__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BD UNIQUE – A TÖKÉLETES HELYSZÍN, AHOL KIMONDHATOD AZ IGENT

BIG DAY Party 2016. 1. szám • 795 Ft • www.bigdayeskuvo.hu

INSPIRÁCIÓ A BOLDOGSÁGHOZ

ESKÜVŐ MAGAZIN

Romantika nélkül meghalok! GÖRÖG ZITA

NAGY NAP

2016 Kedvenc ruháink, tortáink, dekorációink, virágaink

SZÉPÍTŐ TIPPEK

a tavaszi felfrissüléshez

STÍLUS &SZERELEM SIKKES, KLASSZIKUS, RUSZTIKUS, MEGLEPŐ ESKÜVŐI VARÁZSLATOK 001-002-131-132.indd 1

2016.02.24. 9:45:48


001-002-131-132.indd 2

2016.02.24. 9:46:22


A GYÉMÁNT EGYEDI ÉS ÖRÖK, MINT A SZERELEM Sok mondás szól a gyémántokról, akár a címben idézett a gyémánt örök, akár az, hogy ez a drágakő a lányok legjobb barátja. Mindenesetre annak a lánynak, akinek az eljegyzéskor szerelme egy gyémántos jegygyűrűt húz az ujjára, biztosan örömkönnyek szöknek a szemébe. És ez az érzés még különlegesebb, ha a gyémánt a Forevermark kollekciójából való, hiszen az olyan minőséget és szépséget jelez, ami páratlan. A Forevermark esküvői kollekciója megtestesíti mindazt, amit a legfontosabb ígéret tudatni szeretne. Minden ékszer szívében egyedi Forevermark gyémánt van, és a gyémántba rejtett egyedi azonosító szám garantálja, hogy ilyen gyémántja csak egy van. A jelölés időtlen, örökre szóló szimbólumként nemcsak a gyémánt szépségét, makulátlanságát, hanem az el nem múló szeretetet is jelképezi. A szerelmespárok életének legkülönlegesebb pillanata ihlette a Forevermark jegygyűrű-kollekcióját, amelyben minden stílushoz tökéletesen illő foglalatokat találhatunk. Minden Forevermark gyémánt szívébe rejtve megtalálható az ígéret arra, hogy minden gyémántunk gyönyörű, ritka, és felelős forrásból származik. Olyan gyémánt, melyet büszkeség ajándékozni, birtokolni és viselni örökké.

GYÖNYÖRŰ, RITKA, FELELŐS FORRÁSBÓL

A Forevermark a De Beers vállalatcsoport gyémántmárkája, mely mögött tekintélyes, több mint 125 évnyi gyémántszakértői tapasztalat áll. Minden Forevermark gyémánt egy ígéretet hordoz, mely szerint a gyémánt gyönyörű, ritka és felelős forrásból származik. A világ összes gyémántjának alig 1%-a méltó a Forevermark jelölésre, ezek a legragyogóbb, legritkább és MI A 4C? Minden gyémánt a természet egy-egy páratlan csodája, és egy gyémántot majdnem annyiféleképpen lehet leírni, mint ahány gyémánt létezik a világon. A 4C osztályozási rendszert azért fejlesztették ki, hogy szabványosítsák a gyémántok jellemzőinek leírását. A 4C a gyémánt négy jellemzőjére utal: a csiszolására (cut), a színére (colour), a tisztaságára (clarity) és a súlyára (carat). Ezek a jellemzők rendkívül hasznos útmutatásként szolgálnak a gyémántok

egytől-egyig felelős forrásból származó gyémántok. Mindegyik gyémánt eredeti, kezeletlen és természetes; kizárólag előzetesen jóváhagyott bányákból származnak, konfliktusmentes területekről; csupán néhány gyémántműves csiszolhatja őket a világon – ők a szakma legjobbjai – majd kézzel kiválogatják a legkülönlegesebbeket és egyedi jelölést rejtenek el bennük, melyek kizárólag a De Beers csoport saját fejlesztésű mikroszkópjaival láthatóak. Végül a Forevermark által kiválasztott Partner üzletekben kaphatók, csodálatos ékszerekbe foglalva.

DIZÁJN ÉS INNOVÁCIÓ

A Forevermark formatervező és innovációs központja a Forevermark kreatív tervezőinek gyűjtőpontja. Milánóban, a divat, a művészet és dizájn fellegvárában található központ tervezői olyan ékszereket álmodnak meg és készítenek el, amelyek kiemelik a Forevermark gyémántok varázslatosságát. A Forevermark gyémántok önállóan vagy tetszőlegesen választott foglalattal együtt vásárolhatók meg. A foglalat lehet egy Forevermark által tervezett ékszer, vagy egy olyan ékszer, amelyet a Forevermark képviseletével megbízott ékszerész partnereink valamelyike alkotott.

megismeréséhez, ám ez mindössze négy a gyémántok leírására alkalmas számtalan kritérium közül. Tehát két azonos 4C tulajdonságokkal rendelkező gyémánt még igen sokban különbözhet egymástól. A legszebb gyémántok kiválasztásához ezért még több figyelem, még több jellemző értékelése szükséges. A Forevermark a 4C kereteit messze meghaladva értékel minden gyémántot, hogy meggyőződjön kivételesen magas elvárásainak teljesüléséről.

A Forevermark hisz az ígéret erejében: nemcsak a szépségre, a ritkaságra, a felelős forrásra tett ígéretünkben, hanem a kimondatlan ígéretben is, melyet kéz a kézben teszünk annak a személynek, akit soha többé nem akarunk elengedni. A valódi ígéret örökre szól. Egyedül a Forevermark gyémántok méltóak arra, hogy életünk legfontosabb ígéreteit kifejezzék.

003

forevermark pr B.indd 3

2016.02.23. 9:47:12


FASHION HION ET SWEET

TREND

SHOPPING

BEAUTY

DECOR 2016. MÁ ÁRC CIUS S BIG G DA AY I PAR RTY Y BD CEREMÓNIA 14 Tiffany Blue – elegáns és extravagáns A Tatai Pálmaházban Doriane Niabéval

32 Fontos az időzítés! Eljegyeztek? Gratulálunk!

36 Perfect! Beautiful! Just Right! A legjobb helyszín: személyesen nektek

40 Egy esküvő két stílusban Francia sikk és brit elegancia

72 Az ígéret a fontos, hogy egész életre tervezzünk Ada szerelemről és időzítésről

78 Esküvői helyszínelés A szokatlantól az ismeretlenig

82 Helyszínhez hangolva Tortavarázslatok

84 Menyasszonyi ruha helyszín szerint

62 Teszt Nem tudod, hol rendezd az esküvődet?

64 Fenséges esküvő Adával Edzőből menyasszony

4

004

Címlapunkon: Görög Zita

113 Ígéret és ékszer egy életre Gyűrűválasztási kisokos

114 Stílusos elegancia Magyar Haute Couture

116 Budapest, te csodás! Galia Lahav kollekciója és a főváros

Barcelona újdonságaiból

86 A hosszú házasság 9 + 9 titka A gyengébb nem titkos ereje

56 Feltörekvő szépség Veres-Kovács Petra tervei

104 Romantika nélkül meghalok

BEAUTY 122 Final Countdown 8 hónapos szépségterv az esküvőig

FASHION 88 Mindig főszereplő

125 Fókuszban a stílus Tippek fotózásainkról

Doriane Niabe más szemszögből

94 Egy karácsonyi esküvő szép lenne Dobó Ági próbaesküvője

SHOPPING 130 Mi kellhet még?

BIG DAY

tartalom.wk KL.indd 4

2016.02.23. 15:42:31


Ki mondta, hogy a tökéletes esküvő egy vagyonba kerül? A Sandals & Beaches all inclusive resortok „Csodálatos Kezdetek” esküvői csomagja minden elképzelését felülmúlja majd és ráadásul INGYENES!* Ismerje meg a Karib-térség LEGJOBB INGYENES ESKÜVŐI SZOLGÁLTATÁSÁT, és legyen részese a világ egyik legromantikusabb élményének!

A „CSODÁS KEZDETEK” ingyenes esküvői csomag tartalma: Személyre szabott esküvőszervező és esküvő tervezés, több esküvői helyszín választéka, feldíszített asztal és székek (6 főig), magenta színű virágcsokor és kitűző, kétemeletes fehér fondant torta , szükséges dokumentumok ügyintézése (a helyszínen), esküvői zene (felvételről), tanúk biztosítása, fogadás gyöngyöző borral és hideg előételekkel (kb. 30 perc), Sandals nászajándék, nászutas reggeli, romantikus vacsora a szálloda különleges éttermében, gyöngyöző borral, ajándék kép a párról (1 db), ingyenes esküvői weboldal ajándék kívánság listával, AJÁNDÉK „Wedding Moon” kupon 500 USD értékű credittel.**

005

HIRD Tensi.indd 5

2016.02.23. 15:33:50


BEKÖSZÖNTŐ

BIG DAY IMPRESSZUM Felelős kiadó: Big Day Esküvő Kft. (szerkesztoseg@bigdayeskuvo.hu) Kiadja a Flagrans-2001 Kft., a Big Day Esküvő Kft. megbízásából. Ügyvezető: Molnár Zoltán (mzoli@bigdayeskuvo.hu) Lapigazgató: Molnár Krisztina (mkrisztina@bigdayeskuvo.hu) Üzletfejlesztési és marketing igazgató: Vásárhelyi Emese (emese@bigdayeskuvo.hu) Vezető szerkesztő: Pálmai Alíz (aliz@bigdayeskuvo.hu)

Fotó: Eleven Photo – Laszlo Bodnar Photography

Szerzők: Lőrincz Csaba & Nagy Zsófia, Pálmai Alíz, Patkó Ágnes, Tóth Krisztina, Vidacs Éva Szerkesztőségi gyakornok: Tóth Krisztina Design: Flagrans

MEGÉRKEZETT A KARAVÁN!

Tervező szerkesztő: Kátai Zsolt, Kemény Gabriella Kreatív munkatárs: Ónody Boglárka

Már nem is tudom, milyen kérdés merült fel bennem a múltkor, de az biztos, hogy azonnal, automatikusan kanyarodtam az asztalom felé. Majd a gugli megmondja a választ... A számítógép fele menet pedig rájöttem, milyen fene jó dolgom van! Megnyomok pár gombot, és szinte bármire választ kaphatok. Én még érzem ennek a szédítő luxusát, és mélyen hálás vagyok azért, hogy már soha nem kell napokig rágódnom azon, hogy mi is a címe annak a dalnak? Nem kell salátává rongyolódott szakácskönyveket lapozgatnom. Nem kell kölcsönkért, tavalyi „nyugati” divatlapokat bújnom, ha lépést akarok tartani a korral. Akármilyen apróságnak is tűnnek, ezek az információk aranyat érnek. Sőt volt idő, amikor szó szerint aranyat értek. Évszázadokon át járták a világot kereskedő karavánok, amelyek egzotikus portékájuk mellett kincset érő híreket is szállítottak: az udvar hölgyei már magasra tornyozott frizurát hordanak, és egy nyugatról származó csodás növény, a krumpli virágát tűzik a hajukba! A tafotának leáldozott, most a selyembrokát a divat! Itt van ez a csodálatos új ital, édes, illatos és fűszeres – szolgálj fel vendégeidnek egy csésze csokoládét, és sosem felejtenek el! A magára valamit is adó házigazda pedig francia zenészeket fogad a bálra, ha szeretné az úri közönséget elkápráztatni. Kedves Olvasó! Kollégáimmal hónapokig jártuk az esküvői vásárokat, hogy elhozhassuk neked a legfrissebb híreket, trendeket, ötleteket és tippeket. Lapozgasd hát magazinunkat úgy, mintha egy távoli tájakról érkezett karaván portékája között válogatnál. Hidd el, igazi kincsekre lelsz!

6

006

BIG DAY

bekoszonto.wk KL.indd 6

Olvasószerkesztő: Wéber Krisztina Korrektor: Kátai Lajos Fotó: Andráska Krisztián, Bodnár László, Borzi Vivien, F. Tóth Gábor, PR, Rózsa Erika Sales manager: Keszthelyi Andrea +36 30 9420 712, +36 20 269 3369 (keszthelyiandrea11@gmail.com) Hirdetésszervezés: +36 30 506 5107, +36 20 214 0457 (hirdetes@bigdayeskuvo.hu) Szerkesztőség helye és postázási cím: BIG DAY Esküvő Kft. 1152 Budapest, Kinizsi utca 126. Tel.: +36 1 271 0820, Fax.: +36 1 306 9932, e-mail: szerkesztoseg@bigdayeskuvo.hu Nyomda: Pauker Nyomda, Bétaprint ISSN 2064-5724 Terjesztés: Országos és határon túli magyar lakta települések (Hírker, Lapker Rt. COLOR Interpress és alternatív módon) Meg nem rendelt kéziratokat és fotókat nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. A magazinban megjelenő hirdetések és promóciók tartalmáért felelősséget nem vállalunk. A magazinban található árak tájékoztató jellegűek. A bazároldalakon megjelenő tartalom a szerkesztőség véleményét tükrözi. Az ott bemutatott termékekről tanácsadó jelleggel adtunk hírt. A hirdetések közzététele a Big Day Esküvő Kft. hirdetési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételeinek, illetve a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek figyelembevételével történik.

2016.02.23. 9:56:40


ELŐFIZETÉS

KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSI AKCIÓ FIZESS ELŐ A BIG DAY-RE, HOGY KÉZHEZ KAPD AZ ÖTLETEKET ÁLMAID ESKÜVŐJÉHEZ! A FÉLÉVES ELŐFIZETÉS (2 LAPSZÁM) 1590 FT HELYETT CSAK 1290 FT, MÍG AZ ÉVES (4 LAPSZÁM) 3180 FT HELYETT CSAK 2580 FT. MEGJELENÉS NEGYEDÉVENTE.

Ha az első új tt vagy, 10 előfizető közö egkapod m n sa iku automat . es Jegy csomagot az 1 db Útravaló tő ze fi elő 10 új ik Ha a másod matikusan között vagy, auto Golden db 1 megkapod az * t.* ge gg Eg o oc Ch

A BIG DAY magazinra előfizethetsz az ország bármely postáján, a hírlapkézbesítőknél, valamint megrendelheted e-mailben: hirlapelofizetes@posta.hu és telefonon: +36-80 444-444 BEFIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2016. ÁPRILIS 14.* *A beérkező megrendelések a következő lapszámtól érvényesek. **A képen látható fotók illusztrációk. Az ajándékok előfizető részére az előfizetés megfizetése után postázzuk; reklamációt nem tudunk elfogadni. A megrendelést követően a lap kézbesítése a megjelenés napját követő második munkanap történik. Az előfizetői akció nem vonható össze más akcióval. Az előfizetői ár az előfizetés időtartama alatt nem minden esetben tartalmazza a laphoz csomagolt ajándékokat. Kiadónk mindenkor érvényes Előfizetési Általános Szerződési Feltételeit megtekintheted a www.bigdayeskuvo.hu weboldalon. Ajánlatunk csak belföldi kézbesítésre érvényes. A kiszállítás nem postai úton történik, további információk az átvételről folyamatosan a www.bigdayeskuvo.hu oldalon.

007

elofiz akcio.wk KL.indd 7

2016.02.23. 10:41:44


BACKSTAGE

KULISSZÁK MÖGÖTT Néhány pillanat fotózásainkról... A TAVASZ KÖZELEDTÉVEL A TRENDEK ÉS KEDVENC SZTÁRJAINK IS KIVIRULTAK, AKIK ISMÉT ÖRÖMMEL PÓZOLTAK KAMERÁINK ELŐTT, HOGY MEGOSSZÁK VELETEK A SZEZON LEGNAGYOBB DOBÁSAIT. ÍGY KÉSZÜLT A CÍMLAP...

Stola: Navona Fashion

Görög Zita valódi megtestesítője az ízig-vérig nő fogalmának. A műsorvezetőként, színésznőként és modellként is dolgozó szépség fotózásunkon is megmutatta lendületes oldalát és szakmai profizmusát. Ugyan nemrég mondta ki titokban a boldogító igent párjának, óriási lelkesedéssel bújt ismét a Diora Szalon modernebbnél modernebb ruháiba, hogy megmutassa, milyen egy esküvő nagyvárosi stílusban. A hangulatot csak fokozta Zita pozitivizmusa és energiája, illetve az indusztriális Tesla Budapest Klub letisztult, modern vibrálása. Külön köszönet jár az Oscar Hair&Beauty fodrászmesterének, illetve S. Főző Szilvia sminkmesternek, akik közösen készítették el modellünk üde és modern megjelenését a tavaszi trendek függvényében.

MÉG TÖBB KULISSZATITOK: WWW.FACEBOOK.COM/BIGDAYESKUVO

FOTÓZÁSAINKON A HAZAI SZAKEMBEREK SZÍNE-JAVA KÖZREMŰKÖDIK Vivien Borzi Photography Borzi Vivien 16 éves kora óta érdeklődik komolyabban a kamera iránt, kitartásának köszönhetően mára hazánk legismertebb fotósai közé sorolják, akit a sztárok is előszeretettel keresnek fel. Vivien képeit az „amerikai álom” néven is emlegetett stílus jellemzi, mely kicsit romantikus és vidám, úgy, hogy közben a nőiesség, a szépség kiemelésére törekedik. www.vivienborzi.com

THE COVER Fotó: Rózsa Erika Menyasszonyi ruha: Diora Szalon Kabát: Max Mara Ékszer: Swarovski Smink: S. Főző Szilvia Haj: Leonardo Colletta/Oscar Hair & Beauty Helyszín: Tesla Stylist: Sotera Norvilaite Virág: IMORI virág-enteriőr

ÍME NÉHÁNY PILLANAT FOTÓZÁSAINKRÓL... Szabó Imre Beauty Team munkában

Noszvajon is jártunk

Vidacs Éva Éva kislányként szeretett bele az esküvők világába – egy főszakács rokon cipelte magával sátras lagzikba –, de hosszú éveken át az újságírás töltötte ki minden idejét. Volt rovatvezető, főszerkesztőhelyettes és főszerkesztő is. Aztán egy baráti felkérésre, pusztán poénból, összeadott egy párt. Majd még egyet és még egyet. Kiderült, hogy ezt a poént úgy hívják: szertartásvezető. Azóta, egymással párhuzamosan, mindkét minőségében megmutatkozik. evavidacs@gmail.com, +36 30 295 3327

8

008

Címlapfotózás Görög Zitával a Teslában

Borzi Vivien kamerája előtt a gyönyörű anyuka, Dobó Ágnes

BIG DAY

kulisszak mogott.wk KL.indd 8

2016.02.23. 10:00:01


009

HIRD Boglarka Szalon.indd 9

2016.02.23. 10:00:46


HÍREK

LA VIE EST BELLE AZ ÉLET SZÉP! ^ Az ikonná vált Lanco me – La vie est

belle idén egy újragondolt formában jelentkezik a La vie est belle l’Eau de Toilette Florale képében. A legnekombinált, üvegbe zárt virágcsokor egy

CSÁBÍTÁS A NESPRESSOTÓL

ellenállhatatlan meghívás a boldogság

A Nespresso kávészakértői újabb limited

útjára. Az illatos osmanthus, a dalmát

edition ízeket alkottak a kávé szerelmesei-

mesebb természetes összetevőkből

nek, amelyek a mexikói Chiapas dús, vulkani-

nőszirommal és arab jázminnal egye-

kus tájaira és a ruandai Kivu-tó élénkzöld

sülve, a gyümölcsök üde aromáján át

domboldalaira kalauzolnak. A TANIM de

teljesedik ki, örömteli mosolyt fakasztva.

Chiapas, Mexikó köztudottan legjobb minőségű kávétermő helyéről származik,

GALERIESCHIC

melynek karakterét a pirított gabonás aroma és a mogyorós ízjegyek adják. A több ezer

A világhírű Varga Művészi Kristály a Harrods

kilométerre elhelyezkedő Kivu-tó gondosan

és a Neiman Marcus után már elérhető a

művelt partvidékén a legújabb technológiák

magyar vásárlók számára is a 1051 Budapest,

szerint folyik a kávétermelés, amely könnyed

József Nádor tér 12. szám alatti exkluzív

textúrájú, selymesen lágy, gyümölcsös kávé-

boltban. Termékeik a legmagasabb művészi

őrleményt eredményez, megalkotva ezzel az

és minőségi színvonalat képviselik, melyet

UMUTIMA wa Lake Kivu-t.

elnöki családok és hercegek is elismertek vásárlásukkal. Kiváló értékálló befektetés

II. MENYASSZONYI BÖRZE

és nászajándék egyben, mely egy életen át pompázatossá varázsolja a megajándé-

Esküvőt szervezel és elakadtál vagy csak kíván-

kozott otthonát. Náluk nászajándéklistát is

csi vagy, mivel teheted még varázslatosabbá a

nyithatsz, melyet személyesen, illetve online

nagy napot? A Budapesti Vörösmarty Gimnázi-

is kezelhetsz.

umban március 20-án megrendezésre kerülő

www.galerieschic.com

II. Menyasszonyi Börze esküvői kirakodóvásárral, benne használt és új dekorációs kellékek-

DUNAI CSAVARGÓ

kel, menyasszonyi ruhákkal, sminkötletekkel, virágokkal, hasznos kézműves termékekkel

A hajoznijo.hu dunai luxus jachtja a maga

és esküvői szolgáltatókkal vár minden kedves

10 fős befogadási képességével ideá-

érdeklődőt. További információ:

lis választás egy szűk, zártkörű élmény

facebook/II. Menyasszonyi Börze

megvalósítására. A Budapesten ringatózó

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

hajó kiváló esküvői fotózásra, exkluzív városnézésre, legény vagy lánybúcsúra, és megsúgjuk: lánykérésre is!

FÉRJHEZ MENT AZ ÚTVESZTŐ SZTÁRJA Kaya Scodelario fiatal kora ellenére (23) kimondta a boldogító igent párjának, a nála tíz évvel idősebb, szintén színész Benjamin Walkernek. A pár szerelme 2014-ben a The Moon and The Sun című film forgatásán kezdődött, amely a rengeteg kritika ellenére is kikezdhetetlennek bizonyult. Az eljegyzést két esküvő is követte, az egyiket New Yorkban, a másikat pedig Angliában rendezték, hogy a színésznő édesanyja és barátai is részesei lehessenek a lány örömének.

10

010-013

#Kaya Scodelario/instagram

hajoznijo.hu

BIG DAY

hirek wk KL.indd 10

2016.02.23. 15:22:38


HÍREK

LEGYEN A SMINKED IS TÖKÉLETES A NAGY NAPON!

Egyszer minden álom valóra válik! Két év kihagyás után hatalmas sikerrel tért vissza a VIII. Esküvő Kiállítás

Heizer Anita sminkes +36 70 500 47 02

és Vásár Szentesen. A közel 40 kiállítót (köztük esküvői fotósok, fodrászok, esküvőszervezők, magazinok, termékek és vőfélyek) bemutató rendezvény helyszíne a vártnál is korábban megtelt, ahol welcome drink, különböző divatbemutatók, mixershow és látványos Flower Hair Show várta a házasodni vágyókat és érdeklődőket. A szokásokhoz hűen most is számos értékes nyeremény talált gazdára, amely még örömtelibbé varázsolta a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ hangulatát.

IMORI Duna Plaza Telefon: +36 1 239 3687 +36 30 884 1108 E-mail: imori@imori.hu

A SZÉPSÉG NYOMÁBAN A Szőcs-Trekovanyic Magdi fodrászmester vezetésével üzemelő Magdi Szépségszalon Budapest immáron 15 éve áll a szépülni vágyó hölgyek szolgálatában. A profi szakemberekből álló csapat a legújabb trendeknek, eljárásoknak megfelelően készíti el álmaid frizuráját, legyen szó hétköznapi vagy esküvői viseletről. Figyelembe veszik arcformádat, stílusodat és személyiséged, hogy a legjobbat adhassák neked, és szakértő tanácsokkal látnak el a hajápolást illetően. A szalonban a vendégek legnagyobb örömére már a kéz- és lábápolás is helyet kapott. Válassz géllakkot, sima lakkot vagy akár műkörmöt, az eredmény szemkápráztató lesz. A profizmus mellett könnyed és vidám hangulat várja érkezésed, hogy a mókuskerékből kiszakadva töltődj fel ezen a kis szépségszigeten. Ha kipróbálnád a teljes körű törődést, keresd fel a Gerlóczy utcában a Magdi Szépségszalon Budapestet. www.magdiszepsegszalon.hu

BIG DAY

010-013

hirek wk KL.indd 11

11

2016.02.23. 10:02:13


HÍREK

2016 GOLDEN GLOBE Az idei Golden Globe-gálán kedvenc sztárjaink ismét rendkívül elegáns szetteket mutattak be. Eva Longoria és Melissa Benoist a tavasz hírnőkeiként tündököltek hófehér alapon virágmintás ruháikban. Az új trend már meghódította a menyaszonyi ruhák világát is, így a hazánkban is egyre népszerűbb motívum akár a te esküvőd főszereplője is lehet! Amennyiben félsz ruhádon viselni a virágszirmokat, válassz apró virágos kiegészítőket és ékszereket az üde megjelenés érdekében.

LEGYÉL TE A LEGSZEBB! Megtalálni a tökéletes ruhát a nagy napra, bizony, nem egyszerű

Fotó: Golden Globe

feladat. Kivéve, ha van mellettünk valaki, aki objektív véleményével

Ékszerszett 9400 Ft (G. Westerleigh) eigh)

segít a választásban, és abban, hogy valóban királynőként állhassunk az oltár előtt. Ez a valaki a menyasszonystylist, a szakma úttörője pedig Körmendy-Szomoru Kata, aki tudásával, profizmusával nemcsak a menyasszonyokból, de a vőlegényekből, örömanyákból, koszorúslányokból is kihozza a legjobbat. Úgy gondolja, mindenki gyönyörű, a titok csupán megtalálni legelőnyösebb tulajdonságainkat, melyet

Fésű 8600 60 Ft (G. Westerle leigh)

a nők sokszor maguk sem vesznek észre. Kata nem csupán szemé-

Grace me enyasszonyi y y cip pő 25 500 Ftt (G. Westerl er eig er gh)

lyesen „veszi kezelésbe” a tanácstalan arákat – a menyasszonystylist Facebook-oldalán és blogján is számtalan hasznos tipp várja azokat, akik kifogástalan stílusban, a legszebb arcukat mutatva mondanák ki

Eva Longoria – Georges Hobeika ruha

Hároms msszínű zín í ű 18K 8 arany ny y (sá ( árga a arany ny, y, rozé arany y és ezüst színű nem mesacél) bevonatú exkluzív min nőségű orvosi nemesacél karikagyűrű p karikagyűrű ka pár. 28 480 Ft (Marta Meise els Jewelry, )

a boldogító igent. www.menyasszonystylist.hu

MONDD CHEESE! Nem vagy különösebben édesszájú? Inspirálódj a

Vegyes, V e kör alak csokor alakú (Imori V Virág-Enteriör)

francia kultúrából és a desszertpult mellett, állíts fel egy úgynevezett „sós pultot”, ahol vendégeid sajtkülönlegességekkel, házi lekvárokkal, szőlővel és különböző bor-

Ékszerszett 16 900 Ft (G. Westerleigh)

vidékekről gyűjtött pincék boraival ismerkedhetnek meg, természetesen mindezt az esküvőd stílusához igazítva. www.frenchmade.co.uk

Fésű ű 99 900 Ft (G. Weste erleigh)

ŐSZI ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS A HUNGEXPON

So pretty – 950-es 50-es platina a e gyűrű briliánsokkal díszítve 400 000 Ft (Karl ékszer)

Jessica menyaszszony yi cipő 26 90 00 Ft (G. Wessterleigh)

12

010-013

Őszi Esküvő Kiállítás november 5–6. között a Hungexpon. A tavalyi programokhoz hasonlóan idén is megtekinthetitek az aktuális trendeket felvonultató divatbemutatókat, szakértőktől hallgathattok meg hasznos tippeket és tanácsokat és persze számtalan kiállítóval is találkozhattok, köztük a Big Day és Esküvő Classic magazin standjával. Várunk mindenkit szeretettel!

Összeállította: Tóth Krisztina

Kör alakú csokor (Imori VirágEnteriör)

Melissa Benoist - Monique Lhuillier ruha

A nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezésre kerül az

BIG DAY

hirek wk KL.indd 12

2016.02.23. 10:02:31


PROMÓCIÓ

3 MILLIÁRD ÉVE A LEGRAGYOGÓBB ÚJDONSÁG A GYÉMÁNTOK VILÁGÁBAN! FOREVERMARK GYÉMÁNTOK ÉS ÉKSZEREK A FEIL-NÉL. Az újév ú é – nem túlzás úl á ezt állítani – egy igazi világszenzációval indult

A Forevermark gyémántok azonban nemcsak szépségük és ritkasá-

a FEIL Eljegyzési Gyűrű és Karikagyűrű Gyártó – és hazánk - számára.

guk miatt egyedülállóak, de a gyémántok szívébe rejtett egyedi je-

Februártól egy világmárka került bevezetésre Magyarországon, a Forevermark, mely márkajelzést a világ gyémántjainak kevesebb, mint 1%-a nyerheti el.

lölés is megkülönbözteti őket. A gyémántok táblájába ugyanis egy, a De Beers által szabadalmaztatott speciális és „top secret” technológia segítségével egy jelölés kerül, amely a Forevermark emblémából és egyedi azonosító számból áll. Ez a jelölés csak egy kifejezetten erre a célra fejlesztett mikroszkóp segítségével látható - ugyanis az a haj vastagságának alig 1/5000-ed része - így a gyémánt szépségét

A De Beers Vállalatcsoport gyé-

nem befolyásolja. A gyémánt szívébe rejtett jelölés biztosíték a tu-

mántmárkája az Egyesült Király-

lajdonosának, hogy olyan gyémántot visel, amely konfliktusmentes

ságon kívül Európában egyedül

lelőhelyről származik, ígéret egy olyan gyémántra, amelyet a leg-

Magyarországon elérhető, ráadásul

messzemenőbb gondossággal, kézzel válogattak, ezáltal gyönyörű,

2500 cég közül mindössze 9 kap-

ritka, természetes és kezeletlen. Mivel az ígéretek a legfontosabb

hatta meg a jogot a Forevermark

emberekhez és pillanatokhoz kötődnek az életben mozgatórugójuk

gyémántok és ékszerek forgalma-

pedig a bizalom, az elkötelezettség és a szeretet, a Forevermark gyé-

zására, és közöttük van a FEIL Eljegy-

mántok tökéletes megtestesítői az élet legfontosabb ígéreteinek.

zési Gyűrű és Karikagyűrű Gyártó.

Ennél fogva bárki büszkén ajándékozhat vagy viselhet Forevermark

A FEIL csapata méltán lehet büsz-

gyémántot egy életen át az ígéret szimbólumaként. A FEIL ezentúl

ke a Forevermarkkal létrejött part-

tehát a Forevermark ígéretével viseli a szívén gyűrűi sorsát.

nerségre, hiszen a Forevermark a világ legkülönlegesebb, leggyönyö-

A Forevermark kollekcióiban megtalálhatóak a legfontosabb em-

rűbb gyémántjait hozza el. Ezt bizonyítja, hogy a világ gyémántjainak

beri ígéreteket és érzelmeket jjelképező gyűrűk, medálok és fülp gy

mindössze kevesebb, mint 1%-a válhat méltóvá arra, hogy Forevermark

bevalók, ugyanakkor anakkor a FEIL saját, exkluzív zív modelljeit is lehetőség

gyémánt lehessen. Így aki a magáénak tudhat egy Forevermark gyé-

van Forevermark ark gyémánttal kérni – sőt, már készülnek a FEIL mű-

mántot, az elmondhatja magáról, hogy a világ kevesebb, mint 1%-ához

helyében azok k a saját tervezésű, luxuss kollek-

tartozik. A Forevermark gyémántok egytől egyig gyönyörűek, ritkák, és

ciók, amelyekből darabszámú, kből csak limitált darab abszámú,

felelős forrásból, konfliktusmentes lelőhelyről származnak – ezek al-

Forevermark gyé gyémánttal gyűrű gyémán mántta ttall fogl ffoglalt oglalt alt gy gyű űrű lesz el-

kotják a márka ígéretét. A FEIL életében mérföldkőnek számít, hogy a

érhető. Érdemes mes tehát követni a FFEIL EIL

Forevermark bizalmat szavazott a cégnek, hiszen a partnerség létrejöt-

oldalait a legkáprázatosabb ápráza zatos tosabb b gyű-

téhez rendkívül szigorú elvárásoknak kellett megfelelniük, így

rűkért,

a FEIL Márka olyan világszíntű elismerésként könyvelheti el ezt a sikert, amely mögött több évtizedes munka áll.

nyereményjátékorem eményjátékoko-

kért, és meglepetésekért! epetésekért ért!

www.feil.hu facebook.com/feil.hu m/f /feil.hu

BIG DAY

010-013

hirek wk KL.indd 13

13

2016.02.23. 10:02:54


HÍREK

1.

1.

2.

3.

4.

2.

IDÔTLEN ELEGANCIA A G. Westerleigh gyönyörű és különleges esküvői kollekciójában minden menyasszony megleli álmai kiegészítőit. A menyasszonyi cipők mellett lenyűgöző esküvői ékszerek és hajdíszek is megtalálhatóak a kollekcióban. Az ékszerek Cubic Zirconia kristályok, strasszok, édesvízi tenyésztett gyöngyök felhasználásával és ezüstbevonattal készülnek. Mindezek mellett gyűrűpárnák és harisnyapántok, valamint a vőlegények számára mandzsettagombok is szélesítik a kínálatot. www.westerleigh.hu gh.hu

3.

4.

2016 A LEGEK ÉVE! 5.

Az esküvőszervezés folyamán gyakran érzed úgy, hogy átesel a ló túloldalára? Mutatunk néhány példát, ami mellett minden elképzelésed átlagos tervnek tűnik majd. 1. az óriás virág pudli (rickypaulflower) 2. unikornissal díszített torta:

1. Ékszerszett 10 500 Ft (G. Westerleigh) 2. Hajdrót 6500 Ft (G. Westerleigh) 3. Lottie menyasszonyi cipő 25 500 Ft (G. Westerleigh) 4. Charlotte menyasszonyi cipő 26 500 Ft (G. Westerleigh) 5. Jasmine menyasszonyi cipő 25 500 Ft (G. Westerleigh)

Choccywoccydoodah 3. mindent a hajba és a kézben: strawberrygrey.co.uk 4. virágos menyasszonyi ruha: Ana Torres/Barcelona Bridal Week

SOTERA STYLE & FASHION Bizonytalan vagy az első lépésekben a saját (menyasszonyi) stílusod kialakításánál? Mégis vágysz arra, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, és az öltözködésed tükrözze a stílusodat? A Sotera Style & Fashion olyan segítő kéz, külső kontroll, amely férfiaknak és nőknek egyaránt segít stílustanácsadással. Sminkes-fodrász csapattal együtt találják ki, alkotják meg a tökéletesen személyre szabott megjelenésedet nemcsak az

A NŐK 18%-A ELVÁRJA PÁRJÁTÓL, HOGY BOROTVÁLKOZZON MEG. VALÓSZÍNŰ, HOGY CHRISTIAN BALE MÉG NEM SZEMBESÜLT A STATISZTIKÁKKAL. Az adatok a Censuswide kérdőíve alapján készültek. Fotó: Golden Globe

14

014

KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA A LEGKISEBBNEK IS Az igazán fontos pillanatokat még emlékezetesebbé lehet tenni egy különleges baba- vagy gyerekruhával. Ismerd meg a Mamas & Papas kínálatát, ami tele van gyönyörű ruhákkal és stílusos öltözékekkel a kislányok és a kisfiúk számára egyaránt. www.mamasandpapas.hu

Összeállította: Tóth Krisztina

esküvődre, hanem akár a hétköznapokra is. Tel.: + 36 20 528 1148, Facebook: Sotera Style & Fashion

BIG DAY

hirek2.wk KL.indd 14

2016.02.23. 10:03:37


VŐLEGÉNYÖLTÖNY STÍLUSOSAN „Hiszünk abban, hogy a mögöttünk lévő értékrend alkalmassá tesz bennünket arra, hogy egy kiélezett versenyben is maradéktalanul szolgálhassuk ügyfeleinket.”

A Cross & Field kiváló lehetőség a vőlegényruhát kereső párok és az örömapák számára. Több mint kilencven év van mögöttük, mely során négy nemzedék adta át egymásnak azt a szakmai elhivatottságot, melynek szellemisége ma is jellemzi családi vállalkozásukat. Figyelmük generációról generációra a mesterszabászat, és a kifinomult textilszövetek köré csoportosult, felhalmozva tudást és tapasztalatot. A Cross&Field márka életre hívásával vállalkozásuk nemcsak nevében alkalmazkodott a modern kor kívánalmaihoz, de üzletük kínálata is igyekszik kielégíteni napjaink komplex igényeit.

KONFEKCIÓÖLTÖNYÖK MÉRETRE IGAZÍTVA Üzletükben páratlanul széles elegáns öltönykollekcióból és hozzáillő esküvői kiegészítőkből választhatnak a vőlegények, amiket rövid idő alatt díjmentesen méretre igazítanak, és az esküvő után is elegáns társasági megjelenést biztosítanak. MÉRETRE KÉSZÜLT ÖLTÖNYÖK Az egyedi méretre készített öltöny kifogástalan komfortérzetét a szövet és szabás közötti tökéletes összhang garantálja. A Cross&Field méretes öltönyei tökéletesen eleget tesznek minden olyan kényelmi és minőségi elvárásnak, amit egy jó öltönnyel szemben megfogalmazhatunk. Méretre szabott öltönyeik a legkiválóbb gyapjúszövetekből készülnek (Dormeuil, Scabal, Holland & Sherry, Cerruti, Reda, Becker). Szabászati szempontból ezek az öltönyök olyan alkotások, amelyek elkészítésük minden részletében igazodnak a megrendelő igényeihez és testi adottságaihoz, hogy a vőlegény a nagy napon elegánsan mondhassa ki a boldogító igent. ESKÜVŐI STÍLUSTANÁCSADÁS A Cross&Field üzletében a házasulandó párok részére térítés ellenében egyórás személyre szabott stílustanácsadást tartanak a vőlegénydivat aktuális trendjéről, illetve az esküvő stílusának, és a vőlegény alkatának megfelelő legideálisabb öltözék kiválasztásáról.

VŐLEGÉNYEK, AKIK CROSS&FIELD ÖLTÖNYBEN MONDTÁK KI A BOLDOGÍTÓ IGENT:

WWW.CROSSANDFIELD.HU • 1137 BUDAPEST, POZSONYI ÚT 2. • TEL.: +36 70 602 4443

015

hird cross and field b.wk KL.indd 15

2016.02.23. 10:04:42


TIFFANY BLUE – ESKÜVŐ A TATAI PÁLMAHÁZBAN DORIANE NIABÉVAL Szöveg: Patkó Ágnes Menyasszony: Doriane Niabe Koszorúslánykák: Fanni, Anna és Orsi TIFFANY BLUE: igazi hívószó ez a stílus világában, mióta a Tiffany cég, az elegancia és kifinomultság jelképe használni kezdte ezt a lágy, türkiz árnyalatot az 1800-as években. A cég ajándékdobozainak máig ez a színe: a hozzáértők szíve azonnal megdobban, amikor egy ilyen dobozt látnak. A szín azóta maga is időtálló eleganciát sugall, különösen amikor fehérrel vagy ezüsttel kerül párba. Nálunk talán még nem annyira elterjedt, így mindenképpen egyedi látványt kreálhatsz vele, különösen, ha az egyes elemek, dekorációk stílusát is elegáns és romantikus irányból választod. A modernséget, extravaganciát mi egy kis pávatollal hangsúlyoztuk: az eredmény extra és modern, de közben mégis hagyományos. Épp olyan, ami illik a tatai Kristály Imperial Hotel**** Pálmaházához. A gyönyörű környezetben épült történelmi bálterem tökéletes környezet egy ilyen esküvőhöz!

Lassan nálunk is klasszikusnak számítanak az amerikai filmekből ismert Chiavari székek, ami nem is csoda, mert stílusosak, gyönyörűek és kényelmesek. Ezüst árnyalatban a Pámo Chiavari biztosította berendezésünkhöz a bútorokat, amelyeket a Lili Dekor organza dekorációjával díszítettünk – természetesen a terítőkkel harmonizálva. A virágdekoráció és a menyasszonyi csokor az Edit Virág Varázs profi szakembereit dicséri.

16

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 16

2016.02.23. 10:06:16


BIG DAY CEREMÓNIA EL EGÁ N S É S E X TR A V A G ÁNS TÖRTÉNELMI KÖRNYEZETBEN EGY IDŐTÁLLÓ SZÍNNEL, ELEGÁNS, MÉGIS EXTRAVAGÁNS ÉS EGYEDI STÍLUSBAN FOTÓZTUK DORIANE NIABÉT, AKI ÚGY VISELTE A MENYASSZONYI RUHÁT, MINTHA ÉPPEN ERRE SZÜLETETT VOLNA.

A stílushoz és menyasszonyunk, Doriane elképzeléseihez is tökéletesen illettek a modern eleganciát tükröző ruhák a Salon D’Ange kínálatából. Csikós Anikó munkái közül valók a koszorúslányok színes felsői is, amelyekhez a Dollyshop habos szoknyáit viselik a Fany Moda cipőivel. A menyasszonyi ruha kiegészítője a görög Vergina nyaklánca, gyűrűje és fülbevalója.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 17

17

2016.02.23. 16:42:42


CEREMÓNIA

A Tiffany-kék meghatározta esküvőnk stílusát: párosítottuk a klasszikus ezüsttel és fehérrel. A romantikus pasztellszínek elegáns, mégis otthonos hangulatot teremtenek. Jó példa ez arra, hogy nem kell bevetned a rózsaszínt ahhoz, hogy nőies, légies környezetet kapj: a türkiz a vőlegénynek is jobban áll, mint a pink! Merj kilépni a komfortzónádból, és felejtsd el a megszokott színeket! A színek tekintetében az Edit Virág Varázs is osztotta elképzeléseinket, így lett tökéletes az összhang a virág- és asztaldekorációval, valamint a papírkiegészítőkkel. A menyasszony csokrához kizárólag fehér virágokat választottak. A Lili Dekor gyönyörű textíliáival és szalvétáival még egyedibbé teheted az esküvődet.

18

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 18

2016.02.23. 10:06:31


CEREMÓNIA Ha Tatára gondolunk, először az az Angolpark jut eszünkbe, amely a Cseke-tó körül terül el az 1700-as évek második fele óta. A Kazinczy által is megcsodált kert természetvédelmi terület, gyönyörű hátteret ad minden esküvőhöz. A bejáratánál Eszterházy Ferenc építtette azt a Pálmaházat, amely először arra szolgált, hogy narancs- és citromfáinak otthont adjon, később Anna-bálokat tartottak benne. A múlt század második felében állapota egyre romlott, végül 2006-ban újították fel, ekkor kapta vissza eredeti szépségét és részben funkcióit. A szecessziós stílusban helyreállított nagyterem kiválóan alkalmas rendezvények megszervezésére akár 130 fős létszámig. A nagyterem mellett számtalan kisebb helyiség és konyha is támogatja a tökéletes esküvő megszervezését. A helyszín minden évszakban várja a házasulandókat, a klimatizált terem kiváló hangtechnikával is felszerelt.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 19

19

2016.02.23. 10:06:59


CEREMÓNIA A Lili Dekor a főúri pompa megjelenítésére a nemesi kertekben oly sokszor látható madarat, a pávát választotta tematikánk egyik főszereplőjének. A tollak fekete alapja, és irizáló színei csupán egy leheletnyi kontrasztot adnak a világosabb árnyalatokhoz. Élénkebbé teszik a türkiz harmóniákat, fókuszpontot teremtenek a háttérben, és mélységet adnak az asztalok világosabb dekorációinak.

20

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 20

2016.02.23. 15:29:52


CEREMÓNIA

A kissé századelős, szecessziós hangulatot a színek mellett a korban divatos tolldíszítés is hangsúlyozza: az Edit Virág Varázs pávatollal ékesítette az asztalközepet, papírdekorációt készített az alkalomra, és az asztaldíszekből sem maradt ki ez az elem. Ehhez a környezethez nem illene a királylányos, hatalmas, habos menyasszonyi ruha! Csikós Anikó a Salon D’Ange tervezője egyszerű, letisztult, testhez simuló szaténkreációja gyönyörűen hangsúlyozza Doriane tökéletes alakját. A ruha legfeltűnőbb eleme a csipkével díszített aszimmetrikus kivágás, amely éppen annyit mutat, ami egy ilyen klasszikus esküvőn is elfogadható. A fehér, szintén tollakkal díszített kis kerek csokor az Edit Virág Varázstól remekül kiegészíti a szaténruhát, ahogy a Vergina különleges fehér ékszerei is. A klasszikus hangulatba és visszafogott színvilágba remekül passzolnak a Horváth Cukrászda gazdagon díszített cupcake-jei is.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 21

21

2016.02.23. 10:07:53


CEREMÓNIA

Nőiesség: Doriane esetében nem nehéz megfogni a szó jelentését... fotózásunkon a fiatal lány örömmel vette, hogy minden éppen ezt emelte ki. A Salon D’Ange fantasztikus, könnyű, redőzött ruhájában valóban uralta ezt a történelmi teret. A Vergina türkiz nyaklánca kiemelte Doriane bőrszínét, és a ruha fehérjét is. Sminkjét és haját a türkiz színekre és a ruha rafinált vonalaira rímelve a Szabó Imre Szalon szakemberei készítették, akik örömmel dolgoztak az egzotikus szépséggel. A szalon számtalan szolgáltatással várja az esküvőre készülőket, nemcsak a nagy napon, de már jó előre is elkezdhetjük itt a felkészülést.

22

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 22

2016.02.23. 10:08:02


CEREMÓNIA Az asztalok is az egyszerűnek tűnő rafináltságot tükrözik: a tollak és élővirágok izgalmas keverése ismét a szecessziót idézi, ahogy a Lili Dekor különlegesen hajtogatott szalvétái és egyéb textil kiegészítői is. Az édesszájú vendégek ennek ellenére talán leginkább a Horváth Cukrászda pohárkrémjeire és cupcake-jeire fognak emlékezni.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 23

23

2016.02.23. 10:08:11


CEREMÓNIA

A Tiffany-kék színt hozzák vissza a Lili Dekor textíliái, valamint az Edit Virág Varázs meghívója is.

A koszorúslányok klasszikus szabású tüllruháiban is éppen a színek az érdekesek... ezek is a Salon D’Ange kínálatából valók, és a lányok kifejezetten jól érezték magukat bennük. Csokraikban a fehér mellett az esküvő türkiz színe köszön vissza az Edit Virág Varázs jóvoltából.

24

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 24

2016.02.23. 10:08:45


CEREMÓNIA

Fehér, virágdíszítéses menyasszonyi torta: a Horváth Cukrászda ismét remekművet alkotott ezzel az emeletes édes meglepetéssel, ami bármilyen desszertasztal dísze lehet. Doriane még nagyon fiatal, mégis meglepő érettséggel viselte a Salon D’Ange ruháját és a Vergina különleges ékszereit. Láthatóan ő egy olyan menyasszony, akit nem nyomna el egy ilyen helyszín, egy ilyen dekoráció: nem eltűnne benne, hanem kiragyogna belőle. A Lili Dekor szakemberei a Pálmaház közel négyméteres ablakainak türkizére válaszolt a Tiffany-kék árnyalat használatával. Az asztalok világos türkiz abroszokat kaptak, hiszen a színes alapok egyrészt remekül kiemelik a fehér porcelánok és az ezüst Chiavari székek csillogását, másrészt szakítanak a hagyományos fehér abrosz konvenciójával, és fiatalos modern hatást adnak.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 25

25

2016.02.23. 10:09:19


CEREMÓNIA A Pálmaház történelmi környezetében valójában szinte bármilyen stílusú esküvőt megrendezhetünk, ráadásul nyáron akár az Angolpark is a helyszín része lehet. A helyszín polgári szertartás megrendezésére is alkalmas, a Kristály Imperial Hotel**** szakemberei a rendezésben is segítenek. A mi, kissé szeceszsziós, extravagáns hangulatú esküvőnkhöz a Horváth Cukrászda tortáját választottuk, amelyet a Lili Dekor különleges tortahintáján helyeztünk el. A torta díszítése nem csak a türkiz használatával hozza vissza a dekoráció hangulatát, de a pávatollas motívummal is. A több mint hatméteres belmagasság bőven ad lehetőséget a magas asztali vázák és gyertyatartók alkalmazására. A festett faágak az Angolpark téli fáit, míg az antikolt gyertyatartók a múlt század szelid romantikáját idézik.

26

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 26

2016.02.23. 10:09:59


CEREMÓNIA A fehér rózsákkal és rezgőkkel készült gömbcsokor különlegességét a fekete motívumos muszlindíszítés adta, ami elegáns háttérként szolgál a virágoknak. A Pámo Chiavari klasszikus székeit ezüst árnyalatuk, fehér székpárnáik és a Lili Dekor kristályos organza díszítése egyértelműen feljebb emelik a szükséges kiegészítők szintjénél: a terem díszei lesznek.

Az Edit Virág Varázs készítette a koszorúslány csokrát is, ismét tollakkal díszítve. A fehérből szürkébe átmenő tüllruha a Salon D’Ange munkája.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 27

27

2016.02.23. 10:10:10


CEREMÓNIA

28

016-031

BIG DAY

tata ceremonia wk KL.indd 28

2016.02.23. 10:10:46


CEREMÓNIA

A főasztal minden esküvői fogadás fénypontja. A Lili Dekor hátfal-dekorációja nem is hagy kétséget, hogy ez nem egy szimpla vendégasztal. A fehér-türkiz virág- és tolldíszítések visszatükröződnek a fehér porcelánon és a poharak kristályán. A vendégek a CardBazaar eligazítótáblája segítségével könnyedén megtalálják helyüket ezen az álomszerűen elegáns fogadáson. A menyasszonyi ruhák csodásak, de amikor a menyasszony átöltözik menyecskeruhába, akkor is felejthetetlennek kell lennie. Ebbe a környezetbe egyáltalán nem illene a hagyományos piros, és egyébként sem kell mindig a szabályokat követni. Csikós Anikó kollekciójából Doriane számára kék, nyitott szoknyás estélyit választottunk, amelyet később is felvehet majd. A koszorúslányok szoknyája ismét a Dollyshop kínálatából érkezett, tüllszoknyáik, tütüik és pettiskirtjeik a legkisebbektől a felnőttekig mindenki számára elérhetők. KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: Elevenphoto, Bodnár László +36 20 987 3090, www.elevenphoto.hu

• Smink: Geiger Zsófia esküvői makeup stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon, www.szaboimre.hu

• Helyszín: Kristály Imperial Hotel****, www.thecrystalhotel.com

• Szék: Pámo Chiavari Kft., www.chiavariszek.hu

• Ruha: Salon D’Ange esküvői szalon, Csikós Anikó, +36 30 262 4987

• Virágdekoráció, meghívó, ültető- és menükártya: Edit Virág Varázs, editviragvarazs@gmail.com +36 30 361 5583, www.magicart.hu

• Észerek: Vergina, www.vergina.hu, +36 20 203 4460 • Cipő: Varga Éva Fany Moda Egyedi Esküvői Cipő Készítés, +36 30 250 0608, www.fany-moda.hu • Gyerekruha: Dollyshop, Seres Emília, info@dollyshop.hu, +36 30 436 2893 www.dollyshop.hu/kapcsolat/12 • Haj: Kern Jocó esküvői frizura stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon, www.szaboimre.hu

• Torta: Horváth Cukrászda, www.horvathcukraszda.hu • Dekoráció: Lilidekor, lilidekor@citromail.hu, +36 30 365 1224, lilidekor.hu; • CardBazaar, Peszeki Szilvia info@cardbazaar.eu, +36 20 245 8284 cardbazaar.eu

Az édességek terén a Horváth Cukrászda ismét nagyot alkotott: különleges, döntött emeletes ezüst tortájukra mindenki emlékezni fog, ahogy a cupcake-ek is feldobnak minden desszertasztalt.

BIG DAY

016-031

tata ceremonia wk KL.indd 29

29

2016.02.23. 16:43:07


016-031

tata ceremonia wk KL.indd 30

2016.02.23. 10:11:45


016-031

tata ceremonia wk KL.indd 31

2016.02.23. 10:11:55


FONTOS az

I D Ő Z Í T É S! ELJEGYEZTEK?

Gratulálunk! Szöveg: Patkó Ágnes • Fotó: Cymbeline

ILYENKOR A REAKCIÓK SZÉP SORJÁBAN ÉRKEZNEK: ELŐSZÖR A BOLDOGSÁG, AMIT MEGOSZTASZ A CSALÁDDAL, A BARÁTNŐIDDEL. AZTÁN AZ ÖRÖM: ESKÜVŐM LESZ, VALÓRA VÁLTHATOM ÁLMAIMAT. AZTÁN GYAKRAN A PÁNIK: MEG KELL SZERVEZNEM EGY ESKÜVŐT! AZOKNAK, AKIK NEM AZZAL FOGLALKOZTAK GYEREKKORUK ÓTA, HOGY PONTOSAN KIDOLGOZOTT TERVEKET KOVÁCSOLJANAK A NAGY NAPRÓL, EZ NEM KIS FELADAT. DE SEMMI BAJ, MI VÉGIG FOGJUK MAJD A KEZED, ÉS ELMONDJUK: MIVEL KELL AZONNAL FOGLALKOZNOD, ÉS MI AZ, AMI MÉG RÁÉR.

1. Beszéljetek az idôzítésrôl! Ez nem is olyan egyszerű kérdés: vajon sokáig kiélveznéd, hogy még csak a jegygyűrű van a kezeden? Vagy azonnal fejest ugranál a tervezésbe és a házasságba? Milyen évszakban képzeled az esküvődet? Ha nyáron, akkor fél vagy másfél év múlva legyen a nagy nap? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb pár fél-egy év közötti időt szán a szervezésre. Ezt persze lehet rövidíteni, de az időigényt mindenképpen meghatározza majd az is, hogy mennyire összetett szertartást terveztek. És akkor nem is beszéltünk a családtagok, barátok esetleges hosszabb utazásairól, külföldi munkáiról, amik befolyásolhatják az időpontot.

32

032-034

2. Biztosítsd a gyûrûdet! Gyönyörű, értékes eljegyzési gyűrűt kaptál? Nyilván nem akarod elveszíteni, de mégis megtörténhet. Hogy legalább anyagi kár ne érjen, érdemes minél hamarabb belevenni a meglévő biztosításod keretébe ezt is!

3. Keresd meg a megfelelô szolgáltatókat! Sok szolgáltató, különösen a fotósok, videósok, dekorosok hónapokkal előre betöltik naptáraikat, így érdemes időben átgondolni, kikkel szeretnél együtt dolgozni, és találkozni is velük, hogy ne maradj le róluk!

4. Gondoljátok át a vendéglistát! Már az időpont meghatározásánál is fontos lehet a meghívandók köre, nem beszélve a helyszín kiválasztásáról, hiszen ott egy körülbelüli létszámra máris szükségetek lesz. Üljetek le

BIG DAY

idozites wk KL.indd 32

2016.02.23. 10:13:17


5. Itt az ideje a helyes arcápolásnak! Korainak tűnik? Pedig nem az! A problémás bőr tünetei is szépen megszüntethetők néhány hónap alatt, ahogy a dehidratált bőr állapota is javítható. Az azonban biztos, hogy az arcbőr nem változik meg egyik napról a másikra, így ha már megvan az időpont, beszéld meg kozmetikusoddal, esetleg bőrgyógyásszal, hogyan lehetsz a legszebb a nagy napon. Így kidolgozhattok egy olyan bőrápolási, esetleg étkezési tervet, ami biztosítja az eredményt.

6. Kezdjetek el helyszínt keresni! A jobb helyszínek hamar elkelnek, különösen a csúcsidőszakra. Ha már megvan a nagyjábóli vendégszám és a stílus, itt az ideje elkezdeni keresgélni, és körbejárni a helyszíneket. Még amit ismertek, oda is menjetek el, egészen más szemmel fogjátok nézni a leendő szertartás szempontjai alapján!

7. Ötletelj! Létrehozhatsz egy Pinterest-oldalt magadnak, de akár csak simán le is menthetsz ötleteket, fotókat, hangulatokat, amikről azt gondolod, hogy el tudnád őket képzelni az esküvődön. Ne szelektálj, épp az a cél, hogy sok minden összegyűljön, aminek segítségével majd kialakíthatjátok a stílusotokat. Ha esküvőszervezővel dolgozol együtt, ő is könnyebben meglátja, mit is szeretnél, ha megmutatod neki a gyűjteményed.

8. Kezdjetek félretenni a költségekre! Vendégszám, stílus, helyszín: ezek alapján már lehet egy elképzelésetek a költségekről. Itt az ideje megbeszélni, hogy ki fizeti az esküvőt, hogy beszállnak-e a szüleitek, hogy mennyi a felső határ, ameddig elmennétek a költésben. Hozzatok létre egy alszámlát, és tegyetek oda félre az esküvőre, hogy ne egyszerre kelljen mindent előteremteni!

9. Értesítsetek mindenkit az idôpontról! Megvan az időpont? Nem kell még meghívót küldenetek, de akár e-mailben vagy más üzenetben jelezzétek a meghívottaknak, hogy melyik napot hagyják szabadon a ti nagy napotokra!

10. Dolgozz ki egy edzéstervet! A menyasszonyok többsége fogyni, de legalábbis formásodni szeretne a nagy napra, és ez szintén időbe kerül. Ha azon kevesek közé tartozol, akik elégedettek magukkal, a rendszeres mozgás, akkor is segítségedre lesz, hogy elkerüld a szervezéssel járó stressz kiváltotta tüneteket. Az átalakulási tervekbe akkor is időben kell belevágni, ha csak két-három kilóról van szó, hiszen a nagy nap előtti villámdiéta biztosan nem lesz jó ötlet. Időben konzultálj egy edzővel, aki segít majd.

032-034

idozites wk KL.indd 33

A képen látható fotó illusztráció. Köszönet Sydney van den Bosch-nak és Kárpáti Rebekának•Fotó: Andráska Krisztián • Menyasszonyi ruha: Shery Szalon • Csokor: Dream Decor Flowers • Helyszín: Brody Studios • Smink: Kukovicza Tímea • Haj: Szőcs-Trekovanyic Magdi / Magdi Szépségszalon

külön-külön vagy együtt, és kezdjétek el összeírni a vendéglistát. Kezdjétek azokkal, akiket mindenképpen meghívtok (tehát a szűk család és barátok), döntsétek el, mennyire szélesítenétek ki a kört, hogy meghívnátok-e kollégákat és tágabb családot. Persze a lista nem lesz még végleges, de jól eligazít majd, hogy mekkora helyszínt kell keresnetek és milyen költségekre számítsatok.

PÉS É L E A B TALAN DÍJ

2016. 05. 21. 10.00–17.00 BRODY STUDIOS (Budapest, VI. ker., Vörösmarty utca 38.)

A Wedding Pop-up Bazár egy kivételes alkalom, hogy megismerkedj egy különleges helyszínnel, szolgáltatókkal és személyesen találkozzunk! divatbemutatók • vásár • workshopok kézműves foglalkozások • kiállítások • kóstolók Részletek facebook / Wedding Pop-up Bazár

www.weddingpopupbazar.hu További információk: info@weddingpopupbazar.hu

2016.02.23. 10:13:24


lesz-e kedvetek fél napot utazni, vagy azt a bizonyos egzotikus nyaralást inkább későbbre időzítenétek.

4. Válaszd ki a zenét! Az első tánc minden házaspár életében fontos pillanat, és nyilván a zenének is illeszkednie kell az esküvő hangulatába. De azért ezt még ráértek kiválasztani! Persze ha valamelyikőtök nem éppen tánctudásáról híres, ne várjatok túl sokat, így még lesz időtök egy tánctanfolyamra is!

5. Rendeljétek meg a meghívókat! A meghívók minden vendéget eligazítanak az esküvő hangulatáról, éppen ezért csak akkor foglalkozzatok vele, ha már kialakult a nagy nap színvilága és stílusa. Mivel már jeleztétek előre az időpontot, ráértek a hivatalos meghívót kiküldeni három-négy hónappal az esemény előtt.

6. Szervezzétek meg a közlekedést, ha kell! Amint megvan a helyszín, kiderül, hogy mennyit kell majd a közlekedéssel foglalkoznotok. Ha jól megközelíthető helyet választottatok, akkor nagyjából csak a pár autóját kell kiválasztanotok, de ha távolabbi helyre esik a helyszín, akkor akár a vendégsereg szállítását vagy arra egy opciót is ki kell találnotok. A partiról távozóknak jól fog esni, ha szerveztetek néhány kisbuszt, ami elviszi őket, ahova szeretnék. Ez szintén jól jöhet, ha az esküvő különböző helyszínei között kell közlekedni.

7. Készítsetek nászajándéklistát!

1. Találd meg a megfelelô ruhát! A ruhád kiválasztásához tudnod kell a helyszínt és az esküvő stílusát, témáját. Ha ezek már biztosan megvannak, akkor van itt az ideje a próbáknak. Persze figyelembe kell venned az edződdel megbeszélteket is, de ne feledd, hogy a legjobb modelleket akár fél évvel előre is le kell foglalni, és ha készíttetsz, az is sok időbe kerülhet!

Sokan vannak, akik inkább a pénzre szavaznak, vagy akár arra, hogy a vendégek ne őket, hanem egy szervezetet támogassák. De az is lehet, hogy ti a hagyományos irányt követitek, és tényleges ajándékokról készítenétek listát. Tegyétek meg, és juttassátok el a kéréseiteket a meghívottaknak. De persze ez is ráér addig, amíg a meghívókat ki nem küldtétek!

8. Válasszátok ki a zenekart vagy DJ-t! Már most idézzétek fel, más esküvőkön ki csinált olyan hangulatot, hogy reggelig táncoltatok. Ha nem emlékeztek ilyenre, akkor pedig kezdjetek keresgélni, de azt is csak akkor, ha kitaláltátok a stílust: egy hagyományos, klasszikus szertartáshoz nem a legjobb techno DJ illik!

2. Válaszd ki a segítôket!

9. Ha valamit ti magatok csinálnátok…

Mielőtt az összes barátnődet felkéred koszorúslánynak, érdemes átgondolni, hogy kinek milyen szerepet szánsz, és kinek mi való a nagy napon. Lehet, hogy a legjobb barátnőd nem elég összeszedett ahhoz, hogy igazán a segítségedre legyen, és az is lehet, hogy nem akarod minden legkedvesebb rokonodat közvetlenül magad mellett látni. Gondold át jól, mert egy ilyen felkérést visszavonni nagy konfliktust okoz!

Először is gondoljátok át, valódi csináld magad emberek vagytok-e. Ha élvezitek a kreatív foglalatoskodást, akkor nagyjából fél évvel a nagy nap előtt kezdjetek bele: ilyenkor már tudjátok mi és mennyi kell majd az egyes dolgokból, ahogy kiderül az is, ha valamit módosítanátok a terveken, mégsem csúsztok bele az esküvőt közvetlenül megelőző stresszes időszakba.

10. Készítsétek el az ültetési rendet! 3. Tervezd meg a nászutat! Lehet, hogy már gyerekkorod óta tudod, mi a tökéletes nászúthelyszín a számodra, de egyelőre nem kell még lefoglalnod! A választék mindig hatalmas, de a költségekkel itt is számolni kell. Ahogy azzal is, hogy mikor indulnátok el a nagy nap után,

34

032-034

Ehhez persze szükségetek lesz a pontos vendéglistára, amihez meg kell várnotok a visszajelzéseket is. Az egyik utolsó dolog éppen az ültetési rend elkészítése, ráér az esküvő előtt egy hónappal is. Így lesz rá időtök, hogy megbeszéljétek a vendégekkel is, kivel szeretnének egy asztalnál ülni és kivel nem...

BIG DAY

idozites wk KL.indd 34

2016.02.23. 15:38:18


TREND

Tradíció & NYITOTTSÁG Összeállította: Tóth Krisztina

MINDEN HÓNAPBAN FELKERESSÜK ÉS MEGMUTATJUK NEKTEK AZOKAT A SZOLGÁLTATÓKAT, AKIK KÜLÖNLEGES MUNKÁIKKAL VARÁZSLATOS PLUSZT ADNAK AZ ESKÜVŐKNEK.

Fotó: Vörös-Csuta Andrea

Az esküvőszervezés folyamata sokkal összetettebb egy szimpla helyszín, dátum és ruha kiválasztásánál. A tökéletes összhang elérésében nagy szerepet játszanak a dekorációs elemek, a meghívók és az ahhoz kapcsolódó papírkellékek, a kiegészítők és természetesen a desszertek. Szalaba Krisztina a kreativitás és örömszerzés jegyében alkotta meg Nagykátán saját cukrászműhelyét Szk Design Tortaműhely néven. Az elhatározást főként az motiválta, hogy a párok számára készült személyes, egyedi ízlés alapján megálmodott tortakülönlegességek valósággal az est fénypontjává válhassanak. A megrendeléseknek csupán a képzelet szab határt, hiszen nincs olyan eljárás vagy koncepció, amelyet az Szk Design Tortaműhely ne tudna megvalósítani. Legyen szó hagyományos formákról, ízekről, vagy a legújabb díszítési trendekről, mindegy, egy biztos, garantált, hogy álmaid tortája kerül az asztalra!

Mitől olyan különleges? A megrendelők igényeinek szem előtt tartása mellett a minőségi alapanyagok is elengedhetetlenek. Minden egyes díszítőelem kézzel, gyári termékek bevonása nélkül készül. A folyamatos technikai fejlődés pedig lehetővé teszi, hogy állandóan bővülő újdonságokkal gazdagodjon a paletta, mint a már közönségkedvenccé vált ostyavirág, amely légies és dekoratív végeredményt ad a tortáknak. Engedd szabadjára a fantáziád, és váltsd valóra álmaid az Szk Design Tortaműhely segítségével, akár helyszínre szállítással is! SZK DESIGN TORTAMŰHELY – 2760 Nagykáta, Perczel Mór út 68. Tel.: +36 30 700-4404 • www.facebook.com/SzKdesigntortamuhely E-mail: szalabakriszti@gmail.com

+3 TOP TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A NAGY NAPOD LILIANA FLOWERS

SELYEMBALZSAM

CARDBAZAAR

Időtálló csokorra vágysz, ami örök emlék? A papírból készített csokrok egyik nagy előnye, hogy nem hervad el, könnyedén variálható és bármilyen stílusban megállják a helyüket. A Liliana Flowers virágai csokorként, asztali dekorációként, illetve koszorúslány- vagy köszönőajándékként is remekül funkcionálnak. lilianaflowers.webnode.hu

Ajándékozz köszönetajándéknak natúr kozmetikát! A Merta Kozmetika névre szóló csomagolást és dekorálást is vállal: esküvőkre, ünnepekre, születésnapokra, diplomaosztókra, keresztelőkre, céges rendezvényekre. Szappanokat, balzsamokat, ajakíreket, fürdősót rejtenek a különleges díszdobozok. www.selyembalzsam.hu

A CardBazaar csapata a különleges, lézervágott meghívóktól kezdve az ültető- és menükártyákon, szalvétákon, vendégkönyvön, köszönőajándékcsomagoláson és asztalszámokon át mindent az esküvőd stílusához hangol, hogy a legapróbb részletek is harmóniában kerülhessenek az asztalra. www.cardbazaar.eu

BIG DAY

035

torta szalonmustra.wk KL.indd 35

35

2016.02.23. 15:39:31


BIG DAY

PERFECT! BEAUTIFUL! JUST RIGHT!

A legjobb helyszín:

SZEMÉLYESEN NEKTEK KIHEZ MI ILLIK? HOGYAN VÁLASSZUNK? MIT IGEN ÉS MIT NE?

36

036-039

BIG DAY

alomhelyszin wk KL.indd 36

2016.02.23. 10:38:47


BIG DAY

&

Tudnivalók, tippek TŐLÜNK NEKTEK Szöveg: Patkó Ágnes • Fotó: www.stephanieallin.net

MÁR A BARBIE-D IS MENYASSZONY BARBIE VOLT? VAGY NEM ANNAK SZÁNTÁK, DE TE AKKOR IS ANNAK ÖLTÖZTETTED? ÉS MILYEN HELYSZÍNT VÁLASZTOTTÁL AZ ESKÜVŐJÉHEZ? ERRE, ENNEK NEHÉZSÉGEIRE BIZTOSAN NEM IS GONDOLTÁL GYEREKKÉNT, PEDIG MANAPSÁG MINTHA EZ LENNE A LEGFONTOSABB A NAGY NAP SZERVEZÉSÉBEN. LEGALÁBBIS EBBEN REJLIK A LEGTÖBB BUKTATÓ, ERRE KELL LEGINKÁBB ODAFIGYELNED! HELYSZÍNVÁLASZTÁSI ÚTMUTATÓNKKAL SEGÍTÜNK, HOGY ÁTNAVIGÁLJÁTOK MAGATOKAT A VESZÉLYES VIZEKEN!

ELSŐ A STÍLUS!

Talán úgy tűnhet, hogy gombhoz választjuk a kabátot, de különösen a népszerű időszakokban jellemző, hogy a párok aszerint határozzák meg esküvőjük dátumát, hogy a kiválasztott helyszín mikor szabad. Ez azonban azt jelenti, hogy először a helyszínt kell kiválasztanotok. De mi alapján tegyétek?  Az esküvő stílusa,  a tágabb helyszín (vidék, város, lakhely vagy távolabb stb.),  a vendégek körülbelüli száma a fő tényezők abban, hogy egyáltalán merre kezdjünk nézelődni.

AMIKOR A NAGYJÁBÓLI IRÁNYT MEGTALÁLTÁTOK, ÍME RÉSZLETES LISTÁNK, AMIVEL MÁR ELINDULHATTOK: BIG DAY CHECKLIST SZÍNHELYVÁLASZTÁSHOZ  Hány vendéget hívnátok meg?  Gyerekek is lesznek a meghívottak között?  Milyen stílusú esküvőt képzeltetek?  Fontos nektek, hogy a helyszínen csak ti legyetek?  Éjszakába nyúló bulizást terveztek, vagy csak egy délutáni fogadást?  Fontos, hogy a vendégeket helyben el tudjátok szállásolni?  Fontos nektek, hogy a szertartás és a fogadás ugyanott legyen?  Milyen évszakra terveztek?  Gondolkoztok-e kinti programokon?  Mennyit költenétek? BIG DAY

036-039

alomhelyszin wk KL.indd 37

37

2016.02.23. 10:39:00


BIG DAY

Kilépnétek a komfortzónátokból? UGYE TUDJÁTOK, HOGY ÉVRŐL ÉVRE EGYRE TÖBB ÉS TÖBBFÉLE HELYSZÍNEN RENDEZHETTEK ESKÜVŐT? KI MONDTA, HOGY CSAK ÉTTEREM VAGY HOTEL LEHET A MEGFELELŐ HELYSZÍN? Egyre divatosabbak a pajtaesküvők, a kis kávézók, a kúriák, a borászatok és a bárok. Nem beszélve a még extrémebb helyekről, mint az ipari épületek, múzeumok és más hasonló létesítmények. Ha nem féltek kilépni a komfortzónátokból, és nem féltek attól sem, hogy egy kicsit több feladat lesz, választhattok ilyen helyszínt is. Itt valószínűleg nem kell csúcsidős foglaltságtól tartanotok, ahogy attól sem, hogy tizenkettő egy tucat esküvőtök lesz. Az esküvőtökről sokan fognak beszélni, ti pedig mindig emlékezni fogtok rá. Éppen ezért fontos megtalálni az egyensúlyt a pillanatnyi divat és ötletek és a között, ami klasszikus és biztonságos, de esetleg nem sok köze van hozzátok. A helyszín, a stílus mind titeket tükrözzön, de gondoljatok bele abba is, hogy húsz év múlva is vállalható legyen számotokra. Ha merészek vagytok, az sem baj, de készüljetek fel az esetleges szemöldökfelhúzásra is egyesek részéről.

TERVEZÉSI ÚTMUTATÓ A megközelíthetőség különösen fontos, már csak azért is, hogy

nálata, vagy a konfettiszórás lehet az, ami kicsit jobban megköt-

a vendégek pontosan érkezzenek. Ilyen esetekre érdemes egy

heti a kezed. Vannak azonban olyan helyszínek, amelyek saját

térképet mellékelni a meghívóhoz, így a násznépnek sem okoz majd

dekorosukkal, saját eszközeikkel szeretnek dolgozni, és külön díjat

kellemetlenséget, ha esetleg egy kissé eldugottabb helyen tervezitek

kell fizetnetek az egyéni, külső dekorációért.

kimondani a boldogító igent. Előfordulhat, hogy az általatok

Ha nem a „borítékos” megoldást, vagy a menyasszonytáncot

választott helyszínen lehetséges megülni a lakodalmat, a ceremónia

választjátok, gondoljatok a nászajándékokra is: az esküvő után nek-

lebonyolítására azonban már nincs mód. Egy kirendelt szertartásve-

tek kell gondoskodni a tárolásukról, vagy van olyan biztonságos,

zető könnyedén megoldhatja a problémát, ám érdemes ennek is

kulccsal zárható hely, ahova betehetitek azokat, amíg a szobátok-

utánanézni, hogy biztosan ne érjen meglepetés.

ban tartózkodtok vagy mulattok?

Sok hely egyszerre több esküvőt is vállal, ha kapacitásuk, kiala-

Az ételekre is vonatkozik a dekorációnál leírt kérdés: a helyszín

kításuk lehetővé teszi. Kérdezz rá erre is, ha nem akarsz egy másik

rendelkezik saját konyhával? Ha nem, melegítőkonyhával? Ha saját

párral osztozkodni a nagy napban.

konyhája van, milyenek az ételek, milyen esküvői csomagokat aján-

Fontos megérdeklődni, hogy hány szabad parkolóhely áll az

lanak, esetleg lehet-e kívülről behozni italokat, egyes különleges-

autóval érkezők rendelkezésére, és milyen áron. Ha a parkolók

ségeket és a tortát? Ha nem bánják, hogy máshonnan rendelitek a

fizetősek, vagy véges a számuk, ezt se hagyd ki a számításból!

tortát, ne hagyjátok ki a kérdésekből a tortaállványt, kést, valamint a

A dekoráció kérdése főleg az egyházi ceremóniát érinti, mivel

tárolással, hűtéssel kapcsolatos megoldásokat sem.

sok templomban tilos a sziromszórás, és ragaszkodnak a saját

Kérdezzétek meg, pontosan hány óráig és hányan szervíroznak

díszeikhez. A polgári szertartás és a vacsora dekorációját illetően

– hogy minden gördülékenyen menjen, 10 emberre szoktak egy

nincsenek különösebb megkötések, egyedül a gyertyák hasz-

pincért számolni.

38

036-039

BIG DAY

alomhelyszin wk KL.indd 38

2016.02.23. 10:39:06


BIG DAY

INTÔ JELEK HA A KÖVETKEZŐ JELEK KÖZÜL BÁRMELYIKET IS TAPASZTALOD, NEM ÁRT, HA BEHÚZOD A FÉKET. BÁRMENNYIRE IS VONZÓ LEHET A TÁVOLBÓL EGY HELYSZÍN, ÉS BÁRMENNYIRE LELKESEK AZ OTT DOLGOZÓK, HA NEM JÓL VÁLASZ TASZ, ARRA EGÉSZ ÉLETEDBEN EMLÉKEZNI FOGSZ.

 Nagyon sok a pluszköltség. Pluszköltségekkel mindig számolnod kell, de nagyon fontos, hogy egyrészt mind benne legyen a szerződésben, másrészt, ha külön kell költened takarításra vagy parkolóra, az nagyon komoly nem várt tétel lehet a végén.

 A személyzet nem megbízható. Ha a szervező mindig késik, nem érhető el, nem válaszol időben az Túlkomplikált vagy semmilyen szer e-mailekre és a telefonokra, akkor ződés. Először is: szerződésnek lenez valószínűleg később sem fog nie kell! Éppen elég nagy összeget változni. A megbízhatóság legterveztek elkölteni egy sok részletből alább olyan fontos a nagy napon, álló szolgáltatásra, így mindenképmint a hely kinézete. pen le kell írnotok a részleteket. De ha a szerződés már az érthetőség határán túlmenően bonyolult, akkor  Negatív kritikák a neten. Természetes, hogy saját oldalán minden esélyes, hogy valami nem stimmel. Ne írj alá például olyan szerződést, helyszín tökéletesnek tűnik. Éppen amiben kikötik, hogy nem írhatsz ezért érdemes elolvasni azoknak a negatív kommenteket a helyszínről. kommentjeit, akik ott rendezték az Ha ezt látod, valószínűleg nem véletesküvőjüket, vagy ha ismersz ilyet, lenül nem találtál te sem ilyeneket. akkor velük beszélni.

agy  Az esküvőszerveződ vagy valamelyik szolgáltató inkább nem dolgozik ott. A szolgáltatók pontosan tudják, mitől lesz jó egy helyszín, és a jó helyeken szívesen dolgoznak. Ha azt mondják, az adott helyszínre inkább nem mennének, mindenképpen egyeztesd velük az indokaikat, de készülj fel, hogy nem fogsz szép dolgokat hallani...  Nem sok esküvőt rendeznek. Teljesen új a hely? Sok mindent rendeznek, de esküvőket nem igazán? A lelkesedés sok mindenen átlendíthet, de ilyen helyszínt semmiképp ne válassz tapasztalt szervező és az ő jóváhagyása nélkül.  Valamitől furcsa érzésed van. Nem tudod megmagyarázni, mi a baj, de valami nem stimmel? Hallgass az ösztöneidre, azok általában nem hazudnak!

AZ ESKÜVŐI HELYSZÍN KIVÁLASZTÁSA NAGY DÖNTÉS: MINDEN RÉSZLETNEK STIMMELNIE KELL! AZ ALAPVETŐ TULAJDONSÁGOK ÉS A FELTÉTELEK TELJESÜLÉSE MELLETT A HIVATALOS ÜGYEK IS LEGYENEK RENDBEN, ÉS AZ ÖSZTÖNEITEKRE IS HALLGASSATOK!

HIVATALOS ÜGYEK

Ugye nem kell még egyszer elmondanunk, hogy a foglaláskor részletes szerződést kell írnotok? Ennek átolvasására kérjetek időt, és a szervezőtökkel vagy egy hozzáértővel nézzétek át. A szerződéseteknek mindenképpen tartalmaznia kell a legfontosabb kérdéseket!

• Milyen feltételekkel mondhatja le az időpontot bármelyik fél? • Pontosan mennyit kell fizetnetek, az mit foglal magában és milyen részletekben? • Csak a tiétek lesz a helyszín, vagy egyes részei nyitva maradnak a közönség számára? • Van valami olyan, ami nem megengedett (mint például a gyertyák egy tanyasi esküvőn, stb.)? • Mikortól meddig lesz a tiétek a hely, mikor kezdhetnek a dekorosaitok, és mikorra kell mindent elpakolnotok? • Az ellátást a helyszín adja (pontosan mit és mennyit), mit vihettek be ti? • Ha szállás is van a helyszínen, milyen kedvezményt kapnak az esküvőtökre érkezők? • Ki lesz a kontaktszemély, akihez az esküvő napján és előtte is fordulhattok kérdéseitekkel? BIG DAY

036-039

alomhelyszin wk KL.indd 39

39

2016.02.23. 10:39:13


BIG DAY

EGY ESKÜVŐ KÉT STÍLUSBAN Szöveg: Tóth Krisztina • Menyasszony: Veres-Kovács Petra • Koszorúslányok: Gréta & Janka

Ha aszcendensed a romantika és imádod a kifinomult, francia stílusban megálmodott esküvőket, az Oxigén Hotel****superior Family&Spa Noszvaj egyenesen Párizsba repít. A bájos háttér, impozáns rózsaszínnel kiegészülve vár benneteket életetek egyik legszebb kalandjára. A lágy esésű csipkék, rózsák, macaronok és fenséges illatok világába Veres-Kovács Petra kalauzolt el minket. A témához tökéletesen stílusos dekorációt álmodott meg a Poppie&Co, akik a francia sikkhez igazodva hangolták a helyszínt ízig-vérig romantikussá.

40

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 40

2016.02.23. 16:08:30


BIG DAY VERES-KOVÁCS PETRA FIATAL ÉNEKESNŐKÉNT TŰNT FEL AZ IDEI DAL MŰSORÁBAN. A SOKOLDALÚSÁG NEM ÁLL MESSZE MODELLÜNKTŐL, AKI EGY ESKÜVŐ KERETÉN BELÜL MUTATJA BE A ROMANTIKUS FRANCIAORSZÁG ÉS A FENNKÖLT ANGLIA VILÁGÁT. KÉSZÜLJETEK EGY IZGALMAS UTAZÁSRA! VALÓDI KALAND A Bükk hegység romantikus ölelésében húzódik az Oxigén Hotel****superior Family&Spa Noszvaj, amely valósággal megtöri az erdő sötétjét. A szálloda természet közeli hangulata és barátságos atmoszférája különleges esküvői helyszínt biztosít, ahol garantált a több napig tartó mulatozás. A hotel sokoldalúságának köszönhetően bel- és kültéren, illetve több stílusra tervezve élvezhetitek a nagy nap pillanatait, amelyet a gyermekbarát szolgáltatások, kalandpark és ősfás övezet tesz teljessé. A kimerítő lakodalom után, számtalan angol típusú szoba, wellness programok és spaélmények állnak rendelkezésetekre. És ahhoz, hogy a nagy nap csak rólatok szóljon, két tapasztalt esküvőszervező veszi le vállatokról a szervezés gondjait.

Nemcsak élő, hanem papírvirággal is természetes hatást kelthetsz. A Liliana Flowers papírvirágai megszólalásig hasonlítanak az igaziakra, de előnyük, hogy örök emlékként megőrizheted őket. Az eligazodásban a CardBazaar ízléses menüsorai segítenek. Zsebelj be néhány jókívánságot! A CardBazaar dobozkáiban a vendégek kedves szavakkal jutalmazhatnak benneteket, amelyet évekkel később is örömmel olvashatsz majd. A nagy nap csak rólatok és a szerelemről szól, ezt tudja a CardBazaar is, akik a poharakat is sikkes külsővel ruházták fel. A francia design alapja a macaron, amely „szülőhazájában” közkedvelt édességként van jelen. A hazánkban is egyre jobban elterjedt finomságról a Horváth Cukrászda gondoskodott, míg a köszönőajándékok francia küllemét a Selyem Balzsam álmodta és tervezte meg.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 41

41

2016.02.23. 16:09:20


BIG DAY

Az Oxigén Hotel**** Family&Spa Noszvaj családias hangulatot áraszt, amelyben nagy szerepet játszanak a hotel ételei. A magyaros fogások mellett, családi receptek alapján készült ételek, sütemények, továbbá speciális igény alapján összeállított menüsor is tálalásra kerülhet. A falusi ízek találkozása az egzotikus tálalással kicsik és nagyok számára is maradandó élményt okoz. A rózsák mindig különleges jelentéssel bírnak. A rózsaszín a hamvasság, a lassan kibontakozó szerelem és tisztelet jele, míg a gerbera igazi bisztróhangulatot csempész a dekorációba, amelyet a Poppie&Co. álmodott meg asztalunkra.

42

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 42

2016.02.23. 10:29:59


BIG DAY A Dal felfedezettje, Veres-Kovács Petra örömmel bújt az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon klasszikus szabású, nagy szoknyás, csipke felsőrésszel ötvözött menyasszonyi ruhájába, amely könnyedségének köszönhetően kényelmes, mégis szemkápráztató és hagyománytisztelő viseletet biztosít. Petra megjelenése a Poppie&Co. vintage felütésű élővirág-csokrával kiegészülve vált teljessé.

2

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 43

43

2016.02.23. 10:30:25


BIG DAY

A romantikus stílusirányzat főbb jellemzői az erős érzelemvilág, otthonos, bensőséges hangulat, meleg árnyalatok és persze a gazdag fantázia. Ehhez mérten alakítottuk asztalunk dekorációját és modellünk szettjeit is. A virágokkal díszített frizura idén visszatérő trendnek számít, amellyel még inkább ráerősíthetsz a romantikára. Amennyiben ilyen hajviseletet választasz, ügyelj, hogy ne halmozd túl az ékszereket. A Karl Ékszer kínálatában letisztult, visszafogott darabok között válogathatsz. A tökéletes összhangból természetesen a menyasszonyi csokor, virágdoboz sem maradhatnak ki, amelyet a Liliana Flowers papírból álmodott francia stílusúvá.

44

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 44

2016.02.23. 10:30:37


BIG DAY

Az Oxigén Hotel****superior Family&Spa Noszvaj rendkívül gyermekbarát szolgáltatásokat és programokat kínál az egészen kicsik számára is. Ilyen gazdag környezetben garantált, hogy kis koszorúslányaid egy percig sem fognak unatkozni, különösen akkor, ha mindehhez a Dolly by Le Petit Tom tüllszoknyás ruhácskái biztosítják a kényelmet. Ahhoz, hogy minden apróság a helyére kerüljön, különböző feliratokkal, gyertyákkal emelheted az est fényét a Poppie&Co. jóvoltából. Ne feledkezz meg a vendégek megfelelő tájékoztatásáról sem, a CardBazaar stílusosan hangolja össze az asztalszámok, névtáblák és ültetőkártyák sokaságát. Vendégeid részvételét a Selyem Balzsam szappankülönlegességeivel köszönheted meg, amelyek szintén francia stílusban kaptak helyet asztalainkon.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 45

45

2016.02.23. 15:55:51


BIG DAY

46

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 46

2016.02.23. 10:31:38


BIG DAY A kastély úrnője: a hotel története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza. A legenda szerint az akkor még De La Motte Kastélyként üzemelő birtokon a feleség, Berta asszony minden este körbesétálta az épületet és gyűjtötte a fák és virágok energiáit. A mai korhoz visszakanyarodva Petra modern uralkodónőhöz méltóan pózolt az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon mesebeli darabjában. Az egyedi tervezés alapján készült tüllben végződő menyasszonyi ruha kiemeli a fiatal énekesnő báját, amelyet a Liliana Flowers virágai és a Karl Ékszer nyakéke koronáz meg.

A nagy nap ugyan a párról szól, de a koszorúslányok fontos munkája sem hanyagolható el. Válaszd a Dolly by Le Petit Tom egyberészes ruháit, hogy ők is tündökölhessenek esküvődön. Ajándékul pedig a Liliana Flowers dobozos papírvirágai szolgálhatnak, akik nemcsak asztaldíszítést és menyasszonyicsokor-készítést vállalnak, így adva időtálló emléket kicsiknek és nagyoknak. A francia szokásokhoz hűen, úgy gondoltuk, hogy ideális köszönőajándék egy, a Selyem Balzsam jóvoltából kínált miniszappan, amely bőrbarát alapanyagokból, kellemes illataromákkal ötvözve, kézzel készül. A hatást fokozhatod a selyemszalaggal átfont csipke Poppie&Co szalvétákkal.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 47

47

2016.02.23. 10:32:12


BIG DAY

Brit elegancia Imádod a XIX. századi Anglia fennkölt, mégis visszafogott hangulatát? Szívesen éreznéd magad brit arisztokrata uralkodónőnek? Az Oxigén Hotel****superior Family&Spa Noszvaj Porcelán Éttermében minden álmod valóra válhat. A gazdagon díszített falak és padlózat pazar hátteret biztosítanak egy fényűző angol esküvőhöz. A mentalitásra jellemző céltudatosság, hagyománytisztelet és gazdag történelmi vonatkozás a hotel falai között is életre kelhetnek, amennyiben követed Petra brit ceremóniáját. A részletekben gazdag festői háttér már nem igényel további túldíszítést az asztalokon. Éppen ezért a sötétkék, arany és fehér hármasa épp elég dominanciát biztosít.

48

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 48

2016.02.23. 10:32:23


BIG DAY

Az angol kultúrára erősen jellemző az apró tárgyak halmozása. Egy-egy díszes keretbe foglalt névtáblával, ajándékot rejtő ládikával vagy a hagyományoknak megfelelő tortadísszel áldozhatsz a brit szokások oltárán. A Selyem Balzsam jótékony hatású miniszappanjai ebben a stílusban is megállják a helyüket, és remek köszönőajándékként funkcionálnak. A klasszikus, hagyománykövető menyasszonyi ruhaviselet ismét fénykorát éli. Nem kell bemutatnunk Kate Middleton menyasszonyi ruhájának sikerét, amit te is könnyedén elérhetsz, ha az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon csipkedarabját választod. Az összhang elérésében a Dolly by Le Petit Tom koszorúslány ruhácskái segítettek, amelyek azonnal a lányok kedvenceivé váltak. A kényelem mellett praktikumuk is önmagáért beszél, hiszen minden darab helyt állhat bármilyen más elegáns rendezvényen is. A belső tér álomhelyszínné alakításában nagy szerepet játszott a Horváth Cukrászda, a Poppie&Co, a Liliana Flowers és a CardBazaar munkája, akik együttesen alkották meg az ideális brit színteret.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 49

49

2016.02.23. 15:56:39


BIG DAY

50

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 50

2016.02.23. 10:33:17


BIG DAY A Porcelán Étterem a hotel egyik ékszerdobozaként funkcionál, amely közkedvelt a különböző rendezvények, köztük családi vacsorák, céges rendezvények és persze esküvők lebonyolításában. A névhez hűen a terembe érkezők páratlan környezetben találják magukat, ahol a fogások és az egri pincészet által kínált borkülönlegességek is jobban esnek. A Porcelán Étterem egy olyan különterem, amelyben másoktól elkülönülve élvezhetitek a nagy nap meghitt pillanatait. A terem bérlése kizárólagos, így nem kell attól tartanod, hogy mások is csatlakoznak hozzátok életed egyik legszebb napján. Egy cseppnyi drámaiság a Dolly by Le Petit Tom jóvoltából. A tüllel gazdagon díszített szoknyarész tökéletes ellensúlyozója a fekete tónusnak, amely így elegáns, mégis játékos formában kel életre. A terem páratlan enteriőrjét a Poppie&Co. alkotta meg fotózásunkhoz, akik a brit témához igazodva pasztelles rózsákkal díszítették az asztalokat.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 51

51

2016.02.23. 10:33:41


BIG DAY

Poppie

52

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 52

2016.02.23. 10:33:53


BIG DAY

A Porcelán Étteremben lehetőség nyílik a közkedvelt desszertpult felállítására is, amelyről fotózásunkon a Horváth Cukrászda gondoskodott. A szemkápráztató torták mellett pohárdesszertek, macaronok és cupcake-ek is helyet kaptak a pulton, így mindenki megtalálhatja a szájízének leginkább megfelelő édességet. Az ízeken kívül a látvány sem elhanyagolható, amely a fekete, fehér és arany virágokkal történő kiegészülésével válik izgalmassá. A Horváth Cukrászda cupcake-különlegességei játékosan törik meg a brit stílus komolyságát. Az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon rendkívül széles kínálatában a nagyszoknyás fazonoktól egészen a letisztult, A vonalú darabokon át mindent megtalálhatsz. A kollekcióban fellelhető darabok mellett, igény szerint lehetőség van saját tervezésre is, amely magas minőségű selyem, csipke és taft anyagból készül, akárcsak Petra ruhája. A végső simításhoz hozzátartozik a megfelelő ékszer kiválasztása, amit a Karl Ékszer kínálatából pénztárcabarát áron is beszerezhetsz. Az esküvő szervezés egyik legalapvetőbb mérföldköve a meghívók megtervezése. Mivel ez az első támpont, amelyből vendégeid tájékozódni tudnak, fektess nagy hangsúlyt a külcsínyre. A CardBazaar segítőkész csapata megvalósítja elképzeléseid, továbbá segít az ültetőkártyák, asztalszámok és névtáblák összehangolásában is.

BIG DAY

040-061

noszvaj wk KL.indd 53

53

2016.02.23. 15:57:23


BIG DAY

54

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 54

2016.02.23. 10:34:40


BIG DAY

A Porcelán Étterem virágos falainak köszönhetően változatos és stílusos képek születhetnek, különösen akkor, ha kis koszorúsaid a Dolly by Le Petit Tom szoknyáit viselik. A különleges esküvői torták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Legyen szó halvány vagy erőteljes átmenetről, a Horváth Cukrászda mesterien valósítja meg minden elképzelésed, természetesen ehető formában. A végeredmény rendkívül látványos lesz, ha a CardBazaar tortadísze koronázza meg édességed. Mindezt a pompát már az első lépéseknél érzékeltetheted a CardBazaar menü- és meghívókártyáival. A torta felvágását megelőzően kínáld vendégeid aranyozott macaronokkal, és az elismerő pillantások nem fognak elmaradni.

Ennyi édes öröm után jólesik egy kis pihenés az asztaloknál, főleg akkor, ha olyan ízléses köszönőajándék is terítékre kerül, mint a Selyem Balzsam aranyládája, amely értékes és illatos szappanokat rejt magában.

040-061

noszvaj wk KL.indd 55

BIG DAY

55

2016.02.23. 15:57:53


BIG DAY

FELTÖREKVŐ S Z É PSÉ G Interjú: Tóth Krisztina

56

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 56

2016.02.23. 10:35:42


PETRA ÚJ ARCKÉNT MUTATKOZOTT BE AZ IDEI A DAL CÍMŰ MŰSORBAN. A FIATAL ÉNEKESNŐ TELE VAN TERVEKKEL ÉS A KARRIER ÉS SZERELEM TERÉN IS HATÁROZOTT ELKÉPZELÉSEI VANNAK A JÖVŐT ILLETŐEN. EZEKRŐL MOST ŐSZINTÉN MESÉLT NEKÜNK… Big Day: A zene gyerekkorod óta az életed szerves részét képezi. Mi indított el ezen a pályán? Petra: Klasszikus gyermekkori álom volt az éneklés, már óvodában ábrándoztam arról, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, mert ez tesz a legboldogabbá. A lelkesedésem nem hagyott alább később sem, amíg a gimnáziumi osztálytársaim orvosira, vegyészmérnökire készültek, én dolgoztam az új dalokon Subecz Tamással, aki a zeneszerzői feladatokat látta el. Szerencsére az élet úgy hozta, hogy van esély arra, hogy valóra válthassam ezt a gyerekkori álmot. BD: Zenei karriered folyamatosan ível felfelé – a Fehérvár Hangja győztese, illetve fellépés a New York-i Carnegie Hallban – most peVeres-Kovács Petra már gyerekkora óta a zene szerelmese, most fiatal kora ellenére izgatottan bújt menyasszonyi ruhákba, hogy különböző stílusokban is kipróbálhassa magát. Az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon pánt nélküli, A vonalban végződő szoknyarésszel kivitelezett ruhája finoman sejteti Petra vállait és lágyan emeli ki derekát. Az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon immár több mint 15 éve áll szolgálatotokra rendkívül széles ruha- és kiegészítőválasztékával. A mesés ruhához elengedhetetlen a Karl Ékszer egyedi tervezésű ékszerkollekciója, mely a nagy nap elmúltával a mindennapokban is eleganciát kölcsönöz viselőjének. Fotózásunkra különleges papír virágcsokrot és papírdobozt választottunk a Liliana Flowerstől.

dig A Dal műsorában láthattak a nézők. Milyen érzés volt úgymond új arcként a színpadra állni? Petra: Nagy meglepetés ért, amikor megtudtuk, hogy bejutottunk, éppen azért, mert én voltam a legismeretlenebb a mezőnyben, kiadó és komoly menedzsment nélkül. Még csupán egy dalom jelent meg a verseny előtt, és a pályázathoz bár sok reményt fűztünk, tényleg nem számítottunk arra, hogy élő adásba kerülhetünk. Úgy érzem, mindent megtettem annak érdekében, hogy jó legyen a bemutatkozásom a nagyközönség előtt, jól éreztem magam és fantasztikus embereket ismertem meg. BD: A dalod nem került be a középdöntőbe, de rengeteg pozitív kritikát kaptál. Milyen befolyással lesz ez a következő munkáidra? Gondoltál már arra, hogy jövőre újra megmérettesd magad? Petra: Nagyon boldog voltam, hogy egyáltalán megmutathattam a dalomat, ezért cseppet sem voltam elkeseredve. Az elsődleges célunk az volt, hogy szélesebb közönségre tegyünk szert, ezt maradéktalanul sikerült megvalósítani. Azóta nagyon sokan gratuláltak, úgy érzem, szerették a dalt és ennél többet nem is kívánhattam volna. A Dal egy nagyon jelentős ugródeszkája életemnek, igyekszem megragadni minden lehetőséget és minél több dalt készíteni. Az, hogy jelentkezünk-e a következő évben még a jövő zenéje.

Mithos Esküvői Ruhaszalon • 3300 Eger, Rózsa Károly út 5. • Tel.: +36 30 302 3070 • www.mithos.hu Hozd magaddal ezt a hirdetést és 20 000 Ft kedvezménnyel foglalhatod le álmaid menyasszonyi ruháját! (a kedvezmény május 31-ig érvényes)

040-061

noszvaj wk KL.indd 57

2016.02.23. 15:48:32


BIG DAY Az Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon hangsúlyos ruhakölteménye nem igényel túlzott kiegészítést, éppen ezért választottunk Petra számára a Karl Ékszerek kollekciójából egy kifinomult, egyszerű ékszert és fülbevalót, amely a fél oldalra tűzött frizurának köszönhetően elegánsan érvényesül Petra szettjében. Az i-re a pontot végül a Liliana Flowers látványos papírvirágával tettük fel.

58

040-061

BIG DAY

noszvaj wk KL.indd 58

2016.02.23. 10:35:59


BD: A Singing Peace egy melankolikus, mély hangvételű dal, amely a béke fontosságára mutat rá. A való életben is ebbe a személyiségtípusba tartozol? Petra: A zenei irány, amit képviselek, még nagyon kialakulóban van, ám az eddig is feltűnt, hogy a lírai dalok közelebb állnak hozzám, és ragaszkodom ahhoz, hogy dalszerzőként a saját gondolataimat közvetítsem, így hitelességet adva a produkciómnak. A Singing peace üzenetét fontosnak tartom, és mivel nagyon érzékeny vagyok a szociális és társadalmi problémákra, előadóként szeretnék lényeges üzeneteket közvetíteni. John Lennon az egyik legnagyobb inspirációm, az ő harca a békéért példaértékű volt. BD: A zenei kerékvágásból kiszakítva, fotózásunkon menyaszszonyként próbálhattad ki magad. Milyen volt ilyen fiatalon felölteni a hófehér ruhát? Petra: Fantasztikus volt! Egy évvel ezelőtt volt a szalagavatóm, már akkor alig vártam, hogy felvegyem a nagy, hófehér ruhát, most nem is egyet viselhettem! Szokatlan dolog volt maga a fotózás számomra, de a stáb nagyon kedves és profi volt, így nagyon jól éreztem magam. Egyébként mindig is érdekelt az esküvők világa, nagyon szívesen énekelnék valaki nagy napján egyszer. BD: Párod ugyan nem vett részt a fotózáson, de lelkesen kísért el téged. Mit szólt a gyönyörű képekhez? Vannak már elképzeléseid a saját esküvőddel kapcsolatban? Petra: Nagyon örült velem együtt a felkérésnek, és a képeket látva is sokszor elmosolyodott. Az elődöntőben és az utóbbi egy évem összes fontos eseményén velem volt, támogatott, és ezért hálás vagyok neki. Úgy gondolom, a szerelemhez nincs túl korán vagy túl későn, ezért nem riadok meg a közös jövő tervezgetésétől, ám most első a karrier. Ami biztos, hogy családias, szabadtéri esküvőt szeretnék, akár egy tengerparton is el tudnám képzelni. BD: Vidéki lányként van olyan esküvői hagyományotok, amelyet te is szívesen beépítenél a nagy napodba? Petra: Vidéken nem voltam sok esküvőn, inkább amerikai filmekben láttam olyan hagyományokat, helyszíneket, dekorációt, ami nagyon tetszett. Ezenkívül az esküvői fogadalomtételt egy gyönyörű dolognak gondolom, én egészen biztosan végig fogom zokogni a boldogságtól, hiszen annál őszintébb pillanat kevés van az életben.

MOZIÉLMÉNY A NAGY NAPRÓL A PÁROK TÖBBSÉGE ELENGEDHETETLENNEK TARTJA AZ ESKÜVŐI FILM ELKÉSZÍTTETÉSÉT. MANAPSÁG AZ ESKÜVŐI FILM KÖZKEDVELTSÉGE LEGINKÁBB ABBAN REJLIK, HOGY A PÁROKNAK RENGETEG LEHETŐSÉGE VAN AZ ELKÉPZELT FILM MEGVALÓSÍTTATÁSÁRA. A legfontosabb alapköve a szolgáltató kiválasztásának, hogy stílusban, személyiségben közel álljon az elképzeléseinkhez. Nyilván Quentin Tarantinót sem bíznánk egy romantikus vígjáték rendezésére, így a szolgáltatónkat is a számunkra megfelelő ízlésvilággal összekapcsolható elvek alapján kell kiválasztanunk. Természetesen a filmest illetően sem egyszerű dolog megtalálni az igazit. A nehézséget fokozza, hogy nem is lehetünk igazán tisztában a megfelelő technikai követelményekkel, és hogy egyáltalán milyen lehetőségeink is vannak a filmünk elkészítését illetően. Alapvetően két megközelítési módja van az esküvőifilm-készítésnek: a dokumentarista, ahol a filmes zavartalanul, végig a háttérből dokumentálja a kibontakozó történéseket, majd a felvett anyagot egységessé gyúrja a vágás során. A másik út az esküvői cinematográfia, ahol sokkal inkább a dramaturgiai, történetvezetési vonalra épül fel a film, anélkül, hogy egy rendezett forgatásról lenne szó. Ez úgy valósítható meg, hogy a filmkészítő különböző kreatív megoldásokat ismer, például rögzíti a vőlegény vagy a menyasszony gondolatait a készülődés során, vagy az egymásnak tett fogadalmat használja fel narrációként az elkészült filmben. Egyéb eszközök is rendelkezésre állhatnak, hogy izgalmasabbá varázsolják a végeredményt. A filmek felvezető jeleneteiként lélegzetelállító hatást kelthet egy timelapse vagy drón felvétel az esküvő helyszínéről vagy látványos környezetéről. A kreatív fotózás mellett kreatív filmfelvételek készítésére is van lehetőség, ahol néhány instrukcióval csodaszép jelenetek születhetnek, természetesen színészi teljesítmény ehhez nem szükséges. Az sem mellékes technikai követelményként

KÖZREMŰKÖDŐK:

megemlíteni, hogy a filmkészítőnek profi hangrögzítő eszközökre van szüksége a minőségi ki-

• Fotó: F. Tóth Gábor, +36 30 924 1228

vitelezéshez. A film végeredménye nagymértékben függ a vágástól is. Fontos lehet egyeztetni

• Helyszín: Oxigén Hotel Family&Spa, www.oxigenhotel.hu

a filmkészítőnkkel a zenei és filmes ízlésvilágunkat.

• Smink: Keserű Barbara/ARTDECO, +36 30 373 3662 • Haj: Barcza Maximilián, Open Budapest, www.openbudapest.hu

A film a vágás során alakulhat kronologikussá, de a kronológia felborításával izgalmas

• Menyasszonyi ruha: Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon, 3300 Eger, Rózsa Károly u. 5., www.mithos.hu

narratív vonal jöhet létre, például az első jelenetekben láthatjuk az egymásnak tett, megható

• Ékszer: Karl Ékszer, www.karl-ekszer.hu

Mi, a Weddingroll Cinematography csapata nagyon szeretjük filmzenék használatával

• Papírvirágdoboz és menyasszonyi csokor: Liliana Flowers lilianaflowers.webnode.hu

meglepni párjainkat, ugyanis hihetetlen hatást képes kiváltani a jó és felépített zenehasználat.

• Köszönetajándékok, nászajándékok: miniszappanok, balzsamok – MERTA Kozmetika, www.selyembalzsam.hu

könnyeket csal a nézők szemébe. A filmkészítő mágikus ereje tehát a kiválasztásban rejlik,

• Papír dekoráció: CardBazaar, www.cardbazaar.eu

Weddingroll Cinematography

• Élővirág és dekoráció: Poppie&Co virágdekor, www.poppieandco.hu

www.eskuvoifilmem.hu

fogadalmat, amely viszonylatában másként fog hatni minden elkövetkezendő jelenet.

A minőségi technikai háttérrel az utómunkában extra lassítás valósítható meg, amely mindig a jelenetek, a zene, a pár stílusának összeforrasztásában.

• Torta: Horváth Cukrászda +36 70 362 9866, +36 70 389 8149 • Koszorúslány ruha: Dolly by Le Petit Tom, www.dollyshop.hu

040-061

noszvaj wk KL.indd 59

2016.02.23. 16:03:18


Horváth

Egy gyönyörű esküvői torta minden pár álma. Mi mindent elkövetünk azért, hogy a csók utáni legédesebb pillanat legyen amikor az immár férj és feleség együtt szelik fel az esküvői tortát. Az esküvői torták mellé kínáljuk kísérő, alkalmi és különleges tortáinkat, illetve az ilyenkor elmaradhatatlan sós és édes aprósüteményeket is, melyek nemcsak mennyei ízekkel, de kifinomult formáikkal is hozzájárulnak ahhoz, hogy az asztali dekoráció részeként emeljék az ünnep hangulatát.

Nálunk a klasszikus találkozik a trenddel! A legújabb technikák és a természetes szépség kombinációja.

040-061

FODRÁSZAT • KÉZ- ÉS LÁBÁPOLÁS

A balettművészként eltöltött 26 év után saját készítésű, egyedi virágdobozok és különféle alkalmi dekorációk készítésébe kezdtem. Célom, hogy a művészi megjelenést reprezentáljam olyan időtálló termékekben, melyek bármely otthonnak egyedi stílust kölcsönöznek, különféle rendezvények hangulatát emelik. Termékeimet az exkluzivitás, a különlegesség, a természetességre való törekvés és az igényesség jellemzi.

Telefon: +36 70 360 1570, Email: open@openbudapest.hu 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 33. www.openbudapest.hu

2040 Budaörs, Baross utca 87. +36 30 418 3516 flowersbyliliana@gmail.com www.lilianaflowers.webnode.hu

noszvaj wk KL.indd 60

2016.02.23. 10:36:12


040-061

noszvaj wk KL.indd 61

2016.02.23. 10:36:18


BIG DAY

NEM TUDOD, HOL RENDEZD AZ ESKÜVŐDET?

Szöveg: Pálmai Alíz • Fotó: Charlotte Balbier/Willa Rose Collection

TALÁLD MEG A STÍLUSODHOZ ILLŐ HELYSZÍNT VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEINKRE, ÉS OLVASD EL, MILYEN HELYSZÍNEK PASSZOLNAK HOZZÁD A BIG DAY SZERINT. MINDIG ILYEN MENYASSZONYI RUHÁBAN KÉPZELEM EL MAGAMAT A Bohém – akár valami szokatlan formával vagy színnel is kísérletezem. B Minimál – szeretem a letisztult, klasszikus vonalakat, és az eredeti stílust, akár az Orlando Collectioné. C Trendi – nemcsak imádom, de mindig követem a divatot. Miért lenne ez másképpen az esküvőmön? D Romantikus – imádom a többrétegű törtfehér ruhákat, de nem mondok nemet egy rövid, kivágott, kényelmes fazonra sem.

A BARÁTAIMMAL EGYÜTT ÍGY TÖLTÖM A TÖKÉLETES PÉNTEK ESTÉT A Laza beszélgetés vagy talán egy kicsivel több, a környéketeken egy meghitt beülős helyen a haverokkal. B Asztalfoglalás a nemrég nyílt étteremben, ahová mindenki betér, aki számít. C Pezsgőzés a város legelegánsabb koktélbárjában, utána hajnalig bulizni. D Kerti parti nálunk, az évszaknak megfelelő ételekkel. Minden jöhet, ami megtalálható a piacon.

62

062-063

AZ ÁLOMNÁSZUTAM A Kempingezés Erdélyben vagy túrázás az Alpokban, elzárva a külvilágtól. B Egyértelműen Párizs! Champs Élysees, a Rue Rivolli és természetesen a kettő közt fellelhető összes üzlet és kávéház. C Egy szecessziós hotel Palma de Mallorcán, de Barcelona is szóba jöhet. D Mininászút Toszkánában egy csodás villában.

AZ ÁLOMLAKÁSOM BERENDEZÉSÉRE A KÖVETKEZŐ LEÍRÁS JELLEMZŐ A Eklektikus, hangsúlyos az anyaföldhöz való közelség. Az utazásaink során gondosan összegyűjtött tárgyakat mindig kiteszem dekorációként. B Fényűzően klasszikus, brokátfüggönyökkel, gyönyörű étkezőasztallal és baldachinos ággyal. Stílusos elegancia mindenhol. C Retró, műanyag és rozsdamentes acélból készült tárggyal és vidám színekkel. D Kopottan sikkes, kényelmes kanapékkal, levendula, rózsaszín és krémszínű árnyalatokkal.

AMI AZ ESKÜVŐI CIPŐT ILLETI, A KÖVETKEZŐT PREFERÁLOM A Fehér flip-flop papucs virágdíszítéssel és egy finom bokalánccal. B Klasszikus, zárt orrú fehér cipő. Miért, talán létezik más esküvői cipő is? C Egy Jimmy Choo platform, tűsarkú szandál, kristályokkal megbolondítva, amit újra és újra fel tudok venni. D Egy vintage boltban talált hagyományos selyemcipő, tollakkal vagy más cipőklipsszel díszítve. Természetesen kötelező kiegészítő a csipkeharisnya és a harisnyakötő.

AZ ELSŐ TÁNCUNK A KÖVETKEZŐ ZENE ALATT LESZ A Tenyeremen hordom, a Budapest Bár előadásában – valami váratlan. B A Reggeli Tiffanynál című filmből a Moon River – a klasszikus Hollywood érzés miatt. C Nem lehet más, csak is a Maroon 5 sugar című nótája. D Louis Armstrongtól a What a Wonderful World – kék ég, fehér felhők...

BIG DAY

helyszin teszt wk KL.indd 62

2016.02.23. 10:43:18


BIG DAY

MEGOLDÁS

NÉZD MEG, MELYIK BETŰJELŰ VÁLASZBÓL GYŰJTÖTTED A LEGTÖBBET, ÉS OLVASD EL MIT AJÁNLUNK NEKED. PONT EZ A HELYSZÍN ILLIK HOZZÁD, HA A...

LEGTÖBB „A” VÁLASZ ESETÉN: BOHÉM CHARM Szeretsz a saját fejed után menni, már-már súrolod a képzelet határait, és imádod a humort. Olyan helyszínt szeretnél, hogy a nagy napon minden a te kreativitásodat tükrözze. A fogadástól kezdve a díszítésen át minden a te gondosan előre megtervezett ötleteidet mutatja.

LEGTÖBB „B” VÁLASZ ESETÉN: VÁROSI CHIC Igazi nagyvárosi pár vagytok. Büszkék vagytok arra, hogy igazán értetek az eleganciához. Olyan esküvőtök legyen, ami legalább annyira stílusos, mint ti magatok. Válasszatok egy boutique hotelt, egy ragyogó művészeti galériát, vagy egy híresség által vezetett éttermet az esküvő helyszínéül.

LEGTÖBB „C” VÁLASZ ESETÉN: ARISZTOKRATIKUS BŰBÁJ Különleges érzéked van a nagyvilági élethez és követitek, félszemed pedig mindig az angol királyi családon. A szertartás helyszínéül mindenképpen válassz egy méltóságteljes palota báltermét, kastélyszállót, vagy egy igazi hercegnőhöz méltó helyszínt, hogy a neked megfelelő, tündérmesébe illő álomesküvőd lehessen.

LEGTÖBB „D” VÁLASZ ESETÉN: VIDÉKI ROMANTIKA Szeretsz mindent, ami romantikus, a lángvöröstől kezdve a pasztellszínekig. A Big Day mindenképpen egy rusztikus helyszínt javasol neked. Válassz egy vidéki kúriát, egy pajtát vagy egy sátrat, ahol a természet körbejár mindent és a kedvesség határozza meg a nagy napot. Pontosan úgy, ahogy szeretnéd.

VIP BUDAPEST HOSTESS ÉS MODELLÜGYNÖKSÉG

A VIP Budapest Hostess és Modellügynökség, mint Magyarország egyik vezetõ ügynöksége professzionális, intelligens és csinos hostesseket kínál rendezvényekre, exkluzív partykra és akár esküvõkre is. Web: www.vipbudapesthostess.com Email: info@vipbudapesthostess.com Telefon: 06 (70) 427-5813

Virágfal: Miss Lulli Dekor • Ruha: Anna Jonas • Adam Prancz

PRANCZ ÁDÁM FOTÓS

062-063

helyszin teszt wk KL.indd 63

Szeretné, ha az Élete Legszebb Napján egy igazi profi, modellek és szépségkirálynők által ajánlott fotós örökítené meg egyedülálló szépségét?! Amennyiben professzionális esküvõi fotósra van szüksége, keresse azt, aki rendszeresen fotózza Magyarország legszebb modelljeit és szépségkirálynõit, így a garancia adott, hogy ezen a napon Ön legyen a legszebb. Web: www.portfoliofotos.hu Email: info@portfoliofotos.hu Telefon: 06 (20) 466-5495

2016.02.23. 10:43:32


BIG DAY

64

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 64

2016.02.23. 10:49:31


BIG DAY

FENSÉGES ESKÜVÔ ADÁVAL Szöveg: Tóth Krisztina

A KÖZKEDVELT MŰSORVEZETŐNŐ ÉLETE EGY PERCIG SEM UNALMAS. A KÉTGYEREKES ANYUKA MINDENNAPJAIBA ÚJRA BEKÖLTÖZÖTT A SZERELEM, ÉS KARRIERJE SZEMÉLYI EDZŐKÉNT IS BEINDULNI LÁTSZIK. MOST MEGVÁLT AZ EDZŐRUHÁTÓL ÉS MENYASSZONYKÉNT KALAUZOLT VÉGIG MINKET A MESÉS CORINTHIA HOTEL BUDAPESTBEN.

A BELVÁROS ÉKKÖVE Könnyen megközelíthető, mégis impozáns környezetben várja a házasodni vágyókat a Corinthia Hotel Budapest. A csodálatosan felújított hotel nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is igen közkedvelt. Az Andrássy út közelében fekvő Corinthia Hotel monumentális homlokzatával és üvegtetővel fedett átriumaival azonnal felkelti az érdeklődést. A hotelbe lépve gazdagon díszített háttér, számtalan szoba és lakosztály, elegáns étkezőhely és bár elégíti ki a vendégek igényeit. Gasztronómiai csábításra hív a Brasserie&Atrium, ahol a hazai és nemzetközi konyha legkiválóbb fogásait élvezhetitek, a távol-keleti ízek szerelmeseinek pedig a Rickshaw étterem. Adjátok át magatokat a földi paradicsomnak, és élvezzétek a luxus ölelését a Corinthia Hotel Budapestben! Ada egy fenséges esküvő hangulatát élvezhette velünk a Corinthia Hotel Budapestben, ahol örömmel viselte az Arabella Lux Esküvői Ruhaszalon tavaszi darabjait, melyek a Bridal Mirage fátylával és a Hári Ékszer gyémántszettjeivel kiegészülve váltak teljessé. Arisztokratikus csokrát a Pom Pom Műhely készítette. A grandiózus hotel fényét tovább emelték a Varga Művészi Kristály poharai és kristálytáljai. Egyre több esküvőn merül fel az igény arra, hogy az összhatás tökéletes legyen, ezért választottuk fotózásunkra az Amerikaiszek.hu Chiavari székeit.

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 65

65

2016.02.23. 10:49:54


BIG DAY

66

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 66

2016.02.23. 10:50:00


BIG DAY

MÉLTÓ A HÍRNÉVRE A Corinthia Hotel Budapest felújított arculata a gazdag aranydíszítésnek, belmagasságának és hatalmas ablakainak köszönhetően a klasszikus kastélyok fényűző hangulatát idézi. A festői háttér és a barátságos, hozzáértő személyzet együttesen járul hozzá, hogy királyi bánásmódot élvezzetek a nagy napon. A bálterem befogadóképessége lehetővé teszi, hogy akár 240 fős vendégsereget is meginvitálj, és kül- és beltéren egyaránt élvezzétek esküvőd minden pillanatát. A Varga Művészi Kristály kézzel készített poharai és vázái elegánsan stílusos designba ágyazzák a hagyományos kristálykészítés metódusait. Az időtálló minták és színek ideális választást kínálnak a különleges alkalmakra, de ajándékként is kiválóak. Boltjukban arra is van lehetőséged, hogy nászajándéklistát állíts össze. A teríték nem lenne ilyen arisztokratikus a Zsolnay porcelán gyönyörű, kézzel festett termékei nélkül. Szépség, látvány, minőség és egyediség. Erre törekedett a Pom Pom Műhely profi szakembere, amikor megtervezte a fotózásunk virágkompozícióját, mely a Varga Művészi Kristály káprázatos dekorációs tárgyaihoz lett megálmodva. A látvány a fácántolltól válik igazán különlegessé, mely a menyaszszonyi csokorban is megjelenik. Ada szépsége az Arabella Lux különleges menyasszonyi ruhájától és a Hári Ékszer egyedi gyémántkollekciójától vált megismételhetetlenné. A szegedi Arabella Lux Szalonban megtalálhatod a világhírű tervezők, a spanyol Rosa Clará és az amerikai Enzoani lélegzetelállító menyasszonyi ruhacsodáit, hogy igazi hercegnőnek vagy királykisasszonynak érezhesd magad a nagy napon. Az Amerikaiszek.hu aranyozott Chiavari székein igazán édes a pihenés, különösen, ha a győzelmet és dicsőséget szimbolizáló babérkoszorúkkal díszíted őket, így még jobban illenek a Corinthia Hotel Budapest páratlan eleganciájához.

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 67

67

2016.02.23. 10:50:09


BIG DAY

68

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 68

2016.02.23. 10:50:29


BIG DAY

Habár Ada életébe már bepillantást nyerhettünk a Szelfi műsorának köszönhetően, ilyen sugárzó menyasszonynak még garantáltan nem láthattátok! A sportos anyuka lecserélte az edzőruhát, és szebbnél szebb ruhákba bújt az Arabella Lux Esküvői Ruhaszalon jóvoltából. A Szeged belvárosához közel húzódó szalonban megtalálhatóak a nemzetközi viszonylatban is aktuális és közkedvelt fazonok, mint az Ada által is viselt csipke felsőrésszel kidolgozott, derékban húzott, uszályos, az idei évtől nagyon divatos mikádó selyem szoknyában végződő menyasszonyi ruha. Vendégeidet nem csak édességgel kínálhatod a fogások után. Egy ízlésesen összeállított gyümölcsöstál egészséges és látványos eleme lehet esküvődnek, majd az otthonodnak is a Varga Művészi Kristály jóvoltából. A helyszín és az esemény magasztossága megköveteli a nem mindennapi terítést. A Zsolnay porcelán tányérjai és kiegészítői növelik az asztal wow faktorát. A Varga Művészi Kristály kollekciójában többféle kategóriából is válogathatsz. Stílusodhoz mérten variálhatod a poharak méretét, színeit, formáját és mintáját, természetesen mindig az ital felszolgálásának megfelelően. Az enteriőrhöz igazodva ne vidd túlzásba a menyasszonyi csokrod színeit! Használj fehér és halvány pasztelles színeket, ahogy azt a Pom Pom Műhely is tette.

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 69

69

2016.02.23. 10:50:56


BIG DAY

70

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 70

2016.02.23. 10:51:08


BIG DAY

A TAVASZ HÍRNÖKE A jó idő közeledtével ismét központba kerültek a hátul nyitott ruhák. Az Arabella Lux Esküvői Ruhaszalon menyasszonyi ruhája finoman emeli ki Ada tökéletes vonalait, melynek sejtelmességéről a felsőrész vékony pántjai gondoskodnak. A tavasz üde érzéséért válassz hozzá laza, loknis frizurát és pink tónusokkal átszőtt sminket. „Diamonds are the girl best friends.” Nem lenne teljesen tökéletes az összhatás gyémánt ékszer nélkül, hiszen mi mást választhattunk volna a gyönyörű ruhákhoz, mint a Hári Ékszerészet egyedi tervezésű ékszerszettjeit. Egy cseppnyi változatosságot és különcséget vihetsz dekorációdba, ha a virágcsokrokat hasonló koncepcióban, de eltérő megoldással valósítod meg. Lesd el a Pom Pom Műhely kreatív trükkjeit, használj különböző méretű vázákat, játssz a virágszálak hosszával és színeivel. Ha igazi trendkövető vagy, madártollakkal is ékesítheted a csokrokat.

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 71

71

2016.02.23. 10:51:40


BIG DAY Ad „esküvője” Ada kü őj ” hhelyszínéül l a Corinthia Hotel Budapest szállodát választottuk. A klasszikusan elegáns épület igazán királyi elbánásban részesíti a házasulandókat. A helyszín adottságai miatt választott klasszikus stílusú berendezés a rendezvényt igazán felejthetetlenné teszi. Mivel Ada is a hagyományosra szavazna, ami az esküvőket illeti, láthatóan nagyon is otthon érezte magát a helyszínen. A hotel közösségi terei és szobái, lakosztályai minden igényt kielégítenek.

AZ ÍGÉRET A FONTOS, HOGY EGÉSZ ÉLETRE TERVEZZÜNK Interjú: Patkó Ágnes

ADA EGÉSZEN FIATALON LETT ORSZÁGSZERTE ISMERT, SZINTÉN EGÉSZEN FIATALON ADOTT ÉLETET IKERFIAINAK, ÉS AZ ELMÚLT ÉVEK FORDULATAI UTÁN SEM GONDOLNÁNK RÓLA, HOGY MENNYI VÁLTOZÁSON MENT ÁT. EDZŐKÉNT, MÉDIASZEMÉLYISÉGKÉNT EGYARÁNT SEGÍTENE MÁSOKNAK, ÉS A HÁZASSÁGRÓL IS HATÁROZOTT VÉLEMÉNYE VAN. 72

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 72

2016.02.23. 16:10:34


BIG DAY Ez a királynőien klasszikus stílus hhatározta tá t meg menyasszonyunk stylingját is: a szegedi Arabella Lux Szalonban világhírű tervezők, a spanyol Rosa Clará és az amerikai Enzoani ruháiból válogattuk ezeket a hercegnős ruhákat. A pánt nélküli, csipkedíszítéses, gazdag darabok remekül álltak Ada sportosan nőies alakján. A ruhákat a Hári Ékszertervező és Készítő Műhely nyakláncai és gyűrűi egészítették ki. Az egyedi ékszerek a hagyományos, kézi technikák mellett a legmodernebb technológiával készülnek, akár egyéni kívánság szerint is. A ruhához illő fejdíszről a Bridal Mirage gondoskodott: Gajdácsné Gombos Erika mindent tud a fátylakról, fejdíszekről, övekről és más olyan kiegészítőkről, amelyek egy részét eddig csak külföldön lehetett beszerezni. Az összeállítás tökéletes kiegészítője a Pom Pom Műhely kecses, fehér és barackszínű virágokból készített gömbcsokra lett.

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 73

73

2016.02.23. 10:51:59


BIG DAY A NAGY NAPON PERSZE MINDENKI A LEGJOBB FORMÁJÁT SZERETNÉ HOZNI, DE SZERINTEM FONTOS, HOGY AZ EMBER AKKOR IS ÖNMAGA MARADJON.

Ada szépségéről a Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalonjának esküvőifrizura-stylistja, Kozák Evelyn gondoskodott, aki laza hullámokba rendezte a hosszú, szőke hajat. A kissé lazább viselet enyhít kicsit a királynős megjelenésen, és remekül passzol a Bridal Mirage fehér tüll fejdíszéhez. A smink Godó Krisztina alkotása, aki kiemelve Ada csodálatos kék szemét természetes hatásra törekedett, és halvány rózsaszín szájfénnyel hangsúlyozta ajkait.

74

064-077

BIG DAY

ADA wk KL.indd 74

2016.02.23. 10:52:10


BIG DAY Big Day: Klasszikus, elegáns esküvőt rendeztünk be neked. Otthon érezted magad benne? Ada: Esküvő terén a hagyományosabb stílus közelebb áll hozzám, így igen, könnyen azonosultam vele. BD: Te szerveznél magadnak, magatoknak hasonló stílusú esküvőt? Ada: Nem igazán gondolkoztam ezen, de ha egyszer sor kerül rá, a másik fél véleménye is számítana. Az biztos, hogy én alapvetően a finom, visszafogottabb stílust preferálnám. BD: Vállalnád még egyszer a házasságot? Ada: Ha úgy alakul, igen! BD: Szerinted mennyire fontos egy kapcsolatban az esküvő? Ada: A kapcsolat tartósságán a mai világban nem igazan változtat, sok minden nem a papíron múlik szerintem. Inkább az érzés, az ígéret, hogy a másik egész életre tervez, a biztonságérzet, amit nyújt, az a jó érzés. BD: Melyik esküvői ruhánk tetszett legjobban? Ada: Hát, nem nagyon tudnék választani, mindegyikben volt valami, ami nagyon tetszett… BD: A te mindennapos stílusod milyen? Ada: Ennél nyilván sokkal lazább, sportosabb. Az életvitelemhez illően választom a ruhákat, attól függően, hogy éppen mi a program. BD: Mennyire fontos a stílus számodra? Ada: Inkább talán az a fontos, hogy amit felveszek, az „én” legyek. BD: Apró részletek és egységes megjelenés? Ada: A letisztultabb dolgokat szeretem, es a kevesebb színt. Ami fontos, az az összhang.

HOGYAN EDDZÜNK AZ ESKÜVŐRE? BD: A mindennapjaid elég sűrűnek tűnnek, időpontot sem könnyű egyeztetni veled. Mi köti le a legtöbb idődet mostanában? Ada: Az edzés! BD: Az edzői hivatást nem olyan régen választottad, miért éppen erre indultál? Ada: A sport mindig is része volt az életemnek, így olyan munkám lehet, ami nekem is hasznos. Emellett élvezem, hogy segíthetek másoknak elérni a céljaikat. BD: Edzőként mit gondolsz, mennyire kell az esküvőre átalakulni? Ada: A nagy napon persze mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, de szerintem fontos, hogy az ember akkor is önmaga maradjon. Nem gondolom, hogy esküvő előtt pár héttel kellene belefogni egy drasztikus életmódváltásba, amikor amúgy is stresszel az ember. BD: Edzettél már olyan lányt, aki az esküvőjére akart átalakulni? Ada: Kifejezetten ilyet még nem. Jobbnak is tartom, ha alapvetően mindig odafigyelünk magunkra, nem egy alkalomra készülünk.

BD: Mégis mit tegyen az, aki a nagy napra szeretné formába hozni magát? Ada: Mindenképpen ésszel tegye! Inkább apró lépésekkel kezdjen, és hosszú távú változásra törekedjen, ne hirtelen, drasztikus megoldásokra, mert az nem vezet jóra. Mivel a felesleges kilók sem néhány nap vagy hét alatt rakódtak rád, nem is elég ennyi idő, hogy megszabadulj tőlük. Tarts edzéstervet, figyelj az étkezésre, és ne stresszeld magad!

KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: Andráska Krisztián, +36 30 99 25 995 • Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, +36 1 479 4000, events.budapest@corinthia.com, www.corinthia.com • Ruha: Arabella Lux, www.arabellalux.hu, +36 30 955 4162 • Észerek: Hári ékszertervező és készítő műhely, www.ekszervilag.hu • Fejdísz & fátyol: Bridal Mirage, www.bridalmirage.hu • Haj: Kozák Evelyn esküvői frizura stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon, www.szaboimre.hu • Smink: Godó Krisztina, +36 70 339 1243 • Teríték, pohár & váza: Zsolnay, Varga Művészi Kristály www.zsolnaybudapest.com, www.galerieschic.com • Szék: Amerikaiszek.hu • Virágdekor & menyasszonyi csokor: Pom Pom Műhely, Anderle Ildikó, www.pompommuhely.hu, +36 30 498 2118

BIG DAY

064-077

ADA wk KL.indd 75

75

2016.02.23. 10:52:20


A www.eskuvoiruhacentrum.hu weboldalon megtalálható „ÚTRAVALÓ JEGYESCSOMAG KAPHATÓ” matricával ellátott menyasszonyi ruha szalonokban, minden ruhakölcsönzés vagy vásárlás mellé a képen látható JEGYESCSOMAGGAL AJÁNDÉKOZNAK MEG e hirdetés bemutatása esetén! További információért látogass el honlapunkra! www.eskuvoiruhacentrum.hu

Magyar Luxus nászajándék álomkivitelben Zsolnay porcelánok, Varga művészi ólomkristály kelyhek és kristály csillárok egy helyen, a főváros szívében. Nászajándék lista készítését is vállaljuk! Cím: 1051 Budapest, József nádor tér 12. Nyitva tartás: minden nap 9:00–19:00

064-077

ADA wk KL.indd 76

2016.02.23. 10:52:30


064-077

ADA wk KL.indd 77

2016.02.23. 10:52:43


BIG DAY

ESKÜVŐI HELYSZÍNELÉS Szöveg: Lőrincz Csaba & Nagy Zsófia • Fotó: www.stephanieallin.net

MEGSZOKOTT VAGY SZOKATLAN, NÉPSZERŰ VAGY ISMERETLEN: A TÖKÉLETES ESKÜVŐI HELYSZÍN MINDENKINEK LEHET MÁS. LÁSSUK, MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK, ÉS MELYEK LESZNEK 2016 ÚJ TRENDJEI!

78

078-080

BIG DAY

eskuvoi helyszineles.wk KL.indd 78

2016.02.23. 10:58:20


BIG DAY Miután a menyasszonyok ujjára felkerült az eljegyzési gyűrű, megindulhat az esküvő szervezésének kimerítő munkálata. Manapság elsőként az időpontot számos körülmény közül leginkább az határozza meg, hogy mikor szabad az áhított helyszín. A népszerűbb helyszíneknél már fél, egy évre előre foglalt a naptár. Ennek megfelelően a napjainkban házasságot kötni készülők tudatosak, sőt pontosan tudják, mit, hol és mikor szeretnének, és ahhoz ragaszkodnak is. MILYEN A JÓ HELYSZÍN? MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK? MIRE FIGYELJÜNK? Manapság nagy befolyásoló tényező az esküvőre szánt keret, éppen ezért, akik látványos, de nem túl nagy esküvőt kívánnak maguknak, kétszer is meggondolják, hogy a helyszín, amit választottak, praktikus-e, multifunkcionális, az elképzelt esküvő arculatának megfelel-e. Ezután jön a kívánt stílus és a design, aminek garantáltan harmonikusnak kell lennie a helyszínnel. Ahol ragaszkodnak a merev szabályokhoz, nem lehetséges a berendezések, eszközök alkalomra vonatozó cseréje. Bár a legtöbb helyszín nagyon rugalmasan áll a kérésekhez és az elvárásokhoz, nem árt tisztában lenni ezekkel a buktatókkal. Ha megtaláltuk a nekünk való helyszínt, első lépés az ajánlatkérés. Sok helyen ma már kontaktpanelen keresztül e-mailen fel lehet venni a kapcsolatot. Legyen is ez az első szabály, amit jobb, ha betartunk: a kapcsolatfelvételtől egészen a számlarendezésig, minden legyen írásban dokumentálva, így megkímélhetjük magunkat, illetve a szervezőt is a kellemetlen meglepetésektől és félrevezető információktól. Itt sem helytálló az a tévhit, hogy szóban lehet eredményes megállapodást kötni, a telefonos konzultáció sem garantál mindent. Éppen ezért fontos a dokumentálható forma. Ugyancsak fontos lépés a megtekintés, ahol a helyszín szervezőivel, tulajdonosaival találkozva tárgyalunk a részletekről. Ezt étteremben, hotelnél célszerű szolgáltatásaik bemutatásával egy időre egyeztetni. Ha a kínált szolgáltatás és mód megfelel elvárásainknak, akkor érdemes további elképzeléseinket illetően egyeztetni a helyszín ebben illetékes megbízottjával.

Új helyszíntrendek 2016 Idén olyan helyszíneken is rendeznek esküvőket, amelyekről nem gondoltuk volna, hogy esküvőre valók. Ilyen lehet például egy botanikus télikert üvegháza, de egy régi gyárépület, ipari környezet is, nem beszélve a nemzeti parkokról a naturális stílus kedvelőinek. Ez a modern irány nyugatról érkezett hozzánk, ahol voltaképpen bármit kinevezhetünk helyszínnek, fő, hogy valahogy kötődjön hozzánk. Lehet az egy emlékezetes helyszín, első randevú, eljegyzés, első találkozás helyszíne, egy jól sikerült nyaralásé vagy utazásé. Különlegesen romantikus, ha külföldön ismerkedtünk meg esetleg kedvesünkkel, és éppen ott szeretnénk megtartani az esküvőt is. Ma már ez sem lehetetlen, a lényeg, hogy az esküvőtök olyan legyen, mint ti magatok. Vannak olyan esetek is, amikor a párok inkább olyan helyszín mellett döntenek, ahol jóval egyszerűbb az ügyintézés, mint például a természet lágy ölén, egy erdőben, ahol senki és semmi nem kötelez. Ám ilyenkor is mindig érdemes ellenőrizni, hogy az adott helyszínre kell e területfoglalási engedély.

NEM MINDENNAPI HELYSZÍNEKRŐL Miért érdekes? A nem mindennapi helyszínek egy életre belevésődnek az emlékezetbe, és a pár az amúgy sem átlagos napot olyan környezetben töltetheti el szeretteikkel, melyek komfortosak és ismerősek. Sokszor előfordul, hogy hiába az ötcsillagos hotel vagy elegáns bálterem, vagy étterem, a hangulat nem lesz harmonikus és felszabadult, hiába minden erőfeszítés.

Mivel nyújt többet, mint egy átlagos helyszín? Ezek az új trend által meghatározott irányok nem feltétlenül nyújtanak többet, mint egy átlagos helyszín, mert nem minden esetben tartoznak hozzájuk esküvői szolgáltatások, így nem biztos, hogy egy esküvőre specializálódott helyszín esetében elérhető szolgáltatás rendelkezésre áll. Amit adnak, az a felszabadult komfortos érzet, akár a természetben, akár épületben, de nem aranyozott gyertyatartókkal és porcelánnal, damasztabroszon, hanem rusztikus faasztalon, olykor műanyag székekkel, papírpohárral kiegészítve. Minél több saját kreativitással…

Mi lehet a negatívum egy ilyen választásban, mire kell figyelni, hogy minden rendben legyen? Ezek a helyszínek zömmel nem rendel-

keznek vendéglátó-ipari szolgáltatásokkal, a helyszínre a külső szolgáltatást és felszolgálást „hinterlandnek” megfelelő helyet tudunk kialakítani. Esős nap esetére is érdemes felkészülni: a természetben fedett helyet biztosít a násznép számára egy rendezvénysátor, vagy kombinált megoldásként szóba jöhet egy részben fedett terasz, ahol a fogadás megtartható, közel a választott helyszínhez. Minden személy, legyen az vendég, vagy szolgáltató, megfelelő elhelyezése ezzel biztosított. Amikor a természetben vagyunk, annak szépségét és üdeségét meg is kell őrizni, ügyelve a keletkezett hulladékra, világításra és tűzgyújtásra. Extrém helyszín esetén pedig a baleseti kockázatokat is át kell gondolni a vendégsereg összetétele alapján. Ugyanez vonatkozik egy régies ipari helyszínnél (gyár) is. Nem árt alaposan átvizsgálni a helyszínt ilyen szempontok alapján is!

Kiknek ajánlható? Mindenkinek, akik a kevésbé formális esküvő hívei, akik azt szeretnék, hogy az esküvőjük emlékezetes legyen, de közben önmaguk tudjanak maradni, szórakozni és élvezni a nagy napot egy számukra ismerős és emlékezetes helyszínen.

BIG DAY

078-080

eskuvoi helyszineles.wk KL.indd 79

79

2016.02.23. 10:58:40


BIG DAY

3 nem mindennapi helyszín 1. HELYSZÍN FÉNYIMÁDÓKNAK A pálmák városában Üvegház tele élettel: az élő természet sokak fantáziáját megragadja, nem csoda hát, ha nem egy esküvőt ebben a környezetben tartanak meg. Legyen bár tél vagy tomboló nyár, ez ideális választás lehet, hiszen évszaktól függetlenül biztosan szép élményt jelent. A greenhouse kifejezés ez esetben egy kis oázist jelent a modern városi környezetben, egy darabka mennyországot, melyet a fény teljes mértékben átjár, biztosítva ezáltal a nappali világosságot és az üde atmoszférát. Számtalan ilyen kis paradicsom létezik itthon is, melyek arra várnak, hogy rátaláljatok és ízlésesen, stílusosan feldíszítsék a nagy napra. Akár egy stílusos étterem télikertje vagy egy növényi arborétum megfelelhet a kívánalmaknak: bármilyen stílussal jól működik, a lényeg, hogy ez esetben egészség és a környezettudatosság is figyelmet kaphat. Emellett viszont lényegesen lecsökkentheti a háttér-dekorációra szánt keretet, hiszen élő, virágzó, üde növények vesznek körbe, akár az édenkertben Ádámot és Évát. Amikor zöld esküvőre gondolunk, sokszor pont ezt határozzuk meg: civilizált környezetben, de sok zöld növénnyel veszszük körbe önmagunkat és vendégeinket. Manapság nem ritkák a fiatalos, környezettudatos Green Office-ok és munkahelyek, miért ne lehetne az esküvői helyszínünk is ilyen? Tulajdonképpen ez is egy életforma és stílus, ami ránk lehet jellemző. Magyarországon azért lényegesen kevesebb trópusi növényekkel gazdagított üvegházat találhatunk a helyszínajánlókon, inkább rendezvényre alkalmas éttermek és rendezvénytermek jellemzőek télikertes csatlakoztatással. Viszont stílusos esküvői fotózást mindenképpen szervezhetünk akár orchideák között, pálmák alatt, nem szükséges elutaznunk emiatt a trópusokra. Ezekre a helyszínekre általánosan jellemző lehet a világosság és frissesség, a modernebb vagy a rusztikus jellegű belső tér.

2. HELYSZÍN IPARI KÖRNYEZETBEN Az industrial hódítása Gépek, fogaskerekek által meghatározott stílus: ez az industrial, az elegancia és a mesterségek harmóniája. A szubkultúrából átvett ötlet szokatlan népszerűséggel bír nyugaton, de hazánkban is megtalálja a maga táborát. A goth, a dark wave és az ipari jellegzetességeket újragondoló steampunk nyomán egy teljesen új esküvői tematika helyszínéül szolgálhatnak a gyárak, múzeumok és a korszak épületei. Nagyon újszerű, és egyre inkább népszerű a new wave, amelynek egyszerűségében rejlik varázsa és a mai fiatal generáció előszeretettel csempészi bele stílusába egy-egy részletét. Lehet minimál, lehet rusztikus és extrém, fő, hogy indusztriális legyen és modern. Mitől más, mint a többi? Nyomokban azért évek alatt már kezdtük ízlelgetni a 21. században ezt az új irányt. Legfőképpen az esküvői fotósok új generációjának kísérletezései nyomán ismerkedhettünk meg az underground témákkal: esküvői fotózás aluljáróban, graffitis háttérrel, elhagyatott gyárakban vagy rozsdás, elhanyagolt épületeknél. Valami régi, ami mégis új, nem vintage vagy retró, annál jóval több és még a történelemre, építészetre és művészetre is utal. Itthon még gyerekcipőben jár, nem is választják sokan, hiszen a párok szemében esküvőjük egyfajta névjegy is; a családtagoknak, a rokonoknak és a barátok számára is fontos, mit mutatunk magunkból. Ám a generációk változnak, a szabályok lazulnak, új, kreatív irányzatok érnek el bennünket és válnak életünk részévé. A technikai fejlődés ehhez is nagyban hozzájárul. Ha industrial helyszínt keresünk, mindenképpen városhoz közel kell keresnünk a megfelelőt, lehet az éppen a város közepén is, jellemzően nagy, tágas terület és egyszerű, puritán beltér társul hozzá, melyben pont az a jó, hogy a magunk képére alakíthatjuk, sajátságos akusztika és világos fényviszonyok mellett.

3. HELYSZÍN A TERMÉSZET SZÍVÉBEN Nemzeti parkjaink bûvöletében Tágas tereken, a természet lágy ölén: ennél szabadabb élményt kívánni sem lehet, méltó helyszíne bármely esküvőnek. Napjainkban a késő tavasszal és kora ősszel tartott menyegzőknek is ideális választás lehet ez a szinte önmagát dekoráló helyszín. „À la nature” mondhatnák ezt is, hiszen a következő helyszínek az egyszerűségről és természetességről mesélnek. A világon bárhol bukkanhatunk csodálatos, természet kreálta helyszínekre. De itthon is akadnak szép számmal olyan helyek, melyekből nincs még egy sehol máshol a világon. Nemzeti parkjaink, melyek egész hazánkat zöldbe borítják, erre kitűnő példák lehetnek. Legyen az hegyvidék vagy az Alföld, tópart, vízesés vagy akár egy barlang, cseppkövek alatt: ezek a helyszínek nagyon idilliek, romantikusak. Túrázó, barlangászó párok előszeretettel választják az ilyen terepeket, hiszen számukra ez lehet az otthon, ahová gyakran hazalátogatnak. Mi sem lehetne romantikusabb, mint örök hűséget fogadni egymásnak ott, ahol megismerkedtek, vagy azon a titkos helyen, ahová szeretnek elbújni a világ elől, hogy csak önmaguk legyenek békében és harmóniában a természettel. Egyszerre nosztalgikus és intim, a vendégek pedig azzal, hogy részesei lehetnek a nem mindennapi helyszínen tartott esküvőknek – ott, ahol minden elkezdődött –, a pár őszinte bizalmát élvezhetik. Sok nemzeti park már felismerte a helyszíneiben rejlő lehetőségeket, és nem gördít akadályokat a párok elé, még akkor sem, ha természetvédelmi területről van szó. A további követelményeknek viszont érdemes utánaérdeklődni. Változatos turisztikai szolgáltatások mellett területfoglalásra, bérlésre, esketésre és fogadás tartására is mód nyílhat együttműködve a helyi szolgáltatókkal és a park embereivel, különböző illetékek ellenében.

SZERVEZŐVEL VAGY ANÉLKÜL? A szerződésben foglalt kívánalmak meglehetősen szigorúak, ha nincs kellő gyakorlatunk a formai és tárgyalási követelmények terén, érdemes tapasztalt szervezőhöz fordulni. Egyfelől egy szervező a legtöbb helyszínnel kapcsolatban áll, így bizalmat előlegez, másfelől az esetleges hibákat gyakorlatából adódóan előre látja. Amennyiben a szervezés feladatát mégis magunkra vállaljuk, fontos tisztában lennünk a legfontosabb tényezőkkel. A helyszín szolgáltatói ugyanúgy saját hasznukat tartják szem előtt, amikor ajánlatot adnak. A várható fogyasztást, a létszámot, a szállások elrendezését, más szolgáltatók jelenlétét feltétlenül egyeztetni kell, így a helyszín is pontosan tudja, mire készüljön. Ezek az eljárások védik legjobban a párok és a szolgáltatók érdekeit. Ezért fontos, hogy szakmájukhoz értő professzionális szakemberekkel tárgyaljunk.

80

078-080

BIG DAY

eskuvoi helyszineles.wk KL.indd 80

2016.02.23. 10:58:44


PROMÓCIÓ

VILLABOGART VENDÉGHÁZ

7443 Alsóbogát, Szabadság utca 4. • Tel.: +36 30 9412 617 • www.villabogart.hu • www.facebook.com/villabogart

BÉKE, CSEND, ROMANTIKA: VIDÉKI IDILL SOMOGYBAN VIDÉKEN, DE JÓL MEGKÖZELÍTHETŐ HELYEN IGAZÁN KÜLÖNLEGES ESKÜVŐ RENDEZHETŐ: ALSÓBOGÁTON A ROMANTIKUS CSIPKERÓZSIKÁK ÉS A BÁTOR KALANDOZÓK IS MEGTALÁLJÁK AZ ÁLOMMEGOLDÁST. A somogyi zsákfaluban, a béke, csend és romantika világában a kastélyok völgyébe csöppenünk. A Festetics-Inkey Kastélypark mintha hetvenéves Csipkerózsika-álomból éledt volna újjá, ősfás parkjával, tóval, szigettel, hidakkal, forrásokkal és virágos mezőkkel várja az idill szerelmeseit. Ha itt mondanátok ki az igent, akár a megújult és felszentelt kápolnában is megtehetitek, akár a hatalmas platánok alatt is. A fotók hátteréül a park forrásai, kis fehér útjai, vagy a történelmi környezetbe illő kőpadjai is tökéletes hátteret nyújthatnak majd. A kastély minden kiszolgáló épülete is megújult, így széles tárházát adja a helyszíneknek és a lehetőségeknek: a volt MAGtár egyedülálló rendezvényterem lett, a volt intézőház ma panzióként egyedi belsőépítészeti kialakítással várja vendégeiteket. A volt istállóból kiguruló veterán autók még különlegesebbé teszik a nagy napot, de a menyasszony és a vőlegény akár Segway-en is érkezhet az esküvőre. A Romkastély bátraknak, az itt kötött házasság romantikus szerelmeseknek való.

A 13 hektáros gyönyörűen zöldellő kastélyparkban akár a tó közepén épült hangulatos kioszkban, akár más kültéri helyszínen is megrendezhető a polgári, a felszentelt kápolnában pedig az egyházi szertartás. A felújított MAGtárban olyan rendezvényterem jött létre, amely valóban egyedülálló látványt nyújt, bármilyen stílusban is dekoráljátok. A kétszáz éves épületben egy hatalmas kandalló, Magyarországon egyedülálló üvegtető, régi elemek és a modern design tökéletes együttélése hozott létre felejthetetlen környezetet. Esküvők, csapatépítők, születésnapok tökéletes helyszíne! Ha ennél még egyedibbre vágytok, a Romkastély nemcsak fotózásra alkalmas, de egy különleges fogadás helyszíneként is szerepelhet. A vendégek közül 40-80 fő helyben, további 200 a közelben alhat, míg a pár a menyasszonyi lakosztályban töltheti nászéjszakáját. A catering akár bel-, akár kültéren megoldható, ahogy a parti és a tánc is: csak választani lesz nehéz a két rendezvényépület és a kastély között.

EGY PILLANTÁS ALATT Polgári szertartás: igen Egyházi szertartás külső helyszínen és kápolnában is: igen Szertartás befogadóképessége: 40-120-200 fô Ülôhelyek száma: max 200 fő Fogadás helyszínének befogadókapacitása: 80-120-200 fô Kültéri szolgáltatások: igen Lehetôség szabadtéri szertartásra: igen Vôfély: igényelhetô Lehetôség tûzijátékra: lehetséges Parkolás: 150 autó Exkluzivitás: garantált Kültéri catering: van Vegetáriánus menüsor: választható Menyasszonyi lakosztály: van Vendégek elszállásolása: 40-80 fő minőségi szállás, 200 fő közelben Esküvôszervező: van Zenekar/DJ: választható Tánctér: van A fogadás helyszínének elhagyása: vasárnap 15 óra Akadálymentesítés: van Árkategória: közép Etetôszék: kérhető Gyermekmenü: kérhető Alkoholt be lehet-e vinni: igen Saját dekoros/fotós: rendelhető Projektor/vetítési lehetôség: van Virágkapu: van Gyermekmegôrzô: van

BIG DAY

081

festetics.wk KL.indd 81

81

2016.02.23. 10:58:55


BIG DAY

Szöveg: Tóth Krisztina • Fotó: Scrum Diddly Cake

VAN EGY HELYSZÍNÖTLETED, DE NEM VAGY BENNE BIZTOS, MILYEN TORTÁVAL TEHETNÉD MÉG IZGALMASABBÁ? VAGY NETALÁN EGY BIZONYOS TORTA LEBEG A SZEMED ELŐTT, DE NEM TUDOD, MILYEN HELYSZÍNEN ÁLLNÁ MEG A HELYÉT LEGINKÁBB? A BD A SCRUM DIDDLY CAKE-KEL KARÖLTVE HOZZA EL NEKTEK A NÉGY LEGMENŐBB IRÁNYZATOT…

Michelle Walker tortadesign iránti szeretete 2002-ben kezdődött, amikor saját esküvőjére készített tortát. A kezdeti hobbi később kinőtte magát, és olyan karriert hozott Michelle számára, amelyről sokan csak álmodhatunk. A ma már több díjjal is büszkélkedő Scrum Diddly Cake az egyik legnagyobb és leghíresebb tortaműhellyé vált Wales-ben. A cukrász különleges látásmódját, szakma iránti szeretetét és rendkívüli kézügyességét kamatoztatva alkot szemkápráztató tortakölteményeket, melyek mára már rendszeres szereplői az esküvői magazinoknak.

ALICE CSODAORSZÁGBAN Ha helyszínválasztásod egy mesebeli kastélyra esett, ahol vendégeid némi barokkos túlzással, többhektáros parkkal, sőt még egy elvarázsolt labirintussal is találkozhatnak, akkor a Scrum Diddly Cake Alice Csodaországban hangulatú tortáját neked találták ki. A stílus lényege, hogy bátran használj színeket, szalagokat díszítőelemként. Bátran ess túlzásba, hogy maga a Kalapos is irigykedjen! BD-tipp A törtfehér külső bátran magába foglalhatja a fehér csoki, vanília, levendula vagy kókusz ízvilágát, de igény szerint ennél a stílusnál is használhatsz gyümölcskivonatokat és gyümölcsdarabkákat.

82

082-083

BIG DAY

scrum diddly cake.wk KL.indd 82

2016.02.23. 11:05:01


BIG DAY BÁJOS CSIPKE

SOKOLDALÚ EKLEKTIKA

A csipke nemcsak a menyasszonyi ruhák terén, hanem mint tortadíszítő elem is töretlenül hódít. Egy vintage helyszínen megrendezett esküvő igazi kis ékköveként szolgálhat, ha a letisztult alapokra építő tortádat a finom csipke motívumaival és bájos masnival vonod körbe. A rózsakertek hangulatát felidézve használj nagyméretű cukorrózsákat, és játékos, könnyed kis pillangókat a végtelen romantika és kellem kedvéért.

Az eklektikus stílus nagy előnye, hogy összetettségének köszönhetően számtalan helyszínen megállja a helyét. A különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit magán viselő, egyediségét a mixelésben kiélő irányzat megengedi, hogy egyedi helyszínek fénypontja legyen. A vendégek létszámától függően variálhatod az emeletek számát, de célszerű itt is eltérő formákat, és kissé rendezetlen összeillesztési módot választani.

BD-tipp A visszafogott külső bármilyen ízt felölelhet. Nyugodtan megtöltheted csokival, pralinékrémmel, pezsgőkrémmel, vaníliával vagy édes gyümölcsök krémjével tortádat.

BD-tipp A rendkívül sok cukros részlet némi ellensúlyozást követel a belső tölteléktől és az ízektől. Éppen ezért ajánljuk a gyümölcsök világát, mint az eper, málna vagy az áfonya.

BIG DAY

082-083

scrum diddly cake.wk KL.indd 83

83

2016.02.23. 11:05:16


Miquel Suay

Yolan Cris

Rosa Clara

Pronovias

Rosa Clara ra

Cymbeline

Yolan Cris

BIG DAY

KIRÁLYNŐK NYOMÁBAN

BUJA RÉSZLETEK É

Kislánykorod óta álmodsz arról, hogy hatalmas szoknyájú csipkeruhában vonulsz végig az oltárhoz? A te helyszíned egy kastély! Szerencsére hazánk bővelkedik történelmi jelentőségű, romantikus helyszínekben. Stílusodhoz mérten választhatsz gyöngyökkel és ékszerekkel díszített, derékban húzott fazonokat. Ne spórolj a királyi pompával, akár egy hatalmas tiarát és természetesen az üvegcipellőt is bevetheted, hogy te legyél a nagy nap úrnője!

Szeretsz kísérletezni és merészebb ruhadarabokat is kipróbálni? Hangold menyasszonyi ruhádhoz az esküvőd helyszínét is! Egy ilyen ruhaválasztás megérdemli a nagy közönséget, szervezz exkluzív partit, dübörögjön a zene, jöhetnek az extrém dekorációk és a fényűzés. Ajánljuk figyelmedbe a Dunán ringatózó hajók vagy luxushotelek termeit, ahol garantáltan kibontakoztathatod bevállalós éned.

MENYASSZONYI RUHA – HELYSZÍN SZERINT!

Szöveg: Tóth Krisztina • Fotó: Barcelona Bridal Week

NEM A RUHA TESZI AZ EMBERT – TARTJA AZ ISMERT MONDÁS. SOKAKNAK ELKERÜLI A FIGYELMÉT, HOGY A MENYASSZONYI RUHA STÍLUSA ILLIK-E A KIVÁLASZTOTT HELYSZÍNHEZ, EZÉRT KATEGÓRIÁKRA OSZTOTTUK A BARCELONA BRIDAL WEEK LEGÜTŐSEBB SZETTJEIT, HOGY KELLŐ INSPIRÁCIÓT SZEREZZ A NAGY NAPRA.

84

Cymbeline

Justin Alexander

Rosa Clara

Pronovias

Miquel Suay

Rosa Clara

2016-ban új trendként tűnt fel a kifutón, de máris hatalmas sikernek örvend a minimalista stílus. Ha a hétköznapokban is szereted az egyszerű, letisztult darabokat, válassz esküvődre is hasonló menyasszonyi ruhát, helyszínként pedig a most divatba jövő modern indusztriális helyszínt javasolnánk, mely nagyon újszerű és egyre népszerűbb a városi párok körében.

Pronovias

NAGYVÁROSI MINIMALIZMUS

A vintage nem vész el, csak átalakul. A szezon újdonsága és egyben legnagyobb kedvence a kétrészes menyasszonyi ruha. Mixeld bátran a felső és szoknyarészeket: lehet szó eltérő mintáról, virágos vagy csipkés kompozícióról, a lényeg, hogy a személyiségedhez és stílusodhoz legjobban illő fazont válaszd! Igazi természetközeli helyszínt javasolunk neked. Jesus Peiro

BOHÉM SIKK

BIG DAY

084 ruhatrend.wk KL.indd 84

2016.02.23. 11:01:37


BIG DAY

HELYSZÍNEK MINDENKI KEDVÉRE A Belvárostól a természetközeliig TÖKÉLETES ESKÜVŐT SZINTE BÁRMILYEN KÖRNYEZETBEN LEHET RENDEZNI! HOGY EZT BEBIZONYÍTSUK, OLYAN HELYSZÍNEKET VÁLOGATTUNK, AMELYEK A NYÜZSGŐ BELVÁROSTÓL A TERMÉSZETKÖZELI LOVASTANYÁIG A TELJES PALETTÁT LEFEDIK. NEKTEK MELYIK TETSZENE? A Lánchíd lábánál, a budai Várral szemben lévő Spoon Hajó (www.spoonrestaurants.hu) az év minden napján, 500 fős férőhellyel, 3 különböző helyszínnel, 2 hatalmas terasszal és 5 bárpulttal várja a házasulandó párokat. Az esküvői vacsorák kínálatában tányérszerviz és svédasztal is szerepel, az ételek között a magyar specialitásoktól kezdve a nemzetközi trendeken át a távol-keleti konyháig minden megtalálható. A budapesti látkép sem elhanyagolható, mely elegáns hátteret biztosít a teraszon megrendezett szertartásnak, a budai Vár és környékének mesébe illő panorámájával. Valódi történelmi környezet, barokkos pompa és nagyvilági életérzés? Legyen ilyen a környezet is: a Hajósi Barokk Kastély (hajosikastely.hu) immár eredeti szépségében pompázik. Itt akár beltéren vagy kültéren szervezhettek főúri kézfogót, és ezt a fényképek is tükrözik majd. A teljes körű rendezvényszervezői szolgáltatást biztosító egykori érseki kastélynál jobb házigazdát nehéz elképzelni. A barokk kert és épület a valóban elegáns, főúri hangulatú esküvőknek ad tökéletes hátteret Budapesttől alig kétórányira. Hazánk bővelkedik a történelmi épületekben, rengeteg lehetőség közül választhatnak azok, akik romantikus helyszínen szeretnék összekötni az életüket. A klasszikus esküvők ismérvei a fényűző részletek, melyek összességükben nem tűnnek túlzónak. Központi színük az

arany, anyaguk a bársony. A hatalmas bársonyfüggönyök elengedhetetlenek, és nem is hiányoznak a szecessziós stílusban épült, Erzsébet Királyné Szálloda (www.ekhotel. hu) egyedi bálterméből sem, mely Gödöllőn, közvetlenül a Királyi Kastély szomszédságában található. Sisi Királyné kis „ékszerdobozkája” méltó és felejthetetlen helyszíne az impozáns esküvőknek. Tágas előcsarnokában állófogadást adhatunk, míg a hangulatos étterem hazai és nemzetközi konyhák ínyencségeit tálalja fel az akár 130 fős násznépnek, akik a mulatság fáradalmait ki is tudják pihenni a modern és kényelmes szobákban. Távol a város zajától. Ha valóban ez az álmotok, nagyon sokféle lehetőség közül válogathattok, attól függően, hogy mennyire vonulnátok el, és mennyire gondoljátok komolyan a rusztikus vidéki hangulatot... Vagy inkább a kényeztető country feeling gondolata lebeg a szemetek előtt? A skála egyik végének nevezhetjük Megyert (megyer.hu), ahol kiadó az egész falu! Ez az a hely, ahol valóban egy egész falu lehet a tiétek! A Balaton és Sárvár közelében található település a Marcal partján várja az elvonulni vágyókat. Itt a szállás mellett a szertartást is megoldhatják a természet igazi közelségével. A XVIII. században épült házak XXI. századi kényelmet kínálnak, a vacsorának pedig akár a zárt Kultúr, akár a Lábas-pajta is helyet adhat.

A Duna mellett, történelmi, főúri környezetben? Vidéken ez is megoldható! Ráckevén, a Savoyai Kastélyszállóban (savoyai.hu) megvalósíthatjátok álmaitokat. Itt egy helyen oldható meg a szállás a vendégeknek, és az esküvői szertartás csodálatos, stílusos környezetben, akár a kupolás, barokk dísztermet választjátok, akár a többhektáros ősfás parkot, ahol a szökőkút és a Duna-part ad természetközeli hátteret. A közeli református és katolikus templomok is várják a házasulandókat, a polgári szertartás a helyszínen is megvalósítható. A szálloda étterme ünnepi fogásokkal, munkatársai pedig a legjobb partnerekkel várják a házasulandókat. Melyik a legromantikusabb virág? Ugye, hogy a rózsa? Képzelj el egy szabadtéri esküvőt antik rózsák között egy zenélő rózsakertben! Egy igazán természetközeli esküvő esetében is fontos, hogy minden adott legyen a rendezvény megszervezéséhez. A Sóskúti Lovas és Élménypark (lovassport.hu) közel hatvanhektáros birtokán a lovas események mellett az esküvőknek is helye van, hiszen a 150-200 fős rendezvényekre is alkalmas étterem mellett panzió, és természetesen gondosan ápolt szabadtéri helyszínek is várnak rátok. Ha a lovak szerelmesei vagytok, akár lovas esküvőt is szervezhettek, de akár elegáns, akár rusztikus stílust választotok a nagy napra, a násznép biztosan szívesen vesz részt egy kocsikázáson, vagy más lovas programokon.

Spoon Hajó

Hajósi Barokk Kastély

Erzsébet Királyné Szálloda

Megyer

Savoyai Kastélyszálló

Sóskúti Lovas és Élménypark

BIG DAY

085

helyszinek apro.wk KL.indd 85

85

2016.02.23. 11:00:00


LÉLEK

A

HOSSZÚ HÁZASSÁG

9+9

PONTJA! Szöveg: Pálmai Alíz

A GYENGÉBB NEM TITKOS EREJE Szöveg: Pálmai Alíz • Fotó: Borzi Vivien • Menyasszony: Dobó Ágnes • Vőlegény: Kiss Csaba • Ékszer: Marta Meisels Jewelry Menyasszonyi ruha: Boglárka Szalon • Vőlegényruha és kiegészítők: CROSS & FIELD / Konfekcionált divat és méretes szabóság • Virágcsokor: Poppie and Co. Stylist: Körmendy-Szomoru Kata/menyasszonystylist • Szőrme: Furever by Csányi • Smink: Heizer Anita • Haj: Kulcsár Noémi • Helyszín: Turai Kastély

HAMAROSAN ÖRÖK HŰSÉGET FOGADSZ, DE AHHOZ, HOGY A SZERELMETEK VALÓBAN ÖRÖKKÉ TARTSON, BE KELL TARTANI AZ EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAIT. A BIG DAY MEGMUTATJA, MELYEK AZOK A PIROS LÁMPÁK, AMELYEKNÉL KÖTELEZŐ MEGÁLLNI AHHOZ, HOGY TOVÁBBMEHESSETEK A KÖZÖS ÚTON.

AMIT MINDIG MEG KELL TENNED! 1. FIGYELJ RÁ!

3. TEREMTS ÉRZELMI BIZTONSÁGOT!

Zavar, hogy partnered nem figyel rád úgy, mint kapcsolatod elején? Ahhoz, hogy törődést, szeretetet és figyelmességet kapj, először törődést, szeretetet és figyelmességet kell adnod. Olyan ez, mint egy labdajáték, csak sokszor a nőknek kell előbb odadobni a labdát. Ha olyan vagy, mint egy durcás kisgyerek, aki nem akar játszani, annak senki sem dob labdát – e téren érdemes kezdeményezni.

Ahogy a tested fázik a hidegben, úgy a lelked is fázhat az érzelmi hűvösségben. Nem elég ábrándoznod arról, milyen szép volt a tavalyi nyaralás, mennyire fontos a partnered – a tudtára is kell adnod. Ahogy számodra fontos az érzelmi biztonság, úgy a férfiaknak ez éppúgy lételem. Ha szégyenlős vagy a szemébe mondani, hogy szereted, akkor mondd el neki akkor, amikor alszik. Ne félj, a tudatalattijában rögzülnek majd szavaid.

2. ÉRDEKLŐDJ IRÁNTA!

4. DICSÉRD MEG!

A nők kiváltképp hajlamosak arra, hogy elúsznak az őket érintő tennivalókban, gondokban, hogy a partnerük érzéseire, netán gondjaira egyszerűen elfelejtenek figyelni. Mert azok (látszólag) úgyis rendben vannak. Pedig fontos: egyetlen nap se teljen el őszinte érdeklődés nélkül! Ne hagyd, hogy a „Milyen napod volt?” kérdésre vállrándítás legyen a válasz.

Az elismerő szavak ereje olyan, mint egy varázslat: teremtesz, építesz vele érdeklődést, jó kedvet, szimpátiát, hálát, szeretetet... Mivel a kedves szó nem kerül semmibe, ne fukarkodj azzal, hogy megdicsérd párodat, ha rászolgált. Finomat főzött? Sikert ért el a munkában? Egész nap vigyázott a gyerekre, hogy te szabad legyél? Dicsérd meg, ezzel önbizalmát és a kapcsolatotokat is építed!

86

086-087

BIG DAY

lelek.wk KL.indd 86

2016.02.23. 11:09:49


LÉLEK 5. TÖREKEDJ MINÉL TÖBB KÖZÖS ÉLMÉNYRE! Ha úgy telnek el évek, hogy egyetlen közös estét vagy hétvégét sem töltöttetek el kettesben, akkor lazulhat a kötelék kettőtök között. Törekedj minél több közös élményre, és ha kettesben vagytok, hagyd a gondokat! Foglalkozz csak vele, lazíts, hogy a kapcsolatotok feltöltődjön. A közös élmények két ember mélyebb összetartozását erősítik.

6. KÖSZÖND MEG! Kérsz valamit a partneredtől, amit ő szó nélkül megtesz, te azonban közönyösen természetesnek veszed ezt, pedig nem tudhatod, hogy az aprónak tűnő gesztus számára mibe került. Megeshet, hogy órákat állt sorba miatta, tízszer telefonált, alig tudta elintézni stb. Ha ő szívességet tesz, köszönd meg, és adj hozzá egy csókot, különben elidegenedést válthatsz ki belőle.

7. MARADJ GYEREK! A nők többsége túl komolyan veszi a hétköznapokat, azok gondjait és sokszor csak a problémáit osztja meg a partnerével. Muszáj olykor egy csepp játékot és nevetéseket vinni a megoldandó gondok közé. Hívd elő a benned rejlő gyermeket, és engedj meg egy kis játékosságot: kártyázzatok, csocsózzatok, kergetőzzetek. A könnyedség varázsszer egy kapcsolatban, mely erősebbé teszi a két ember közti szálakat.

8. LEGYENEK ÜNNEPEITEK! A közös ünnepek ébren tartják a szerelem tüzét. A boldog várakozás magasabb rezgést idéz elő, amely újra feltüzeli a szeretet lángját. Sose drága ajándékkal készülj ilyenkor, inkább csak olyan aprósággal, amely mosolyt csal a másik arcára. Az ilyen ünneplés egy újabb titkos kapcsolaterősítés.

9. KÉSZÜLJ MEGLEPETÉSSEL Kissé unott hónapok vannak mögöttetek? Készülj egy kis meglepetéssel! Vegyél egy színház- vagy koncertjegyet, majd üzenj neki, hogy est 8-kor hol randiztok, vita nincs, ott várod. Még ha a partnered kezdetben ódzkodik is a váratlan programtól, este biztosan örül majd neked.

AMIT SOHA NE TEGYÉL MEG!

Tehát: sose hidd, hogy azt teheted a partnereddel, amit akarsz: hiszti, kirohanások, követelőzések a legnagyobb idillben is romboló hatásúak – nem a felszínen, hanem mélyen, legbelül.

3. TILOS BECSMÉRELNI ŐT! Meglehet, hogy a te férjed a világ legjobb közgazdásza, de ha egy villanykörtét kell kicserélni, akkor ügyetlen, és a mosógéphez sem ért, a defektes gumihoz pedig hívja a sárga angyalt. Biztosan akadnak bosszantó hibák, de azokat becsmérelni olyan méreg a párkapcsolatban, amit nehéz a későbbiekben orvosolni. A férfiak képességeit kinevetni sokszor jóvátehetetlen...

4. MIÉRT ÍTÉLKEZNÉL FELETTE? A befásult hétköznapokban és több együtt töltött év után a nők hajlamosabbak arra, hogy ítélkezzenek társuk fölött. Azt, aki vádaskodik, szemrehányást tesz, ha a másik hibát követ el, úgy hívják: házisárkány. Fogd vissza az indulataidat, hiszen mindenki hibázhat... gondolj csak bele, ha kicikized a férjedet, vagy ironikus megjegyzést teszel rá, hogyan várhatnád el, hogy másnap kitárulkozzon előtted? Sehogy!

5. NE FECSEGJ RÓLA! Azt gondolod, nincs abban semmi kivetnivaló, ha megbeszéled a barátnőkkel a férjed, a partnered rossz szokásait? Meglehet... csakhogy nagyon vékony a határ, az a pont, ahonnan már méltatlanná teszed magad a kapcsolatra, ha többet árulsz el a társadról a megengedettnél. Ami tabu: továbbadni a bizalmas információkat, amelyeket a párod rád bízott.

6. FÉLRE A ÖSSZEHASONLÍTÁSSAL! Ha példálózol neki arról, hogy az exed miben volt jobb vagy a kollégád mennyivel keres többet, akkor azzal lerombolod a társad önbizalmát. Ha nem tetszik a párod hozzáállása bizonyos kérdésekhez, akkor ösztönözd, bátorítsd, támogasd őt. Vagy egyszerűen fogadd el, hogy ő más. De másokkal példálózni nem fair, csak mérgező gócot építesz vele.

7. A HARAG ROSSZ TANÁCSADÓ! Minél előbb tisztázd a nézeteltérést, mert a harag rossz tanácsadó. A durcás elalvás morcos ébredést hoz, és rányomja a bélyegét az egész másnapra. Ez olyan, mint amikor szálka megy a kezedbe: jobb minél előbb kihúzni, mert egyre mélyebbre kerül.

1. SOSE HŰTLENKEDJ! Elsőre ez természetesnek tűnik, ám léteznek magatartásbeli hűtlenségek is: amikor nem állsz ki a társad mellett, vagy a haverok előtt gúnyolódsz rajta, esetleg viccet csinálsz belőle. A nők hajlamosak kibeszélni párjuk szexuális teljesítményét, a pasik pedig hallgatnak az exbarátnőkről vagy füllentenek például abban, miért húzódott el a munka (utáni sörözés). Meglehet, a partner nem tud meg semmit mindebből, csakhogy a gondolat teremtőereje, az egymás előtti apró titkok mérgező hatásúak, amik előbb-utóbb a felszínre kerülnek.

2. NE ENGEDD EL MAGAD! Egy jól működő párkapcsolatért minden nap meg kell küzdeni. Ez egy nagy közös kaland, amelyben helyt kell állni, és akkor csinálod jól, ha úgy érzed, napról napra jobban szereted a párodat.

8. KÜLÖN BARÁTI TÁRSASÁG? CSAPDA! Nincsen azzal semmi gond, ha egyszer-kétszer külön programot szerveztek magatoknak, hiszen kell néha egy kis különlét, hogy kialakuljon a partneredben az irántad érzett hiány. Ám ha az egyik fél teljesen különálló baráti társaságot épít ki, akkor az lassan, de biztosan megmérgezi a kapcsolatot.

9. TILOS EMLEGETNI A VÁLÁST! Bármekkora nézeteltérés alakul is ki köztetek, sose fenyegetőzz válással. A kimondott szót nem tudod ki nem mondottá tenni, a szavakban rejlő energia pedig abban a pillanatban elkezdi kifejteni hatását, amint kimondod. A pszichológia ezt az önmagát teljesítő jóslatnak hívja: ha valaki folyton azt mondogatja, amitől fél, akkor előbb-utóbb bevonzza azt.

BIG DAY

086-087

lelek.wk KL.indd 87

87

2016.02.23. 11:10:01


88

088-092

BIG DAY

tata interju wk KL.indd 88

2016.02.23. 11:11:32


BIG DAY FASHION

MINDIG FÕSZEREPLÕ Interjú és szöveg: Patkó Ágnes

AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN ÚJABB TEHETSÉGEK VONULTAK FEL A TÉVÉ KÉPERNYŐIN: VAN, AKIRE JOBBAN, VAN, AKIRE KEVÉSBÉ EMLÉKSZÜNK. DORIANE NIABE VISZONT BIZTOSAN MINDANNYIUNKBAN NYOMOT HAGYOTT. Ő AZ, AKI KORÁHOZ KÉPEST MEGLEPŐ ÉLESSÉGGEL FOGALMAZTA MEG NÉZETEIT A HÁZASSÁGRÓL, ÖNMAGUNK ELFOGADÁSÁRÓL, AHOGY KORÁHOZ MEGLEPŐ ÉRETTSÉGGEL VISELTE CSIKÓS ANIKÓ CSODÁLATOS RUHÁIT IS. Interjú: Patkó Ágnes • Fotó: Elevenphoto, Bodnár László • Helyszín: Kristály Imperial Hotel**** Ruha: Salon D’Ange • Ékszerek: Vergina, • Cipő: Fany Moda, Varga Éva • Haj: Kern Jocó esküvői frizura stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon, www.szaboimre.hu • Smink: Geiger Zsófia esküvői makeup stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon

A tatai Kristály Imperial Hotel**** és Pálma Rendezvényház több helyszínt is kínál az esküvő szervezéséhez. Az ország legrégebben működő szállodájában olyan vendégek nyomdokaiba léphetünk, mint Jókai, Blaha Lujza vagy Jávor Pál. A négycsillagos hotel a város szívében található, a műemlék épület nemrég esett át teljes felújításon, és nemrégiben új medical wellness részleggel is gazdagodott. A Crystal SPA hagyományos, mindenre kiterjedő wellness szolgáltatásai mellett hamarosan új, az egészség megőrzésére hivatott szolgáltatások is várják a vendégeket, például egy új sószoba, masszázsok. Az esküvőt tervezőket csomagajánlatokkal várják, a szálloda szakemberei segítenek a szervezésben, és a hotel gasztronómiai kínálatából is válogathatnak, ahogy a helyszínek közül is kiválaszthatják a nekik megfelelőt.

BIG DAY

088-092

tata interju wk KL.indd 89

89

2016.02.23. 13:17:23


HAUTE COUTURE Doriane szépségéről a Szabó Imre Szalon szakemberei gondoskodtak. Egzotikus szépségű menyasszonyunk szemét kiemelő sminket kapott, hajának természetes dússágát pedig kiengedett frizurával hangsúlyozták. A Szabó Imre Szalon több híresség szépségének elkötelezett gondozója, de ha esküvőre készülsz, neked is tartogatnak számos meglepetést. Felkészítő csomagjaikon kívül stylistszolgáltatással is várnak, sőt az esküvő helyszínére is kimennek, hogy hajad, sminked tökéletesen, külön szervezés és utazás nélkül elkészülhessen.

Big Day: Milyen volt az elmúlt éved, és mit vársz a következőtől? Doriane: Az elmúlt évem nagyon tartalmas volt. Sok dolog lezárult az életemben, az új év indulásával pedig új dolgok vették kezdetüket. Remélem, hogy ez az év még eredményesebb lesz, mint az előző. BD: Mennyire változott meg az életed az ismertségtől? Doriane: Nem mondhatom, hogy nagyon, talán annyiban, hogy mozgalmasabbak a napjaim. Bár amúgy sem vagyok az típus, aki egy helyben megül... BD: Még nagyon fiatal vagy: nem feszélyez a sok figyelem? Vagy inkább jó élmény? Doriane: A got talentes szereplésem előtt sem tudtam úgy végigmenni az utcán, hogy ne néztek volna meg, már persze nem rossz értelemben! Így nem érzek ebben sem túl sok különbséget.

90 BIG DAY

088-092

tata interju wk KL.indd 90

2016.02.23. 11:11:43


Doriane ismét a Salon D’Ange ruháit viseli, amelyek akár hagyományokat megtörő esküvői ruhának is elképzelhetők, de a szertartás után, menyecskeruhának is felvehetők. Sőt a vendégek is válogathatnak Csikós Anikó munkáiból: egy ilyen estélyi ruha nem egyszeri darab, többször is felvehető a nagy nap után. A gyönyörű anyagokból készült, nőies vonalakat hangsúlyozó ruhaköltemények minden környezetben pompásan mutatnak. A ruhák remek kiegészítői a FanyModa egyedi készítésű cipői, náluk bármilyen esküvői stílushoz találunk passzolót. Varga Éva cipőkészítő célkitűzése, hogy közös gondolkodás által mindenki a tényleg neki való, egyedi készítésű alkalmi, esküvői vagy tánccipővel távozzon tőle. Doriane görög Vergina ékszerei az egyedi darabok szerelmeseinek valók: arany, ezüst és designékszerek találhatók a kínálatban. A türkiz nyaklánc és karkötő, a virág mintájú nyaklánc biztosan nem lesz tucatékszer.

088-092

tata interju wk KL.indd 91

2016.02.23. 11:11:56


HAUTE COUTURE BD: Van olyan férfi az életedben, akinek megmutattad az esküvői ruhás képedet? Doriane: Van, a barátaim. BD: Szerinted mikor kell házasságot kötni? Doriane: Szerintem nem létezik olyan. hogy „ideális időpont” a házasságra. Ha két ember arra az elhatározásra jut, hogy összeházasodik, annak ezer oka lehet, de szerintem csak akkor érdemes belevágni, ha a legfőbb ok erre az, hogy szeretik egymást és el tudják képzelni a másikkal életük hátralévő részét, és tesznek is azért, hogy a dolog működjön. BD: Az esküvő egy színpad, a menyasszony a főszereplő. Hogy tetszettek a fotózáson viselt ruhák? Doriane: Gyönyörűek voltak a ruhák, amiket felvehettem, úgy éreztem magam, mint egy hercegnő! BD: Volt kedvenced közülük? Doriane: Nehéz választani, de talán a kétrészes ruha, melyet a nap végén fotóztunk. Különösen imádtam a színét. Először kicsit tartottam az intenzív színű kiegészítőktől, de a fotókat látva nem bántam meg! BD: Milyen élmény volt maga a fotózás? Doriane: Nagyon jól éreztem magam! A divattervező, a fotós, a sminkes, a fodrász és mindenki, aki jelen volt, szuper hangulatot teremtett. BD: Te milyen menyasszonynak képzelnéd magad? Doriane: Szeretek mindent megtervezni, és nagyon szeretem, ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztem… Főleg az esküvőm napján, ha majd eljön az a nap, tökéletesnek szeretném. Persze nem mindig alakul minden a terv szerint, de néha ebben rejlik a tökéletesség. BD: A hétköznapi életben milyen a stílusod? Doriane: Imádok öltözködni, és többnyire csinosan öltözöm fel, bár vannak napok, amikor a lazább, vagányabb stílust képviselem. BD: Mit gondolsz önmagunk elfogadásáról, akár a mindennapokban, akár arra gondolva, hogy sokszor a menyasszonyok mintha nem is önmaguk lennének az oltár előtt? Doriane: Az esküvő az a színpad, ahol a menyasszonyra irányul az reflektorfény, éppen ezért neki kell a legszebbnek lennie. Annyi hibalehetőség van: az esküvői ruha, a vendégek ültetése, a helyszín, az időjárás... nem csoda, hogy gyakran becsúszik valami baki. Persze mindenért felel valaki, ott van, hogy megoldja vagy elhárítsa a problémát, mégis, az a sok stressz a menyasszonyon összpontosul. Szerintem bármi is történik – akár az esküvőn, akár az életünkben – mindenkinek meg kellene tanulnia elfogadni önmagunkat, másokat és a helyzetet, amibe belecsöppentünk, majd a legjobbat kihozni magunkból, másokból és abból, amink van!

92

088-092

A TÖKÉLETES FÉNYKÉPEK NYOMÁBAN AZ ESKÜVŐI FOTÓS LEFOGLALÁSA A SZERVEZÉS FOLYAMATÁBAN SZINTE A LEGELSŐ HELYET FOGLALJA EL. AZONBAN NEM MINDEGY, HOGY MILYEN STÍLUSÚ ÉS HOZZÁÁLLÁSÚ FÉNYKÉPÉSZT VÁLASZTASZ A FELADATRA... Interjú: Tóth Krisztina Big Day: Profi fotósként hogy látod, mikor érdemes lefoglalni az esküvői fotóst és milyen szempontok alapján? Bodnár László: A standard válasz, hogy minél előbb. Az ideális az, ha az első három lefoglalt szolgáltató között van a fényképész. Az esküvőfotós kiválasztásánál az legfontosabb, hogy a házasulandók 100%-osan szeressék a fényképész munkáit, hogy el tudják magukat képzelni azokon a fotókon, abban a stílusban. BD: Sokszor lehet olvasni, hogy minden fotósnak megvan a saját területe, ahol otthonosan mozog. Neked mi lenne az? Milyen helyszíneken és stílusban tudsz igazán kiteljesedni? László: Az én stílusom a portréfotózás és a fotózsurnalizmus elegye, a portrézsurnalizmus. Fontos számomra, hogy riportfotósként, láthatatlanul elvegyülve a vendégek között kapjak el olyan pillanatokat, amit talán mások észre sem vesznek, de ugyanennyire fontos, hogy a párról olyan képek készüljenek, melyek 10-20 év múlva is izgalmas érzéseket vált ki belőlük. Szeretem a természetességet, ezért a fotóim is ilyen stílusban készülnek. BD: Munkád során számtalan különböző párral találkozol. Hogyan találjátok meg a közös hangot? László: Az első lépcső az árajánlatom. Az ezt követő személyes találkozón pedig kiderül, hogy egy hullámhosszon vagyunk-e. Ezután még egy jegyesfotózáson is találkozunk, így az esküvőjük napján már elég sok mindent tudunk egymásról, nem ismeretlenként veszek részt életük egyik legfontosabb eseményén, addigra már megvan a közös hang is. BD: Rengeteg ember lámpalázas, és nem tudja, hogyan is viselkedjen egy fényképezőgép előtt. Hogyan segítesz nekik az ellazulásban? Van bevált trükköd, praktikád? László: A legtöbb párosom azzal kezdi, hogy róla nem lehet jó fotókat készíteni. De ez nem igaz! Csak eddig nem készültek... Éppen az oldódás miatt fontos a szimpátia és a jegyesfotózás. Ilyenkor sokat beszélgetünk és a végére észre sem veszik, hogy fotózom őket, sőt még élvezik is. Amikor látom, hogy nagyon izgul valaki, megmutatom a fényképezőgép kijelzőjén, hogy milyen csodálatos fotók készültek róluk, így az esküvő napján már legalább a képek miatt nem kell izgulniuk. www.elevenphoto.hu

BIG DAY

tata interju wk KL.indd 92

2016.02.23. 11:12:09


OLASZ SZÉPSÉGFILOZÓFIA BUDAPEST SZÍVÉBEN

Oscar Hair & Beauty Az Oscar Hair & Beauty szalon elhozza Magyarországra az olasz szépség fogalmát, amely a több évtizedes nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel kiegészülve egy olyan helyet teremt Budapest szívében, ahol a vendég egy időben élvezheti a hajfestést, a manikűrt, illetve a pedikűrt és a professzionális arc- és testkezelések széles palettáját, ezáltal a leghasznosabban kihasználva az ott töltött időt. A szalon atmoszférája, az exkluzív és modern enteriőr valamint a gondosan kiválasztott szolgáltatások mind az ügyfél kényelmére és elvárásainak megfelelve kerültek kialakításra. A szalonban dolgozó mesterek a szolgáltatásokat a vendég igényeihez és személyiségéhez igazítják, ezáltal biztosítva számukra a várt eredményt. A szalon egyedi szolgáltatáscsomagjai tökéletesen alkalmazkodnak az életük nagy napjára készülő menyasszonyok kiszolgálásához. A vendégek kényelmét szolgálja az elhelyezkedés is: a szalon Budapest szívében található, közvetlenül az Andrássy út és az Opera mellett. A haj a nő koronája. Az Oscar Hair & Beauty fodrászai hatalmas tisztelettel bánnak a hajjal, stílusuk friss, divatos, elbűvölő és érzéki. Az olasz iskola sajátos technikákat alkalmaz – például a festék szabad kézzel való eloszlatása, a Shatush – melyekkel eléri a természetes hatást keltő, sugárzó és egészséges hajat. Hajkezeléseink újjáépítik a száraz, festett, kifakult, kiegyenesített vagy hullámos hajat, amely minden nap az UV-sugarak káros hatásának van kitéve. Fodrászaink csak természetes és kiváló minőségű termékeket használnak.

ÚJDONSÁG: Az olasz fájdalommentes organikus fogfehérítő kezeléseink segítenek még

szebbé varázsolni Ön és párja mosolyát a Nagy Napon – akár egy hajfestés hatóideje alatt!

FOGLALJON IDŐPONTOT EGY INGYENES ESKÜVŐI HAJKONZULTÁCIÓRA!

A BIG DAY bbi olvasóinak tová

10% t kedvezményen

d biztosítunk min sunk hajszolgáltatá árából!

Oscar Hair & Beauty – 1061 Budapest, Paulay Ede utca 37.

+36 1 413 0374, +36 1 413 0375 • info@oscarhairandbeauty.com • www.oscarhairandbeauty.com

093

hird oscar KL.indd 93

2016.02.23. 11:13:21


FASHION

94

094-103

BIG DAY

doboagi divat.wk KL.indd 94

2016.02.23. 11:14:04


FASHION

„EGY KARÁCSONYI ESKÜVÔ SZÉP LENNE!” Dobó Ági „próbaesküvője” párjával és kisfiukkal DOBÓ ÁGI KISLÁNYKÉNT MESESZERŰEN TERVEZTE EL AZ ÉLETÉT: ELVÉGZI AZ EGYETEMET, DOLGOZNI KEZD, MEGISMERKEDIK EGY KEDVES FIÚVAL, AKI ELJEGYZI, FELESÉGÜL VESZI ÉS AKINEK GYEREKEKET SZÜL MAJD. ÁGI MESÉJÉT AZ ÉLET TELJESEN ÁTÍRTA, DE EZT CSEPPET SEM BÁNJA, FŐLEG ÍGY, HOGY MA MÁR KISFIA SZÁMÁRA LEHET A KIRÁLYNŐ. Interjú: Vidacs Éva Először Ági fut be, majd érkezik párja, Kis Csaba, végül Beni is megjön a nagymamával. Big Day: Mi volt ez a rendezvény, amitől így feldobódtál? Ági: Van egy blogom, amit imádok, az IgazAnya és Mádai Vivinek is van egy hasonló oldala, gondoltunk egyet, összefogtunk és csináltunk egy baba-mama találkozót. Annyian jelentkeztek, hogy három napra kellett elosztanunk őket, de ez így szerencsés is volt, mert életkorok szerint tudtuk bontani a csoportokat. BD: Mi történik egy ilyen klubban? Ági: Felépítettünk egy tematikát, szerveztünk programokat, de mert ez volt az első ilyen, nagy szabadságot hagytunk arra, hogy úgy alakuljon minden, ahogy az a gyerekeknek és a mamájuknak a legjobb. Úgy éreztük, hogy mindenki megtalálta ebben a helyét, és ez minket is nagyon feltöltött. Big Day: Mindkettőtökre igaz, hogy szépek, fiatalok, sikeresek vagytok, anyagi gondok sem nyomják a vállaitokat. Minden klubtag tud ezzel azonosulni? Vannak olyanok, akik rosszabb körülmények között élnek, nem nyerték vissza az alakjukat, nem maradéktalanul boldogok? Ági: Igen, vannak ilyen anyukák is, de az a jó, hogy ők nem vetélytársat látnak bennünk, hanem példát. Ne érts félre, nem szeretném, hogy ez nagyképűségnek tűnjön. De általában nem olyan leveleket kapok, hogy menjek a fenébe, hanem, hogy áruljam el, hogyan csinálom. BD: Na és hogyan csinálod? Ági: Az alakom visszanyerése nekem nem okozott problémát. De ez csak mások szemében szerencse. A valóság az, hogy bármit eszem, nemhogy híznék, de folyamatosan fogyok, és ez komoly egészségügyi gondokat okoz… És persze én sem mindig tudtam, miért sír a kisfiam és mi is vitatkozunk a párommal. Arról írok, hogyan oldom meg ezeket. Például nagyon hiszek a kommunikációban. Az pedig minket igazol, hogy egyre ritkábbak a veszekedések. Összecsiszolódtunk...

BD: Szinte azonnal összeköltöztetek… Ági: Az első héten kaptam egy fiókot, aztán egy polcot és így tovább. Amikor három hónappal később a szépségverseny kéthetes felkészítő táborába mentem, úgy beszéltük meg, hogy ha vége, a bőröndjeimet már Csabához viszem. BD: Akkor is engedted volna beköltözni, ha nem nyeri meg a versenyt? Csaba: Értem a viccet! (nevet) Nekem ez nem tett különösebben hozzá. Ebben a körben mozogtam, ismertem ezeket a lányokat. Engem Ági személyisége vonzott, attól nem lettem szerelmesebb, hogy ő lett 2010 szépségkirálynője. Az örömének viszont tudtam örülni. BD: Egy szépségkirálynő ugyanúgy élete végéig viseli ezt a titulust, mint a miniszterelnökök? Ági: Igen, rendszerint megjelenik a nevem mellett, pedig nem bánnám, ha nem ez lenne a legfőbb ismérvem. BD: Kínos? Szeretnél inkább dr. Dobó Ágnes lenni? Ági: Azt nem mondom, hogy kínos. Ha annak érezném, el sem indultam volna. Felelősség ám, a mai napig közrejátszik döntéseimben, hogy ez méltó-e egy szépségkirálynőhöz. És azt sem állítom, hogy szeretném, ha az emberek dr. Dobó Ágnesként ismernének, szinte sosem mutatkozom be így. Hacsak nem hatást szeretnék elérni egy helyzetben, mert nem sokan tudják, hogy jogi egyetemet végeztem, és bizony másként kezelnek, ha ez kiderül. Viszont a nevem becézett formája mára már egyfajta márkanév lett, és ez jó így nekem. A királynőség pedig már csak akkor jön elő, ha kétségeim vannak, hogy elég jól nézek-e ki és megkérdezem Csabát, aki rögtön rávágja: de hát neked papírod van arról, hogy szép vagy! Csaba: És amikor egy mesében előkerül a királynő. Már mondtam Beninek, hogy az ő anyukája is az. Ági: Ezt még nem teljesen érti, de amikor Beni azt mondja: anya szép – az sokkal meghatóbb, mint amikor a fejemre került a korona.

Az 1883-ban Ybl Miklós tervei alapján épített Turai kastély hatalmas kupoláival, magas tetőivel emelkedik a közel tízhektáros park felé. A Budapesthez közeli, ám mégis csendes övezetben húzódó kastély romantikus hátteret biztosít az esküvők lebonyolítására. A kertben mintegy négyszáz négyzetméteres sátor, míg a Pálmaházban 120 fős vendégsereg kaphat helyet. Fotózásunkon Dobó Ági és családja örömmel adták át magukat a kastélyromantikának, melynek minden egyes szegmense csodálatos fényképeket eredményezett. A hűvös idő sem szabhatott gátat egy kis sétának és felfedezésnek a kastély impozáns birtokán. A megfelelő ruha kiválasztása után fejtörést okozhat a menyasszony számára, hogy milyen ékszereket viseljen a nagy napon. Ha igazi trendkövető vagy, a gazdagon díszített Boglárka Szalon-ruhához is viselhetsz hangsúlyosabb darabokat, mint a Marta Meisels Jewelry ékszerei. Ha párod különleges szettet viselne a nagy napon, bátran játszatok a színekkel és fazonokkal, mint ahogy azt Csaba esetében is tette a Cross&Field men’s fashion, és a legkisebbekre is gondoltunk: a trónörökös ruháját a Mamas and Papas kínálatából állítottuk össze a fotózásunkra.

BIG DAY

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 95

95

2016.02.23. 11:14:12


FASHION MICSODA PÁR! Ági és kedvese életében hamarosan elérkezik a pillanat, amikor oltár elé állnak. Addig is elhívtuk őket egy nagy nap előtti fotózásra, hogy kipróbálhassák, milyen is egy romantikus esküvő a Turai kastélyban a legújabb trendeknek megfelelően. A Boglárka Szalon exkluzív Weddington Bridal kollekció darabjait mintha csak Ágira öntötték volna. A pánt nélküli, sellőfazonban végződő menyasszonyi ruha még törékenyebbnek mutatja modellünk vállát, amelyet az időjáráshoz mérten egy hófehér Furever by Csányi szőrmestólával egészítettünk ki. A stóla sokoldalúsága megengedi, hogy bátran viseld esküvődön, vagy akár a hétköznapokban, így egy időtálló befektetésre tehetsz szert. A kastély úrnője nem létezhet ékszerek és persze tiara nélkül, amelyet a Marta Meisels Jewelry biztosított a már rutinos koronaviselő Ági számára. Egy ilyen összeállításnál elengedhetetlen a férfi eleganciája. Csaba modern stílusú szmokingjáról a Cross&Field men’s fashion gondoskodott.

96

094-103

BIG DAY

doboagi divat.wk KL.indd 96

2016.02.23. 11:14:14


FASHION

BIG DAY

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 97

97

2016.02.23. 11:14:25


FASHION A Boglárka Szalon már közel tíz éve áll a menyasszonyok szolgálatában. A hatalmas szakértelemmel és profi csapattal dolgozó szalon fő profilja a különleges, mesébe illő ruhadarabok forgalmazása. A felsőrészében gazdagon díszített menyasszonyi ruhák a trendek élén járnak, különösen akkor, ha olyan tüllrétegben végződnek, mint a Weddington Bridal kollekció varázslatos darabja. Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist munkáját dicséri, hogy Ági a szó legpozitívabb értelmében változott jégkirálynővé, a ruha és a Furever by Csányi szőrmekucsma harmóniájában.

98

094-103

BIG DAY

doboagi divat.wk KL.indd 98

2016.02.23. 11:14:46


FASHION

APJA FIA... A hatalmas kastély ódon falai között nemcsak a szülők, hanem a kis Benedikt is boldogan pózolt Borzi Vivien kamerái előtt. Egy esküvő a kicsiktől is megköveteli a kellő eleganciát, amelyet a legjobb olyan kényelmes darabokban tenni, mint a Mamas and Papas nadrágja, inge és apró mellénye, ami a csokornyakkendővel varázsol a kicsikből is igazi lovagot. Kisfiához hasonlóan Csaba is a klasszikus elegancia vonalán mozog otthonosan, amelyet a Cross&Field men’s fashion biztosított számára. A széles öltönykínálatból mindenki megtalálhatja a számára kedvező fazont és stílust, aminek a méret sem szabhat gátat, hiszen az öltönyöket méretre is igazítják.

BIG DAY

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 99

99

2016.02.23. 11:14:54


FASHION A gyöngy és a szőrme mindig jó kiegészítői voltak egymásnak. A dívás vonalat képviselő Furever by Csányi stóla és a Boglárka Szalon elegáns gyöngyözéssel készített nagyszoknyás ruhája Körmendy-Szomoru Kata keze alatt kerültek tökéletes harmóniába a Marta Meisels Jewelry ékszereivel.

100 BIG DAY

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 100

2016.02.23. 16:51:34


FASHION

A MÚLT SZÁZAD ÉS A JELEN TALÁLKOZÁSA A kastély ódon, látszólag romos falai a halványan szűrődő fényekkel együttesen egy elhagyott kastély alvó világát sejtetik. A múlt és jelen összemosódásával kel életre Ági Boglárka Szalon ruhája, melyet a Marta Meisels Jewelry ékszerek tesznek még modernebbé.

BIG DAY 101

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 101

2016.02.23. 11:15:13


FASHION KÖZREMŰKÖDŐK: • Fotó: Borzi Vivien, +36 70 224 22 44 • Helyszín: Turai kastély, www.turaikastely.hu • Smink: Heizer Anita sminkmester • Haj: Kulcsár Noémi, +36 20 316-8098, www.magdiszepsegszalon.hu • Stylist: Körmendy-Szomoru Kata/ menyasszonystylist www.menyasszonystylist.hu • Menyasszonyi ruha: Boglárka Szalon, +36 70 775 2039, www.boglarkaszalon.hu • Vőlegény ruha: Cross&Field men’s fashion, www.crossandfield.hu • Gyerekruha: Mamas and Papas, www.mamasandpapas.hu • Ékszer: Marta Meisels Jewelry, www.ekitoekszerek.hu • Virágcsokor: Poppie&Co., +36 70 403 9989, www.poppieandco.hu

VIDÁM PERCEK Fotózásunkat elejétől a végéig uralta a jókedv, melyet Ági bolondos összeállítása is jelképez. A még mindig fiatal szépségkirálynő az anyaság és egyéb teendői mellett végig megőrizte pozitív hozzáállását, és boldogabb, mint valaha.

102 BIG DAY

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 102

2016.02.23. 11:15:21


BD: Csaba, tiéd az ország egyik legszebb lánya, van egy közös gyereketek, nem érezted, hogy ezt a történetet meg kell pecsételni egy házasságlevéllel? Csaba: Az a helyzet, hogy nem. Semmit nem jelent nekem egy ilyen papír. Ha úgy tetszik, rossz, ha úgy tetszik, jó példát kaptam erre otthonról. A szüleim ugyanis elváltak gyerekkoromban, és azóta is boldogan élnek – együtt. De mert tudom, hogy Áginak ez fontos, előbb-utóbb összeházasodunk. Big Day: Az nem merült fel, hogy még a baba születése előtt? Ági: Az határozottan nem. Nem szerettem volna pocakos menyaszszony lenni, ami a külsőségeket illeti. Ami pedig magát az esküvőt, úgy képzeltem mindig, hogy az reggelig tartó mulatság lesz, és ezt áldott állapotban nehéz kivitelezni. Az ember kislányként látja maga előtt a nagy napot, és nehéz attól elvonatkoztatni, bár bizonyos dolgokban én is meggondoltam magam. Például mindig nyári menyegzőt szerettem volna, de tavaly láttam egy téli esküvőről készült anyagot, és annyira megfogott, hogy elhatároztam, az enyém is télen lesz. Egy karácsonyi esküvő szép lenne! Big Day: Az fel sem merült, hogy kettesben egy tengerparton? Csaba: Nekem abszolúte beleférne. Ági: Számomra teljesen kizárt, hogy az anyukám, a családom nélkül tartsuk. Big Day: Benit is látod magad előtt, minifrakkban? Ági: Ági: Ha nem is így, de persze, elképzeltem, milyen édes lesz majd ő, mondjuk, mint gyűrűvivő kisfiú. Tavaly már volt ilyen szerepben és nagyon ügyes volt, nem szaladt el. Csaba: Hét-nyolc éves gyerekek pláne nem szaladnak el… Big Day: Hát Ági, ahogy érzékelem, Csabában leginkább a szarkasztikus humorát szeretheted. Csaba: Azt tényleg szereti bennem (nevetnek). De a viccet félretéve, most éppen építkezünk, ez sokkal inkább foglalkoztat, mint az, hogy idén házasodunk, vagy jövőre. Ági: Valóban, ez most a prioritás az éltünkben, de úgy tervezzük, hogy nyáron beköltözünk és akkor még van pár hónapunk megszervezni, akár az idei karácsony előtt is (néz várakozóan Csabára…). Csaba: A páros évek, jó évek, ki tudja… Ági: Persze semmit sem erőltetek. Ebben konzervatív vagyok. Igaz, a sorrend kicsit felborult nálunk, de az biztos, hogy nem én fogom megkérni Csaba kezét. Big Day: Vágysz arra a bizonyos eljegyzési gyűrűre? Ági: Hát hogyne! Nem mondom, hogy nem voltam párszor csalódott, hogy most sem és most sem és most sem kérte meg a kezemet. De akkor és úgy kell történnie, ahogy belőle jön. Nyilván imádnám, ha kitalálna valami elképesztően egyedit, de ha tévézés közben teszi meg, ugyanolyan boldog leszek. BD: Azt hiszem, nem nagyon van olyan stílusú ruha, amilyet te még nem viseltél. Milyet képzelsz el az esküvőtökön? Ági: Valami végtelen egyszerűt. De csak a ruhát találtam ki, hogy milyen lenne a hajam, a sminkem, azt még nem. A fátyol viszont esélyes! BD: Élveztétek ezt a közös fotózást? Csaba: Én azt mondtam, olyan jók lettek a képek, hogy ha összeházasodunk, fotóst ne is hívjunk, majd ezeket nézegetjük. Ági: Nekem is nagyon tetszenek, persze a kedvencem az ő kettősükről készült fotó. Ági anyukája: Csodálatos menyasszony volt a kislányom. Hiába láttam már koronával a fején, menyasszonyként sokkal szebb. Alig várom az esküvőjüket!

094-103

doboagi divat.wk KL.indd 103

2016.02.23. 11:15:30


COVER

Görög Zita önmaga jellemzésében is elárulta nekünk, hogy imádja a nagyvárosi, nagystílű esküvőket, és él-hal a romantikáért, így kézenfekvő volt, hogy fotózásunkon a Diora Szalon ruháit viselje. A könnyed, rétegzett, nagy szoknyás ruha igazi kaméleon: nemcsak kastélyok és luxushelyszínek falai között, hanem az indusztriális Tesla Budapest Klub enteriőrjével párosítva is kellemes harmóniát áraszt. Lesd el Zita trükkjeit, és ne riadj vissza a kabát viselésétől a nagy napon sem. A MaxMara szürke szövetkabátja és az IMORI Virág-Enteriőr minicsokra a letisztult elegancia és dinamizmus híve, melynek wow faktorát Zita rövidre vágott frizurája növeli.

104 BIG DAY

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 104

2016.02.23. 11:22:09


COVER

„ROMANTIKA NÉLKÜL MEGHALOK!” Interjú: Vidacs Éva • Fotó: Rózsa Erika (www.erikarozsa.com) • Helyszín: Tesla (www.facebook.com/Tesla.kult) • Stylist: Sotera Norvilaite (facebook.com/soterafashion, Tel.: + 36 20 528 1148) • Smink: S. Főző Szilvia (Tel.: +36 30 991 6314) • Haj: Leonardo Colletta/Oscar Hair and Beauty

(oscarhairandbeauty.com) • Menyasszonyi ruha: Diora Szalon (facebook.com/dioraszalon) • Menyasszonyi csokor: IMORI Virág-Enteriör (www.imori.hu) Kabát: MaxMara, Marks&Spencer • Ékszerek: Swarovski • Fehér női öltöny: Navona Fashion (www.navonafashion.hu)

A DOLGOK RENDJE AZ, HOGY AZ ARA A MENYEGZŐ ELŐTT PRÓBÁLGAT RUHÁKAT, EGY MODELL ESETÉBEN AZONBAN KAPCSOLATI STÁTUSTÓL FÜGGETLEN, HOGY MIKOR PÓZOL MENYASSZONYKÉNT. GÖRÖG ZITA EGY HÓNAPON BELÜL MINDKÉT SZEREPBEN TÖKÉLETESEN MEGFELELT: FRISS FELESÉGKÉNT IS SZÍVESEN ÖLTÖTT MAGÁRA ÚJRA ESKÜVŐI ÖLTÖZÉKET. Big Day: Fél órát álltam a szekrény előtt, hogy mit vegyek fel. Aztán feladtam, mert úgysem versenyezhetek egy topmodellel. És valóban, így reggel is nagyon szép vagy, pedig épp csak suliba vitted a gyerekeket. Megengedheted magadnak, hogy festetlen, kócos légy? Görög Zita: Meg is engedem magamnak! Bevallok valamit: ez a smink, amit most látsz, a tegnapi fotózás maradéka. Nem azért, mert azóta nem fürödtem (nevet), csak én nem tudok ilyen gyönyörű tusvonalat húzni, ezért azt megtartottam. BD: Élvezettel eszed a paninit, bátran megcukroztad a kávédat – ahogy nézem, nem kell foglalkoznod a súlyoddal. Zita: Ez mázli. Apukám alkatát örököltem. Anyukám mindig is nőies idomokkal bírt, és a szülés után még „nőiesebb” lett. De én az apu genetikáját kaptam, így ezzel sosem volt gondom. Sőt! Most éppen azért járok edzőhöz, hogy ne legyek vézna, legyen szebb az izomzatom. BD: A magazinunknak készült fotókon nem látszik, hogy problémáid lennének a testeddel. Zita: Hát részben ez a ruháknak is köszönhető (nevet), egy klasszikus darab remekül rejti a hibákat, például ezt a kis pocakot (összecsippenti hasán a bőrt…). De mindig azt mondom, mindenki úgy tökéletes, ahogyan ő jól érzi magát. Én most azt éreztem, meg kell mozgatnom kicsit a testem. Az idő múlik, én sem azt látom a tükörben, mint húszéves koromban, de törekszem rá, hogy tartsam azt a szintet, amit megszoktak tőlem, és ahogy én is szeretem látni magam. BD: Sokszor voltál a kifutón menyasszony? Zita: Nagyon sokszor. Főleg Olaszországban volt sok ilyen felkérésem, ott a Sposa Italia magazinnak is dolgoztam folyamatosan. Egyik nagy élményem is ehhez kötődik, még jó pár évvel ezelőttről. Az aktuális új kollekció bemutatóját egy rendkívül elegáns szállodában tartották, ahova épp akkor érkezett meg a

Backstreet Boys. Engem először be sem akartak engedni, azt hitték, egy rámenős rajongó vagyok. Amikor felmutattam a kártyámat, bebocsátást nyertem, és mit tesz isten, egy liftbe szálltam velük. Hát nem mondom, hogy nem liftezett kicsit a gyomrom (nevet). BD: Folytatás? Zita: Ó, nem! Azért ők akkor óriási sztárok voltak. BD: Te pedig egy gyönyörű nő! Nyilván mindig körülrajongtak a férfiak. Zita: Mindenki ezt gondolja, pedig nem. Persze az sem lenne igaz, ha azt állítanám, hogy nem udvaroltak nekem sokan, da amikor két gyerekkel egyedül maradtam, azért nem álltak sorban a kérők. Én viszont szerettem volna, hogy valaki legyen mellettem. Nekem kell a szerelem, a szeretet, én romantika nélkül meghalok! Egyszerűen szükségem van társra. Mindent megtettem, hogy megtaláljam. BD: Vagyis? Zita: A létező összes társkeresőn fent voltam. BD: Csak viccelsz, ugye? Zita: Nem! Másokat is megleptem ezzel, de én tényleg szerettem volna társat találni. Nem csak úgy egy pasit. Igazi társat. Szóval feltettem magam, saját fotóval, saját névvel. BD: És elhitték, hogy te vagy? Zita: A többség nem. És ebből aztán volt is mindenféle érdekes élményem. Az egyik fajta pasi, aki azt mondja: micsoda trófea, levadászom. A másik: úristen, ez a nő ki fog készíteni, mégsem kell. Ezek a jobbak. A rosszabbak azok, akikből olyan kisebbrendűségi komplexust váltottam ki, hogy ezt kompenzálandó, alaposan megcincáltak. Kalandos időszak volt. Sok randim volt, jók, rosszak. De nem bántam meg.

BIG DAY 105

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 105

2016.02.23. 16:21:30


COVER

Ebben a szettben Zita nemcsak a romantikus, de a vagány oldalát is megmutatta. Az anyagában és 3D-s eljárással is applikált virágmintás Diora Szalon-ruha a Marks&Spencer bőrhatású kabátjával kiegészülve helyezi új, modern szemléletűvé az esküvői trendeket. A letisztult, minimalista irányzat kedvelőinek ideális helyszínt biztosít a Tesla Budapest Klub, ahol a klubhangulat egyesül a művészettel. A kimagaslóan magas szintű szórakoztatás, a kifinomult bárkultúra és urbánus art kedvelőinek ideális helyszínválasztás fotózásra és rendezvények lebonyolítására.

106 BIG DAY

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 106

2016.02.23. 11:22:18


COVER

xAquunt, quis volorecabo. Nem quo vent litibusapel ius atquissitium eos porundi torepudi officia ne laboremo maio. Fugitas pelisquat odit venis si oditat imolorum simus nus vendand aectium fugitinvel et litas vitasitatem ut erist adi blauditaspe rem fugit utecte magnati ab

BIG DAY 107

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 107

2016.02.23. 18:53:22


COVER

xConectas mint as reria voluptatiis aut que eaquamus. Xero cuptata tiatum quid quae. Itati sima nempos seque voluptusae duscilicat rem quibeatium eos debitis eaquia senduci eniatia poritios aniet odisque eum rest, sequam, omnimpostem fugit ut volor

Zita pályafutása során számtalanszor viselt már menyasszonyi ruhát, illetve a közelmúltban igazából is felöltötte a hófehéret. A Diora Szalon nagy szoknyás, derékban virággal díszített, pánt nélküli ruhájában azonban valósággal kivirágzott, és mint az üde tavaszi szellő pózolt kameráink előtt. A tavaszi trendek bemutatása révén az IMORI Virág-Enteriőr Zita csokrát az energetizáló pink színeiben tervezte, amit a Swarovski nyaklánc tett időtlenül romantikussá.

108 BIG DAY

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 108

2016.02.23. 11:22:30


BD: És aztán összefutottál Tamással (Koltay Tamás – szerk.) a TV2 folyosóján… Zita: Nem. Összefutottunk az egyik társkeresőn (nevet). BD: Azt hiszem, most elég nagy lökést adunk az egyedülállóknak ahhoz, hogy ne restelljenek neten ismerkedni. Zita: Azért is mondom el. Mert végül én is ott találtam meg azt a férfit, akiről nagyon gyorsan kiderült, hogy nem egy klassz randi lesz csupán. BD: Olyannyira, hogy pár hónap múlva meg is kérte a kezed. Zita: Igen, de az amolyan erős felindulásból elkövetett kérdésfeltevés volt (nevet). Persze igent mondtam. Aztán a szülinapomon, az első randevúnk helyszínén, a Hősök terén vette elő a gyűrűt… BD: Ahogy tudom, többször is eljegyeztek. Miért pont Tamás lett az, akihez hozzá is mentél? Zita: Azért azok az eljegyzések nem mindig voltak komolyak, de mindegyik emlékezetes maradt. Az első szerelmem például a metrón kérte meg a kezem, egy másik fiú gyorskötözővel „gyűrűzött meg” (nevet). Nyilván akkor az úgy volt jó. Egy volt igazán komoly, huszonegy éves koromban, de kislány voltam még ahhoz, hogy feleség legyek. Valójában nekem a házassághoz sosem volt igazán bátorságom, ezért nem erőltettem, hogy az eljegyzésből legyen valami több is. BD: Most lett… De miért nem itthon, a gyerekeid, a rokonok, barátok körében? Zita: Mert fordítva történt az egész. Kitaláltuk, hogy elutazunk egy kicsit kettesben, valami meleg helyre, és ez az út változott át menyegzővé. Meg aztán nem is vágytam egy sablonos, recsegő székes, hivatali összeadásra. Egy utazási irodára bíztuk az egész megszervezését, nekünk a helyszínen csak arról kellett döntenünk, csirkét vagy halat kérünk az esküvői vacsorán, és hogy milyen virágokból legyen a csokrom. Amit összességében kaptunk, az minden álmomat felülmúlta. BD: Elmeséled? Zita: Dominikára repültünk, és egy olyan kis szigeten volt a szertartás, ahol nem laknak emberek – ez egyébként az a paradicsomi hely, ahol azt a bizonyos kókuszos csoki reklámot is forgatták… Itt a turisták is csak délután háromig tartózkodhatnak, de a mi szertartásvezetőnknek van külön engedélye, hogy hatig maradjon. Így teljesen miénk volt a sziget és a naplemente giccsesen romantikus fényeiben mondtuk ki az igent. Egyszerűen varázslatos volt! BD: Menyasszonyi ruhában voltál, vagy csak egy sima fehérben? Zita: Nem akartam nagyon puccos ruhát, hiszen a hely ennél sokkal naturálisabb, de azért megadtam a módját. Egyik kedvenc tervezőm, Sármán Nóra modelljét vittem magammal. A próbán egyébként ott volt a kislányom is, ő is beöltözött, így azért részesült az esküvői hangulatból és sok kép is készült rólunk. BD: Fátylad volt? Zita: Amikor Nóra szalonjában próbáltam, abban a pillanatban éreztem magam menyasszonynak, amikor felkerült a fejemre a fátyol. Tehát el is vittem. De ott a szigeten olyan erős szél fújt, hogy kezelhetetlenné vált. Szinte vízszintesen állt a fejem mellett, ezért inkább levettem. Később aztán már nem is bántam. Olyan egyszerű és természetes volt minden – Tomi is lazán volt, farmerban, fehér zakóban –, hogy talán sok is lett volna oda. Ki tudja, talán majd egyszer rendezünk itthon is egy megerősítő esküvőt, és ott lesz fátylam is (nevet).

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 109

2016.02.23. 11:22:36


COVER

EGYSZERŰEN SZÜKSÉGEM VAN TÁRSRA. MINDENT MEGTETTEM, HOGY MEGTALÁLJAM.

Ha imádod a kényelmes, de egyben elegáns szetteket, formabontó választás lehet a Navona Fashion öltönyzakója. A modern, letisztult vonalakhoz hűen szettedet feldobhatod Swarovski ékszerekkel és az IMORI VirágEnteriőr csokrával.

110 BIG DAY

104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 110

2016.02.23. 11:22:39


104-111

cimlapinterju.wk KL.indd 111

2016.02.23. 11:22:47


PROMÓCIÓ FOREVERMARK EncordiaTM Gyémántgyűrű – FMA1F A Forevermark Encordia Kollekciójában a „Szerelem Csomójáé” a főszerep, amelyben a gyémánt pecsételi meg az örökké tartó szerelmet. 18K / 2,7 g / 0,33 ct Most megvásárolható a FEIL FEIL-nél nél 569 392 Ft-os áron (Forevermark) FOREVERMARK EncordiaTM Eternity Gyémántgyűrű – FMB4F 18K / 7,3 g / 1,12 ct A Forevermark Encordia Kollekciójának e feltűnően különleges darabjában a kollekció legfőbb motívuma, a „Szerelem Csomója” 8 káprázatos gyémánton keresztül ismétlődik – soha véget nem érve, mint a szerelem, amelyet jelképez. Most megvásárolható a FEIL-nél 1 361 973 Ft-os áron (Forevermark)

FOREEVERMARK EncordiaTM Gyémántgyűrű – FM3A1F A Forevermark orevermark Encordia Kollekciójának e gyönyörű gyö gyűrűjében yűrűjében háromszor is megjelenik a „Szerelem Szere Csomójaként” ismert évszázados szimbólum. A csomóban a gyémánt véglegesíti a kapcsolatot, és tartja össze a kötést. 18K / 3 g / 0,48 ct Most megvásárolható g a FEIL-nél 591 490 Ft-os áron (Forevermark)

ÖRÖK GYÉMÁNT FOREVERMARK SettingTM Gyémántgyűrű – FMF10F A Forevermark Setting modellt a Forevermark emblémájának alakja ihlette: minden egyes Forevermark gyémántot négyhegyű foglalat vesz körül gyengéden, a szélrózsa minden irányába – északra, délre, keletre és nyugatra – áradó szeretet jelképeként. 18K / 3 g / 0,58 ct Most megvásárolható a FEIL-nél 699 770 Ft-os áron (Forevermark)

WEXEAu-43 A briliáns csiszolás még mindig az egyik legnépszerűbb forma, a különleges, ‘Halo’ kialakításnak köszönhetően ráadásul jóval nagyobbnak tűnik a központi kő, hiszen sok-sok kisebb gyémánt veszi körbe – összesen 23 darab követ foglaltak ebbe a szépségbe. A 0.14 ct feletti FEIL Exkluzív Gyűrűk FOREVERMARK gyémánttal is rendelhetőek. Ára swarovskival foglalva: ~65 760 Ft Ára gyémánttal foglalva: ~616 760 Ft (FEIL)

A DE BEERS VÁLLALATCSOPORT MÁR 1888 ÓTA MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐJE A GYÉMÁNT IPARÁGNAK. A FOREVERMARK MINDEN EGYES DARABJA KONFLIKTUSMENTES LELŐHELYRŐL SZÁRMAZIK, AMELY WEXEAu-24 Ennél az egyszerűségében A SZAKÉRTŐ KEZEK APRÓLÉKOS MUNKÁJÁNAK nagyszerű gyűrűnél a teljes szépségében KÖSZÖNHETŐEN VÁLIK KÉZZELFOGHATÓ CSODÁVÁ. gyémánt kerül a reflektorfénybe, FFOREVERMARK SettingTM Gyémántgyűrű – FMF1F 18K / 2,3 g / 0,19 ct A négy y karomnak köszönhetően biztosan ül a kő a foglalatban, ennél az egyszerű űségében nagyszerű ékszernél semm mi nem vonja el a figyelmet a Forevermark gyémánt káprázatos ragyogásáról. Most megvásárolható a FEIL-nél 217 297 Ft-os áron (Forevermark)

WEXEAu-47 u Az egyik legnépszerűbb modell manapság a hölgyek körében – nem véletlenül. Ebben az elegáns és örökké divatos gyűrűben a kő biztosan ül a foglalatban, és mivel minimálisan emelkedik ki a síkból, viselőjét nem zavarja a hétköznapi tevékenységek végzésében. A 0.14 ct feletti FEIL Exkluzív Gyűrűk FOREVERMARK gyémánttal is rendelhetőek. Ára swarovskival foglalva: g ~79 000 Ft Ára gyémánttal foglalva: ~588 000 Ft (FEIL FEIL))

WEXEAu-50 Viselője szenvedélyes jellemére utalnak az egymásba fonódó formák ennél a szikrázó gyűrűnél, kialakításának köszönhetően mégis tökéletes választásul szolgálhat a hagyománytisztelő hölgyek számára is. A 0.14 ct feletti FEIL Exkluzív Gyűrűk FOREVERMARK gyémánttal is rendelhetőek. Ára swarovskival foglalva: g ~88 000 Ft Ára gyémánttal foglalva: ~379 500 Ft (FEIL)

hiszen a különleges foglalási módnak köszönhetően szinte teljes nagyságában látható a kő. A 0.14 ct feletti FEIL Exkluzív Gyűrűk FOREVERMARK gyémánttal y is rendelhetőek. Ára swarovskival foglalva: ~44 300 Ft Ára gyémánttal foglalva: 239 800 Ft (FEIL)

WEXEAu-84 A központi, briliáns csiszolású követ alulról és felülről egyegy kisebb kő fogja közre, ennek köszönhetően pedig igazán különleges és feltűnő lesz a gyűrű összhatása – klasszikus stílus formabontó kivitelezésben. A 0.14 ct feletti FEIL Exkluzív Gyűrűk FOREVERMARK gyémánttal is rendelhetőek. Ára swarovskival foglalva: ~61 100 Ft (SWAROVSKI Cirkónia) Ára gyémánttal foglalva: ~175 100 Ft (FEIL FEIL))

112 BIG DAY

112-113

karikagyuru wk + bazar KL.indd 112

2016.02.23. 11:24:20


STYLE

ÍGÉRET ÉS ÉKSZER EGY ÉLETRE Szöveg: Patkó Ágnes

GYŰRŰVÁLASZTÁSI KISOKOS A KARIKAGYŰRŰ KIVÁLASZTÁSA NAGYON FONTOS FELADAT. SOK SZEMPONTOT KELL FIGYELEMBE VENNI, DE TALÁN MÉGIS AZ A LEGFONTOSABB, HOGY OLYAN ÉKSZERT VÁLASZTOTOK, AMIT EGÉSZ HÁTRALÉVŐ ÉLETETEKBEN VISELTEK. JÓL GONDOLJÁTOK MEG! EGY ÉKSZER EGÉSZ ÉLETRE Mit jelent az, hogy egész életre választunk? Bizony, itt is mintha a párodról lenne szó: életed minden napját vele fogod tölteni. Éppen ezért lényeges, hogy a gyűrű • kényelmes legyen • praktikus legyen (akár munkádtól is függhet, hogy milyen gyűrű való neked) • időtálló dizájnnal készüljön • jól álljon okból • hosszú távon kitartó anyagból, anyagokból bb • esetleg olyan módszerrel, hogy később változtatható legyen a mérete.

KÉNYELMES ÉS PRAKTIKUS A kényelmest és a praktikust valószínűleg leg a nem kell magyarázni, hiszen ki hordana m szívesen nap mint nap valamit, amit nem eny, esik jól hordani? Ha túl széles, túl keskeny, émindenbe beleakad a mindennapi tevékenységek közben, akkor valószínűleg nem választottatok jól.

ELŐNYÖS Hogy jól áll-e, az sok mindentől függ. Függhet a színtől, hiszen már régen nemcsak a sárga, de a fehér, sőt akár a roséarany szín is létezik a karikagyűrűk világában. Mára elérhetők kombinált színű gyűrűk, sőt akár kövekkel díszített variációk is. Mindig tartsuk szem előtt, hogy olyan színt válasszunk, amilyen ékszert amúgy is hordunk: ha mindenünk fehérarany fehé és ezüst, furcsán mutatna egy sárga karikagyű karikagyűrű. Ráadásul nem is állna jól, hiszen nem véletlenül választottunk v eddig fehér színű ékszereket. A másik fo fontos szempont a gyűrű vastagsága. Itt mindenk mindenkinek az ujjai, a keze alkata a meghatározó: rövid ujja ujjakon a nagyon széles gyűrű nem mutat jól, ahogy egy nagyobb férfikézen sem szerencsés választá a túl keskeny dizájn. választás

NEM SÉRÜLÉKENY

Mivel a jegygyűrűt hosszú távra választjuk, és minden nap viseljük, lényeges szempont, hogy strapabí strapabíró legyen. A hamar karcolódó felületek sokkal töb több karbantartást igényelnek, ahogy egyes gyártási techn technológiák is okozhatják azt, hogy a gyűrű Gyűrű: FEIL IDŐTÁLLÓ k felülete könnyen károsodik, megroppan. Ezekre a szemAz időtálló dizájn azért fontos, hogy évtizedek múlva is tetsszen pontokra mindig kérdezzünk rá az ékszerésznél, mielőtt választunk. VÁLTOZTATHATÓ az, amit ma kiválasztotok. Éppen ezért a trendek közül is fontos A módosítható méret akkor lehet lényeges, ha egy terhesség kiszűrni azokat, amikről azt gondoljátok, most éppen tetszik, vagy más miatti súlyváltozás az ujjaink méretét sem hagyja de akár már néhány év múlva furcsán néznek majd rá. Nem véérintetlenül. Természetesen sokaknak egész életükben nem lesz letlen, hogy a karikagyűrűk dizájnja általában nem kifejezetten szükségük a méret változtatására, de ezt előre nehéz kiszámítani. extravagáns, kissé mindig a konzervatív irányba húz.

SZAKÉRTŐI SZEMMEL: FEIL ATTILA ÖTVÖS, GYÉMÁNTGYŰRŰ-SPECIALISTÁT KÉRDEZTÜK A KARIKAGYŰRŰK KIVÁLASZTÁSÁRÓL Határozott elképzelésekkel érkeznek hozzátok a párok, vagy akadnak bizonytalanok? Elég vegyes a kép, de mindenféleképpen ajánlott a személyes konzultációt megelőzően előre tájékozódni, illetve megbeszélni egymás közt, nagyjából milyen színű és fazonú karikagyűrűt tudnának a leginkább elképzelni maguknak. A kiállítások például tökéletes alkalmat nyújtanak a nézelődésre, a gyűrűk felpróbálására. Számtalanszor megesett már egyegy ilyen alkalomkor, hogy a különösebb elképzelés nélkül érkező pár egyből beleszeretett egy modellbe. Összességében azonban elmondhatom, hogy manapság az egyediségre való törekvés kiemelkedő szempont a vásárlásnál.

BD: Milyen módon lehet egy gyűrűt egyedivé varázsolni? FA: A fémek, illetve a színek arányainak változtatásával, a felületkezeléssel, különleges vésésekkel és motívumokkal, a kövek számával, színével, formájával és elrendezésével szinte határok nélkül lehet játszani. Kedvelt megoldás a gyűrű belsejébe vagy külső felébe egyedi üzenetet vésetni, de ma már az átlagtól élesen eltérő formák is kivitelezhetőek. BD: Honnan lehet egy pár biztos abban, hogy az általuk megálmodott gyűrű a valóságban is tükrözni fogja az elképzeléseiket? FA: Ez a kérdés jogosan merül fel a pároknál, hiszen valóban rendkívül fontos, hogy az egyedileg megtervezett gyűrűt ne csak terv formájában, képen lássák, de

fel is próbálhassák a vásárlást megelőzően. Ezért a FEIL egy páratlan lehetőséget ad arra, hogy egy úgynevezett Demo-gyűrűt készít a pár saját tervei alapján, azaz egy mintapéldányt, amelyet aztán a kezükbe vehetnek, felhúzhatnak az ujjukra, és eldönthetik, hogy megfelel-e az elképzeléseiknek. Ráadásul hab a tortán, hogy a pár maga nevezheti el az általa megálmodott gyűrűt, amit a továbbiakban aztán a tőlük kapott fantázianéven lehet majd megtalálni a kínálatunkban. Úgy gondolom, ez a felajánlott lehetőség is megerősíti küldetésünket, hogy a kedves vásárlóink teljes mértékben elégedettek legyenek, hiszen nemcsak odafigyelünk rájuk, és kapcsolatot teremtünk velük, de megértjük az igényeiket, és ezáltal a megalkotott gyűrű éppen olyan egyedülálló lesz, mint a szerelmük.

BIG DAY 113

112-113

karikagyuru wk + bazar KL.indd 113

2016.02.23. 11:24:24


HAUTE COUTURE

Stílusos elegancia Fotó: Bell Studio-Esther&Gabe • Csokor: Álomvirág Dekor

MINDEN HÓNAPBAN FELKERESSÜK AZOKAT A TERVEZŐKET, AKIK LEHETŐVÉ TESZIK SZÁMODRA, HOGY A LEGSZEBB ÉS LEGJOBB FORMÁDAT HOZHASD ESKÜVŐDÖN. ÁLMOK RUHÁBA SZŐVE Bálint Sára neve nem cseng ismeretlenül a hazai menyasszonyiruha-készítés piacán. A már gyerekkorában divat felé orientálódó fiatal tervezőnő hosszú utat járt be a kötött anyagoktól az első osztályú csipkeruhákig.

A kezdetek Bálint Sára életében mindig nagy szerepet játszott a kreatív-művészeti vonal. Gyerekkorára is ekképp emlékszik vissza – már a Barbie babámnak is ruhákat varrtam – ezt követte a ruhaipari iskola és a MOME. Sára ízlése és tehetsége meghozta a kezdeti sikereket, folyamatos felkérések érkeztek a barátoktól és ismerősöktől, ami egy újrahasznosított csipkéből készült minikollekciót eredményezett.

A csipke ereje Az évek során megörökölt csipkék végül menyasszonyi ruha formájában keltek újból életre a tervezőnő keze alatt. A klasszikus fehér árnyalataira építő kollekciók az áttetsző anyagok, vékony selymek és csipkék hármasából készülve válnak időtlenül romantikussá, miközben a kényelem funkciója sem merül feledésbe. A BalintSara ruhák egytől egyig személyes igények, hosszas beszélgetések után születnek meg, melyek tervezése az elsőtől az utolsó pillanatig közös megegyezésen alapulnak. Így válik a ruha igazán személyessé és megismételhetetlenné!

Az új kollekció A márka névjegyeként tekinthető csipke az új kollekciónak is meghatározó eleme lesz. A romantikus vonalon tovább mozdulva jól kombinálható alsó- és felsőrészek, selyem- és tüllalsók, illetve rövid és hosszabb fazonok közül válogathatunk, amit az újdonságként számító játékos kiegészítőkkel varázsolhatunk teljessé. 1027 Budapest, Jurányi utca 1–3., BS+ F3 Showroom • Tel: +36 20 531 6941 pulcsinella@gmail.com www.facebook.com/BALINTSARA.KNITWEAR

+3 TERVEZŐ, AKIKTŐL MENYASSZONYI RUHÁT VÁLASZTHATSZ ANNA JONAS FASHION DESIGNER

Jónás Anna az Anna Jonas tervezője. Egyedi menyaszszonyi és alkalmi ruhák tervezésével és készítésével foglalkozik. Szakmai gyakorlatát az ország egyik legjobb tervezőnőjénél, Sármán Nóránál töltötte. Fontos számára, hogy ruhái teljesen összhangban legyenek viselőjével, hogy a ruha kiemelje a nő sajátos szépségét. Tel.: +36 30 212 7475

VIRÁGZÓ MAGNÓLIA

Csörgei Ágnes a Virágzó Magnólia csodás fejdíszeinek és esküvői kiegészítőinek a tervezője idén először saját menyasszonyi ruha kollekcióval is bemutatkozik. Az aprólékosan kidolgozott részletek, a minőségi anyag használat és a finom egyszerűség együttesen jelenik meg ruháiban a modern vintage jegyében. www.viragzomagnolia.hu, Tel.:+36 70 335 3701

SALON D’ANGE

A Salon D’Ange megálmodója Csikós Anikó, akinek menyasszonyi és alkalmi ruhák tervezése a fő profilja. Lánya tavaly fejezte be a középiskolát, azóta együtt dolgoznak. Fantasztikusan inspirálják egymást, amikor együtt terveznek. Leírhatatlanul erős kapocs van közöttük és ez az összhang visszaköszön egy-egy ruha elkészítésekor is. Tel.: +36 30 262 4987

114 BIG DAY

114

szalon mustra Balint Sara.wk KL.indd 114

2016.02.23. 11:28:36


BAZÁR 14 karátos fehérarany zafírral, briliánsokkal és csepp csiszolású gyémánttal 750 000 Ft (Hári Ékszer)

Ezüst nyaklánc 27 000 Ft (Karl ékszer) 14 karátos rozé arany gyűrű többféle színes drágakővel 250 000 Ft (Hári Ékszer)

Ezüst karkötő 19 200 Ft (Karl ékszer)

A i menyasszonyii cipő Annie i ő 25 500 Ft F (G. Westerleigh)

Levél evél for formájú karkötő (Vergina) Bokapántos, egyedi tervezésű aranyszandál. Ár kérésre (Fany Moda, eskuvoicipo.hu)

Fülbevaló 12 900 Ft (G. Westerleigh)

NÉLKÜ NÉLKÜLÖZHETETLEN KI KIEGÉSZÍTÔK A LÉNYEG LEGTÖBBSZÖR A RÉSZLETEKBEN REJLIK, ÉPPEN EZÉRT NE FELEDKEZZ MEG ÉP A TÖKÉLETES CIPŐ, ÉKSZER ÉS EGYÉB KIEGÉSZÍTŐ KIVÁLASZTÁSÁRÓL, AMELYEKKEL MEGKORONÁZHATOD ESKÜVŐI MEGJELENÉSED.

Michelle menyasszonyi cipő 26 900 Ft (G. Westerleigh)

Elegáns, csillogó menyasszonyi Elegán haj hajdísz, fésűs kontydísz dísz kristályokkal és gyöngyökkel dííszítve. 6290 Ft (Marta Meisells Jewelry, www.ekitoeksszerek.hu)

Levél formájú nyaklánc (Vergina)

Bordó arany tánccipő Ár kérésre (Fany Moda, eskuvoicipo.hu)

14 karátos fehérarany medál, dál 4 d darab b 2,8 2 8 mm-es briliánssal 210 000 Ft (Hári Ékszer)

Bokapántos, aranyszínű tánccipő. Ár kérésre (Fany Moda, eskuvoicipo.hu) Ké Kéz K é zel éz z készült szépséges, romantikus, aszimm rikus menyasszonyi met hajpánt gyöngyökkel éss kristályokkal díszítve. 12 490 Ft (Marta Meisels Jewelry, www.ekitoekszerek.hu)

Kézzel készült szépséges,, rroma o ntikus, om virágos stílusú menyasszony ny yi haj hajpánt gyöngyökkel és kristályokkall dísz íszítve. ís 12 890 Ft (Marta Meisels Je ewe welry, y y, www.ekitoekszerek.hu u))

Anyák na api kollekció napi fülbevaló (Pandora)

Scarlett men nyasszonyi cipő 26 900 Ft (G. Westerleigh)

Exkluzív, prémium kategóriás high-tech titánium-cirkon-kerámia kombinációjú karikagyűrűpár. 44 980 Ft (Marta Meisels Jewelry, www.ekitoekszerek.hu)

Pasztell, egye egyedi pántos cipő. tervezesű p Ár kérésre (Fany M Moda, eskuvoicipo.h eskuvoicipo.hu)

BIG DAY 115

115

ekszerbazar.wk KL.indd 115

2016.02.23. 11:29:48


HAUTE COUTURE

116 BIG DAY

116-121

divat.wk KL.indd 116

2016.02.23. 11:39:33


HAUTE COUTURE

BUDAPEST, te csodás! A MERÉSZ SZABÁSVONALAIRÓL ÉS DRÁMAI KIVITELEZÉSÉRŐL HÍRES GALIA LAHAV BUDAPEST FESTŐI SZÉPSÉGŰ HÁZTETŐIN, FORGALMAS UTCÁIN ÉS PÁRATLAN LÁTVÁNYOSSÁGAIN KELTETTE ÉLETRE GALA KOLLEKCIÓJÁT. A LEMENŐ NAP FÉNYÉBEN A RUHÁK ÉS FŐVÁROSUNK IS ÚJ ARCÁT MUTATTA MEG…

Szöveg: Tóth Krisztina • Photographer: Greg Swales • Producers: Terez Koncz & Tamas Olajos @ StellarCircus Video: Greg Swales, Lavoisier Clemente & Peter Hencz • Make-up: Emily Mergaert • Hair: Alex Szabo Accessories: Keren Wolf • Shoes: Femmes Sans Peur • Model: Dag @ ICE ModelsModel, Inez @ Avant Models galialahav.com

BIG DAY 117

116-121

divat.wk KL.indd 117

2016.02.23. 11:39:48


HAUTE COUTURE

118 BIG DAY

116-121

divat.wk KL.indd 118

2016.02.23. 11:40:03


HAUTE COUTURE

Galia Lahav orosz tervezőnő már közel harminc éve vezeti a világ egyik legismertebb és legkedveltebb esküvőiruha-márkáját. A ruhák és design iránti szenvedély Galia gyerekkorára vezethető vissza, ami végigkísérte tanulmányait és tanári pályáját is. A fellángolás szüntelensége a művészet divatba ágyazódását vonta magával, így születtek meg az első próbálkozások. Több évtizedes munkája során magas szintű presztízst vívott ki a szakmában, ruháit hírességek, arisztokraták és előkelőségek előszeretettel viselik. A világhírnév ellenére mindig hű maradt származási helyéhez és személyiségéhez, a kollekcióiban rendszeresen visszatérnek a buja, erotikával fűtött vonalak, a drámai felütések és a gazdagon díszített selymek, csipkék és sellőfazonok.

BIG DAY 119

116-121

divat.wk KL.indd 119

2016.02.23. 11:40:35


HAUTE COUTURE

120 BIG DAY

116-121

divat.wk KL.indd 120

2016.02.23. 11:41:06


HAUTE COUTURE

A Gala by Galia Lahav bemutatóját hosszas találgatások és kíváncsiság előzte meg. A nagyvárosok lüktetéséből és hangulatából inspirációt nyerő kollekció fotózása végül hazánk vérpezsdítő fővárosára, Budapestre esett. A festői háztetőkön, a kellemes nyári szélben könnyeden játszottak a ruhák szoknyái, melyeken ragyogóan csillantak meg a lemenő nap sugarai. Galia nemcsak felülnézetből, hanem a gazdag történelemmel bíró forgalmas, macskaköves utakon is végigkísérte menyasszonyait, útba ejtve olyan látványosságokat, mint a Szabadság híd, a Halászbástya, a Parlament és a Bazilika térsége. Budapest nagy múltú épületei tökéletes hátteret adtak a modern, gazdagon díszített rövid és hosszú fazonú ruháknak.

BIG DAY 121

116-121

divat.wk KL.indd 121

2016.02.23. 11:42:01


FINAL COUNTDOWN 8 hónapos SZÉPSÉGTERV AZ ESKÜVŐIG Szöveg: Patkó Ágnes • Fotó: Borzi Vivien Menyasszony: Dobó Ágnes • Ékszer: Marta Meisels Jewelry Menyasszonyi ruha: Boglárka Szalon Virágcsokor: Poppie and Co. Smink: Heizer Anita • Haj: Kulcsár Noémi Stylist: Körmendy-Szomoru Kata/menyasszonystylist www.menyasszonystylist.hu

122 BIG DAY

122-123

beauty nyito.wk KL.indd 122

2016.02.23. 11:38:41


BIG DAY BEAUTY AZ ESKÜVŐJÉN MINDENKI A LEGJOBB FORMÁJÁT SZERETNÉ HOZNI, ÉS EZ NEM IS CSODA. SOKAN MÉGIS HAJLAMOSAK ELFELEDKEZNI ARRÓL, HOGY EZT NEM LEHET AZ UTOLSÓ PILLANATBAN MEGVALÓSÍTANI. TERVÜNK SEGÍTSÉGÉVEL NYOLC HÓNAP ALATT MINDEN SZEMPONTBÓL FORMÁBA LENDÜLHETSZ! 8 HÓNAPPAL KORÁBBAN ARC Milyen évszak van? Ha még nincs sok napsütés, és a szakember szerint is szükséged van rá, jöhet a mikrodermabrázió, vagyis a hámlasztásos arckezelés, amely segítségével fiatalíthatod, megtisztíthatod és gyönyörű egyenletessé varázsolhatod arcbőröd. Ez a többalkalmas kezelés azonban fokozottan fényérzékennyé tesz, tehát ha már vége a télnek, akkor hagyd ki. TEST Szintén most lehet itt az ideje a régóta tervezett tartós szőrtelenítésnek. A lézeres kezelés nem fogja egy életre eltüntetni a nemkívánatos szőrszálakat, de néhány évre jó eséllyel megszabadít tőlük. Itt szintén több alkalomra kell számítanod! HAJ Hosszú hajat szeretnél az esküvőre, vagy legalábbis hosszabbat, mint ami most van? Itt az ideje elkezdeni növeszteni! Ez persze nem azt jelenti, hogy a nagy napig egyszer sem kell a fodrászodat meglátogatnod, de beszéld meg vele, hogy mindig csak a mindenképpen szükséges minimumot vágja. A növekedést hajvitaminok szedésével gyorsíthatod, így nemcsak hosszabbak, de egészségesebbek, erősebbek is lesznek fürtjeid.

6 HÓNAPPAL KORÁBBAN ARC Most már mindenképpen itt az ideje annak, hogy a hosszabb távú arckezeléseket elkezdd. Jól bevált kozmetikusoddal beszéld meg, hogy mi is a teendő, mit szeretnél elérni. Ha nem vagy elégedett az eddigi kozmetikusoddal, sürgősen keress újat. Beszéljétek meg étkezési, folyadékfogyasztási szokásaidat, mert ezek világos nyomokat hagynak a bőrödön. A következő hat hónapban legalább havonta látogass el a szalonba, hogy fokozatosan érhessétek el a tökéletesen hidratált és problémamentes bőrt. TEST A pluszkilóktól, ha sok van, részben még megszabadulhatsz, ha csak kevés, akkor is érdemes most elkezdeni. Az edzés és a

helyes táplálkozás mellett a narancsbőrről és a fogyás okozta feszességvesztésről se feledkezz meg. Egy testkezelésekkel foglalkozó szalonban pontos tanácsot adnak majd, hogy melyik kezelés vagy készítmény való neked. Ha most kezded el használni, gyönyörű, sima combokkal mehetsz a strandra a nászutadon. HAJ Új hajszínen gondolkozol az esküvőre? Nagy változtatást már ne vállalj be, de egy kis kísérletezés talán még belefér. Ha mégsem tetszik, hat hónap alatt még bőven változtatható a szín.

3 HÓNAPPAL KORÁBBAN ARC Irány a fogorvos: most még egy hosszadalmasabb kezeléssorozat is belefér az időbe. Ha minden rendben a fogaiddal, elgondolkodhatsz a fogfehérítésen is, hogy a mosolyod valóban tökéletes legyen a nagy napon. TEST A menyasszonyi ruha általában enyhén barna bőrön mutat a legjobban. Hogy ezt minél biztonságosabban érd el, és elkerüld az utolsó pillanatos barnítás veszélyeit, most kezdj el szoláriumba járni, vagy óvatosan napozni. Ha a Nap helyettesítőjét választod, hetente egyszer menj el, és fokozatosan építsd fel a színt, ami így természetes lesz. HAJ Lassan elkezdhetsz gondolkodni a megfelelő frizurán, és kísérletezni a formákkal. Nem baj, ha több fazont is kipróbáltok a fodrászoddal, így biztos lehetsz benne, melyik lesz az igazán neked való.

1 HÓNAPPAL KORÁBBAN ARC Ha problémás a bőröd, ez legyen az utolsó arctisztítás időpontja! Ha még nem találtad meg a tökéletes szemöldökformát és -színt, akkor itt az ideje ennek is. Kipróbálhatod a szempillahosszabbítást is, ha mégsem tetszik, még megválhatsz tőle, ha beleszeretsz, akkor

ne feledd frissíttetni a nagy nap előtt, de mindenképpen jó, ha megszokod! Itt az ideje a megfelelő smink kitalálásának is: a kísérletezés itt sem megspórolható! TEST Pörgesd fel az edzéseket! Ha most ráerősítesz, az eddigi kemény munka eredményei még látványosabbak lesznek: tónusos, szálkás, gyönyörű izmok, nőies formák.

1 HÉTTEL KORÁBBAN ARC Egy kényeztető, hidratáló, feszesítő kezeléstől valóban ragyogó lesz a megfelelően felkészített bőr. TEST Ez legyen az utolsó látogatás ideje a szoláriumban. Ha esetleg mégis irritációt okozna a fényterápia, még van idő, hogy megszabadulj a kellemetlen tünetektől. HAJ Itt az ideje a melírnak, a friss festésnek. Most már nem változtass a színen, ne kísérletezz vele! A nagy napra előre elhatározott formához illeszkedjen a vágás is, és ha szükséges, az ápoló pakolás se maradjon el!

3 NAPPAL KORÁBBAN ARC Egy arcmasszázs segít megnyugtatni megfáradt idegeidet, és a kedvenc sminkeseddel akár még egy utolsó sminkpróbát is tarthattok. TEST Ez a gyantázás ideje, így biztosan sima bőrrel állhatsz az oltár elé, és az esetleges irritációt is elfelejtheted. Ne feledd, hogy egy alapos, egész testre kiterjedő bőrradírozás még bársonyosabbá, frissebbé teszi bőröd, egy kényeztető masszázs pedig még a stresszt is feledteti. Itt az ideje a manikűrnek és a pedikűrnek is. Ha géllakkot választasz, nem kell izgulnod, hogy lepattogzik! HAJ Egy utolsó hajpakolás a nagy nap előtt még ragyogóbbá varázsolja fürtjeidet!

BIG DAY 123

122-123

beauty nyito.wk KL.indd 123

2016.02.23. 11:38:50


BEAUTY

VEDD & VIDD! Itt a tavasz! Talbot Runhof designer tavaszi köntösbe burkolta az ARTDECO Fashion Colors tavaszi/nyári kollekcióját. Kedvenc sminktermékeid, mint a lágy szemhéjpúderek, szemceruzák, szempillaspirálok, rúzsok és körömlakkok a szezon slágerszíneiben pompáznak. A piros, pink, limezöld és matrózkék árnyalatok tökéletes harmóniát alkotnak a vidám virágmintákkal és a tengerek világát idéző csíkokkal. Tárold őket a limitált kiadású Beauty Box Quattro sminkdobozkában, hogy az utazások alkalmával is te lehess a legstílusosabb! (ARTDECO)

Mondj nemet a száraz bőrre! A hűvös, szeles idő bőrünk legnagyobb ellensége. A kiszáradás nem kívánt bőrirritációt, kisebesedést okozhat, éppen ezért elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. Az Eucerin Repair testápoló hatékonyan veszi fel a harcot a viszkető, cserepes bőrrel szemben, amely ureatartalmának köszönhetően három lépésben, mélyrehatóan táplál. Complete Repair 5% Urea testápoló 4190 Ft (Eucerin®)

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK Ö A TAVASZ LEGNÉPSZERŰBB ÚJDONSÁGAIT, AMELYEKKEL GARANTÁLTAN GYÖNYÖRŰ LESZEL A NAGY NAPON!

Modern istennő Paco Rabanne az ikonikus Olympéa illat újragondolásával zárta üvegbe a tavasz üdítően friss illatát. Az Olympéa Aqua a fűszeres vanília aromájára építve, a bergamott és gyömbér ölelésében kel életre, amely a víz energetizáló esszenciájával kísér végig az oltárhoz vezető úton.

Olympéa Aqua Eau de Toilette 50 ml 20 100 Ft (Paco Rabanne)

Az egészséges hajkorona titka A frizura a hétköznapokban is a nő egyik legnagyobb éke, ha pedig esküvőről van szó, különösen nagy hangsúly helyeződik annak szépségére. Az Elseve termékcsalád együttesen szegül szembe a fakó, fénytelen haj okozta problémákkal, hogy az visszakapja hosszan tartó, élettel teli puhaságát és ragyogását.

Csókos ajkak A Clinique gondolt a hosszan tartó, bársonyosan puha ajkak elérésére. A Pop Glaze egy nyolc órán át tartó fényűző, mégis könnyed és hidratáló formulával ellátott ajakrúzs, míg a Pop Lacquer egy laza állagú szájfény, amely magasfényű színeivel közel hat órán át biztosítja a hibátlan megjelenést.

Forradalmi szemöldökformázás A szemöldök az arc egyik legmeghatározóbb szegmense. Az Estée Lauder Brow Now kollekciója lehetővé teszi a profi formázást, igazítást és színezést nap mint nap. A különböző formájú ecsetek, tükrök, festékek és formázóceruzák együttesen járulnak hozzá a tökéletes megjelenéshez. (Estée Lauder)

Művészi paletta A L’Oreal legújabb sminkpalettájának segítségével könnyedén varázsolhatsz magadnak művészi sminket. A 10 árnyalatot tartalmazó paletta belső tükörrel és kétvégű ecsettel kiegészülve e gondoskodik a kényelmes használatról, hogy sminked reggeltől estig hibátlan maradjon. La Palette Ombrée 4999 Ft (L’Oreal)

Elseve Nutir-Gloss Luminizer Sampon 979 Ft Elseve Nutir-Gloss Luminizer Balzsam 979 Ft Elseve Nutir-Gloss Luminizer Shine Booster spray 2349 Ft (L’Oreal)

A bőrtökéletesítés új generációja A Miracle Match a Max Factor első olyan alapozója, amely új szilikon összetevőjének köszönhetően könnyed, hidratáló érzetét kelti, miközben halványítja a bőr hibáit, kiemeli az arc ragyogását és közepes fedést biztosít az egész nap folyamán. Miracle Match alapozó 4599 Ft (Max Factor)

* Az árak tájékoztató jellegűek, esetenként eltérhetnek!

Lip Pop Glaze 7100 Ft (Clinique) Lip Pop Lacquer 7100 Ft (Clinique)

124 BIG DAY

124

beauty bazar.wk KL.indd 124

2016.02.23. 11:37:57


BEAUTY NAGYVÁROSI GLAMOUR Zita glamouros beütésű, természetes frizurájához szinte magától értetődően kapcsolódik a modern, minimalista smink. Az arcok üdeségét a lágy, puha színek biztosították, amelyet a szemhangsúlyos smink tette teljessé és nagyvárosivá.

SMINK: S. Főző Szilvia Zita sminkjénél az volt a koncepció, hogy egy modern pasztellhatást érjünk el, miközben a szépségét hangsúlyozzuk mindinkább. A szemére került a hangsúly, melyet vízálló termékekkel árnyaltam. A dinamikáját attól kapta a smink, hogy alaposan összesatíroztam a színeket, nem válnak szét, teljes harmóniába összeolvadnak, pedig 3-4 színt használtam. Fontosnak tartom, hogy egy smink nem attól natúr, hogy világos árnyalatokat használunk, hanem a színek puhaságától, lágyságától és összedolgozottságától. Zitának gyönyörű, tökéletes formájú száját egy matt rózsás rúzzsal színeztem. Tel.: +36 30 991 6314 E-mail: s.fozo.szilvia@gmail.com www.facebook.com/sfozoszilviamakeup

GÖRÖG ZITA Fotó: Rózsa Erika Menyasszonyi ruha: Diora Szalon

Kabát: Mark&Spencer Ékszer: Swarovski

HAJ: Leonardo Colletta/ Oscar Hair & Beauty Sokan kétségbeesnek attól, hogy rövid frizurából nem lehet kellően elegáns hajkölteményt varázsolni egy menyasszonynak esküvőre. Zita esetében elsősorban arra törekedtem, hogy ezt a sztereotípiát megdöntsem, mivel ha a mindennapokban rövid a frizurád, nem biztos, hogy jól éreznéd magad egy tőled idegen, póthajjal meghosszabbított frizurában a nagy napon. Így most az alapból enyhén hullámos hajtömegnek egy lágy oldalválasztékot adtam, majd közepes erősségű hajsütővassal és némi hajtőemelővel dúsabb, lazább frizurát készítettem. A loknikat ujjaim segítségével szétoszlattam, végül hajlakkal fixáltam. www.oscarhairandbeauty.com

Sztárstílusban KEDVENC SZTÁRJAINK SEGÍTSÉGÉVEL IDÉN SEM MARADHATSZ LE AZ AKTUÁLIS SMINKTRÜKKÖKRŐL ÉS FRIZURATRENDEKRŐL. LESS EL NÉHÁNY LÉPÉST ÉS TÜNDÖKÖLJ ÚGY, MINT A LEGNAGYOBBAK! BIG DAY 125

125-129

smink beauty.wk KL.indd 125

2016.02.23. 11:33:56


BEAUTY VAD SZÉPSÉG Ha imádod a különc stílust és bevállalós vagy, lesd el Doriane trükkjeit. A vadul feltupírozott frizura és a merészen kihúzott szemek ugyanúgy megállják helyüket egy esküvőn, mint natúr társaik. Párosítsd fekete körömlakkal a teljesség kedvéért!

DORIANE NIABE Fotó: Bodnár László/ Eleven Photo Photography Alkalmi ruha: Salon D’Ange/Csikós Anikó Ékszer: Vergina

SMINK: Geiger Zsófia esküvői makeup stylist, Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon Doriane sminkjét a fotózás stílusához, a ruhákhoz és kiegészítőkhöz alakítottam, így kicsit erősebb és határozottabb lett, mint a megszokott esküvői sminkek. A fiatal menyasszonyok szeretik, ha erőteljesebb és élénkebb a sminkjük, így Doriane esetében sem törekedtünk a visszafogottságra. Szép füstös szemekkel és rózsás árnyalatú arcpírral emeltem ki gyönyörű arcát, fekete tusvonal és a fekete mélyítővonal pedig tüzessé varázsolta tekintetét. A kiegészítő színeiből is csempésztem egy kicsit a sminkbe. www.szaboimre.hu

HAJ: Kern Jocó esküvőifrizura-stylist, Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon Egyre több menyasszony érkezik szalonjainkba póthajjal, melyből ugyanolyan szép esküvői frizurákat lehet készíteni, mint saját hajból! Doriane hullámos és dús hajából egy extravagáns, oldalra tupírozott frizurát álmodtam meg, mely tükrözi modellem fiatalos, vagány stílusát. Ez a teljesen nőies, mégis trendi frizura a fiatal menyasszonyok körében nagyon népszerű, mert stílusos egyediséget kölcsönöz viselőjének és egyszerű fejdísszel is jól mutat. Az esküvői frizurák elkészítésénél mindig figyelembe veszem a menyasszonyok egyéniségét, illetve a ruhájuk és kiegészítőik stílusát, így törekszem a tökéletes harmónia megteremtésére. www.szaboimre.hu

126 BIG DAY

125-129

smink beauty.wk KL.indd 126

2016.02.23. 11:34:04


BEAUTY PORCELÁN BÁJ Inkább a romantikus, nőies báj áll hozzád közel? Petrához hasonlóan válassz porcelánbabákat megszégyenítő sminket, amelyet egy egyszerű balerinakonttyal és apró hajba tűzött virágokkal varázsolhatsz még inkább sikkessé.

VERES-KOVÁCS PETRA Fotó: F. Tóth Gábor Menyasszonyi ruha: Eger Mithos Esküvői Ruhaszalon Virág: Poppie&Co. Ékszer: Karl Ékszer Csokor: Liliana Flowers

SMINK: Keserű Barbara ARTDECO Petra sminkjéhez a legújabb tavaszi ARTDECO kollekciót használtam, mely a tavasz érzését és a színpompás mező gyönyörű virágait idézi. A sminket könnyű alapozóval kezdtem, ehhez visszafogott árnyalatokkal friss, üde szemsminket varázsoltam, amelyet a limitált kiadású fekete Volume Supreme szempillaspirállal íveltté és igézővé varázsoltam. A három színárnyalatból álló pirosító ragyogó tavaszias hatást kölcsönzött Petra orcájának. Az ajkak színét tartós ajakrúzzsal emeltem ki, majd leheletnyi rózsás szájfénnyel adtam meg a végső ragyogást fotózásunkra, de a nagy napra is bátran ajánlom. +36 30 373 3662

HAJ: Barcza Maximilián Open Budapest Petrának először egy laza, loknis frizurát készítettem, mely lágyan keretezte az arcát, és tökéletes alapot biztosít a későbbi változtatásokhoz. A következő lépésben egy laza tarkókonttyal folytattuk, mely szintén a romantika jegyében készült, majd ezután pedig egy a 60as évek ihlette, virágokkal díszített frizurát készítettem Petrának. Ennek a kontynak az elkészítéséhez összekötöttem a fejtető hátsó pontján a hajtömeget, majd hajfánkot használva eloszlattam a frizurát, hogy az sehol se látszódjon ki a tincsek alatt. Ezt rögzítettem, majd a kilógó hajszálakat letűztem és lakkal fixáltam, végül apró virágdíszszel tettem teljessé a frizurát, mely egésznap tökéletes megjelenést biztosít a nagy napra. www.openbudapest.hu

BIG DAY 127

125-129

smink beauty.wk KL.indd 127

2016.02.23. 16:57:44


BEAUTY MODERN DÍVA Amennyiben világos, porcelánbőröd van, helyezd a hangsúlyt a szemekre, ahogy azt Dobó Ági esetében is tettük. A lágy bézs, pezsgő és barackos színek kellemes harmóniát nyújtanak az erőteljes szemekkel. Frizurád hagyd lazán, hogy modern végeredményt kapj.

SMINK Heizer Anita sminkmester Ági egy tél típusú lány sötét hajjal, porcelánbőrrel, kékeszöld szemmel. Vékonyan alapoztam, púdereztem az arcát, de vigyáztam, hogy megőrizzem a bőr porcelános hatását. A szemsminkben a mélyítő, illetve a tusvonal érvényesül, a szemhéjra világos, pezsgőszín került. A műszempilla a menyasszonyi szemsmink elmaradhatatlan kelléke: ebben az esetben soros műszempillát tettem fel. A szájnál többféle árnyalatot is kipróbáltunk, de végül pink rúzst használtam a szájkontúrozás után! A fénypontokat az arcon highlighterrel emeltem ki, végül fixáltam a sminket. A teljes smink Mac termékekkel készült! +36 70 500 4702

HAJ: Kulcsár Noémi

DOBÓ ÁGNES Fotó: Borzi Vivien Menyasszonyi ruha: Boglárka Szalon Kepp: Furever by Csányi Ékszer: Marta Meisels Jewelry

4.

Ági esetében semmilyen dúsító technikára nem volt szükségem, hiszen haja természetesen lágy esésű, de mégis rendkívül dús. Formázás során törekedtem arra, hogy a ruhákhoz illő modern hatást megőrizzem és kiemeljem a haj fényét. Fontos megemlítenem, hogy az esetleges hajfestéseket lehetőség szerint egy héttel az esküvő előtt intézzük el, illetve az egészséges hajzuhatagért néhány centit érdemes visszavágatni. A fotózás során Áginak egy laza oldalválasztékot készítettem, majd hajtőemelővel extra volument adtam neki, amit sikkes kiegészítőkkel tettem még stílusosabbá. A laza alapból később egy fejtetőn tupírozott, tarkón megtűzött kontyot készítettem, ami kiemelte modellünk arcát. +36 20 316 8098 www.magdiszepsegszalon.hu

128 BIG DAY

125-129

smink beauty.wk KL.indd 128

2016.02.23. 16:31:38


BEAUTY HORÁNYI JULI

TAVASZI BÁJ Imádod a tavasz virágzó hangulatát és a kellemes, lágy árnyalatokat? Akkor Ada tavaszi ihletésű sminkjét neked találták ki! A vidám pink árnyalatok a szemen és szájon is visszaköszönnek, melyek kiemelik az arc természetes ragyogását. Kombináld laza, loknis frizurával!

SMINK: Godó Krisztina sminkmester Ada egy igazi természetes szépség. Szerettem volna ezt a sminkjében is megtartani, ezért csak földszínekkel árnyaltam a szemhéját. Persze ez nem zárja ki a sötét színek használatát, sőt! Egy elég intenzív sötétbarna szemhéjpor igazán alkalmi hatást kelt, főleg ha egy vibráló, kissé fényes színt satírozunk mellé. Mégis megmaradhat a természetes hatás. Ez a smink Ada csillogó szemeit hangsúlyozza. Szájára ezért csak kissé fényes szájfényt kentem fel, ami kiemeli a mosolyát, de nem nyomja el szemhangsúlyos sminkjét. Így mind az alkalomhoz, a helyhez, mind a természetességhez hűek tudtunk maradni. +36 70 339 1243

HAJ: Kozák Evelyn esküvőifrizura-stylist, Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon Ada gyönyörű és egészséges hajával nagyon könnyű volt dolgozni. Szerettem volna egy letisztult, nőies frizurát készíteni, mely nem veszi el a figyelmet a ruháról és tökéletesen harmonizál vele. A helyszín és a ruhák stílusa alapján, egy elegáns és letisztult frizurát választottunk, így besütöttem, majd lazán oldalra tűztem, és végül egy csodás fejdísszel ékesítettem a haját. A legújabb frizuratrendek követése mellett fontos figyelembe venni a ruha, a kiegészítők és akár a helyszín stílusát is! Minden menyasszony esetében nagyon figyelmesen és alaposan átbeszéljük a pontos igényeket és az adott inspirációt, hogy valóban tökéletes legyen a frizura és az összhatás. www.szaboimre.hu

ADA Fotó: Andráska Krisztián Menyasszonyi ruha: Arabella Lux Ékszerek: Hári ékszertervező és készítő műhely Smink: Godó Krisztina Haj: Frizura 1. Alapozó (nagy kiszerelés) 10 500 – FtKozák (MAC)Evelyn esküvőifrizura-stylist Szabó Imre Hair & Beauty pesti szalon 2. 3D ajakrúzs 1699 Ft (Avon) 3. Grandiôse Szempillaspirál 10 500 Ft (Lancôme)

BIG DAY 129

125-129

smink beauty.wk KL.indd 129

2016.02.23. 11:34:30


SHOPLIST

BUSZBÉRLÉS

• Amerikaiszek.hu | amerikaiszek.hu • Arabella Lux esküvői ruhaszalon | www.arabellalux.hu • ArtDeco | www.artdeco.com • Bálint Sára | pulcsinella@gmail.com • Boglárka szalon | www.boglarkaszalon.hu • Borzi Vivien | www.vivienborzi.com • Budapest Hostess VIP | www.portfoliofotos.hu • CardBazaar | cardbazaar.eu • Clinique | clinique.hu • Corinthia Hotel Budapest | www.corinthia.com/hotels/budapest • Cross and Field men’s fashion | www.crossandfield.hu • Diora esküvői ruhaszalon | www.facebook.com/dioraszalon • Dolly by Le Petit Tom | www.dollyshop.hu • Dr. Merta kozmetika | www.selyembalzsam.hu • Edit Virág Varázs | magicart.hu • Eleven Photo | www.elevenphoto.hu • Erzsébet Királyné szálloda | www.ekhotel.hu • Estée Lauder | esteelauder.hu • Eucerin | eucerin.hu • Fany Moda | www.fany-moda.hu • Feil Gold Star Kft. | +36 30 681 6784, www. karikagyurugyarto.hu • Flowers by Liliana | lilianaflowers.webnode.hu • Galeriechick, Varga kristály, Zsolnay porcelán | www.zsolnaybudapest.com • Godó krisztina sminkmester | +36 70 339 1243 • Golden Choco Egg | www.goldenchocoegg.com/hu • Hajósi Barokk Kastély | www.hajosikastely.hu • Hári ékszertervező és készítő műhely | www. ekszervilag.hu • Heizer Anita sminkmester | +36 70 500 4702 • Horváth Cukrászda | www.horvathcukraszda.hu • Hunguest Grand Hotels Galya | www.grandhotelgalya.hunguesthotels.hu • Imori Virág-Enteriór | +36 1 239 3687, www. imori.hu • Karl Ékszer | karl-ekszer.hu • Keserű Barbara sminkmester | +36 30 373 3662 • Köő Adrienn | www.kooadrien.hu • Körmendy-Szomoru Kata | menyasszonystylist.hu

• Kristály Imperial Hotel**** | www.thecrystalhotel.com • L’Oreal | www.loreal.com • Lancôme | marionnaud.hu/lancome • Lili Dekor | lilidekor.hu • MAC | mac-cosmetics.hu • Magdi Szépségszalon | www.magdiszepsegszalon.hu • Mamas and Papas gyerekruha | www.mamasandpapas.hu • Marta Meisels Jewerly | www.ekitoekszerek.hu • Max Factor | www.maxfactor.com • Megyer a falu | www.megyer.hu • Mithos esküvői ruhaszalon | mithos.hu • Nesspresso | www.nespresso.com/hu • Open hair and beauty Budapest | www.openbudapest.hu • Oscar Hair and Beauty | oscarhairandbeauty. com • Oxigén Hotel Family&Spa | www.oxigenhotel.hu • Örsbusz Kft. | orsbuszkft.hu • Pámo Chiavari Kft. | www.chiavariszek.hu • Pom Pom Műhely | www.pompommuhely.hu • Poppie&co | www.poppieandco.hu • Portum Lines Kft. | www.hajoznijo.hu • R-A Marketing Kft. | www.gyemant.hu • Rózsa Erika | www.erikarozsa.com • S. Főző Szilvia sminkmester | www.facebook.com/sfozoszilviamakeup • Salon D’ANGE | Csikós Anikó, +36-30 262-4987, www.d-ange.hu • Savoyai Kastélyszálló | www.savoyai.hu • Schlovicskó Kata | schlovicskokatalin.hu • Sóskúti lovas és élménypark | www.lovassport.hu • Sotera Style & Fashion | www.facebook.com/soterafashion • Spoon Hajó | www.spoonrestaurants.hu • Szabó Imre Hair and Beauty | www.szaboimre.hu • SZK Design Tortaműhely | www.facebook.com/SzKdesigntortamuhely • Tensi Tours | www.tensi.hu • Tesla Budapest | www.teslabudapest.hu • Turai kastély | turaikastely.hu • Útravaló jegyes csomag | www.eskuvoiruhacentrum.hu • Vergina Kft. | www.vergina.hu • Villabogart Vendégház | www.bogat.hu • Weddingroll Cinematography | www.eskuvoifilmem.hu • Wella Professionals | wellashop.hu • Westerleigh, G. | westerleigh.hu

KISBUSZBÉRLÉS Bízza ránk nyugodt szívvel az esküvők és rendezvények vendégeinek szállítását! Ezen felül vállaljuk még: baráti, családi utazás, reptéri transzferek, zenekarok, bortúrák, sportesemények, városnéző körutak, síutak, bevásárlóutak, osztálykirándulások, céges utazások résztvevőinek szállítását.

Konkrét programra és a résztvevő személyek számától függő ajánlatot kérhet a következő elérhetőségek egyikén:

Bacsik Zoltán • 06 30 684 2867 orsbuszkft@gmail.com

130 BIG DAY

130

shoplista.indd 130

2016.02.23. 16:26:23


E NGEDJE

MEG , HOGY RÉSZESEI LEHESSÜNK

ÉLETE LEGFONTOSABB NAPJÁNAK ! Szállodánk 129 szobával, saját wellness részleggel, télen a 4 km-re lévő Síparkkal várja a Galyatetőre látogatókat. Kedvező árakat biztosítunk a távolabbról érkező vendégek elszállásolására, emellett az ifjú párt ajándék éjszakával lepjük meg. Éttermünkben esküvői rendezvények magas színvonalú lebonyolítását vállaljuk 250 főig. Újonnan elkészült Szonáta termünk 150 fő befogadására alkalmas. Kisebb létszámú

esküvők és bankettek helyszínéül a Mátra Termünket ajánljuk. A parkunk a jó idő beköszöntével hangulatos környezetet biztosít koktélpartikhoz, polgári esküvőkhöz, szabadtéri összejövetelekhez. Kollégáink szakmai tudása garancia a magas szintű éttermi kiszolgálásra. A lakodalmi vacsorát vállaljuk menüsorok vagy vegyes tálak felszolgálásával, illetve

igény szerint svédasztalos formában is. Természetesen egyedi kérés esetén is nyitottan állunk megrendelőink szolgálatára. Kedvezményes italcsomagok kialakításával költségkímélő megoldásokban is partnerek vagyunk. Örömmel segítünk a dekoráció, zeneszolgáltatás, kiegészítő programok, de akár a helyszíni polgári szertartás megszervezésében is.

3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10. grandhotelgalya@hunguesthotels.hu | www.grandhotelgalya.hunguesthotels.hu Telefon: +36 37/576-576 | +36 37/576-503 001-002-131-132.indd 131

2016.02.24. 9:46:37


001-002-131-132.indd 132

2016.02.24. 9:47:04

Profile for Krisztina Molnár

BD 2016 01  

BD 2016 01  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded