Page 1

Preu: 2 € La recaptació de la revista és per a les colònies dels nens i de les nenes de sisè. Gràcies!


El conflicte – Editorial – Directora – Irene Mira

1–2

Activitats exttraescolars – A. M. P. A............................................................... 3 – 4 Pollastre fregit – Les cuineres de l'escola.......................................................5 – 6 La classe dels peixos – P-3 A........................................................................... 7 – 8 La classe dels amables – P-3 B.......................................................................9 – 10 La classe de les tortugues – P-3 C............................................................... 11 – 12 El Carnestoltes a P-4 - P-4............................................................................. 13 – 16 Els passatemps - P-5......................................................................................17 – 20 Tenim un pollet – Cicle inicial – 1r i 2n.........................................................21 – 24 L'Àngel, el mecànic de cotxes, ens visita – 3r A..........................................25 - 26 Estris i materials que ens ha dut l'Àngel, el mecànic – 3r B...................... 27 - 28 La invasió – 4t A............................................................................................. 29 – 30 Les aventures d'en Carles i en Joan – 4t B................................................. 31 – 32 Taller d'energies alternatives - 5è......................................................................... 33 Arquitectura tradiciaonal en pedra seca – 5è......................................................34 Els pastorets – 6è............................................................................................35 - 36 Expressió corporal – Educació física........................................................... 37 - 38 Rodajoc – Educació física – 4t..............................................................................39 Circavila – Educació física – 6è............................................................................ 40 Excursió a Tautavel, França - Francès – 6è......................................................... 41 Entertainments – Anglès - 6è........................................................................ 42 - 44 Les nostres festes - Nadal............................................................................. 45 – 46 Les nostres festes - La castanyada..............................................................47 – 48 Les nostres festes - Carnaval........................................................................49 – 52 Podeu veure la revista Companys 2012 i moltes activitats escolars més a la nostra web www.ceipvives.blogspot.com


1 Apunts del filòsof José Antonio Marina trets del seu llibre “La educación del Talento” “Els pares són els intermediaris entre els fills i la realitat?“ José Antonio Marina és conscient de la importància de l'educació escolar i com no, la part educativa de la família. Pares amb problemes de feina, econòmics... A ells convé transmetre'ls l'entusiasme per la feina i un munt d'idees clarificadores. És fals dir que els pares es despreocupen de l'educació dels seus fills/filles. Ans el contrari, estan molt preocupats però no saben com afrontar la situació. És més, cal fer-los creure de que tenen moltes possibilitats i seran capaços de fer-ho bé. Una de les principals funcions educatives és seleccionar les experiències vitals dels seus fills i és molt important que aquesta experiència en la família sigui gratificant, que els aporti seguretat però també exigència. A l'infant li cal sentir-se capaç de fer coses, pares i docents hem d'oferir-los ocasions en que puguin aconseguir l'èxit en les seves tasques i que percebin que tenen capacitat d'aconseguir-ho.

“És bo per als infants que la mare treballi?“ Els pares, però especialment les mares, s'han de treure de damunt el complexe de culpabilitat de no poder dedicar el dia sencer als fills. Els infants poden estar perfectament ben educats encara que la mare treballi fora de casa. Quan els nens tenen certa edat és bo que els dos membres de la família treballin. La imatge de la dona que està dedicada exclusivament als fills pot ser catastròfica: el que aprenen els infants és a tenir una esclava. Els pares són, en primer lloc, persones amb els seus projectes i expectatives, després són parella i pares. Ser pares els hi exigirà molt durant bona part de la seva vida però no ho és tot a la vida.

“S'ha de desterrar a Freud de l'educació” La insistència sobre que tot el que passa a un infant depèn de la seva història infantil és errònia. La nostra capacitat d'aprenentatge la tenim durant tota l'existència. És veritat que els dos primers anys és fonamental l'establiment de relacions afectives amb els pares, que configuren una base de seguretat i que en aquesta etapa apareix el llenguatge però la plasticitat del cervell per aprendre es prolonga durant tota la vida. S'ha descobert que dels 13 al 18 anys apareix una segona etapa de gran aprenentatge.

“S'ha passat d'una estricta educació victoriana a una permissivitat total” L'educació autoritària insistia sobre tot en els deures però deixava fora la llibertat i els drets. L'educació permissiva s'ha centrat en els drets, oblidant els deures i ha “fabricat” generacions molt vulnerables, incapaces de suportat la frustració. L'infant està tant acostumat a ser el centre de tot que quan s'incorpora al món real, que implica esforç, retardar la recompensa i suportar la frustració es revolta contra els pares perquè no els ha preparat per a la vida. gL'autoritat i l'esforç havien caigut en un descrèdit absolut que s'ha de recuperar urgentment.” Als infants els hi cal aprendre els límits des dels 15 mesos per a poder estructurar la seva personalitat i enfrontar-se a la vida.

Els tres grans recursos educatius dels pares són:

LA TENDRESA, L'EXIGÈNCIA I LA COMUNICACIÓ. A mesura que creixen els nens s'han d'aplicar de diferent manera. Als fills se'ls ha d'estimar però també exigir-los i motivar-los.


“ Relació entre talent, voluntat i felicitat” Cadascú de nosaltres ha d'aconseguir equilibrar aquestes tres grans necessitats. La primera consisteix en gaudir, estar segurs. La segona es centra en mantenir una relació satisfactòria amb els altres. I la tercera consisteix en sentir que progressem, que fem quelcom de valuós, que no som insignificants i això és el ens duu a esforçar-nos.

2

“Els infants no neixen amb voluntat, han d'aprendre-la” És important que aprenguin a controlar els seus impulsos entre els 2 i 4 anys. S'ha de començar aviat perquè l'infant aprèn tot seguit a controlar el seu entorn. Aquest mecanisme és molt important perquè els infants impulsius no ho fan. Tot són passos per arribar a la maduresa.

“I els càstigs, serveixen?“ Crec que no serveixes per a res. Que les nenes/nens suportin l'esforç que suposa estudiar, obeir o fer coses que no els agrada és una tasca que comença des de petitets i.... dura tota la vida. Però no s'aconsegueix amb càstigs sinó d'una altra manera: elogiant-los cada cop que realitzin un esforç, encara que no hagin aconseguit allò que se'ls proposava. I també amb l'exemple. Els pares/ mares els han de dir: a mi també em costa però m'esforço i ho aconsegueixo.

“La tele disminueix la capacitat d'atenció dels més petits?” “Quina relació pot tenir amb els problemes d'hiperactivitat o impulsivitat?“ Hi ha trastorns que requereixen de tractament farmacològic però els més freqüents són els problemes d'atenció que deriven d'una deficient educació. Hi ha dos tipus d'atenció: la involuntària i la voluntària. Aquesta última s'ha d'aprendre i hi ha factors que dificulten aquest aprenentatge. Per exemple el consum precoç de la televisió. Les enquestes afirmen que, veient una hora a diari la tele, un nen petit pot perdre un 10% de capacitat d'atenció. Aquest fet no és irreversible però caldrà tornar a ensenyar-li a atendre. Els videojocs també són perjudicials però, a diferència de la tele, poden tenir unes conseqüències beneficioses ja que hi entra una part d'activitat i no disminueix la capacitat d'atenció.

“I que passa amb internet i les xarxes socials?“ S'està comprovant que la utilització massiva sembla que duu a un ús diferent del cervell. S'acostumen a missatges canviants i ràpids i de vegades es percep certa dificultat per seguir un argument un xic llarg. Comença a difondre's el concepte de què no val la pena aprendre el que es pot trobar amb facilitat a la xarxa. Això és un disbarat: educar-se és construir la teva pròpia memòria i sinó no saps res.

“Educar el talent és ajudar-te a ser lliure?“ El talent és el coneixement aplicat a una vida aconseguida. Hem d'aconseguir que el nen o l'adolescent tingui els recursos necessaris per escollir bé el seu projecte de vida i lluitar per aconseguir-lo. Als nostres fills els hem de deixar , més que un capital econòmic, un capital personal amb els recursos afectius, intel·lectuals i morals que els serveixin per a dur una vida plena i lliure.

Si el tema el considereu interessant podeu consultar a: www.universidaddepadres.es Universidad de Padres online de José Antonio Marina www.loquelospadresydocentesdebensaber.es Irene Mira Roses, 22 denovembre de 2011


3

Objectius Ampa 2011-12 Aconseguir el 100% de famílies sòcies. Màxim de famílies diferents participant a tots els nivells en l'organització. La feina de l'AMPA molt més visible. Les activitats extraescolars com a mínim amb igual qualitat. Millor organització interna de la junta per optimitzar el temps invertit . Equip de treball ben consolidat. Registre de totes les activitats realitzades .


4

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AMPA ESCOLA JAUME VICENS VIVES CURS 2011-2012 DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

Anglès I 16:30 - 18

Plàstica

Plàstica

Matemàtiques

Anglès II

Gaudir plenament del nostre temps de lleure, compartint, participant i amb unes ganes tremendes d'innovar-nos. Gràcies a tots/es per poder seguir avançant.


5

1. Salpebrem el pollastre. 2. Fregim el pollastre uns minuts, per a que quedi ros.

3. Tallem la ceba a juliana, la pastanaga a rodanxes i els alls.

4. Amb el mateix oli de rossejar el pollastre, sofregim la ceba amb els alls sencers i la pastanaga. Fins que quedi la ceba rosseta.


5. Afegim un raig de vi blanci i esperem uns minuts, seguidament ja es posa a la safata de forn, amb el pollastre.

6

6. S'afegeix una mica de brou de verdures, prunes seques, i es posa al forn a 150Âş, durant uns 30 minuts, vigilant que no quedi sense brou, ja que es cremaria. 7. Fregim les patates per acompanyar amb el pollastre. 8. Emplatem, servim i... bon profit!

31,6

39,59 proteĂŻna

31,6

Greixos

30,05

Carbohidrats

39,59

proteĂŻna Greixos Carbohidrats

30,05


7


8


9


10


11


12


13 Després de molts dies treballant un conte és fàcil identificar-se en els personatges. A tots els nens i nenes de P4 ens va agradar moltíssim treballar el conte del Flautista d'Hamelín, uns volíem ser flautistes, d'altres alcaldes, altres rates... finalment vam decidir ser uns flautistes magnífics. Nosaltres mateixos ens vam elaborar la disfressa, vam decorar una gorra, llavors una capa, i finalment una flauta. Vam tardar molts dies a tenir-ho tot acabat, però el resultat va ser excel·lent!! Mirant fotos recordem el carnestoltes amb gresca, alegria i disbauxa. Aquí ens hem dibuixat amb les nostres disfresses.


14


15


16


17


18


19


20


TENIM UN POLLET!!!

21

A Cicle Inicial estem fent el projecte interdisciplinar: “Tenim un pollet”. Per tal de motivar els nens i les nenes vàrem començar el projecte visitant un galliner proper a l'escola. Ens va agradar moltíssim i vàrem tornar tots molt engrescats i engrescades.

Ja estàvem a punt per començar a treballar!! Sabíem coses dels galls, gallines i pollets, però en volíem saber moltes més. Calia portar informació. I tothom ha estat molt participatiu i col·laborador. Hem après que la gallina és un animal domèstic, vertebrat, ovípar...


A finals de febrer vĂ rem posar una dotzena d'ous fecundats a la incubadora que tenim a l'escola.

22

Durant 21 dies, i per torns, n'hem tingut cura ruixant dues vegades al dia els ous perquè no quedessin massa secs amb l'escalfor.


Quan s'acostava la data de naixement dels pollets vam fer els preparatius: una caixa amb palla, una bombeta que els donĂŠs escalfor, pinso per a pollets petits i dos recipients (per l'aigua i el menjar).

23

Amb l'arribada de la primavera, han començat a nà ixer uns pollets preciosos que han estat l'alegria i l'orgull de tota l'escola. Hem rebut visites de tots els cursos, i fins i tot dels nens de la llar.


24

DesprÊs de gaudir-ne durant dues setmanes els deixarem en un galliner on viuran molt feliços.


L' ÀNGEL, EL MECÀNIC DE COTXES, ENS VISITA

25

El dia 28 de febrer ens va visitar un mecànic de cotxes. És el pare de l'Arnau, de la classe de 3r B de l'escola Jaume Vicens Vives. També vam convidar a la xerrada als nostres companys de 3r A. Tot i que venia per explicar les eines ens va respondre les preguntes que li vam fer. Les eines que ens va dur a classe i explicar per a què es fan servir són: el cargol, la clau de creu, una femella, una llanda, el macarró, una vàlvula i el tap d'un pneumàtic. Ens va dir que per saber si un pneumàtic està gastat hem de mirar la roda i comprovar si es veu bé el dibuix. Si no es veu bé és que s'ha de canviar. Ens va explicar que si una roda no té dibuix quan plou pot lliscar i provocar un accident.


26

L' ÀNGEL, EL MECÀNIC DE COTXES, ENS VISITA

Els cotxes d'Alemanya,...no tenen el dibuix com nosaltres, el tenen quadriculat perquè s'aguanti a la neu i nosaltres, els catalans, necessitem cadenes. Ens va dir que quan anéssim al seu taller que es diu “Driver Roses” ens regalaria una gorra de fòrmula 1 i ens explicaria més coses. M'ho he passat molt bé perquè he après moltes coses que no sabia i ens ho ha explicat de manera divertida. Que guai! Daniel Caro 3r.


ESTRIS I MATERIALS QUE ENS HA DUT L’ÀNGEL , EL MECÀNIC .

GAT HIDRÀULIC. Màquina per aixecar el cotxe i canviar el pneumàtic.

CLAUS DE GOT. Eina per a collar i descollar cargols mascles i femelles.

CLAU DINAMOMÈTRICA:. Eina manualk que s'utilitza per estrènyer els cargols del pneumàtic.

FAMELLA

CLAUS MASCLES

27


28

ESTRIS I MATERIALS QUE ENS HA DUT L’ÀNGEL , EL MECÀNIC .

TORNAVÍS DE PUNXA TORNAVÍS PLA

PNEUMÀTIC CLAU DE CREU

CAIXA D'EINES


29 Tot el que passarà a continuació pot fer riure. Advertència de l´escriptor: Aquests fets no són reals. Hi havia una vegada,el 13 de setembre del 2011, a principi de curs, a les 6:00h l´escola va ser invadida per uns monstres fets de cera d'orelles. Van arribar molts exèrcits de monstres,i dos grups es van barallar per quedar- s´hi a viure a l´aula d'idiomes i, així fent amb totes les aules de l´escola, inclòs el gimnàs. Em vaig llevar a les 8:30 perquè necessitava 20 minuts per esmorzar. Tot seguit em vaig vestir, em vaig rentar les dents i la cara. Després d'esmorzar , em vaig preparar i vaig anar a l'escola caminant. Hi visc al davant! Jo i els meus amics vam pujar i vam veure que tot era fet amb cera d'orelles! Ens vam assentar i totes les taules i cadires es van destrossar. Van arribar uns monstres fets amb mocs que van reconstruir-ho tot i ens van enganxar a la paret. Vaig veure un botó que hi havia sota meu amb un cartell que deia: no pitjar. El vaig pitjar i l'Abdel va intentar matar-nos, quan en David va pitjar el botó que tenia ell i l'Abdel va poder controlar-se. Llavors, en Tarik va treure un xerrac. No sé d'on el va treure és un misteri! I ens va alliberar. De sobte, va començar a transformar-se en un monstre fet de fang i va tocar a la majoria de la nostra classe i entre nosaltres ens vam anar transformant en monstres. Quan ja tenien a quasi tota l'escola, em vaig tirar un pet i tots van tornar a ser humans, però una tortuga gegant amb punxes a la closca va segrestar a la directora. En David es va posar una boina vermella, jo una verda i dos bolets van cobrar vida i ens van demanar que la rescatéssim ( cosa que ens recorda a un joc clàssic, Mario Bros, i si no em creus, pregunta-ho a un bolet blanc amb taques vermelles i una jaqueta del mateix color). I tot això va passar... en un vídeo joc! Els jugadors érem en David, en Xin, l'Haoye i jo. Historieta explicada, ja s'ha finita. P.D: No vam poder passar l'últim nivell del món 8. Autor: Sheng Ye Arranjaments: la classe de 4t A


30


31

Un dia, en Carles i en Joan estaven fent classe de mates. A meitat de la classe van sentir un soroll molt fort, i tota la classe es va espantar i van començar a cridar. En Joan i en Carles van mirar per la finestra però no van veure res, i es van quedar amb l'intriga de què era el què havia provocat aquell soroll. En Carles i en Joan van estar esperant a que el professor digués què és el que havia fet aquell terrabastall, però no va dir res i va marxar de la classe. Ells van aprofitar aquell moment per anar al pati corrents i van veure darrera d'un arbre una espècie de forma de bola grisa com el ferro. És una nau!. Va exclamar en Joan. Van anar intrigats per saber què podria haver-hi dins. Van picar a la porta i van sentir unes passes molt fortes. Però no van obrir la porta. Van insistir i la van obrir. Van veure un ésser molt estrany. No sabien si era un animal o un alien. En Carles va exclamar: - És un dinosaure! Què dius ara!, no veus que és un alien? Ah! perdó, m'he confós. Van decidir tocar-lo, i l'alien els hi va tirar una boleta de colors que explotava i no va parar de tirar-ne. En Carles i en Joan van fugir corrents cap al porxo, però l'alien va anar darrere d'ells. Primer van anar al menjador i es van amagar darrere les cadires i no els va veure però van tenir la mala sort de que en Joan va caure i va fer molt de soroll i l'alien els va poder trobar. Van anar corrents a l'aula de francès i es van posar darrere d'un mapa i l'alien va tirar una altra espècie de bola i ràpidament va tancar la porta. Els protagonistes van exclamar. Uf! quina pudor! Van sortir corrents de la classe de francès i quan estaven fora van veure que l'alien era un dels professors d'anglès que anava disfressat. Les boletes que explotaven tenien dins un petard i la que feia mala olor tenia un gas fètid. La nau l'havien fet a plàstica. Molts mestres que esperaven fora els hi van cridar: Innocents!


En Joan i en Carles, tot enfadats per la broma, es van mirar i van dir:

32

Com no, avui es el 28 de desembre!. (Cal informar que en el país on passa la història el Nadal es celebra al febrer i per tant al desembre no hi ha vacances). Tots, rient com bojos, van celebrar aquell dia. Però en Carles i en Joan mai més van oblidar aquell dia. I conte contat, conte acabat! Autora: Victòria Ereñú Arranjaments: Alumnes de 4t B

KEVIN P.


Taller d'energies alternatives

33

El 17 de novembre al matí els alumnes de 5è vam realitzar un taller d'energies alternatives. Consistia en fabricar un forn que funcionés amb l'escalfor del sol.

Primer, a l'aula, vam preparar el material: caixes de cartró, paper d'alumini i pots de vidre.

Un cop construït el forn casolà vam sortir al pati a provar-lo. Vam omplir els pots de vidre amb una mica d'aigua i hi vam posar aliments per coure. Vam experimentar amb llenties, mongetes, arròs, pomes, patates, etc.

La veritat és que ens va sorprendre molt com es pot aprofitar la llum del sol!!!


Arquitectura tradicional en pedra seca 34 Els dies 12 i 13 de març de 2012 els alumnes de 5è vam realitzar un taller sobre l'arquitectura tradicional en pedra seca. Vam sortir de l'escola i, tot xino xano, vam anar caminant fins al dolmen del Cap de l'Home. Pel camí vam poder contemplar el bonic paisatge de la Badia de Roses. Un cop allà, els monitors ens van fer una explicació sobre aquest tipus d'arquitectura i, tot seguit, ens vam posar a treballar. Al principi ens va costar una mica, però després va ser bufar i fer ampolles! En un tres i no res teníem davant nostre un trosset de paret que esperem que perduri durant molts i molts anys.


35

Aquest Nadal passat els dos grups de sisè vam representar els Pastorets, una tradició arrelada al país des de fa cent anys que representa la lluita entre el bé i el mal. L’obra que vam representar era la de Josep M. Folch i Torres, escurçada i adaptada, ja que l’original dura més de tres hores. El teatre és una activitat molt completa i interdisciplinar: cal aprendre’s un paper (llegir), cal cantar i tocar (música), cal aprendre a recitar bé (expressió oral), cal fer decorats (expressió plàstica), cal tenir una sala a punt, ben acondicionada, amb cada cosa al seu lloc (educació estètica), etc. De l’obra en vam fer diverses representacions, per tal que tota l’escola pogués viure l’espectacle. Pels pares en vam fer dues, fora de l’horari escolar. Us oferim un tast del reportatge fotogràfic que vam fer.


36


37

Els alumnes de cicle inicial, han realitzat nombroses activitats d'expressió corporal. Amb aquests jocs els infants descobreixen el seu cos i les possibilitats de moviment del mateix. També és important el desenvolupament de la creativitat i la espontaneïtat que s'aconsegueix a través d'aquesta tipologia de sessions. L'expressió corporal forma part del currículum de primària i és un dels apartats d'educació física més motivant pels alumnes de cicle inicial.


38


Els alumnes de cicle mitjà han participat a la setena edició del Rodajoc, que es va celebrar el dia 20 de març a la Ciutadella de Roses.

39

Aquesta activitat és organitzada pels mestres d'educació física de Roses, Palau Saverdera, Pau, Vilajuïga i Garriguella amb el suport dels alumnes del cicle formatiu d'activitats fisico-esportives en el medi natural, de l'institut Illa de Rhodes, que ens van ajudar a dinamitzar les activitats. El Rodajoc és una activitat que pretén tornar l'esperit del joc al carrer dins l'àmbit de la diversitat cultural, on es mostren jocs de diferents països. Els infants interaccionen amb els alumnes de les altres escoles fet que els comporta noves amistats i una experiència de convivència molt positiva.


Els alumnes de cicle superior van participar a la primera “CIRCAVILA” organitzada a Figueres en motiu del

40

primer festival internacional de circ que es realitzava a la capital de la comarca. Els nens i nenes participants van desfilar pels carrers de la ciutat disfressats per l'ocasió i realitzant diferents números de malabars que havien treballat a les sessions d'Educació Física: monocicle, plats xinesos, diàbolo, carioques, xanques...


Excursió a Tautavel (França)41 Els alumnes de sisè de l'escola, a través de la dotació econòmica atorgada per al Pla Experimental de Llengües Estrangeres, han realitzat una excursió a la població francesa de Tautavel per visitar el seu Museu de la Prehistòria. Aquest museu és un dels més importants de França dedicat al tema de la Prehistòria ja que conté el crani humà més antic de França (trobat en una cova situada al costat de la població) i un dels més antics trobats a Europa.

L'objectiu d'aquesta sortida ha estat facilitar el contacte directe dels alumnes amb la llengua i la cultura franceses.

Vàrem realitzar una visita guiada al museu i, posteriorment, vàrem participar en diversos tallers.


42


43

START

Go back two houses!

On Monday, the caterpillar ate…

Count!

+

=

________

Two weeks later, the caterpillar was a beautiful…

How many legs?

What’s this? It’s a…

Jump two houses!

On Sunday, the caterpillar ate a …

On Tuesday?

On Wednesday, the caterpillar ate…

Then the caterpillar made a house, called…

Count!

On Saturday, the caterpillar ate…

On Thursday, the caterpillar ate…

=

+

_________ .

Miss your next turn!

On Friday, the caterpillar ate…

Say the colours! The watermelon is r… and…


44


45

DIJOUS 22 DE DESEMBRE DE 2011 Caga Ti贸 a Cicle Inicial Aquesta tarda els nens i nenes de cicle inicial han fet cagar el Ti贸. Han picat suaument i han cantat amb molta energia. Aix貌 i tot el menjar que li han ant donant els darrers dies ha fet que cagu茅s regals per a les classes i una llaminadura per a cada nen/a.


46


DIVENDRES 28 D’OCTUBRE DE 2011

47

La castanyada 2011 Tot i la pluja constant, hem pogut celebrar la festa tradicional de tardor "LA CASTANYADA". Ens hem organitzat i trobat una alternativa per a poder gaudir de la festa. Al llarg del matí, en Raül, en Jose Antonio, la Lluïsa i la Meritxell s'han dedicat a coure les castanyes al porxo gran. Les classes han anat passant a veure com es couen les castanyes.


48

Un cop cuites, els i les alumnes de sisè han ajudat a posar una dotzena de castanyes a cada paperina, per a poder-les repartir. A la tarda, cada classe ha cantat, dansat, pintat, jugat... i ha menjat les castanyes acompanyades de sucs. Els i les alumnes de sisè s'han repartit, dos o tres per classe; i han ajudat als seus companys. Han servit les castanyes i els sucs. Han ajudat als mÊs petits a pelar les castanyes. La veritat Ês que tot i la pluja hem gaudit d'una bona castanyada.


49

Les consignes del rei Titus El divendres 10 de febrer, sa majestat el rei Titus, amb l'ajuda dels/de les alumnes de l'aula d'acollida, va transmetre les consignes de la setmana de carnaval.

DILLUNS 13 Si vols destacar, les galtes vermelles i el cap decorat has de portar.


DIMARTS 14

50

Si durant el dia descansat vols estar, una peรงa de dormir t'has de posar.


DIMECRES 15 DE FEBRER DE 2012 La desfilada de carnaval! Avui a la tarda hem celebrat la desfilada de disfresses de la gran festa rosinca.

51

Aquest matĂ­ hem acabat els detalls dels vestits i hem deixat tot preparat a les taules. A la tarda ens hem vestit i hem anat a la pista del pati gran. Tots junts hem gaudit de la desfilada amb la companyia d'un bon sol i una mica de tramuntana. VISCA LA GRESCA I BON CARNAVAL!!!


52

Revista Companys curs 2011/12  

La revista escolar de l'escola Jaume Vicens Vives de Roses.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you