Page 1

H ELA D EN N A TIDN IN G ÄR E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A PA RK F E S TI VA L 2 016

ESKILSTUNA

Vårfestival 26-27 MAJ 2017 • FRISTADSTORGET FOTO: ULRIKA HOLM, ESKILSTUNA GUIF

FOTO: PIERRE POCS

FOTO: ULRIKA HOLM, ESKILSTUNA GUIF

Varmt välkomna till Eskilstuna Vårfestival 26–27 maj 2017!

7


2

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

sparbankenrekarne.se

Gilla banken på Facebook

Jadå, vi är med och stöttar här också! Sedan 1996 har vi, tillsammans med vår hälftenägare Sparbanksstiftelsen Rekarne, satsat ungefär 220 miljoner kronor på lokal utveckling. Det ligger i vårt intresse att vara med och bygga det samhälle vi själva är en del av. Som en riktigt lokal bank är vi och stiftelsen med och finansierar allt från kulturarrangemang och festivaler till elitidrott och matematiksatsningar.

Vi är också med och stöttar Eskilstuna Vårfestival, ett evenemang som i sig är en spegelbild av det samhälle vi vill vara med och bygga. Här samlas idrott, kultur, mångfald och gemenskap. Samtidigt som vi är stolta över vår historia, med anor från 1827, bygger vi ständigt en modern bank för framtiden. Vilken annan bank ger mer?


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

3

Välkommen till Eskilstuna Vårfestival 26–27 maj 2017!

Springpride är ett miljödiplomerat evenenemag. Vilket betyder att vi tar hänsyn till både människor, natur och miljön när vi planerar och arrangerar Springpride 2017. Springpride är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas kravstandard för event och vi arbetar aktivt för att aktörer och besökarna ska inspireras till en hållbar livsstil. Tänk på att ta dig till festivalen på ett miljövänligt och hållbart sätt. Ta bussen, samåk, cykla, spring eller gå. Tillsammans så skapar vi en renare miljö och ett hållbarare Eskilstuna.

Två fantastiska evenemang går ihop för att skapa en härlig festival i den bästa av månader, maj.

Miljöpolicy 2017 • Springpride miljödiplomeras enligt Svensk Miljöbas kravstandard för Event. Samarbetspartners och medverkande aktörer ska följa de riktlinjer som festivalen fastställt i sin certifiering.

Springpride och Å-loppet är två av Eskilstunas mest uppskattade publika evenemang, som delar flera saker. Respekt, tolerans, glädje, hälsa, mångfald och allas lika värde att kunna vara en del av något större oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Alla är välkomna och alla skall känna sig välkomna. Allt utifrån den okränkbara rätten att vara precis så som man är ämnad att vara och älska den man vill. Både Springpride och Å-loppet behåller och stärker sina respektive delar för ett öppnare, kärleksfullare, friskare och hållbart Eskilstuna. Vi hoppas och önskar att ni all vill dela denna glädje, frihet och kärlek med oss.

• Festivalen ska aktivt arbeta för att skapa rätt förutsättningar så att besökarna kan agera miljömedvetet. Det ska finnas tydliga anslag om källsortering och information om festivalens miljöarbete kommuniceras via festivalens hemsida och sociala medier. Besökare Springpride ska inspireras till en hållbar livsstil. • Springpride erbjuder kostnadsfritt dricksvatten på festivalområdet. • Ekologiska livsmedelsprodukter och miljömärkta förbrukningsvaror ska premieras.

I denna programtidning hittar du all information du behöver om festivalens två dagar. Så kolla igenom den och pricka in det du vill se, uppleva och deltaga i.

• Te, mjölk och socker som serveras till besökare och deltagare ska vara ekologiskt. • Kaffe som serveras till besökare och deltagare ska vara ekologiskt och rättvisemärkt.

Det är väldigt många vi vill tacka och ni vet alla vem ni här, ingen nämnd ingen glömd. Men ett särskilt tack vill vi ge alla de annonsörer i tidningen och utställare på festivalområdet som bidrar och hjälper till så att Eskils­tuna under några dagar exploderar av färg, glädje, kärlek och tolerans.

• El som förbrukas på festivalområdet kommer från förnyelsebara elkällor. • Mängden avfall ska minimeras och icke återvinningsbara produkter ska undvikas. • Ansvariga för renhållning och städning ska övervaka festivalområdet. • Besökare ska upplysas om att färdas kollektivt och med miljövänliga transportmedel. Springpride verkar aktivt för att besökaren tar sig till och från festivalen med cykel. • Springpride följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd gällande ljudnivåer.

FOTO: ESKILSTUNA-KURIREN

• Sopor och avfall i externa kärl ska källsorteras.

ARRANGÖRER:

Varmt välkomna till Eskilstuna Vårfestival 26–27 maj. Johan Bergquist Projektledare Eskilstuna Vårfestival johan@eskilstunahotell.se

MEDIAPARTNER:

- en del av Eskilstuna kommunkoncern

SAMARBETSPARTNERS:

OM FESTIVALTIDNINGEN: Distribution: Ibladad i EXTRA till alla hushåll i Eskilstuna och Strängnäs samt till Eskilstuna-Kurirens prenumeranter i Flen. Upplaga: Ca 74 000 ex. Produktion: Reklamateljén, Eskilstuna. Tryck: EKTAB, Eskilstuna 2017. Ett miljöcertifierat tryckeri enligt Svanen. Läs mer på ektab.se


4

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Eskilstuna Vårfestival!

CLARION COLLECTION BOLINDER MUNKTELL

GRILL & BAR

B FF


5

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Flickor och Pojkar ca 400 och 700 meter

FREDAG 26 MAJ 2017 | START KL 12.00 START OCH MÅL PÅ FRISTADSTORGET FOTO: ULRIKA HOLM, ESKILSTUNA GUIF

Kl 13

RAD E R I P INS med T S O FR rhållning TZ unde A HERLI K ANNI

n ar ut e t t o l i V

L E K ! Y portia C S m a e från T

Mer information eskilstuna.nu/varfestivalen

• Uppvärmning före start i tältet kl 11.40–11.50! • INGEN TIDTAGNING! • ALLA BARN FÅR MEDALJ! • ICA Maxi bjuder på FRUKT OCH DRYCK

Om Loppet Lilla Å-loppet är för barn upp till 12 år. Du hämtar din nummerlapp vid starten. Direkt efter att sista löparen gått i mål sker utlottning av en cykel från scenen i tältet.

Klasser och starttider

Anmälan På plats i Centrum1 (f d Centrumbiografen) kl 10.00–11.45. Kostnad 100:- betalas kontant eller swish vid anmälan. Uppge namn och födelseår.

Knattar 0–6 år

12.00

F o P födda 2010

12.05

F o P födda 2009

12.10

F o P födda 2008

12.15

F o P födda 2007

12.20

F o P födda 2006

12.30

F o P födda 2005

12.40

Upplysningar Eskilstuna Friidrott Eskil, 072-332 27 18, eskileskilstuna@hotmail.com Annette, 072-172 27 18, eskilstunafriidrott@hotmail.com www.eskilstunafriidrott.se

ClownClubben och magiker Daniel Samuelsson underhåller barnen i festivaltältet kl 11.30-13.00.


6

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

2017

7:e

n 20/5 Sista anmäplapet.se www.a-lo

V UPPLAGAN AAN R A M S T R A V K

LÖRDAG 27 MAJ 2017 | INVIGNING KL 11.00 Å-loppet är ett vackert och lättsprunget stadslopp utmed Eskilstunaån 10 549 meter folkfest – Sveriges vackraste kvartsmara. Du springer från Hamnparken, genom de äldsta industridelarna i Munktellstaden, via den lummiga stadsparken, ut till folkfyllda motionsområdet Vilsta, över ån och längs med Tunafors Fabriker för att gå i mål vid Fristadstorget, mitt i hjärtat av staden. Allt detta ackompanjerat av publikens stöd och diverse uppträdanden som inspirerar dig till att ge det lilla extra. Anmäl dig nu! Om du inte redan är anmäld, gör det nu på www.a-loppet.se. Gå, spring eller lunka i ditt eget tempo. Pris: 300 kr/deltagare vid webbanmälan. När du anmäler dig så får du välja vilken förening som du vill skänka 25 kr till. Anmälan stänger kl 17 den 20 maj. I mån av plats går det att efter­anmäla sig på Å-loppets infocenter i Gallerian, torsdag 25/5 kl 16–19, fredag 26/5 kl 10–19 och lördag 27/5 kl 08–10. Priset för efteranmälan är 400 kr. Tävlingsdag och starttid Lördagen den 27 maj. Invigning kl 11.00. Första starttid ca 11.20 för gångklassen samt Humanslingan. Huvudklassen startar kl 12.00, därefter med ca 2 minuters mellanrum. Vilken startgrupp du tillhör beror på vilken tid du hade sist eller har anmält dig till. Tidsbaserade startgrupper När du anmäler dig till Å-loppet ombeds du att uppge vilken uppskattad tid som är din sluttid. I första hand kommer du placeras i startgrupp efter föregående års tid, i andra hand efter din egen uppskattade tid. För gående Det viktiga är inte att vinna, utan att delta. Med det i tankarna har Å-loppet skapat en startgrupp för dig som gärna deltar, men inte vill springa hela distansen. För att anmäla dig till denna grupp går du in på anmälningssidan och under rubriken ”Uppskattad förmåga” klickar du i gående eller stavgångare. Humana-slingan Nytt för i år är Humana-slingan, ett motionslopp för alla som har en fysisk eller en psykisk funktionsnedsättning. Gå, jogga, spring eller rulla 1,5 km runt den vackra Eskilstunaån. Ledorden för loppet är Glädje och Gemenskap! Alla kan delta, gammal som ung, oavsett vilken funktionsnedsättning man

har. Fri startavgift för 2017. På upploppet – håll till höger, tack. Individuell tidtagning Du som deltagare i Å-loppet kommer att få din exakta löptid. När man sedan passerar start- och mållinje registreras tiden. Tiden hittar du i resultat­ listan som publiceras på vår hemsida efter loppet. Var noga med att sätta dit chipet ordentligt på skon, utan det kan du inte få en sluttid. Nummerlappar Du kan hämta din nummerlapp på Å-loppets infocenter i Gallerian. Använd ingång från Fristads­ torget. Torsdag 25/5 kl 16–19. Fredag 26/5 kl 10–19. Lördag 27/5 kl 08–12. Toaletter, ombyte och dusch Ett flertal gym erbjuder Å-loppets deltagare att byta om och duscha under lördagen. Actic, Nybrogatan 1, öppet kl 08–17. Fitness 24 Seven, Nybrogatan 2, öppet kl 10–16. Nordic Wellness, Gallerian, öppet kl 10–19. Toaletter finns på dessa gym samt i Festivaltältet på Fristadstorget. Handikapptoalett finns på Centrum1, öppet kl 10–19. Håll till höger Vill du ta det lite lugnare – håll till höger, då kan de som vill springa om hålla till vänster. Samtliga vätskekontroller är på höger sida. Överdragskläder Det kommer att finnas möjlighet att lämna in överdragskläder innan starten på Å-loppets infocenter i Gallerian. Använd ingång från Fristadstorget. Vätskekontroller Det kommer att finnas 3–4 vätskekontroller efter banan. Sjukvård Smedhälsan ansvar för sjukvården under loppet. Målet När du passerat mållinjen vid Fristadstorget, ta vänster in på Rademachergatan, så får du din välförtjänta medalj samt frukt och dryck. Folkfest Å-loppet är mer än ett motionslopp, det är en folkfest. Vi arbetar hårt för att alla som deltar eller tittar på Å-loppet ska tycka att det är lika roligt som vi arrangörer tycker.

Underhållning sponsrad av Volvo CE • Volvo i Eskilstuna Musikkår spelar i Stadsparken. • Eskilstuna Gardet underhåller i Vilsta. • Skyttemusikkåren uppträder på Smörtorget. • Kören Resonans gör några flashmobs i nära anslutning till bansträckningen. Hålltider 10.30 Underhållning från Stora Scenen 11–11.10 Invigning av det 7:e Å-loppet, Lilla Scenen på Rademachergatan Konferencier och speaker för Å-loppet: Micke Wallin från Sundbyholmstravet 11.10 Förflyttning för Gångklassen samt Humana-slingan, via Gränden, till starten på Hamngatan 11.20 Start Gångklass och Humana-slingan 11.35 Uppvärmning med Actic på Rademachergatan 11.50 Förflyttning till Hamngatan via Gränden 11.55 På plats i startgrupper på Hamngatan 12.00 Start Å-loppet 12–13.30 Löpare kommer i mål 13.00 Underhållning från Stora Scenen 13.40 Prisutdelning Stora Scenen Priser BDO och Sparbanken Rekarne sponsrar med priser till de snabbaste herrarna och damerna. SEB sponsrar med priser till snabbaste juniorerna (födda 1999 eller senare) samt snabbaste rullstolsbundna deltagarna. Företaget Humana sponsrar med priser i Humana-slingan. Priser för damer och herrar: Första plats: 10 000 kr Andra plats: 5 000 kr Tredje plats: 3 000 kr Fjärde plats: 2 000 kr Femte plats: 1 000 kr Priser för damer och herrar rullstol: Första plats: 1 500 kr Andra plats: 500 kr Priser för juniorer födda 1999 eller senare: Första plats: 1 500 kr Andra plats: 500 kr Priser för Humana-slingan: Priser lottas ut bland alla deltagare.


7

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

n m ha rra No

St åh lbe rg sv äg en

10 549 METER FOLKFEST humana-slingan 2 km Norr

V Sto ästra rga tan

Str and gat

an

Rothoffs parken

1 km

Ny bro n

Str and gat

an

Rothoffs parken

Kloster kyrka

Strömsholmen

Ny bro n

St ad sp ar ke n

Start Gamla staden

Ku ng sga tan

n dgata Stran

an dgat Stran

tan ga mn Ha

Ku ng sga tan

St ad sp ar ke n

tan ga mn Ha

Start

Kloster kyrka

Strömsholmen

3 km

Mål

Åg at an

Åg at an

Mål Rå tor dhus ge t

Rå tor dhus ge t

Kö pm an ga ta n

Kyrk ogata n

Kyrk ogat an

Brun skog sgata n

Söder Brun skog sgat an

9 km

4 km

5 km

Brunnsbacken Snopptorp

Segraren 2016, Yetsedaw Minale, spurtar in på 31:05, kan någon slå den tiden 2017?

Ro se nh äll sg at an

An n ga ehi ta lls n

Ådalsv ägen

8 km

7 km

SAMARBETSPARTNERS:

MEDIAPARTNER:

Ro se nh äll sg at an

An n ga ehi ta lls n

Vils tavä gen

n väge Vilsta

HUVUDSPONSOR:

Ådals väge n

6 km

Ill: Sinnebild Reklambyrå AB

Vils tavä gen

ARRANGÖRER:

Robin Meng – segrare i rullstolsklassen – på väg mot mål i 2016 års lopp.

FOTO: ULRIKA HOLM, ESKILSTUNA GUIF

Kö pm an ga ta n

Fors kyrka

Ill: Sinnebild Reklambyrå AB

n m ha rra No

St åh lbe rg sv äg en

å-loppet


8

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Allt fler företag anmäler sig till Å-loppet FOTO: PRIVAT

Malin Karjer på Calix, kul att ni återigen har så många deltagare i Å-loppet. Hur stor andel av de anställda är med? – Calix och Preciform har 24 st deltagare i årets upplaga (154 st totalt anställda på båda bolagen). Hur upplever du att gemenskapen på jobbet påverkas av ett årligt event som Å-loppet? – En kul grej som gör att man ses i ett annat sammanhang, det blir lite annorlunda när alla har på sig träningskläder och oväntade tävlingsmänniskor träder fram. Jag hoppas på en riktigt bra teamkänsla från både deltagare och supporters på Calix och Preciform. Vi får hoppas på bättre väder i år så publiken kommer ut och hejar ordentligt. Är ni alla löpare eller är det blandad kompott? – Vi har en blandad nivå med allt från duktiga löpare som satsar på en bra tid till de som inte tränar lika mycket i vanliga fall men ändå tar sig runt ån. Många har Å-loppet som ett mål under våren att träna lite

extra! Å-loppet är på en lagom distans som de allra flesta kan ta sig runt. Finns det någon konkurrent ni skulle vilja utmana i Å-loppet? – The more the merrier! Vi hoppas att så många företag som möjligt hoppar på den här roliga utmaningen och ger oss en bra match. Hur ser ni på Calix på friskvård? – Friskvård är jätteviktigt för oss på Calix och Preciform. Vi har flera aktiviteter under året som bowling och minigolf, Å-loppet är pricken över i:et! Alla anställda har möj-

lighet till ett friskvårdsbidrag på 2 200 kr/ år, vi får frukt levererat två gånger i veckan och varannan vecka kommer massörer till företagen som de anställda kan nyttja till ett subventionerat pris. Har ni gemensamma träningar? – Vi har en tränare som kommer och kör rörelseträning en gång i veckan 30 minuter på betald arbetstid för alla anställda. Malin, vad har du för målsättning 2017 och hur har det gått för dig i tidigare Å-lopp? – Jag har flera utmaningar i år då jag håller på med en Svensk Klassiker och kommer även att värma upp med Göteborgsvarvet veckan innan, så jag är inte säker på att jag kommer lyckas ”formtoppa” till Å-loppet i år. Jag vill såklart gärna komma in på en bra tid ändå, runt 50 minuter skulle göra mig riktigt nöjd, men mitt främsta mål är istället att alla mina kollegor tar sig runt och har en riktigt rolig dag. – Vi kommer att ha en tältplats på torget dit alla gärna får komma förbi och säga hej, ta en godis och vara med i vår tävling!

FOTO: PRIVAT

Språkintroduktion rekarnegymnasiet deltar i Å-loppet Tarja Latva-Karjanmaa undervisar på Rekarnegymnasiets Språkintroduktion, det individuella program som finns för nyanlända elever i gymnasieåldern. Detta är personer som har varit i Sverige mellan åtta månader till tre år. I september fick Tarja nys om Å-loppet och fick då idén om att ta med sina elever runt varvet. – För min egen del så skall jag gå runt banan, men ska inte komma sist i mål, det har jag lovat eleverna. En viktig del med deltagandet är inkluderande för eleverna. De ska inte stå vid sidan som åskådare och känna att de inte är en del i denna folkfest. Många av

eleverna är inte heller vana vid att orientera sig i Eskilstuna. – De har sina vardagliga stråk som de hittar, men så fort de ska till ett nytt ställe är det svårt för dem att veta hur de ska ta sig dit. Så jag hoppas att Å-loppet även ska hjälpa dem att bättre orientera sig här. Dessutom får de se delar av centrum och dess närområden, platser som de aldrig besökt, under en årstid när stan är som allra vackrast. Många

har även svårt att relatera till hur långt en kvartsmara är. Jag har fått förklara för en elev som bor på Hotell Eskilstuna att det är som att gå in till stan och tillbaka plus två kilometer till.

fick positivt besked att Å-loppet sponsrar med hela startavgiften. – Vissa elever har bara en månadsinkomst på 700 kr, då de ännu inte fått uppehålls­ tillstånd.

När vi pratar med Tarja så är det 50 elever anmälda och fem lärare. Eleverna kommer få sin startplats sponsrad av Å-loppet. Tarja kontaktade CG Hjelm, projektledare för Å-loppet, och

CG Hjelm, projektledare för Å-loppet: – Vi hjälper gärna till att få fler att känna sig hemma i vår fina stad och vi tycker det ska bli väldigt roligt att se hur det går för Tarja och gänget.


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Gilla oss på Facebook: GALLERIANIESKILSTUNA

P-HUSET öppet alla dagar 5 – 24 • NORDIC WELLNESS öppet alla dagar 5–23

ÖPPET

HEMKÖP

Mån – Fre 10 – 19 Lördag 10 – 16 Söndag 12 – 16

Mån – Fre 7 – 22 Lördag 8 – 22 Söndag 8 – 22

www.gallerianeskilstuna.se

9


10

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Trafikinfo

ST E F S G N I INVIGN ESKILSTUNA TOYOTA A I L I B S HO

et j är d itt a m r 27 nadsf ! kost ka buss att å

med Melodifestivalvinnaren och Eurovisionschlager 5:an

ROBIN BENGTSSON Fredag–lördag–söndag

9–11 JUNI

Å-loppet (avstängt 10.30-15.00) Avstängt 10.00-17.00 Parkering (Gatorna öppnas när sista deltagaren i loppet har passerat)

Mått Johanssons Väg 46 633 46 ESKILSTUNA www.toyotacenter.eu 016-125 390

Påverkan på busstrafiken (se kartan för hållplatser) l l l l l l

UT PÅ TUR – UT PÅ TUR – ALDRIG SUR ALDRIG SUR

Bussar från Hällby, Borsökna och Skogstorp vänder vid Resecentrum. Bussar från Stenby-Fröslunda vänder vid Fristadstorget. Bussar från haglöfsSlagsta, Torshälla, Skiftinge, Ekängen, Mälarsjukhuset rando pant arcteryx atom på lt och Viptorp Strandgatan (se karta). haglöfs vänder vid en tillfällig hållplats pant unisex rando pant arcteryx atom lt också. Vissa turer på landsbygdsbussarna påverkas pant unisex En matarbuss kommer att gå mellan Resecentrum och hållplatsen på Strandgatan klockan 10-17. 2.000:Hållplatserna Drottninggatan och Rådhustorget är indragna 2.000:under Å-loppet. 1.699:rab neutrino Membranfria materialet FlexAble™ ger Rando Pant en optimal balans mellan vind- och vattenMembranfria materialet resistens, höggerslitstyrka FlexAble™ Rando och andningsförmåga. Pant en optimal balans Byxan är designad för mellan vindoch vattenintensiva vinteraktiviteter resistens, hög slitstyrka som andningsförmåga. isklättring, skidoch alpinismäroch långfärdsByxan designad för skridsko. Vikt: 715 g intensiva vinteraktiviteter som isklättring, skidalpinism och långfärdsskridsko. Vikt: 715 g

Perfekta överdragsbyxor för extra isolation. Byxorna funkar både under ett par skalbyxor eller somöverdragsbyxor ytterlager. De ärförlätta Perfekta och tarisolation. liten plats så de är ideala extra Byxorna funkar att ta under med påettlängre äventyr både par skalbyxor där graden av aktivitet eller som ytterlager. Devarierar. är lätta Ytterväv i Luminara och tar liten plats så som de ärärideala en vattenvindtätäventyr nylon. att ta med och på längre Dragkedjorna på sidorna underdär graden av aktivitet varierar. lättar när idu ska ta avsom ochärpå Ytterväv Luminara byxorna. löpernylon. en resår en vatten-I midjan och vindtät och förböjda knän för optimal Dragkedjorna på sidorna underpassform. Herr/dam. lättar när du ska ta avVikt: och355 på g byxorna. I midjan löper en resår och förböjda knän för optimal passform. Herr/dam. Vikt: 355 g

Paddla med oss! endurance Lätt, slitstark och otroligt komprimerrab neutrino bar! På långturer där volym och vikt är

arcteryx atom lt hoody

1.699:-

Lördag 27 majendurance är kollektivtrafiken i Eskilstuna avgiftsfri. För arcteryx information atom lt hoody om exakta busstider3.500:se sormlandstrafiken.se eller ring 0771-22 40 00. prioritet ett. Neutrino är en varm jacka. Ytterväven Endurance. Fyllning: Lätt, slitstarki Pertex och otroligt komprimer900+PåGåsdun. Vikt: (22oz) bar! långturer där625g volym och vikt är prioritet ett. Neutrino är en varm jacka. Ytterväven i Pertex Endurance. Fyllning: 900+ Gåsdun. Vikt: 625g (22oz)

Varm och smidig jacka med låg packvolym. Utmärkt förstärkningsplagg för turen på isen, fjället eller i den urbana djungeln. Vind- och vattenavvisande Varm och smidigyttermaterial, jacka med lågHardface® packvolym. Technology. Paneler i stretchig, Utmärkt förstärkningsplagg för ventilerande turen på isen, och fukttransporterande Polartec® Power fjället eller i den urbana djungeln. Vindoch Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 gHardface® vattenavvisande yttermaterial, Technology. Paneler i stretchig, ventilerande och fukttransporterande Polartec® Power Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 g

>Kajakuthyrning

UT PÅ TUR –

UT PÅ1.999:TUR – skidstrumpor Vi rekommenderar att du lämnar bilen hemma när loppet pågår om ALDRIG SUR smartwools 1.999:skidstrumpor ALDRIG SUR du vill undvika köer. för insjö och hav Kajaker 3.500:-

smartwools

En teknisk skidstrumpa med extra vaddering under foten och över smalbenet . Strumpan sitter utmärkt på foten haglöfs En ochteknisk värmerskidstrumpa fantastiskt samtidigt som med extra rando pant den ventilerar bort fukt.och 100% vaddering under foten övermerinoull smalMembranfria materialet haglöfs närmast foten. sitter utmärkt på foten FlexAble™ ger Rando benet . Strumpan rando pant Pant en optimal balans och värmer fantastiskt samtidigt som mellan vind- och vattenMembranfria materialet resistens, höggerslitstyrka FlexAble™ Rando den ventilerar bort fukt. 100% merinoull och andningsförmåga. Pant en optimal balans närmast foten. Byxan är designad för mellan vindoch vatten-

marmot troll vall

arcteryx atom lt pant unisex Perfekta överdragsbyxor för arcteryx atom extra isolation. Byxorna funkarlt pant unisex både under ett par skalbyxor

från 260:från 260:-

>HavsturerUT PÅ TUR – UT PÅ TUR –

Prisbelönt skid/alpinist jacka i 3-lagers lättvikt GTX, Proshell

marmot troll vall för krävande förhållanden.

marmot spring glove

Löstagbartskid/alpinist snölås i midjan, Prisbelönt jacka i hjälmkompatibel huva.Proshell Högt 3-lagers lättvikt GTX, placerade fickor för optimal för krävande förhållanden. passform försnölås sele el. ryggsäck. Löstagbart i midjan, Vikt:567g hjälmkompatibel huva. Högt placerade fickor för optimal passform för sele el. ryggsäck. Vikt:567g

eller somöverdragsbyxor ytterlager. De ärförlätta Perfekta och tarisolation. liten plats så de är ideala extra Byxorna funkar att ta under med påettlängre äventyr både par skalbyxor där graden av aktivitet eller som ytterlager. Devarierar. är lätta Ytterväv i Luminara och tar liten plats så som de ärärideala en vattenvindtätäventyr nylon. att ta med och på längre Dragkedjorna på sidorna underdär graden av aktivitet varierar. lättar när idu ska ta avsom ochärpå Ytterväv Luminara byxorna. löpernylon. en resår en vatten-I midjan och vindtät och förböjda knän för optimal Dragkedjorna på sidorna underpassform. Herr/dam. lättar när du ska ta avVikt: och355 på g byxorna. I midjan löper en resår och förböjda knän för optimal passform. Herr/dam. Vikt: 355 g

intensiva vinteraktiviteter resistens, hög slitstyrka som andningsförmåga. isklättring, skidoch Springh Glove har använts och testats av guider och alpinister alpinismäroch långfärdsByxan designad för skridsko. Vikt: 715 g i världens alla bergskedjor. Handsken är gjord av getskinn och intensiva vinteraktiviteter som isklättring, skidhar stretchpaneler som gör att den sitter mycket bra på handen. alpinism och långfärdsskridsko. MemBrain® vindtät med bra För- Vikt: 715 g Springh Glove- vattentät, har använts och testats av andningsförmåga. guider och alpinister

marmot spring glove

4.500:4.500:-

Paddla UT PÅmed TUR –oss! 2.000:-

i getskinn i handfl atan ochärpågjord ovansidan. Vikt: 142g. istärkningar världens alla bergskedjor. Handsken av getskinn och2.000:har stretchpaneler som gör att den sitter mycket bra på handen. MemBrain® - vattentät, vindtät med bra andningsförmåga. För- rab neutrino stärkningar i getskinn i handflatan och på ovansidan. Vikt: 142g. endurance Lätt, slitstark och otroligt komprimer-

UT PÅ600:TUR – Upplev Sörmlandskusten ALDRIG SUR power monkey extreme 600:ALDRIG SUR

1.699:1.699:-

ALDRIG SUR

rab neutrino bar! På långturer där volym och vikt är endurance prioritet ett. Neutrino är en varm jacka.

>Kurser/utbildning Powermonkey eXtreme är IP67-certifierad (vattentät ned till 1 meter under max 30 minu-

haglöfs rando pant Membranfria materialet haglöfs FlexAble™ ger Rando rando pant Pant en optimal balans

power monkey ter) och stötsäker vilket gör denextreme perfekt för alla arcteryx atom lt

haglöfs rando pant haglöfs rando pant

mellan vind- och vattenMembranfria materialet resistens, höggerslitstyrka FlexAble™ Rando och andningsförmåga. Pant en optimal balans Byxan är designad för mellan vindoch vattenintensiva vinteraktiviteter resistens, hög slitstyrka Membranfria materialet som andningsförmåga. isklättring, skidoch FlexAble™ ger Rando alpinismäroch långfärdsByxan designad för skridsko. Vikt: 715 gen optimal balans intensiva vinteraktiviteter Pant som isklättring, skidmellan vattenMembranfria materialet alpinism och långfärds-vind- och skridsko. Vikt: 715 g resistens, höggerslitstyrka FlexAble™ Rando

3.500:-

smartwool tml light full- zip

smartwool tml light full-1.500:zip Fod Kajaker för insjö och hav arcteryx atom lt Fod marmot 1.500:pant unisex arcteryx atom lt pant unisex

2.000:-

Lätt och extremt greppstark trailskomellan med utmärkt löpkänsla. Byxan är designad för vindoch vattenLåg mellansuleprofil ger löparen bra markkontroll. Runt rab neutrino

powerstretch tights marmot powerstretch tights

Upplev Sörmlandskusten

Paddla med oss! > >Kajakuthyrning Försäljning>Kurser/utbildning

1.495:2.000:1.495:1.695:- LAVINPAKET 3.995:2.000:89:-) (ord.pris 4.9 95:3.9 1.695:AKET Kajaker förneutrino insjö och hav sea kayak rescues rab LAVINP Lätt, slitstark och otroligt komprimersom och omsluter foten och bibehåller position över rab neutrino Lätt extremt greppstark trailskodess med utmärkt löpkänsla. bar! På långturer där volymför och vikt är alpinism långfärdsByxan äroch designad endurance prioritet ett. Neutrino är en varm jacka. mellansulan under intensiv aktivitet. slitstarka dubbarna Låg mellansuleprofi l ger löparen braDe markkontroll. Runt skridsko. 715 g Fyllning: intensiva Ytterväven ivinteraktiviteter Pertex Endurance. Lätt, slitstarkVikt: och otroligt komprimerhar en dynamisk funktion, vilket medför att de har ett överdelen finns en tredimensionellt formgjuten struktur 900+ Gåsdun. Vikt: (22oz) bar! På långturer där625g volym och vikt är som isklättring, skidett. Neutrino är en varm jacka. enastående grepp snö ochdess is.prioritet Vikt:352g. Herr/dam som omsluter foteni terräng, och bibehåller position över alpinism Ytterväven och i PertexlångfärdsEndurance. Fyllning: 3.500:mellansulan under intensiv aktivitet. De slitstarka 900+ Gåsdun. Vikt:dubbarna 625g (22oz) skridsko. Vikt: 715 g har en dynamisk funktion, vilket medför att de har 3.500:ett enastående grepp i terräng, snö och is. Vikt:352g. Herr/dam

ris 4.989:-) endurance black (ord.p icebug pytho2 bugrip diamond- från 260:Lätt, slitstark och otroligt komprimerrab neutrino deploy marmot spring bar! På långturer där volym och glove vikt är3 shovel från 260:Spaden har jacka. ett blad i lätt endurance prioritet ett. Neutrino är en varm black diamondspring glove och tålig aluminium Ytterväven i Pertex Endurance. Fyllning: som 1.695:Lätt, slitstarkmarmot och otroligt komprimerdeploy shovel gör(22oz) den i tungt 900+PåGåsdun. Vikt: bar! långturer där625g volym ocheffektiv vikt är3även ortovox1.695:3+ packad snö. Inskjutbart Spaden har jacka. ett blad i lätt prioritet ett. Neutrino är en varm

>Havsturer

för krävande förhållanden. Löstagbartskid/alpinist snölås i midjan, Prisbelönt jacka i hjälmkompatibel huva. Högt 3-lagers GTX, Proshell ning, roll ochlättvikt bogsering Filmen visar en rad olika placerade fickor för optimal för krävande förhållanden. på såvälLöstagbart slätaförvatten som räddningstekniker, passform sele el. ryggsäck. snölås isjälvräddmidjan, Vikt:567g hjälmkompatibel huva. Högt oskyddade och komplexa ning, wetexit, kamraträddplacerade fickor för optimal passform för selehjälp el. ryggsäck. havsmiljöer. av ning, roll ochMed bogsering Vikt:567g

Springh Glove har använts och testats av guider och alpinister i världens alla bergskedjor. Handsken är gjord av getskinn och har stretchpaneler som gör att den sitter mycket bra på handen. MemBrain® vindtät med bra FörSpringh Glove- vattentät, har använts och testats av andningsförmåga. guider och alpinister i getskinn i handfl atan ochärpågjord ovansidan. Vikt: 142g. istärkningar världens alla bergskedjor. Handsken av getskinn och har stretchpaneler som gör att den sitter mycket bra på handen. MemBrain® - vattentät, vindtät med bra andningsförmåga. Förhandtag som gör attsom du och tåligatan aluminium i handfl och på ovansidan. Vikt:lätt 142g. istärkningar Pertexi getskinn Endurance. Fyllning:

black diamond super tour black probe 2651.495:diamond Praktisk sond med QuickDraw1.495:super system som tour gör den 5:-extremt 3.99 AKE probe 265 snabb attTsätta ihop. Det räcker LAVINP 4.989:-)

>Försäljning

överdelen och värmer fantastiskt samtidigt somfinns en tredimensionellt formgjuten struktur som och omsluter foten och bibehåller Lätt extremt greppstark trailskodess medposition utmärktöver löpkänsla. den ventilerar bort fukt. 100% merinoull mellansulan under intensiv aktivitet. slitstarka dubbarna Låg mellansuleprofi l ger löparen braDe markkontroll. Runt närmast foten. har en dynamisk funktion, vilket medför att de har ett överdelen finns en tredimensionellt formgjuten struktur enastående grepp snö ochdess is. Vikt:352g. Herr/dam som omsluter foteni terräng, och bibehåller position över mellansulan under intensiv aktivitet. De slitstarka dubbarna har en dynamisk funktion, vilket medför att de har ett enastående grepp i terräng, snö och is. Vikt:352g. Herr/dam

3.500:- 600:Upplev Sörmlandskusten 600:-

(Ord. pris 1.695:-) inkluderade kardborrfästet. • Solcellspanelen laddar Powermonkey eXtreme 100%,på ca 15 timmar i bra solljus. (Ord. pris 1.695:-)

Kajaker och tillbehör

Ytterväven kan(22oz) få ned den i även ryggsäcken. gör den effektiv i tungt 900+ Gåsdun. Vikt: 625g power monkey extreme Mått skyffel: Ca 27x21 cm. packad snö. Inskjutbart Powermonkey eXtreme är IP67-certifierad Total Ca30 63 cmdu lätt (vattentät ned tillhandtag 1 meterlängd: under max minusom gör att power monkey ter) och stötsäker vilket gör denextreme perfekt för alla kan ned deneradi ryggsäcken. typer av äventyr,eXtreme till sjössfå eller på land. Powermonkey är IP67-certifi • Laddarned iPad/tablet 1-2skyffel: gånger. (vattentät tillMått 1 meter under maxCa 30 minu27x21 cm. • Laddar iPhone/smartphone gånger. ter) och stötsäker vilket gör den4-6 perfekt för alla Total längd: Ca 63 cm • Laddar GPS-enheter gånger. typer av äventyr, till sjöss 4-6 eller på land.

ortovox 3+

3.500:-

smartwools skidstrumpor

Kurser/utbildning Kajaker för insjö och hav

599:-

3.695:299:smartwools skidstrumpor 599:3.695:695:299:icebug pytho2 bugrip Certifierade instruktörer marmot troll vall Öppettider: MestUte ijackabugrip Eskilstuna AB Tel 016-13 02 06 Prisbelönt skid/alpinist i icebug pytho2 3-lagers lättvikt GTX, Proshell 1.495:från 260:-10-18 marmot troll vall för krävande förhållanden. Måndag-fredag Kungsgatan 7 Email info@mestute.se Öppettider: MestUte ijackaEskilstuna AB Tel 016-13 02 06 marmot spring glove Löstagbartskid/alpinist snölås i midjan, Prisbelönt i 1.495:632 20 Eskilstuna Web info@mestute.se www.mestute.se hjälmkompatibel huva.Proshell Högt 1.695:Kungsgatan 7 Lördag Email 3-lagers lättvikt GTX, 5:- Springh Glove har använts och testats av guider och alpinister från 260:10-15 632 20 Eskilstuna Web www.mestute.se från 700:AKET 3.99 LAVINP.pris placerade fickor för optimal för krävande förhållanden. i världens alla bergskedjor. Handsken är gjord avEskilstuna getskinn och 9:-) Måndag-fredag 10-18 Kungsgatan 7 Email info@mestute.se 4.98 632 20 Web www.mestute.se (ord 5:- marmot glove passform försnölås sele el. ryggsäck. 1.695:Löstagbart i midjan, har stretchpanelerspring som gör attblack den sitter mycket bra på handen. AKET 3.99 sea kayak rescues LAVINP.pris varmfodrad, Vikt:567g hjälmkompatibel Högt 9:-) MemBrain® vindtät med bra FörSpringh Glove- vattentät, har använts ochdiamond testats av andningsförmåga. guider och alpinister 4.98 Lördag 10-15 632 20huva. Eskilstuna Web www.mestute.se (orddiamondKajaker och tillbehör super tour black black placerade fickor för optimal i getskinn i handfl atan och på ovansidan. Vikt: 142g. istärkningar världens alla bergskedjor. Handsken är gjord av getskinn och probe 265 seaförkayak rescues deploy 3 shovel vattentät passform4.500:sele el. ryggsäck. har stretchpaneler som gör attdiamond denvarmfodrad, sitter mycket bra på handen.jacka super tour varmfodrad, black diamondVikt:567g MemBrain® - vattentät, vindtätprobe med bra För600:265andningsförmåga. som andas deploy 3 shovel vattentät ortovox 3+ i handflatan och stärkningar i getskinn på ovansidan. Vikt: 142g. jacka 4.500:varmfodrad,andas som vattentät jacka varmfodrad, ortovoxmonkey 3+ vattentät jacka som andas 600:power extreme varmfodrad, 695:-

Lätt och extremt greppstark trailsko med utmärkt löpkänsla. Låg mellansuleprofil ger löparen bra markkontroll. Runt överdelen finns en tredimensionellt formgjuten struktur som och omsluter foten och bibehåller Lätt extremt greppstark trailskodess medposition utmärktöver löpkänsla. mellansulan under intensiv aktivitet. slitstarka dubbarna Låg mellansuleprofi l ger löparen braDe markkontroll. Runt har en dynamisk funktion, vilket medför att de har ett överdelen finns en tredimensionellt formgjuten struktur enastående grepp snö ochdess is. Vikt:352g. Herr/dam som omsluter foteni terräng, och bibehåller position över mellansulan under intensiv aktivitet. De slitstarka dubbarna har en dynamisk funktion, vilket medför att de har ett enastående grepp i terräng, snö och is. Vikt:352g. Herr/dam

mobiltelefoner 8-12 gånger. • Laddar iPad/tablet 1-2 gånger. Passar de flesta portabla enheter, • Laddar iPhone/smartphone 4-6 gånger. exempelvis iPod, iPhone, Nintendo m fl. • Laddar GPS-enheter 4-6iPad, gånger. Solcellspanelen kan fästas pågånger. tält, • Laddar mobiltelefoner 8-12 ryggsäckar liknande med det • Passar de fleller esta portabla enheter, inkluderadeiPod, kardborrfästet. exempelvis iPhone, iPad, Nintendo m fl. laddar Powermonkey • Solcellspanelen kan fästas på tält, eXtreme 100%,på ca 15 med timmar ryggsäckar eller liknande deti bra solljus. (Ord. pris 1.695:-) inkluderade kardborrfästet. • Solcellspanelen laddar Powermonkey eXtreme 100%,på ca 15 timmar i bra solljus. (Ord. pris 1.695:-)

>Försäljning > Havsturer

och ventilation. Dam/Herr.

Upplev Sörmlandskusten Spaden har ett blad i lätt och tålig aluminium som gör den effektiv även i tungt packad snö. Inskjutbart Spaden har ett blad i lätt handtag gör attsom du lätt och tålig som aluminium kan den få ned den i även ryggsäcken. gör effektiv i tungt Mått skyffel: Ca 27x21 cm. packad snö. Inskjutbart Total längd: 63att cmdu lätt handtag somCagör kan få ned den i ryggsäcken.

3+ är en mycket användarvänlig digital transceiver med tre antenner för mer exakt sökning, vilket också ger en mer exakt i sändläge. Vikt: 200g 3+ är position en mycket användarvänlig digital

arcteryx atom lttights hoody arcteryx atom lt hoody

ventilerar. Finns i hellång och 3/4 delsi polartec längd. God isolering Tights 4-vägsoch ventilation. Dam/Herr. stretch. De värmer och ventilerar. Finns i hellång och

från 700:3/4 dels längd. God isolering Varm och smidig jacka med låg packvolym. och ventilation. Dam/Herr. Utmärkt förstärkningsplagg för turen på isen, från fjället eller i den urbana djungeln. Vindoch 700:.pris sond (ord i princip med med att skaka den när Praktisk QuickDraw5:vattenavvisande Varm och smidigyttermaterial, jacka med lågHardface® packvolym. black Tden3.99 INP sea kayak rescues du AKE får utsom ur förvaringspåsen. system gör den extremt 3+ är en mycket användarvänlig digital LAV diamond Technology. Paneler i stretchig, ventilerande Utmärkt förstärkningsplagg för turen på isen, 4.989:-) Filmen visar en rad olika .prisattbestår (ord super Sonden 7 delar och snabb sätta av ihop. Det räcker transceiver med tre antenner för mer black diamondoch fukttransporterande Polartec® Power fjället eller i dentour urbana djungeln. Vindoch black räddningstekniker, självräddprobe 265 Vikt:375 g sea kayak rescues ning, wetexit, kamraträddfemte deploy 3markeringar shovel ihar princip med attvar skaka dencm. när exakt sökning, vilket också ger en mer diamond Stretch®. Herr/dam. vattenavvisande Praktisk sondyttermaterial, med QuickDraw- Hardface® ning, rollvisar ochen bogsering Filmen rad olika Spaden har ett blad i lätt super Längd: 265 cm.urVikt: 300 gr du får ut den förvaringspåsen. systemPaneler som tour gör deni stretchig, extremt exakt i sändläge. Vikt: 200g black diamond3+ är en mycket användarvänlig digital på såväl släta vatten somposition räddningstekniker, självräddTechnology. ventilerande och tålig aluminium som smartwool tml light full-deploy zip probe 265 snabb att sätta ihop. Det räcker oskyddade och komplexa ning, wetexit, kamraträdd3även shovel gör den effektiv i består tungt Sonden av 7 delar och ortovox 3+ och fukttransporterande transceiver med tre antenner för mer Power Är en ditt snö. i princip sond med med att skaka den Polartec® när Praktisk QuickDrawhavsmiljöer. hjälp av mellanlagerströja i merinoull. Den är perfekt över ning, roll ochMed bogsering packad Inskjutbart Spaden har ett i lätt underställ. Transporterar fukten ochger värmer du får utsom dengör ur den förvaringspåsen. extremt hargörblad markeringar var femte cm. 3+ är en mycket användarvänlig digital system modern kamerateknik har exakt sökning, vilketut också en mer på såväl släta vatten som handtag attsom du lätt och tålig som aluminium Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 g smartwool light full-skidstrumpa zip ordentligt utan att bli förtml tjock. Finns i dam/herr. Sondenattbestår 7 delar och 1.500:snabb sätta av ihop. Det räcker transceiver med tre antenner för mer filmmakarnaoch lyckas fånga oskyddade komplexa kan få ned den i även ryggsäcken. gör den effektiv i tungtcm. En teknisk med extra Längd: 265 Vikt: 300 gr ortovox exakt i sändläge. Är en mellanlagerströja i merinoull.Vikt: Den är200g perfekt över markeringar femte med attvar skaka dencm. när 3+också ger en mer iharprincip exakt sökning, vilket situationer som ejhjälp blivit havsmiljöer. Med avposition Måttditt skyffel: Ca 27x21 cm. packad snö. Inskjutbart underställ. värmer Längd: 265 cm.urVikt: 300 gr får ut den förvaringspåsen. exakt i sändläge. Vikt: 200g vaddering under foten och över smal3+ är position en mycket användarvänlig digital du filmat tidigare. Filmen ärhar Transporterar ut fukten och modern kamerateknik Total längd: Cagör 63att cm handtag som du lätt ordentligt utan att bli för tjock. Finns i dam/herr. Sonden består av 7 delar och 1.500:transceiver med tre antenner för mer och bra disponerad. filärorik lmmakarna lyckas fånga kan få ned sitter den i ryggsäcken. utmärkt på foten har markeringar var599:femte cm. 3.695:marmot benet . Strumpan exakt sökning, vilket också ger en mer situationer som ej blivit Mått skyffel: Ca695:27x21 cm. Längd: 265 cm. Vikt: 300 gr exakt position i sändläge. Vikt: 200g filmat tidigare.299:Filmen är ochteknisk värmerskidstrumpa fantastiskt som En med extra powerstretch Total längd: Ca 63 samtidigt cm lärorik och bra disponerad. tights den ventilerar bort fukt. 100% vaddering under foten och övermerinoull smal599:3.695:marmot 695:Tights i polartec 4-vägs299:- powerstretch närmast foten. sitter utmärkt på foten . Strumpan stretch. De värmer ochbenet tights ventilerar. Finns i hellång och värmer fantastiskt samtidigt som och Öppettider: MestUte i Eskilstuna AB Tel 016-13 02 06 3/4 delsi polartec längd. God isolering Tights 4-vägsoch ventilation. Dam/Herr. stretch. De värmer ochden ventilerar bort fukt. 100% merinoull ventilerar. hellång och Måndag-fredag 10-18 Kungsgatan 7 Finns i700:Email 016-13 info@mestute.se närmast Öppettider: MestUte i Eskilstuna AB foten. Tel 02 06 från 3/4 dels längd. God isolering

> Kajakuthyrning >

4.500:-

modern kamerateknik har på såväl släta vatten som 4.500:filmmakarnaoch lyckas fånga oskyddade komplexa situationer som blivitav havsmiljöer. Medejhjälp filmat tidigare. Filmen ärhar modern kamerateknik och bra disponerad. filärorik lmmakarna lyckas fånga situationer som ej blivit filmat tidigare. Filmen är lärorik och bra disponerad.

Filmen visar en rad olika räddningstekniker, självräddning, wetexit, kamraträddning, rollvisar ochen bogsering Filmen rad olika på såväl släta vatten som räddningstekniker, självräddoskyddade och komplexa ning, wetexit, kamraträddhavsmiljöer. hjälp av ning, roll ochMed bogsering modern kamerateknik har på såväl släta vatten som filmmakarnaoch lyckas fånga oskyddade komplexa situationer som blivitav havsmiljöer. Medejhjälp filmat tidigare. Filmen ärhar modern kamerateknik och bra disponerad. filärorik lmmakarna lyckas fånga

från 700:från 700:-

1.699:- instruktörer Kajaker och tillbehör Certifierade 1.699:-

marmot troll vall

Filmen Prisbelönt visar enskid/alpinist rad olika jacka i 3-lagers lättvikt GTX, Proshell räddningstekniker, självrädd-

marmot troll vall sea kayak rescues ning, wetexit, kamraträdd-

Praktisk sond med QuickDrawsystem som gör den extremt snabb att sätta ihop. Det räcker i princip sond med med att skaka den när Praktisk QuickDrawdu får utsom dengör ur den förvaringspåsen. system extremt Sondenattbestår 7 delar och snabb sätta av ihop. Det räcker markeringar femte ihar princip med attvar skaka dencm. när Längd: 265 cm.urVikt: 300 gr du får ut den förvaringspåsen. Sonden består av 7 delar och

transceiver med tre antenner för mer Powermonkey eXtreme är IP67-certifierad

Fod FodKOM FÖRBI OSS PÅ FRISTADSTORGET PÅ LÖRDAG. TA EN PORTRÄTTBILD – SÅ SKICKAR VI UT DEN TILLSAMMANS MED EN HÄLSNING PÅ ALLA SKÄRMAR I VÅRA BUSSAR. I REALTID. Fod Fod

PS. DESSUTOM ÅKER DU AVGIFTFRITT HELA DAGEN.

Varm och smidig jacka med låg packvolym. Utmärkt förstärkningsplagg för turen på isen, fjället eller i den urbana djungeln. Vind- och vattenavvisande Varm och smidigyttermaterial, jacka med lågHardface® packvolym. Technology. Paneler i stretchig, Utmärkt förstärkningsplagg för ventilerande turen på isen, och fukttransporterande Polartec® Power fjället eller i den urbana djungeln. Vindoch Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 gHardface® vattenavvisande yttermaterial, Technology. Paneler i stretchig, ventilerande och fukttransporterande Polartec® Power Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 g

Är en mellanlagerströja i merinoull. Den är perfekt över ditt smartwools 3.500:typer av äventyr, till sjöss är eller på land. erad Powermonkey eXtreme IP67-certifi 1.999:pant unisex skidstrumpor underställ. Transporterar ut fukten och värmer • Laddarned iPad/tablet 1-2 gånger. (vattentät tillöverdragsbyxor 1 meter under max 30 minuPerfekta för En teknisk skidstrumpa med extra arcteryx atom smartwools ordentligt utan att bli för tjock. Finns i dam/herr. extra isolation. Byxorna funkarlt vaddering under foten och över smal1.999:• Laddar iPhone/smartphone gånger. ter) och stötsäker vilket gör den4-6 perfekt för alla pant unisex skidstrumpor både under ett par skalbyxor benet . iStrumpan sitter utmärkt Är en mellanlagerströja merinoull. Denpå ärfoten perfekt över ditt eller somöverdragsbyxor ytterlager. ärförlätta Perfekta • Laddar GPS-enheter gånger. ochteknisk värmerskidstrumpa fantastiskt samtidigt som typer av äventyr, till sjössDe4-6 eller på land. En med extra och tarisolation. liten plats så de är ideala underställ. Transporterar utunder fukten och värmer extra Byxorna funkar den ventilerar bort fukt.och 100% vaddering foten övermerinoull smalmarmot troll vall mobiltelefoner 8-12 gånger. • Laddar både iPad/tablet gånger. att ta under med påettlängre äventyr par1-2 skalbyxor närmast foten. sitter utmärkt på foten benet ordentligt utan att bli för. Strumpan tjock. Finns i dam/herr. skid/alpinist jacka i där graden av portabla aktivitet eller ytterlager. Devarierar. är lätta och värmer fantastiskt samtidigt som Passar de flsom esta enheter, • Laddar iPhone/smartphone 4-6Prisbelönt gånger. 3-lagers lättvikt GTX, Proshell Ytterväv i Luminara och tar liten plats så som de ärärideala från 260:den ventilerar bort fukt. 100% merinoull marmot vall för krävandem förhållanden. exempelvis iPod, iPhone, iPad, Nintendo fltroll . • Laddar GPS-enheter 4-6 gånger. en vattenoch vindtätäventyr nylon. att ta med på längre närmast foten. Perfekta överdragsbyxor för marmot spring glove Löstagbartskid/alpinist snölås i midjan, Prisbelönt jacka i Dragkedjorna på sidorna underdär graden avkan aktivitet varierar. Solcellspanelen fästas pågånger. tält, • Laddar mobiltelefoner 8-12 hjälmkompatibel huva.Proshell Högt 3-lagers lättvikt GTX, lättar när idu ska ta avsom ochärpå Ytterväv Luminara extra isolation. Byxorna funkar Springh Glove har använts och testats av guider och alpinister från 260:placerade fickor för optimal för krävande förhållanden. i världens alla bergskedjor. Handsken är gjord av getskinn och ryggsäckar liknande med det byxorna. I midjan löpernylon. en resår en vattenochportabla vindtät • Passar de fleller esta enheter, både under ett par skalbyxor marmot glove passform försnölås sele el. ryggsäck. Löstagbart i midjan, har stretchpanelerspring som gör att den sitter mycket bra på handen. och förböjda knän för optimal Dragkedjorna på sidorna underinkluderade kardborrfästet. exempelvis iPod, iPhone, iPad, . Högt eller som ytterlager. De är lätta Springh Vikt:567g m flhuva. hjälmkompatibel MemBrain® vindtät med bra FörGlove- vattentät, har använts och testats av andningsförmåga. guider och alpinister passform. Herr/dam. Tights i polartec 4-vägslättar när du ska ta avVikt: och355 på g Nintendo Perfekta överdragsbyxor för placerade fickor för optimal i getskinn i handfl atan ochärpågjord ovansidan. Vikt: 142g. istärkningar världens alla bergskedjor. Handsken av getskinn och byxorna. I midjan löper en resår laddar Powermonkey • Solcellspanelen kan fästas på tält, stretch. De värmer och 4.500:passform för sele el. ryggsäck. och tarisolation. liten plats så de är idealahar stretchpaneler som gör att den sitter mycket bra på handen. extra Byxorna funkar och förböjda1.699:knän för optimal eXtreme 100%,på caVikt:15355med timmar i bra solljus. ryggsäckar eller liknande det Vikt:567g MemBrain® - vattentät, vindtät med bra andningsförmåga. För600:passform. Herr/dam. g ventilerar. Finns i hellång och att taarcteryx med påettlängre äventyr både under par skalbyxor stärkningar i getskinn i handflatan och på ovansidan. Vikt: 142g. atom lt (Ord. pris 1.695:-) inkluderade kardborrfästet. 3/4 delsi polartec längd. God isolering 4.500:- eller Tights 4-vägsdär graden av aktivitet som ytterlager. Devarierar. är lätta 1.699:hoody • Solcellspanelen laddar Powermonkey Varmliten och smidig jackaså med packvolym. och ventilation. Dam/Herr. stretch. De värmer och Ytterväv i Luminara som äridealapower monkey extreme 600:och tar plats delåglt är arcteryx atom Utmärkt förstärkningsplagg för turen på isen,Powermonkey eXtreme är IP67-certifierad eXtreme 100%,på ca 15 timmar i bra solljus. ventilerar. Finns i hellång och en vattenvindtät nylon. att tafjället med på äventyr eller och i denlängre urbana djungeln. Vind- och (vattentät ned till 1 meter under max 30 minuhoody smartwool tml light full- zip (Ord. pris 1.695:-) monkey vattenavvisande yttermaterial, Varm och smidigpå jacka med lågHardface® packvolym. ter) och stötsäker vilket gör denextreme perfekt för alla 3/4 dels längd. God isolering Dragkedjorna sidorna under- power där graden av aktivitet varierar. Är en mellanlagerströja i merinoull. Den är perfekt över ditt Technology. Paneler i stretchig, Utmärkt förstärkningsplagg för ventilerande turen på isen,Powermonkey typer av äventyr,eXtreme till sjöss är eller på land. erad IP67-certifi underställ. Transporterar ut fukten och värmer och ventilation. Dam/Herr. och fukttransporterande Polartec® Power lättarfjället när skaurbana ta av ochVindeller i den djungeln. och (vattentät • Laddarned iPad/tablet 1-2 gånger. Ytterväv idu Luminara som ärpå till 1 meter under max 30 minusmartwool light full-1.500:zip ordentligt utan att bli förtml tjock. Finns i dam/herr. Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 gHardface® ter) vattenavvisande yttermaterial, Laddar iPhone/smartphone gånger. och stötsäker vilket gör den4-6 perfekt för alla byxorna. I midjan löper en resår •• Laddar en vattenvindtät Är en mellanlagerströja i merinoull. Den är perfekt över ditt Technology.och Paneler i stretchig,nylon. ventilerande typer GPS-enheter av äventyr, till sjöss 4-6 ellergånger. på land. smartwools underställ. Transporterar ut fukten och värmer 1.999:fukttransporterande Power • Laddar iPad/tablet mobiltelefoner 8-12 gånger. 1-2 gånger. och och förböjda knän förPolartec® optimal Dragkedjorna på sidorna underskidstrumpor ordentligt utan att bli för tjock. Finns i dam/herr. 1.500:Stretch®. Herr/dam. Vikt:375 g Passar de flesta portabla enheter, • Laddar iPhone/smartphone 4-6 gånger. En teknisk skidstrumpa med extra marmot passform. Herr/dam. Vikt: 355 g lättar när du ska ta av och på • Laddar exempelvis iPod, iPhone, Nintendo m fl. GPS-enheter 4-6iPad, gånger. smartwools vaddering under foten och över smalpowerstretch 1.999:Solcellspanelen kan fästas pågånger. tält, mobiltelefoner 8-12 byxorna. I midjan löper en resår • Laddar skidstrumpor benet . Strumpan sitter utmärkt på foten ryggsäckar liknande med det • Passar de fleller esta portabla enheter, tights icebug ochteknisk värmerskidstrumpa fantastiskt samtidigt som pytho2 bugrip En med extra marmot och förböjda knän för optimal inkluderadeiPod, kardborrfästet. exempelvis iPhone, iPad, Nintendo m fl. Tights i polartec 4-vägsLätt och extremt greppstark trailsko med utmärkt löpkänsla. den ventilerar bort fukt.och 100% merinoull vaddering under foten över smalpowerstretch laddar Powermonkey Solcellspanelen kan fästas på tält, stretch. De värmer och passform. Vikt: 355 g • ryggsäckar Låg mellansuleprofi markkontroll.Herr/dam. Runt närmast foten. sitter utmärkt benet . Strumpan på foten l ger löparen bra eXtreme 100%,på ca 15 med timmar eller liknande deti bra solljus.

>Havsturer Certifierade instruktörer Paddla med oss!

icebug pytho2 bugrip och andningsförmåga. Pant en optimal balans 2.000:-

intensiva vinteraktiviteter resistens, hög slitstyrka endurance icebug pytho2 bugrip överdelen finns en tredimensionellt formgjuten struktur som isklättring, skidoch andningsförmåga.

KÄRLEK PÅ BUSSARNA

arcteryx atom lt hoody arcteryx atom lt hoody

>Kajakuthyrning ALDRIG SUR Ytterväven Endurance. Fyllning: Lätt, slitstarki Pertex och otroligt komprimer900+PåGåsdun. Vikt: (22oz) bar! långturer där625g volym och vikt är prioritet ett. Neutrino är en varm jacka. Ytterväven i Pertex Endurance. Fyllning: 900+ Gåsdun. Vikt: 625g (22oz)

HJÄLP OSS SPRIDA

1.999:1.999:-

Lördag 10-15 10-18 Måndag-fredag Lördag 10-15

marmot powerstretch tights marmot En stretchtights i polartec powerstretch 4-vägsstretch. De värmer och

marmot powerstretch tights marmot En stretchtights i polartec powerstretch 4-vägsstretch. De värmer och ventilerar. Finns i hellång och tights 3/4stretchtights dels längd som passar En i polartec perfekt ovanförDeslalompjäxan. 4-vägsstretch. värmer och Dam/Herr.Finns i hellång och ventilerar. 3/4 dels längd som passar perfekt ovanför slalompjäxan. Dam/Herr.

Fod Fod

#SPRINGPRIDE


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

11

Back To The 90´s

LÖRDAG 27 MAJ 2017 FESTIVALTÄLTET PÅ FRISTADSTORGET KL 13.20

FOTO: ANDERSSONSFOTO.COM

90-tals showen som gjort succé i Norrköping bjuder upp lagom till målgången av Å-loppet. Smakprov från showen ger en kavalkad av 90-tals hits där 90-talets ådror sjuder av Rock, Latin, Madonna, Ace Of Base... Med Eskilstuna-sonen Daniel Mitsogiannis, Finspångsbruden Eléonor Léone, Burlesquestjärnan Miss Angelina och den ökända fantastiska Miss Zoe, tillsammans lyfter de tälttaket med er! Missa inte det fartfyllda gästspelet – sponsrat av ABC kraften.

Stolt sponsor av Eskilstuna Vårfestival 2017


12

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Vår affärsidE´

- Bäst i stan på mat !

butik! En riktig kött ! ver kunskap rä k m o s rk Hantve ett hantverk här i butiken är

KA

R N E KÖ

T

IG

T

E

T

A

K

Vi kan själva åka ut till gårdarna och se hur djuren har det och det är en öppenhet som vi värderar högt. Köttet från våra lokala leverantörer håller en hög klass och är det perfekta valet för dig som bryr dig om hälsa, miljö och god djurhållning.

LO

För oss är det otroligt viktigt att veta var köttet kommer ifrån. Att arbeta med lokala leverantörer som har lokal förankring i Eskilstuna är en självklarhet för oss på ICA Kvantum Ekängen. I köttavdelningen har vi ett gott samarbete med både Hammarby Storgård som föder upp grisar och Rekarnekött som föder upp nötkreatur.

LT

L

Lokala leverantörer!

R

r kött som vi gö råvaran. Att jobba med or respekt för st en h oc p t av ka ns ku kvalitet, stycka som kräver kött av högsta d lti al er tik du r bu tta e färr Hos oss hi et är färre och a rkligen kan. D djur, hängmör la he ka någon som ve yc st t at ed m r m vi gö som arbetar so er disk. svenskt kött öv kt rs fä och sälja

G OT T

NA

TU

R

100% Öppenhet! I vår köttavdelning kan du alltid se köttet när vi styckar, maler och när det hängmöras. När köttet är styckat och tillskuret packas det i vår packmaskin helt fritt från gas och andra konstigheter!

Välkommen till en riktig mataffär! Strängnäsvägen, Eskilstuna. Roffe

Marcus

Jörgen

Åke

Tel 016-17 12 00 ICA.se/ekangen facebook.com/ekangen ÖPPET ALLA DAGAR

8-22


13

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Pride i stadshuset FOTO: ESKILSTUNA-KURIREN

FREDAG 26 MAJ 2017 KL 11.00–16.00

7

Gilbert Baker gjorde 1978 en regnbågsflagga som symbol för hbtq-kampen. De sex färger som finns i flaggan i dag har varit temat i Kennet Lindquists konst ända sedan han började skapa. Kennet Lindquist bor i Stockholm och är självlärd som konstnär, förutom ett par konstkurser hos studieförbund. Kennets konst är färgstark och oftast abstrakt. Regnbågsflaggans färger finns alltid med som inspiration. Ibland brukar han vända tavlan upp och ner för att om möjligt väcka en annan reaktion hos betraktaren. För det mesta målar han i akryl men även spray, kollage och andra tekniker finns med. Kennet har i år fyllt 51 år – ”på tiden”, som han själv säger.

11.00–12.45 Föreläsning: Catarina Andersson, Information och barnansvarig Kvinnojouren MOA / Tjejjouren Meja. Arrangör: Kvinnojouren MOA/Tjejjouren Meja. Lokal: Ebeling. Kvinnojouren MOA /Tjejjouren Meja visar filmen Blott du mig älskar, en film om våld i samkönade relationer. Om ett kärleksförhållande med ömhet och värme, sida vid sida med rädsla, hot och kontroll, men också maktlöshet och ordlöshet i ett samhälle där okunskap och fördomar kan få ödesdigra konsekvenser för den som behöver hjälp. Filmen är 29 min. Catarina Andersson kommer att berätta om verksamheten som bedrivs i Eskilstuna. Vi kommer även att diskutera filmen. Det bjuds på fika. 12.00–12.45 Föreläsning: Fredrik Saweståhl förbunds­ ordförande Öppna Moderater. Arrangör: Öppna Moderater. Lokal: Rekarne. Ett hbtq-politiskt kommunprogram för Eskilstuna – 46 punkter för en öppnare vardag. Fredrik Saweståhl, förbundsordförande för Öppna Moderater och kommunstyrelsens ordförande i Tyresö kommun föreläser om hur Eskilstuna kan bli Sveriges bästa kommun att leva i som hbtq-person.

13.00–14.15 Teatermonolog och samtal: Komma ut – en föreställning av och med Oskar Sternulf. Arrangör: Springpride. Lokal: Rinman. Hbtq-monologen ”Komma ut” är skriven och framförd av skådespelaren Oskar Sternulf och inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn. Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är. I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är. Efter föreställningen är det 40 minuters samtal med skådespelaren om föreställningen och hbtq-frågor. 14.20–14.50 Vernissage: Kennet Lindquist visar och berättar om sin konst. Arrangör: Kennet Lindquist Lokal: Fristadssalen. En hyllning till Regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker (1951-2017). Kennet Lindquist visar sin konst, som är inspirerad av flaggan och de sex färgerna.

15.00–16.00 Samtalspanel: Ett år efter Orlando – hur arbetar vi vidare för att skapa en trygg och jämlik värld för hbtq-personer. Arrangör: Eskilstuna-Kuriren. Lokal: Ebeling. Den 12 juni 2016 klev en ensam gärningsman in på gayklubben Pulse i Orlando, Florida, och mördade 49 personer och skadade 53. Attentatet är den allvarligaste skottlossningen utförd av en enskild person i USA:s historia, det allvarligaste angreppet mot hbtq-personer i USA:s historia och det värsta terrordådet i USA sedan 11 september-attackerna. Med anledning av att Barbara Poma, ägare av Pulse och Neema Bahrami, eventansvarig på Pulse besöker Eskilstuna och Springpride håller EskilstunaKuriren ett samtal med ett antal personer för att diskutera hur vi skall jobba för en bättre värld där trygghet och jämlikhet för alla hbtq-personer är en självklarhet. Överallt. Hela tiden. OBS! Panelsamtalet sker på engelska. Tolk kommer att finnas. Moderator: Catarina Nitz, kulturredaktör Eskilstuna-Kuriren. Paneldeltagare: • Fredrik Saweståhl, förbundsordförande Öppna Moderater • Barbara Poma, ägare Pulse Orlando • Annelie Klavins Nyström, politiskt ansvarig för hbtq-frågor i Eskilstuna kommun • Neema Bahrami, eventansvarig Pulse Orlando • Sören Juvas, förbundsordförande HBT-Socialdemokrater • Jon Voss, ansvarig utgivare QX förlag • Magnus Kolsjö, vice ordförande RFSL


14

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Lite lyxigare vardag – till ett bra pris

Premiär 24 maj! Ät hur mycket du vill onsdagar 17-21

grillbuffé 179 kr

Gäller hela sommaren t o m 31 aug

| Boka bord på granden.se |

| Bistro & taverna | | granden.se | 016-51 91 21 | Gymnastikg. 2 |

1 3

2

UPPTÄCK VITA HUSET

Två nya restaurangkoncept & ett helgnöje för den lite äldre publiken!

30+ KVÄLLAR

SISTA LÖRDAGEN VARJE MÅNAD INNAN LÖNING

MUSIKQUIZ

VARJE TORSDAG FRÅN 19.00

COMEDY

PREMIÄR 31 MAJ PÅ BAKGÅRDEN LUNCHER | MIDDAGAR | FÖRETAGSEVENT NY UTESERVERING MED TAK & VÄRMARE NATTKLUBB MED EGEN ENTRÈ PÅ BAKSIDAN J A SELANDERS GATA 3 | 016 - 14 20 10 | WWW.VITAHUSETETUNA.SE

HELA HUSET GUNGAR!

3 JUNI MED NOICE PÅ SCEN!


15

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

springPride parad LÖRDAG 27 MAJ 2017 AVGÅNG KL 15.00 V Sto ästra rga tan

Äntligen är det dags för ett av årets mest efterlängtade evenemang, prideparaden. För elfte året i rad så dansar vi för kärleken genom stan.

Str and gat

Rothoffs parken

an Kloster kyrka

Strömsholmen

Vä ste rm ark sg ata n

2

Ny ga tan

Samla ihop er eller kom ensam – men framför allt – kom med ut. Klä upp dig, klä ut dig, kom som den underbara människa du är! På kartan ser du var start och mål är. Och för dig som vill glädjas med paraden genom att titta på, så hittar du din favoritplats på samma karta.

Fors Mål Kungsgatan kyrka

Rå tor dhus ge t Ill: Sinnebild Reklambyrå AB

Ku ng sga tan

Start Hamngatan

Åg at an

Ny ga tan

Ra de ma 3 ch erg ata n

Vi samlas på å-sidan mitt emot Elite stadshotellet för uppställning av paraden från 14.30 med planerad avgång 15.00.

n dgata Stran

Dr ott nin gg ata n

1

Ny bro n

Ha mn ga tan

Gamla staden

St ad sp ar ke n

7

Hos Happy Pride på festivalområdet, Fristadstorget, hittar du allt du kan tänka dig för en härlig parad. Det kommer också delas ut regnbågsflaggor under lördagen i festivaltältet och turistbyråns tält på Fristadstorget. Paraden tar ungefär en timme och avslutas på Fristadstorget.

springPride show KÄRLEKEN ÄR VI!

Efter paraden avslutar vi Springpride 2017 med årets mest färgsprakande, glittrigaste, underbaraste, gladaste och kärleksfullaste show. Springpride Show 2017. Varmt välkommen och fira kärleken. Kärleken är fri. Kärleken är vi.

Ro se nh äll sg at an

An n ga ehi ta lls n

Konferencier: Mathias Holmgren. På scen: • Mandy Rich & Erik Toro. • Dansare från Let´s Move dansstudio. • Evelina Olsén. • Tal av Annelie Klavins Nyström, politiskt ansvarig för hbtq-frågor i Eskilstuna kommun. • Årets tal av Barbara Poma & Neema Bahrami från PULSE nightclub Orlando/Florida. Talet hålls på engelska. • Ace Wilder. • Time Machine & regnbågskören.


16

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Fredag 26 maj Fredag 26 maj. Följande tider är starttider för respektive programpunkt.

10.00 Fristadstorget. P4 Sörmland sänder live hela dagen. Se hela programmet på sid 22. Fri entré. 11.00 Fristadstorget. Festivaltältet öppnar. Fri entré. 11.00 Fristadstorget. Alla våra stolta utställare är på plats. Fri entré. 11.00 Klosters kyrka. Pride i Klosters kyrka. Se hela programmet på sid 20. Fri entré. 11.00 Stadshuset. Pride i stadshuset. Se hela programmet på sid 13. Fri entré.

11.30 Fristadstorget. Festivaltältet. ClownClubben & magiker Daniel Samuelsson underhåller alla barn. Fri entré. 12.00 Fristadstorget. Start Lilla Å-loppet. Se hela programmet på sid 5. Fri entré. 13.00 Fristadstorget. Festivaltältet. Annika Herlitz bjuder på Frost­ inspirerad show. Kom och sjung med i alla de kända sångerna från Frost och andra Disneyfilmer. Fri entré. 14.00 Fristadstorget. Festivaltältet. Studenterna mösspåtagning. Eskilstuna Innerstad bjuder in alla gymnasieelever och vänner till en ny härlig tradition. Påtagning av

FO TO : ÖJV IND LU ND

studenmössan. Tal, musik och mode­visning från Carlings. Fri entré. 15.00 Fristadstorget. Festivaltältet. P4 Sörmland presenterar musik­ tävlingen – P4 Nästa. Se hela programmet på sid 22. Fri entré. 19–02 Fristadstorget. Festivaltältet. Dansbandsgala med Nya Vikingarna och Barbados. Vi öppnar upp för Eskilstuna största dansgala med Nya Vikingarna och Barbados. Konferencier och partydj Mathias Holmgren. Vi har flera barer och restaurang i tältet. Varmt välkomna. Rek ålder: 21 år. Vårdad klädsel. Entré. Biljetter finns på Quick i Cityhuset, ICA Maxi och tickster.com.


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

17

lördag 27 maj

A GUIF FOTO : ULRI KA HOLM , ESKIL STUN FOTO : PIERR E POCS

Lördag 27 maj. Följande tider är starttider för respektive programpunkt.

10.30 Fristadstorget. Festivaltältet. Å-loppet underhållning. Se hela programmet på sid 6–7. Fri entré. 11.00 Fristadstorget. Rademachergatan. Invigning och uppvärmning av det 7:e Å-loppet. Se hela programmet på sid 6–7. Fri entré. 11.20 Nybrorondellen. Start av gångarklass och Humana-slingan. Se hela programmet på sid 6–7. 12.00 Nybrorondellen. Start av Å-loppet. Se hela programmet på sid 6–7.

13.00 Fristadtorget. Festivaltältet. Underhållning och prisutdelning för Å-loppet. Se hela programmet på sid 6–7. Fri entré 15.00 Nybrorondellen. Prideparad. Äntligen dags för årets parad. För 11:e året i rad så dansar, går och sjunger vi oss igenom Eskilstuna i årets mest kärleksfulla och färgsprakande parad. Uppställning sker från 14.30. Se hela programmet på sid 15. Fri entré. 16.00 Fristadstorget. Festivaltältet. Springpride Show 2017. Vi avslutar årets Springpride med en galafylld show full med kärlek, glädje, tal, dans och massor av musik. Se hela programmet på sid 15. Fri entré.

19–02 Fristadstorget. Festivaltältet. Årets största fest. Partybandet Time Machine med gäster: Da Buzz, Magnus Carlsson, Dragshow Diamond Dogs, Mathias Holmgren och Nanne Grönwall. Party-dj Brinkenstjärna. Vi har barer och restaurang i tältet. Fullständiga rättigheter. Rek ålder: 21. Vårdad klädsel. Entré. Biljetter finns på Quick i Cityhuset, ICA Maxi och tickster.com.


18

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Crossover utan kompromisser. Nya Mercedes GLA.

Från det ena till det andra. Efter en helg på landet, storhandla. Från jobb till yoga. Livet flyttar runt oss hela tiden och med nya GLA blir resan enklare, smartare och smidigare. En äkta crossover som förenar alla dina världar, utan att kompromissa med någon av dem. Välkommen till oss för att uppleva nya GLA!

GLA 180 d. från

287.900 kr

Inkl. SE-Edition

Besök oss på Eskilstuna Vårfestival 26-27 maj! Bränsledeklaration blandad körning enl. EU-norm: 4,0–4,3 l/100 km, CO2 105–113 g/km. Bilen på bilden är extrautrustad.

VÄLJ DIN EGEN VÄG

NISSAN QASHQAI DIG-T 115 ACENTA SAFETY CONNECT • 3 års service • NissanConnect nav. & backkamera • Autobroms • Identifiering av vägskyltar m.m.

PRIVATLEASING FRÅN 2.790 KR *

Besök oss på Eskilstuna Vårfestival 26-27 maj! Nissan QASHQAI: Bränsleförbrukning blandad körning l/mil: 0,38–0,58. CO2-utsläpp g/km: 99–134. Samtliga summor inkl. moms. Erbjudandet gäller ett begränsat antal bilar i lager och fram till 30.06.2017. *Leasingprogrammet sker i samarbete med Nissan Finans och avser 36 månader, 4500 mil. En uppläggningskostnad på 595 kr och 55 kr per månad i faktureringsavgift tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar. För mer information kontakta din Nissan-återförsäljare.


19

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

e d t a 1 b l l å e r t ! k n u M Kalasvecka 22-28 maj FRI ENTRÉ FÖR ALLA BARN!

KALASVECKAN BJUDER PÅ ÄVENTYR VARJE DAG! BESÖK MUNKTELLBADET.SE FÖR HELA SCHEMAT.

der 18 år *Gäller barn un xens sällskap i betalande vu ckan. under hela ve uxen. Max tre barn/v

2 FÖR 1 PÅ RIVER RELAX HELA VECKAN!

TÄVLINGAR! 27–28/5 KL 13.00 Utmana dina vänner på klätterväggen och hinderbanan! För barn över 10 år.

SIMTRÄNA MED PT 24/5 Testa motionssimning tillsammans med våra simlärare.

DISCOBAD FÖR DE YNGSTA! 27–28/5 Bada och dansa till musik och häftig belysning! Bassängdjup 80 cm. #munktellbadet munktellbadet.se Holger Lindmarks plats 4, 633 42 Eskilstuna


20

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

WE ARE

BEST

WE WANT YOU VI ÄR BEST PÅ: - Administration - Ekonomi - Fastighetsskötsel - Industri - Lager och logistik Mark och anläggning - Sälj och marknad - Teknik - Transport TEL: 016-400 99 10 - WWW.BESTBEMANNING.NU

Eskilstuna församling

26 maj firar vi

PRIDE i Klosters kyrka! Program 11.00 Kyrkan öppnar Sockervadd i regnbågens färger till alla. På kyrktrappan från 11.30 till 19.00

12.00 Tina Wilhelmsson Vissång om jämlikhet. Vi serverar lunchwraps!

16.30 Release av PRIDE-låt! 17.00 Repetition inför kvällen 19.00 Regnbågsmässa Daniel Gildenlöw och ungdomskören Esperanza sjunger.

13.00 Drop in-vigslar 13.30 Transsammans föreläser

20.30 Regnbågsmingel

Transsammans, förbundet för transpersoner och närstående.

21.00 SAQWERTY och Daniel Gildenlöw

14.30 PRIDE-verkstad och utställning

Ta för dig av tårtor och kakor! Showgruppen SAQWERTY och Daniel Gildenlöwfrån Pain of Salvation.

Med Café Himmelriket. Tillverkning av armband, barnpyssel m.m svenskakyrkan.se/eskilstuna • facebook.com/eskilstunaforsamling • instagram: @eskilstunaforsamling • 016-17 07 00. Med reservation för ändringar.


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

being the first keeping the lead Volvo Construction Equipment i Eskilstuna är stolt sponsor av Å-loppet.

tem Kassasys inaler r em och betalt t till din anpassa het! verksam

Cashpoint AB Köpmangatan 38, 633 40 Eskilstuna Tel: 016-17 45 40 www.cashpoint.se

21


22

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

P4 Sörmland fyller 40 år och sänder direkt FREDAG 26 MAJ 2017 | FRISTADSTORGET I år fyller P4 Sörmland 40 år. Det vill vi f ira tillsammans med dig! Vi sänder direkt från Fristadstorget från klockan 10.

Du har möjlighet att träffa alla oss som jobbar på redaktionen den här dagen. Våra programledare, nyhetssändare och reportrar finns på plats. Lyssna på och möt gästerna som medverkar i programmen under dagen. Våra återkommande gäster stå-upp komikern Elina du Rietz och språkexperten Lotten Bergman är med i förmiddagsprogrammet. Radioapan finns på plats klockan 13–15 och delar ut ballonger till de barn som vill ha. Den 9 maj 1977 startade de lokala sändningarna över Sörmland. Under 40 år har P4 Sörmland gett plats åt det som berör just dig. I det stora och det lilla. I vårt tält kan du ta del av historiska och avgörande ögonblick ifrån Sörmland.

Missa inte musiktävlingen P4 Nästa då vi sänder den lokala finalen med sörmländska artister direkt från festivalscenen klockan 15. Konferencierer är P4 Sörmlands Johanna Jennische och Jenny Roxberger. De fem finalisterna är: • Pwned By Gravity (Nyköping) med “The Memory Lane” • Henning (Nyköping) med ”En Härlig Gammal Vän” • Angelina Pavanelli (Kvicksund) med ”Stanna Kvar” • Henrik Roos (Eskilstuna) med ”På Alla Sätt” • Robie (Eskilstuna) med ”Live For The Moments” Vi ses på Fristadstorget!


23

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

SPRINGER DU I TAKT MED OSS? SKI VI HAR BRANSCHENS NÖJDASTE KUNDER. ÅR EFTER ÅR.

Det är full fart på BDO. Vi växer och allt fler nöjda kunder och roliga uppdrag strömmar till. Just nu söker vi en auktoriserad revisor och en redovisningskonsult. Ring oss på 016 – 403 38 00 eller besök oss på www.bdo.se/eskilstuna så får du veta mer. Rådgivning | Revision | Skatt | Företagsservice

BDO_annons_A-loppet_192x133.indd 1

2017-05-10 13:49:36

kia.com

Helt nya Kia Picanto Med helt nya Kia Picanto kan du maxa citylivet! Genom dess vitala och sportiga design, dynamiska köregenskaper och smidiga storlek förkroppsligar den urban energi. Hela bilen andas Vad ska vi hitta på? Är du rustad och redo för monstershopping, picknick i parken eller en plats i solen på ett kafé? Ja, vad som helst som får livet att brusa. Just go discover more!

1.0 LAUNCH EDITION REK. CA PRIS FRÅN 126.900 KR

Lanseringserbjudande från: 116.900 kr BILLÅN INKL. SERVICE FRÅN 942 KR/MÅN* Utrustad med bl.a. autobroms, 16” aluminiumfälgar, eluppvärmd läderratt, sätesvärme fram, Bluetooth ®, parkeringssensorer bak och armstöd med förvaring. LÄGG TILL GT LINE: 5.900 KR Innehåller bl.a. GT Line sportpaket, LED-lampor och aluminiumpedaler.

Mått Johanssons väg 40 Tel 016-10 81 90 www.serranderbil.se Alla erbjudanden gäller levererade bilar t.o.m. 30/6 2017 eller så långt lagret räcker. Erbjudandena kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal och gäller endast lagerbilar. Bränsleförbrukning blandad körning Kia Picanto 4,4-5,4 l/100 km, CO2-utsläpp 101-124 g/km. Testerna är gjorda enligt EU-körcykel och miljöklass Euro 6. *Finansiering via Kia Finans: Picanto 1.0 Launch Edition, 3,95% ränta (rörlig), 25% kontant, 36 mån, 55% restvärde, Kreditbelopp 91.590 kr, Effektiv ränta 5,19%. Totalt återbetalt belopp 36.574 kr, Kontantpris 122.120 kr (inkl service). Uppläggnings- & fakturaavg. tillkommer. Sedvanlig kreditprövning sker. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för eventuella tryckfel.

4563_BiltjSerrander_192x133.indd 1

2017-05-08 11:43


24

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Träffa medarbetare från Eskilstuna kommun Eskilstuna kommun deltar som utställare på Springpride för tionde året i rad. I år deltar medarbetare från flera olika verksamheter med många roliga aktiviteter! Ett urval av aktiviteterna i kommunens tält: • Tipspromenad med chans att vinna biobiljetter. • Prova brandmannens utrustning och träffa brandapan Flammy. • Få ansiktsmålning och måla naglarna i regnbågens färger. • Fiskdamm för barn under fredagen.

AJ 26 M .00 Kl:14

• Spräck fördomsballonger. • Skriv kärleksfulla hälsningar på vykort. Vi bjuder på frimärke med regnbågs­ flaggan. Lördag 27 maj klockan 12 håller kommun­direktör Pär Eriksson tal och berättar om hur och varför Eskilstuna kommun arbetar med HBTQ-frågor.

FRISTA DS TORGE T

STUDENTERNAS MÖSSPÅTAGNING VI SKAPAR EN NY TRADITION I ESKILSTUNA! Alla studenter som deltar får fina erbjudanden från Eskilstuna Innerstad. Näringslivet väntar på dig!

Följande verksamheter från Eskilstuna kommun deltar under Springpride 2017: • Beroendemottagningen Vägen • Eskilstuna direkt • Familjehemsenheten • Kommunledningskontoret • Ordinärt boende Sjuksköterskeenhet3 • Ordinärt boende/hemtjänsten • Rekryteringsenheten • Räddningstjänsten • Stadsbiblioteket • Ung Fritid • Ungdomsmottagningen • Vi andas samma luft/Utbildning och relationer


25

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

LÄNGE LEVE KÄRLEKEN! FLYTTA IHOP HOS HSB!

Välkommen till Bilia Eskilstuna! Hos oss får du hjälp med det mesta inom bil, oavsett om det gäller bilköp, service eller reparation för Volvo, Renault och Dacia. Ring oss på 016-16 85 00 – eller kom in så berättar vi mer!

En bra start i livet!

Fraktgatan 2, 633 46 Eskilstuna www.facebook.com/babyproffseneskilstuna

R A K S L Ä VI A D A L G G R FÄ ! R O K S I MÄNN UNDER HELGEN

30%

Här hittar du oss: Bilia Eskilstuna, Mått Johanssonsv. 54

rabatt på all färg från Nordsjö!

Färghuset Eskilstuna

Allt som rör bilen. Och lite till.

Nå oss dygnet runt på bilia.se eller ring Bilia Nu 0771-400 000

Nystrandsgatan 2 tel: 010-440 62 00 Öppet: Vard 9–18, lör 10–14 www.nordsjoidedesign.se Erbjudandet gäller t.o.m. 28/5-17. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.


26

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

ESKILSTUNA

3-5 augusti 2017

RIX FM FESTIVAL MARKOOLIO • DA BUZZ SYSTER SOL • HEAVY TIGER BABBEN LARSSON BASIC ELEMENT AXELS TIVOLI FLER ARTISTER TILLKOMMER! foodtrucks, knallemarknad, drakbåtar och mycket, mycket mer! SUCCÉN ÄR TILLBAKA! NU ÖPPNAR VI ANMÄLAN TILL ÅRETS DRAKBÅTSTÄVLING. ANMÄL DITT FÖRETAG TILL ÅRETS ROLIGASTE EVENT! LÄS MER PÅ: eskilstuna.nu/festival - en del av Eskilstuna kommunkoncern

ESKILSTUNA HOTELL & RESTAURANGFÖRENING


27

H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Köp ett par

2för1 från

795kr

795kr

2för1 från 795 kr Andra paret gratis

Glas ingår alltid

Få ett par

0kr

Boka din synundersökning på specsavers.se

Specsavers Optik Kungsgatan 34, Eskilstuna, 016-13 11 01 Trädgårdsgatan 14-18, Strängnäs, 0152-22290

När du köper 2för1 från 795 kr får du det billigaste paret gratis, oavsett val av glas och tillval (enligt ordinarie prislista). 2för1 är personligt och kan inte delas med någon annan. Enkelslipade standardglas (index 1,5) ingår i priset. Eventuell synundersökning ingår inte. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. ©2017 Specsavers

Bada året runt med Folkpool

Besök oss på

Eskilstuna Vårfestival 26-27 maj

Folkpool Eskilstuna Kungsgatan 72 Öppettider se folkpool.se


H ELA DEN N A TID N IN G Ä R E N A N N ON S OM E S K I L S TUN A VÅ RF E S TI VA L 2 017

Vi har allt till den goda

Studentfesten STUDENTTÅRTA 12 bitar

295:- 20 bitar 495:-

Välkommen med din beställning Bageriet 016-15 87 45, 016-15 87 46 senast söndag 4/6 Delikatessen 016-15 87 52 senast onsdag 7/6

STUDENTFAT

2 sorters kallskuret, melon, vindruvor, ananas, brieost och potatis som tillval.

Utan potatis

SMÖRGÅSTÅRTOR

89:-/person. Med potatis 99:-/person

med räkor och lax, skinka och rostbiff, tonfisk och räkor eller vegetarisk. 6, 8 eller 12 bitar

BLOMMOR TILL STORMARKNADSPRISER En grön oas – Blomsteravdelningen är en del av vår stormarknad som du inte får missa. Här hittar du säsongens växter och fräscha snittblommor som du kan få bundna i buketter av våra florister.

Låt oss binda din bukett! Vi utför alla typer utav binderier!”

Eskilstunas öppnaste hjärta 8-22 alla dagar Uttag

Välkommen öppet alla dagar

7-23

KARL HOVBERGSGATAN 32, ESKILSTUNA • TEL 016-15 87 00 • WWW.MAXIESKILSTUNA.SE

Profile for DESTINATION ESKILSTUNA

Eskilstuna Vårfestival 2017  

Allt om Eskilstuna Vårfestival 2017. Läs mer om programmet för Springpride, Å-loppet och allt annat roligt som händer i Eskilstuna 26-27 maj...

Eskilstuna Vårfestival 2017  

Allt om Eskilstuna Vårfestival 2017. Läs mer om programmet för Springpride, Å-loppet och allt annat roligt som händer i Eskilstuna 26-27 maj...

Advertisement