott virágmintákkal díszítve pompáznak. Az Untamed Love egy előkelő ünnep, amely kizárólag neked szól! www.charlottebalbier.com

Hullám-völgy: egyedi,

 kézzzel készült karikagyűrű, sárrga és fehér szín kombinálásával. A nőibe 76 brillt foglaltunk. (SpAry design, www.spary.hu)

CSOKICSEL –

A KÉZMŰVES CSOKOLÁDÉ A Csokicsel 2012-ben indult családi vállalkozásként egy egyedi és különleges ötlet alapján. A tej-, ét-, fehér csokoládéból készült kézműves édességek között megtalálhatóak a különféle csokoládé szerszámok, csavarok, dugóhúzók, kanál és egyéb valóság hű tárgyak, amelyek

Leánykérő gyűrű, melyb be egy nagyobb követ karmos foglalatban,  és 10 kisebb brillt foglaltunk. (SpAry design, www.spary.hu)

garantáltan megtréfálják barátaidat és a rokonokat. A csokoládék egytől-egyig minőségi belga alapanyagokból, kézzel készülnek, végleges formájukat fémes hatású ételfestékekkel elérve. Az egyedi kollekció folyamatosan bővül! www.csokicsel.hu

Fehérarany karikagyűrű

 stilizált virág mintával, kézi véséssel. A virág közepén kis brill kő. (SpAry design, www.spary.hu)

Csoki harapófogó 2300 Ft (Csokicsel Kézműves Csokoládé) Csoki sajt sajtvájóval 2300 Ft (Csokicsel Kézműves Csokoládé)

A 2016 januárjában alapított márkát Szabó Zsófi színésznő, műsorvezető hozta létre egy profi háttércsapat segítségével. A márka egy francia díjnyertes ló nevét viseli magán, ami szorosan kapcsolódik Zsófi szenvedélyéhez. A Carnute elsősorban olyan 20 és 30 év közötti nőknek szól, akik szeretik női-

Leánykérő gyűrű A kis brillek egy kék  topázt ölelnek körbe. (SpAry design, www.spary.hu)

ességüket feszengés nélkül kihangsúlyozni. Ennek tükrében a ruhák a klasszikus, letisztult és modern elemeket hordozzák magukon. A fekete, fehér, szürke és sötétkék mellett a finom tavaszi színek is helyet kaptak Zsófi debütáló kollekciójában.

12

BIG DAY

010-012 hirek.wk KL.indd 12

2016.06.02. 10:25:22


PROMÓCIÓ

SZERELEM, EGYEDISÉG, GYÉMÁNT – INTERJÚ FEIL ATTILA GYÉMÁNTGYŰRŰ SPECIALISTÁVAL Már a híres regényíró, Balzac is felhívta a figyelmet a szerelem és a gyémánt összefüggésére: „A szerelem, amely házasságot indít, gyémánt, amelyet a legnagyobb mûvész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni.” Az esküvõszezon kezdetén a FEIL alapítójával, Feil Attila gyémántgyûrû-specialistával beszélgettünk az egyedi karikagyûrûkrõl, amelyekhez a gyémántok szorosabban kötõdnek, mint gondolnánk… Big Day (BD): Ma az egyediségre való törekvés érezhetően jelen van a divatban, és az ékszerek világában. Azt gondolom, ez a karikagyűrűk esetében sincs másként. Feil Attila (FA): Abszolút helytálló a meglátásod. Szinte nap, mint nap találkozunk a párok részéről egyedi igényekkel, elképzelésekkel a karikagyűrűk kiválasztásánál. Legyen az egy-egy apróbb módosítás meglévő modelljeinken, vagy egy teljesen új, saját elképzelés, gyártóként nem szabunk határt ügyfeleinknek. BD: A honlapotokon találkoztam a Demo gyűrű kifejezéssel. Ez mit takar pontosan? FA: Nagy örömünkre, egyre szélesebb körben válik ismertté és népszerűvé a FEIL egyedülálló lehetősége, a Demo gyűrű. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy mintamodell, amit azokban a különleges esetekben készítünk el, ha a pár saját, egyedi terveivel keres fel minket. A Demo gyűrűvel így már az „igazi” gyűrű elkészülése előtt megnézhetik, milyen lesz karikagyűrűjük.

kollekcióinak forgalmazása mellett saját modelljeinket is elkészíthetjük Forevermark gyémántokkal. Ez a fantasztikus elismerés pedig hatalmas lendületet adott nekünk, hogy az eljegyzési- és a karikagyűrűk tekintetében is vadonatúj, exkluzív kollekciók tervezésébe fogjunk.

„Már készülnek limitált számú, Forevermark gyémánttal foglalt kollekcióink is.”

„Mondhatni, a Demo gyűrű egy páratlan garancia Magyarországon az egyedi álomgyűrűre.” BD: Mitől lehet egy gyémántgyűrű még egyedibb? FA: Tény, hogy manapság a legtöbb hölgy gyémánttal készítteti el a karikagyűrűjét. Mivel a karikagyűrű eleve a soha véget nem érő szerelmet jelképezi, a gyémánt pedig az örökkévalóságot, a két szimbólum még inkább megerősíti egymást, és a kedvesünknek tett fogadalmat. Ezenfelül ha azt szeretnénk, hogy karikagyűrűnkben egy igazi különleges ritkaság ragyogjon, a FEIL-nél mostantól a világ gyémántjainak 1%-ából is belekerülhet egy a gyűrűnkbe. BD: Ezek csakis a Forevermark gyémántok lehetnek! Hogyan van erre lehetőségük ügyfeleiteknek? FA: Nagy örömünkre szolgál, hogy a FEIL a Forevermark gyémánt ékszerek hivatalos ékszerész Partnere lehet hazánkban. A Forevermark

013 FEIL PR OK.indd 13

BD: Ez fantasztikusan hangzik! Ennek következtében mire számíthatnak tőletek a hozzátok forduló párok és lánykérés előtt állók? FA: Nem volt kérdés, hogy ez a partnerség ügyfeleink számára is hihetetlenül izgalmas, új távlatokat nyit majd. ajd.. Ahogyan ajd Ahogyan Ahog yan említettem, említ em lített ettem, em, a FE FEIL m műhelyében űhelyé yében ben már gőzerővel folynak a tervezési ezés ez ési és kivit kivitelezési vi ele elezési munkálatok, hogy minél hamarabb a nagyközönség elé lé é tárhassuk tá árhassuk ezeket az exkluzív gyűrű kollekciókat, amelyekből ől csak limitált számú, Forevermark gyémánttal foglalt alt darab lesz majd elérhető. Ennek révén túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ezek az álom kollekciók igazi exkluzív zív különlegességnek számítanak majd nemcsak ak a hazai, de a nemzetközi ékszerpiacon n is. A FEIL tehát ugyanúgy szívén viseli gy gyűrűi sorsát, ahogyan eddig, mindezt ezt viszo viszont ont megkoronázza a Forevermark k ígéretév ígéretével. ével. www.feil.hu • facebook.com/feil.hu m/feil.h / l.hu u

2016.06.02. 10:28:17


I LY E N V O LT A

III.

2016. 02. 20. Helyszín: Brody Studios Fotó: Köő Adrien

014-017 wpb.wk KL.indd 14

2016.06.02. 14:13:16


Wedding Pop-up Bazár:

HARMADSZOR! Divatos esküvői helyszínen, ikonikus környezetben, a klubrendszerben működő Brody Studiosban jött el ismét a lehetőség, hogy a leendő menyasszonyok és az érdeklődők úgy tervezgethessenek, úgy gondolkodhassanak esküvőjükről, hogy barátságos környezetben, akár egy teadélutánon, megismerkedhessenek személyesen is azokkal a szolgáltatókkal, akikkel együtt dolgozhatnak majd. Ki is használták az alkalmat, sokan személyesen tájékozódtak az esküvői szolgáltatók kínálatáról, beszélgettek az alkotókkal, dizájnerekkel műhelytitkaikról, míg mások vásároltak a számtalan portékából. A Wedding Pop-up Bazáron a tér adta lehetőségek miatt több szinten, többféle szolgáltatás, aktivitás és program várta a látogatókat. A legalsó szinten rendezett workshopok különösen népszerűek voltak, ezeken az alkotók, szolgáltatók műhelytitkaikba avatták be az érdeklődőket, akik akár az egyes fogásokat is megtanulhatták. A földszinten a szolgáltatók állíthatták ki munkáikat, itt beszélgetni, ismerkedni is lehetett velük. Az emeleten két időpontban is látványos divatbemutatón nézhették meg a látogatók a magyar tervezők esküvőiruhakollekcióit. Az esemény házigazdája ismét Geszler Dorottya volt, aki magáénak érezte a koncepciót: nem egy tömegrendezvény ez, hanem egy olyan hely, ahol nyugodt és kellemes körülmények között lehet megismerni az esküvő szervezésében segítő szolgáltatókat.

BIG DAY

014-017 wpb.wk KL.indd 15

15

2016.06.02. 14:13:33


Weddi Pop-up Bng az ÖTÖDSZ ár: ÖR! 2016. októ

ber. 22.

Friss információk: facebook/ Wedding Pop-up Bazár • www.weddingpopupbazar.hu

16

BIG DAY

014-017 wpb.wk KL.indd 16

2016.06.02. 14:13:43


BIG DAY

014-017 wpb.wk KL.indd 17

17

2016.06.02. 14:13:58


CEREMÓNIA

KLASSZIKUS ESKÜVÔ az elegáns Forgách-kastélyban Szöveg: Tóth Krisztina

MAGÁVAL RAGADÓ ATMOSZFÉRA, EGYEDÜLÁLLÓ RÉSZLETEK, ÉS EGY GAZDAG TÖRTÉNELEMMEL BÍRÓ HELYSZÍN. ÍGY JELLEMEZHETNÉNK KISS DANIELLA ÉS HAJNIS BÁLINT ROMANTIKUSAN BERENDEZETT ESKÜVŐJÉT, AKIK EGY PÁRKÉNT KÍSÉRTEK VÉGIG MINKET A FELÚJÍTOTT MÁNDOKI FORGÁCHKASTÉLY NAGY MÚLTÚ FALAI KÖZÖTT.

Kiss Daniella a tavalyi évben ismerte meg párját, Hajnis Bálintot, akivel azóta is kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatban él. Ennek tükrében kértük fel őket egy meghitt, és romantikus fotózásra, ahol Daniella a Héjja Trend Line Esküvői Ruhaszalon ruháiban menyasszonyként, Bálint pedig az Elite Fashion öltönyeiben vőlegényként próbálhatta ki magát.

18

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 18

2016.06.02. 10:35:41


BIG DAY CEREMÓNIA

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 19

19

2016.06.02. 10:35:48


CEREMÓNIA

A PIHENTETŐ ELEGANCIA A mándoki Forgách-kastély a főváros zajától távol, Záhonytól 16 km-re, de mégis könnyen megközelíthető helyen várja a házasodni vágyókat. A gazdag történelmi múlttal rendelkező kastély igazi gyöngyszeme Magyarország kultúrájának és építészetének. A 2010-ben felújított épület a rekonstruálást követően ismét korhű szellemben, főúri eleganciával, luxuslakosztályokkal és -szobákkal, méltán híres gasztronómiával, széles körű wellness-szolgáltatással, és gondosan kialakított többhektáros parkkal kényezteti vendégeit. A kastély különálló dísztermei ideális helyszínt biztosítanak akár százfős esküvőkhöz is, melynek fényét emeli a festői szépségű ősfás díszkert, ahol nemcsak pazar esküvői képeket készíthettek, hanem akár magát a ceremóniát is lebonyolíthatjátok. A lakodalom fáradalmait az újonnan kialakított Superior, Deluxe szobákban vagy az Elnöki Lakosztályban élvezhetitek. A pihenésről pedig olyan szolgáltatások gondoskodnak, mint a különféle szaunák, szolárium, jégkút, kül- és beltéri, illetve gyermekmedencék. A kastélyszálló nemcsak gyönyörű épülete miatt ideális választás, hanem a változatos programok és a teljes körű kiszolgálás végett is. A barokkos stílusjegyeket magán hordozó patinás épület a 18. századi grófok előkelő világát idézi. A sötétbarna tölgyfa bútorok és aranyozott csillárok hangulata a Vintage Cottage bronzos csillogású vázáján is visszaköszön, melynek a tavaszi réteket felidéző lágy, napcsókolta csokrai adnak némi ellensúlyt. Egy kastélyban megrendezett esküvőn sem kell megijedned a színek használatától, a krémes sárga, a zöld, a pasztellrózsaszín és a kellemes földszínek tökéletesen megállják a helyüket egy ilyen nagystílű esküvőn is. Ezen a színharmónián alapul a Vintage Cottage antik tányér, és szalvéta dekorációja, illetve a Csekő Kávéház tortakülönlegessége is. Daniella a Héjja Trend Line Esküvői Ruhaszalon csipkézett felső részű, nagyszoknyás ruhájában valódi királynőként pózolt, melyet a Vintage Cottage bohém csokra tesz teljessé. Látványos virágok azonban nem csak élő virágból készülhetnek. Erről adnak tanúbizonyságot a Ceffa Virág által habrózsából és agyagvirágból készített vőlegénykitűzői is. A habrózsa polifoamból és habosított műanyagból, illetve az agyagvirág minden része kézzel formázott és festett japán agyagból készült.

20

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 20

2016.06.03. 15:39:29


CEREMÓNIA

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 21

21

2016.06.02. 10:36:14


CEREMÓNIA LEHENGERLŐ PÁROS A klasszikus eleganciájú Forgách-kastély megköveteli a tradicionális szabásvonalú menyasszonyi ruhát. A Héjja Trend Line Esküvői Ruhaszalonban gyönyörű, trendkövető nagy szoknyás fazonok között is válogathatsz. Daniella ruhájának különlegességét a csipkézett, mellényszerű felsőrész adja, amely vékonyabbnak láttatja a derekát és a vállak vonalát. A klasszikus megjelenésnek a Vintage Cottage bohém virágcsokra ad könnyed felütést. Bálint megjelenéséről az Elite Fashion csapata gondoskodott. Az üzletben az öltöny, ing és cipő mellett kabátokat és kiegészítőket is beszerezhettek. A Ceffa Virág halvány rózsaszín és barack színekben alkotta meg habrózsákból Ceffa örökcsokrát, amely a sejtelmesen megcsillanó kövektől válik rendkívül látványossá. Az egyedi igények alapján elkészített csokrok, asztaldíszek és dekorációk időtállóságuknak köszönhetően még hosszú éveken át díszíthetik otthonodat, és kézzelfogható emlékként szolgálnak a nagy napodról. A barokkos hangulathoz igazodva alkották meg asztalunkra a Csekő Kávéház cukrászmesterei a dombornyomással és selyemszalagokkal átszőtt tortájukat, amely színeiben tökéletesen illik a virágokhoz.

22

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 22

2016.06.02. 10:36:58


CEREMÓNIA

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 23

23

2016.06.02. 10:37:11


CEREMÓNIA

24

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 24

2016.06.02. 10:37:55


CEREMÓNIA

A tavasz és a nyár egyik legkedveltebb virága a rózsák mellett a tulipán, mely kellően nőies, elegáns, romantikus és szemrevaló. A selyemcukorkák színvilágát megidéző virágokhoz a Candyfour cukorkristályait párosítottuk köszönőajándékként. Az egyedi manufakturális cukorkakülönlegességek változatos színeikkel és formáikkal könnyedén válnak a vendégek kedvenceivé. Az üdítő látványhoz párosíts virágos szalvétákat, képkeretet, kristálypoharakat és vázákat, ahogy azt a Vintage Cottage csapata is tette.

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 25

25

2016.06.02. 10:38:34


CEREMÓNIA

A kastélyszálló külön termében akár százfős esküvő lebonyolítására is lehetőségetek nyílik. Ebben az impozáns környezetben élvezhetitek az étterem olimpiai ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes konyhafőnöke által elkészített gourmetkülönlegességeket. Amenynyiben az időjárás megengedi, a lakodalmat nemcsak beltéren, hanem a kastélyhoz tartozó négyhektáros parkban is élvezhetitek. A kastély sokoldalúsága modellünket, Kiss Daniellát is lenyűgözte, aki a hatalmas ablakokon át gyönyörködött a gondosan megmunkált ősfás parkban.

26

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 26

2016.06.02. 10:38:49


CEREMÓNIA

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 27

27

2016.06.02. 10:38:53


CEREMÓNIA

28

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 28

2016.06.02. 10:39:09


CEREMÓNIA STÍLUSOS ELEGANCIA A barokk stílus híres túldíszítettségéről és aprólékos kidolgozásáról. Ennek tükrében törekedtünk az asztalok koncepciójának megalkotására. A Ceffa Virág és a Candyfour színben, formában és hangulatában is egységesítette a dekorációkat. Az esküvő egyik legemlékezetesebb pillanata, mikor az ifjú pár felvágja a tortát. A Csekő Kávéház remekműve ízvilágában és látványában is tökéletes erre a szerepre. A korhű mintázat, a gyöngysorok és a cukorrózsák klasszikus és elegáns választást biztosítanak. A nagy nap elengedhetetlen kellékei a karikagyűrűk és a menyasszony ékszerei. Az Elith Design Ékszerpalota kollekciójában gyűrűket, fülbevalókat, ékszerszetteket, kitűzőket és nyakékeket is beszerezhettek. A menyasszonyi csokor ma már éppen ugyanakkora figyelmet kap, mint a menyasszony ruhája vagy frizurája. Ezt készítettheted a Vintage Cottage Flower Decor & Design gyönyörű tulipán és ibolya virágaiból, melyek asztaldíszként és a terem dekorálásához is tökéletes választásként szolgálnak. Ha pedig tartós csokorra vágysz, válaszd a Ceffa Virág selyemrózsa csokrát, amit az ékszerek, a csipke, és a díszes bross varázsol egyedivé és látványossá. Fotózásunkra a Simon’s Wedding csapata álmodta meg Daniella klasszikus frizuráját, míg a sminkekről Heizer Anita sminkmester gondoskodott. Az asztalok közepét díszítő center csokor mindig a leglátványosabb eleme a dekorációnak. Esetünkben a Vintage Cottage alkotott rendkívül szembetűnő kompozíciót. A magasra felnyúló csokrok a sejtelmes háttérvilágításnak köszönhetően egyfajta lebegő hatást keltenek. A vendégek részvételét a Candyfour cukorkülönlegességeivel is megköszönheted, amit ízlés szerint köszönőlappal vagy fényképpel is kiegészíthetsz. Daniella és Bálint örömmel térképezte fel a Forgách-kastély minden szegletét, így nem maradhatott el a klasszikus lépcsős bevonulás sem. A Héjja Trend Line Esküvői Ruhaszalon már több évtizede áll a modern hercegnők szolgálatában kivételes minőségükkel és kínálatukkal. Az olyan exkluzív anyagok, mint a szatén, muszlin, organza és francia csipke a Swarovski kristályok ragyogásával válnak tökéletessé.

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 29

29

2016.06.02. 10:39:42


CEREMÓNIA

30

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 30

2016.06.02. 10:40:09


CEREMÓNIA

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 31

31

2016.06.02. 10:40:47


CEREMÓNIA

32

BIG DAY

018-033 mandok ok.wk KL.indd 32

2016.06.02. 10:41:00


LEGYEN A SMINKED IS TÖKÉLETES A NAGY NAPON!

Heizer Anita sminkes +36 70 500 47 02

A kastélyszálló gazdag történelmi múltja egészen a középkorig nyúlik vissza. A birtok egykoron Losonczi Anna tulajdonát képezte, de a kastélyt Gróf Forgách József emelte, és a kezdetekkor átmeneti lakként szolgált a vadászatok során. A hanyatlásnak induló épületet 1875-ben Gróf Forgách László örökös virágoztatta fel, de 1945-ben az államosítások lerombolták egykori pompáját. A hosszú évekig üresen álló épület teljesen az enyészeté lett, tetőzete kétszer is leégett. Az újjáépítés 2010-ben kezdődött meg, a kastélyszálló két új szárnyat is kapott, az egyikben zárt parkolók, a másikban a már említett wellnessrészleg kapott helyet. Daniella hófehér Swarovski kristályokkal díszített Héjja Trend Line ruhája valódi ékszer, ami nem igényel más kiegészítést egy klasszikus Ceffa Virág csokornál. A páros összhangjáról az Elite Fashion gondoskodott, akik Bálintnak anyagában mintás nyakkendőt, mellényt és díszzsebkendőt hoztak a tradicionális fekete öltönyhöz. Bolondozás a szabadban. A wellnessrészleghez kapcsolódó kültéri medencéknél kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. A mándoki Forgách-kastély gazdag történelmével, változatos szolgáltatásaival, és impozáns környezettel várja azokat, akik életük legnagyobb kalandját egy múltbeli utazással kezdenék! KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: Bell Studio-Esther&Gabe www.estherandgabe.com • Helyszín: Forgách-kastély, www.forgachkastely.hu • Menyasszonyi ruha: Héjja Trend Line, www.hejja.hu • Vőlegény ruha: Elite Fashion, www.elitedivat.hu • Ékszerek: Elith Design Ékszerpalota, www.eujewel.com • Haj: Simon’s Wedding Art/ Katona Szilvia, www.simonsweddingart.hu

018-033 mandok ok.wk KL.indd 33

• Smink: Heizer Anita, +36 70 500 4702 • Köszönetajándék: Candyfour, www.candyfour.hu • Ceffa Örök Csokrok és vőlegény kitűző: Ceffa Virág, www.ceffavirag.hu • Torta: Horváth Cukrászda, www.horvathcukraszda.hu • Élő virágdekoráció és dekorelemek: A Forgách-kastély dekoros csapata: Vintage Cottage Flower Decor & Design, +36 70 621 0682, vintage.cottage10@gmail.com • Torta: Csekő Kávéház, www.csekokavehaz.hu

2016.06.02. 10:41:21


STYLE

DALLAMOK SZÁRNYÁN Szöveg: Tóth Krisztina

AZ ESKÜVŐ ÉS A ZENE KÉZ A KÉZBEN JÁRNAK. KEDVENC DALAID VÉGIGKÍSÉRNEK A POLGÁRI SZERTARTÁS, NYITÓTÁNC ÉS A LAGZI SORÁN IS. A CEREMÓNIA FOLYAMÁN A LÁGY HANGZÁSÚ HANGSZEREK DOMINÁLNAK, ELSŐ TÁNCOTOKNÁL EGY KÖZÖS SZÓLAM, MÍG A LAGZI SORÁN STÍLUSOTOKHOZ ILLŐ ZENEI LISTÁRÓL ÉS SZÓRAKOZTATÁSI FORMÁRÓL DÖNTHETTEK. EZ AZ ÖSSZETETT KÉRDÉS EGYES PÁROK SZÁMÁRA GYEREKJÁTÉK, DE MÁSOKNAK KOMOLY FEJTÖRÉST OKOZHAT… Egy menyegző megszervezése sok időt és energiát felemészt. Az elsők közé tartozik a ruha, a helyszín és a hibátlan vendéglista összeállítása. Azonban a zene, amely mindennek alaphangot ad, sokszor kissé a háttérbe szorul, pedig sokkal nagyobb szerepe van, mint hinnéd, sőt! Külön zenét igényel a bevonulás, a gyűrűhúzás, a gratuláció, a nyitótánc és a lakodalom is. Valószínűleg vannak már elképzeléseid és vágyaid, de mindehhez megtalálni az oda illő zeneszámot és még a vendégek kedvére is eleget tenni kimerítő és meglehetősen bonyolult feladat. Összeállításunkból megtudhatod, miket kell szem előtt tartanod egy tökéletes zenei lista megalkotásánál.

TEMPLOMI SZÓLAMOK Elérkezett életed legszebb napja. Hófehér ruhában csak arra vársz, hogy felcsendüljön a bevonulózene, és végre kimondhasd a boldo-

34

gító igent. De pontosan milyen dalnak is kell ilyenkor elhangzania? Ha esküvődet templomban, kápolnában vagy más vallásos közegben tartod, szembesülhetsz zenei korlátozásokkal. Ilyen helyeken az ott található orgona vagy zongora játéka adja a menyasszony bevonulásához szolgáló zenét. Mielőtt saját zeneszámmal állnál elő, mindenképp érdeklődj utána, milyenek az adott templom szabályai és elvárásai. Amennyiben engedik a személyre szabott zenét, választásod egy diszkrét, könnyed, lágy dallamra essen, amely mégis kedves számodra. Szabadtéren tartott esküvőnél a bevonulózenéd szintén visszafogott legyen. Ebben az esetben válassz kellemes hárfa-, hegedű- vagy zongorakíséretet. Sétád az oltárhoz így lesz elegáns és kifinomult. Tudtad? Már a ceremónia alatt megadhatod a zenei alaphangot. A legtöbb anyakönyvi hivatalban van előre összeállított CD, de vihetsz saját zenei kívánságokat is.

BIG DAY

034-036 zene.wk KL.indd 34

2016.06.02. 11:11:24


STYLE A TÁNCPARKETT ÖRDÖGEI A nyitótánc nemcsak a számotokra közös zeneszámot, hanem a jól megtanult tánclépéseket is megköveteli. Házaséletetek első táncát mindenképp egy olyan zenére járjátok, amelyet mindketten szerettek és együtt töltött élmények vagy érzések fűződnek hozzá. Így lesz ez a romantikus pillanat igazán személyes és meghitt. Természetesen a kifinomult, elegáns hatás érdekében itt is szorítkozzatok a könnyedebb, alkalmibb stílusra. Kecses keringőt, romantikus lassút szeretnétek vagy inkább egy meglepetéstánccal készülnétek a vendégeknek? Bármilyen táncnemet is válasszatok, szükséges, hogy legalább az alaplépéseket sajátítsátok el. Senki sem azt várja, hogy egy fergeteges paso doble előadást adjatok elő emelésekkel és profi mozdulatokkal, de számotokra is kellemetlen lenne, ha a dal felcsendültekor csak kínosan néznétek egymásra. Rengeteg olyan lehetőség van, amely pároknak kínál felkészülést a nagy táncra, ne féljetek belevágni, hiszen izgalmas élményben lesz részetek! Arról nem is beszélve, hogy később még akár hasznos is lehet, amit tanultok.

TÖKÉLETES ZENE A FOGADÁSODRA Karaoke, élő zene vagy DJ? Pároddal nem tudtok dűlőre jutni a ceremónia utáni buli zenei repertoárját illetően? Tippjeink segítségedre lehetnek az álomlagzi megvalósításában.  A karaoke egy ilyen volumenű összejövetelen nem biztos, hogy teljesen jó választás. A zene ezen formája igencsak megosztó. Egyesek imádják, mások ki nem állhatják. A menyasszony és vőlegény közös duettje akár még elbűvölő lehet, de egy, nem csak mámortól ittas vendég harsonája már kevésbé. Ha mégis szeretnéd a karaokét, gondoskodj arról, hogy ne csak ez szerepeljen a zenei szórakoztatás palettáján.  Egy élő banda a legjobb választás ahhoz, hogy a buli beinduljon. Ma már talán ez az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb ága az esküvői szórakoztatásnak. Rengeteg olyan cég és szervezet van az esküvői piacon, akik élő zenét kínálnak és közvetítenek a nagy napra. A legtöbb felkérést főként a tribute bandák kapják, így bármilyen stílusról legyen is szó, garantált, hogy romantikusan fog hangzani. Ha élő zenét szeretnél menyegződön, figyelj arra, hogy időben foglald le a zenekart, illetve ne félj korábbi anyagokat, felvételeket vagy véleményeket kérni!  Kétségtelenül a DJ-k bizonyulnak a legolcsóbb választásnak egy esküvő utáni partin. Sőt ők kínálják a legszínesebb és legnagyobb zenei választékot is. Emiatt válassz ki néhány dalt előre, amelyet szívesen hallanának a vendégeid és te magad is.  A menyasszony és a vőlegény első közös táncához érdemes olyan zenét választani, amely különleges a boldog pár számára. Valamiféle közös emléket, eseményt vagy jelentést hordoz magában, így a pillanat még romantikusabbá válik. Az est és a lakodalom zárásaként ismételjétek meg ezt a speciális zeneszámot, hogy mindenki számára feledhetetlenné váljon.  Ne feledd, az esküvő egy fedél alá hozzá a legkülönfélébb ízlésű és személyiségű embereket, így mindig ügyelj arra, hogy a zenei válogatás kicsit mindenki kedvére tegyen!

5 DOLOG, AMIT

tarts szem elôtt ZENEVÁLASZTÁS SORÁN! 1. A nyitótánchoz való zene kapcsán ne hagyjátok magatokat befolyásolni. Olyan számot válasszatok, amely mindkettőtök számára mély jelentéssel bír. 2. Igyekezzetek úgy összeállítani a listát, hogy szerepeljen rajta hazai, külföldi, régi és új szám is, így minden generáció kedvére tehettek. 3. Ha megvan az esküvőd koncepciója, a zenék is azt a vonalat képviseljék. 4. Pároddal a rockosabb stílust képviselitek? Egy tribute zenekar az esemény eleganciájához mérten adja vissza kedvenceitek hangzását. 5. A hangszerek önmagukban is lélekmelengetőek. Ha csupán lágy dallamokra vágytok, válogassatok a hegedű-, zongora- vagy hárfavirtuózok között. Ha mindez megvan, már csak vendégeid táncos lábára és aktivitásukra lesz szükséged. Ahhoz, hogy biztos legyen a vendégsereg csatlakozása hozzátok a parketten, vess be pár trükköt!  Már az előkészületek során vedd figyelembe a vendégeid számát és a táncparkett nagyságát! Senki sem szeret zsúfolt tömegben táncolni.  Ha zárt helyen tartjátok a bulit, gondoskodj róla, hogy ablak vagy légkondicionáló legyen a helyiségben.  A parketten körbe helyezz el pár széket, így jelezve, hogy ha elfárad a társaság, nyugodtan leülhetnek a táncolók körében is.  Lufik, hangulatvilágítás vagy akár egy diszkógömb is díszítheti a táncteret, ugyanis mindez hangulatfokozó hatással bír.  Az italpult legyen a parkett közelében. Senki sem szeret emeleteket vagy hosszú métereket megtenni, ha megszomjazik. Ha mindez egy karnyújtásnyira van, garantált, hogy a táncos lábú vendégek újra és újra visszatérnek a felfrissülés után.

BIG DAY

034-036 zene.wk KL.indd 35

35

2016.06.02. 11:11:39


STYLE

BIG DAY TOP 10

10 szám az első tánchoz 1. Ed Sheeran – Photograph 2. Lukas Graham – 7 Years 3. Sam Smith – Writing’s on the wall 4. Adele – Hello 5. Adele – When we were young 6. Beyoncé – Crazy in love (FSOG Version) 7. Adam Levine – Go now 8. John Legend – All of me 9. Zayn Malik – It’s You 10. Rihanna – Kiss It Better 10 szám, hogy beinduljon a lagzi 1. The Weeknd – Can’t feel my face 2. Don Omar – Danza Kuduro 3. Enrique Iglesias – El Pedron 4. Robin Schulz – Show me love 5. Maroon 5 – Sugar

Adam Levine és zenekara 2014. december 6-án számtalan esküvőre ment el Los Angelesben, titokban meglepetésvendégként fellépni. Ezekről a spontán pillanatokról szól a Sugar című dal klippje. A színpadot fehér függönnyel takarták el, majd a beállás után lehullt a lepel, és a banda belekezdett az azóta már milliárdos megtekintés fölött járó dalba. A házaspárok és a vendégek is kitörő örömmel fogadták a népszerű együttest. A forgatásról Adam Levine így nyilatkozott: ,,Fogalmam sem volt, hogy ilyen heves reakciókat kapunk majd a pároktól és a vendégektől. Felejthetetlen élmény, hogy több ezer ember számára létrehozhattuk ezt.”

6. Bruno Mars – Uptown Funk 7. Coldplay – Adventure of a lifetime 8. Mike Posner – In Ibiza 9. Sia – Cheap Thrills 10. Justin Timberlake – Can’t stop the feeling 36

Lüktetô ütemek A ZENEI LISTÁHOZ ÉS ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ KI MÁS ÉRTHETNE JOBBAN, HA NEM EGY HÚS-VÉR ZENEKAR? A WEDDING POP-UP BAZÁR KERETEIN BELÜL STAHL BARBARA ÉS HAVAI GÁBOR DUÓJA MÁR MEGMUTATTA TEHETSÉGÉT. MOST EGY RÖVID INTERJÚ KERETÉBEN MESÉLNEK ZENÉRŐL ÉS ESKÜVŐRŐL. Big Day: Barbara, te a soulos, jazzes és r’n’b-s vonalat képviseled, míg Gábor inkább a rockosabb, alternatív stílus kedvelője. Hogyan tudjátok ezt a kettősséget összeegyeztetni egymással? Barbara: Szerintünk kifejezetten izgalmas, ahogy a kettőnk stílusa találkozik a színpadon. Sokkal izgalmasabb, változatosabb ettől a produkció, és sokkal több ember tud (nők és férfiak, különböző korosztályok, vagy a lágyabb zenét kedvelőktől egészen a harsányabb, lüktetőbb stílust imádókig) így azonosulni vele. BD: Rengeteg ismert belvárosi bárban megfordultatok már és adtatok fergeteges koncertet. Kaptatok már felkérést, hogy esküvőkön is zenéljetek? Barbara: Már három éve minden nyáron keresnek meg párok, hogy zenéljünk a nagy napjukon, aminek mi nagyon örülünk. Szeretünk hozzájárulni ezekhez az emelkedett hangulatú eseményekhez. Jó részese lenni olyasvalaminek, ami két ember életében az egyik legmeghatározóbb élmény. BD: Melyik esetben könnyebb felkészülnötök egy ilyen eseményre: ha a pár előre elmondja kéréseit, vagy ha teljesen szabad kezet kaptok a zenei lista összeállításában? Barbara: A felkészülés valamelyest könynyebb, hogyha a pár csak egy irányvonalat ad meg nekünk. Ilyenkor hozzuk a saját repertoárunkat, ami a romantikus, könnyed daloktól a táncolós, populáris slágerekig terjed, és a hangulathoz illően válogatunk. Volt olyan is, hogy konkrét kérésekkel állt elő a par, ettől a felkészülés kicsit időigényesebb, de szívesen vállalunk minden extra dolgot.

BD: Ti milyen tanácsot adnátok a menyasszonyoknak és vőlegényeiknek a zeneválasztást illetően? Barbara: Ami általában mindig beválik, és fantasztikusan passzol egy esküvő hangulatához, az egy könnyed akusztikus produkció a vacsora alatt. Ez intim, bensőséges hangulatot teremt, majd ezt váltja egy nagyobb banda, vagy egy DJ, aki a talpalávalót szolgáltatja a tánchoz és mindenki eleresztheti rá a haját. Ezt a csomagot szívesen ajánljuk minden párnak! BD: Nemrég jelent meg bemutatkozó albumod 9 címmel. Honnan ered az elnevezés? Barbara: 9 dal van a lemezen, én pedig 9-én születtem. Egyszerű, mégis köze van hozzám és a lemezhez is. BD: A lemezen melankolikus és energikus dalok is helyet kaptak. Mi inspirált? Barbara: Az elmúlt két évem érzelmi hullámai ihlették az összes dalt, különböző korszakokat, hangulatokat dolgoznak fel, így elég sokszínű lett. Van köztük szerelmes, vidám, vágyakozó, de van borongós, csalódottságot megfogalmazó szám is. Stahl Barbara legújabb, 9 címre hallgató lemezét megtalálhatjátok az énekesnő Soundcloud oldalán: https://soundcloud.com/barbarastahl/sets/9a-1 A fiatal énekesnő új dalaival és Havai Gáborral rendszeresen járja az ország kulturális szórakoztató egységeit, a fellépésekről és megjelenésekről az énekesnő Facebook oldalán tájékozódhattok!

BIG DAY

034-036 zene.wk KL.indd 36

2016.06.02. 11:11:41


TREND

Esküvő egy karnyújtásra Összeállította: Tóth Krisztina

ISMÉT ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK NEKTEK AZOKAT A HAZAI SZOLGÁLTATÓKAT, AKIK GARANTÁLJÁK, HOGY A NAGY NAPON MINDEN TÖKÉLETES LEGYEN. Az első ALL IN ONE Wedding és Szépségipari szolgáltatóház, ahol mindent megtalálsz, hogy a nagy napotok tökéletes legyen. Intézzetek mindent a Simon’s Wedding Art Szépségszalonban kényelmesen egy csésze finom kávéval a kezetekben. Pihenjetek meg, míg kidolgozzák a legapróbb részletekig, amit szeretnétek! Esküvőszervezés Teljes körű esküvőszervezés A-tól Z-ig. A csomagok magukba foglalják a rendezvény megtervezését, összeállítását, forgatókönyv megírását, dekorációját, öltöztetést, szépészeti szolgáltatásokat, az esemény lebonyolítását elejétől a végéig. Legyen szó cateringről, galambröptetésről, gyertyaúsztatásról, buborékshow-ról vagy bármilyen különleges kívánságról, álmaitok garantáltan teljesülnek! Továbbá sok szeretettel várják a partizókat, bálozókat, legényeket és leányokat, születésnapra készülőket és az évfordulót ünneplőket. A szolgáltatás részükre is teljes körű!

Esküvői fotózás, minimozi, jegyesfotózás, kreatívfotó! Profi fotókat szeretnél babádról, gyerme-

kedről, családodról, esküvődről vagy esetleg magadról? Itt ezt is megvalósíthatod. Szeretettel várnak a szépségszalonban, ahol kedvedre és igényeid szerint készítik el a portfóliódat. A cél az, hogy mindenki számára elérhető legyen a fotózás élménye! Szépségszalon A szalon azok részére is nyitva áll, akik a mozgalmas hétköznapokban is szépülni vágynak. A vendégek a következő szolgáltatások közül tudnak választani: kozmetika, fodrászat, láb- és kézápolás, sminktetoválás, műszempilla-építés és anyagcserejavító alakformáló kezelés. Kicsiket és nagyokat is vár sok szeretettel a Simon’s Wedding Team!

Simon’s Wedding Art Szépségszalon

1137 Budapest, Újpesti rakpart 7. +36 30 727 6829 • www.simonsweddingart.hu

+3 TOP TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A NAGY NAPOD FANNY

ŐSZI ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS

AMERIKAI SZÉK BÉRLÉSE

A hajoznijo.hu rendezvényhajó bárhová elmegy, ahová szeretnétek. Az idén már 88 éves, igen kalandos történetű hajó két zárt- és három nyitott fedélzete, összesen 150 fő befogadására képes. Az alsó részben egy jól felszerelt bárban koccinthattok, a rendezvényteremben pedig 80-100 vendéggel költhetitek el a lakodalmi menüsort. A hajó orrában egy kisebb szalon található, mely kiváló öltözőnek és ruhatárnak is. hajoznijo.hu

Ismét megrendezésre kerül az Őszi Esküvő Kiállítás november 5–6. között a Hungexpón, ahol megtekinthetitek az aktuális trendeket felvonultató divatbemutatókat, szakértőktől hallgathattok hasznos tanácsokat és számtalan kiállítóval is találkozhattok, köztük a Big Day és Esküvő Classic magazin standjával. Várunk mindenkit szeretettel! ww.eskuvo-kiallitas-osz.hu

Elegáns Chiavari szék kölcsönzése fehér, arany, ezüst, mahagóni színekben. A vendégek kényelmének biztosítása mellett az esemény stílusát is jelentős mértékben emeli. Széket nem kell székszoknya alá rejteni, díszítése egyszerű, mégis rendkívűl változatos lehetőségeket biztosít. Az alkalomhoz illő székek segítségével elnyerheted vendégeid elismerését. www.chiavariszek.hu

BIG DAY

037 trend 1.wk KL.indd 37

37

2016.06.02. 11:11:58


Szöveg: Morovics Bea/Miss Cupcake

A SÜTEMÉNYEKET ÉS A VIRÁGOKAT KÜLÖN-KÜLÖN IS SZERETJÜK, DE HA AZ ÍZÉLMÉNNYEL KÜLÖNLEGES LÁTVÁNY IS PÁROSUL, ESKÜVŐI TORTÁNK A NAGY NAP EGYIK FÉNYPONTJA LEHET. A 2016-OS TRENDEKET FIGYELEMBE VÉVE KÉSZÍTETTÜNK EGY ÖSSZEÁLLÍTÁST A LEGSZEBB VIRÁGBA BORULT CUKRÁSZREMEKEKRŐL. AZ ESKÜVŐN A PÁR MELLETT A DÍSZPÁHOLYT AZ ESKÜVŐI TORTA FOGLALJA EL, AMI SZÍNÉBEN, STÍLUSÁBAN HARMONIZÁL AZ ESKÜVŐ STÍLUSÁVAL, SZÍNÉVEL VAGY A MENYASSZONY RUHÁJÁVAL.

Chocolate Wedding Cakes

SWEET

ÉLŐ VIRÁGGAL DÍSZÍTETT TORTA Ha élő virággal i á l díszített dí ít tt ttortát tát választasz ál t a nagy napra, akkor kk az első lő és legfontosabb dolog, hogy „ehető” virágokat válassz, mert ugye nem szerencsés mérgező virágokat tenni a tortádra. Ha ragaszkodsz az élő virághoz, akkor egyeztess a dekoratőröddel is, hogy a dekoráció is illjen a tortához. Nem kell aggódnod, hiszen számos gyönyörű „ehető” virág van, biztos találsz majd számodra megfelelő szépséget. FONTOS! Nagy melegben nem biztos, hogy sokáig friss marad.

Abigail Bloom

Peggy Porschen

CUKORVIRÁG CUKORVIRÁGGAL TORTA DÍSZÍTETT TO Szépítsd az eskü esküvői tortádat cukorvirággal, és a hatás nem marad el. Cukorvirágból Cu bármilyet és bbármennyit választhatsz a tortádra, szinte fel sem fog tűnni a vendégekne vendégeknek, hogy nem igazi. Igaz, Igaz hogy a cukorvirágok drágák, hiszen kézzel éés egyesével készülnek el, de készü hogy nagy előnye, e tartós, így akár tartós vitrinbe téve vitrin örök emlékként őrizheted. őr

CSIPKEVIRÁGOS MOTÍVUMOS TORTA A menyasszonyok szívesen választanak csipkével díszített ruhát, melynek motívuma megjelenhet a tortán. Kifinomult, egyedi, elegáns választás egy ilyen torta, mely éke minden esküvőnek.

38

BIG DAY

038-039 torta.wk KL.indd 38

2016.06.02. 11:12:27


Fotó: Naomi Kenton www.naomikenton.com

French Made www.frenchmade.co.uk

SWEET VAJKRÉMVIRÁGOKKAL DÍSZÍTETT TORTA Magyarországon a vajkrémmel díszített torták nem nagyon elterjedtek (egyelőre), de nem kell félni tőle, hiszen a krémeket különböző ízekre lehet ízesíteni, és nem nyújtja azt az élményt, mintha az ember vajas kenyérbe harapna. Sőt! Kellemes ízélményt és látványt nyújtanak a vajkrémmel díszített torták. Előnye, hogy színezhető, formázható. Nyári esküvőkre nem biztos,hogy a legmegfelelőbb választás, de kellő hűtés mellett kibírja.

MOROVICS BEA A MISS CUPCAKE MEGÁLMODÓJÁNAK JÓ TANÁCSAI A TÖKÉLETES TORTA KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Manapság csodálatos cukrászati kreációkkal találkozunk, óriási a választék esküvői torták terén. Mind ízben, mind formában törekednek kiváló cukrászaink a házasulandó párok kedvében járni. Szinte minden megvalósítható.

• Mindig szánjunk elegendő időt a torta kiválasztására. • Olyan helyen rendeljünk, ahol ki is szállítják a tortát. (A helyszínnél fontos tudni, hogy vállalják-e a hűtését) • Manapság mindenből mindent lehet, így ne hagyjuk magunkat lebeszélni a kiválasztott tortáról! (Tejszínes alapú tortát nem javasoljuk, mert nem bírja megtartani a többi emelet súlyát.)

ILLATOS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL DÍSZÍTETT TORTA A gyógynövények nagyon szépek, különlegesek és divatosak mostanában ahhoz, hogy dekoráljunk vele egy csupasz tortát, de a dekorálás mellett ízesítésre is alkalmasak, így a dekoráció visszaköszön az ízben. Jól kombinálható pl. a csokoládé a mentával, a citrom a levendulával, de természetesen bármilyen, az ízléseteknek megfelelő variáció tökéletes választás lehet.

• Kóstolgassatok bátran azokból a tortákból, amelyekből szeretnétek, így a minőségi íz tesztjén is túl vagytok. • Több ízből álló tortát válasszatok, mert nem biztos, hogy mindenki szereti a „csokitortát”. • Ügyeljünk arra, hogy a menyasszonyi torta harmonizáljon az esküvő stílusával, dekorációjával. • Használhatunk élővirág-díszítést is (a cukrászda nem mindig vállalja el, de a dekoratőrrel megoldható).

Sucré&Sweet

KÉZI FESTÉSŰ TORTA Ha egyedibb megoldást szeretnél, akkor válassz kézi festésű egyedi tortát a nagy napra. Egy kiváló kézügyességű szakember csodákra képes, mellyel biztosan elkápráztatod a násznépet. A design a ti személyiségeteket, elképzeléseteket tükrözi, mely motívumok az esküvő egyéb dekorációiban, egyéb desszertjeiben (pl.cupcake) is visszaköszönhetnek. A kézzel festett tortán szintén megjelenhet élő/cukorvirág dekoráció is, így még egyedibbé teszi a tortátokat.

BIG DAY

038-039 torta.wk KL.indd 39

39

2016.06.02. 11:12:40


CEREMÓNIA

Pink romantika egy kis csavarral

3 MENYASSZONY, 1 ESKÜVŐ Szöveg & interjú: Patkó Ági

A Podmaniczky Rendezvénykastély barokkos stílusú terei eleve lágyabb hatást keltenek, ahol persze hiba lenne túlságosan légies dekorációt választani. Ezért is választottuk ezt az összeállítást, amely távol esik a történelmi stílus kissé merev drámaiságától, de mégis tiszteletben tartja a tér adottságait.

40

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 40

2016.06.02. 11:13:50


CEREMÓNIA MÁJUSBAN KERÜLT AZ ARÉNA SZÍNPADÁRA A SHREK MUSICALVÁLTOZATA, AHOL MÁS SZEREPEIK MELLETT A HÁROM VAKEGERET DANICS DÓRA, SIMON BOGI ÉS SÁRI ÉVI JÁTSZÁK. A PRÓBÁK ALATT REMEKÜL ÖSSZESZOKOTT SZÍNÉSZNŐKET RENDHAGYÓ ESKÜVŐI FOTÓZÁSRA HÍVTUK: A PODMANICZKY RENDEZVÉNYKASTÉLYBAN MINDEGYIKÜK KIPRÓBÁLHATTA, MILYEN IS LENNE ITT MENYASSZONYNAK LENNI. Esküvőnket fiatalos, de hagyományos stílusban rendeztük be. A kastély történelmi környezetében megálmodott ceremónia jó példa arra, hogy a rózsaszín enteriőrben a vőlegény sem érzi majd idegenül magát, hiszen a kiegészítő szürke szín, a halvány árnyalat, a játékos részletek és az elegáns dekoráció összességében nem kelt túlzottan nőies hangulatot! Gyakran előfordul ugyanis, hogy a vőlegény kiengedi a kezéből a szervezés összes kérdését, annyira, hogy aztán nem érzi magának a saját esküvőjét. Éppen ezért fontos, hogy még az oda nem figyelő vőlegényre is gondoljunk, amikor a dekorációt, a színeket kiválasztjuk. A feminin részleteket könnyedén kiegyensúlyozhatjuk a megfelelő színek kiválasztásával, vagy akár azzal, hogy semlegesebb hangulatot teremtünk.

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 41

41

2016.06.02. 11:13:58


CEREMÓNIA

42

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 42

2016.06.02. 11:14:03


CEREMÓNIA

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 43

43

2016.06.02. 11:14:28


CEREMÓNIA

44

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 44

2016.06.02. 11:15:10


CEREMÓNIA Dóra Lovász Márta divattervező menyasszonyi ruháját viseli. A kaposvári tervező ruhái már megtalálhatók Hévízen, Budapesten, sőt Bécsben is. Nem csoda: a letisztult, finom elegancia soha nem megy ki a divatból! Egy ilyen környezetbe remekül illett a pánt nélküli, spanyol hernyóselyem brokátból készült, gyöngydíszítéses ruha, amelyet a Marta Meisels Jewelry exkluzív, fehér gyöngy és cirkónia kristállyal díszített fülbevalója egészített ki. A hagyományos hangulat komolyságát kissé lazítandó a Horváth Cukrászda bolondos, pöttyös díszítésű tortájával díszítette az asztalt. Az Edit Virág Varázs romantikus hangulatú rózsaszín, csipkedíszítéses papírdekorációkkal dobta fel az asztalt: a menü- és ültetőkártyákhoz választották a fehér gyertyákat körbefogó rózsaszín szalagot is. A virág az esküvői dekor talán legfontosabb eleme, nyári esküvőn pedig végképp ne spóroljunk vele! Az Edit Virág Varázs alkotásaiban a rózsáké volt a főszerep: Edit hisz benne, hogy egy-egy napot, alkalmat megváltoztathatunk, megszépíthetünk virággal, és ennek jegyében készítette ide is a csokrokat, asztaldíszeket. A csupa rózsaszín rózsából álló kis gömbcsokrok, a fehér-rózsaszín rózsacsokrok mellett az időszak legújabb trendje, a virágdoboz is megjelenik: látványos, jól kezelhető asztaldísz lehet belőle!

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 45

45

2016.06.02. 11:15:47


CEREMÓNIA

46

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 46

2016.06.02. 11:15:59


CEREMÓNIA A szürkét unalmas színnek gondoltad? Felejtsd el! A szürke elegáns, tiszta, ragyogó szín is lehet! Simon Bogi csak úgy kiragyog belőle Lovász Márta divattervező alkalmi ruhájában, ami akár a koszorúslánynak is jó választás lehet. Az ezüstszínű Chiavari székek fehér székpárnával és rózsaszín vagy ezüst textildíszítéssel dobják fel a vacsora helyszínét. A három szín együtt tökéletes összhangot alkot, akármilyen évszakban is rendezitek az esküvőt. A csillogó kristályok és friss virágok még ünnepibbé varázsolják a helyszínt. A textilek mindig a dekoráció meghatározó részei, különösen egy ilyen fogadáson. A Lili Dekor tapasztalt szakemberei szeretik a hagyományos és az extravagáns stílust is, mindkettőben egyformán otthon vannak. Itt egész jelenetet rendeztek be az asztal mögötti barokk mintás hátfallal, fényjátékokkal, a selyemfény és az áttetsző fehér játékával. Az „ablakokat” az Edit Virág Varázs virágkompozíciói díszítették: a kecses fehér állványokra helyezett rózsaszín-fehér kompozíciók mintha egy nyári teraszt idéznének. A Chiavari szék ezüst székszoknyája kiemeli a többi, rózsaszín masnival díszített darab közül: akár a menyasszony székét is megkülönböztethetitek egy feltűnőbb székszoknyával. A Horváth Cukrászda emeletes, fehér fondant-nal bevont tortáját rózsaszín szalagok díszítik: mintha maga is egy nászajándék lenne. A dekoráció elegáns, időtálló, egyszerű, mégis látványos. A tányérdesszertek, pohárban szervírozott édes falatok minden nyári esküvő kedvencei lesznek! Speciális esküvői eszközök az álomesküvődért, mert az Instrument Partynál nincs lehetetlen. Az Instrument Partynál bármit tudsz bérelni, ami az esküvődhöz szükséges, bútorokat, asztalokat, székeket, könyöklőt, tányérokat, poharakat, tálalási kiegészítőket. Nem kell rendezvényszervezőt fizetned, mert az eszközök birtokában akár saját magad is megszervezheted esküvődet a barátok, család segítségével.

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 47

47

2016.06.02. 11:16:24


CEREMÓNIA

48

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 48

2016.06.02. 11:16:45


CEREMÓNIA

Sári Évi és Simon Bogi könnyedén választott magának Lovász Márta divattervező rövid alkalmi ruháiból, és így egy pillanat alatt koszorúslány vált belőlük. A kifejezetten nőies darabokat a púderrózsaszín, a csipkeminta és a klasszikus szabásvonal teszi elegánssá. Édes élet felsőfokon: a Horváth Cukrászda nemcsak emeletes menyasszonyi tortákkal, de rózsaszín macaronokkal és réteges pohárkrémekkel is készült a vendégek fogadására. A cupcake-ek már évek óta a desszertasztalok kedvelt főszereplői, és mintha a rózsák is ennivalóak lennének a virágdobozban. A Candyfour különféle színekben készülő kandiscukrai közül könnyű a dekorhoz illőt választani, hogy a vendégek is megédesíthessék kávéjukat, de a színes finomságok akár köszönőajándékként is megállják a helyüket: édes emlék lesz ez életetek legfontosabb napjáról. A desszertasztalra a figyelmet a Lili Dekor textilháttere hívja fel: a selyem és a muszlin harmóniáját a rózsaszín textilvirágok emelik ki.

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 49

49

2016.06.02. 11:17:18


CEREMÓNIA

50

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 50

2016.06.02. 11:17:29


CEREMÓNIA

Sári Évin Lovász Márta divattervező ruhája a merészebb menyasszonyoknak való választás: ha rövidet szeretnél, de mégis hosszút, akkor válaszd ezt: az áttetsző, kézzel készített virágokkal díszített felső réteg kiemeli a nőiességet. A Marta Meisels Jewelry háromsoros, fehér édesvízi gyöngyös karkötője klasszikus választás hozzá, ahogy a nude tűsarkú ismét bizonyítja: nem kell mindig fehérben gondolkodni, ha esküvői cipőről van szó. A Lili Dekor esküvői textíliái keretbe foglalják az egész koncepciót: fontos, hogy már a szalvétától a székdíszig kezdve az asztalterítőn át minden azonos stílusban készüljön. A Candyfour cukorkái vendégajándéknak is megfelelnek. A kézműves cukorkákat fantasztikus színgazdagságban készítő Candyfour kínálatában minden esküvőhöz találtok illeszkedő darabot. Az édes falatok nemcsak megédesítik italaitokat, de a vendégeknek is meglepetést okoznak, amikor a vendégajándék kis tasakjában ilyen finomságokat találnak. A természetes alapanyagokból készült kandiscukrok és formacukrok akár ömlesztett, akár csomagolt változatban is kaphatók. Az amerikai filmekből, és ma már itthoni esküvőkről ismert Chiavari szék igazi klasszikusnak számít, és szinte minden stílusú esküvőhöz illik. Tudtad, hogy ez a székforma már több mint 200 éves? Azóta is népszerű, hiszen időtálló a külseje és kényelmes, stabil darab – de mégis inkább a légiesség jut róla eszünkbe. Esküvőtökre többféle színben is bérelhetitek a Pámo Chiavari Kft.-től. Edit, az Edit Virág Varázs tulajdonosa különleges asztaldíszt alkotott: a hosszú üvegpoharakban fehér és rózsaszín bogyók, fehér kavicsok, zöld levelek és fehér gyertya alkotják azt a látványt, amiből valószínűleg mindenki szívesen hazavinne egyet. A fő asztal magas virágdísze ismét a fehér-rózsaszín világot idézi.

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 51

51

2016.06.02. 11:17:55


CEREMÓNIA

Az idei év egyik Pantone-színe a rózsakvarc rózsaszínje. Ez az árnyalat meggyőző, egyben gyengéd, együttérzést és higgadtságot közvetít – írta a vállalat weboldalán, és ezek a jelzők talán jól kifejezik esküvőnk hangulatát is. Az édes oldalról közelítve a Candyfour kandiscukrai, a Horváth Cukrászda desszertjei visznek el ebbe a világba. Mivel is díszíthetnénk egy asztalt, hogyan emelhetjük ki a rózsaszínt, anélkül, hogy minden rózsaszín lenne? Itt a legkisebb részlet is számít: az ezüst-szürke terítőn futó rózsaszín dekorcsíkot strasszköves szalag díszíti a Lili Dekor jóvoltából. Az ezüst hangulatot kis kiszórt csillagok emelik. Ebben az összeállításban mintha minden az érzékeket kényeztetné: a kristálypohárba tett rózsafejek, a cupcake, a cukorkák – nehéz eldönteni, melyik a vonzóbb látvány. A Budapesten, a Pesti úton található, 2012-ben teljesen felújított Podmaniczky Rendezvénykastély a fővároson belül nyújt lehetőséget arra, hogy történelmi környezetben tartsátok kézfogótokat. Rákoskeresztúr pezsgő központjától néhány percre vagyunk csak, kiválóan megközelíthető helyen, mégis, mintha visszarepültünk volna egy régebbi korba. A barokk stílusú épületben a polgári szertartás is megrendezhető, akár a kertben, akár főépület dísztermében megtalálhatjátok a nektek való helyszínt, aztán jöhet a fogadás, akár 120 főig. A 250 fős konferenciaterem, a 120 fős rendezvényterem mellett kisebb helyiségek is rendelkezésre állnak, akár a menyasszony előkészületeihez is. A kastélyban az Albatros Party Service séfjei, és a helyben található befejezőkonyha biztosítják, hogy akár hagyományos, akár modern menüsorokkal várhassátok vendégeiteket. Dóra Lovász Márta divattervező fehér ruháját viseli: ami lehet koszorúslányruha, de lehet akár menyasszonyi öltözék is, amelyet a nagy nap után is felvehet. Ha nem szeretnél egy olyan ruhába beruházni, amit csak egyszer hordasz egész életedben, vagy egyszerűen valamilyen lazább megjelenésre vágysz, ez a darab tökéletes lesz: a tervezőre jellemző klasszikus szabásvonalat éppen a megfelelő mértékben dobják fel a fekete minták. A ruhához tökéletesen passzol az elöl nyitott magassarkúja, amely szintén hosszú ideig kedvenc maradhat. Szintén remek választás Marta Meisels Jewelry elegáns, finom kidolgozású, hosszú, lógós, briliáns csiszolású cirkónia kristályokkal és fehér gyöngyökkel díszített fülbevalója.

52

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 52

2016.06.02. 11:18:05


CEREMÓNIA

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 53

53

2016.06.02. 11:18:39


CEREMÓNIA

TÖKÉLETES ÖSSZHANGBAN Interjú: Patkó Ágnes

DANICS DÓRA, SIMON BOGI ÉS SÁRI ÉVI A SZÍNPADON IS EGYÜTT MOZOGNAK: A SHREKBEN ŐKET LÁTHATJUK A HÁROM VAKEGÉR SZEREPÉBEN. A KÖZÖS KOREOGRÁFIA FOTÓZÁSUNKON IS JÓL MŰKÖDÖTT, ÉS AKKOR IS, AMIKOR HÁZASSÁGRÓL, ESKÜVŐRŐL, MUNKÁRÓL BESZÉLGETTÜNK VELÜK.

54

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 54

2016.06.02. 11:19:05


Big Day: Megváltoztat egy esküvői ruha egy nőt? Hogyan? Danics Dóra: Szerintem igen. Az esküvői ruha számomra a lelki tisztaságot jelképezi, amellyel a menyasszony belép új életébe, a házasságba. Sári Évi: Furcsa érzés felvenni egy gyönyörű esküvői ruhát, különleges pillanat, még akkor is, ha csak egy fotózás kedvéért teszi az ember. Egy kicsit királylánynak érezhettük magunkat a lányokkal. Simon Bogi: Természetesen igen! Királynőnek érzed magad benne, talán, mert gyerekkorod óta arról álmodsz, hogy egyszer felveheted, és amikor ez bekövetkezik: hát az leírhatatlan... BD: Milyen lenne a te esküvői stílusod? Danics Dóra: Nem vagyok az a habos-babos típus, nem tudom elképzelni, hogy az esküvőmön csipkés, vagy nagy uszályos ruhát viseljek. Ha nekem egyszer lesz esküvőm, szeretném, ha egyszerű és letisztult lenne minden, a ruhától kezdve az asztalterítőig. Sári Évi: Nem kedvelem a habos-babos ruhákat, úgyhogy biztosan valami egyszerűt választanék, amiben azért van egy kis csavar, a színében vagy a fazonjában. Szerintem az a jó választás, amiben igazán jól érezheti magát egy menyaszszony, hiszen hosszú órákon át kell viselnie. A smink és a haj is természetes lenne, nem bírom a kontyokat, a csillámport és az ehhez hasonlókat. Simon Bogi: Már férjnél vagyok: mi az egyszerűséget, és a letisztult dolgokat szeretjük, ezért az esküvőnkön fehér volt minden, egy kis levendulával.

...különleges alkalmakra ...kifinomult elegancia ...nemes anyagok ...egyedi tervezés ...minőségi kivitelezés ...menyasszony ...vőlegény ...örömszülők ...násznép

BD: Mit jelent számodra az esküvő, a házasság? Danics Dóra: Egy párkapcsolat az emberi kapcsolatok közül a legnehezebb és legösszetettebb. Az érzelmeken felül figyelem, megértés, kompromisszumkészség, érzelmi intelligencia, és még sorolhatnám, mi mindenben kell jónak lenni ahhoz, hogy a kapcsolat működjön. Egy jól működő kapcsolat egyik legszebb pillanata az esküvő, amikor úgy érzik, a házasságban együtt szeretnének fejlődni, dönteni, felelősséget vállalni. Sári Évi: Ahogy mondani szokták: örök hűséget esküdtek egymásnak. Szerintem ez gyönyörű dolog és még mindig hiszem, A hosszú, a rövid és a köztes megoldás: Lovász Márta divattervezőnél mindenki megtalálja a neki való menyasszonyi ruhát. Márta alapelve, hogy a kiváló minőségű alapanyagok és azok társítása különleges kisugárzást ad viselőjének. Az egyedi tervezésű ruhákban minden nő könnyedén menyasszonynak érezheti magát. A Marta Meisels Jewelry valóban ékítő ékszerekkel várja a menyasszonyokat és vőlegényeket: akár eljegyzési gyűrűt, karikagyűrűt vagy esküvői ékszereket választanátok. Menyasszonyaink klasszikus egysoros és csavart háromsoros fehér édesvízi gyöngy karkötője és csillogó kristályos nyaklánca is olyan darab, ami egy életet végigkísérhet, hiszen soha nem megy ki a divatból. SHREK, A MUSICAL A film történetével megegyező cselekményű musicalt 2008 óta láthatja a világ: New York, London és más európai nagyvárosok után május 29-én Budapesten, a Papp László Sportarénában mutatják be. Az igazi sztárparádéval készülő produkciót Szente Vajk rendezi, különlegessége, hogy az Arénában ekkora színházi produkciót még nem láthatott a közönség. A nemzetközileg elismert készítők szabad kezet kaptak, így született meg egy látványos, sokszínű, változásokkal teli előadás, egy sok helyszínt felvonultató szuperprodukció.

7400 Kaposvár Fő u. 13/a +36 20 569 9256 www.lovaszmarta.hu lmlovaszmarta@gmail.com

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 55

2016.06.02. 11:19:13


CEREMÓNIA hogy létezik ilyen, annak ellenére, hogy sajnos nem sok pozitív példát lehet látni. Én, ha egyszer odaállok valakivel az oltárhoz, akkor biztosan komolyan fogom gondolni ezt az esküt. Mit jelent számomra a házasság? Szerelem, szeretet, bizalom, odaadás, kompromisszum, hűség, figyelem, tisztelet, kitartás. Simon Bogi: Sokan azt mondják, hogy a papír nem jelent semmit. Értem, hogy miért mondják, mert tényleg nem az tart össze egy kapcsolatot. Mégis azt mondom, nekem nagyon fontos, mert arra emlékeztet, hogy van valaki, aki kimondta Isten és sok-sok ember előtt, hogy velem akarja leélni az egész életét. Ez olyan kincs, amit meg kell becsülni! BD: Mi most a legfontosabb az életedben? Danics Dóra: Most a munkám a legfontosabb az életemben, ki sem látszom belőle. És persze ott a Shrek! Sári Évi: Magánéleti szempontból a családom, a barátaim, a háziállataim, de ők nemcsak most, hanem mindig. A karrierem szempontjából több olyan feladat is megtalált, amikre nagyon büszke vagyok és imádom csinálni. Ilyen pl. a Vámpírok bálja és a Sakk musical koncert: mindkettőben főszerepet énekelhetek, ami fantasztikus érzés. Simon Bogi: Most és mindig a családom! BD: A Shrekben több szerepet is játszotok, ezenkívül szakmailag milyen kihívások találtak meg mostanában? Hol láthatunk még benneteket a közeljövőben? Danics Dóra: A Shrekben az egyik vakegeret, és egy gonosz boszorkányt alakítok, nagyon izgalmasak a próbák, élvezem őket. Nemrég jelent meg a legújabb dalom Bújócska címmel, melyhez klipet is forgattunk, és hamarosan megjelenik életem első nagylemeze. Nagyon kíváncsi vagyok a fogadtatásra, nyáron pedig várnak a koncertek, fellépések. Sári Évi: Igen, a legközelebbi megmérettetés a Shrek lesz, május 29-én az Arénában. Imádom a darabot, elképesztően szórakoztató gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, van mondanivalója és szuper a zenéje. Nagyon izgalmas feladatom van benne, hiszen három különböző karaktert kell megformálnom: Ogre mamát, a Tündérkeresztanyát és az egyik Vakegeret. A már említett Sakk musical koncert legközelebb októberben és decemberben lesz látható a Pesti Magyar Színházban, illetve a Pesti Vigadó Dísztermében. A Vámpírok bálja nyári szériája idén június 15-től 19-ig

Szertartás a kertben: ez is megoldható Rákoskeresztúron, a Podmaniczky Rendezvénykastélyban. Modelljeink ismét Lovász Márta ruháit viselik: Bogi menyasszonyként, Dóra és Évi koszorúslányként állt kameránk elé. Dóra ruhája jó példa arra, hogy nem kell félni a fehértől egy esküvőn akkor sem, ha nem te vagy a menyasszony. Évi ruhája nyári esküvőkre is tökéletes választás. A kiegészítőkről az Instrument Party gondoskodott, ahonnan minden szükséges eszközt kibérelhettek a nagy napra. A pergolát a Lili Dekor muszlinfátyollal, az Edit Virág Varázs fehér virágokkal díszítette fel. A Marta Meisels Jewelry gyöngyös ékszerei visszafogottanan elegánsak, amelyeket akár alkalmi viselethez is lehet hordani. lesz a Pesti Magyar Színházban. A Madách Színházban három előadásban is – Mamma Mia!, Macskák, Poligamy – játszom, a Karinthy Színházban is dolgozom két előadásban. A színházi feladataimon kívül van saját zenekarom, a Sári Évi trió, különböző rendezvényeken szoktunk zenélni és egy elektronikus zenei projektben is énekelek, a nevünk B.L.EVE. Simon Bogi: Négy éve már, hogy a Madách Színház társulatához tartozom, jó sok darabban játszom. Nemrégiben mutattuk be a Nyomorultak c. musicalt, jelenleg ebben láthat a közönség, azon kívül készülök a Billy Elliot musical nyári bemutatójára is. BD: A darabon kívül a fotózáson is együttműködtetek, egy újfajta koreográfiában – ez hogy ment? Danics Dóra: Bogival és Évivel szerencsére egyből megtaláltam a közös hangot, ők természetesen már ismerték egymást korábban, hiszen mindketten a Madách Színház színésznői. Nagyon kedvesek és segítőkészek velem, hiszen nekik nagyobb táncos tapasztalatuk van, mint nekem, és a vakegér szerepünkben elég nehéz a koreográfiánk. A fotózáson ugyanúgy megvolt köztünk az összhang, még a ruhák kiválasztásában is maximálisan egyetértettünk. Örülök, hogy velük dolgozhatok! Sári Évi: Bízom benne, hogy a lányok is hasonlóan gondolják, mint én: remekül. Nem volt semmi gond közöttünk, mindenki tette a dolgát, nem volt rivalizálás. Közös volt az érdek, mégpedig az, hogy a lehető legjobb képek szülessenek. Ez egyébként a színpadon is csak így működhet jól, csapatban kell dolgozni, kellő alázattal. Ha ez nincs, akkor csak buta erőlködés lesz belőle, és szerintem az érezhető a nézőtérről. A feladatunk, hogy a saját dolgunkkal foglalkozzunk, és abból próbáljuk meg a maximálisat kihozni, ha az egy mondat, vagy egy sor szóló, akkor abból, ha egy egész dal, akkor abból. Simon Bogi: Azt gondolom, jól, nagyon élveztem, jól éreztük magunkat.

KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: F. Tóth Gábor, www.ftothgabor.com, +36 30 924 1228

• Menyasszonyi ruha, koszorúslányruha, & cipő kalap: Lovász Márta divattervező, www.lovaszmarta.hu

• Torta, macaron & pohárdesszertek: Horváth Cukrászda, +36 1 360 1475 www.horvathcukraszda.hu/

• Ékszer: Marta Meisels Jewelry, www.ekitoekszerek.hu

• Szék: Pámo Chiavari Kft., www.chiavariszek.hu

• Haj: Novák Adrien, +36 30 661 6721, 6000 Kecskemét Jókai utca 28.

• Textil dekoráció és textíliák: Lili Dekor, lilidekor@citromail.hu, +36 30 365 1224, www. lilidekor.hu

• Cukorka & köszönetajándék: Candyfour Kft., www.shop.candyfour.hu

• Stylist: Körmendy-Szomoru Kata/menyasszony stylist, +36 30 619 3708 www.menyasszonystylist.hu

• Virágdekoráció, meghívó, ültető és menükártya: Edit Virág Varázs, editviragvarazs@gmail.com, +36 30 361 5583, www.magicart.hu

• Helyszín: Keresztúri/Podmaniczky kastélyszáló, www.podmaniczkykastely.hu, 1173 Budapest, Pesti út 115. • Smink: Papp Gabi/MAC,

56

• Eszközbérlés: Instrument Party, www.instrumentparty.hu

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 56

2016.06.02. 11:19:31


CEREMÓNIA

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 57

57

2016.06.02. 11:19:32


CEREMÓNIA

Horváth Cukrászda

Egy gyönyörű esküvői torta minden pár álma. Mi mindent elkövetünk azért, hogy a csók utáni legédesebb pillanat legyen amikor az immár férj és feleség együtt szelik fel az esküvői tortát. Az esküvői torták mellé kínáljuk kísérő, alkalmi és különleges tortáinkat, illetve az ilyenkor elmaradhatatlan sós és édes aprósüteményeket is, melyek nemcsak mennyei ízekkel, de kifinomult formáikkal is hozzájárulnak ahhoz, hogy az asztali dekoráció részeként emeljék az ünnep hangulatát. www.horvathcukraszda.hu I info@horvathcukraszda.hu I 1042 Bp., Petőfi u. 35.

FRISEUR BY ADRIENNNOVÁK

Kecskeméten kiváló szakmai tapasztalattal és gyakorlattal várja a szépülni vágyókat Novák Adrienn. A menyasszonyokon kivül a násznép valamennyi tagját ragyogóvá varázsolja a nagy napra. Tel.: +36 30 661 6721 6000 Kecskemét, Jókai utca 28.

58

BIG DAY

040-058 podmaniczky ok.wk KL.indd 58

2016.06.02. 11:19:39


PA R T Y T I M E !

Szöveg: Nagy Zsófia & Lőrincz Csaba

MIELŐTT VALAKI VÉGLEG FELADJA A „SZABADSÁGÁT”, ILLŐ MEGTARTANI A LEGÉNYLEÁNY BÚCSÚKAT. MA MÁR SPECIÁLIS SZOLGÁLTATÁSKÉNT TARTJÁK SZÁMON EZEKNEK AZ ESEMÉNYEKNEK A MEGSZERVEZÉSÉT, EGYRE TÖBB CÉG PROFILJÁBAN SZEREPELNEK, SŐT VANNAK, AKIK KIZÁRÓLAGOS ÜZLETI ÁGAZATKÉNT CSAK EZZEL FOGLALKOZNAK. A Night Clubok sztereotípiáiból kiszakadva ez az alkalom, amikor a vőlegény és a menyasszony barátaival ünnepelheti legfontosabb döntésüket.

CSAJOK Lánybúcsúknál sorra vehetjük a kifejezetten csajos szórakozási lehetőségeket, melyben nem kizárólag szórakozóhelyek szerepelnek: masszázs, kozmetikai kezelés, wellnesshétvége, piknik a szabadban olyan franciásan, ahol a vacsora és látványcukrászda csak a kezdet, shoppingtúra, divatbemutató, de még hajókörút sem kizárt. A lányos házibulin lévő játékok az egész ártatlantól a felnőtt szórakozásig is elmehetnek. Az utóbbi években főleg a DIY (Do It Yourself) mániának köszönhetően, a leánybúcsú-workshopok is egyre népszerűbbek lettek, melynek lényege az, hogy társainkkal együtt alkotó tevékenységet végzünk, lehet az sminkelés, kozmetikai workshop, nyomdázás, kerámiakészítés, koktélkeverés, élményfőzés és sütés, mely nagyon jó buli lehet, pl. különleges bonbonok készítése közben nagyon jó csacsogni és később el is pusztítani a végeredményt. A csoportos glamour-boudoir fotózástól pedig egyenesen megvesznének, melyen a menyasszonyt barátnőivel a legjobb formába hozzák, átváltoztatják (smink, haj, ruha, fehérnemű), így kellőképpen megalapozhatják az éjszaki szórakozást akár egy jó koncertre. Az aktívabb leánycsoportosulások persze falat mászhatnak, kirándulhatnak, sportolhatnak, a paintball még náluk is lehet népszerű, ahol levezethetik feles energiáikat.

PASIK Férfiakat tekintve sorra vehetnénk az összes sportot, bob, gokart, vitorlázás, wakeboard, és egyéb vízi sportok, a nyár nagy sztárjai. De gyakoriak az extrémebb

jellegű ötletek, mint például egy kalandtúra a vadonban, paintballozás, vadvízi evezés, esetleg egy adrenalinnövelő ejtőernyőzés önfeledten a felhők felett. Nem ritkán külföldre szerveznek legény-

EGY JÓ TANÁCSOT AZONBAN AJÁNLATOS MEGGONDOLNI. LEÁNY-LEGÉNY BÚCSÚKAT LEHETŐLEG NE AZ ESKÜVŐ ELŐTTI ÉJJELEN TARTSUK, ÉS NE AKKORA SZERVEZZÜK MEG. EGY ÁTMULATOTT ÉJSZAKÁT KÖVETŐEN UGYANIS NINCS AZ A SMINK, SE NŐNEK, SE FÉRFINAK, AMI TÖKÉLETES, KIPIHENT, FRISS MEGJELENÉST GARANTÁL A NAGY NAPON. búcsút, kedvelt úti célok között szerepel Olaszország és Csehország is. A repülőtéren Guide-ok várják a vendégeket, és külön busszal, transzferrel egészen a szállodáig utaznak. Ezt követően egy külön rendezvényhelyszínen, vagy körutat járva, elkezdődnek a férfias „játékok”. A Guideok soha nem hagyják magára a csapatot, voltaképpen ők felelnek a biztonságért, és vigyáznak az olykor illuminált állapotba kerülő csapatra. Ez természetesen csupán egyike a lehetőségeknek. Gondolnunk

kell e kevésbé „zajos” örömöket kedvelő férfiakra is, akiknek a nyugalom egyik feltétele, hogy felszabadultan érezhessék magukat. Számukra a legfontosabb, hogy a társaságuk erre az érzékenységre figyelemmel válasszák meg a legénybúcsú műsorát. Lehet az egy kellemes hangulatú dzsessz-est, akár egészében a legénybúcsúra szabva, esetleg egy kellemes grillparti, vagy dilis hétvége nyomozós-szabadulós társasjátékkal, bolondozással a közösen töltött nyaralások színhelyén, egy elzárt kis tanyán. Igazi gentlemanekhez illő szórakozást nyújthat egy kellemes pálinka- vagy borkóstoló est a hazai borvidékek egyikén vagy egy hajós partin, netán egy elegáns kaszinóban eltöltött éjszaka, ahol vőlegény és bajtársai szerencsét próbálhatnak.

EGYÜTT Előfordul, hogy a párok mégsem szeretnének külön leány-legény búcsút tartani, erre az esetre találták ki az egyre népszerűbb eljegyzési partikat, melyeken a két csapat együtt bulizik a párral. Ebből az alkalomból egy eljegyzési tortát és desszertasztalt is szoktak rendelni külön, mely általában a párhoz stílusában is kötődik, közös hobbi, kedvenc film, szenvedélyek... minden beleférhet, főleg, ha még egy jeles időponthoz is kötődik a parti (halloween, karácsony, farsang). Ilyenkor fontos lehet, hogy a két társaság előzőleg megismerje egymást, ha ez az együtt töltött idő alatt még nem történt meg, vagy vannak olyanok, akik nem ismerik egymást, érdemes egy bemutatkozó találkozót tartani, hogy a későbbiekben már senki ne legyen idegen a másik számára. Közös rendezvénynél még az is megeshet, hogy a lány- és fiúcsapat külön kezdi az ünneplést, de a végén mégis egy eljegyzési parti kerekedik ki belőle.

BIG DAY

059 Leany & Legeny bucsuk jobb.wk KL.indd 59

59

2016.06.02. 11:22:48


BIG DAY

MENETREND AZ UTOLSÓ HÓNAPOKRA

Szöveg: Nagy Zsófia és Lőrincz Csaba

60 BIG DAY

060-064 menetrend az utolso honapokra.wk KL.indd 60

2016.06.02. 13:38:23


BIG DAY

MÍG A SZERVEZÉSI FÁZIS ELEJÉN ÚGY ÉREZHETIK A PÁROK, HOGY EGY JÖVŐBELI ESEMÉNYRŐL KELL DÖNTÉSEKET HOZNIUK, AZONBAN AZ UTOLSÓ 3 HÓNAPTÓL KEZDVE FOLYAMATÁBAN RAJZOLÓDNAK KI A CSELEKMÉNYEK, AMIKET HATÁRIDŐKHÖZ KÖTVE SZÜKSÉGES ELVÉGEZNI. BIG DAY

060-064 menetrend az utolso honapokra.wk KL.indd 61

61

2016.06.02. 13:38:30


BIG DAY

ESKÜVŐ ELŐTT HÁROM HÓNAPPAL  Foglalások, megrendelések és szerződéskötések, és ezzel együtt előlegek befizetése. Rendkívül fontos feladat, hiszen ezeken alapul maga a rendezvény sorsa, és ezzel együtt a szolgáltatók bére, akiknek ez nyújtja a garanciát arra, hogy lesz munkájuk a kitűzött dátumra. Foglalók összege a szolgáltatás árának 2040%-áig terjedhet, ez esküvői szolgáltatástól és szolgáltatótól egyaránt függ.  Ha házassági szerződést szeretnétek íratni, szintén ebben az időszakban tegyétek, valamint a névváltoztatásra vonatkozó igény bejelentése, személyigazolvány, biztosítások elrendezésére is ajánlatos figyelmet fordítani.  A tevékeny időszak kezdetekor már konkrétumokról beszélünk, így a nászutat mindenképpen foglaljátok le az ottani szállással és a népszerű programokkal együtt, amiket kiválasztottatok.  Nászajándéklista összeállítása mindenképpen hasznos és fontos, legnépszerűbbek az online verziós változatok, akár külön weboldalt is létrehozhattok erre a célra, ahol a vendégek bejelölhetik, mit adnak számotokra, így elkerülhetitek az egyes tételek megtriplázódását. Bármennyire is furcsa, ennek is jobb, ha határidőt szabtok, hogy ne az utolsó pillanatra időzítse mindenki a beszerzést. Ha kizárólag pénzt kértek nászajándéknak, a meghívóban feltűntethetitek a közös bankszámlaszámotokat, ami nagyon praktikus és biztonságos megoldás, de akár a weboldalatok címét is feltüntethetitek a meghívóban.  A legédesebb és talán a legkellemesebb időszak, amikor kiválasztjátok az esküvőre a tortákat és a további édessós süteményeket, természetesen ennek megrendelését is minél hamarabb célszerű nyélbe ütni és az előleget rendezni, már csak az alapanyagok megrendelése céljából is.  Amennyiben nem a helyszín által biztosított bútorzatot veszitek igénybe

62

meg kell rendelni az asztalokat, székeket és szabadtéri szertartás esetén a sátrat is le kell foglalózni. Ekkor egy becsült vendégszám alapján foglaltok, amit később módosíthattok is, amikor a szállítást intézitek.  A helyszínnel egyeztetve a hangosítást és fénytechnika biztosítását is meg kell beszélni és rendelni, ha nem adott.  Pár éve jött divatba az, hogy úgy kedvezzenek a párok a családos vendégeiknek, hogy közben az esküvőjük harmóniáját és viszonylagos nyugalmát is garantálják, így szakszerű gyermekfelügyeletet is rendelhetünk a megfelelő szolgáltatóktól.  Ruhákat illetően már komplett öltönyszabászat szóba sem jöhet, ellenben ha megvan erre a célra a vőlegény viselete, a ruhák további kiegészítőjét is rendre megtervezhetjük. A mennyasszonyi ruha ekkor már legyen lefoglalva, a varrás is folyamatban legyen, nem különben a koszorúslányok ruhái is.

HABÁR A HELYSZÍN, A ZENEKAR, A CATERING KIVÁLASZTÁSA MIATT EGY ESKÜVŐ MEGSZERVEZÉSÉHEZ SOKSZOR FÉL-EGY ÉVVEL ELŐBB MÁR HOZZÁ SZOKTAK KEZDENI, MÉGIS A LEGTÖBB FELADAT VALÓBAN AZ UTOLSÓ 2-3 HÓNAPRA SZOKOTT DATÁLÓDNI.

Esküvő előtt két hónappal

 Ekkor jelentkezhetünk be a különböző szépészeti kezelésekre, fodrászhoz, kozmetikushoz, sminkeshez, manikűröshöz, pedikűröshöz és egyeztethetünk időpont a próbafrizura-próbasmink elkészítésére, ami akár hetekkel az esküvő előtt is megtörténhet. Izgalmas szervezési pont a dekoráció Mindenképpen beszélni kell arról, hol törté megtervezése, virágok kiválasztása a künik meg a szépítkezés a nagy napon, fel kell lönböző kompozíciókhoz, melyet már ko- vázolni a helyszíni körülményeket, például rábban is megtervezhetünk dekoratőrök- hogy legyen áram, még ha távol is vagyunk kel, és virágosokkal, viszont véglegesíteni a civilizált körülményektől, plusz eszközöket mindenképpen ekkor kell a megrendelt vinni vagy rendelni amennyiben szükséges. növényi és más egyéb alapanyagok miatt. Tehát tisztázni kell a kivitelezések helyszínét Dekorációs terv ekkor csiszolódik készre. és kalkulálni kell az útiköltséggel-kiszállási díjjal is, parkolást biztosítani forgalom idején. Zeneszolgáltatók számára állítsuk A készülési idő igencsak tempós!  össze a zenei listákat a különböző programpontokhoz (welcome, ceremónia,  Véglegesítjük az esküvői menüt, különös tánc…) Biztonság kedvéért tisztázzuk a tekintettel ügyelve az ételallergiás vendészolgáltatóval, mit nem szeretnénk hallani gekre, vegetáriánusokra. Italok esetében külön gondot fordítunk az absztinens vendéaz esküvőnkön, így készül egy tiltólista is gekre és a várandós kismamákra. A gyerek a számára. és a szolgáltatói menüt, valamint ellátást is Mindig kérdés a párok számára, mikor véglegesítjük. Szállás intézése, amennyiben  küldjék ki a meghívókat, mi a legideászükséges. lisabb, amikor még se nem túl korai az időpont, se nem túl késő. A tapasztala Zajlanak a táncpróbák, nagy izgalommal tok azt mutatják, a legideálisabb 3-2,5 készülnek a párok, esetleg egy kis plusz hónappal előtte kiküldeni a meghívókat. meglepetéssel is készülnek a násznépnek.

BIG DAY

060-064 menetrend az utolso honapokra.wk KL.indd 62

2016.06.03. 14:07:03


BIG DAY EGY HÓNAPPAL A NAGY NAP ELŐTT

AZ UTOLSÓ HÉT MOTTÓJA –

MOST VAGY SOHA

 Fotós-videós szolgáltatókkal egyeztetjük a nagy nap menetrendjét személyesen, hogy minden úgy legyen megörökítve, Bizonyára ismerősen csenghet ez az idézet a Csajok háborúja című esküvői ahogy azt szeretnénk.  Tanúkkal egyeztetni kell a ceremónia részleteit és a szerepüket, de emellett a programmenetről természetesen a ceremóniamesternek vagy a vőfélynek is értesülnie kell, akik attraktív megoldásokkal akár segíthetnek még különlegesebbé tenni a lagzit.  Feltétlenül fontos egy hónappal az esküvő előtt az összes szolgáltatást visszaigazoltatni e-mailben,, mintegy megerősítésképpen. Így nem érhet meglepetés az utolsó pillanatban.  Egy hónappal a nagy esemény előtt megtörténik a ruha(főpróba) méretre igazítva, kialakul a végleges design, minden kiegészítő fel- és összepróbálása. Ne hagyjuk ki ebből a véglegesítésből a menyecske ruhát se.

moziból, melyet Candice Bergen hangoztatott professzionális esküvőszervezőként Marion St. Claire szerepében, nem is annyira eltúlozva a valóságot. Végigszámolni sem könnyű, mennyi feladat vár a párra az utolsó héten, főleg akkor, ha szakszerű segítség nélkül fognak az esküvő megszervezésének. Ezt pusztán csak azért említem meg, mert a rendezvény operatív feladataira és a személyes felkészülésükre sok időt kell szentelni.  Bármennyire is fontos mindent kézben tartani, a párok feladata legfőképpen az, hogy mind testileg, mind lelkileg felkészüljenek, tréningeljék magukat a nagy napra. Elvégezzenek különböző szépészeti eljárásokat, „tökéletesítsék az amúgy is tökéleteset”, manikűr pedikűr, szolárium, fodrászat-hajfestés, hosszabbítás-vágás, nem árt egy lazító masszázst sem vagy egy jóleső gyógyfürdőzést beiktatni a programba.  Nem csak mennyasszonyoknak szól ez. A vőlegényeknek is kész kínszenvedés tud lenni, ha nem az ízlésének megfelelő öltönyt választ, ha az kényelmetlen számára, ha nincs összhangban az esküvő az ő elvárásaival is. Erre nagyon oda kell figyelni.  Mindazonáltal az utolsó héten megtörténik a végső ruhapróba, ekkor már személyre igazítva próbálják fel a kedves menyasszonyok a ruhát cipővel és fátyollal. A vőlegényeken is ellenőrizzük az ünnepi öltözetét, kell-e még kisebb átalakítást, felhajtást rajta végezni. Utolsó táncpróba, utolsó helyszíni ellenőrzés. Itthon még nincs divatja igazán, de létezik egy úgymond főpróba is.

SMILE FOREVER KEDVEZMÉNYES FOGÁSZAT ÉS IMPLANTOLÓGIA Ragyogó mosoly a Nagy Napra! • állapotfelmérés + konzultáció, • fogkőeltávolítás polírozással + homokfúvás, • rendelői fogfehérítő kezelés

A kezelések együttes ára Esküvői ajánlatként: 77.600 helyett 45.000 Ft Páros kedvezmény: 80.000 Ft

Elérhetőségeink: Tel.: +36 1 780 6037 www.smileforever.hu 060-064 menetrend az utolso honapokra.wk KL.indd 63

2016.06.02. 13:38:35


BIG DAY E az úgynevezett próbaEz eskü és vacsora. Jellemesküvő zően a szűk családi és baráti kör vesz rajta részt egy-két nappal az esküvő előtt, és úgy történik minden, mint a hivatalos ceremónián, kivéve, hogy még nem az esküvői ruhában van a pár. De a menü és az italválaszték ugyanaz. Aki biztosra akar menni, és kínosan ügyel a részletekre, ne hagyja ki a próbavacsora megtartását sem. Aki még ennél is többet szeretne nyújtani a násznép számára, külön programokat is szervez az esküvőt megelőző napokra, hogy ameddig a pár elfoglalt lázas teendőivel, addig ők ne unatkozzanak, ha egy távoli helyszínen történik az esküvő.  Annak érdekében, hogy ne nyomja rá bélyegét a káosz az utolsó hétre, érdemes mindenről külön listát készíteni. Nekünk, szervezőknek is számtalan dokumentációt kell készítenünk a párok részére, de gondunk van természetesen a szolgáltató partnereink forgatókönyvére is, és a saját általános szervezési provizórikus forgatókönyvünkre, ami lényegében folyamatosan

íródik attól a naptól kezdve, hogy megvan a helyszín és az időpont. Így lényegében mindenki csak a saját maga által biztosított feladatért felel, és nincsenek keresztbeszervezések sem.  Utolsó hétre kialakul a végső vendégszám, készülnek az ültetőkártyák, köszönetajándékok, programtervezet, minden apróság, ami csak emelheti az ünnep fényét, nem megfeledkezve az esküvői dekorációkról. Nincs kifejezett írott szabály, de hétvégi esküvő esetén, már szerdán beindulnak az események jószerével a háttérben. Csütörtökön a már megrendelt virágokat el kell hozni a virágpiacról, és dekorációtól függően előkészíteni őket a következő napi bedolgozásra. Egy szombati esküvő esetén, komplex dekorációk kivitelezésére nincs mód, csupán az installálásra, vagyis a bonyolult virágdíszeket napokkal az esküvő előtt elkezdik készíteni a virágosok, melyeket a helyszínre szállítanak, és ott ültetik be a tervezett koncepcióba. Előfordul, hogy hamarabb kérik a csokrot is, tekintve, hogy

a fotózásokat ma már lehet egy nappal az esküvő előtt is tartani, vagy utána is, ebben az esetben a csokrokat érdemes megfelelő módon tartósítani.  A párok bizonyára érzik az utolsó hét eseményeinek jelentőségét, de a szervezők lényegében az utolsó héten már más időszámítás szerint élnek, amikor sűrűsödik, a munka, átprogramozzák az agyukat, mint egy számítógép keresik folyamatosan a hibajelenségek lehetőségeit, hol mi történhet, mire kell ügyelni. Ha nincs szervező, pont ezeknek a feladatoknak a súlya nyomaszthatja legjobban a párokat és hozzátartozóikat, holott ha minden rendszerezve van, baj nem történhet, kivéve a nem várt eseményeket (például rosszullét az esküvőn), vis major helyzeteket.  Az utolsó hét különleges, már majdhogynem rituális jellegű, amikor a helyére kerülnek a dolgok és az esküvő menete is szépen kirajzolódik. Mi mással is kezdődhetne az egész kaland, mint egy féktelen leány- és legénybúcsú egy héttel a menyegző előtt.

A NAGY NAPON Nem nehéz elképzelni, hogyan is zajlik tökéletesen a nagy nap a párok életében. Tele lehetnek izgalommal és feszültséggel minden professzionális szervezés ellenére, így valóban egy külön rájuk specializálódott forgatókönyv mindenképpen nyugtató hatású számukra, komfortos érzetet ad.  Ami a legfontosabb, hogy a nagy nap reggelén pihenten ébredjen a pár. Ennek elégedhetetlen feltétele az, hogy ne előző éjszaka legyen a legény- és leánybúcsú.  Mindemellett rendkívül fontos az, hogy a pár fogyasszon bőséges reggelit és egész nap elérhető közelségben legyen számukra folyadék. Bizony hosszú a nap, ezért is fontos egy nyugodt, kényelmesen elfogyasztott reggeli, mely biztosítja az energiát az egész napi „rohanásra”.  A szépítkezés lehet egy vándorkörút: végén az esküvő helyszínével, vagy ha szépségszalonokban történik a készülődés, az út elején házhoz kirendelt szakemberekkel.  Fontos, hogy eljuttassuk a holmikat, ruhákat és mindent, ami a listánkon szerepel az esküvő közelében levő szálláshelyre,

64

vagy az esküvő pontos helyszínére. Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontos az, hogy a parkolás biztosítva legyen, a szolgáltatók számára sem merülhet fel probléma. Egyre gyakoribb és praktikus megoldás, hogy az esküvő helyszínén külön lakosztályban, helyiségben történnek meg a szépészeti eljárások, frizurakészítés és sminkkelés, menetrend szerint, mivel gyakori, hogy az örömanyák és koszorúslányok sminkjét és frizuráját is a sminkesnek, fodrásznak kell elkészíteni.  Felöltözés után fontos momentum, ha a menyasszonynak van eljegyzési gyűrűje, ne felejtse el áttenni a bal kezére, hogy ezzel ne legyen probléma a szertartás alatt.  Készülődés alatt a vőlegény attól függően, hogy mi a program, ugyanúgy készülődik a férfiak lakosztályában, kellemes nyugodt környezetben, olykor szintén

fotózással. Nála vannak a jegygyűrűk, és az iratok, személyi igazolványok és az egyéb iratok, amik kellenek az anyakönyvvezetőnek. Mialatt a pár készül vagy már fotózkodik, mi, szervezők mindent készre csiszolunk, frissítőket és étkeket biztosítunk a vendégeknek, leültetjük őket a ceremóniához, majd megkezdődik a bevonulás.  A vacsora kezdetétől a szigorú menetrend/forgatókönyv már csak mintegy irányadó szerepet játszik. Minden változik, a hangulattól és a pár elvárásaitól függően, a zárásig.  Az esküvői szolgáltatók honoráriumát, és egyéb költségeket a szerződésekben letárgyalt rögzített módon fizetjük ki, gyakran az esküvő után, vagy az eseményt követő reggelen. Az esküvőt megelőző fizetéseket pedig gyakran mi, szervezők rendezzük az esemény előtt.

BIG DAY

060-064 menetrend az utolso honapokra.wk KL.indd 64

2016.06.02. 13:38:52


E NGEDJE

MEG , HOGY RÉSZESEI LEHESSÜNK

ÉLETE LEGFONTOSABB NAPJÁNAK ! Szállodánk 129 szobával, saját wellness részleggel, télen a 4 km-re lévő Síparkkal várja a Galyatetőre látogatókat. Kedvező árakat biztosítunk a távolabbról érkező vendégek elszállásolására, emellett az ifjú párt ajándék éjszakával lepjük meg. Éttermünkben esküvői rendezvények magas színvonalú lebonyolítását vállaljuk 250 főig. Újonnan elkészült Szonáta termünk 150 fő befogadására alkalmas. Kisebb létszámú

esküvők és bankettek helyszínéül a Mátra Termünket ajánljuk. A parkunk a jó idő beköszöntével hangulatos környezetet biztosít koktélpartikhoz, polgári esküvőkhöz, szabadtéri összejövetelekhez. Kollégáink szakmai tudása garancia a magas szintű éttermi kiszolgálásra. A lakodalmi vacsorát vállaljuk menüsorok vagy vegyes tálak felszolgálásával, illetve

igény szerint svédasztalos formában is. Természetesen egyedi kérés esetén is nyitottan állunk megrendelőink szolgálatára. Kedvezményes italcsomagok kialakításával költségkímélő megoldásokban is partnerek vagyunk. Örömmel segítünk a dekoráció, zeneszolgáltatás, kiegészítő programok, de akár a helyszíni polgári szertartás megszervezésében is.

3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10. grandhotelgalya@hunguesthotels.hu | www.grandhotelgalya.hunguesthotels.hu Telefon: +36 37/576-576 | +36 37/576-503

065 HIRD Galyateto.indd 65

2016.06.02. 11:24:38


BIG DAY

EGY CSIPETNYI

AMERIKA A HÁRMASHATÁR-HEGYEN Szöveg: Tóth Krisztina

- PAJTAESKÜVŐ SZALAI EVELINNEL –

HÁZIAS ÍZEK, A TERMÉSZET KÖZELSÉGE, NATURÁLIS DEKORÁCIÓ ÉS HAJNALIG TARTÓ MULATOZÁS. ÍGY JELLEMEZHETNÉNK A LEGJOBBAN SZALAI EVELIN FITNESZMODELL HANGÁRBAN ELTÖLTÖTT ESKÜVŐJÉT. 66

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 66

2016.06.02. 14:04:53


BIG DAY

Amerikából indult hódító útjára a country stílus, amely hazánkban is egyre népszerűbbé vált nemcsak a zeneiparban, hanem a házasulandó párok körében is. A friss fa, aranyló szalmabála és a természet közvetlen közelsége hamar belopta magát az emberek szívébe egyszerűségének, de nagyszerűségének köszönhetően. Egy, a már nem repülőknek fenntartott, átalakított hangár csak arra vár, hogy elereszd a fantáziád és megvalósítsd álmaid esküvőjét.

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 67

67

2016.06.02. 14:05:08


BIG DAY

68

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 68

2016.06.02. 14:05:14


BIG DAY

Sokan nem is sejtenék, hogy egy karnyújtásnyira a fővárostól elérhető az ízig-vérig pajtaesküvő lehetősége. Óbudától mindössze 3 km-re kanyargós erdei útvonal vezet föl a Hármashatár-hegyre, ahol a fák hűs árnyékában húzódik meg az egykor még repülőgép hangárként működő Hangár épülete, amely ma teljes pompájában csak arra vár, hogy otthont adjon a te esküvődnek. A hatalmas alapterületű épület méreteinek köszönhetően 100-200 fő befogadására is alkalmas, illetve lehetővé tesz olyan extrém és egyedi programokat is, mint az ökörsütés, bográcsozás, karaoke, tábortűz vagy éjszakai akadályverseny és siklóernyőzés. Ha mindez nem lenne elég, az épület előtti kiépített teraszon fényképeket készíthettek, vagy akár kültéren élvezhetitek a vacsorát és a természet érintetlen szépségét. Fenntartásaid vannak afelől, hogy hogyan szállítsd az ételeket, és italokat a helyszínre, vagy attól tartasz, hogy a megálmodott dekorációt nem tudod megvalósítani? A Hangár minden kérdésedre tudja a választ! Az álomhelyszín mellett teljes körű esküvői szolgáltatást kínálnak, ami tartalmazza a fények felszerelését, az ételek és italok elkészítését és további szervírozását, a meghívók igény szerinti megtervezését, a helyszín feldíszítését az általad megálmodott dekorációval, sőt a zenekar vagy DJ biztosítását a nagy napon. Neked már csak egyetlen feladatod marad, hátradőlni és jól érezni magad! A Hangár sokoldalúságának és kihasználhatóságának köszönhetően mindent úgy és olyan stílusban álmodsz meg, ahogy azt szeretnéd. A Szalai Evelin számára berendezett esküvőn egyenesen a pajtaesküvők gyökeréig nyúltunk vissza, ami keveredik az amerikai naturalizmussal és a magyaros, házias ízekkel, szokásokkal és szimbólumokkal. Vidám hangulatot fokozza a DiFiori élővirág-dekorációja, menyasszonyi csokorja és bohém tárgyainak egyvelege. Igazán különleges a hagyományostól eltérő zöldfutóval is díszített asztal, melyet a lágy pasztelles színekben pompázó virágok mellett kövirózsákkal egészített ki profi virágkötőnk. A Nobilis pálinkái az italok, a Bolka BonBon tortái pedig az édességek sokszínűségéről gondoskodnak. A menyasszony különleges megjelenéséről a Vergina ékszerei és az Ildikó Stúdió egyedi tervezésű menyasszonyi ruhái gondoskodtak.

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 69

69

2016.06.02. 14:05:24


BIG DAY

Az ízig-vérig magyaros hangulatú esküvőkről természetesen a hangulatfokozó Nobilis pálinkák sem hiányozhatnak. A méltán híres pálinkakülönlegességeket többek közt vilmoskörte, ribizli, szilva stb. ízekben szerezheted be. A vendégek részvételének megköszönésére válassz a Csokicsel zavarba ejtően vidám, a látszat ellenére ehető édes meglepetései közül. Az enyhén bohém és rusztikus hangulat varázsát az Amerikaiszek.hu legújabb Infinity típusú, natúr, antikolt fehér színű székei biztosítják, amelyek a DiFiori mezei stílusú csokrával is tökéletes harmóniát alkotnak.

70

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 70

2016.06.02. 14:05:53


BIG DAY

Az Ildikó Stúdió háromnegyedes ujjú csipke menyasszonyi ruhája tökéletes választás egy pajtaesküvőhöz. A tradíciókat vegyítheted a modernitással, ha Evelinhez hasonlóan féloldalas frizurát, és hozzá egy hangsúlyos fülbevalót választasz a Vergina ékszerek széles kínálatából.

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 71

71

2016.06.02. 14:06:28


BIG DAY

72

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 72

2016.06.02. 14:06:40


BIG DAY A már megszokott kör alakú asztal elrendezések hagyományával szakítva U-alakban állítottuk fel az asztalokat, ez ugyanis sokkal közvetlenebb és csaláládiasabb hangulatot ad, főleg egy olyan méretekkel rendelkező helyszínen, mint a Hangár. Az asztalokhoz színben és stílusban is illő, antikolt fehér színű faszékeket választottunk az Amerikaiszek.hu jóvoltából. A természetes vonalon mozogva diszkrét, minimalista asztaldíszeket használtunk. A fehér abroszt földszínű futókkal és zöldellő borostyánágakkal varázsoltuk hangulatossá, amit a DiFiori Virágszalon hangsúlyos virágaival véglegesítettünk. Egy olyan esküvőn, ahol nem a dekoráció kapja a legnagyobb hangsúlyt, a köszönőajándékokat is hangold visszafogottra. A DiFiori Virágszalonban apró kövirózsák közül is válogathatsz, amik kedves és maradandó ajándékként szolgálnak a vendégeidnek. Ha pedig valami igazán meghökkentőt ajándékoznál, amivel megtréfálhatod az egybegyűlteket, jó választás lehet a Csokicsel csavar, lakat és kulcs alakú finomsága, ami a látszat ellenére ehető. A fitneszbajnok irigylésre méltó alakját az Ildikó Stúdió klasszikus pánt nélküli ruhája még inkább kihangsúlyozta, amit a Vergina gyöngysorával és a DiFiori Virágszalon csokrával tettünk teljessé.

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 73

73

2016.06.02. 14:07:14


BIG DAY

Amennyiben kétségeid vannak a tökéletes pajtaesküvő dekorálását illetően, jó hírünk van számodra. A Hangár nemcsak varázslatos helyszínt és felejthetetlen emlékeket biztosít, hanem olyan stílushű elemeket is, mint az antik hatású óra, bőröndök és a régi bicikli. Ezek az elemek a DiFiori régies ajtajával, és az Amerikaiszek.hu különleges székeivel együttesen alkották meg berendezett esküvőnk desszertpultját, amelyet a Bolka Bonbon naturális tortái tettek teljessé. A fő édességeken kívül köszönőajándékként is apró desszerteket választottunk a Csokicsel kínálatából, amely nevéhez hűen trükkös csokoládékat kínál.

74

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 74

2016.06.02. 14:07:26


HármasHatár-Hegyi

HANGÁR

Budapest egyik legszebb környezetvédelmi területén, hatalmas tölgyek és fenyõk között bújik meg az idilli esküvõ és rendezvény helyszín, a Hangár. A tekintélyes kõépület, mely hajdanán vitorlázó repülõgépeknek adott otthont, ideális helyszín akár 200 fõs rendezvény számára is. Különleges adottságai, a zöld környezet, a hegytetõ, a kilátó közelsége garantálja a páratlan élményt mindenki számárára. Minden alkalommal fantasztikus élmény, amikor a násznép elõtt megnyílik a Hangár kapuja, és ámulva foglalják el helyüket az ízlésetek szerint kialakított, elegáns-, vagány-, természet közeli-, retro-, modern vagy akár extravagáns teremben. Minden a kreativitásotokon múlik. Sokéves tapasztalatunkkal, örömmel állunk rendelkezésetekre. Jól bevált, megbízható dekoratõr, zenész, fénytechnikus, fotós, ceremóniamester és egyéb szükséges kontaktjaink elérhetõségeit, már az elsõ bejárások alkalmával átadjuk, ezzel is hozzájárulva a szervezés megkönnyítéséhez.

Ha már magyaros hangulatról és konyháról beszélünk, elmaradhatatlan a Nobilis hangulatfokozó pálinkakülönlegessége, amit több ízben is beszerezhetsz. A Bolka BonBon tortái tökéletesen példázzák, hogy egy torta akkor is lehet látványos, ha egy egyszerű krém és egy kevés kövirózsa, levendula vagy bogyós termés díszíti. A helyszín dekorálására színes lampionokat, vintage hangulatú hordót, és a DiFiori Virágszalon által vesszőből font szíveket használtunk. A Hangár történelme előtt tisztelegve repülőgépmakettet lógattunk le a mennyezetről, így az egykori repülős hangulatot is visszacsempésztük a jelenbe. Ha menyasszonyként úgy véled, hogy egy pajtaesküvőn csak a törtfehér vintage csipke, a virágkoszorú és a mezítláb állja meg a helyét, akkor hatalmasat tévedsz. Modellünk, Szalai Evelin rá a bizonyíték, hogy a nagy szoknyás, csipke felsőrésszel készített, derékban húzott Ildikó Stúdió menyasszonyi ruha is tökéletesen illik egy pajtaesküvőhöz, akárcsak az Elith Design Ékszerpalota kifinomult gyöngysora és ékszerei is.

A tökéletes helyszín még nem lenne elég, tökéletes vacsora nélkül. Német Attila Királyi fõszakács menüivel, minõségben, mennyiségben és árban nemigen lehet felvenni a versenyt. Nyitott a legkülönlegesebb ötletekre is. Kár kihagyni a nyárson forgatott, sörös mustáros malacsültjét, szarvaspörköltjét, tyúkhúslevesét gazdagon és még sorolhatnám.. Az élmények mellett a praktikum is a Hangár mellett szól. A Hangár közelében van lehetõség parkolásra. Az idén nyáron átadásra kerülõ szomszédos turistaház közel 40 fõ részére biztosit majd szállást. Szívesen segítünk buszos érkezés, távozás, megszervezésében is. Ha olyan helyszínt kerestek, ahol önfeledten bulizhattok reggelig, ahol az ifjú pár és a násznép számára egyaránt emlékezetes esküvõ garantált, ahol Budapest egyik legszebb panorámája lehet akár a szertartás helyszíne, ahova késõbb családostul is szívesen jártok vissza kirándulni, akkor ezt most megtaláltátok. Ez a HármasHatár-Hegyi Hangár.

www.hhhh.hu • www.facebook.com/hangarbudapest info@hhhh.hu • +36 30 7602 601

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 75

2016.06.02. 14:07:34


BIG DAY

76

BIG DAY

066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 76

2016.06.02. 14:08:02


066-077 szalai evelin nem szamos.wk KL.indd 77

2016.06.02. 14:08:23


BIG DAY

MENYASSZONY CSÚCSFORMÁBAN Interjú: Patkó Ági

SZALAI EVELIN EGYRE OTTHONOSABBAN MOZOG A KAMERÁK ELŐTT: MINTHA EGYMÁS UTÁN NYERNÉ A DÍJAKAT BIKINI FITNESZ KATEGÓRIÁBAN. MI MOST MÁS KÖZEGBEN, ESKÜVŐI RUHÁBAN, EGY AMERIKAI STÍLUSÚ PAJTAESKÜVŐN FÉNYKÉPEZTÜK.

Evelin valószínűleg bármilyen ruhát felvehetne, de az Ildikó Stúdió hagyományos, hosszított derekú, bő szoknyás ruhája kifejezetten jól mutat rajta. A hófehér darab csillogó díszítését hangsúlyozza az Elith Design Ékszerpalota nyaklánca és karkötője is. A fotózás helyszínéül Hármashatárhegyen a Hangár mellett található erdős részt választottuk, ami szinte mesebeli hátteret nyújt hatalmas fáival. A természetes környezethez illően a DiFiori színes, nyárias, nem túlvariált csokrot készített.

78

BIG DAY

078-081 szalai evelin divat nem szamos.wk KL.indd 78

2016.06.02. 11:29:33


BIG DAY Big Day: Milyen volt menyasszonyként a kamera előtt? Evelin: Nagyon jól éreztem magam a fotózáson, sőt, őt megtisztelve éreztem magam. Már ismertem korábban is a Big Day Esküvő magazint, és igazság szerint majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor felhívtatok. Nagyon sokat jelent nekem ilyen társaságban szerepelni. BD: És esküvői ruha volt már rajtad? Evelin: Igen, kétszer: egy fotózáson és egy workshopon, ahol modell voltam. De mégis, ez mindig élmény. Esküvői ruhában lenni, gyönyörű sminkkel, frizurával, szép környezetben mindig nagyszerű érzés. Ilyenkor elgondolkodik az ember a házasságról, a férjhez menésről. És persze azonnal megérti, hogy a menyasszonyok miért is olyan stresszesek a nagy nap előtt, hiszen annyi döntést kell hozniuk egy ilyen nagy dologgal kapcsolatban. BD: Te azért még fiatal vagy a házassághoz, ugye? Evelin: Igen, épp most múltam 21, még korai lenne. Bár én alapvetően a fiatalon kötött házasságban hiszek, azért mondjuk a 25-öt megvárnám. De ha annyi leszek, és lesz mellettem valaki, akit szeretek, és akibe szerelmes vagyok, jól érezzük magunkat együtt, tiszteljük egymást és stabil a kapcsolatunk, akkor nem sokat gondolkodnék az igenen. BD: És párkapcsolatban élsz? Evelin: Igen. A párommal nagyon jól érezzük magunkat együtt, és remélem, hogy a jövőben is stabil marad a kapcsolatunk! EGYSZERŰSÉGÉBEN KÜLÖNLEGES BD: És akkor jöhetne az esküvő: akár egy ilyen közegben, egy pajtaesküvő is? Evelin: Nagyon tetszett ez a stílus, és nagyon passzolt is hozzám. Rengeteg kültéri fotó készült a természetben, és ez a koncepció, a természetközeliség, igazán én vagyok. Szeretem az ilyen dolgokat és szeretek is a természetben lenni. Nagy élmény volt esküvői ruhában a bokrok között bujkálni vagy lefeküdni a fűbe… BD: Egy kis extremitás belefér? Evelin: Tudom, hogy mostanában nagyon divat lett, hogy eddig szokatlan helyeken rendeznek esküvői fotózást: metrón, villamoson, nem csak egy parkba megy ki a pár. Itt az volt a jó, hogy az alaphelyszín nem volt ennyire extrém, mégis különleges lett a hangulat. Az ötlet egyszerűségéből jött a siker. BD: És a ruhák? Evelin: Rengeteg ruhát felvehettem, legalább 6-8 darabot, és valahogy mindegyik más volt, és mindegyiknél azt éreztem, hogy pont passzol rám. De a leginkább a letisztult, csipkés, sellőfazonú darabok tetszettek. Én nem vagyok nagyon magas, és úgy érzem, ez a fazon egy kicsit megnyújt. Szép a nagy szoknyás, habos ruha is, de abban alacsonyabbnak érzem magam. A sellőfazon jobban kiemeli az alakot is, és talán nem utolsó szempont, hogy szerintem sokkal kényelmesebb. Persze, ha több minden jól áll, a legjobb, ha egy szakemberre hallgatunk a választásnál. BD: Egy esküvői ruha viselése nem egyszerű feladat, ugye? Evelin: Igen, meg kell tanulni viselni. Ez is eszembe jutott, hogy a menyasszony a nagy napon mindig figyel erre is, hogy megfogja a ruhát, hogy elférjen vele, hogy hogyan üljön le benne. Vajon tud erre figyelni vagy egy idő után természetessé válik?

BIG DAY

078-081 szalai evelin divat nem szamos.wk KL.indd 79

79

2016.06.02. 11:29:47


BIG DAY

A Hármashatár-hegy és a Hangár mindenkinek tökéletes választás, akik olyan fővárosi helyszínt keresnek, ami könnyen megközelíthető, mégis természetes, minden igényt kielégít, de mégis olyan, mintha egy távoli erdőben mondanánk ki az igent. Legyen szó elegáns vagy oldottabb eseményről, itt mindenre van megoldás. Evelin egyik kedvence volt ez az A-vonalú ruha az Ildikó Stúdiótól: ez a szabásvonal különösen jól mutat azokon, akik szeretnék optikailag megnyújtani termetüket. Ilyenkor természetesen a kiegészítők is lényegesek: az Elith Design Ékszerpalota ékszerei hangsúlyosak, de mégsem nyomják el a ruhát.

80

BIG DAY

078-081 szalai evelin divat nem szamos.wk KL.indd 80

2016.06.02. 11:30:04


AZ ESKÜVŐ JÓ MOTIVÁCIÓ AZ ÉLETMÓDVÁLTOZTATÁSHOZ

BD: És a ruhaviselési leckéken kívül hogy készüljünk az esküvőre? Te edzőnek is tanulsz, amellett, hogy nap mint nap a teremben vagy. Vendégeid is vannak, akiknek az alakján együtt dolgoztok. Mit javasolnál egy menyasszonynak? Evelin: Az első és legfontosabb, hogy szedje össze a gondolatait, és gondolja át, mi az a reális és vágyott cél, amit az esküvőig elérhet és el szeretne érni. A következő lépés, még a cselekvés előtt, hogy át kell tekintenie, mit is kell ezért a célért tennie: diéta, mozgás, szokások megváltoztatása stb. Miről kell majd lemondania? Mennyiről hajlandó lemondani? Az esküvő nagyon jó motiváció lehet egy életmódváltoztatáshoz, az átalakuláshoz. BD: És ha megvan a cél? Evelin: Akkor se kezdjen bele egyedül. Kérjen segítséget a családban, hívja el egy barátnőjét edzeni. Ha eddig nem diétázott, vagy nem járt edzeni, akkor szakember segítségére is szükség lesz. A mozgásnál fontos, hogy élvezzük, különben csak muszájból csináljuk, és azt könnyű abbahagyni. Legyen inkább változatos, és mindenképpen olyan, amit szeretni lehet. És persze koncentráljunk a célra: hiába kezdünk el mozogni, ha minden nap gyorsétteremben eszünk, mert úgy nem használ majd. BD: Valami titkos trükk? Evelin: A motiváció a lényeg. Nekem is az kell, hogy ennyit eddzek, hogy diétázzak, de én megtaláltam a megfelelő okot, és így működik. Sok olyan menyasszonyt látok, aki kitűzi a célt, és keményen küzdve el is éri. De olyan is van, aki csak addig jut el, hogy mondogatja, de jó lenne lefogyni, formálódni, de nem tesz érte semmit. Ott nincs meg az igazi motiváció. És persze ott van az utolsó hét az esküvő előtt, amikor a legtöbb menyasszony a stressz miatt fogy le akár kilókat. De a túlzásokkal persze vigyázni kell! BD: Van, aki túlzásokba esik? Evelin: Igen, és az nem jó: ne legyünk anorexiásak, nem az a cél, hogy egészségtelenül éljünk vagy lógjon rajtunk a ruha, ami két hónapja még kicsi volt. BD: És mi történik az esküvő után? Evelin: Ez érdekes: a kemény munkával elért formát nagyon sokan elvesztik, elengedik magukat, és akár meg is híznak. Mintha azzal, hogy már férjhez mentek, nem is lenne fontos, hogy jó formában maradjanak. Lehet, hogy ennek lelki oka is van. Itt is az a fontos, hogy ha valaki elérte a kitűzött célt, és úgy jól érzi magát, akkor ez talán motiválja arra, hogy megtartsa az eredményt. Ha valaki ilyenkor elengedi magát, annak valószínűleg egy szakember, egy jó edző kell, aki tovább tudja motiválni, akár új cél kitűzésével. A lényeg, hogy azonnal látszik, hogy valaki tényleg akar valamit, vagy csak félig-meddig érdekli a dolog… KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: F. Tóth Gábor, +36 30 924 1228 www.ftothgabor.com • Helyszín: Hármas Határ-hegyi Hangár, info@hhhh.hu, +36 30 760 2601 • Smink: Schlovicskó Kata/sminkmester, www.schlovicskokatalin.hu • Haj: Kulcsár Noémi, +36 20 316 8098, www.magdiszepsegszalon.hu • Menyasszonyi ruha: Ildikó STÚDIÓ esküvői és alkalmi ruhaszalon, +36 70 500 5261, www.ildikostudio.hu • Ékszer: Vergina, verginakft@gmail.com, +36 20 203 4460, www.vergina.hu

Elith Design Ékszerpalota, +36 70 427 0082, +36 70 417 0900 www.eujewel.com • Csokidekor: Csokicsel Kézműves Csokoládé, www.csokicsel.hu • Torták: Bolka Bonbon, +36 30 938 1767, www.bolka.hu • Virág: DiFiori Viragszalon, +36 1 466 6286, +36 70 953 9803, www.difiori.hu • Szék: Magura Event Rental, +36 20 516 8888, www.amerikaiszek.hu • Italok: Nobilis Pálinka, +36 20 393 7425, www.nobilispalinka.hu

078-081 szalai evelin divat nem szamos.wk KL.indd 81

WWW.ILDIKOSTUDIO.HU krallildikostudio@gmail.com +36 70 500 5261 Facebook.com/Ildikó Stúdió esküvői és alkalmi ruhaszalon 2370 Dabas, Bartók Béla út 57.

2016.06.03. 14:08:30


BIG DAY

VIRÁGRA SZÓLÓ LAGZI – VIRÁGOK, DEKORÁCIÓK Szöveg: Nagy Zsófia & Lőrincz Csaba

VÉGRE ELÉRKEZETT AZ ESKÜVŐ ELŐTTI HAJRÁ, ALIG EGY HÓNAP VAN HÁTRA A NAGY NAPIG. A JELEK SZERINT MINDEN RENDBEN VAN, HA VOLT IS PROBLÉMA, IDEJÉBEN SIKERÜLT MEGOLDANI. EGY HÉTTEL AZ ESKÜVŐ ELŐTT AZONBAN A VIRÁGKÖTŐ KÉTSÉGBEESETTEN HÍV FEL ÉS ELMONDJA, HOGY AZ ESKÜVŐRE MEGÁLMODOTT VIRÁGOK MÁR NEM KAPHATÓK...

82

BIG DAY

082-084 viragraszolo lagzi.wk KL.indd 82

2016.06.02. 11:31:32


BIG DAY Amikor virágdekorációról beszélünk, az első szempont, amit feltétlenül figyelembe kell venni, az a kitűzött időpont. Kellemetlen meglepetés érheti ugyanis a menyasszonyt, ha egy számára kedves virághoz, például a violához ragaszkodik, de augusztusban van az esküvő. Természetesen ez csupán egy sarkított példa, a virágkötő mesterek tisztában vannak vele, menynyire kiszámíthatatlan a virágpiac működése. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ilyen és ehhez hasonló kellemetlen helyzeteket, jó, ha tisztában vagyunk azzal, milyen virágok jellemzőek az egyes évszakokra. Lássuk hát, Vivaldit idéző hasonlatban, hogy az egyes évszakokra, mely virágok jellemzők.

ÉLEDŐ TERMÉSZET – A TAVASZ Népszerű virágai a tulipán, a gerbera, a gyöngyvirág és a liliom. A tavasszal tartott esküvők kiváló díszei lehetnek még a kora tavasszal nyíló hóvirág, merészebbeknek a krizantém, vagy éppen az írisz. Általában kiegészítő díszítésként megjelenik a gyöngyike is. Emellett ez az egyetlen évszak, amikor az orgona szóba jöhet. Ez utóbbi kiváló kombinációt alkot az egész évben kapható orchideával. Nagyon kedvelt továbbá a jácint, a nárcisz és a magnólia. A cseresznyevirág és az aranyeső viszonylag új díszítőelemek a köztudatban. Ennek az évszaknak lényegét friss és üde hangulat adja, ami esküvők értelmében egy új élet kezdetének metaforája. A dekorációkat is ennek jegyében érdemes összeállítani.

A BŐSÉG ÁLDÁSA – A NYÁR Pipacs, dália, napraforgó, hortenzia, mind a nyarat szimbolizáló virágok. Rózsa helyett kiváló alternatíva lehet a liziantusz. A szegfű ebben az évszakban még inkább előtérbe kerül, ked-

vező ára, látványos kombinálhatósága és széles színnskálája miatt is. A tűzliliom intenzív színvilága okán kiváló választás. Jázminnal és levendulával kiegészítőként a legtöbb dekorációhoz alkalmas lehet. Ez az az évszak, amikor érdemes egzotikusabb, trópusi övből származó virágok lehetőségén elgondolkodni, hiszen erősíti a nyár hangulatát. A dekorációk ilyenkor általánosan gazdagságot, bőséget sugároznak.

ARATÁS ÉS SZÍNKAVALKÁD – AZ ŐSZ Őszirózsa, szellőrózsa krizantém, dália, liliom és margaréta adja a legtöbb dekoráció fő motívumát. A hortenzia ebben az évszakban is kiváló választás, mivel őszi színekben is elérhető. Kiegészítőként ebben az évszakban a celosia, vagy tarajos celózia érhető el. Erre az évszakra különösen jellemző, a virágdíszek mellett a termésekkel dekorálni. Legyen az bogyós termés, vagy tökféle, nem fogunk mellé. Az őszi dekorációk mély és erős színvilága, meghittség és meleg érzetet keltenek.

A FEHÉR MENYEGZŐ – A TÉL Ez az évszak sem nélkülözi a lehetőségeket. A tévesen amarillisznek nevezett hippeastrum, mint „programozható növény” kiváló alternatívát nyújt dekorációnak és csokornak egyaránt. A díszkáposzta szintén kiváló választás lehet. Ebben az évszakban virágok terén érthetően nincs túl széles választék, a rózsa klasszikusa itt még dominál. Éppen ezért ilyenkor nagyobb teret kapnak a selyem és más kiegészítőkből készített csokrok. Lehet az édesség, bross, díszíthetünk tobozzal, fenyőággal, tujával, vagy akár gyapottal is. Kiegészítőnek a ciklámen is alkalmas.

A VIRÁGDEKORÁCIÓK TEKINTETÉBEN A NATURÁLIS ÉS MODERN VISSZAFOGOTT LETISZTULTSÁGA UGYANANNYIRA JELLEMZŐ, MINT A BOHÓ, FESZTIVÁLHANGULATOT VAD SZÍNEKKEL IDÉZŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK. MINT MINDEN ESETBEN, MOST IS HANGSÚLYOZZUK, HOGY A PÁR SZEMÉLYISÉGE HATÁROZZA MEG A DEKORÁCIÓ FELÉPÍTÉSÉT.

És hogy milyen virágdekorációkban lehet gondolkodni? A templomi díszítés lényege többszörös, mégis fontos, hogy letisztult legyen. A padsor-, oltár- és ajtódíszek lényege, hogy egyértelmű, mégsem harsány jelét adja a jeles alkalomnak. Fontos, hogy ne illatos virágokkal dolgozzunk, hiszen ez zavarhatja a vendégeket. Az „asztalközép” célját tekintve finom, ünnepi hangulatot áraszt az étkezés során is. E dísz titka, hogy nem túl magas, érthetően, nem illatos, mégis látványos és egyértelműen kiemeli az asztalt a többi közül. Fontos, hogy amennyiben a vendégek asztalára is kerül dekoráció, a pár helyét egyértelműen jelezze a megfelelő asztaldísz. A székeket típusuktól függően székszoknyával, szalaggal, vagy bármilyen textillel is díszíthetjük. A virággal való díszítést azonban az ünneplő ruhákra való tekintettel különös elővigyázatosság mellett

ajánljuk. Elsősorban a pár székét szokás így jelölni. Az esküvő bármely helyszínére vezető utat is díszíthetjük, példának okáért a lépcsők széleit, korlátot, akár diszkréten, akár gazdagon. A csokrok, hajdíszek, gomblyukdíszek fajtái és típusai is igen szerteágazóak. A menyasszonyi csokor fajtái alak és stílus szerint is feloszthatók. A teljesség igénye nélkül lehet kerek, hosszúkás, csepp alakú, nyújtott, biedermeier, vízesés, lazább szerkezetű vadvirágos, jógarszerű, extrémebb verziók (virágtáskák, neszesszerfazon, legyezőre komponált darabok). A botanikus ékszerek is elterjedtek: fülbevaló, hajdísz, rusztikus, vadvirágos koszorú, nyakék, karkötő, ernyő. Különlegességnek számít, de nem szokatlan, a gyűrűpárna virággal, mohával való dekorációja is.

A kitűzőket többnyire a tanúk, illetve a vőlegény, jellemzően férfiak viselik, épp ezért érdemes olyan díszt választani, ami nem feszélyezi viselőiket. A koszorúslánycsokrok érthetően kevésbé hangsúlyosak a menyasszonyéhoz képest, mégis elegáns és látványos darabok, akár csuklódíszként is. A párok gyakran szeretnék meglepni a jeles alkalomból szüleiket. Új, népszerű gesztusként személyre szabott szülőköszöntő csokrot megkötés nélkül választhat a pár. A menyasszonyi csokor mellett szót kell ejtenünk, a dobócsokorról is. Ez funkciójából fakadóan kevésbé díszes, mi több, eldobását követően, akár két vagy három darabra is esik. A járműdíszek esetében a rögzítés a kulcs, nagyon fontos, hogy a díszek ne szakadjanak le a járműről.

BIG DAY

082-084 viragraszolo lagzi.wk KL.indd 83

83

2016.06.02. 11:32:15


BIG DAY Azoknak, akik a különlegességet keresik, akik – ha beszélhetünk ilyenről egy esküvő esetében – a megszokottól eltérő megoldásokat keresnek, Szabó-Majlik Éva (Ceffa Virág) szolgál néhány hasznos információval. BD: Az esküvői csokrokban idén mi élvez népszerűséget és a milyen nagyobb változások vannak a tavalyi trendekhez képest? Cefa Virág: Minden évben megjelennek újítások, új virágnemesítések, új trendek. A tavalyi évben is hódítottak a lágy púderes színek, finom részletek és a vintage hangulat is úgy látszik, még mindig teret kap az esküvők világában. A természetközeli naturisztikus, vidám hangulatú, elegáns és letisztult idén is hódít ! Ami idén egy picit más – bátrabban használjuk a színek kombinációit. A pasztelles színek mellé egy-egy hangsúlyos, tónusában harmonizáló, energetikusabb szín adja a kontrasztot, megadva ezzel az összhangot a színek között. Menyasszonyi csokor terén idén egyre nagyobb teret hódít az örökké szép tartós virágokból készült örökcsokor. A lényeg: minél életszerűbb alapanyagok összeválogatása és az élő virágcsokorhoz leghasonlatosabb összeállítás – kivitelezés. BD: Az esküvői csokrokhoz milyen kiegészítőket kínál az idei trend? CV: Kiegészítők is készülhetnek tartós alapanyagból. A dobócsokor, vőlegény kitűzője, a koszorúslányok csokrai, tanúkitűzők és csuklódíszek is szép emlékei lehetnek a nagy napnak a vendégek körében is. A kis koszorúslányok a csokrukat vagy a csuklódíszüket eltehetik emlékbe – ki ne örülne egy maradandó, később is hordható mesés ékszernek! BD: Tapasztalatod szerint mennyire nyitottak a megrendelők, a menyasszonyok az újszerű ötletekre? CV: Első hallásra kissé hitetlenkedve fogadják a tartós virág – örök csokor fogalmát. De amikor találkoznak egy-egy már elkészült csokorral és kézbe vehetik, megtapasztalják, tapinthatják ezen szépségeket, bizony sok esetben beleszeretnek. Azonban örömmel mondhatom el, hogy sokan már azzal a határozott kéréssel keresnek meg, hogy egy ilyen örök csokor lenne álmaik csokra – és szeretnék kiválasztani a hozzá felhasználható virágokat. Minden csokor teljesen személyre szabott – egyedi ízlés és egyedi alapanyag-kínálat jellemzi. Nincs két teljesen egyforma modell.

84

BD: A nyugati trendek hatása mennyiben érzékelhetők itthon? Vannak olyan megrendelőid, akik kifejezetten szakítanak a hazai hagyományokkal? CV: Mindig is formálta a nyugati trend az esküvők világát. Sok szépséget és különleges megoldást köszönhetünk az ottani dekoratőröknek, virágkötőknek. Igen, előszeretettel használjuk fel a külföldi modelleket – de nem szabad azonban túlzásba esni. Befolyásolja ezek felhasználhatóságát az adott helyszín, és színvilág, a meghívott vendégek befogadóképessége. A lényeg azonban az összhangon van. Mikor először belépünk az esküvői vacsora helyszínére, a látvány az, ami meghatározó. Mindegy, hogy sátoros, több száz fős lagzi lakodalmas zenével, vagy egy meghitt tematikára épülő kisebb esküvő zenekarral. A lényeg, hogy a választás olyan legyen, ami a párt boldoggá teszi. De ugye kivételek mindig is voltak és vannak. S hogy mit nevezünk hazai hagyománynak? Ebéd a családos háznál, leánykikérés a lányos háznál, oltár elé az édesapa kíséri a leányzót, templomi és/vagy polgári esküvő, nagy lagzi, vagy kis esküvő, zenekar vagy DJ, svédasztalos vacsora vagy többfogásos menüsor, ültetőkártya és köszönőajándék… tulajdonképpen napestig sorolhatnám még a változatokat. Ezek mind egyedi meghatározói az esküvőnek – egyedi igények alapján áll össze. BD: A megrendelők, saját elképzeléseik tükrében mennyire nyitottak a tanácsaidra? CV: Nyitottak. Szívesen fogadják a javaslataimat. A közösen eltöltött ötletelés alkalmával kerülünk közelebb álmaik esküvőjéhez. Az alapötletek már általában megvannak, a mi dolgunk ezeken finomítani, megtalálni a tökéletes választást. Összhangot teremteni a színek és hangulatok között, nagy gondot fordítva a minőségre, a látványra és nem utolsósorban a kiadások reális és pénztárcakímélő megoldásaira. BD: Ön mit tanácsolna, az esküvőjüket tervező pároknak? CV: A legfontosabb, hogy merjenek nagyokat álmodni – álmodozni! S ha megvannak az álmok, jöhet a megvalósítás! Mi állunk rendelkezésre.

BIG DAY

082-084 viragraszolo lagzi.wk KL.indd 84

2016.06.02. 11:32:17


BAZÁR

TÖKÉLETES RÉSZLETEK MEGMUTATJUK, MILYEN KELLÉKEKET ÉS KIEGÉSZÍTŐKET VÁLASSZ A NAGY NAPRA

CSOKROM, CSOKROM

Nincs menyasszony csokor nélkül, de a 2016-os év trendje szerint már számtalan variáció közül választhatsz, nincs semmi kötöttség: lehet selyem, ékszer, tartós, de természetesen az élő virágból készült csokrok sem mentek ki a divatból. Örökcsok kor (Csokormesster)

Örökcso okor (Csokorm mester)

Csokicsavar anyával 1600 Ft

Csokilakat kulccsal 1600 Ft

Csoki pénztárca 1600 Ft

Csokicérna gombokkal 1600 Ft

Csokiolló 2300 Ft

Csoki fakanál kiskanállal 2300 Ft

Csokikulcs 2300 Ft

Csoki villáskulcs 2300 Ft

Örökcsoko or (Csokormesster)

Élőcsoko or (Imo ori Virág-EEnteriőr) Élőcsokor (Imori Virág-Ente eriőr)

A KOKTÉLFOGYASZTÁS ÚJ DIMENZIÓJA A PearlShots egy egyedülálló koktél-catering szerviz, melyet a molekuláris gasztronómia ihletett. A koktélgyöngyök és a gyöngyshotok az ital halmazállapotának megváltoztatásával készülnek, ezáltal a belső folyékony magot 1 mm vastag zseléfal veszi körül, melynek mérete az apró kaviártól egészen a nagyobb kapszuláig változhat. Elfogyasztása során a koktélgyöngyök a szájban valódi ízbombaként robbanak szét új gasztronómiai élményt okozva ezzel a fogyasztóknak. A PearlShots innovatív és exkluzív italai különleges magasságokba emelik esküvődet. pearlshots.eu/hu, + 36 30 252 7701

MEGHÍVÓ, AHOGY TE SZERETED Az egyedi magasnyomású kézműves technológia grafikus szemlélettel történő keveredésének köszönhetően a VistaPress hamar nagy népszerűségre tett szert az esküvőt szervezők körében. A szolgáltatások kiterjednek a meghívók, névjegyek, és étlapok tervezésére is, átfogó segítséget nyújtva ezzel az esküvőt érintő papírmunkákban. Minden egyes termék egyedi igény alapján, gondosan tervezve, magasnyomással és kézzel készül. www.vistapress.hu

CSOKOLÁDÉ AJÁNDÉKBA Valami különlegessel köszönnéd meg vendégeidnek, hogy részesei voltak az esküvődnek, de mégsem esnél túlzásokba? A Csokicsel kézzel készült vidám csokoládétárgyai, mint a csavarok, szerszámok, dugóhúzók, és kanalak ötletes és ízletes köszönőajándékként szolgálnak. A minőségi belga alapanyagokból készülő tej-, ét-, és fehér csokik kézi festés során nyerik el végleges megjelenésüket. Csokicsel Kézműves Csokoládé, www.csokicsel.hu

BIG DAY

085 dekorbazar.wk KL.indd 85

85

2016.06.02. 11:32:47


BIG DAY

Koszorúslány-

Szöveg: Tóth Krisztina

DILEMMA

NEM TUDOD, HOGY MI ALAPJÁN VÁLASZD KI KOSZORÚSLÁNYAID, VAGY, HOGY KI FIZESSEN A RUHÁKÉRT? ESETLEG KÉTSÉGEID VANNAK AFELŐL, HOGY A MEGFELELŐ EMBEREKET VÁLASZTOTTAD, VAGY NETALÁN FÉLSZ AZ OLY SOKAT EMLEGETETT KOSZORÚSLÁNYVITÁKTÓL? NE AGGÓDJ, MI MINDEN KÉRDÉSEDRE TUDJUK A VÁLASZT!

86

BIG DAY

086-087 koszoruslanydilemma ok.wk KL.indd 86

2016.06.02. 11:33:46


BIG DAY Amerikai mintára hazánkban is egyre inkább elterjedt a koszorúslányok felkérése, akik ma már nem csak a rokonság kislány tagjai közül kerülhetnek ki. A filmek által sztereotipizált koszorúslányszerep sok menyasszonyban ébreszthet kétségeket, de hidd el, a koszorúslányok érted vannak és nem ellened!

HOGYAN VÁLASSZAM KI A KOSZORÚSLÁNYOKAT? Nincs különösebb szabály arra, hogy hány fős legyen a hölgykoszorúd. Felkérheted egyedüli testvéredet vagy akár mind az öt barátnődet, a legfontosabb szempont, hogy olyan személyeket válassz, akik ténylegesen segítenek a készülődés és a nagy nap folyamán is. Amennyiben hezitálsz, és nem tudsz dönteni, írj listát arról, hogy kinek mi az erőssége, így könnyebb lesz a feladatok kiosztása, és átláthatod, hogy valóban kire/ kikre van szükséged. Csak azért ne kérj fel valakit, mert attól félsz, hogy megsértődik rád! Tartsd szem előtt, hogy olyan segítőkész, odaadó és figyelmes emberekre van szükséged, akik a te javadat szolgálják! Ha összeállt a fejedben a koszorúslányok listája, ideje felkérni őket az eljegyzést követő két-három hétben. Azért van szükség az ilyen korai egyeztetésre, hogy időben megtudjátok beszélni a feladatokat, illetve a lányok is felkészülhessenek az előttük álló időszakra.

A KOSZORÚSLÁNYOK FELADATAI AZ ELŐKÉSZÜLETEK SORÁN A koszorúslányoknak nem csak a nagy napon kell odaadással segíteniük téged. Munkájuk nagy részét az előkészületek és a szervezés során végzik. Feladatuk többek között a lánybúcsú megszervezése, a vendégek informálása, illetve segítség a menyasszony ruhájának, a dekorációs elemek kiválasztásában és a vendéglista szerkesztésében, továbbá részvétel a próbavacsorán és egyéb, a menyasszony és vőlegény által prezentált eseményen. A fizikai teendők mellett, a lelki támogatás és biztatás az, ami alapvetően elvárható egy jó koszorúslánytól.

valakit, hogy legyen része az esküvődnek, több mint valószínű, hogy nem hozod fel a kínos kérdést, miszerint: ki fizeti a koszorúslányok ruháit? Ez a dilemma már alapból feszültséget kelthet a két fél között, de a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Korábban a menyasszony feladata volt, hogy kifizesse a lányok ruháit, de ez a merev szabály mára módosult, és három lehetséges kimenetelben született újjá. A kiválasztott lányoknak lehetőségük van felajánlani, hogy ők állják a ruhájuk általi kiadásokat. Ebben az esetben légy megengedőbb a lányokkal, és fordíts nagyobb figyelmet az igényeikre, alkatukra és elképzeléseikre. Ilyenkor játszhattok a fazonokkal és akár a színekkel is, amennyiben azok harmonizálnak a menyasszony és a dekoráció megjelenésével. Második opcióként szolgál, hogy a régi hagyományokhoz hűen valóban te fizeted a koszorúslányok szettjeit. Ilyenkor beszéld meg a lányokkal, hogy ők milyen ruhára gondoltak, de ha az merőben eltér a te elképzeléseidtől, semmiképp se hagyd elnyomni magad, hiszen ők vannak érted, és nem te értük. Végül pedig egy olyan alternatíva is nyitva áll előttetek, hogy felefele arányban osztjátok meg a költségeket. Ez megnyilvánulhat úgy is, hogy a menyaszszony veszi a kiegészítőket, a lányok pedig a ruhát, vagy fordítva.

BD-tipp: Ha nem tudtok dűlőre jutni a fazonok kavalkádjában, az A-vonalú szabást ajánljuk figyelmetekbe, ami köztudottan minden testalkaton elegánsan és nőiesen mutat. Színek terén pedig a kék mélyebb árnyalatai javasoljuk, ami harmonizál minden bőrtípussal, szem és hajszínnel. KIRÚGHATOM A NEM SEGÍTŐKÉSZ KOSZORÚSLÁNYT? A lányokkal is előfordulhat, hogy streszszesebbek vagy fáradtabbak a kelleténél. Ha valaki azonban hosszú távon sem mutat lelkesedést, érdemes elgondolkodnod, hogy szükséged van-e a jelenlétére. Üljetek le a problémás lánnyal, és beszéljétek meg, hogy mi okozza nála ezt a burkolt rosszindulatot. Abban az esetben, ha a beszélgetés sem vezet eredményre, szofisztikáltan megfogalmazva tudasd vele, hogy inkább csak vendégként számítanál a részvételére.

KI FIZETI A KOSZORÚSLÁNYRUHÁKAT?

BYE BYE, MENYASSZÖRNY!

Természetesen senkit nem akarunk megijeszteni, de tény, hogy a legtöbb menyaszszony-koszorúslány vitát a koszorúslányruhák kiválasztása generálja. Ha felkérsz

Bizonyára számodra sem ismeretlen a menyasszörny kifejezés. A túlzott stressz, a tökéletesre való törekvés belőled is kihozhatja a legrosszabbat, ami esetenként

a koszorúslányokon csattanhat. Ne okold őket minden apró hibáért, mert azzal csak elidegeníted magadtól az egyébként imádott barátnőket/testvéreket. Ha a koszorúslányaid boldogok, te is az leszel!

KOSZORÚSLÁNYOK A NAGY NAPON A ceremónia elérkeztével újabb feladatok hárulnak a koszorúslányokra. Többek között a menyasszony öltöztetése, és óránkénti felfrissítése, valamint lelki támogatása, a vendégek eligazítása, a jó hangulatról való gondoskodás és a nászajándékok összegyűjtése tartozik szerepkörükbe. De ezenfelül egyéb apró kéréseket is teljesíthetnek a menyasszony megbízásából. A köszönőajándék nemcsak a vendégeket, hanem a koszorúslányokat is megilleti, mivel ők segítettek végig a szervezés olykor rögös útján, és támogattak testileg-lelkileg a nagy nap folyamán. Háládat kifejezheted apró ajándéktárgyakkal, közös fotókkal vagy egy nagyszerű, pihentető programmal, amit közösen töltötök el.

AMIT A FILMEKBŐL TANULTUNK…

Az amerikai vígjátékokból megismert koszorúslány-karakterek szórakoztató esetlenségükkel tanítják meg, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk koszorúslányként.

Koszorúslányok A szórakoztató amerikai vígjátékban Megan (Melissa McCarthy), Annie (Kristen Viig), Helen (Rose Byrne), koszorúslányként gyűlnek össze, hogy segítség és az oltárhoz kísérjék legjobb barátnőjüket, Liliant (Maya Rudolph). Ez az egyszerűnek tűnő dolog azonban hatalmas vitákhoz, felejthetetlen poénokhoz és egy őrült kalandhoz vezet.

Lánybúcsú Katie (Isla Fischer), Regan (Kirsten Dunst) és Becky (Rebel Wilson) egy parádés vígjátékban mutatják meg, hogy hogyan nem lenne szabad lánybúcsút szervezni a házasság előtt álló, gyerekkori barátnőnknek!

27 idegen igen

Jane (Katherine Heigl) fantasztikusan példázza, hogy milyen egy odaadó, önzetlen és segítőkész koszorúslány, akár a 27. alkalommal is. De ez vajon így marad akkor is, ha a húga és a titokban szeretett férfi esküvőjét kell megszerveznie?

BIG DAY

086-087 koszoruslanydilemma ok.wk KL.indd 87

87

2016.06.02. 11:33:53


BIG DAY

Hogyan válasszunk esküvői fotóst?

Szöveg: Wéber-Pápai Dóra és Wéber Attila

AZ ESKÜVŐI FOTÓS TALÁN A LEGFONTOSABB A SZOLGÁLTATÓK KÖZÜL: MUNKÁJÁVAL MEGISMÉTELHETETLEN PILLANATOKAT ÖRÖKÍT MEG EGY ÉLETRE. HA ENGEDJÜK, HOGY BELELÁSSON A LELKÜNKBE, HA PASSZOL A SZEMÉLYISÉGÜNK, AKKOR MÉG AZ UNOKÁINK IS ÖRÜLNEK MAJD KÉPEINEK. Minden szolgáltatónál a legfontosabb, hogy olyat válasszunk, akinek a munkái szépek, ami stílusban, megjelenésben is passzol a pár által megálmodottakkal és persze a pénztárcánk számára is megfelelő. A fotós választása viszont ennél öszszetettebb kérdés, több okból is. Itt nem elég, hogy az a néhány kép szép legyen, ami a weboldalon, vagy egy kiállításon a bemutató albumokban szerepel. Ha igazán elégedettek szeretnénk lenni az esküvői fényképeinkkel, jó néhány szakmai szempontra is figyelnünk kell, és nem utolsósorban a fotós személyiségének is passzolnia kell hozzánk. A képei azok, amelyek végül visszaadják majd az egész nap hangulatát, ahol látszik a kiválasztott helyszín, a ruhaköltemények, a torta, a dekoráció, az, hogy milyen fantasztikusan jó hangulatúra sikerült az esti parti, a pár nyitótánca. Lencsevégre kapják, örökéletűvé teszik azokat a pil-

lanatokat, amiket az ünneplő pár vagy a násznép tagjai sokszor nem is látnak meg a nagy napon, csak később csodálkoznak, hogy tényleg milyen kedves, szép pillanat volt ez is…

Big Day Extra: talán a legjobb próba lehet a jegyesfotózás, amit van, aki ajándékba ad a párnak, ha őt választják az esküvőre. KÉRDEZZÜNK!

• Szerződéssel dolgozik-e? A szerződést érdemes alaposan átolvasni! Milyen képátadási határidő van benne, kér-e foglalót, milyen módon, formátumban adja át az elkészült képeket, milyen garanciákat vállal és kér. Van-e bármilyen opcionális megoldása arra a nagyon ritka esetre, ha valamilyen előre nem látható esemény következtében ő maga végül nem tud jelen lenni és dolgozni az esküvőn. • Hány gépet visz magával, gond esetén tudja-e folytatni a fotózást a második géppel? A gépei alkalmasak a gyenge fényviszonyok melletti fotózásra, rendelkezik-e nagy fényerejű objektívekkel, rendszervakukkal?

Először is tegyünk fel sok kérdést. Ha az azokra adott válaszok nem elég konkrétak, nem megfelelőek számunkra, vagy a stílus nem megfelelő, akkor keressünk tovább! • Hányadik esküvői szezonját kezdi az esküvőnk évében? • A fotózással hivatásszerűen foglalkozik-e, vagy ez mellékkereset számára? • Az év nem esküvői szezonon kívüli részében mivel foglalkozik? • Milyen felszereléssel dolgozik?

Big Day Extra: A fotós végzettsége nem feltétlenül mutatja, hogy profival van-e dolgunk, mert jelenleg nincs olyan esküvői fotós képzés hazánkban, amit ha elvégez, akkor egyértelmű-

SZISZÓ RAJZOLAT

PICTORIAL FOTÓ

HINZ MONIKA – HIMO PIC

Esküvői fotósként az a célom, hogy a képek a pár személyiségét tükrözzék, és az esküvő napjának hangulatát, érzéseit adják vissza szavak nélkül. Számomra az az igazán jó esküvői képanyag, mely évek múltán is kockáról kockára visszacsempészi azokat az érzéseket, jeleneteket, történeteket, melyek sokszínűsége meghatározta a napot. És ez az, ami igazán kirajzolódik a lencsém túloldalán.

Az esküvői fotózás a hivatásunk, a szenvedélyünk. Összeszokott, vidám páros vagyunk. Mást lát egy férfi és egy nő, ez az előnye annak, ha egy esküvőn két fotós dolgozik. Nőként könnyebb észrevenni az intim pillanatokat. A férfi pedig a technika megszállottja, újabb és újabb objektívek és vakubeállítási technikákban jeleskedik.

Nemzetközi fotós A képeim attól különlegesek, hogy élnek, megmutatják a lelket, igaz történetet mesélnek el. Lelkiismeretemnek fontos, hogy a pillanataidat ne szalasszam el és a képek egy életre örömet szerezzenek még az utódaitoknak is.

A BIG DAY AJÁNLATA

Végső-Herr Szilvia www.sziszorajzolat.hu info@sziszorajzolat.hu, +36 20 297 1140

88

Wéber-Pápai Dóra és Wéber Attila www.pictorial.hu, facebook.com/pictorialfoto info@pictorial.hu +36 70 419 8215, +36 30 330 7646

himopic.blogspot.com (Fotóarchivumom) www.himopic.com, facebook/himopic instagram/monikahinz_himopic info@himopic.com +36 20 203 9280, +36 202 687 687

BIG DAY

088-089 fotos cikk ok.wk KL.indd 88

2016.06.03. 15:30:40


BIG DAY en a legjobbak egyike lesz. Inkább arra érdemes rákérdezni, hogy volt-e tanára, aki mellett tanult, akit elkísért különböző esküvőkre. Érdemes azt is megkérdezni, jár-e workshopokra, vannak-e esetleg saját kreatív projektjei, melyeknek a szakmai fejlődés a mozgatórugója?

Az esküvői fotósnak több fotós szakterületet magas szinten kell ismernie! Először is a riportfotózást, ami a pillanatok megörökítését jelenti. Az úgynevezett kötelező elemek mellett fontos, hogy észrevegyen és megörökítsen bensőséges momentumokat, pl. egy-egy összenézést, azt, amikor a nagymama megöleli a menyasszonyt, amikor az örömapa és az örömanya szemükben könnyekkel egymásra néz és ebben a nézésben benne van minden. A fotósnak magas szinten kell ismernie a portréfotózás szabályait is, és tudnia kell, hogy két ember szerelmét, a köztük lévő érzelmeket milyen képi eszközökkel tudja szépen ábrázolni. Ismernie és látnia kell a fényeket, meg kell mutatnia a menyaszszony szépségét, a vőlegény sármosságát és a köztük lévő kapcsolatot. Ha olyan fotókat látunk, ami nem harmonikus, ahol azt érezzük, hogy ezt a képet én is „meglőttem” volna, keressünk tovább. Mindenkinek vannak előnyös és kevés-

bé előnyös tulajdonságai, a jó esküvői fotósnak kötelessége az előnyös tulajdonságok megmutatása, a többit pedig lehetőség szerint titokban kell tartania. Az esküvői fotósnak a tárgyfotózásban is jártasnak kell lennie, hiszen számtalan részletet kell jól megörökítenie: a dekoráció elemeit, egy különlegesen megterített asztalt, a tortát, vagy a virágot. Érdemes megnézni, hogy az általunk kiszemelt fotós milyen módon fényképezi le a gyűrűt! Igyekszik abban is valamilyen kreatív megoldást találni? A fotósnak kell tudnia bánni a mesterséges fényekkel, ha nincs megfelelő felszerelése, szinte kizárt, hogy az esti buliban, vagy a lakodalomban olyan képeket készítsen, amiket később szívesen előveszünk. Kérjünk albumot tőle: mutassa meg, hogyan szerkeszti meg egy pár teljes esküvői anyagát. A fényképész munkája nem ér véget az esküvő estéjén. A nyers képek átadása és a nagy darabszám sok párnál fontos szempont a választásban, de biztosak vagyunk benne, hogy meg is fogunk nézni 2-3000 képet valaha is? Bízzunk meg a fotósban, hogy a mi napunkat is a legszebb képeket választva meséli majd el. A válogatás és az utómunka az ő szakterülete!

CZAKÓ BALÁZS

ROLLPHOTO

Életed nagy napja egy örök emlék lesz, amihez nagyban hozzájárulnak a kiválóan megörökített pillanatok. A kreatív fotózást szívesen vállalom másik napon is, így a legszebb napszakban állhattok a kamera elé akár több helyszínen is. Előttem nincs akadály, mindent megoldok. Külföldi esküvők megörökítését is vállalom!

Rollphoto – esküvői és jegyesfotó Esküvői fotózás bizonytalanságok nélkül! Még nem sikerült megtalálni az igazi fotóst? Nálam nincs buktató! Elégedett párok és sikeres esküvők állnak mögöttem! Célom a valódi érzelmek megörökítése! Nincsen zsákbamacska, csak minőségi, precíz munkavégzés! Kérj ajánlatot még most!

MŰFAJOK ÉS PILLANATOK

czakobalazs.com facebook.com/CzakoBalazsPhotography +36 30 373 1395 info@czakobalazs.com

www.rollphoto.hu info@rollphoto.hu

SZEMÉLYES KAPCSOLAT T A fényképezésnél a fotós és a pár között is működnie kell a kémiának. Ez nem véletlen, mi, esküvői fotósok vagyunk a párral a leghosszabb ideig az esküvő napján. A legintimebb pillanataikban is egészen közel állunk hozzájuk: amikor öltöznek, amikor először megcsókolják egymást, mint férj és feleség, amikor felvágják a tortát. Egy esküvőn annyi érzelem, érzés van, amit nem lehet pusztán dokumentálni, mert ránk is hat, amit látunk, ami körülvesz, és ebből születnek a mi esküvői fényképeink. Fontos, hogy a kiválasztás előtt személyesen is beszéljünk: ha másképp nem megy, telefonon vagy skype-on. Ez az egyeztetés is lehet közvetlen hangvételű és sokatmondó. A fotósnak megjelenésben és stílusában is passzolnia kell a párhoz, öltözetével, stílusával nem kelthet feltűnést, tudnia kell, hogy a nap nem róla szól, tehát meg kell találnia a helyes egyensúlyt abban, hogy időnként ott álljon a középpontban, időnként pedig tudjon a háttérből, sokszor észrevétlenül dolgozni. Nem véletlen, hogy egy-egy esküvői fotós sokszor hosszú éveken keresztül is részt vesz az őt választó pár életében. Ő készíti el az első gyermek újszülött fotóit, őt kérik fel a keresztelő fotózására, az ő képei díszítik a lakást.

DANIEL KARCZAG WEDDING PHOTOGRAPHY Az elkapott pillanat varázsa, a nagy nap története. Személyes, letisztult és szemet gyönyörködtető esküvői fotó és cinematográfia egy nemzetközi szinten is keresett stúdiótól. www.danielkarczag.com www.facebook.com/danielkarczag +36 30 607 5120 hello@danielkarczag.com

BIG DAY

088-089 fotos cikk ok.wk KL.indd 89

89

2016.06.03. 15:30:53


BIG DAY

TI KÉRDEZTÉTEK Szöveg: Tóth Krisztina

MINDIG NAGY ÖRÖMMEL OLVASSUK A SZERKESZTŐSÉGÜNKBE ÉRKEZŐ LEVELEKET, LEGYEN SZÓ KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁSRÓL, ELJEGYZÉSI SZTORIKRÓL VAGY SEGÍTSÉGKÉRÉSRŐL. MOST RENGETEGEN FORDULTATOK HOZZÁNK KÜLÖNBÖZŐ ESKÜVŐI KÉRDÉSEKKEL, AMIT TERMÉSZETESEN NEM HAGYUNK MEGVÁLASZOLATLANUL. ? Midiszoknyás menyasszonyi ruhához milyen cipőt tudnátok ajánlani, ami nem túl magas? (Niki, 28) ! A boka fölött végződő szoknyarész a ’60-as évek lookját idézi. Mi ehhez a leginkább egy klasszikus T-pántos szandált, vagy egy statement magas sarkút tudunk elképzelni fehérben, vagy egy merészebb kék, zöld árnyalatban, ami szintén visszaadja a ruha vintage hatását. ? Koszorúslányaimmal külföldön szeretnénk lánybúcsút tartani. Tudnátok mondani olyan helyeket, ami nincs túl messze és viszonylag olcsó? (Hanna, 24) ! A helyszínválasztás sok mindentől függ, közrejátszhat az, hogy milyen típusú/stílusú programokra, szórakozásra vágytok. Szívből ajánljuk nektek a mesés Toszkánát, ahol élvezhetitek a napsütést, a tengerpartot és a mesébe illő zöldellő domboldalakat. Az észak-olaszországi régióban belekóstolhattok az olasz konyhába és az ízletes borok világába is, nem beszélve a kultúráról és divatról. Valódi csajos úti cél!

? Jövő tavasszal lesz az esküvőm. Nekem ez lesz a második házasságom, míg páromnak az első. Nagyon szeretnék fátylat viselni, de azt nem csak az első alkalommal lehet? (Anikó, 37) ! A fátylak a 19. században az ártatlanságot, tisztaságot és szerénységet szimbolizálták, ennek értelmében a további házasságoknál a menyasszony nem viselhetett fátylat. Ma már azonban nincs ilyen szigorú tradíciója a fátyolviselésnek, azonban ha mégis tartasz az idősebb hozzátartozók véleményétől, viselj hálós fejdíszt, vagy virágokat a frizurádban. ? Az esküvőm napján éppen hat hónapos terhes leszek. Tudnátok segíteni a ruhaválasztást illetően? (Barbara, 27) ! Az empire vonalú ruha tökéletes választás lehet számodra. Ez a fazon ugyanis mell alatt bővül, így elrejtheted a pocakod. Válassz organza vagy chiffon anyagot, ezek kényelmes viseletet biztosítanak az egész nap folyamán. ? A rúzsom rendszeresen lekopik vagy elkenődik. Mivel tehetném tartóssá a nagy napra? (Adél, 24) ! Először is használj ajakradírt, amivel egységessé és puhává teheted az ajkakat. Vigyél fel egy kevés primert, ez tartós alapot ad, majd véknyan rajzold körbe a szádat ajakfilccel, és kezd el egy vékony ecsettel felvinni a rúzst. Végül fedd le egy réteg zsebkendővel és ütögess rá kevés porpúdert. Így garantáltan nem kenődik el a rúzsod a nap folyamán. De ha mégis, akkor legyen nálad rúzs és korrektor, hogy javítani tudd.

90 BIG DAY

090 ti kerdeztetek.wk KL.indd 90

2016.06.03. 14:24:08


ESKÜVŐ EGY IGAZI KASTÉLYBAN!

A KASTÉLYHOTEL SASVÁR RESORT ELEGÁNS HELYSZÍNE MINDEN TÍPUSÚ ESKÜVŐNEK. A TAVASZI ÉS NYÁRI HÓNAPOKBAN POMPÁS KASTÉLYKERTÜNK ÁLL A LEENDŐBELI HÁZASPÁROKNAK RENDELKEZÉSÉRE, MELYET AZ EGYEDI IGÉNYEKNEK ÉS ÍZLÉSVILÁGNAK MEGFELELŐEN KÉSZÍTÜNK ELŐ.

KASTÉLYHOTELÜNK MEGBÍZHATÓ, PROFI CSAPATÁRA MINDEN TEKINTETBEN SZÁMÍTHATNAK, HOGY ÖNÖKNEK KIZÁRÓLAG A BOLDOG ÉS IZGATOTT KÉSZÜLŐDÉSSEL KELLJEN FOGLALKOZNI. TARTSA KASTÉLYUNKBAN ESKÜVŐJÉT, ÉS LEGYEN EGY ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉK! KASTÉLYHOTEL SASVÁR RESORT ◆ 3242 PARÁDSASVÁR, KOSSUTH U. 1. TEL.: +36 36/444-444 ◆ MOBIL: +36 30/424-4444 GPS KOORDINÁTÁK: 47.9119 / 19.985 ◆ WWW.KHS.HU

091 HIRD Paradsasvar.indd 91

2016.06.02. 13:49:03


BIG DAY

NÁSZAJÁNDÉK, AMIT JOBB ADNI, MINT KAPNI

Szöveg: Nagy Zsófia és Lőrincz Csaba

AZ EGYIK LEGKÉNYESEBB TÉMA A NÁSZNÉP SZÁMÁRA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ANYAGI MEGFONTOLÁSOKRA. A NÁSZAJÁNDÉK FUNKCIÓJÁT TEKINTVE LEHET SZEMÉLYES, PRAKTIKUS, VAGY ÉPP A KÖZÖS ÉLET MEGKEZDÉSÉT SEGÍTŐ ESZKÖZ. TOVÁBBÁ KIVÁLÓ KÜLÖNLEGESSÉG LEHET A NÁSZÚT, MINT NÁSZAJÁNDÉK. TERMÉSZETESEN EZ UTÓBBI ÖTLET CSAK AZ ANYAGI TÉREN SZABADABBAN MOZGÓ EMBEREK ÉLETÉT KÖNNYÍTHETI MEG. AZONBAN A NÁSZAJÁNDÉK MEGOLDÁSA GAZDASÁGOS KIVITELEZÉSBEN IS MEGOLDHATÓ. Több ajándék egyben. A találékonyság szab csak határokat. A konyhai eszközöktől, melyeket egy tepsiben csomagolva „tálalhatnak”, a szerszámos készletig, amit egy aktatáskában nyújthat át a párnak. A nászajándék megválasztásának is több módja van. A „hagyományos” némileg avítt és nem épp hatékony, hiszen a szabadon választott nászajándékok esetén előfordulhat, hogy a násznép két tagja ugyanazt veszi a párnak. Azonban nászajándéklista esetén, már készre válogatott ajándékokból lehet válogatni. Ennek egyetlen hátulütője van, mégpedig az, hogy a választás csak „készlet erejéig” tart, illetve attól eltérni igen komoly problémát okozhat az ezért felelős személynek, például a szervezőnek. Előfordulhat, hogy nem lehet már módosítani, mely esetben a vendégnek az utolsó pillanatig azt a bizonyos ajándékot kell felhajtania. Végső soron azt kell szem előtt tartani, hogy milyen árkategóriában gondolkodunk, és mit tudunk különösebb terhelés nélkül megvenni. A párok ezt a kockázatot áthidalva dönthetnek úgy is, hogy csak pénzt kérnek a násznéptől nászajándékba, melynek a legegyszerűbb módja ma már, hogy a meghívóban feltüntetnek az erre az alkalomra létrehozott közös számlának a bankszámlaszámát, így egy helyen gyűlik össze, és azonnal fel is használható nagyobb kiadásokra, legyen az egy lakásfelújítás vagy utazás. Természetesen a nászajándéklista webhelyét is feltüntetjük a meghívóban, így garantáltan mindenki megtalálhatja a neki kivitelezhető ajándékozási formát. Külön érdekességként említhetjük, hogy azok a párok, akik nem ragaszkodnak konkrét ajándékhoz, sem pénzhez, azok felajánlásokat kérnek a vendégektől vagy közösös programok önfeledt eltöltését. Ez a személyes gesztus, egyfajta szimbólum is, hiszen a vendégek utoljára egyenként eltöltenek egy kis közös időt a párral. Egyszerre búcsú, mert ki tudja, mikor találkoznak majd újra a régi barátok, és köszöntés, mivel már házastársként egy új élet kezdetén gyűlnek össze. A tárgybeli nászajándék átadása különböző időpontokban is megtörténhet, lehet már az esküvőt megelőző hónapokban folyamatosan, apránként. De lehet hagyományosan az esküvő

92

napján gratulációkor vagy nyugati trendeket követően csak elhelyezni az ajándékot a külön erre fenntartott nászajándékasztalra, melyet szépen dekorálhatunk és csinosíthatunk. Az esküvői program keretében pedig ki is derülhet, kitől mit kapott a házaspár. Mostanában jött divatba az úgynevezett jótékonysági nászajándék is, ha a párnak úgymond nincs szüksége sem tárgyi, sem pénzbeli javakra. Ebben az esetben megkérik a vendégeket, hogy egy választott alapítványhoz, szervezethez juttassák el az ajándékba szánt összeget. . Igazán nemes gesztus ez, ám ritka. Leginkább a jómódú családok esetében jellemző, ahol a pár valóban minden földi jót magáénak tudhat. A szervezetek és alapítványok száma végtelen, jóformán bármit támogathatunk a pár kérésének eleget téve, az mindenképpen karitatív lesz.

JÓTÉKONYSÁG, NÁSZAJÁNDÉK HELYETT A tehetősebb párokon kívül azok is választhatják ezt a megoldást, akik valamely jótékonysági alap munkáját segítik, akár önkéntesen, akár valami üzleti kapcsolati viszonyban, így ez valóban praktikus és ideális megoldás. Többfajta módja is létezik, ízlés dolga, hogy a párok melyik változat mellett döntenek, lehet az egy konkrét alapítvány, ami már létezik. Olyan is előfordul, hogy az esküvőn a vendégek dönthetik el, melyik szervezetnek juttatják el adományaikat, maga a gesztus, ami számít. Ugyanis a vendégeknek adott köszönőajándék is lehet a nevükben adott adomány. Például minden vendég kaphat egy kis kupont, mely egy adott értékű adományt jelent az ifjú pártól egy, a vendég által választott szervezet számára. A kihelyezett urnákban helyezhetik el „szavazatukat”, melyik célra adományozzanak a nevükben. Így a násznépnek is lehet beleszólása, mit támogat, amivel a pár örömét is gazdagítja. Íme egy hangzatos példa; „Édes jótékonyság. Köszönjük, hogy megosztod ezt a napot velünk! Szereteted és támogatásod elismeréseként a nevedben a szívünkhöz közel álló szervezeteknek szeretnénk adakozni. Minden zseton egy dollárt szimbolizál. Kérjük, helyezd el zsetonokat abba a jótékonysági üvegben, melyben szeretnéd, hogy adományod a legjobb helyre kerüljön.” A lelkes jegyespárok akár maguk is létrehozhatnak egy alapítványt a támogatott ügy érdekében, erre nem egy ismertebb személy, esküvőjének alkalmával már vállalkozott itthon is. Barátok, családtagok fognak osztozni a nagy napon az örömötökben, hogy egymásra találtatok és összekötitek életeteket és sorsotokat. Milyen földöntúli boldogság lehet, ha a hozzád közelállókon túl rászorulók, vagy számodra hiteles nonprofit szervezetek is együtt örülhetnének veletek, és így teljes lehet a boldogságotok.

BIG DAY

092-093 naszajandek.wk KL.indd 92

2016.06.02. 11:36:21


BIG DAY

KitchenAid dupla falú vízforraló , 50–100 ºC közötti beállítási lehetőséggel, kiváló hőtartó képességgel Duisberg, www.dsfshop www.dsfshop.hu KitchenAid robotgép 29-féle színben, 5 év garanciával Duisberg www.dsfshop.hu Duisberg, www dsfshop hu

KitchenAid multifunkcionális konyhagép, világújdonság a munka közbeni szeletvastagság állítási lehetőség Duisberg www.dsfshop.hu

Kitchen nAid kovácsolt kések, garnitúrák némett acélpengével g D Duisberg www w.dsfshop p.hu

KitchenAid öntöttvas edények edények, grillserpenyők belső porcelán kerámiabevonattal Duisberg, g www.dsfshop.hu p

KitchenAid kenyérpirító K 7 pirítási fokozattal, 4 funkcióval, szendvicskészítő ráccsal Duisberg www.dsfshop.hu

KitchenAid mágneses turmix 4 recept programmal és manuális beállítási lehetőséggel Duisberg, www.dsfshop.hu

KitchenAid botmixergarnitúra praktikus tárolókofferben Duisberg www.dsfshop.hu

KitchenAid sütőformák, tapadásmentes áIlag kerámiabevonattal Duisberg www.dsfshop.hu

KitchenAid rozsdamentes teáskanna 1,9 l Duisberg, www.dsfshop.hu

BIG DAY

092-093 naszajandek.wk KL.indd 93

93

2016.06.02. 11:36:25


BIG DAY

Képeslapok a világ néhány pontjáról...

...mert megérdemlitek! Szöveg: Tóth Krisztina

VAN, AMIT NEM SZABAD KIHAGYNI. ILYEN PÉLDÁUL A NÁSZÚT. A RENGETEG KIADÁS MELLETT EZ MÁR CSAK EGY EXTRA LUXUSNAK TŰNIK? HIDD EL, NEM AZ: OLYAN ÉLMÉNYT NYÚJT, AMELYET SOSE FOGTOK ELFELEJTENI...

SZANTORINI

BALI

TOSZKÁNA

Ideális hely a nászútra, és ráadásul nincs is nagyon messze. A laza életstílusáról, elbővülő látványáról és a mesés éttermeiről híres Szantorini a megfizethető kategóriába tartozik. Ez a vulkanikus sziget a fehérre meszelt házaival és homokkal borított tengerpartjával az Égei-tenger gyöngyszeme. Érdemes néhány napot eltölteni a 15. századi borászatáról híres Megalohoribában. Ebben a kis faluban több, a luxust sem nélkülöző hotel található, ahol a jakuzzik és a termálfürdők kényeztetését élvezhetitek, és esténként borkóstolókon vehettek részt. Itt feltétlenül kóstoljátok meg a tenger gyümölcseit is. Imádni fogjátok a nászutaslakosztályokat, amikhez némely szálloda masszázst is biztosít. Oia szintén páratlan szépségű város, ami a vulkán kráterének peremére épült, és a tengerre néz. Érdemes megszállni az Ikies hotelben, ahol pár egyedi dekorációjú lakosztály is van. Például a Kapitány Házában rengeteg régi térkép található, a teraszon lévő jakuzziból pedig egész nap gyönyörködhettek a hajók és a tengerpart látványában. Oia híres a naplementéjéről, ami egy koktél szürcsölgetése mellett páratlan élményt nyújt. Mindenképpen meg kell kóstolni a friss halat a kikötőben található tavernákban. A sziget fővárosa Fira, ahonnan épp rálátni a működő vulkánra. Egy hajókirándulás a vulkánhoz mindenképp kötelező program. Ha van kedvetek, kérhettek turistavezetőt és fel is sétálhattok a vulkán tetejére.

Ha egy igazán vibráló kultúrát akartok megismerni, fantasztikus ételekre vágytok, szerettek búvárkodni és imádjátok, hogy kényeztetnek, Balin a helyetek! Az egyik legjobb szálláslehetőség a fővárostól, Denpasartól néhány kilométerre fekvő Begawan Giriben van, amit a körülötte fekvő dzsungel és a rizsföldek tesznek különlegessé. Itt minden lehetőséget megkaptok a pihenésre, hiszen olvasgathattok a medencénél, jógaórákon és különböző túrákon vehettek részt, élvezhetitek a terápiák és masszázsok kényeztető hatását. Az étel finom, a helyi fűszerezés felettébb ízletessé teszi. Amit mindenképpen meg kell kóstolnotok, az a citromlevéllel és kókusszal ízesített curry, páfránnyal és mahi mahival. A közelben található Ubud a botanikus kertjével és a Szent Majom Erdővel egyszerűen lenyűgöző. Ha vásárolni van kedvetek, térjetek be helybeli kis galériákba, ahol az ékszerektől kezdve a szobrokon át a textilekig mindent lehet kapni. Akik szeretnek búvárkodni, mindenképpen látogassanak el Tulam-benbe, a keleti partra. Az autóút nem túl rövid, de a gyönyörű templomok és a mesés korallszirtek miatt megéri a fáradságot. Balitól nem messze, a Flores-tengerben fekszik Moyo szigete. Hidroplánnal el lehet repülni felette, és bele lehet nézni a szigeten található Rinjani vulkán kráterébe. A látvány lélegzetelállító, leírhatatlan. Érdemes néhány napot a szigeten tölteni, mert a háborítatlan környezet varázslatos, és a Nászutasok Partján való pihenést sosem fogjátok elfelejteni.

Toszkanába menjetek nászútra, ha nem akartok túl sokat utazni, és nem vágytok másra, mint napsütésre, ízletes ételekre, finom borokra és gyönyörű tájra. Higygyétek el, Olaszországban megkapjátok mindezt. Ha már Olaszországban vagytok, érdemes Firenzére is szánni egy kis időt. Tökéletes szálláshelyeket találhatsz a belvárosban, régi reneszánsz palotákban. Sok mindennel eltölthetitek az időt, sétálhattok, vásárolgathattok, gyönyörködhettek az épületekben. Firenzében rengeteg jó étterem van, így nagyon nehéz választani közülük. A leglátogatottabbak közé tartozik a Buca Lapi, ami egyébként Firenze egyik legöregebb étterme. Ha meguntátok Firenzét, kocsikázzatok délebbre, Castiglione Della Pescaiába, és töltsetek el néhány napot az olívaligetekkel és szőlőültetvényekkel körülhatárolt városkában. Az Espa gyógyfürdő gyönyörű és a lávaköves masszázs megszünteti a benned lévő összes feszültséget. A közeli dombtetőn fekszik a borairól híres Montalcino. Érdemes felkeresni a Castello Banfi nevű borászatot, ahol az étteremben kérhettek borkóstolóval egybekötött menüt is. És akkor most jöhet az egyedüllét! Körülbelül kétórányi kocsikázásra innen található a Casa del Cavaliere villa. A kilátás álomszép, egy csillagfényes éjszakán, a teraszon elköltött vacsora egyszerűen mesés. Medencében való hűsöléssel is tölthetitek az időtöket, miközben hideg Bellinit kortyolgattok. Esténként varázslatos látványt nyújtanak a világító szentjánosbogarak.

94

BIG DAY

094 naszut.wk KL.indd 94

2016.06.03. 14:23:32


095 OTP Travel.indd 95

2016.06.03. 16:11:45


QUEEN OF THE WORLD KULCSÁR EDINA ÚJRA BOLDOG Interjú: Patkó Ági • Fotó: Andráska Krisztián • Helyszín: Blue Ride (www.blueride.hu) Menyasszonyi ruha: Salon D’Ange by Csikós Anikó (+36 30 262 4987) • Smink: Kutasi Mariann Make Up Artist/Catrice (Facebook: Kutasi Mariann Make Up Artist) • Haj: Kozák Evelyn esküvőifrizura-stylist, Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon (www.szaboimre.hu) Menyasszonyi csokor: IMORI Virág-Enteriőr (www.imori.hu) • Ékszer & gyűrű: Karl Jewel (www.karl-jewel.com)

A házasság egy utazás kezdete: ezt a filozófiát vallja az a cég, amelyik egy csodálatos helyszínnel várja azokat, akik felejthetetlen élménnyel kezdenék a szimbolikus utazást. Képzeld el, hogy egy fantasztikus és stílusos hajón a víz, a napfény és a hullámok, a díszbe öltöztetett fedélzet lesz a háttere a boldog mosolyoknak. Akár egy fotózás, akár maga a szertartás erejéig léptek a Blue Ride fedélzetére, az élmény biztosan maradandó lesz!

96

BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 96

2016.06.02. 11:45:12


BIG DAY FASHION SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ, MODELL, A TV2 MŰSORVEZETŐJE, RIPORTERE, EGY SAJÁT RUHAKOLLEKCIÓ TULAJDONOSA: KULCSÁR EDINA SZAKÍTÁSA UTÁN EGY BOLDOG, ÚJ KAPCSOLATBAN CSAK ÚGY RAGYOG, ÉS MAJD’ SZÉTVETI AZ ENERGIA. Ő AZ A LÁNY, AKI SOKKAL TÖBB, MINT EGYSZERŰEN SZÉP, KEDVESSÉGE, ESZE ÉS LENDÜLETE MINDEN AKADÁLYON ÁTSEGÍTI. VALÓBAN ELMONDHATJA A HAJÓ ORRÁBÓL, HOGY Ő A VILÁG KIRÁLYNŐJE!

BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 97

97

2016.06.02. 11:45:22


FASHION Csikós Anikó és Kulcsár Edina láthatóan fantasztikus páros: sugárzóan szép menyasszonyunk a modern vonalakat kedvelő tervező múzsája is lehetne, úgy tudja viselni kreációit. Ebben az egyedi, hosszított zakó fazonú miniruhában még látványosabb az ara szépsége, és egy nyári, akár vízparti fogadásra tökéletes választék. De a Salon D’Ange nem áll meg itt: ki mondta, hogy ne lehetne két ruhád az esküvődön! Edinának is tetszett ez az ötletünk, és a képek alapján szinte mi sem tudnánk választani, melyik is lenne az igazi – kettő! Válassz különbözőt a szertartásra és a partira, és máris könnyítesz a döntésen!

98

BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 98

2016.06.03. 15:18:24


FASHION

Minden igényhez és ízléshez passzolnak a Salon D’Ange ruhák, és ezek a kifejezetten modern darabok a Karl Jewel szintén kortárs vonalvezetésű darabjaival jó párost alkotnak. Egy valódi Karl Jewel ékszerkölteménynek csak a fantázia szabhat határt, így bármilyen stílushoz megtalálod itt a gyűrű mellett a menyasszonyi ékszerek nagy választékát is. Egy hajóra nem való semmi olyan, ami akadályozna a mozgásban: az Imori Virág-Enteriőr kis, gömb alakú csokra a fedélzet fehérjére rímel, és kifejezetten fiatalos. Ha életed legszebb, legfontosabb eseményéhez különleges helyszínt keresel, válaszd a Blue Ride hajóját. A víz, a napfény, a hullámok, s a hajó ünnepi díszbe öltöztetett fedélzete felejthetetlen élményt kínál a felejthetetlen pillanathoz.

BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 99

99

2016.06.02. 11:45:37


FASHION

Edina szépségéről, szemét kiemelő sminkjéről a Catrice smink gondoskodott, hajáról pedig a Szabó Imre Hair and Beauty menyasszonyi frizurákban jártas fodrászai. A gyönyörű nyári csokrot az Imori VirágEnetriör profi szakemberei kötötték fotózásunkra.

100 BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 100

2016.06.02. 11:45:48


FASHION Edina jó párszor viselt már esküvői ruhát, pedig egyáltalán nem csapodár alkat. Úgy tűnik, mintha a szépségkirálynőről sokaknak ez az öltözék jutna eszébe, és nem is véletlenül: kevesen tudják így viselni ezeket a darabokat. Edina szerint pedig nem is baj ez, hiszen mire valóban az oltár elé kell állnia, legalább már kialakult elképzelése lesz arról, milyen ruhát is szeretne. A kifejezetten családcentrikus, érzelmekkel teli szépségkirálynővel éppen akkor beszélgettünk, amikor a tortát szerezte be szeretett dédnagymamája 85. születésnapjára. BIG DAY: Milyen érzés menyasszonyként tündökölni a kamera előtt? Kulcsár Edina: Nagyon jó! Valahogy mindegyik esküvői ruha más életérzés, és ebben benne van, hogy mindenki az esküvőjén szeretne a legszebb lenni életében. Persze a saját esküvő nem ugyanaz, mint egy fotózás, mert ott az ember magának határozza meg, hogy milyen ruhát, milyen stílust és környezetet választ. BD: A sok elkészült fotó után tudod már, mi lesz a neked való? Edina: Többféle ruha is nagyon tetszik, többfélében is jól érzem magam. Szerencsére hallottam, hogy ma már nem olyan kirívó, ha valaki két ruhát is választ: a polgári szertartásra egy szolidabb, letisztultabb darabot vennék fel, de a templomban, ahol sok a meghívott vendég, és a környezet miatt is fontos, hogy a menyasszony jobban kitűnjön, egy látványos, akár abroncsos modellt választanék. Persze azért túlzások, méteres uszály nélkül. De a cél az lenne, hogy tündököljek. BD: Saját ruhamárkát is indítottál nem is olyan régen – ennyire foglalkoztat a megfelelő modellek megtalálása? Edina: Igen, a saját nevemmel fémjelzett ruhák is az egyéniségemet tükrözik, főként letisztult darabokból áll a kollekció. Valójában adta magát a márka létrehozása: sok élethelyzetben jártam úgy, hogy vagy egyszerűen nem volt időm beszerezni a megfelelő darabot, vagy ha mégis, akkor nem találtam jót. Nem szeretem a tucatdarabokat, amik bármikor szembejöhetnek velem. Ezért is találtuk ki a saját vonalat, ami ősszel indult egy tervező segítségével.

BD: És hogy halad a történet? Edina: Sok minden történt azóta. Folyamatosan a megfelelő szakembereket keresem, varrodát, modellezőt, ami nem is olyan könnyű itthon az én maximalizmusommal. Készülnek az új darabok, már az őszre fókuszálva.

CÉLOK, TERVEK, MOTIVÁCIÓ Edina talán a legjobb példa arra, hogy milyen egy mai, modern szépségkirálynő. Rég túl vagyunk már azon, hogy a színpadi ragyogás elég legyen, a külső mellé szükség van arra is, hogy okos, meggyőző személyiség legyen valaki. Ezek után pedig jöhet a karrier, a tervek és a megérdemelt sikerek.

ÉN ALAPVETŐEN CSALÁDCENTRIKUS

LÁNY VAGYOK, ÉS NEM AKARTAM

EGYEDÜL LENNI.

BD: Nagy Duett, Aktív, Több mint testőr – valóban elfoglaltnak tűnsz! Edina: Nagyon elfoglalt vagyok, minden percem be van osztva! A Nagy Duett nehéz feladat, de nagyon örültem a felkérésnek. Nagyon szeretem ezt a pörgést. Az Aktív mellett a Több mint testőrt is folyamatosan készítjük, és ez nehezebb, időigényesebb, hiszen interjúkat kell készítenem, ki kell mennem helyszínekre. Persze a kollégák sokat segítenek. És ezzel nincs vége, mert van még egy, egyelőre nagyon titkos projektem is.

BD: Egy titkos projekt? Edina: Igen, egy régebbi ötlet megvalósításába fogtunk bele, amin az utóbbi hónapokban már sokat gondolkodtam. De erről még nem árulhatok el semmi többet! BD: Ezek szerint soha nem elég? Edina: Igen, nekem fontos, hogy mindig újabb és újabb célokért küzdjek. Engem az motivál, hogy kitalálok valamit, amit aztán megvalósítok. A legtöbb cél mögött egyébként az a szándék is ott van, hogy másoknak segítsek vele. Kicsit a ruhamárkánál is ez volt a kiindulópont: hiszen nyilván nemcsak én nem találtam magamnak megfelelő ruhát, de másoknál is gond ez. Persze van ennek marketinges háttere, a brandépítés is fontos – de éppen ezért, amikor megjelenek valahol, gyakran kérdezik, hogy honnan van a ruha, amit viselek. És ha az közben nem is igazán tetszik nekem, akkor nem szívesen ajánlom. Ilyenkor jobb egy olyan darabot ajánlani, amit én is szívesen hordok, és plusz öröm, hogy az az én nevemet is viseli. BD: Nyári tervek? Edina: A sok munka mellett épp most fogunk leülni Sarka Katával megbeszélni, hogyan dolgozzunk együtt a Magyarország szépe szépségversenyben. Tavaly a zsűrinek is tagja voltam, és idén is mindenképpen szeretnék minél többet segíteni a lányoknak, velük lenni a táborban. Jelenleg egy másik nagyon izgalmas együttműködésben veszek részt. Megtisztelő felkérést kaptam a Calzedonia-tól: idén én lettem a #CLZ fürdőruha kollekció magyarországi arca. Nagy örömöt jelent a közös munka, imádom a Calzedonia darabokat, mivel a fürdőruha kiválasztásánál is a legfontosabb számomra, hogy egyszerre stílusos, kényelmes és trendi legyen. A Calzedonia-nál minden alkalomra egy helyen megtalálom a kedvenceimet – most éppen az új sportkollekció darabjait.

MAGADÉRT ÉS A MÁSIKÉRT Amikor a kedvesség nem álca: Edina magánélete sem úszta meg, hogy a sajtó kameráinak kereszttüzébe kerüljön, de a megfelelő józansággal és távolságtartással neki ebből is sikerült méltósággal és győztesen kikerülnie. Meg is kapta jutalmát egy új szerelem képében!

BIG DAY 101

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 101

2016.06.02. 11:45:57


FASHION A szezon legújabb tredjének jegyében született ez a Csikós Anikó-modell: kétrészes. Az egyszerű, hosszú fehér szoknya és a különleges, esküvőn nem is várt anyagból készült laza felső akár hétköznapi is lehet, de egyáltalán nem az! A nyári melegben mennyivel kellemesebb lehet, mint egy fűzős nehéz darab, ugye? A Karl Jewel karkötője és nyaklánca kiemeli a ruha fehérségét, a csokor bájos színei vidámságot visznek a hajós kirándulásba.

102 BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 102

2016.06.02. 11:45:59


FASHION

BD: Szinte hihetetlen, hogy ennyi minden mellett a magánélet is belefér az életedbe. Ráadásul azon a téren nagyot fordult a világ az elmúlt időszakban, ugye? Edina: Igen, egy hosszú kapcsolatnak vége lett, és kicsit féltem is a szakítás után, hogy hogyan fogok valakiben megbízni ezek után. Én alapvetően családcentrikus lány vagyok, és nem akartam egyedül lenni. De amikor megismerkedtünk Andrissal, azonnal éreztem, hogy nála fel sem merülhet, hogy valamiért ne bízzak meg benne. BD: Gyorsan egymásra találtatok? Edina: Igen, és be kell vallanom, hogy nagyon hálás vagyok ezért. Mi igazán kiegészítjük egymást, a munkában és a szerelemben is együttműködünk. Azóta nincs olyan, hogy az én projektem és az ő projektje, mindent közösen csinálunk. Andris egyszerre laza és következetes, nem is tudok olyan dolgot mondani, ami ne tetszene benne. Lényegében már együtt is lakunk: ez így alakult, egy szobafelújítás miatt átvittem a dolgaimat és ott is maradtam. BD: Fontos az együttélés? Edina: Én tényleg hiszek abban, hogy együtt lakva ismeri meg a másikat az ember. Sokszor látom, hogy párok évekig együtt

vannak, és amikor összeköltöznek, szakítanak. Én abban a szerelemben hiszek, amikor nem is tudunk a másik nélkül lefeküdni. Különösen, hogy ilyen sok munkánk van, és lényegében csak reggel és este találkozunk. BD: Ennyi minden mellett van azért időd magadra is? Edina: Hát az a helyzet, hogy már vannak dolgok, amiket az alvásidőmből veszek el. Ami viszont újra fontos lett, az az edzés. Én világéletemben sportoltam, de aztán ez kimaradt egy időre, és ettől nagyon rosszul éreztem magam. Pedig, talán csúnyán hangzik, de én részben a külsőmből élek. És fontos is, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, nekem ehhez kell a mozgás. Így most újra rendszeresen edzek, akkor is, ha későn érek haza, akkor is, ha nincs kedvem. De utána mindig nagyon jó érzés, hogy tettem valamit magamért. BD: Úgy érezted, nem úgy nézel ki, ahogy szeretnél? Edina: Szerintem mindenki saját magán látja, magáról tudja, hogy mikor van abban a formában, ahogyan tetszik magának. Nekem nem elég, hogy a súlyom rendben legyen, hanem kell az a tudat, hogy feszes vagyok, hogy van rajtam izom. Ráadásul

az edzés boldogsághormonokat is termel, és az is jól jön! Ez végül is egy magammal szembeni verseny, hogy a sok teendő mellett is bizonyítok magamnak. Odafigyelek az étkezésemre, edzek, és máris sok pozitív visszajelzést kaptam. BD: Mindenkinek így kéne tennie? Edina: Érezd jól magad a bőrödben, és csak akkor változtass, ha zavar, amit látsz. Nekem is vannak túlsúlyos barátnőim, akik jóban vannak magukkal, és öröm rájuk nézni. Ha viszont zavar valami, akkor tegyél ellene. BD: És milyen szépségtippjeid vannak elfoglalt, rohanó lányoknak? Edina: Nagyon hálás vagyok, hogy ma már vannak olyan szalonok, például a bevásárlóközpontokban, ahol bejelentkezés nélkül megcsináltathatom a körmömet. Amikor el volt törve a kezem, a hajamat sem tudtam rendesen megmosni, és akkor is jól jött, hogy csak bementem egy ilyen szalonba. Nekem ez vált be, mert egyszerűen képtelenség valamit sokkal előbbre megtervezni, hiszen esetemben bármikor megváltozhat például egy forgatás időpontja. És nem szeretnék a fodrásszal, a manikűrössel sem rosszat tenni, hogy állandóan lemondom az időpontot.

BIG DAY 103

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 103

2016.06.02. 11:46:07


FASHION

Ha már nyáron tartjátok az esküvőt, nem árt terveznetek a meleggel is! Hol lenne jobb a hőségben, mint a vízparton: ez a klasszikus Római-parti idill és a Blue Ride hajója mindenkinek emlékezetes lesz. A vízen, a szélben könnyedén felfrissülünk, és ebben csak segít, ha a jóképű kapitányra bízzuk magunkat, aki kívánságaink szerinti helyekre vezeti a hajót. Készítsetek rajta fotókat, vagy érkezzetek vele az esküvő helyszínére, esetleg csak legyen maga az út az élmény. A feldíszített jacht csak rátok vár!

104 BIG DAY

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 104

2016.06.03. 15:19:00


PROMÓCIÓ

BLUE RIDE:

STÍLUSOS ÉRKEZÉS A DUNA HULLÁMAIN

EGY ÜNNEPÉLYES ÉS STÍLUSOS BELÉPÕ, EGY FELEJTHETETLEN EMLÉK, EGY LÁTVÁNYOS UTAZÁS – MIÉRT NE LEHETNE A DUNA AZ ESKÜVÕ RÉSZE? HIÁNYPÓTLÓ A BLUE RIDE ÉLMÉNYHAJÓZÁSI KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSA, AHOL EGY CSODÁLATOS JACHT REPÍT EL A SZERTARTÁSRA, AZ ESKÜVÕI EBÉD VAGY VACSORA HELYSZÍNÉRE, DE AKÁR AZ IGENT IS KIMONDHATJÁTOK A VÍZEN. Az idei Esküvõ Kiállításon mutatkozott be az új és egyben hiánypótló szolgáltatási ötlet, amely azóta már sokaknak szerzett felejthetetlen perceket: egy minden igényt kielégítõ jacht, amely a Duna vizét is az esküvõ helyszínévé teszi. Különleges lehetõség ez, amelyre sokan nem is gondolnak, pedig kitörve a szertartás, utazás, vacsora megszokott kereteibõl, akár jachtra is szállhatunk! Felejtsük el a klasszikus sémákat, és élvezzük a szertartást és az utazást – másképpen!

IMORI Duna Plaza Telefon: +36 1 239 3687 +36 30 884 1108 E-mail: imori@imori.hu

Kreatív fotózáshoz: zsúfoltság nélkül, a legszebb természeti környezetben, a csillogó víz hátterével különleges fotók készülhetnek, akár a nagy napon, akár egy másik, választott idõpontban. Érkezéshez: ha vízparti helyszínt választunk akár a szertartáshoz, akár a fogadáshoz, Budapesten, de az agglomerációban is, nem is érkezhetnénk stílusosabban, mint egy csodálatos hajóval. Ha a násznép a parton vár, igazán hatásos lesz a belépõ. Szertartáshoz: akár a stéghez kikötve, akár a vízen, az igent a jachton is kimondhatjuk. Élményhajózáshoz: az ifjú párnak vagy a meghívott vendégeknek is maradandó élmény lehet az esküvõ során egy hajós kirándulás. A Blue Ride Élményhajózási Központ két hajója egyszerre összesen 16 utast vehet fel, akiket hófehér díszegyenruhába öltözött kapitányok és a hajózó személyzet vár a fedélzeten. A jó idõben talán nincs is jobb utazási mód a fõvárosban, mint a Duna hullámait szelve ünnepélyes, méltó, exkluzív környezetben, egy feldíszített jachttal érkezni. www.blueride.hu • www.facebook.com/bluerideyachting +36 30 19 22 333 • info@blueride.hu Android és iOS applikációk a kényelmesebb foglalásért

096-105 kulcsar edina interju.wk KL.indd 105

2016.06.02. 11:46:34


FASHION

ÍZIG-VÉRIG LOVE STORY KISS DANIELLA ÉS HAJNIS BÁLINT TAVALY ISMERKEDTEK MEG, ÉS ELSŐ LÁTÁSRA SZERELEMRE LOBBANTAK. A FOTÓZÁSUNKKOR IS IZZOTT KÖRÜLÖTTÜK A LEVEGŐ, AMIKOR A MÁNDOKI FORGÁCH-KASTÉLY FALAIN BELÜL MENYASSZONYKÉNT ÉS VŐLEGÉNYKÉNT PRÓBÁLTÁK KI MAGUKAT. A FIATAL PÁRRAL A KÖLCSÖNÖS TISZTELETRŐL, SZERELEMRŐL ÉS EGY JÖVŐBEN ESKÜVŐ GONDOLATÁRÓL BESZÉLGETTÜNK.

A gazdagon díszített csipkeruha Héjja János alkotása, aminek tökéletes kiegészítője az elegáns Elith Design Ékszerpalota egyedi kollekciójának egyike. Héjja János a Héjja Trend Line tervezőjeként elsősorban esküvői ruhák, menyecskeruhák, báli ruhák tervezésével arra törekszik, hogy a stílusos eleganciát, nőiességük felvállalását erősítse igényes megrendelőiben. Daniella a Deichmann legújabb kollekciójának egyik káprázatos szandálját viselte a menyasszonyi ruhakölteményhez igazítva. A vőlegény különleges, de mégis elegáns öltönyének eleganciájáról az Elite Fashion gondoskodott.

106 BIG DAY

106-112 interju.wk KL.indd 106

2016.06.02. 11:47:53


FASHION Interjú: Tóth Krisztina • Fotó: Bell Studio-Esther&Gabe • Helyszín: Forgách-kastély, Mándok • Menyasszonyi ruha: Héjja Trend Line • Női cipő: Deichmann Vőlegény ruha és kiegészítők: Elite Fashion • Észerek: Elith Design Ékszerpalota • Haj: Simon’s Wedding Art/Katona Szilvia • Smink: Heizer Anita Ceffa örök csokrok: Ceffa Virág • Élő virágcsokor: Vintage Cottage Esküvőszervezés

BIG DAY 107

106-112 interju.wk KL.indd 107

2016.06.02. 11:48:02


FASHION Tökéletes esküvő nincs profi fotós nélkül. A Forgách-kastélyban berendezett esküvőnkön a Bell Studio-Esther&Gabe különleges fotós párosa (akik egyben házastársak is) gondoskodtak az időtlen, légies, romantikus és könnyed felvételekről. Ahogy az ifjú párok, úgy a róluk alkotott képek is tele vannak élettel, örömmel és energiával. Esther&Gabe örömmel utazza körbe a világot azért, hogy fényképeikkel ajándékozzák meg a párokat, és minden felkérést megtiszteltetésnek vesznek.

108 BIG DAY

106-112 interju.wk KL.indd 108

2016.06.02. 11:48:09


FASHION Big Day: Korábban álltál már testvérlapunk kamerái előtt barátnőddel, Lepp Dorinával. Most viszont pároddal, Hajnis Bálinttal közösen fotóztunk. Milyen érzés volt ez alkalommal hófehér ruhába bújni? Kiss Daniella: A legutóbbi alkalommal is volt ugyan rajtam menyasszonyi ruha, de ez teljesen más érzés volt, mivel Bálinttal együtt kértek fel minket erre a fotózásra, amit nagyon megtisztelőnek érzek. Megmondom őszintén, kicsit izgultam is emiatt, mivel ez volt Bálint első komoly fotózása és amiatt is, hogy hogyan fogunk együtt mozogni a kamera előtt. Míg készült a sminkem és a hajam, Bálint lement pár „próbafotót” készíteni. Elég gyorsan visszatért, akkor már tudtam is, hogy minden jól fog menni. Valójában olyan érzés, mintha lett volna egy „próbaesküvőnk”. BD: Nem kaptál kedvet egy valódi esküvőhöz? Daniella: Szerintem minden lány ábrándozik az esküvőről már kislánykora óta, úgyhogy most is „gazdagodtam” pár új ötlettel a majdani esküvőmre, amit nem is tudom még, hogyan valósítunk meg, ugyanis vidéki származásomból adódóan mindenképp szeretnék egy igazi falusi lagzit, és egy elegáns esküvőt is, szóval majd meglátjuk, ez a kettő hogyan egyeztethető össze! BD: Pároddal tavaly nyáron ismerkedtetek meg. Szerelem volt első látásra? Mivel hódította meg Bálint a szíved? Daniella: Így van, először a Magyarország Szépe afterpartyn találkoztunk, azaz bemutatkoztunk egymásnak, mert beszélgetni sajnos nem volt időnk. Majd Bálint pár napig nem jelentkezett... furcsállottam is. De persze gondolom én, hogy ez a taktika része volt. Ezután elkezdtünk találkozgatni, üzenetváltások minden nap, őszintén szólva nem telt el sok idő, mikor már azt éreztem, hogy szerelmes vagyok. Bálint külsőre abszolút az esetem: barna haj, magas, izmos testalkat... De emellé jött még az, hogy nagyon megértő, érett, egyáltalán nem hasonlítanám a vele egykorúakhoz. Szerintem nagyon fontos, hogy egy párkapcsolatban tiszteljük egymást, és ne hátráltas-

suk a másikat semmiben. Én felnézek Bálintra, mint férfira! BD: Fotózásunk a festői szépségű Forgách-kastélyban zajlott. Ha elérkezne a saját esküvőtök pillanata, milyen helyszínen és stílusban valósítanátok meg? Daniella, te milyen ruhát választanál? Daniella: Nos,valószínűleg egy kivágott hátú, hosszú uszályos ruhát választanék magamnak. Legalábbis jelen pillanatban így gondolom. Sokszor változnak a gondolataim stílus terén! BD: Ha jól tudom, idén jár le a királynői címed. Sokan kezdenek saját vállalkozásba vagy belekóstolnak a divattervezésbe. Te miként képzeled el az elkövetkező időszakot? Daniella: Idén júliusban adom át a koronát a következő királynőnek, már most nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy részt vegyek a lányok felkészítésében a tábor alatt. Egyelőre divattervezésben nem gondolkodom, ugyanis ahogy említed, sokan ebbe kezdenek, én inkább valami egyedivel fogok majd előhozakodni, ami még a jövő zenéje. Annyit elárulok, hogy van egy családi vállalkozásunk, amit majd új termékekkel bővítek! Addig is dolgozom a szépségiparban, mint szempilladesigner és modell. BD: Bálint, Daniella gyakorlott modellként és szépségkirálynőként rutinosan mozog a kamerák előtt. Hogyan tudtad vele felvenni a tempót? Bálint: Mikor Daniella mesélt a felkérésről, egyből hasonló gondolatok futottak át a fejemen. Természetesen meg se közelítettem a profik szintjét, hiszen nem vagyok egy gyakorlott modell. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem volt sok gond velem, főleg úgy, hogy Daniella sokat segített. Számos pozitív visszajelzést kaptam a fotózás alatt, meg utána is, úgyhogy remélem ugródeszkaként szolgált ez a nap, és a modellvilágban is kipróbálhatom magam. BD: Könnyű volt beleélni magad a vőlegény szerepébe? Bálint: Igen, könnyű volt, mert tudatában voltam azzal, hogy ez nem egy

valódi esküvő. Bár az úton a gyönyörű Forgách-kastély felé nagyobb izgalom volt bennem, mert Daniella viccelődve feltette a kérdést, hogy mit szólnék hozzá, ha most valóban a mi esküvőnkre tartanánk, mert ő titokban megszervezte? BD: Milyen érzések keringtek benned, amikor megláttad Daniellát a szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban? Bálint: Egyrészt felemelő, másrészt felkavaró érzés volt, de szerintem minden férfi így van ezzel, mikor meglátja a párját menyasszonyi ruhában. BD: Megismerkedésetekkor nem volt benned egy kis félsz, hogy egy királynővel randevúzz? Bálint: Szerintem ember nem pirult el annyiszor, mint én megismerkedésünk elején, mindig zavarban voltam Daniella mellett, de ez nem abból adódott, hogy ő Magyarország szépe. Mindenesetre próbáltam mindig a legjobbat nyújtani. Kapcsolatunk elején ugyanúgy, mint most is, próbálok elvonatkoztatni ettől a ténytől, és Daniellát egy gyönyörű, de „halandó” lányként kezelni. BD: A sport világában és az üzleti szférában is otthonosan mozogsz. Hogy tudod összeegyeztetni a kettőt és mik a jövőbeni céljaid? Bálint: A sport és a testmozgás az egész családomra jellemző, ebből kifolyólag nekem is fő szerepet játszott az életemben. Hatéves koromban kezdtem el kosárlabdázni versenyszerűen, és a rá következő tizenhárom évben ennek a szenvedélynek éltem. A sportos életmód mellett, fiatal korom óta dolgozom, először a vendéglátásba, utána a kereskedelem világába kóstoltam bele, de mindig első maradt a kosárlabda, míg egy komoly sérülés kettétörte a felfelé ívelő karrierem. Ennek ellenére, manapság is sokat edzem és próbálok egészségesen táplálkozni, de már fordult a kocka, és a munka nagyobb szerepet tölt be az életemben. Terveim ugyan vannak a jövőre nézve, de az élet általában úgy alakítja a dolgokat, ahogy senki se várja, ezért szeretek inkább a jelennek élni, persze mellette alapozgatni az ismeretlen eljövendőt.

BIG DAY 109

106-112 interju.wk KL.indd 109

2016.06.02. 11:48:19


FASHION Egyszerre romantikus és modern ez a virágos Héjja Trend Line menyasszonyi ruha, melyet a budapesti vagy a ceglédi szalonban bárki felpróbálhat. A hihetetlenül egyedi, lenyűgöző megjelenést csak tovább fokozzák az Elith Ékszer Design Ékszerpalota ékszerei, melyek különleges eleganciát sugároznak. Bálint stílusos megjelenésének titka nem más, mint az Elite Fashion remek öltönye. Daniella csokrát pedig a Ceffa Virág álmodta meg fotózásunkra.

110 BIG DAY

106-112 interju.wk KL.indd 110

2016.06.02. 11:48:21


FASHION

BIG DAY

106-112 interju.wk KL.indd 111

111

2016.06.02. 11:48:33


FASHION A mándoki Forgách-kastélyban főurakat megillető kényelemben lehet része a vőlegénynek és a vendégsereg férfi tagjainak. Az Elite Fashion öltönye és a Forgách-kastély szivarszobája együttesen testesítik meg a vidéki főúri férfiak életstílusát, amely garantáltan a múlt varázslatos világába repít vissza.

112 BIG DAY

106-112 interju.wk KL.indd 112

2016.06.02. 11:48:44


113 HIRD Elite Fashion.indd 113

2016.06.02. 11:50:36


ADVICE

A TÖKÉLETES KARIKAGYŰRŰ Szöveg: Patkó Ágnes

A KARIKAGYŰRŰ VITATHATATLANUL ÉLETÜNK LEGFONTOSABB ÉKSZERE, ÍGY EGYÁLTALÁN NEM MINDEGY, HOGYAN FOGUNK HOZZÁ A KIVÁLASZTÁSÁHOZ. TIPPJEINKKEL ÉS A SZAKÉRTŐK TANÁCSAIVAL NEM HIBÁZHATTOK!

SZŰKÍTSÉTEK A VÁLASZTÉKOT! A mai hatalmas kínálatból egyáltalán nem könnyű választani, és akkor még nem beszéltünk azokról a gyűrűkről, amelyeket egyedileg készíttethettek. A befektetés nem kicsi: sem pénzügyileg, sem érzelmileg, ezért jól meg kell gondolnotok, mit szeretnétek. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy hoszszú távra választotok, és együtt mentek vásárolni, amit a férfiak egy része nem szokott túl jól viselni. Éppen ezért praktikus, ha már jó előre leszűkítitek a lehetőségeket: mi az, amit biztosan nem szeretnétek? Mi az, ami tetszene? Ne feledjétek, ez a darab is olyan, mint sok ruhadarab, felpróbálva néha egészen másnak látszik, mint az üveg mögött.

SZÁMOLJATOK! Az esküvő rengeteg költséggel jár, ezek között nem kis részt emészt majd fel a karikagyűrű. De talán ez az, amin nem érdemes spórolni, hiszen ez nemcsak a fotókon és az emlékekben él majd veletek, hanem nap mint nap hordjátok az ujjatokon. Ha valami nem fér bele a büdzsébe, spóroljatok inkább máson, ne ezen! Ezzel együtt, amikor elindultok kiválasztani a megfelelő gyűrűpárt, nem árt, ha egy előre kigondolt összeghatárral a fejetekben mentek, hiszen a lehetőségek és így az árak határa a csillagos ég.

NE HALOGASSÁTOK! A kész gyűrűk kiválasztása is sok időbe kerülhet, hiszen semmi nem biztosít arról, hogy olyan szerencsések lesztek, hogy első alkalommal megtaláljátok az igazit. Ha ráadásul azt igazítani kell, az is időbe kerül. A külön nektek készített gyűrűk megtervezése és kivitelezése, a kész, de raktáron nem tartott darabok megrendelése szintén időbe kerül. Hagyjatok erre bőven időt, akár hónapokat a nagy nap előtt.

LEGYETEK PRAKTIKUSAK! A legtöbb jegygyűrű akkor vész el, amikor levesszük. Ez talán elég egyértelmű is… Éppen ezért miért választanál olyat, amit gyakran le kell venned? Ha nem olyan a munkád, amit nem végezhetsz a gyűrűddel az ujjadon, valószínűleg soha nem aka-

SZAKÉRTŐI SZEMMEL: A FEIL ALAPÍTÓJA, FEIL ATTILA GYÉMÁNTGYŰRŰ-SPECIALISTA TANÁCSAI A KARIKAGYŰRŰK KIVÁLASZTÁSÁNÁL BD: Milyen problémás kérdésekkel találkoznak a párok a karikagyűrű kiválasztásakor? F. A.: Legtöbbször a gyűrűméret meghatározása jelenti az első nehézséget, hiszen számos tényező határozza meg az ujjunk méretét, akár a testsúly változása, vagy a hőmérséklet is. Meleg hatására például „megvastagodhat” az ujjunk, ezért előfordulhat, hogy a korábban tökéletes gyűrű kánikulában szorul. Ráadásul mivel az esküvő előtt sokan extrém fogyókúrába kezdenek, ugyanakkor a gyűrűt még a diéta alatt készíttetik el, megvan az esély, hogy a gyűrű a nagy napot

követően szűk lesz. Akkor ajánlott tehát gyűrűt vásárolni, amikor olyan súllyal rendelkezünk, amit a hétköznapokban is tartani tudunk, és nem akkor, amikor az esküvő érdekében elértünk egy „versenysúlyt”. BD: Melyek azok a szempontok, amiket laikusként nem vesznek figyelembe az emberek? F. A.: A gyűrű falvastagsága kardinális kérdés, ugyanis ez határozza meg, hogy végül egy masszív, strapabíró, vagy egy sérülékeny ékszer jön-e létre. Bizonyos falvastagság alatt a gyűrű könnyen deformálódhat, így végül nem lesz kifizetődő az a kedvező ár, amennyiért egyes ékszerboltokban eladták nekünk. Éppen ezért a FEIL műhelyében 1,4 mm-es falvastagság

felett készítjük gyűrűinket, hogy biztosan egy időtálló ékszer szülessen. BD: Ha már a sérülékenységről beszélünk: milyen felületű gyűrű a leginkább strapabíró? F. A.: Manapság rendkívül népszerűek a kétféle felület – matt és fényes – ötvözésével készített gyűrűk. Míg a fényes felület a rajta keletkezett apró karistolások miatt az idő múlásával mattulhat, a matt ezzel szemben éppen hogy enyhén fényesedhet. Ezért az a legcélszerűbb, ha egyszerűen olyan felületű gyűrűt választunk magunknak, amilyen a leginkább megfelel az ízlésünknek. Mi a FEIL-nél az elkészítés után is gondoskodunk gyűrűinkről, a kövek foglalata mellett évente újszerűvé varázsoljuk a nálunk vásárolt ékszerek felületét.

114 BIG DAY

114-115 karikagyuru.wk KL.indd 114

2016.06.02. 11:51:08


ADVICE SZAKÉRTŐI SZEMMEL: BLANER ATTILA ÉKSZERÉSZ ÉS AZ ELITH DESIGN ÉKSZERPALOTA TANÁCSAI Az Elith Design Ékszerpalotától Blaner Attila elsőként a határidő fontosságára hívta fel figyelmünket: míg egy egyszerű gyűrű néhány nap alatt elkészülhet, egy egyedi darabhoz akár 2-3 hét is szükséges lehet. Ha biztosra akarunk menni, 1-2 hónappal előre érdemes gondolkodnunk. BD: Mikor lehetünk biztosak benne, hogy megfelelő lesz a gyűrűnk? B. A.: A választás nálunk egy folyamat: először az ujjak formája alapján kiválasztjuk a gyűrű megfelelő szélességét, aztán azt, hogy domború vagy sík felületű legyen. Ezek

után jöhet minden más: színek, színkombinációk, kövek, vésések… A variációk száma szinte végtelen, és sok mindentől függ: a kézi vésés például hagyományosabb, míg a gépi inkább a modernebb ízlésűeknek tetszik. A méretet is jól kell megválasztani, bár mi a készítés félidejében szoktunk egy méretpróbát tartani, hiszen a félkész gyűrű még módosítható. BD: Sokféle gyűrűvel találkozhatunk, a hagyományos-modern lehet egy választóvonal? B. A.: Igen: egyes díszítések is inkább hagyományosak, mások modernebbek. De sok minden múlik a felületen, az anyagokon is. A ma divatos vörös és fehérarany kombinációk mellett a még kevesek által választott, de egyre népszerűbb kerámiabetétes díszítés is a modern

vonalat képviseli. Minden megoldásnál figyelni kell a tartósságra is. BD: Mire figyeljünk a tartósság tekintetében? B. A.: Például arra, hogy a matt-fényes, egymás mellett lévő felületek látványosak, de nem lesznek tartósak, és a felújításuk mindig egy kis anyagveszteséggel jár. Mi inkább azt ajánljuk, hogy csak olyan gyűrűt válasszunk, ami ezek nélkül a felületek nélkül is tetszene, vagy a vékony, más felületű csíkot kissé sülylyesszük bele a gyűrű síkjába. A kétféle színű gyűrűknél alapvető, hogy ne csak bevonat legyen a második szín, mert sokszor hónapokig sem tart. Gyakori hiba az is, hogy a hófehéren ragyogó fehérarany gyűrűn azt látják, besárgult. Holott nem ez történik, hanem a rajta lévő ródiumbevonat kopik meg, és előtűnik a fehérarany nagyon enyhén sárgás árnyalata.

HA MÁR TUDJUK IS, HOGY A GYŰRŰSUJJADTÓL NEM VEZET KÖZVETLENÜL A SZÍVEDBE EGY IDEGSZÁL, ETTŐL MÉG EGYÉRTELMŰ, HOGY ÉLETÜNK LEGFONTOSABB ÉKSZERE, SZERELMÜNK MINDENKI ÁLTAL LÁTHATÓ ZÁLOGA A KARIKAGYŰRŰ. rod levenni. Ezért válassz olyat, ami nem akadályoz mindennapi tevékenységeidben, nem túl sérülékeny, jól tisztítható. Szintén fontos, hogy ne legyen kényelmetlen, se túl szűk, se túl bő (itt a méret kiválasztása is kulcsfontosságú).

FIGYELJETEK A MINŐSÉGRE! Olcsó legyen vagy drága? Jó kérdés: és itt is igaz, az olcsó gyakran nem jó! A jelöletlen, ismeretlen forrásból származó gyűrűk, az olcsó kivitel és rossz minőségű anyag csak csalódást okoz! Ha már fizettek egy ékszerért, fontos, hogy az valóban időtálló legyen, különösen egy ilyen darab, ami egész életetekben a kezeteken lesz.

ÁPOLJÁTOK GONDOSAN! Ahogy a házasságot, a szerelmet, a gyűrűt is ápolni kell, gondoskodni róla, hogy megőrizze ragyogását, fényét. Bizonyos szerekkel a nemesfémek is tisztíthatók otthon, de ha igazán szép eredményre vágysz, időről időre vidd el egy specialistához, aki megfelelően megtisztítja, a kisebb karcolásokat, kopásokat akár polírozással eltünteti, így a gyűrű a régi fényében ragyog majd.

VIGYÁZZATOK RÁ! Bár nyilván soha többet nem akarod levenni, de persze vannak tevékenységek, amelyek kifejezetten ártalmasak a gyűrűd számára. Az olyan munkák során, mint a kertészkedés, házfelújítás, egyes sporttevékenységek, megkarcolódhat, megkophat a gyűrű. A klórvegyületek, például a takarításnál használt fehérítők vagy az uszodák fertőtlenítőszerei elszínezhetik a fémet. Nem mindegy az sem, milyen fémből készült az ékszer, és milyen felületkezeléssel: van, amelyik kevésbé sérülékeny. Ha megtörtént a baj, fordulj ékszerészhez, hogy a gyűrűd visszanyerje régi fényét, és legközelebb legyél óvatosabb! És persze azt se feledd, hogy minden polírozással veszítesz egy keveset a gyűrű anyagából!

SZAKÉRTŐI SZEMMEL: MOLNÁR GÁBOR ARANYMŰVES ÉS EGYEDI ÉKSZERKÉSZÍTŐ ÉS AZ ÉKSZERGÖDÖR TANÁCSAI Molnár Gábor, az 1917. és négy generáció óta működő Ékszergödör tulajdonosa szinte gyerekkora óta ékszerész, így nem csoda, ha minden kézről előre látja, milyen gyűrű fog jól mutatni rajta. Az egyedi gyártással foglalkozó műhelyben azt vallják, hogy a személyre szabottan készülő karikagyűrű minőségében utolérhetetlen. BD: Hogyan zajlik a gyűrű kiválasztása? M. G.: A pár mindig egy álomgyűrű képével érkezik, és ehhez igazítjuk a végül elkészített darabot. A mintadarabok próbája sokat segít: ilyenkor maguk a párok is látják, hogy tényleg olyat szeretnének-e, amilyet megálmodtak. Persze nem kell az álmokat teljesen elfelejteni, de van, amikor alakítani kell rajtuk, hogy tényleg jól álljon a kész ékszer. Már itt is fontos, hogy higgyünk a szakembernek, és persze a saját szemünknek. Mostanában például nagyon divatos az a gyűrű, ami csőfazonú, oldalt lapos és oldalköves. Ez azonban a behelyezett kövek miatt elég vastag lesz, ami nem áll jól, ha valakinek nem hosszúak az ujjai. Ilyenkor íveléssel és más fogásokkal tudjuk lágyítani a megfelelő formára. BD: A megfelelő gyűrűt a megfelelő kézhez? M. G.: Igen. A lapos tetejű gyűrűk kevés embernek állnak jól, míg a domború tetejűek előnyösebbek lehetnek. A megfelelő anyagvastagság eldöntéséhez is kell a próba és a szakértelem, mert egy gyűrű az egész kéz képét megváltoztatja: megnyújthatja vagy megrövidítheti optikailag. És persze a személyre szabott gyűrű kényelmesebb is. BD: Vannak gyakori hibák? M. G.: Szerintem azon túl, hogy hallgassunk a szakemberre, az is lényeges, hogy ne a karikagyűrűn spóroljunk! Évtizedekig, gyakorlatilag levevés nélkül akarjuk hordani, ezért is fontos, hogy a megfelelő mennyiségű anyag legyen benne. Az a gyűrű, ami kirívóan olcsó, valószínűleg azért az, mert kisebb a súlya. A megfelelő anyagmennyiséggel a kialakítás is kényelmesebb, szebb lesz.

BIG DAY 115

114-115 karikagyuru.wk KL.indd 115

2016.06.02. 11:51:39


HAUTE COUTURE Összeállította: Tóth Krisztina

Elegancia mesterfokon HÓNAPRÓL HÓNAPRA MEGKERESSÜK ÉS BEMUTATJUK NEKED A LEGSTÍLUSOSABB TERVEZŐKET ÉS A LEGMENŐBB SZALONOKAT, HOGY TE LEGYÉL A LEGSZEBB MENYASSZONY!

Fotó: Bell Studio-Esther&Gabe

Megfizethető luxus A legtöbben félelemmel lépnek be egy ékszerbolt ajtaján. A sztereotípiák közt él, hogy az eladó távolságtartó, nem lehet semmihez hozzáérni, nem segítőkészek, illetve hogy kinéznek, ha olcsóbb kategóriájú gyűrűt vásárolsz. Az Elith Design Ékszerpalota mindennek a szöges ellentéte! Az üzletbe belépve azonnal tapasztalhatod, hogy kedves, segítőkész eladókkal van dolgod. Az Elith Designnál nem számít, hogy milyen árkategóriájú gyűrűt keresel, az összesen 184 év szakmai tapasztalatával rendelkező szakértőcsapat minden egyes tagja azon lesz, hogy megtalálja a hozzád és pénztárcádhoz illő darabot. Az ékszerüzlet kínálatában egyaránt megtalálhatóak a karikagyűrűk, ezüst, arany, gyémánt és egyéb drágakövekkel készített eljegyzési gyűrűk. A kész darabok mellett természetesen lehetőség nyílik az egyedi igények alapján történő tervezésnek is, amelyet előzetes egyeztetés után az Elith Design Ékszerpalota ötvösmestere készít el számotokra.

Garancia a tökéletességre A cég egyedülálló lehetőséget biztosít a honlapjukon megtalálható karikagyűrű-tervező programmal, így akár otthon is megtervezhetitek álmaitok gyűrűjét, ami garantálja, hogy minden százszázalékosan a ti elképzeléseitek alapján készül. Ezenfelül az Elith Design igengaranciát, kényelemgaranciát, 10 év teljes körű garanciát, külön garanciát a kövekre, örök cserevásárlást és ingyen tisztítás-felújítást vállal a gyűrűitekre. Ezek a szolgáltatások biztosítják, hogy ha az Elith Design Ékszerpalotát választjátok, soha többet nem kell aggódnotok k hű é szimbólumai i ból az örök hűség felől! ELITH DESIGN ÉKSZERPALOTA Budapest VI. kerület, Andrássy út 43. Hétfő–Péntek: 11.00–19.00 Szombat: 10.00–14.00

Időpont-egyeztetés nem szükséges E-mail: info@ekszerpalota.hu Üzlet telefon: +36 1 249 5266 Mobil: +36 70 417 0900

VERGINA A Vergina egyedi tervezésű görög ékszerei nem csupán formájukat tekintve különlegesek, de speciális eljárással is készülnek. Művészien ötvözik a természet alkotta tökéletes formákat az emberi alkotással, amikor igazi növényeket (virágok, levelek, kagylók, stb.) nemesfémbe ágyaznak, megőrizve ezzel az örökkévalóságnak a múlandót. Klasszikus és formabontó designékszereik aranyból, ezüstből, acélból, bőrből, illetve ásványokból készülnek.

1.

3.

4.

5.

2.

1. Egyedi készítésű, különleges ezüstgyűrű • 2. Egyedi készítésű, különleges ezüst fülbevaló • 3. Egyedi készítésű, különleges ezüstmedál • 4. Egyedi készítésű, különleges ezüstlánc • 5. Egyedi készítésű, különleges ezüstlánc (Vergina, www.vergina.hu)

116 BIG DAY

116-117 trend 2.wk KL.indd 116

2016.06.02. 11:52:05


EGY GYŰRŰ MIND FELETT Képzeld el! Végigsétáltok az Andrássy úton szerelmesen, kézenfogva, s újra felidézitek, milyen csodás együtt. Ahogy az Ékszerpalotához értek, már titkon tudjátok, hogy olyan kincs kerül hozzátok majd, melyet örökkön örökké imádni fogtok. Rengeteg választási lehetőségetek van, de Ti egyszerre nyúltok majd azért, amit az ötvösmester csak Nektek készít el olyan színben és mintával, amiről eddig csak álmodtatok. Amíg elmesélitek a lánykérést, addigra már a méreteket is tudják. Siethetnétek de nem teszitek, mert tudjátok a parkolás ingyenes és a finom kávéillat marasztal még egy kicsit. www.karikagyuru.hu Elith Design Ékszerpalota 1061 Budapest, Andrássy út 43.

Prieston by Noémi Nagy Pr

HAUTE COUTURE AZ EXTRAVAGÁNS MENYASSZONYOKNAK Ha kicsit különlegesebb, extravagánsabb menyasszonyi, menyecske vagy koszorúslány ruhára vágysz, a Salon D’AngeCsikós Anikónál merész overallok, mélyen dekoltált vagy hasított ruhák várják, hogy válogass közülük. A ruhák mindegyike professzionalizmussal és igényességgel, minőségi anyagokból készülnek, melyet az olykor áttetsző részletek, cut-out megoldások tesznek modernné. A fazonok sokoldalúsága mellett színekben és mintákban bővelkedő kollekciókat is fellelhetsz a Salon D’Ange budapesti Showroom-jában. Bejelentkezés: +36 30 262 4987

PRIESTON vadonatúj esküvői ihtetésű kollekciójában hangA PRIEST szerepet kaptak a saját tervezésű printek, a plasztikus 3D súlyos sz virágok, és é a márkára jellemző Swarovski kristályok is. kollekció neve alapvetően a szerelemre utal – arról szól, hogy a „A kollek

Karikagyűrűpár Karikagyűrűpár 219 600 Ft gyémántokkal 101 000 Ft gyémántokkal 186 000 Ft cirkóniával 87 000 Ft cirkóniával

szerelem is komoly függőséget okoz, akárcsak a drogok. Ráadáskollekció egyik fő színe a lila, amelyet a bódult szerelmi ként a ko állapotban eluralkodó lila köd inspirált – árulta el a Prieston márka állapotba tervezője és egyben tulajdonosa, Nagy Noémi. –Ezeket a darabokat is, de nem kizárólag a menyasszonyok számára ajánljuk esküvőkre e készültek, akár nyoszolyólányként, akár örömanyaként, vagy készültek vendégként is viselhetőek!” vendégk

Karikagyűrűpár K ik űű á 134 464 Ft gyémánttal 128 000 Ft cirkóniával

Karikagyűrűpár 172 180 Ft F gyémánttal é á l 160 000 Ft cirkóniával

ÍZELÍTŐ A HAZAI MENYASS MENYASSZONYI RUHATERVEZŐK PALETTÁJ PALETTÁJÁRÓL MAKÁNY MÁRTA nemrég érkezett haza New Yorkból, az International Bridal Show-ról, ahol immáron második alkalommal állíthatta ki menyasszonyiruha-kollekcióját. Idén két kollekció, az orosz romantikára építő Anna Karenina, és a Malevics konstruktivista festészetére építő Suprematism került bemutatásra. Míg az utóbbi egy ready to wear kollekció, melynek alapját az átlós szabások, csipke és shatung anyagok

Karikagyűrűpár 149 545 Ft gyémántokkal 128 000 Ft cirkóniával

adják, addig az előbbi egy különleges kidolgozású, fehérnemű nélkül is viselhető, pliszírozott és fodros Karikagyűrűpár 203 405 Ft gyémántokkal 155 000 Ft cirkóniával

szoknyákon alapuló gyűjtemény. A nagy sikerre való tekintettel már folynak az egyeztetések a Makány Márta brand Amerikai Egyesült Államokat érintő piacra lépéséről.

IDÔTLEN ELEGANCIA A G. Westerleigh gyönyörű és különleges esküvői kollekciójában minden menyasszony megtalálja álmai kiegészítőit. A menyasszonyi cipők mellett lenyűgöző esküvői ékszerek és hajdíszek is megtalálhatóak a kollekcióban. Az ékszerek Cubic Zirconia kristályok, strasszok, 222 400 Ft gyémántokkal é á t kk 144 000 Ft cirkóniával

édesvízi tenyésztett gyöngyök felhasználásával és ezüstbevonattal készülnek. Mindezek mellett Karikagyűrűpár 181 545 Ft gyémántokkal 155 000 Ft cirkóniával

gyűrűpárnák és harisnyapántok, valamint a vőlegények számára mandzsettagombok is szélesítik a kínálatot. www.westerleigh.hu 2. 1.

Karikagyűrűpár 108 789 Ft princess csiszolású gyémánttal 87 000 Ft cirkóniával

Karikagyűrűpár 228 390 Ft gyémántokkal 176 545 Ft cirkóniával

4.

3.

1. Michelle menyasszonyi cipő 26 900 Ft • 2. Daisy menyasszonyi cipő 24 900 Ft • 3. Jasmine menyasszonyi cipő 25 500 Ft • 4. Grace menyasszonyi cipő 25 500 Ft (G. Westerleigh)

BIG DAY 117

116-117 trend 2.wk KL.indd 117

2016.06.02. 11:52:17


BAZÁR NS2-4025 ékszerszett 10 500 Ft (G. Westerleigh)

Egyedi készítésű, különleges ezüstgyűrű (Vergina, www.vergina.hu)

Aranys anyszínű tűsarkú szandál 8990 0 Ft (Deichmann)

FS0015 0153 53 fésű 8900 Ft (G. G. Westerleigh) FMkgy-003 Klasszikus, letisztult elegancia jellemzi ezt a karikagyűrűpárt, amelynél a női modellt az aranyba süllyesztett, minden szögből szikrázó Forevermark gy gyémánt varázsolja j feledhetetlenné. Ára Forevermark gyémántttal ~387 940 Ft/pár (FEIL)

Tollas T ll virágkoszorú iá k ú gyöngyökkel 12 500 Ft (Theheaddresser)

Romantikus stílusú, finom kidolgozású menyasszonyi ékszerszett: nyaklánc és fülbevaló briliáns csiszolású cirkónia kristályokkal és fehér gyöngyökkel díszítve. Platinabevonattal, nikkelmentes, bőrbarát fémötvözetből készült. 9990 Ft (Marta Meisels Jewelry)

Egyedi készítésű, különleges külö l ezüstlánc ü tlá (Vergina, www.vergina.hu) Charlotte menyasszonyi cipő 26 500 Ft (G. Westerleigh)

ÉDES KIS SEMMISÉGEK NS J398 ékszerszett 27 900 Ft NS-J398 (CubicZirconia ékszerszett) (G. Westerleigh)

MARILLON MARIL LLON Klasszikus bo orítéktáska valódi bőrből, praktikus, több pasztell színben is elérhető, lec cserélhető tetőréssszel. Koszorúslányoknak, vendégekne ek minden alkalomra jó v választás ez a több stílusb ban is hordható, elegán ns gyöngyházas allappal rendelkező darab. Mérete: 22 2x16 cm 19 000 Ft (Marie Anne Design)

Elegáns, s, csillogó menyasszonyi menyasszon hajdíszz, fésűs kontydísz kristályokkal díszítve, nikkelmentes fémbőll. 6490 Ft (Marta Meisels Jew welry)

Extrravagáns, különleges tungsten karbid d anyagú, egzotikus hawaii koafa be erakásos karikagyűrűpár, a női 1 cirkó ónia (cz) kristállyal van díszítve. A koafa oafa hawaiin a bátorság, merészség jelképe. 30 980 Ft/pár (Marta Meisels Jewelry) Jessica menyasszonyi cipő 26 900 Ft (G. Westerleigh)

Pánt nélküli szett: melltartó 11 990 Ft, F, alsó 6490 Ft (Intimissimi)

EEgyedi d készítés ésű, és ű,, ű különleges ezüs züs ü t fülbevaló ( (Vergina, g , www.vergina.hu)

WTAu-141 Feltűnő formavilágú, mégis rendkívül kifinomult stílusú, többszínű karikagyűrű pár, a nőiben egy princess („hercegnő”) p g csiszolású drágakővel. g Ára Swarovskival foglalva: g ~206 320 Ft/pár Ára g gy gyémánttal y foglalva: g ~242 620 Ft/pár p (FEIL)

118 BIG DAY

118-119 ekszerbazar wk KL.indd 118

2016.06.02. 11:53:01


BAZÁR Adele menyasszonyi cipő 25 500 Ft (G. (G Westerleigh)

Elegáns, finom kidolgozású menyasszonyi ékszerszett: nyaklánc és fülbevaló fehér gyöngyökkel és briliáns csiszolású cirkónia kristályokkal díszítve. Platina bevonattal, nikkelmentes, bőrbarát fémötvözetből készült. 9990 0 Ft (Marta Meisels Jewelry)

WTAu-348 Figyelemfelkeltő kialakításának, amelynek köszönhetően még inkább dominál a kétszínű arany váltakozása, ez a gyűrűpár igazán népszerű választás ma a párok körében. A női modellt 4 darab briliáns csiszolású drágakő c g teszi még g ragyogóbbá. gy g Á Ára ra a Swarovskival Swar vskival foglalva: g ~287 360 FFt/pár Ft/pá p r Ára gyémánttal foglalva: ~317 360 Ft/pár (FEIL)

WEXEAu-28 Klasszikus kialakításának köszönhetően méltán az egyik legnépszerűbb modell a hölgyek körében ez a szépség, ráadásul mivel a központi drágakövet minden oldalról biztosan tartja a foglalat, viselőjét sem zavarja a mindennapi tevékenységek végzésében. g Ára Forevermark gyémánttal: ~11 314 274 Ft (FEIL) ~

Virágos melltartó 3490 Ft (F&F)

SOLEIL E Egyedi, di élethű, él hű kézzel ké l illesztett selyemvirágok találhatók a táska rejtett, bújtatós pántján, az esküvő hangulatával / évszakkal egyeztethető stílusban. Egyéni igény szerint készül ez a végletekig romantikus valódi bőrtáska. Tökéletes kiegészítője T egy vingate / bohó menyasszonyi ruhának. Mérete: 30x17x5 cm 35 000 Ft (Marie Anne Design gn)

Ezüstszínű szandál 5990 Ft F (Deichmann)

Virágos alsó 1690 Ft (F&F)

WEXEAu-55 A központi, briliáns csiszolású Forevermark gyémántot úgy veszi körbe a többi 12 darab drágakő, akár egy virág szirmai. Feltűnő, örök divatos darab, bármelyik hölgy szívesen viselné. Ára Forevermark gyémánttal: ~794 885 Ft (FEIL)

A TÖKÉLETES RUHA KIVÁLASZTÁSA MELLETT NE FELEDKEZZ MEG A CIPŐRŐL, ÉKSZEREKRŐL , TÁSKÁRÓL ÉS FEHÉRNEMŰRŐL SE. EGY-EGY KIFINOMULT FÜLBEVALÓ, KARKÖTŐ VAGY NYAKLÁNC FOKOZZA OK KOZZA ESKÜVŐI MEGJELENÉSED MEGJELENÉSEED MAGASZTOS HANGULATÁT.

Harisnyakötős szett melltartó: 11 990 Ft, alsó 5490 Ft,

Kézzel készült szépséges, romantikus, virágos stílusú menyasszonyi hajpánt gyöngyökkel és kristályokkkal díszítve, nikkelmentes es fémből, 12 890 Ft (Mart rta Meisels Jewelry))

(Intimissimi)

Greta G eta menyasszonyi men ass on i cipő 23 500 Ft (G. Westerleigh)

Fehér- és sárga arany nyaklánc briliánsokkal és egy darab ametiszttel díszítve 276 000 Ft (Karl Ékszer)

Party peep-toe 7990 Ft (Deichmann)

NS2-4135 ékszerszett 17 900 Ft (CubicZirconiaékszerszett) (G Westerleigh) (G.

Egyedi készítésű, különleges ezüstlánc (Vergina, www.vergina.hu) FMkgy-004 Diszk kréten süllyesztett Forevermark gy yémántot láthatunk ennél a karikagy yűrűnél, ahol a gyémánt egy síkban helyezk kedik el a gyűrű felületével. Ezt az időttlen formavilágú darabot még unokáink is szívesen fogják gj viselni. Ára Ára Ár a Forevermark k gyémántt gyémántta gyémánttal gyémánttal: gyé émánttal: ~439 439 143 Ft/pár p (FEIL)

BIG DAY 119

118-119 ekszerbazar wk KL.indd 119

2016.06.02. 11:53:28


FONTOS, HOGY BÁRMELYIK TESTRÉSZEDET SZÉPÍTENÉD, NE ISMERETLEN SUFNISZALONOKBA MENJ, HANEM VÁLASSZ ELLENŐRIZHETŐ, ISMERT CÉGET VAGY ÁLTALAD RÉGEBBEN ISMERT SZAKEMBERT. MOST BIZTOSAN NEM FÉR BELE, HOGY A HOZZÁ NEM ÉRTÉS NEGATÍV KÖVETKEZMÉNYEIT JAVÍTSD! UGYANÍGY AZ IS LÉNYEGES, HOGY NE MOST VEZESS BE DRASZTIKUS, ÚJ VÁLTOZÁSOKAT!

120 BIG DAY

120-121 beauty.wk KL.indd 120

2016.06.02. 11:55:30


BIG DAY BEAUTY KÉSZÜLJ MENYASSZONYNAK…

Van még rá idô! Szöveg: Patkó Ágnes • Fotó: So Sasssi

NYÁRI ESKÜVŐT TERVEZTEK? BIZTOSAN SOK SZERVEZNIVALÓTOK MARADT MÉG A NAGY NAPIG! HA MÁR MEGVAN A HELYSZÍN, A RUHA, A MENÜ ÉS A DEKOR, JÖHET A LEGFONTOSABB DOLOG: A MENYASSZONY SZÉPSÉGE… HA EDDIG NEM IS KÉSZÜLTÉL TUDATOSAN, NE AGGÓDJ, SZÁMTALAN LEHETŐSÉG VAN, AMELYEKKEL AKÁR 1-2 HÓNAP ALATT TOPFORMÁBA KERÜLHETSZ! FESZES, KARCSÚ IDOMOK A ma elérhető testkezelések választéka olyannyira széles, hogy ember legyen a talpán, aki nem talál magának valót. Bár a menyasszonyi ruhádban nyilván nem mutatod meg minden kidolgozott testrészedet, de ne feledkezz meg a nászútról sem! Ráadásul valószínűleg alig van olyan menyasszony, aki ne szeretne fogyni az esküvőjére! Ha nem is kell fogynod, lehet, hogy feszesebb, simább bőrre vágysz, és biztosan megszabadulnál a narancsbőr minden kis jelétől. És gondoltál már arra, hogy a pánt nélküli ruhában a karodat is mindenki látni fogja? Esetleg a dekoltázsoddal van problémád? A MEGOLDÁS: jobb testkezelő szalonokban nagy választékban találsz kezeléseket, és az ott dolgozó szakemberek részletes állapotfelmérés után segítenek kiválasztani a neked valót az időigény és a célok alapján. Ezeket a kezeléseket ugyanis kúraszerűen érdemes igénybe venni, általában heti 1-2 alkalommal. Az ultrahangos, elektromos, vákuumos eljárások és a testtekercselések karcsúsítanak, javítják a narancsbőr tüneteit és feszesítik a bőrt a hátralévő idő alatt akár 1 ruhaméretet is csökkentve. A feszesítő kezelések a karra is jó hatást gyakorolnak, és a tokát is eltüntethetik.

giát válthat ki, vagy irritálhatja a bőrt! Ugyanígy nincs már sem idő, sem alkalom a dermabráziós kezelésekre, amelyek ugyan megszépítik a bőrt, de napsütéses időben tilos az alkalmazásuk. Ha szükséges az arctisztítás, akkor se essen egy hónapnál közelebb a nagy naphoz. Inkább a szelídebb kezelésekre fog esni a jó kozmetikus választása is: a hidratáló, ápoló, feltöltő készítmények hatásfoka növelhető ultrahanggal, elektromos impulzusokkal, és kúraszerűen alkalmazva eltüntetik a felszíni ráncokat, ragyogást adnak a bőrnek. BIG DAY-TIPP: ne feledkezz meg az ajkaidról sem, hogy selymesek legyenek, radírozd le óvatosan az érzékeny bőrt, és ápold gondosan növényi alapú ajakbalzsammal. A mi kedvencünk a sheavaj, amely hidratál és nyugtat is!

FEHÉR FOGAK

Sajnos még ma is előfordul, hogy a tökéletesen megtervezett esküvőn a menyasszony lélegzetelállító ruhában vonul az oltár elé, a sminkje és a frizurája is gyönyörű, a mosolya azonban nem ragyogó fehér. Látogasd meg fogorvosodat minél hamarabb! Első lépésként távolíttasd el az esetleges fogkövet. Ezek után beszéljétek meg a fogfehérítés kérdését: hogy szükséges-e, és hogy a hátralévő időben milyen megoldások léteznek. GYÖNYÖRÛ KEZEK FONTOS, hogy ne kezdj otthon valamilyen interneten olvaÉS LÁBAK sott kúrába, mert lehet, hogy fehérebbek lesznek a fogaid, de Azt gondolnád, ezt elég az utolsó pillanatra hagynod? Ha már súlyosan károsodhat a zománc. A legjobb és leghatékonyabb így alakult, rendben, de ha van még egy kis idő, nem árt előtte mindig a rendelőben végzett, hidrogén-peroxidos hatóanyaggal többször elmenned egy szakemberhez, különösen, ha ez nincs végzett kúra, esetleg az oxigén segítségével működő módszer. benne a szépségápolási rutinodban. A pedikűrös például ha A kezelés után a fogzománc fehérebb lesz, de nem árt tudnod, vastagabb bőrkeményedést talál a lábadon, nem biztos, hogy az első alkalommal teljesen el tudja távolítani. Beszéld meg vele, hogy a tömések, pótlások nem fehérednek általa! Ha tehát láthogy a száraz bőr ápolására milyen otthoni megoldásokat ajánl ható helyen van ilyened, gondold át, hogy most van-e itt az ideje a fehérítő kezelésnek. kézre és lábra. A mindennapi gondos ápolás már néhány hét alatt látványos eredményt hoz: a radír és a krémek használatától selymes lesz a bőr. HAJKORONA A MAXIMUMON A kezed ápolására is hagyj elegendő időt. Az esküvői manikűr Sok lány már jóval az esküvője előtt növeszteni kezdi a haját. Ha nagyon fontos, hiszen például a gyűrű felhúzásakor mindenki te is ezt tetted, valószínűleg már nagyjából el is érted a kívánt a kezedet fogja nézni. Éppen ezért nem árt, ha ebből is készül hajhosszt. De vajon hogyan viselte hajad a ritkább vágásokat? próba (akár a sminkből), ha megbeszélitek, és kipróbáljátok, Alapszabály, hogy a törött végű hajnál sokkal szebb a rövidebb! milyen stílust, esetleg színt választotok! MÉG IDŐBEN ügyelj arra, hogy mindig ápolt legyen a hajkoronád, és megfelelő kezelést kapjanak a hajszálak. A hátralévő időben is sokat javíthatsz állapotán: az esetleges hibák, mint RAGYOGÓ, FIATAL ARC a korpásodás, töredező végek, fénytelen külső jól és gyorsan Rendszeresen jársz kozmetikushoz? Ha igen, akkor nem lehet kezelhető. A fodrászoddal egyeztetve akár heti kétszer is feltenagy baj, hiszen valószínűleg már az elmúlt hónapokban is hetsz otthoni pakolást. sokat foglalkoztatok azzal, hogy a bőröd a nagy napon tökéleHa festett vagy melírozott hajad van, ne pont az esküvő előtti tes legyen. Ha mégsem így van, akkor sincs veszve semmi: egy napon frissítsétek a színt, és ne most próbálj ki új árnyalatointenzív hidratáló, feszesítő kezeléssorozatra például lehet még kat sem! idő. Itt is fontos, hogy semmilyen kezelést ne vállalj, ami aller-

BIG DAY 121

120-121 beauty.wk KL.indd 121

2016.06.02. 11:55:37


BEAUTY

LÉGY NAPRAKÉSZ! 5 B OMB A JÓ T I P P

Szöveg: Pálmai Alíz • Fotó: Anna Campbell

ÚGY ÉRZED, NEM VAGY A LEGJOBB FORMÁBAN? SEGÍTSÉGÜNKKEL MÉG IDEJÉBEN ELKEZDHETED AZ ÁTALAKULÁST, HOGY KÍVÜL-BELÜL TÖKÉLETES LEHESS AZ ESKÜVŐDÖN ÉS A NÁSZUTADON EGYARÁNT. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE KÖVESD A TANÁCSAINKAT, ÉS ÉREZNI FOGOD A VÁLTOZÁST!

1. LÉGY ELŐRELÁTÓ! Az a legfontosabb, hogy lenyűgöző legyen a tested a nagy napra, és persze életed legjobb nyaralására, a nászútra. Körülbelül 4–6 heted van arra, hogy a bőrödet tökéletes állapotba hozd. Ha ilyen végeredményt szeretnél, ügyelj arra, hogy az esküvőd előtt időben elkezdd a különleges bőrápolást.  FONTOS! Ne feledd a rendszerességet!

122 BIG DAY

122-123 napozas 8 oldal.wk KL.indd 122

2016.06.03. 8:56:48


2. SZÜLESS ÚJJÁ! Hetente kétszer használj bőrradírt, hámlasztó tusfürdőt, de az is elég, ha lufaszivaccsal minden fürdéskor átdörzsölöd az egész tested. Kend be magad rendszeresen hidratálóval, hogy igazán egészséges legyen a bőröd, és tetőtől talpig ragyogjon.  FONTOS! A hetente egyszer beiktatott infraszaunázás csodákra képes!

3. LÉGY FESZES! A test bőrét nagyon nehéz feladat ismét üdévé varázsolni. Ha az esküvőd előtt egy igazán hatásos bőrmegújításra vágysz, válassz a sokféle testkezelés közül! Maximum másfél órát vesznek igénybe, és az eredmény leírhatatlan! A kezelés végére érezni fogod, hogy a lelked teljesen ellazul, a tested pedig újjászületik. Az eredmény hosszú ideig megmarad.  FONTOS! Mindenképpen egyeztess előtte a testkezelővel, hogy mit ajánl neked személyre szabottan!

SZERINTED MELYIK AZ IMPLANTÁTUM?

TESTÁPOLÓ KRÉMET NE KENJ AZ ARCODRA. KRÉMEZD BE ELŐBB A TESTED, MAJD ALAPOSAN MOSS KEZET! HA A NAGY MELEGBEN NEM KEDVELED A NEHÉZ KRÉMEKET, AKKOR VÁLASSZ KÖNNYŰ TEXTÚRÁJÚ SPRAY-T! 4. MUTASD MEG! Lélegzetelállítóan akarsz kinézni a tengerparton? Hordj olyan talpú papucsot, amely segít megdolgozni az összes lábizmodat. Ezenkívül ne felejtsd el a szőrtelenítést, a barnítást és a hidratálást se.  FONTOS! Ha otthon szőrtelenítesz, vegyél előtte egy meleg fürdőt, hogy a szőrszálak felpuhuljanak. Semmiképpen se hagyd az esküvő napjára.

5. RAGYOGJ! Akárki akármit mond, tény, hogy a napbarnított bőrszín egészségesebbé, fiatalosabbá és karcsúbbá varázsol. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön feküdj ki hosszú órákra a napra, de megfelelő védelemmel semmi akadálya egy kis napfürdőnek. A legmodernebb barnítókrémek segítségével simább és ragyogóbb lehet a bőröd, mint valaha, sőt a narancsos szín helyett inkább a méz árnyalatát kölcsönzik. A krém egyenletes színt ad, ami a fotókon is meglátszik majd. A nagy nap előtt bronzos árnyalatú krémmel kend be a bőröd, vagy keverd össze a barnítót a testápolóddal, így elérheted azt is, hogy a nászutad első napjaiban nem te leszel a legfehérebb a tengerparton.  FONTOS! Ha még nem használtál soha önbarnítót, használj lemosható krémet. Ha mégsem ilyenre gondoltál, próbálj ki valami teljesen mást, például ezt: keverj össze nagy szemű tengeri sót pár csepp citromlével, és gyorsan dörzsöld át vele a tested, majd alaposan öblítsd le.

122-123 napozas 8 oldal.wk KL.indd 123

Smile Forever Kedvezményes Fogászat és Implantológia A nagy napot akár több ezer óra készülődés is megelőzheti. A házasulandók keresik a tökéletes virágost, fodrászt vagy cukrászt is, és számos fontos döntést kell meghozni pár hónap alatt annak érdekében, hogy minden a lehető legszebb legyen. A nagy napról készül számos fotó és videó is, így nem szabad megfeledkeznünk fogaink állapotáról sem! Foghiány esetén tökéletes megoldás lehet az implantáció, azonban ennél a beavatkozásnál kiemelten fontos, hogy időben elkezdődjenek a kezelések. Gyógyulással együtt erre számítsunk kb. 4-6 hónapot! Implantátum segítségével történő fogpótlás készítése minden foghiányos állapotban javasolható, az egy fog hiányától a teljes állcsont rehabilitációjáig. Mindenkinek javasolt, aki nem szeretné meglévő, esetleg teljesen ép fogait lecsiszoltatni a hagyományos hídpótlás készítéséhez. A jó döntéshez, a nagy naphoz, a tökéletes mosolyhoz mi is szeretnénk hozzájárulni, így fogászati vagy implantációs beavatkozásához várjuk megtisztelő érdeklődésedet!

Elérhetőségeink: Tel.: +36 1 780 6037 www.smileforever.hu 2016.06.03. 8:56:55


124 HIRD HomeoNatura.indd 124

2016.06.03. 15:45:24


BEAUTY HAJ: Kozák Evelyn esküvőifrizura-stylist, Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon Edina frizuráját úgy készítettem el, hogy tökéletesen harmonizáljon a fotózás, a környezet és a ruha stílusával. Olyan laza hullámokat szerettem volna, amelyek megidézik a víz fodrozódását, miközben könnyed, romantikus hatást keltenek. Edina frizuráját a L’oreal Professionnel Fix Design Lakkjával rögzítettem, mely így hosszú órákon át tökéletes maradt, mégsem tűnt merevnek. Munkám során mindig figyelembe veszem a menyasszony egyedi kéréseit, és ezeket alakítom a ruha-esküvőkiegészítők stílusához és a legfrissebb trendekhez. www.szaboimre.hu

KULCSÁR EDINA Fotó: Andráska Krisztián Menyasszonyi ruha: Salon D’Ange

Ékszer: Karl Jewel

SMINK: Kutasi Mariann Make Up Artist Edina természetes szépségét emeltem ki, igazodva a ruha és a frizura könnyed és elegáns stílusához. Catrice Prime and Fine Szépítő Primert és a Catrice Velvet Finish Alapozót használtam. A primer ragyogóan szép, tónusában is egységes bőrt varázsol, melyre tökéletesen illeszkedik az alapozó. A végeredmény bársonyosan matt, hidratált arcbőr. Az alapozás után finom arckontúrozással folytattam, a halántékra és a szemöldökcsontra bézs highlightert használtam, majd az orcákra egy kevés barackos pirosítót tettem. A szemsminknél a szem felső vonalát emeltem ki, a belső részre egy magas fényű, gyöngyházas lazac szemhéjpúdert satíroztam össze natúr földszínekkel, majd egy klasszikus tusvonalat húztam. Szempillaspirál után soros műszempillával tettem még kifejezőbbé Edina tekintetét. Az ajkakra krémes állagú natúr rúzst és egy kevés Ajakdúsító Szájfényt tettem. Végezetül mattító púdert használtam a T-zónára és egy ásványi anyagokat tartalmazó púdert (High Glow Mineral Púder) az arc többi részére. Facebook: Kutasi Mariann Make Up Artist

Sztárstílusban KEDVENCEINK SEGÍTSÉGÉVEL IDÉN SEM MARADHATSZ LE AZ AKTUÁLIS SMINKTRÜKKÖKRŐL ÉS FRIZURATRENDEKRŐL. LESS EL NÉHÁNY LÉPÉST, ÉS TÜNDÖKÖLJ ÚGY, MINT A LEGNAGYOBBAK!

BIG DAY 125

125-128

smink beauty magyar.wk KL.indd 125

2016.06.03. 15:34:10


BEAUTY SMINK Heizer Anita sminkmester

KISS DANIELLA Fotó: Bell Studio-Esther&Gabe Menyasszonyi ruha: Héjja Trend Line Csokor: Ceffa Virág

Daniellát már sokszor sminkeltem, így jól ismerem gyönyörű arcát. Arctisztítás és hidratálás után mattító bázist tettem fel, mely megakadályozza a bőr zsírosodását, kifényesedését. Ez a nyári esküvőknél elengedhetetlen lépés! A vékony alapozást transparent (átlátszó) púderrel fixáltam. Az arccsont fölé és az orrcsúcsra highlighter került, mely most fénykorát éli, és nagyon trendi. A szemöldököt sötétbarna ceruzával és porral formáztam, majd a szemsminkhez egy rózsaszíneslilás-barnás kombót álmodtam meg, melyet a virágos ruha ihletett, és Daniella gyönyörű zöld szemét is kiemelte! Egy rövidebb tusvonallal és műszempillával vált igézővé a tekintete. Végül meleg rózsaszínes pír az orcákra, és rózsaszín matt tartós rúzs került az ajkakra, pici szájfénynyel megkoronázva. Az esküvői sminkeknél különösen fontos a fixálás utolsó mozzanatként, mely tartóssá teszi a sminket. +36 70 500 4702

HAJ: Simons Wedding Art Katona Szilvia Mivel Daniella haja önmagában is gyönyörű, ezért az első ruhához illően csak laza, természetes hullámokat készítettem, hiszen egy hullámos hajzuhatag akár önmagában extra díszítés nélkül is lehet ünnepi, ha kellően vastag szálú, egészséges és fényesen csillogó alapanyagból készül. A második frizuránál félig feltűzést választottam. Még mindig a legnépszerűbb esküvői frizurának számít a konty, melynek számtalan variációja létezik. Én a megfelelő konty kiválasztásánál figyelembe veszem a menyasszony arc- és fejformáját és persze a személyiségéből áradó kisugárzást. Emiatt esett a választásom egy kicsit dívásabb kontyra, ami nagyon szépen megmutatta modellem gyönyörű arcát. www.simonsweddingart.hu

126 BIG DAY

125-128

smink beauty magyar.wk KL.indd 126

2016.06.02. 11:59:59


BEAUTY SMINK: Schlovicskó Kata sminkmester Evelin nagyon szép fiatal lány, szinte minden smink jól áll neki. A fotózás során egyeztettünk, és úgy gondoltuk, a szép természeti hátterek mellé egy finom, viszszafogott, lágy smink illene jól. Evelin napcsókolta bőréhez az Estée Lauder mattosító alapozót használtam középárnyalatban, az orcákra finom barackos árnyalat került. A szemhéjszínekhez is meleg, természetes tónusokat választottunk, bézs, barna, barack, arany és bronz színekkel dolgoztam. A smink lényege Evelin ragyogó szemének hangsúlyozása, kiemelése és a fiatalos üdeség megőrzése. A szem szép finom vonalát dúsítóspirállal és soros műszempilla felragasztásával fokoztuk. Az ajakra világos matt barackos rúzst tettem fel. Nyári időszakban érdemes fixálni a sminket, így garantálható, hogy a smink egész nap tartós és matt marad! A nagy napon is fontos, hogy a menyasszony elég vizet igyon. +36 30 919 3494 www.schlovicskokatalin.hu

SZALAI EVELIN Fotó: F. Tóth Gábor Menyasszonyi ruha: Ildikó Studó

HAJ: Kulcsár Noémi Az esküvői trendek oszlopos tagjaként számon tartott loknik a 2016-os esküvőistílus-palettáról sem hiányoznak. Evelin számára több változatát készítettem, de mindegyiknek ez a laza, loknis alap szolgált bázisként, amelyet közepes erősségű hővédő használata után készítettem. Evelin arcvonásaihoz kifejezetten illik, ha kicsit megemelem a hajtöveket, illetve tupírozást vagy oldaltűzést alkalmazok. A hajtömeget átfésültem, majd tupíroztam, végül pedig erős hajlakkal fixáltam Evelin frizuráját. A klasszikus hullámok, laza oldaltűzés és lágy fonat a kicsit glam rockostól az elegánson át a modern megjelenésig biztosította Evelin frizurájának variációit. +36 20 316 8098 www.magdiszepsegszalon.hu

BIG DAY 127

125-128

smink beauty magyar.wk KL.indd 127

2016.06.03. 15:34:31


BEAUTY A kifogástalan smink titka, hogy ne kelljen aggódnod a bőröd állapota miatt! Hibátlan bőr last minute a BD-vel! 3 hónappal előtte • Ha van problémás bőrfelületed, egyeztess bőrgyógyásszal a teendőket illetően. Fektess egy kis pénzt a megfelelő kozmetikumokba, hogy elérd a tökéletes ragyogást. 2 hónappal előtte • Ha a bőrödnek extra segítségre van szüksége, fixálj le néhány időpontot a kozmetikusodnál. Ezt követően pedig gyűjts össze néhány képet neked tetsző make upokról, és vigyél egyet a ruhádról is a sminkpróbára. 1 hónappal előtte • Tartsd magad szigorúan a bőrápolási kúrákhoz, és foglald le a manikűröst, pedikűröst (és az egyéb szolgáltatásokat) az esküvőd előtti hétre! 1 nappal előtte • Igyál sok vizet, és kerüld az alkoholfogyasztást! Készíts össze mindent, amire szükséged lehet, és feküdj le korán, hogy másnap kipihenten ébredhess.

HAJ: Novák Adrien hairstylist

SMINK: Papp Gabriella/MAC

Novák Adrienn fodrász és kontymester régóta szépíti a menyasszonyokat, akár az esküvő helyszínén is, számára ez az év legszebb időszaka. Gyakran láthatjuk keze nyomát fotózásokon, forgatásokon is, Mohamed Fatimával, Danics Dórával, Sári Évivel, Kocsis Korinnával, Rácz Gergővel, és más hírességekkel is dolgozott már együtt. Danics Dóra kontyot kapott a mestertől: az oldalra tűzött klasszikus frizura kiemeli természetes szépségét. A frizura elkészítésében a Wella Professional Eimi finish termékei segítettek. Évi hajából laza hullámok készültek, a különleges ruhák mellé nem kellett a túl szigorúan megkomponált haj. Bogi rövid haját hajsütővastól lett kicsit kócosabb, mégis rendezett. A tövét megemelve, a végén összeborzolva Wella Eimi zselével tartós és látványos lett a frizura. 6000 Kecskemét, Jókai utca 28. +36 30 66 16721

A MAC sminkmárkát ismerők régóta tudják, hogy kedvenc szalonjukban mindig megismerhetik a legfrissebb trendeket, hiszen a kifutókon sem ritka vendégek a MAC sminkesei. Náluk az eladók is képzett szakemberek, így ha ők adnak tanácsot, biztosan nem tévedsz a vásárlásnál, és meg is tanulhatod, mit hogyan használj. Érdemes az esküvődre, a nászútra, fontos eseményekre vagy akár a hétköznapokra is az ő termékeiket használni. A három menyasszony sminkjében szintén a legfrissebb trend szerint készült az alapozás és a bőrkép kialakítása: a ragyogást még intenzívebbé teszi a highlight az arccsonton, orrnyergen és a kupidóíven. Idén csak a szem vagy a száj a hangsúlyos: ha a szemet, akkor a kék és zöld különböző árnyalataival, ha a szájat, akkor pirossal és pinkkel emelhetjük ki. pappgabriella.pg@gmail.com

SÁRI ÉVI, DANICS DÓRA, SIMON BOGI Fotó: F. Tóth Gábor Menyasszonyi ruha: Lovász Irén Ékszer: Marta Meisels Jewelry

128 BIG DAY

125-128

smink beauty magyar.wk KL.indd 128

2016.06.02. 12:00:23


BEAUTY

VEDD & VIDD! Ragyogj a Catrice-szal! A Catrice tavaszi\nyári újdonságaival bármilyen alkalomra elegáns, gyönyörű sminket készíthetsz magadnak. A Catrice széles választéka lehetőséget biztosít a hétköznapi, mindennapos és az esti, füstös smink elkészítésére is. A tartós sminkhez elengedhetetlen a megfelelő alapozás. Az alapozó felvitele előtt mindig érdemes hidratálni az arcbőrt, ezzel megelőzve a bőr korai öregedését. Ehhez használd a Prime and Fine Szépítő Primert, majd következhet az alapozó. Az alapozás után jöhet a kontúrozás a Catrice Kontúrozó Palettával. Sokan tartanak a kontúrozástól, mert túl erősnek gondolják, valójában azonban nagyon finoman is lehet kontúrozni, mellyel csupán kihangsúlyozzuk az arc karakterét, szépségét. A szemre egy többszínű palettát használva akár a visszafogott, akár a füstös smink könnyen elkészíthető, amihez használd a Sand Nudes Szemhéjpúder Palettát. Végezetül dobjuk fel a sminket egy enyhén csillogó, visszafogott pirosítóval és egy hozzá illő, tartós ajakrúzzsal.

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A SZEZON LEGNÉPSZERŰBB ÚJDONSÁGAIT, AMELYEKKEL GARANTÁLTAN GYÖNYÖRŰ LESZEL A NAGY NAPON!

A Garnier megalkotta az első olajjal dúsított micellás sminkeltávolító vizet, mely hatékonyan távolítja el a vízálló és tartós sminket, miközben gyengéd marad az érzékeny bőrhöz is. A 3in1 technológiának köszönhetően egyetlen mozdulattal távolítja el a szennyeződéseket és a sminket az arcon, szájon és a szemeken egyaránt, továbbá nyugtatja a bőrt.

Drámai belépő A nő egyik legnagyobb fegyvere a tekintete, amivel bármit megszerezhet, amit csak akar. A Maybelline ennek érdekében alkotta meg az első csésze sörtéjű push up szempillaspirált, a The Falsies Push Up Dramát, amivel egyetlen mozdulattal elérhető a műszempillahatás. A különleges kialakítás 45 fokos szögben emeli meg a pillákat egészen a belső szemzugig, míg gazdag formulái látványosan dúsítják azt. The Falsies Push Up Drama (Maybelline)

A Max Factor készítői megálmodták az új Max Factor Colour Elixir Marilyn MonroeTM kollekciót, melyben négy árnyalat közül választhatsz. A Marilyn Ruby Red a színésznő kedvelt árnyalata volt, a Marilyn Sunset Red tónusa remek a nap csókolta arcbőrhöz, a Marilyn Berry a hideg bőrtónushoz, és a Marilyn Cabernet az egzotikus bőrűek számára ajánlott. Max Factor Colour Elixir Marilyn Monroe™ (Max Factor)

Tündökölj nyáron is

A sminkeltávolítás bajnoka

Kétfázisú micellás víz 3in1 (Garnier)

A csókos ajkakért

Mesteri kontúrok A tökéletes kontúrozás ma már nem csak a sminkmesterek kiváltsága. A L’Oreal Infaillible Sculpt arckontúrpaletta két egyszerű lépésben tökéletesíti vonásaid. A világosabb színárnyalat intelligens pigmentekkel és bőrfelszín-kiegyenlítő hatással alkot könnyű, tartós bázist a kontúrozáshoz. A paletta sötétebb árnyalata pedig segít a formázásban, és árnyékoló hatásával keskenyebbnek láttatja arcodat. Infaillible SCULPT PALETTE / Arckontúr paletta (L’Oréal)

Ragyogó arcpír A tökéletes kontúrozás után a L’Oreal Blush Sculpt forradalmian új ombre arcpirosítója koronázza meg megjelenésed. A termék sokoldalúságának köszönhetően használhatod külön-külön a színeket, de a ragyogó végeredmény érdekében próbáld ki a színhármas együttes alkalmazását. A Soft Sand, Nude Beige és Soft Rosy árnyalatok közt te is megtalálhatod a hozzád legjobban illőt! Trio Ombre Blush (L’Oreal)

Nyáron is szereted a glamúros életérzést közvetíteni? A MAC mesteri innovációja lehetővé teszi számodra, hogy a legforróbb napokon se kelljen lemondanod az erőteljes sminkről. A 15 árnyalatból álló Retro Matte Liquid Lipcolour folyékony rúzs intenzív színeivel folyékony-bársonyos érzetet garantál, miközben matt színorgiát ad ajkaidnak. Párosítsd hozzá a 12 árnyalatból álló Soft Serve szemhéjpúder családot, ami csomómentes fedést biztosít, és gyengéden siklik a szemhéjadon. Soft Serve szemhéjpúder, Retro Matte Liquid Lipcolour (MAC)

A napozás új innovációja Az Eucerin® Sun termékcsalád idén két izgalmasan új taggal bővül, amelyek kifejezetten az arcbőr védelmére hivatottak. Az Eucerin® Sun Anti-age véd a napsugárzás okozta bőröregedés és bőrkárosodás ellen, miközben intenzív és hosszan tartó hidratálást biztosít, akár nappali arckrémként is funkcionálva. A másik újdonság, az Eucerin® Sun színezett napozókrém véd a napégéstől és a nap káros sugaraitól, matt arcbőrt eredményezve. Anti-age napozó krém, 50 ml, Sun színezett napozókrém arcra, 50 ml (Eucerin®)

BIG DAY 129

129 beauty bazar.wk KL.indd 129

2016.06.03. 15:44:24


SHOPLIST 3. WEDDING POP-UP BAZÁR KIÁLLÍTÓI LISTA • Miss Lulli Dekor • Körmendy Szomorú Kata • Brody Studios • Salon D’Ange • Polg Art Foto • Marton Botond Photography • Székely György Photography • Photo SPS Sipos Zoltán • Soós Bence Esküvői Drón • Brillara esküvőszervezés • Bárkányi Móni ceremónia mester • Deák Viktória szertartás vezető • Libri könyvkiadó • AS Játékvilág Kft. • Smile Forever Dental Technik • Murvai Eszter air brush sminkmester • DJ Pikszy • Szabó Imre Hair & Beauty • Szalonok • Sütimester

• VN Design • Heels cipő • JÁDE Virág & Dekor • GRN Design Dekor • Hangulatvarázs lufi dekor • Csilla Origami • Poppie&Co Event and Design • Panka kertje • Air Design Studió • Golden Choco Egg – Főnix Kft. • Csodaszappan • Lovebird Wedding Design • Marangona • Desszert Neked • Anderella Wedding Boutique • Nagy Ágota • Csipkelengye • Vergina ékszerek • Marta Meisels Jewelry • Ékszergödör • Mártogatós pop up Szósz • Bisztró • Dollyshop by Le Petit Tom

• Amerikaiszek.hu | amerikaiszek.hu • ArtDeco | www.artdeco.com • Bell Foto Stúdió | www.thebellweddings.com • Blue Ride Zrt. | www.blueride.hu • Bolka Bonbon | www.bolka.hu • Budapest Hostess VIP | www.portfoliofotos.hu • Candy Four Kft. | shop.candyfour.hu • Ceffa Virág | www.ceffavirag.hu • Cottage Vintage | www.facebook.com/vintage.cottage10 • Czakó Balázs fotó | www.czakobalazs.com • Csekő Kávéház | www.csekokavehaz.hu • Csokicsel köszönetajándék | www.csokicsel.hu • Deichmann cipő | www.deichmann.com/hu • Difiori Virágszalon | www.difiori.hu • Duisberg háztartási gépek | www.duisberg.hu • Edit Virág Varázs | magicart.hu • Elite Fashion | www.elitedivat.hu • Elith Design Ékszer | www.eujewel.com • Feil Gold Star Kft. | +36 30 681 6784, www.karikagyurugyarto.hu • Forgách kastély | www.forgachkastely.hu • Golden Choco Egg | www.goldenchocoegg.com/hu • Grand Hotel Galya | www.grandhotelgalya.hunguesthotels.hu • Hármas HatárHegyi Hangár | www.hhhh.hu • Heizer Anita sminkmester | +36 70 500 4702 • Héjja Trend Line | www.hejja.hu • Himo Pic | www.himopic.com • Homeonatura Kft. | schusslerkozmetikumok.hu • Horváth Cukrászda | www.horvathcukraszda.hu • Ildikó Esküvői Ruhaszalon | www.ildikostudio.hu

• Virágzó Magnólia • Jónás Anna menyasszonyi ruha • Desis – Design Sisters • Elite Fashion • The Strawberry Project Budapest • Popcorn bár • Mandy virág- virág és dekor • Sonnette workshop – egyedi ékszerek • Villa Bogart • Nefi dekor • A rendezvény hivatalos fotósa: Köő Adrien • A rendezvény háziasszonya: Geszler Dorottya • Modell ügynökség: VIP Budapest • Hostess és Modellügynökség • Élő zene: Stahl Barbara és Havai Gábor

• Imori Virág-Enteriór | +36 1 239 3687, www.imori.hu • Instrument Party eszközbérlés | instrumentparty.hu • Karczag Dániel Fotó | www.danielkarczag.com • Karl Ékszer | karl-ekszer.hu • Kastély Hotel Sasvár | www.khs.hu • Keresztúri Podmaniczky Kastély | www.podmaniczkykastely.hu • Köő Adrienn | www.kooadrien.hu • Körmendy-Szomoru Kata | menyasszonystylist.hu • L’Oreal | www.loreal.com • Lili Dekor | lilidekor.hu • Lovász Márta Divattervező | www.lovaszmarta.hu • MAC | mac-cosmetics.hu • Magdi Szépségszalon | www.magdiszepsegszalon.hu • Marta Meisels Jewerly | www.ekitoekszerek.hu • Max Factor | www.maxfactor.com • Nobilis Pálinka | www.nobilispalinka.hu • OTP Travel | www.otptravel.hu • Örsbusz Kft. | orsbuszkft.hu • Pámo Chiavari Kft. | www.chiavariszek.hu • Pictorial Photo | pictorial.hu • Portum Lines Kft. | www.hajoznijo.hu • R-A Marketing Kft. | www.gyemant.hu • Roll Photo | www.rollphoto.hu • Salon D’ANGE | Csikós Anikó, +36-30 262-4987, www.d-ange.hu • Schlovicskó Kata | schlovicskokatalin.hu • Simon’s Wedding Art | www.simonsweddingart.hu • Smile Forever Dental | www.smileforever.hu • Spary ékszer | www.spary.hu • Szabó Imre Hair and Beauty | www.szaboimre.hu • Sziszo Rajzolat | www.sziszorajzolat.hu • Vergina Kft. | www.vergina.hu • Westerleigh, G. | westerleigh.hu

BUSZBÉRLÉS

KISBUSZBÉRLÉS Bízza ránk nyugodt szívvel az esküvők és rendezvények vendégeinek szállítását! Ezen felül vállaljuk még: baráti, családi utazás, reptéri transzferek, zenekarok, bortúrák, sportesemények, városnéző körutak, síutak, bevásárlóutak, osztálykirándulások, céges utazások résztvevőinek szállítását.

Konkrét programra és a résztvevő személyek számától függő ajánlatot kérhet a következő elérhetőségek egyikén:

Bacsik Zoltán • 06 30 684 2867 orsbuszkft@gmail.com

130 BIG DAY

130 shoplist.indd 130

2016.06.03. 13:44:55


001-002-131-132.indd 131

2016.06.22. 9:16:44


001-002-131-132.indd 132

2016.06.22. 9:17:13

Profile for Krisztina Molnár

BD 2016 02  

BD 2016 02  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded