Page 111LES TRES MILLORS PEL·LÍCULES D´ESPORT DE LA HISTÒRIA

Comencem l’any presentant-vos tres de les millors pel·lícules esportives de la història. Els films seleccionats són Evasió o victòria (futbol), Carros de foc (atletismo) i Million Dollar Baby (boxe). Així, doncs, pel·lícules amb trames i esports diferents perquè qualsevol aficionat pugui gaudir-les amb unes bones crispetes assegut al sofà de casa.

EVASIÓ O VICTÒRIA John Colby, capità anglès, es enviat a un camp de presoners nazi. Ha esclatat la II Guerra Mundial, i Colby ha vist truncada la seva carrera professional com a futbolista en ser reclutat. El major Kart Von Steiner, màxim oficial dels alemanys, li propasa un extrany repte. Colby haurà de reunir jugadors per jugar un partit amb un equip alemany. John Houston va obtenir un gran èxit amb aquesta cinta esportiva sobre fugues de presoners. Van participar astres del futbol com el mític Pelé i el britànic Bobby Moore.

CARROS DE FUEGO Harold Abrahams i Eric Liddell són dos atletes extraordinaris, l’un jueu i l’altre cristià. Ambdós tenen objectius, familia i idees diferents, però volen comnpetir en les Olimpíades de 1924 i ser els millors. Admirable resulta l’afany de superació dels dos nois per assegurar-se la seva plaça a la Universitat de Cambrigde. Es tracta d’una meravellosa pel·lícula guanyadora de quatre Oscars per vestuari, fotografia, guió i la inolvidable banda sonora de Vangelis.

MILLION DOLLAR BABY Million Dollar Baby narra la història d’un veterà entrenador de boxe al final de la seva carrera i els esforços per ajudar una boxejadora a arribar fins el més amunt posible. Guanyadora dels Oscar a millor pel·lícula, millor director, millor actriz i millor actor secundari amb tot mereixement, constitueix una de les pel·lícules més commovedores dels últims temps, entrant en el debat sobre l’eutanàsia.

Esforç 24  

Sports Magazine

Esforç 24  

Sports Magazine

Advertisement