Page 1

GUIA per a la MILITÀNCIA 2.0


Si volem aconseguir grans coses, hem de començar a inventar la militància 2.0. Els mitjans tradicionals, com la TV o els periòdics, són espais on sempre hem estat perduts. Estan al servei de grans empreses i els grans partits PP-PSOE i sempre han estat en contra nostra. Els partits menuts no poden permetre’s tenir un gran canal de TV o un gran periòdic perquè no tenim recursos econòmics suficients. I així, la burgesia, els adinerats, són els propietaris dels mitjans de comunicació, que utilitzen com a eina política i ideològica on, per tant, sempre perjudicaran els partits d’esquerres que volem canviar la realitat. Però amb les xarxes socials tot canvia. Tenim l’oportunitat d’estar a la mateixa altura que altres partits i per tant hem de conquerir aquest espai perquè és l’única eixida que tenim. Però no és una resignació, perquè les xarxes socials ens ofereixen moltes altres coses, com la possibilitat de generar debats, d’estar en contacte directe amb la gent, de trobar-nos amb la gent sense fer-los eixir de casa, de publicitar tot allò que fem a un cost zero, etc. Però l’activitat en les xarxes socials ha de ser una activitat permanent i prou àmplia i per tant no pot portar-ho a terme una única persona. Amb aquesta guia podrem estar coordinats per poder gestionar el treball a les xarxes socials entre varies persones de la forma més òptima possible.

Facebook: https://www.facebook.com/EUAlcora Twitter: @eualcora Tuenti: Esquerra Unida de l’Alcora Pàgina web: eualcora.blogspot.com Correu electrònic: eualcora@gmail.com

A tots els comptes s’accedeix mitjançant el correu electrònic i la contrasenya: 123456789456123 (és fàcil de memoritzar: 123 456 789 i després el mateix al revés 789 456 123). És també la contrasenya del correu electrònic. A la pàgina de facebook no fa falta contrasenya, sou tots administradors.


PÀGINA WEB La pàgina web ha de ser el nostre lloc principal en la web. Per tant, ha d’aglutinar d’alguna manera TOT sobre nosaltres: la nostra activitat, les nostres propostes, la nostra gent, etc. I també un enllaç cap a la resta de llocs de treball en xarxa com les xarxes socials. Ha de ser el que trobe la gent quan ens busque als buscadors. Una volta accedint a la web, podrà accedir a qualsevol cosa sobre nosaltres. Aleshores, en la web hem de tractar de posar TOT allò que fem: -

Notes de premsa. Fotos d’actes. Videos exclusius d’EU de l’Alcora Propostes. Articles d’opinió. Campanyes.

I a més, servir de vincle a tot el nostre treball en xarxa: -

Web de la Convocatòria Social. Blogs de membres (com el blog “J.Escrig”) Tuenti Twitter Facebook

Així, hem de tractar de tenir-la sempre actualitzada i crear enllaços sempre que obrim un nou espai en xarxa com es va fer per exemple en obrir la web de la Convocatòria Social.

QUÈ NO ÉS LA PÀGINA WEB? El que hem d’evitar és que la pàgina web es convertisca en un lloc on posem qualsevol cosa que ens parega interessant. Per exemple, si trobem una notícia de “Empieza el juicio a 5 imputados del gobierno andaluz”, això és molt interessant, però per exemple per compartir-ho a les xarxes socials, però no per posar-ho a la web. O per exemple un video molt xulo a d’Esquerra Unida... si no ens toca a l’Alcora, és millor compartir-lo a les xarxes socials. De la mateixa manera hem d’intentar que siga exclusivament de Esquerra Unida de l’Alcora i no d’Esquerra Unida en general. Si Marga Sanz fa una proposta molt interessant per a València, això ho podem compartir a les xarxes socials, però no en la web, perquè no és sobre l’Alcora. No obstant, si hi ha coses molt relacionades amb l’Alcora com “Marina Albiol reclama les indemnitzacions per l’incendi de l’Alcalatén de 2007” això sí, perquè és algo directament relacionat amb l’Alcora (però ja seria l’extrem).


FOTOS, QUINES FOTOS? Básicament les fotos que ens interessen són les fotos d’actes, xarrades, activitats que hagem fet des d’Esquerra Unida de l’Alcora. Per molt xula que estiga una foto d’una manifestació multitudinària que ha hagut en València, no és interessant posar-la a la web (a no ser que EU de l’Alcora hagem anat com a tal a eixa manifestació i ens hagem fet eixa foto per demostar que EU de l’Alcora ha estat ahí).


TWITTER El twitter és una eina molt important, sempre que es gestione correctament. La resta de partits de l’Alcora no disposen de compte a twitter i seria molt interessant conquerir este espai.

A QUINA GENT ENS DIRIGIM? Amb el twitter ens estarem dirigint especialment a gent jove i per tant ho hem de tenir en compte. -

En la gent jove tenim la major part de la intenció de vot (entre un 10% i un 20% d’intenció de vot entre els joves). El primer vot d’una persona és molt important per a el camí ideològic i els futurs vots d’eixa persona en la seua vida. Els joves no soles ser gent fanàtica, ni gent tancada. Són gent pou oberta a qui podem fer arribar de forma més fàcil les nostres propostes.

Hem de pensar que hi ha gent que és molt jove avui, però que és interessant crear vincles amb eixa gent des de ja perquè algun dia seran majors. Per exemple, una persona que ara tinga 14 – 15 anys, en les eleccions de 2015 tindran 18 i seran votants. I puguen o no votar, també són alcorins i per tant la seua opinió també és important.

COM FUNCIONA TWITTER? Twitter es basa en escriure missatges curts (140 caràcters) que arriben a tota la gent que t’està seguint. A tu t’arriben els missatges de tota la gent a la qual segueixes. Twitter és especialment important a l’hora d’enllaçar. Per exemple, un twitter com aquest: “Esquerra Unida emprén la Convocatòria Social! Participa!”, podem dir que no serveix pràcticament per a res. En canvi un com aquest “Esquerra Unida emprén la Convocatòria Social! Participa! http://eualcora.blogspot.com/2012/03/esquerra-unidaempren-la-convocatoria.html”, sí. La gent en twitter, està predisposada a obrir enllaços, i és el que més ens interessa.

QUINES COSES COMPARTIR? Ací sí que puc dir que hem de compartir TOT el que puguem. Però tampoc espamejar. Jo recomane: -

-

Coses de l’Alcora (siguen o no d’EU), molt importants. Coses d’EU de l’Alcora, també molt importants: Totes les nostres propostes Tot el que fem Coses d’IU en general, no abusar. Coses interessants, intentar que siga sempre per la via de retwitejar.


Cada volta que es publique alguna cosa a un blog relacionat amb nosaltres (J.Escrig), a la nostra pàgina web, a la web de la Convocatòria Social, etc. cada volta que s’acabe de penjar un video, etc. hi ha que twittejar. Hi ha que twittejar-ho pràcticament tot.

COM RELACIONAR-NOS AMB LA GENT? És molt important seguir a TOTA la gent de l’Alcora que puguem. I també és molt important retwitejar molt a la gent de l’Alcora, ja que amb això: -

Gent que no ens segueix ens acabarà seguint. Fem que la gent se senta identificada amb EU o senta interés per EU.

Però quines coses retwittejar de la gent? Obviament, aquelles coses coherents amb els nostres ideals (que no sigue “viva españa taurina!”) relacionades amb el poble, com per exemple: “Pff que aburrimiento de pueblo, no hay a donde ir #putamierda”. Coses així, que nosaltres potser no twitejariem directament. És interessant també retwitejar a gent de l’alcora altres coses encara que no siguen de l’Alcora si són polítiques.

ACTUALITZACIÓ CONSTANT El twitter ha d’estar actualitzat constantment. Si no, en campanya electoral esdevé una ferramenta inútil, ja que fa falta crear grans vincles amb la gent per a que, així, quan digues alguna cosa, tinga un mínim de repercusió. Però insistisc en la necessitat de no espamejar: -

Intentar no posar moltes coses un dia i a l’altre ninguna. Si anem a posar moltes coses, és millor distribuir-les en el temps i no posar-les totes de colp.


FACEBOOK El nostre lloc a facebook és la nostra pàgina de facebook. Ahí podem compartir de TOT. Però, tot i això, hem d’evitar que la nostra activitat de facebook es reduisca a tenir actualitzada la pàgina de facebook, ja que això voldria dir que ens estem perdent els principals avantatges de facebook i que estem reduint-lo a una pàgina com podria ser una pàgina web i no és el que més ens interessa de facebook.

PÀGINA DE FACEBOOK -

Actualitzada constantment. Posar coses d’EU a tots els nivells com a “Esquerra Unida de l’Alcora”. Posar tot tipus d’altres coses interessants no tan vinculades a EU com a nosaltres mateixos, és a dir com a “Pepe Díaz Escrig” o com a “Giorgia Pia”, per exemple. Açò és també molt important ja que dona imatge de pluralitat.

COM AMPLIAR ELS VINCLES AMB LA GENT? Una forma és aconseguir que quanta més gent millor li done a “M’agrada” a la pàgina, amb la qual cosa aconseguirem que després totes les novetats de la pàgina li apareguen en el facebook a eixa persona. Per a això: -

-

Compartir la pàgina com a nosaltres mateixos a les nostres amistats de l’Alcora. Ens interessa sobretot la gent de l’Alcora. Compartir al nostre propi mur les coses que se posen en la pàgina de EU de l’Alcora, ja que això farà que quan ho compartim aparega l’enllaç a la pàgina i que per tant se visualitze. Fent que la pàgina no se dedique simplement a posar novetats, sino que acudisca directament a la gent (a continuació ho ampliem).

PÀGINA DE FACEBOOK ACTIVA I NO PASSIVA La pàgina de facebook no pot reduir-se a simplement posar novetats i esperar que la gent acudisca a veure-les. Hem de conecar-nos a facebook com a “Esquerra Unida de l’Alcora” i parlar amb la gent. Per a això podem acudir als espais de gent que ja li ha donat a “m’agrada” o a altra gent de l’alcora a fer-los alguns comentaris com “De quina manera podem millorar els serveis públics a l’Alcora?” i coses així. Això fa que la pàgina se visualitze (no sols al mur d’eixes persones, sino que ho veuen també les amistats d’eixes persones). Però MAI hem de fer spam i sobretot MAI fer propaganda en els perfils de la gent. Mai posar en el perfil d’algú coses d’Esquerra Unida. Això és inclús perjudicial. Les coses que posem en els murs de la gent han de ser cosetes molt simples, com preguntes o comentaris com “gràcies per acudir a l’acte de la convocatòria social! El proper serà tal dia...” per exemple, i intentar no abusar d’això. És a dir, és molt important i és el més efectiu de tot, però hi ha que anar amb cautela perquè sinó pot ser també molt perjudicial per a nosaltres.


TUENTI Per a gent MOLT jove. Avantatge: pràcticament TOTS els joves tenen tuenti. Veure part explicativa de Twitter on es parla sobre la gent jove.

No és una xarxa social per a compartir coses, a diferència de les altres. És més interessant el tema del contacte directe amb la gent. Veure la última part de la part explicativa de Facebook, també hi ha que anar amb cautela per no ser uns pessats. Un bon avantatge és la possibilitat de xatejar directament amb la gent, amb la qual cosa sols obtenir propostes immediates i pots xarrar directament amb la gent d’una forma fluida, ràpida i prou eficaç. Utilitzar els ESTATS per a coses prou generals i per a anuncis (com: X dia, acte de X cosa). I les entrades a l’ESPAI PERSONAL per a aquelles coses que necessiten més extensió. Una cosa efectiva és etiquetar a la gent en imatges, de manera que si es fa un acte, etiquetar a la gent en el cartell és la millor forma de difindre’l, però amb açò també hi ha que anar amb cautel·la, perquè sols pots etiquetar a gent que sàpigues que és prou afí i que no li sentarà malament.

CORREU ELECTRÒNIC Exclussiu per a coses series, convocatòries de reunions i convidar a actes.


EN TOTES EN GENERAL És interessant que tots el comptes estiguen connectats. El twitter està vinculat de forma automàtica amb altres comptes d’altres xarxes. Però convindria que quan posem alguna cosa en alguna xarxa social ho posarem també en les altres, que en cada xarxa social estiga el que volem transmetre i que no siga necessari canviar de xarxes socials per coneixer tot el que fem, proposem, etc. És molt important en les xarxes socials ja no sols l’activitat com a “Esquerra Unida de l’Alcora”, sinó l’activitat com a nosaltres mateixos. Parlar com a nosaltres mateixos amb algú atorga moltíssima mes confiança, molta més credibilitat, ens fan més cas, etc. aleshores, també és molt important tractar de ser actius en coses d’esquerra unida com a nosaltres mateixos, compartir coses en els nostres comptes, parlar amb la gent directament (“escolta, tu com creus que haurien de ser els serveis públics a l’Alcora?” o “pff no hi ha res per a fer en este poble, que farie falta?” o “t’has enterat de que el PP ara ha aprovat nose qué?”) o directament iniciar debats, o per exemple convidar a actes, és molt més efectiu parlar amb algú i dir-li “ei, tal dia fem tal acte, vindràs?” que si eixa mateixa persona veu mil cartells sobre el acte. A més, la millor manera per a aconseguir que la gent vulga formar part d’EU de l’Alcora és que tinga bon rollo amb la gent que ja hi formem part. A més l’activitat com a nosaltres mateixos ens permet arribar a gent que no està directament vinculada amb EU (que no la te com a amiga al tuenti, que no la segueix al twitter o que no li ha donat a “m’agrada” al FB i és una forma d’arribar encara més lluny). Actitud d’Esquerra Unida en les xarxes: -

-

Bon rollo, SEMPRE. Sempre transmetre la idea de que som un projecte obert. Per exemple si algo del que proposem no li pareix bé a algú, mostrar-nos oberts al debat i insistir en que si pensem això és per X raons, però que si ell pensa una altra cosa estem disposats a escoltar-la i a lo millor canviem d’opinió, etc. que res és dogmatic ni som tancats al que diem, sino que estem oberts a anar millorant les nostres propostes amb la opinió de la gent. Amb la gent que no pensa com nosaltres: bon rollo, sempre. Debats argumentats i constructius (mai destructius).

I això és aplicable també per a aquest document. Qualsevol cosa que penseu que hauria de ser d’alguna altra manera, o qualsevol idea que tingueu per a millorar-lo, digueu-ho.

Guia per a la militància 2.0  

Xicoteta i breu guia per a la militància 2.0 d'Esquerra Unida de l'Alcora