Page 1

catĂ leg 2013-2014


ÍNDEX: Presentació ........................................................................... 3 Oferta de pel·lícules ....................................................... 4 Oferta de documentals ................................................ 11 Pressupost 2013 .............................................................. 14

Tel. 96 347 27 83 Fax 96 347 26 60 www.escolavalenciana.org cinema@fev.org C. de José Grollo, 91 - baix 46025 Benicalap [València]


Benvolgudes i benvolguts: Enguany encetem la 10a edició del programa “Cinema a l’Escola”, que farem a partir d’octubre fins a desembre, després d’un balanç molt positiu de participació de la convocatòria anterior, a la qual assistiren més de 60.000 alumnes i es projectaren pel·lícules a 29 poblacions valencianes.

Us adjuntem el pressupost detallat, els compromisos i les pel·lícules que oferim. Una vegada us poseu en contacte amb nosaltres, us farem arribar el conveni o n’activarem la prorrogació, depenent del cas. Esperem que aquesta iniciativa siga molt interessant per al vostre municipi i no dubteu a posar-vos en contacte amb els serveis d’audioDes de fa 9 anys aquest compromís amb visuals d’Escola Valenciana al telèfon el cinema en valencià ha anat sumant 96 347 27 83 de 9 a 15h. la col·laboració d’ajuntaments d’arreu de les nostres comarques. A tots els ajuntaments que heu participat en ediciBen cordialment, ons anteriors us agraïm sincerament el vostre interés. Els que heu signat Vicent Moreno President d’Escola Valenciana el conveni de 2012, només caldria prorrogar-lo. A la resta us animem a fer “Cinema a l’Escola 2013-2014”.

3


EPIC Ref. 1301 Recomanada: ED. PRIMÀRIA

Enmig de la lluita contínua entre les forces del bé i les del mal, una jove adolescent s’uneix a un grup de guerrers d’elit i éssers extraordinaris per salvar el món.

Durada: 102min.

ELS BARRUFETS 2 Ref. 1302 Recomanada: ED. PRIMÀRIA

El malvat Gargamel, amb la intenció de controlar la totpoderosa i màgica essència barrufeta, crea els Dolentots, una parella de criatures trapelles totalment inspirades en les Barrufets.

4

Durada: 105min.


ZARAFA Ref. 1303 Recomanada: ED. PRIMÀRIA

La història de la indestructible amistat entre Maki, un nen de 10 anys, i Zarafa, una girafa òrfena que es convertirà en el regal del paixà d’Egipte al rei de França.

Durada: 78min.

els croods Ref. 1304 Recomanada: 1r CICLE DE PRIMÀRIA

Aventura preshistòrica d’una família de cavernícoles que, a causa d’un terratrèmol, ha de deixar la cova on vivia i emprendre un viatge a la recerca d’una nova llar.

Durada: 98min.

5


AMICS PER SEMPRE Ref. 1305 Recomanada: 1r CICLE DE PRIMÀRIA

Basada en els contes de l’escriptor i il·lustrador alemany Helme Heine, un dels autors més llegits a Europa. Els animals de la granja Mullewapp porten una agradable vida de camp, fins que reben la visita inesperada d’un ratolí que es converteix en l’habitant més popular actuant com l’heroi d’increïbles històries.

Durada: 77min.

FRIENDS Ref. 1306 Recomanada: 1r CICLE DE PRIMÀRIA

Un nen es perd i arriba a una illa habitada per monstres terribles. Però, al contrari del que diu la llegenda, resulta que són els monstres que tenen por dels humans.

6

Durada: 87min.


gru 2 Ref. 1307 Recomanada: 1r i 2n CICLE DE PRIMÀRIA

En Gru, que s’estrena com a pare de família, ha de descobrir qui és l’autor d’un crim espectacular.

Durada: 98min.

TINTIN I EL SECRET DE L’UNICORN Ref. 1308 Recomanada: 3r CICLE DE PRIMÀRIA i ESO

Tintin compra la maqueta d’un vaixell, l’Unicorn, per regalar-lo al capità Haddock. Però, ben aviat, uns individus es mostren molt interessats a adquirir-lo.

Durada: 107min.

7


L’ÚLTIMA ILLA Ref. 1309 Recomanada: 3r CICLE DE PRIMÀRIA

Alícia, una nena malcriada de ciutat d’11 anys, es veu obligada a passar l’estiu amb una tia llunyana que viu en una remota i misteriosa illa. El primer contacte amb la illa és descoratjador, però a poc a poc es va sentint més integrada amb els seus nous amics, convertint Alícia en la protagonista de l’estiu més insòlit, misteriós i emocionant de la seva vida.

Durada: 87min.

ELS FILLS DE LA MITJANIT Ref. 1310 Recomanada: 3r CICLE DE PRIMÀRIA i 1r ESO

Saleem i Shiva naixen la mitjanit del 15 d’agost de 1947, el dia en què l’Índia aconsegueix la independència. Les seues vides s’entrellacen per sempre.

8

Durada: 128min.


EL HÒBBIT Ref. 1311 Recomanada: ESO i BATXILLERAT

La pel·lícula narra l’aventura que viuen Bilbo i un grup de nans quan, per recuperar el tresor que el drac Smaug els va arrabassar, travessen la Terra Mitjana.

Durada: 166min.

EL PERFECTE DESCONEGUT Ref. 1312 Recomanada: BATXILLERAT

Un misteriós viatger arriba a un petit poble mallorquí i s’instal·la discretament en un vell comerç abandonat. Els veïns s’entusiasmaran creient que reobrirà el local i això reanimarà el poble, però aquest no té intenció alguna d’obrir la tenda. Les veritables intencions del viatger a la illa s’oculten darrere d’una vella fotografia polaroid, que l’ha portat fins a allí a la recerca de respostes.

Durada: 92min.

9


EL LLADRE DE PARAULES Ref. 1313 Recomanada: BATXILLERAT

Un autor d’èxit llegeix una novel·la davant els seus seguidors. La novel·la narra la història d’un escriptor fracassat que té la sort de trobar un manuscrit que el portarà a la fama.

Durada: 96min.

ALTRES PEL·LÍCULES DISPONIBLES: Up, Ice Age 3, Harry Potter i el misteri del príncep, Cher ami, Shrek (Feliços per sempre, Toy Story 3, Viatge màgic a l’Àfrica, Arthur i la guerra dels mons, Kérity i la casa dels contes, Un gat a París, Azur & Asmar, Glup, L’esperit del bosc, Capità Dent de Sabre, Karlsson de les Teulades, Martina i la festa d’aniversari, La profecia de les granotes, Kirikú i les bèsties salvatges, Mitjanit a París, El discurs del rei, Harry Potter i les relíquies de la Mort, Pa negre, Papa sóc una zombi, Brave, Pirates, Els cadells i el codi de Marco Polo, Lorax: a la recerca de la trúfula perduda i Intocable.

MÉS INFORMACIÓ, TRÀILERS, SINOPSIS I CATÀLEGS ANTERIORS A:

www.escolavalenciana.org/cinema 10


oferta de documentals UNA LLENGUA QUE CAMINA - VILAWEB, TV3 i ESCOLA VALENCIANA Una llengua que camina mostra l’estat de salut de la llengua al País València a través de la societat civil, persones que viuen en valencià i que són el resultat dels més de 25 anys d’ensenyament en valencià. Retrat de la vida diària de cinc persones d’àmbits socials diferents: Xavi Sarrià, integrant d’Obrint Pas; Diego Gómez, mestre i activista d’Escola Valenciana; Dariana Groza, nouvinguda d’origen romanés; Mar Iglesias, ciberperiodista; i Gerard Pitarch, dermatòleg.

VALENCIANS DE MALLORCA - INFO TV És un documental que tracta sobre un episodi històric: la repoblació, amb milers d’immigrants mallorquins, de molts pobles de la Marina, la Safor i el Comtat, que havien quedat buits després de l’expulsió dels moriscos, el 1609. El documental treu també a la llum tota l’herència deixada per aquells colons, encara hui ben visible en la parla, els cognoms, la toponímia i els costums d’aquelles comarques, i ben especialment de la Marina.

EL VALOR DE LES PARAULES - RTVV El documental fa un recorregut per la vida i l’obra d’Enric Valor. El mateix escriptor fa un repàs de la seua trajectòria vital, literària i lingüística. Sempre és un bon moment per escoltar de primera mà al mestre de Castalla, perquè això és precisament aquest documental: un intel·ligent producte audiovisual que concedeix tot el protagonisme a la imatge i la paraula.

VALÈNCIA NECESSITA UNA CANÇÓ - BORJA PONS i GUILLEM NICOLÀS València necessita una cançó és un documental que s’endinsa en el gran moment que travessa la música en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L’objectiu: la normalitat dins d’un país lluny encara de ser-ho.

11


Estellés, POETA DE MERAVELLES RTVV Un passeig poètic pels seus versos. Versos escrits amb paraules senzilles, clares i directes, però que utilitzades per Estellés adquireixen un valor líric altíssim. L´escoltarem en diferents moments de la seua vida, parlant del que, per a ell, és la família, l´amor que professa per la seua dona, o la profunda tristesa i el dolor que pateix quan mor la seua filla de només tres mesos. I també de la passió que sent pel seu país.

CARLES SALVADOR, LA LLARGA VIDA DE LES PARAULES FUNDACIÓ CARLES SALVADOR - LA TACA PROD. De la ma de testimonis vius i dels especialistes més destacats, aquest documental és un recorregut molt dinàmic a través de la trajectoria vital de Carles Salvador (València, 1893-1955). Mestre, escriptor, valencianista actiu i compromès, fou el millor difusor al País Valencià de la normativa actual de la nostra llengua, articulada per Pompeu Fabra, i un defensor permanent dels drets del valencià com a mitjà d’expressió i comunicació a tots els nivells, començant per l’escola.

AUSIÀS MARCH cor d’acer, de carn i fusta RTVV Documental sobre la biografia del poeta i cavaller valencià, amb motiu del 550 aniversari de la seua mort. Ausiàs March (València, 1400-1459) va ser un poeta i cavaller valencià medieval. Originari d’una família de la petita noblesa amb aficions poètiques, va ser un dels poetes més importants del Segle d’Or. La seua poesia, en llengua catalana, tingué una repercussió notable en la lírica castellana del segle XVI al XVIII.

JOANOT I TIRANT LLETRES I BATALLES RTVV Amb motiu de l’Any Martorell, el documental conta la vida i les experiències del més gran escriptor que ha donat la nostra terra, i recorre els seus paisatges. Tirant lo Blanc és la seua obra més important, i està considerada un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en llengua catalana i del Segle d’Or valencià. 12


MAUTHAUSEN-GUSEN: LA MEMÒRIA AJUNTAMENT DE BENICÀSSIM - LABCOM UJI Cinc mil republicans fugits de la Guerra del 36 van ser exterminats per Hitler amb el consentiment de Franco. Un grup d’alumnes d’institut ha viatjat al camp de concentració en companyia de republicans espanyols supervivents de la tragèdia nazi. L’Associació Amical de Mauthausen, entitat organitzadora d’aquest viatge a la història, pretén que les noves generacions arrepleguen el testimoni, una aposta de futur per a la preservació de la memòria.

EL TERRER UN POBLE EMMUDIT ARPA-Ateneu Republicà de Paterna Entre 1939 i 1956, el franquisme va afusellar més de 2000 republicans a Paterna. Van ser anys de terror, de silenci, d’arbitrarietats, d’eliminació planificada i sistemàtica de qualsevol vestigi progressista. El documental retrata l’esforç col·lectiu del poble de Paterna per recuperar la memòria i la dignitat dels quals van morir per defensar la democràcia. Mostrat a través del punt de vista d’aquells protagonistes que es van veure silenciats i aquelles veus condemnades a l’oblit.

MéS ENLLÀ DEL MUR Cançons contra l’apartheid MÚSICS PER PALESTINA - LA TACA PROD. Obrint Pas, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Nabil Mansour són alguns dels protagonistes del documental, sobre la primera brigada de músics catalans a Palestina. Durant l’expedició, l’estiu de 2009, la Xarxa d’Enllaç per Palestina va enregistrar vivències, entrevistes i actuacions, que formen aquest documental, que narra el viatge solidari dels músics catalans a Jerusalem i algunes altres ciutats de Cisjordània per veure de prop la realitat d’un territori que viu en permanent estat d’excepció militar i denunciar el mur de l’apartheid.it.

MENGEM S.A. MELDEROMER Quins son les problèmes de l’actual sistema agroalimentari? Qui decideix sobre la nostra alimentació? Hi ha alternatives? El documental està estructurat en dos parts: una primera on es plantegen i s’expliquen els diversos problemes de l’actual sistema agroalimentari, i una segona part on es parla de les alternatives. I tot, amb la lluita dels veïns de Benimaclet per recuperar els horts urbans com a fil conductor de la història. 13


PRESSUPOST 2013-2014: CONVENI “CINEMA A L’ESCOLA“: • 600€ + IVA per a poblacions amb més de 10.000 habitants • 300€ + IVA per a poblacions fins a 10.000 habitants

LLOGUER DE LA CÒPIA DE LA PEL·LÍCULA: • 230€ + IVA en DVD • 500€ + IVA amb 35mm i Digital + 50€ transport (comarques sud i nord)

LLOGUER DEL PROJECTOR EN 35mm i digital, PANTALLA I PROJECCIONISTA: • 430€ un passe per dia + IVA • 100€ 2n passe al mati + IVA • 200€ passe per la vesprada + IVA

CINEMA EN DVD: • 350€ Lloguer de projector i projeccionista • 490€ Lloguer de projector, projeccionista pantalla i equip de so

ESCOLA VALENCIANA ES COMPROMET A: • Gratuïtat per a tots els municipis del lloguer de la còpia dels documentals (no inclou el lloguer de projector de vídeo, pantalla i projeccionista) • Assessorament en la programació de cinema en valencià al municipi

ESCOLA VALENCIANA OFERIRÀ: • Fitxa didàctica en .pdf de cada pel·lícula • 5 cartells per pel·lícula amb l’espai per inserir la programació personalitzada (cal adjuntar el logotip de l’Ajuntament) • Disseny dels materials de la campanya (fitxa didàctica i cartells) • Notes de premsa de la campanya i informació en el web d’Escola Valenciana: www.escolavalenciana.org

14


Catàleg Cinema a l'escola 2013-2014  
Catàleg Cinema a l'escola 2013-2014  

Oferta de pel·lícules per a la campanya del Cinema a l'escola

Advertisement