Page 1

CURS 13/14 La rosa dels vents


EDITORIAL

Benvolgudes famílies, Com cada any tornem a retrobar-nos a les pàgines de la nostra revista, que deixen constància del dia a dia de l’escola, treballs d’alumnes i professors, sortides, teatres, concerts de la coral i activitats diverses que ens fan mirar-la amb il·lusió, comptant amb la complicitat dels vostres fills. Aquest any volem destacar la celebració dels 10 anys d’escola com a fil conductor d’una sèrie d’activitats que han marcat aquest curs: un recordatori de les celebracions del Nadal durant aquests deu anys; un recull fotogràfic al passadís d’entrada de l’escola; la Setmana Cultural dedicada al desè aniversari, on es va fer un recorregut per les temàtiques de les Setmanes Culturals anteriors amb el pastís gegant d’aniversari; la macrofotografia de tots els nens, nenes i mestres del centre formant el 10 gegant; l’opera La Flauta màgica amb l’assistència de tots els alumnes i professors. Durant aquest temps ens hem consolidat com ESCOLA al municipi, amb una dècada de treball educatiu. Cal destacar el paper molt important d’alumnes i professors que han dotat d’una gran estabilitat al centre i que han ajudat a fer realitat aquest projecte d’escola, del qual ens sentim molt orgullosos. En especial volem agrair al nostre equip docent el seu esforç constant i la seva dedicació. També volem donar les gràcies a totes les famílies que ens heu confiat la formació dels vostres fills i filles, donant suport al nostre projecte i a les nostres il·lusions. Desitgem continuar treballant amb la mateixa empenta i esforç com ho hem fet fins ara: mirant sempre cap endavant i amb l’ambició d’acomplir nous reptes. Acomiadem des d’aquí aquells alumnes que han acabat la seva etapa educativa o que per diferents motius deixen l’escola. Ens agradaria que us emportéssiu un bon record nostre i que tingueu present que aquesta sempre serà la vostra escola.

Bones vacances a tots i fins el curs vinent!!!

1


ÍNDEX -

P3................................................................................. PÀG. 3 P4................................................................................. PÀG. 7 P5................................................................................. PÀG. 11 FOTOS DE CASTANYADA...........................................PÀG. 15 PADRINS DE LECTURA...............................................PÀG.16 PRIMER........................................................................ PÀG.17 SEGON......................................................................... PÀG. 19 FOTOS NADAL............................................................. PÀG. 22 TERCER........................................................................ PÀG. 23 QUART.......................................................................... PÀG. 25 FOTOS DIJOUS GRAS................................................. PÀG. 28 FOTOS CARNAVAL...................................................... PÀG. 29 CINQUÈ......................................................................... PÀG. 30 FOTOS PASQUA........................................................... PÀG. 32 FOTOS SANT JORDI..................................................... PÀG. 34 FOTOS SETMANA CULTURAL..................................... PÀG. 35 ENTREVISTES MESTRES............................................. PÀG. 36 RELIGIÓ......................................................................... PÀG. 44 PASSATEMPS................................................................ PÀG. 45 EDUCACIÓ FÍSICA......................................................... PÀG. 46 MÚSICA.......................................................................... PÀG. 47 ANGLÈS......................................................................... PÀG. 48 JUBILACIÓ CARME OLIVERA....................................... PÀG. 49

2


P3 CONEIXEM LES LLETRES A PARTIR DELS LOGOTIPS I DELS NOSTRES NOMS

3


EL KUAIS ENS HA ENSENYAT LES PARTS DEL COS

REPRESENTEM LA LLEGENDA DE SANT JORDI AMB ELS TITELLES

Ç

4


TREBALLEM LES FORMES I ELS COLORS

QUE DIVERTIT ÉS JUGAR AL PATI!

5


EXPERIMENTEM AMB ELS COLORS

6


ELS NENS I LES NENES DE P4-B GAUDIM MOLT DELS CONTES EN PATUFET

ELS TRES ÓSSOS I LA RINXOLS D’OR

L’ANEGUET LLEIG

EN JOEY

7


ELS BONS AMICS

SANT JORDI

LES SET CABRETES

8


ELS NENS I LES NENES DE P-4A GAUDIM MOLT DELS CONTES EN PATUFET

ELS TRES ÓSSOS I LA RINXOLS D’OR

L’ANEGUET LLEIG

EN JOEY SE’N VA DE VIATGE

9


ELS BONS AMICS

SANT JORDI

LES SET CABRETES I EL LLOP

10


11


Que divertit!!!

Ha estat molt emocionant!!!

12


13


14


CASTANYADA

15


Padrins de lectura Aquest curs, els alumnes de 1r i 6è ens hem estrenat amb els padrins de lectura!! Cada dimarts, els de 6è van a buscar els seus fillols per a fer una estona de lectura conjunta, un grup es queda a classe i els altres baixen a la biblioteca. L’experiència ha estat positiva, hem guanyat un nou amic o amiga. Fins i tot tenim un carnet i hem signat un contracte!!

16


Els alumnes de primer hem… celebrat la Festa Major

assistit a una cantata on ens van presentar les diferents famílies d’instruments mitjançant un conte

17


rebut la visita dels Xiquets de Cambrils, que ens han ensenyat què són els castells i què fan els castellers

la pinya els pilars els castells

les actuacions a plaça

els assajos

18


A la mel Múria vam conèixer el Món de les abelles

Ens han ensenyat com tenir cura d’un gos

Amb la Policia Local vam fer

De cap a la piscina ens vam tirar

jocs d’educació viària

crol,braça i esquena vam practicar

Vam recordar els motius de la festa major de Salou 19


Per la Setmana Cultural

Per Sant Jordi vam fer parades

Vam treballar els continents

Vam celebrar els 10 anys

i vam comprar cosetes

Per conèixer el món dels castells

I vam veure la Flauta Màgica

van venir els de Cambrils

A l’obrador de la gelateria Ens van ensenyar com es fan els gelats

20


2n

21


Nadal

22


ELS ALUMNES DE 3r. HEM TREBALLAT EL MODERNISME Aquest curs a l’estudiar el municipi, vam aprofundir una mica més en el Modernisme i vam veure què hi ha a Salou sobre aquest moviment. Així vam poder observar alguns dels xalets que hi ha al passeig, com el xalet Voramar o Bonet obra d’en Domènec Sugranyes i Gras, i altres xalets del costat.

Per a concloure aquest treball sobre el modernisme, vam fer una sortida a Reus. Vam visitar el Gaudí Centre on ens van explicar les tècniques modernistes que Gaudí utilitzava en el seu treball: formes arrodonides, maons, fusta, vidres de colors , motius vegetals com les fulles, closca de cargols… Tot relacionat amb la natura. I, a partir d’aquí va fer meravelles: cases, façanes, vitralls, trencadissos, moble

23


Per a poder copsar millor aquesta gran obra, no només d’en Gaudí sinó d’altres mestres modernistes, vam fer un passeig pel centre de la ciutat camí del Parc Sant Jordi. Vam poder observar algunes façanes com la casa Navàs, obra d’en Domènech i Montaner, també la casa Pinyol, la casa Querol, casa Bartolí, casa Tomàs Jordi i casa Punyed

. En arribar al Parc Sant Jordi, on van dinar, vam quedar meravellats de la natura que hi ha, les escultures, els trencadissos. Una vegada més les característiques del modernisme es feien realitat.

Així vam finalitzar la nostra sortida Modernista, en la qual vam gaudir d’un dia fantàstic i alhora vam aprendre una pila de coses !!!

Els alumnes de 3r. 24


LES AUTORES A LES AULES Estem acabant 4t curs i us volem explicar una experiència molt interessant que hem viscut durant aquests dos cursos. La Carme i la Glòria han convidat tres escriptores a l’escola. Hem llegit els seus llibres i hem comentat plegats les nostres opinions. Hem fet preguntes a les autores i hem après molt. A més, ens ho hem passat molt bé!!

LAURA MUR

L’any passat, quan fèiem tercer curs, ens va visitar la Laura Mur. És l’autora del llibre “La fada Lola” que havíem llegit durant el segon trimestre. Va ser molt divertit i ens va agradar molt. Ens va explicar com es fa per escriure un llibre, per pensar els arguments... Ens va ensenyar la seva pàgina web on surten tots els llibres que ha escrit. És una senyora molt amable i simpàtica. També li vam fer moltes preguntes!!!

25


Aquest curs hem llegit un llibre que ens ha entusiasmat: “La porta misteriosa”. Ens va visitar la seva autora Nathalie Pons. Aquestes són les nostres opinions: “ És una gran escriptora perquè “La porta misteriosa” em va encantar i a la visita m’ho vaig passar molt bé.” “ La Nathalie ens va explicar que tenia llibres publicats en diferents idiomes. N’ha escrit més de vint!” “Ens va fer una dedicatòria a tots els llibres de la porta misteriosa. Em va agradar moltíssim.” “Té 41 anys i no ho sembla! També ens va dir que té tres fills.” “Ha escrit llibres per a infants, de cuina i de refranys.”

NATHALIE PONS

26


“El dimarts 20 de maig ens va visitar a l’escola l’escriptora Lola Casas, autora del llibre de poemes “Nyam Nyam”. “ “ Ens va parlar de la seva vida com escriptora i com mestra. Va néixer a Mataró i de petita volia ser actriu!” “ Va començar a escriure als 50 anys!”

LOLA CASAS

“Ens va explicar com es fa un llibre i vam cantar una cançó dels seus llibres.” “Hem llegit fragments del seu llibre “Nyam Nyam” i ens els ha signat.” “La Lola Casas té 62 anys i és molt graciosa, simpàtica i riallera.” “Em va agradar perquè ens va explicar moltes coses i ens va fer riure.” “Ha sigut interessant, divertit i increïble.” Els nens i nenes de 4t curs

27


Dijous gras

28


CARNAVAL

29


L’ATMETLLER FLORIT.

E

UNIVERS AI, L’AMETLLER FLORIT! TAN GRAN COM ÉS, LÍMITS NO TÉ, ÉS COM UN MAR DE GALÀXIES I UN HOTITZÓ D’ESTELS.

ESCOLTANT EL ZUM-ZUM

S

I ET DEIXES PORTAR

SAPS QUIN NOM TÉ?...LA VIA LÀCTIA!

E

BALLES COM UNA BALDUFA,

AMB L’UNIVERS NO ÉS RES! MIL ESTELS FUGASSOS VIATGEN PER L’UNIVERS

LES ORENETES ET DEMANEN

T

AMB EL SEU CANT:

I

BALLEU AMB NOSALTRES I

COM SI TINGUÉSSIN PRESSA

T

ENSENYEU A CANTAR,

I NO PAREN PER RES.

S

QUE EL VOSTRE CANT ÉS

QUI L’HA FET? NINGÚ HO SAP

COM EL SO D’UN LLAC

ÉS COM UN QUADRE SENSE AUTOR

QUAN ES MOU L’AIGUA.

P

AI, L’AMETLLER FLORIT!

O

ALBA MOLINA ELS ARBRES FLUEIXEN PEL BOSC STEFANO

E

QUINA BELLESA DESPRÈN I BOCABADATS

LES VIOLETES

ELS ARBRES PLENS DE FLORS,

COLORADETES

FLUEIXEN PEL BOSC.

PRENEN EL SOL

CREIXEN COM RAMS DE ROSES

AMB UN CARGOL.

SOTA ELS ARBRES.

MENTRESTANT,

ELS ARBRES JUNTS AL RIU

TOTHOM LES MIRA

RELLISQUEN COM UN BARB.

I LES CULL

ELS ARBRES PLENS DE FLORS,

QUAN SON FLORIDES

FLUEIXEN PEL BOSC.

LES VIOLETES

I ES MOUEN PEL VENT

COLORIDES,

I JUGUEN AL CEL

UNES GRANS

I BAIXEN RÀPIDAMENT

ALTRES PETITES.

I ES POSEN BLAVES COM EL CEL.

MARIA LÓPEZ

P

AMB EL VENT.

GEGANTESCA ÉS PERÒ COMPARADA

LES VIOLETES

L

DE LES ABELLES, ET RELAXES

A LA NIT VEIEM UN BOSSINET

L’ADMIREM,ÉS L’UNIVERS.

ET BALLEN LES FLORS TOT SOVINT.

MARC MARTINEZ

T E S

30


LES PAPALLONES BONIQUES PAPALLONES,

LA PILOTA

QUE TREBALLADORES SOU,

LA MEVA PILOTA

PORTEU LA PRIMAVERA

SEMPRE BOTA,

ARREU DEL MÓN.

BOTA, BOTA I REBOTA

US ESFORCEU,

I QUAN LA XUTO SEMPRE BOTA

PER SER BONIQUES,

LA MEVA PILOTA VOLA

DE PETITES ORUGUES,

NO LA PARA NI UNA ONADA.

A BONIQUES PAPALLONES.

I SEMPRE QUE TINC SET BEC COCA-COLA

DONEU VIDA AL CAMP,

PERQUÈ AQUESTA BEGUDA MOLA.

AMB LES VOSTRES ALES

TINC UNA PILOTA NOVA

I INFINITA GRÀCIA VOLANT.

A VEURE QUI LA TROBA,

NÈCTAR DE LA VIDA,

L’HE AMAGAT A UNA COVA,

PORTEU DE FLOR EN FLOR

PER SI ALGÚ ME LA ROBA.

MENTRE TOTHOM US ADMIRA,

ERIK

AMB GRAN ESPLENDOR. HANNA LA OCA CUA - CUA JO FILL D’UNA OCA, VAIG VINDRE A DIR HOLA!!!! QUAN LA ONA VA ARRIBAR JO

JO FILL D’UNA OCA, VAIG VINDRE A DIR HOLA!!! QUAN VAIG ARRIBAR A LA COVA, HI HAVIA UNA LLEONA CUA-CUA.

LI VAIG CANTAR CUA-CUA

ANA GONÇALVES i CARLOTA ARRIBAS

31


PASQUA

32


33


SANT JORDI

34


Setmana cultural

35


ENTREVISTA A L’ANNA LLOP, DIRECTORA DE L’ESCOLA Quants anys porta de directora a l’escola ? Des del curs 2008-2009, en total 6 cursos. Vostè creu que és una bona escola ? Vull pensar que la millor de Salou. Què és el que més li agrada de ser directora ? Pensar en fer coses noves per l’escola i portarles a terme Quins canvis ha fet l’escola com a directora ? Quan vaig començar de directora feia poc que l’escola funcionava i encara havia moltes mancances. Al llarg d’aquest temps entre tots, alumnes, pares i mestres hem anat confegint el que és l’escola actual. S’han adequat les classes i els patis de nous materials. S’ha iniciat l’anglès i la informàtica a infantil. S’han dotat les dues aules d’informàtica i la resta d’aules inclòs el menjador de noves tecnologies. En quan a la biblioteca, s’ha posat en funcionament amb la classificació i compra de llibres nous, amb l’arranjament de l’espai i el bibliopati, etc... Quines són les tasques d’una directora ? Fas una mica de tot, des d’obrir el correu i contestar-lo, mirar que tot estigui bé i si no ho està comunicar-ho perquè ho vinguin a reparar, atendre als pares i mares, presidir el Claustre i el Consell Escolar, resoldre conflictes amb alumnes, coordinar actuacions amb l’Ajuntament i l’Ampa, enviar dades al Departament que sol·liciten, assistir a reunions, representar l’escola, ... Està contenta de què l’escola hagi celebrat 10 anys de funcionament ? Per què? Estic molt contenta de què haguéssim pogut celebrar aquests 10 anys d’escola perquè durant aquest temps ens hem consolidat com escola al municipi amb una dècada de treball educatiu. Vull aprofitar per destacar el paper molt important d’alumnes i professors que han dotat d’una gran estabilitat al centre, així com de la confiança de les famílies, que han ajudat a fer realitat aquest projecte. Per a vostè, quina ha sigut la millor experiència durant aquests anys ? La millor experiència ha estat, tenir l’oportunitat de participar com a directora en fer créixer una escola des de baix. Quina festa, de l’escola, li agrada més ? Per què ? M’agraden totes, pel que comporta cada festa d’implicació de mestres i alumnat, però especialment la que més m’agrada és la cloenda de la Setmana Cultural on també fem partícips a les famílies. A més a més de ser directora d’aquesta escola quin altre treball li hauria agradat fer ? M’agradaria ser cuinera i pastissera . Gaudeixo cuinant i fent pastissos. Quan ho faig m’oblido de tots els problemes. És la meva teràpia.

36


Entrevista a la professora Glòria Garriga -Quina feina fas a l’equip directiu? La de secretària: una de les tasques és aixecar actes de totes les reunions de Claustre i Consell Escolar que es realitzen a l’escola, també m’encarrego de la gestió econòmica i altres feines. -Quants anys portes sent tutora?

-Com és la teva experiència a l’escola?

3 anys seguits.

Molt bona des del primer dia.

-Quins han estat els teus millors alumnes durant la teva carrera? Tots són els millors i cada grup d’alumnes és especial. -Has après alguna cosa en aquests 10 anys? Sí, cada dia aprens coses noves. Ha estat una gran experiència participar en el naixement i creixement d’aquesta escola. -Què és el que més t’agrada de la teva feina? La relació amb els nens i nenes i fer un bon treball. -Quants anys portes a l’equip directiu?

5 anys.

-T’agrada estar a l’Escola Salou?

Sí.

-Has fet algun treball diferent al docent? Quin? Sí, vaig treballar als estius en una botiga de records i en una cafeteria.

37


Entrevista a la professora Núria Tomás Perquè volies ser professora?

Sempre em va agradar.

Quins cursos has fet?

De tot. 1r fins 8è.

T’agradaria ser directora?

No, perquè ja estic bé de professora.

Has fet altres feines?

Si, informadora de turisme.

Quants anys portes de professora? Des de 1995. Quina classe et va agradar més? Hem va agradar més 1r i 2n per ser la més alta. Si fossis directora faries canvis a l’escola? Algun. Has tingut anècdotes divertides? Cada dia. Si no fossis professora que series? A la ONG per animals.

38


Entrevista a la professora Lola González Per què va voler ser mestra?

Perquè m'agradava molt i és molt bonic.

Que és el més difícil de ser mestra? Que hi ha molts nens a cada classe. Li agrada ser professora? Per què? Sí, perquè és molt bonic i els nens són molt agraïts. Quants anys porta ensenyant?

Entre 15 i 20 anys.

Quina ha sigut l'anècdota més graciosa o curiosa que li ha passat a la feina? Un nen de P3 mai havia utilitzat el pegament i se li va quedar enganxat a les mans. Amb quants anys va començar a treballar en aquesta escola? Vaig començar amb 40 anys. Quants anys porta a l'Escola Salou? En aquesta escola porto 9 anys. Quants anys vol seguir en aquesta escola? Fins que em jubili, no vull canviar d'escola perquè és molt bonica. Quins són els avantatges i els desavantatges de treballar a l'escola? No tinc avantatges ni desavantatges. En quins cursos ha ensenyat? Cicle inicial es a dir 2n i infantil P3, P4 i P5. Va fer alguna feina abans de ser professora? Si, vaig treballar un temps al banc “la Caixa”.

39


ENTREVISTA MARIAN En quin any vas començar a ser Cap d’Estudis?

L’any 2008-2009

Com és l’experiència de ser Cap d’Estudis? És una experiència que crec que tot mestre/a hauria de viure, perquè és una altra manera de veure l’escola, ja que des d’aquí tractem amb els mestres, pares i alumnes i les coses es veuen des d’una altra perspectiva i de vegades s’han de prendre decisions que no són fàcils. Però el que s’ha d’intentar sempre és que tothom estigui content i buscar l’equilibri, encara que de vegades és difícil.

Què fa la Cap d’Estudis? La

Cap d’Estudis és la persona responsable de planificar i gestionar les activitats del

centre tal com: Elaborar els horaris. Establir el calendari mensual de totes les activitats que es fan a l’escola. Organitzar les sortides (acompanyants...). Reunir-se amb les coordinadores per donar informació que després hauran de traspassar-la al cicle. Revisar documents a inici de curs, elaborar la Memòria Anual… L’escola ha canviat molt?

Com tot a mesura que passa el temps les coses canvien i

nosaltres també, ja durant aquests anys s’han fet una sèrie de canvis: Hem millorat amb les noves tecnologies, s’ha iniciat l’anglès des de P3, hem posat en funcionament la biblioteca a través del bibliopati… Vostè ha treballat d’altra cosa a l’escola? L’any 2006-2007 tutora de 3r. L’any 20072008 mestra d’educació infantil i cicle superior. L’any 2008-2009 vaig començar a l’Equip Directiu com a Cap d’Estudis.

40


ENTREVISTA CARME BONET

10 ANYS D’ESCOLA SALOU

Quants anys portes treballant a l’escola? Porto en aquesta escola 10 anys, i de mestra uns 25. Quin any es va construir l’escola, i quant va durar? L’ escola es va construir al 2004, parvulari va durar 3 meses en construir- se, i l’any primària que va tardar 9 mesos.

següent es va fer

Quants alumnes hi havia durant els primers anys d’escola i quants cursos? El primer any només hi havia 80 nens perquè eren p3 i p4. Però el segon any com que hi havien tots els cursos hi havien cent i escaig nens… - Qui formava l’equip directiu, quants Mestres hi havia, quan vas ser directora? El primer any només hi havia directora perquè només hi havia P3 I P4. El segon any l’equip directiu el formàvem la Núria, la Judith i jo. - Hi havia infantil i primària? Com he dit el primer any no però el segon any, ja hi havien tots els cursos. Com creus que ha evolucionat l’escola durant els 10 anys? Ara hi ha més mestres fixes, i funcionaris. I la majoria d’alumnes venen aquí des de P3. Ens podries explicar algunes anècdotes sobre els primera anys d’escola? Podríem dir que era com una gran família. La primera festa de final de curs que vam preparar amb els pares va ser molt emotiva i divertida, teníem 2 corals: una de primària i l’altre d’infantil. -Quants anys vas ser directora? Dos anys i nou mesos. Actualment que fas a l’escola? Sóc tutora de 4tB.

41


ENTREVISTA BELEN Quants anys vas treballar com a cap de estudis ?

Dos anys i dos mesos.

Com es i quina es la feina de cap de estudis? Hem d’organitzar els horaris, hem de mirar si algun professor esta malalt i substituir-lo, hem d’organitzar tota la part educativa, els llibres, material... Hi ha molta feina a fer, i és molta feina de despatx, i organitzar-ho tot.

L ‘escola ha canviat d’aleshores ? Si, a veure. L’escola quan jo vaig arribar era molt més petita, ara és més gran. Tenia molts nens que venien estrangers, nouvinguts, ara potser la gent que tenim aquí a l’escola viu a Salou. Com et vas sentir com a cap d’estudis ? Bé, m’agradava molt la feina , tot el que era organització educativa. Feien les mateixes matèries els alumnes ? Bé, abans teníeu la sisena hora, s’havia d’organitzar en aquella hora el que fèieu. Quin any vas arriba a l’escola ? A l’any 2004. Qui havia al equip directiu? De directora la Carme , la Judith de cap d’estudis i la Núria de secretaria. Fa molt de temps que ets professora ? Més o menys 17 anys entre tot.

42


Quants anys portes a l’escola? Des de el 2003 l’any que va començar l’escola. Aquests anys que portes hi ha hagut alguna reforma? Unes quantes, per començar el primer any només estava la part d’educació infantil, amb un pati enorme que arribava fins a la porta d’entrada (la porta de ferro). Només hi havia 5 classes, dos de p-3 i tres de p-4. Al curs següent l’escola ja va començar tal i com la veiem ara amb educació primària. Els anys següents vam tenir algun nivell triplicat, Mestres nous cada curs… Ara quin curs fas?

Aquest curs faig p-4.

Quants alumnes hi havia quan vas vindre? Quan vam començar eren un bon grup però no recordo exactament quants. Quants nens hi havia a cada classe? No ho recordo amb exactitud però devien haver un 18 nens per classe, però al llarg del curs van anar incorporant-se nens a l’escola i devíem acabar amb un 22 o 23 per aula. Has exercit alguna vegada de directora? Si. Quants anys has exercit de directora? De finals del curs 2005/2006 al 2008. T’agrada treballar de mestra? Molt A quina edat vas començar a ser mestra? Vaig començar a treballar fent substitucions l’any 1992 I des de llavors he fet de mestra, ja fa uns quants anys!. Els primers anys vaig passar per moltes escoles, fins que vaig arribar aquí a Salou. De Salou a part de a la nostra escola, he treballat a l’escola Europa. És difícil ser mestre? Difícil no sé si és la paraula , el que si tens sempre present és la responsabilitat de educar ensenyant. Sempre has estat al mateix curs de mestra? No, he passat per tots els nivells tan d’educació infantil com d’educació primària. I tots m’han agradat i de tots he après coses.

43


Ens ha visitat una missionera que ens ha explicat la seva experiència de com poder ajudar .

Hem conegut diferents religions i cultures.

Hem fet treballs sobre la Pau,

Hem posat en prĂ ctica els valors que ens ha ensenyat JesĂşs. Estimar - respectar - ajudar . 44


Passatemps TROBA LES 15 DIFERÈNCIES

45


EDUCACIÓ FÍSICA Els alumnes de 6è al llarg del curs hem realitzat diferents activitats físiques, jocs alternatius, esports, jocs, sortides esportives,… Us deixem una mostra fotogràfica dels dies que vam fer resistència, voleibol, pitxi, acroesport, i jocs.

46


Música Per celebrar el desè aniversari de la nostra escola, tots els alumnes del centre vam gaudir d’una adaptació infantil de la flauta màgica de Mozart. “La flauta màgica” La flauta màgica,, és un singspiel (òpera còmica alemanya) en dos actes de Wolfgang Amadeus Mozart, amb un llibret d'Emanuel Schikaneder. La primera representació va tenir lloc a Viena el 30 de setembre de 1791, al Theater auf der Wieden, dos mesos abans de la mort de Mozart, i el rol de Tamino fou interpretat pel tenor Benedikt Schack el qual era gran amic de Mozart. A Catalunya no s'estrenà fins al 15 de gener de 1925 al Gran Teatre del Liceu. En resposta a la proposició de Schikaneder de crear una òpera en alemany, Mozart s'hi posà a treballar el març de 1791. El tema de l'òpera s'inspira en els Contes orientals de Wieland, encara que Schikaneder, francmaçó com Mozart, adapta el text introduint-hi ritus, ideals i símbols d'inspiració maçònica.

Papageno 47


HAVE FUN!!! http://blocs.xtec.cat/anglesceipsplai/ http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks2/ http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks2/games/gut_instinct/ http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/fun-with-english 1-2-3 http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks2/games/gut_instinct/english/ 4-5-6 http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks3/games/questionaut/

AND CHECK YOUR VOCABULARY…!!!!!!!… 48


Acomiadem a la nostra companya carmeN olivera

49

Revista digital  

Aquest any celebrem els 10 anys de l'escola.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you