__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

JUNY 2012

N煤m 36

LA PISSARRA Escola Vista Alegre Matar贸


ÍNDEX Pàgina Notícies de l’escola…………………………………………………………………...... 1 Presentació dels nens de P-3……………………………………………………. 3 Presentació dels nens de P-4…………………………………………………… 7 Projecte de la classe de P-5……………………………………………………… 14 Projecte de la classe de 1r…………………………………………………………. 21 Projecte de la classe de 2n………………………………………………………… 24 Monogràfic de la classe de 2n…………………………………………………… 26 Poemes de 2n…………………………………………………………………………………. 27 Inventem endevinalles 3r…………………………………………………………… 30 Històries terrorífiques de 4rt………………………………………………….. 33 Tira còmica de 5è…………………………………………………………………………. 37 Lunch poems 5è …………………………………………………………………………… 39 Entrevista a John Lennon………………………………………………………….. 42 Recomanacions…………………………………………………………………………….. 44 Gastronomia…………………………………………………………………………………

50

Esport a l’escola …………………………………………………………………………

51

Guanyadors del VII concurs literari………………………………………

53

Cantània 2012……………………………………………………………………………..

62

A.M.P.A……………………………………………………………………………………….

64


Aquest és el tercer curs que oferim als/les lectors/es la nostra revista en format digital i com sempre us oferim un recull de les novetats que s’han produït al nostre centre. • En primer lloc, donem la benvinguda als nous mestres i vetlladores que al llarg del curs s’han incorporat a la nostra escola. • Els dies 31, 1 i 2 de febrer ens va visitar la Laura Parkes, alumna procedent d’un institut de secundària de Chesterfield, Gran Bretaña, que ens va explicar coses del seu país i va participar en algunes de les classes d’anglès. • Aquest curs hem continuat participant en el Projecte Singular del IES Satorres. Hem gaudit de la col·laboració de la Yankey Sowe i la Laura Mesones, antigues alumnes d’aquesta escola, en diferents tasques de l’escola. Així mateix, també ha col·laborat amb nosaltres una altra exalumna, la Clara Carretero, que ha vingut a cursar una assignatura anomenada ”Atenció a l’empresa” . • Hem continuat participant al Pla Català de l’esport i la nostra escola ha guanyat el premi de l’ Institut d’Esports, a l’escola amb la millor promoció dels esports individuals al curs 2011/12. •

Seguim treballant el tema de la salut amb el projecte “Posa’t en forma” portant a terme diverses activitats: tast de fruites, elaboració de batuts, jornada esportiva a les pistes d’atletisme de Mataró, activitats de classe... A més des del mes de gener hem participat en un pla de consum


de fruites i verdures a l’escola destinat als nens de 1r fins a 6è. • Finalment, hem posat en marxa el nostre hort escolar, amb la col·laboració dels pares i mares de l’escola, als quals agraïm sincerament la seva implicació en aquest projecte. • Una altra novetat d’aquest curs és la renovació de tots els ordinadors de l’aula d’informàtica, fet que ens ha facilitat molt la nostra feina. • Els alumnes de 5è seguint la tradició de cada any han participat a la Cantània el passat 20 de maig al teatre Monumental de Mataró amb l’obra “50 milions de segons” i els felicitem pel seu esforç. • Els alumnes de 5è durant aquest curs també han realitzat un taller d’educació emocional en col·laboració amb el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró. • Els nois i noies de 6è van quedar en tercer lloc en el campionat entre escoles en l’onzena Trobada del Joc de l’Aualé a la nostra ciutat.


LA CLASSE DELS GATS ELS NENS DE LA CLASSE DE P5 ESTEM ESTUDIANT L’HORT. HEM APRÈS ELS NOMS DE LES EINES:


HEM PLANTAT TOMAQUERES, PASTANAGUES, CEBES, RAVES I PLANTES AROMÀTIQUES AMB L’AJUT DELS NOSTRES COMPANYS PIRATES.


FINALMENT... MIREU COM HA QUEDAT EL NOSTRE HORT !


QUINA COLLITA MÉS BONA TINDREM !


Els alumnes de primer hem fet el projecte de les foques i hem après molt.

Les foques s’alimenten de crancs, pops, peixos i crustacis.

Lin, Mariem, Nerea

Les foques estan en perill d’extinció per la contaminació.

Adam

Les foques estan en perill d’extinció per la contaminació i per la caça per la indústria.

Roger

Les foques viuen en els oceans més freds del Planeta. N’hi ha per tots els oceans del món. La gran majoria de les foques viuen en el Pol Nord i al Pol Sud.

Pau


Les foques són mamífers i respiren pels pulmons.

Eduard, Mohamed

Les foques tenen esquelet, columna vertebral, crani i mandíbules. Les potes les tenen en forma d’aletes.

Albert

Les foques són mamífers i passen estones en terra i en el mar.

Andrew

Les foques tenen un cicle vital de 30 a 35 anys. La foca de weder pot submergir-se 30 m de profunditat.

Hugo

Jo he explicat que les dents de les foques són afilades i punxegudes. Les foques que estan a dins de la panxa de la mare ja tenen dents.

Laura

Les foques són mamífers, no poden respirar dins de l’aigua. Fan un forat al gel per poder respirar. Sota l’aigua aguanten la respiració fins a 25 minuts. Poden enfonsar-se uns 200 m.

Xavier


Les foques només tenen una cria que neix als onze mesos de la panxa de la mare.

Lola, Kadiyatu

Les foques salten posant les potes de davant cap enrere i les potes del darrera cap endavant i es donen impuls per saltar.

Dúnia

Les foques detecten on són les seves cries amb els bigotis que són com uns sensors.

Uxio

Les foques salten agafant impuls amb les potes del darrera.

Omar

Les foques es barallen per protegir les cries petites.

Kevin

Les foques viuen en família i els seus depredadors són els taurons i la balena assassina.

Héctor

Les foques neden amb les potes i canvien de direcció amb les aletes.

Elsa

Les foques poden pesar, els mascles fins a 100 kg, les femelles de 45 a 90 kg i mesurar els mascles fins a 1’9 m i les femelles fins 1’7m.

Aina

Les foques mengen pops, crancs, crustacis, peixos i mol·luscs.

Maria, Sabrina

Les foques tenen els ulls negres i marrons.

Chaimae, Seku


ABELLES De les abelles jo he après que les seves punxes estan fetes de cera i de metall , també que si l’abella reina es mort les abelles obreres faran una abella reina nova .Que les parts de les abelles son les ales, el fibló, les antenes els ulls les potes i les bandes. Si les abelles piquen es moren. Anass Driouch

oses.

Les abelles son molt importants per que les abelles son els insectes que fan la mel, si matem a les abelles mai mes tindrem mel .Les abelles obreres son recol·lectores. El rusc te un forat a sota per on es fiquen les abelles. Les Abelles emmagatzemen tot al rusc .Amb la saliva i un enzim que es diu inventerse fan la mel i la guarden a les cel·les. Les abelles tenen un agulló amb el que ens piquen si les molestem i quan ens piquen es que estan nerviAnas

Las abelles agafen pol·len . Tenen el cos de color negre i groc tenen dues, antenes dues, ales i també sis potes.Les abelles agafen pol·len de les flors. Les abelles tenen un agulló si et pica tens dolor pel verí que s’anomena apitoxina. Les abelles no poden picar mes d’una vegada , piquen per protegir el seu niu. Axel Gracia Les abelles sòn de color groc i marro. L’abella reina posa ous l’abella exploradora va a buscar pol·len i quan arriba al rusc li diu el lloc a l’abella obrera amb una dansa . Amb la mel i amb la cera fan el rusc. El menjar de la reina es la jalea reial. Ainhoa. Les abelles viuen en família per protegir a la reina . L’ Abella mes gran del mon es diu Apis Dorsaata viuen a Malasia , Pakistan , Filipines i Indonesia . Fan el rusc les obreres i la reina posa ous tot el dia sense descansar. Les abelles son molt importants per què quan agafen el pol·len els hi cau a les flors o els arbres i neixen les fruites. Sense les abelles ens moriríem perquè els animals no menjarien i nosaltres tampoc . Derek Les abelles no se sap quantes hi ha al mon . Les abelles estan morint i son les que fan que creixin els fruits.


Nil

Les abelles son importants per viure, sense abelles només ens quedarien 4 anys de vida perquè no podrien pol·linitzat les plantes i no donarien fruit. Les abelles saben on és el pol·len perquè una Abella va a mirar les flors i les que veu amb més pol·len va al rusc i avisa a les altres amb un vall. Les ratlles de les abelles es diuen bandes i l’agulla fibló. Les abelles tenen diferents feines: l’obrera fa el niu i agafa el pol·len. L’abellot ajuda a la reina a alimentar els ous i la reina pon ous. Mercè Les abelles obreres són les que agafen pol·len , quan es posen a les flors surten amb les potes brutes de pol·len . Les abelles obreres són les que fan el niu i per fer el niu segreguen cera s’ajunten, masteguen i van fent la forma dels rusc. El color preferit de les abelles és el blau perquè saben que aquella flor d’aquest color té més pol·len. Natalia.

Si les abelles no existissin a la terra només ens quedarien quatre anys de via. Si les abelles piquen se’ls hi trenca la panxa. Les abelles no tenen línies grogues i negres les tenen de color groc i marró. Les abelles a l’estiu treballen molt i a l’hivern no treballen tant i els abellots a l’hivern treballen molt i a l’estiu no tant. Les abelles es comuniquen amb un ball amb les ales. L’abella reina no para de pondre ous. Les abelles protegeixen el seu niu. Raúl.


L’OCELLOT DIVENDRES VAM ANAR A LA PLATJA I VAM VEURE L ‘ESCULTURA DE L’ OLELLOT. VICTOR

El divendres passat vam anar a veure l’Ocellot de Mataró i ens vam posar a diferents llocs i vam copiar-lo quatre vegades perquè l’escola ho va decidir pel monogràfic. L’escultura esta al costat de la platja. Denis La setmana passada divendres dia 11 vam anar a la platja per veure una estàtua que es diu l’ocellot ho vam fer pel monogràfic. Vam dibuixar l’ocellot de diferents llocs. L’ocell tenia una forma interessant i em va agradar moltíssim! Hoda El divendres passat vam anar a dibuixar una escultura l`ocellot, el viatge era molt llarg i molt entretingut i també molt divertit i m`ho vaig passar molt be la millor part ha estat dibuixar l`ocellot. Mauro

DIVENDRES VAM ANAR A LA PLATJA A VEURE L’ESCULTURA DE L’OCELLOT. ABDERRAHMANE


ELS NOSTRES POEMES

Natàlia 2n

Júlia 2n


Denís 2n

Raúl 2n


Marina 2n

Abril 2n

Sara 2n


INVENTEM ENDEVINALLES En una de les sessions en les que la classe es divideix en dos grups, al taller d’escriptura, els nois i noies de tercer han posat a prova la seva imaginació inventant endevinalles. Sou capaços de resoldre-les? Els dibuixos us donaran pistes.

Diego:

Sóc ràpid, sóc fred, i els ulls et taparé. Qui sóc?

Sara N.:

Si vols una fruita dolça a mi em pots agafar. Sóc vermella per dins i verda per fora. Qui em podrà endevinar?


Nyuma

Puc ser petit o gran, però si ben viu vols estar dins teu m’has de portar. Qui sóc?

Roc: Jo dormo a la foscor i ja començo a fer por. Si dieu que no existeixo, un bon ensurt us deixo. Qui sóc?

Denís:

Sóc llefiscosa i transparent. Si em toques mal et faré, estic feta per viure al mar i si em treus fora no em veuràs. Qui em pot endevinar?


Hugo:

Sóc molt suau, i entre les ones del mar m’agrada saltar. Em pots endevinar?

Sara Z.:

Sóc petita i si em plantes creixo. Faig molt bona olor, i les abelles em volen menjar. Qui em pot endevinar?

Carla B.: Quatre potetes ben juntetes, cap negre i vermella armadura, no sóc un insecte pal. Em pots endevinar?

Noa D.: Sóc blanca i negra, poden cavalcar sobre meu. Puc viure a la sabana i el meu rei se’m pot cruspir. Qui sóc?


CONTES TERRORÍFICS DE 4t L’ESQUELET ASSASSÍ Era un noi que va anar a la selva i uns altres nens el van empènyer a un pantà i un cocodril se’l va menjar. Vint anys després… De dins del cocodril sortia cada dia un esquelet assassí que arrencava el cap a les seves víctimes. Cada dia anava a casa d’un dels nens, se l’emportava i el matava arrencant-li el cap per complet. El divendres 13 va anar a casa d’un altre nen, el va matar, el va estripar i li va arrencar el cap.

Manel Gómez García.


ELS NENS DEL VISTA ALEGRE Fa 200 anys, uns extraterrestres van arribar a la Terra i es van apropar a l’Escola Vista Alegre. Van segrestar a tots els nens i se’ls van emportar a Mart. Si els desobeïen, tenien una pistola amb la que els desintegraven. Després van fer el mateix amb els seus pares i amb els seus avis. Al final, quan ja no quedaven nens al Vista Alegre, van destruir l’escola. Quan van passar 152, unes altres persones la van refer i al cap de 5 dies ja no hi quedaven places per a més nens. Marina Jiménez Peinado


LA CASA DEL TERROR Hi havia una vegada un nen que es deia Àlex. No li feia mai por res. Fins i tot, en el poble li deien l’Àlex sense por. Un bon dia va decidir anar a la casa abandonada del poble a veure si era veritat que hi vivia un monstre terrorífic. Quan va arribar a la casa, va entrar mol decidit, com si allà no hi hagués ningú i mig enriolat va començar a cridar al monstre. De sobte, uns estranys sorolls el van fer aturar-se. Els sorolls eren cada vegada més forts. Va veure que apareixia una ombra enorme. Era una criatura molt feroç. L’Àlex va sortir d’allà corrent i no va tornar-hi mai més.

Ainara Vega Serra

Ariadna Torrejón Solà


HISTÒRIA TERRORÍFICA Era una nena que va anar un dia amb el seu pare a comprar una nina que li agradava molt. Quan va arribar a casa seva, la va deixar damunt de la taula del menjador. A la nit, la va anar a buscar i la va deixar al seu escriptori. Al dia següent va anar a l’ habitació del seu germà i se’l va trobar mort. No s’ho podia creure! Com podia haver mort? Anaven passant els dies i cada dia moria algú, fins que un dia va morir ella i només va quedar la nina que era la culpable de tot això. Al final, la nina va quedar-se amb tota la casa. Ignacio Picón Rattel


TIRA CÒMICA per la Paula Pagès 5è


LUNCH POEMS 5TH GRADE CLASS


Una estona amb John Lennon

No tothom entén el significat de paraules com pau o amor. Però hi ha persones en el món que com John Lennon entenen aquest significat, perquè aquestes persones són les que han pogut viure, encara que només hagi estat per un segon, la veritable felicitat o pau. Moltes persones han aconseguit ser veritablement felices gràcies al so de la música de John Lennon. Bon dia, senyor Lennon.

-Bon dia. Comencem l’entrevista. On va néixer?

-Vaig néixer a Liverpool l’any 1940 mentre els avions nazis bombardejaven la ciutat. Com va ser la seva infantesa?

-Va ser molt difícil perquè, tot i que la meva germana Mary i el seu marit m’estimaven molt, mai em vaig oblidar que vaig créixer sense un pare ni una mare. El meu pare era un marí que va desaparèixer quan tenia només 5 anys i la meva mare va deixar la meva educació en mans de la meva germana. Quan tenia 17 anys va morir la meva mare atropellada per un policia que conduïa sota els efectes del alcohol. Què va estudiar?

-Vaig estudiar belles arts. Per què va escollir ser cantant i no pintor?

-És un pregunta que encara jo em faig, crec que és perquè quan tocava o cantava em produïa coses que no aconseguia amb la pintura; cantant, era jo mateix. Quin va ser el primer instrument que va agafar?

-El vell banjo del meu avi. Què va ser el primer que va aprendre de música?

-Un acords que em va ensenyar la meva germana. De tota la seva vida quin va ser el moment més feliç?

-No tinc dubtes, quan van néixer els meus dos fills.


Quin ha estat el seu veritable amor?

-Al principi pensava que el meu amor sempre seria Cynthia Powell, però quan després de separar-nos vaig conèixer a Yoko Ono, tot el que creia que era amor va canviar, i la paraula amor va adquirir un altre significat. Quina és la seva paraula preferida?

-Amor, perquè crec que tothom hauria de sentir com a mínim una vegada això. És el sentiment més profund de l’ésser humà. Ho sentim molt, però el senyor Lennon ha d’anar-se’n a New York. Moltes gràcies per haver vingut i esperem que torni una altra vegada, diguem-li un adéu.

-Jo prefereixo dir, un fins ara.

Mavi Lorca Cava 6è


RECOMANACIONS Els nens i nenes de la classe de cinquè us fem unes quantes recomanacions que esperem us puguin servir per passar una bona estona. Si voleu passar una bona estona divertida us recomano el joc de taula anomenat “Jungle Speed”. És molt divertit i per guanyar has de ser molt ràpid . Hi ha 80 cartes i un tros de fusta petita. Consisteix en que et quedis sense cartes. Per aconseguir-ho has de agafar la fusta (està al mig de la taula) molt ràpid per deixar les cartes que tens sota d’ ella. Si algun jugador s’equivoca i agafa la fusta quan no toca se’n porta totes les cartes de sota la fusta. Us agradarà! Paula Pagès Jo recomano anar al Pla de Mont Pol a Solsona. És un lloc molt bonic on també es poden passar unes bones vacances. Hi ha moltes rutes diferents i va molt bé per descansar de la ciutat. Jo vaig anar l’any passat i m’ho vaig passar pipa . Jo ho recomano perquè per mi va ser el millor lloc de vacances que he anat en la meva vida. Elisabeth Alzueta


Jo recomano que us llegiu el llibre “El niño con el pijama de rayas”. És molt bonic, parla de l’amistat i la lleialtat entre dos nens i la relació d’un d’ ells amb els seus pares. US AGRADARÀ!! Hugo Muñoz

amb amics i amigues.

Pels nens i nenes que encara no s’han decidit per un esport jo us recomano practicar el PATINATGE. Tot i que caiguis a vegades i et facis una mica de mal , és un esport maquíssim . A més a més t’ho passes molt bé

Marina Quintana

Jo recomano a tothom que li agradi la música que s’apunti a l’Escola Municipal de Música de Mataró. És un lloc on s’aprèn molt sobre l’instrument que més t’agrada: guitarra elèctrica, guitarra espanyola, piano, flauta, trompeta, saxo, bateria... o bé pots fer cant, llenguatge musical, orff, cor... Però a part d’aprendre molt és molt i molt divertit. Fem jocs musicals i uns concerts que són súper macos. Jo crec que el que més m’ha agradat de l’experiència a part d’aprendre


tant com sé, ha estat fer uns amics que són molt simpàtics i que sempre recordaré. Clara Gómez Miró

Jo recomano anar d’excursió a Horsavinya , perquè ho passes molt bé hi pots fer moltes activitats. Dana Reigosa

Jo recomano el viatge a Disneyland Paris, val la pena gastar-se tants diners per anar-hi perquè t’ho passes tant bé que fins i tot et vols quedar més i més... María Mármol

Jo recomano un llibre que es diu “El Principito” perquè és un llibre molt interessant i engrescador. Quan el comences a llegir no pots parar. Jo gairebé me’l llegeixo de un sol cop.

Martín Ferraz

Jo recomano fer futbol a l’escola com activitat extraescolar, és molt divertit. Als partits m’ho passo molt bé, clar que m’ho passo millor quan guanyem però s’ha de saber guanyar i perdre. Carlos de la Vega


Jo recomano anar a veure un musical que es diu “ Rock the ballet”. Tracta d’uns nois i una noia que ballen cançons de Queen, Michael Jackson, Black Eyed Peas, U2, Maria Callas, Lenny Kravitz, Dave Mathews Band, Coldplay, Journey, Prince i Clint Mansell. Tots els ballarins ballen genial les coreografies i les seves tècniques eren molt bones. Dafne Galan

Si us agrada l’esport jo us recomano el campus poliesportiu Umbro U.R. Laru perquè és un casal poliesportiu divertit on es fan molts esports i dos cops al dia et banyes a la piscina. José Antonio

M’agradaria recomanar menjar els “pastéis de Belem”. Estan boníssims. Contenen un ingredient secret que no se sap quin és. Aquets pastissets es venen a Lisboa, Portugal, a una tenda fundada al 1837 dita Pasteis de Belem. Aquets patissets estan elaborats al *Taller secret* on els mestres pastissers elaboren els “pastéis de Belem”. La seva web és: www.Pasteisdebelem.pt . Si passeu per Lisboa , recordeu passar per a la tenda dels famosos, “pastéis de Belem”. Alex García


Jo recomano anar al Cosmo Caixa. És molt divertit, jo ja he anat quatre vegades. Allà hi ha moltes coses interessants , una de les coses que m’ha agradat més és una mena de rellotge que va tirant unes peces que s’assemblen a les d’un domino però gegant. Això és el que més m’ha agradat a mi però a vosaltres us poden agradar altres coses perquè hi ha moltes diferents per tots els gustos. Amanda

Jo recomano la pel·lícula Gladiator perquè va sobre l’època Romana, va de gladiadors i de guerra, és molt bonica i entretinguda, l’únic que és també una mica sanguinària. A mi m’ha agrada’t molt aquesta pel·lícula. Mario

Jo recomano un joc de taula que es diu “Conocer a España”. Tens quatre fitxes, tires el dau del 1 al 5 i si et toca l’ avió pots anar on vulguis. I en qualsevol lloc et fan preguntes del lloc on estiguis. Laia


Recomano un llibre molt aventurer i divertit que es titula “La tieta Adela a Nova York”, ja que pot ser molt útil cada nit abans d’anar a dormir, sobretot per agafar el son. Un conte on els personatges viuen moltes aventures estiguin on estiguin, a qualsevol part del món. Lola

Jo recomano per aquest estiu anar a la Illa Fantasia perquè té unes atraccions d’aigua impressionants i quan baixes de les atraccions trobes una piscina molt gran. Us agradarà!!!

Mohamed


GASTRONOMIA GRANISSAT DE ROSES

INGREDIENTS: • • • • •

10 roses vermelles 3 gotes d’essència de roses 2 gotes de colorant vermell 75g de sucre 1 got d’aigua

ELABORACIÓ: 1. Poseu al foc l’aigua i el sucre fins que bulli sense deixar de remenar i deixeu que cogui durant cinc minuts o fins que es faci un xarop. 2. Desfulleu totes les roses menys una i netegeu bé els pètals. 3. Afegiu els pètals al xarop i deixeu reposar uns 20 minuts. 4. Liqüeu els pètals amb el xarop, l’essència de rosa i el colorant. 5. Fiqueu aquesta preparació al congelador fins que qualli. 6. Serviu el granissat amb els pètals restants. Està deliciós!!!

5è Primària


L’ESPORT A L’ESCOLA Hola esportistes!!! Toca fer balanç d’aquest curs 2011-12, i un altre cop podem estar ben orgullosos de formar part de la comunitat del Vista Alegre. Hem guanyat per tercer any consecutiu la distinció de l’Institut d’Esports en la gala de la Nit de l’Esport 2012 “A la millor tasca de promoció dels Jocs Escolars 2011”. Gràcies a tots vosaltres, però sobretot als següents nens i nenes que han participat en alguna prova: Gràcies a l’equip de futbol aleví de 5è i 6è: Pablo, Eduard, Imad, Carlos Aguililla, Eloi, Carlos de la Vega, Dana , Clara , Amanda, Martí, Ivan Corbalan, Oscar, Samir. Gràcies a l’equip de poliesportiu de cicle mitjà i inicial: Ainhoa, Ylenia, Said, Joaquin Cisneros, Ivan Divols, Raul Paqué, Diego, Pere, Quim Ponce, Laura, Natalia Puerta, Hugo de la Rosa, Pol de la Rosa, Pau Ruiz, Albert Viana i Sergio. Gràcies als participants en natació: Roc, Diego, Denís Reigosa, Natalia Tejero, Elisabet, Amanda, Dana i Hugo de la Rosa. Gràcies als participants en orientació que aquest any han sigut molts i s’ho han passat molt bé: Nerea Aguilera, Maria Arias, Nerea Galan, Claudia


Puerta, Denís Reigosa, Pol de la Rosa i Noa. Gràcies a l’equip de patinatge que aquest any ha participat en moltes competicions, s’ha emportat medalles i s’ho ha passat d’allò més bé: Laia, Cèlia, Maria Mármol, Sara Puigdeval, Marina Romero, Nerea Aguilera, Maria Arias, Noa Dost, Sara Navarro i Marina Ribas. A més a més… Hem participat també a la Marató Escolar amb 30 corredors i l’equip de futbol aleví participarà en la Marató de tv3… En el capítol de trofeus han guanyat medalles: Claudia Puerta (medalla d’or) i Denís Reigosa (medalla de bronze) en orientació, Hugo de la Rosa (dues medalles d’or) i Elisabet Alzueta en natació (medalla finalista). També han guanyat medalles els participants en patinatge. Enhorabona a tots, campions! Només ens queda animar-vos per al curs vinent que l’escola Vista Alegre se senti arreu (només ens falta participar en escacs i tennis taula). Que el curs vinent sigui tan profitós o més com aquest. RECORDEU TOTS JUNTS FEM ESCOLA,SALUT I ENS DIVERTIM.


VII CERTAMEN DE POESIA Com cada any l’AMPA de l’Escola Vista Alegre organitza el certamen de poesia per tal de fomentar la creació literària i la imaginació del nostre alumnat. Enguany i ha hagut força participació i esperem que en els propers certàmens encara hi hagi més alumnat que s’animi a participar. Com cada any el jurat del certamen ha concedit 3 premis per cadascuna de les 3 categories del certamen.

CATEGORIA A (6 i 7 anys) PRIMER PREMI

Pau Ruiz Cañada 1r


segon premi

Lola Vega JimĂŠnez 1r


tercer premi

Mercè Ballesteros García 2n


Categoria B (8 i 9 anys) primer premi

Nerea Aguilera 4rt


segon premi

Sara Navarro Ponce 3r


tercer premi

DenĂ­s Reigosa Rosell 3r


Categoria c (10 i 11 anys) primer premi

Lara Ballesteros García 6è


segon premi

Ana María Cortés Hinojosa 6è


tercer premi

.

Marina Quintana Velasco 5è


50 MILIONS DE SEGONS CANTÀNIA 2012 El passat 20 de maig els alumnes de 5è de l’Escola Vista Alegre vam actuar al Teatre Monumental de Mataró interpretant la cantata “50 milions de segons” (Lletra de Piti Español i música de Joan Vives). Aquest concert va ser la culminación del projecte Cantània d’enguany, sobre el que havíem estat treballant durant tot el curs. Vam ser artistes per un dia, una experiència especial que de ben segur serà difícil d’oblidar. Aquests són alguns dels dibuixos que hem fet per tal de recordar aquest dia:


A.M.P.A Durant aquest curs, l'A.M.P.A ha seguit esforçant-se per portar endavant els objectius proposats amb la il·lusió i l'empenta que mereixen tots els nens i nenes de l'escola Vista Alegre. Vam provar sort amb la loteria i, malgrat no ens va tocar... totes les participacions es van vendre i el projecte de l'hort que tanta il·lusió ens feia s'ha fet realitat. També hem col·laborat en l'adquisició de nous equips informàtics i vam donar als nens de segon els mocadors per l'espectacle de dansa. Davant d'un curs marcat per les retallades i mesures que fan minvar la qualitat de l'ensenyament, l'A.M.P.A ha intentat seguir de prop les propostes que han anat arribant per diferents vies i ha col·laborat, per exemple, en la recollida de signatures a favor de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) que vol aconseguir recuperar la 6a hora. A través del bloc de l'A.M.P.A hem seguit informant-vos de les convocatòries de reunions, xerrades, festes, activitats extraescolars (hem penjat fotos, vídeos, receptes de cuina, etc.). En Dracalegre també va sortir amb tots vosaltres pel barri a la rua de Carnestoltes. Va ser portada al mes de març de la revista Capgròs i s'ho va passar d'allò més bé per la diada de Sant Jordi passejant i ballant amb la resta de gegants. Mireu en aquesta foto com balla davant de l'Ajuntament, abans d'entrar per trobar-se amb la resta de figures que van animar la tarda de Sant Jordi 2012 (foto extreta del bloc d’en Joan Mora). Agraïm a tots els integrants de la colla les ganes de fer sortir al Dracalegre a passejar pels carrers de la ciutat i fer que els nens s'ho passin d'allò més bé. Recordeu que podeu entrar http://dracalegre.wordpress.com

al

bloc

del

Dracalegre

i

seguir

les

seves

notícies

Us agraïm a tots la vostra participació i col·laboració i us animem a seguir avançant i millorant pel bé dels nostres infants i la nostra escola.

Bon estiu a tothom !!!! ampaalegre@gmail.com

http://ampavistaalegre.wordpress.com


Entre tots fem escola

Profile for Escola Vista Alegre

REVISTA Nº 36 curs 2011-12  

Recull d'activitats fetes per l'alumnat de l'escola Vista Alegre de Mataró durant el curs 2011-12.

REVISTA Nº 36 curs 2011-12  

Recull d'activitats fetes per l'alumnat de l'escola Vista Alegre de Mataró durant el curs 2011-12.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded