La Pissarra Digital 2014

Page 1

Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer La pissarra digital tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty 6 uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Escola Perú opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop Curs 2013-1014 asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh jklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcv bnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnm


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

1


Escola Perú

La pissarra digital 6

75è ANIVERSARI I ALTRES SORPRESES! Benvolgut alumnat, pares i mares, amics i amigues de l’ESCOLA PERÚ. Teniu a les mans la sisena edició de la Pissarra digital, la revista de la nostra escola. La podreu tenir en versió digital i en forma de revista viatgera per gaudir-la uns dies a casa i després tornar-la a l’escola. Molts són els fets que han marcat el present curs escolar: tenim pissarres digitals a totes les aules, hem refet la pàgina WEB de l’escola amb la participació de tots els cicles i blogs de música, anglès etc.. Però hi ha tres fets que poden marcar de manera molt important els propers cursos a la nostra escola: • Revisant la història de l’escola per tal de preparar el 75è aniversari, gràcies a les aportacions del Sr. Joan Sanromà, hem descobert que la nostra escola ja funcionava com a centre educatiu des de l’any 1937 i que durant tota la guerra civil formava part del col·lectiu d’escoles del CENU ( Col·lectiu per l’Escola Nova Unificada) que va acollir nens i nenes del nostre barri. Hem trobat els plànols originals de l’any 1936 del centre escolar Ros Mayol, al col·legi d’arquitectes, plànols d’una escola que tenia una superfície de 3.200 metres quadrats i agafava tot el triangle situat entre els carrers de Burgos i Sagunt i tots els blocs de cases que hi ha entre la nostra escola i el Carrer Olzinelles. Era previst que l’escola comptés amb biblioteca, sala d’actes, museu, gimnàs, espai de jocs, infermeria, cuina, menjador, dutxes, bugaderia, etc... A l’arxiu de la Diputació també hem trobat documents relatius als mestres i la sol·licitud del claustre demanant que s’anomenés escola Atenes. El final de la guerra, l’any 39, va aturar tots aquests projectes i l’escola va quedar amb l’espai que tenim actualment. • Tot això ens porta a plantejar-nos el canvi definitiu del nom de l’escola...que se li va donar el dia 19 de juliol de l’any 39. Tenim vàries opcions de les quals us informarem més endavant. • Per acabar les novetats, la bona notícia rebuda fa uns dies, ens diu que tindrem les esperades obres a l’escola: façanes, pati, amb sorral per als més petits, parets del pati i construcció de la cuina que tant desitjàvem. • S’intentarà, sempre que es pugui, fer aquests treballs durant els mesos de vacances per tal de produir les menors molèsties possibles a la vida diària de l’escola. Quan tinguem tota la informació us convocarem a una reunió.

Aquestes sorpreses fan que haguem de posposar les celebracions dels 75 anys d’escola...Però no patiu, ho celebrarem tot plegat!!

2


La pissarra digital 6

Escola Perú

A LA CLASSE DELS PEIXOS HEM EXPLICAT I REPRESENTAT UN CONTE MÀGIC!!!

“LA MÀGIA DEL BOSC” EN

UN

BOSC BEN

A

PROP

D’AQUÍ

HI

VIVIA

UNA

FADA

ENTREMALIADA. UN DIA VA TROBAR-SE UNA FLOR QUE PLORAVA PERQUÈ NO VOLIA ESTAR-SE QUIETA I VOLIA CÓRRER COM ELS ANIMALS. AIXÍ QUE LA FADA LA VA CONVERTIR EN UNA GRANOTA. LA GRANOTA COM QUE TENIA GANA ES VOLIA MENJAR UNA MARIETA. UN MUSSOL QUE LES VA VEURE ES VOLIA MENJAR LA GRANOTA. I L’ÓS SE’LS VOLIA MENJAR A TOTS! LA FADA EN VEURE AQUEST ENRENOU VA DECIDIR FER UN ENCANTERI I TRANSFORMAR TOTS ELS ANIMALS EN PLANTES: UN BOLET, UN ARBRE I UNA FLOR AMB PUNXES! TOTS ESTAVEN AL PRINCIPI CONTENTS, PERÒ DESPRÉS ES VAN ADONAR QUE ELS AGRADAVA SER COM EREN ABANS I QUE NO ENVEJAVEN GENS ELS ALTRES. LA FADA VA DESFER L’ENCANTERI EN VEURE QUE TOTS ESTAVEN TRISTOS, I HO VAN CELEBRAR TOTS JUNTS.

ENS HO HEM PASSAT LA MAR DE BÉ REPRESENTANT EL CONTE, I SI NO US HO CREIEU…MIREU, MIREU!!!

3


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

4


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

5


Escola Perú

La pissarra digital 6

UN DIA D'HIVERN A LA ROTLLANA, ELS NENS I NENES DE P4 VAM PARLAR DE L'AIGUA I LA VAM OBSERVAR!

(Fragments de conversa a la rotllana) ON PODEM TROBAR L'AIGUA? I PER QUÈ FEM SERVIR L'AIGUA? - A LA PLATJA I A LA PISCINA - PER BEURE NOSALTRES...ELS PEIXOS - QUAN PLOU BEUEN - ALS RIUS - PER FER EL DINAR - A L'AQUÀRIUM. ALLÀ N’ HI HA MOLTA - PER NETEJAR ELS PLATS - A LA FONT DEL PATI - PER NEDAR. ELS TAURONS NEDEN - A LA NEU QUE HI HA A LES MUNTANYES - I ELS DOFINS...I LES BALENES - A L'AIXETA DE CASA...I AL LAVABO - PER RENTAR-NOS LES MANS - A L'AMPOLLA DE CLASSE -...I LES DENTS!... - AL SUPERMERCAT I A LA BOTIGA -...I AL BAR DEL PENG QUAN POSA GEL A LES BEGUDES...

DECIDIM AGAFAR UN GEL DEL CONGELADOR DE LA CUINA DE L'ESCOLA. EL PASSEM DE MÀ A MÀ I EL POSEM DINS D'UN POT DE VIDRE.

QUÈ PENSEU QUE PASSARÀ ARA? FEM HIPÒTESIS. SABEU QUÈ VOL DIR FER HIPÒTESIS? -NOOOO... - DONCS UNA HIPÒTESI ÉS UNA IDEA QUE TENIM SOBRE EL QUE POT PASSAR. - JO TINC UNA HIPÒTESI. - QUÈ CREUS QUE PASSARÀ AMB EL GEL? - SI FA MÉS CALOR ES FARÀ MÉS PETIT. - JO TINC UNA IDEA: EL GEL S'ANIRÀ AL POLO NORD... EL GEL ES FARÀ AIGUA I SE N'ANIRÀ. ... DEIXEM EL POT AMB GEL I ANEM A DINAR... A LA TARDA COMPROVEM QUE EL 6 GEL HA MARXAT I ARA HI HA AIGUA. DECIDIM TANCAR EL POT I EL DEIXEM UNS DIES A VEURE QUÈ PASSARÀ...


Escola Perú

La pissarra digital 6

HAN PASSAT UNS DIES I OBSERVEM QUE HI HA UNES GOTETES D'AIGUA A LA PARET DEL POT I QUE QUEDA POCA AIGUA A DINS. ENS PREGUNTEM QUÈ HA PASSAT PERÒ... NO HO SABEM.

MOLTS NENS I NENES TENEN GERMANS GRANS A CINQUÈ, AIXÍ QUE DECIDIM VISITAR-LOS PER VEURE SI ELLS ENS PODEN AJUDAR.

ELS GRANS ENS EXPLIQUEN QUE A DINS DEL POT FA MOLTA CALOR I L'AIGUA S'EVAPORA. LES GOTETES QUE VEIEM ES VAPOR D'AIGUA, COM QUAN LA MARE POSA UNA OLLA AL FOC I SURT FUM MULLAT.

UN ALTRE DIA EXPERIMENTANT AMB L'AIGUA DE L'AIXETA OBSERVEM QUE ÉS TRANSPARENT, TÉ GUST I OLOR A AIGUA! TAMBÉ LA PODEM TENYIR DE COLORS, I BARREJANT COLORS, EN SURTEN D'ALTRES! A INTERNET HEM TROBAT QUE L'AIGUA DEL MAR TÉ GUST SALAT I L'AIGUA DEL RIU ÉS DOLÇA. I ÉS CERT...HO HEM COMPROVAT!

7


Escola Perú

La pissarra digital 6

Un cop al mes , els nens nens i nenes de la classe de les girafes anem a la ludoteca d’ Olzinelles i ens ho passem molt bé. La primera estona la passem a l’aula de psicomotricitat, on experimentem amb les pilotes , les espatlleres , els coixins...

8


Escola Perú

La pissarra digital 6

La segona sessió anem a l’aula de joc simbòlic on podem jugar amb les disfresses , la caseta, el racó dels indis , de la música i el de les construccions . Quan són les dotze, ens toca recollir i marxar cap a l’escola esperant la propera propera vegada que puguem anar a jugar!

9


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

10


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

11


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

12


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

13


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

14


La pissarra digital 6

Escola Perú

CARNAVAL 2014 Els nens i nenes de segon hem fet màscares !!!

15


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

La classe dels dels taurons, taurons, abril de 2014

16


Escola Perú

La pissarra digital 6

Hem mirat el nombre de cares i si eren planes o corbes. Hem vist que les que tenen cares corbes rodolen i les que només tenen cares planes, no.

Hem reproduït algunes figures amb material didàctic.

17


Escola Perú

La pissarra digital 6 Hem construït figures amb canyes de refresc i plastilina i n’hem comptat els vèrtexs i les arestes.

Hem mirat quina forma tenien algunes capses de cartró i com eren aquestes figures desplegades.

18


La pissarra digital 6

Escola Perú

Hem observat amb atenció altres figures desplegades i mirant la forma de les seves cares i comptant-les, així com les arestes i els vèrtexs, hem fet una hipòtesi de quines figures serien si les pleguéssim…

… i les hem plegat per comprovar-ho.

Finalment hem vist que aquestes formes geomètriques hi són a molts objectes de la vida quotidiana.

I hem comprovat que

ENS AGRADA LA GEOMETRIA !!! 19


La pissarra digital 6

Escola Perú

4t curs L’ENERGIA Durant aquest segon trimestre els nens i nenes de la classe de quart hem estat treballant el tema de l’energia. • Què és l’energia? • D’on s’obté l’energia? • Necessitem energia per viure. • Les fonts d’energia. • Fonts d’energies no renovables: carbó, petroli i gas. • Fonts d’energies renovables: el sol, el vent i l’aigua. • L’energia que utilitzem: elèctrica i la dels combustibles. • Com estalviar energia elèctrica a casa, i ara us en donem uns quants consells:

No deixis el televisor engegat si no te’l mires.

20


Escola Perú

La pissarra digital 6

Apaga el llum de l’habitació o del menjador de casa quan no hi ha ningú.

Utilitza bombetes de baix consum. Aquestes bombetes duren més que les bombetes normals i gasten molta menys energia elèctrica.

No deixis oberta la porta de la nevera, perquè s’escalfen els aliments que hi ha a dins i el frigorífic consumeix més energia per tornar-les a refredar.

21


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

22


La pissarra digital 6

Escola Perú

Jornades gastronòmiques a cinquè Un dia del mes de gener estàvem a l’escola fent socials. Parlàvem del sector turístic a Catalunya i va sortir la paraula gastronomia. Vam preguntar al Carles què volia dir aquesta paraula i quan ens ho va explicar, vam tenir la genial idea de fer unes jornades gastronòmiques. Vam decidir que cada divendres un nen o nena portés un menjar per tota la classe, però d’un país diferent cada vegada i el tastaríem a l’hora del pati. D’aquesta manera podríem provar els plats que es mengen a diferents països. Llavors vam fer un calendari per saber a qui li tocava cada divendres. Un nen que es diu Kirubel va inaugurar les jornades gastronòmiques, portant unes llenties picants d’Etiòpia. El plat es diu messer kek. Va ser un èxit. A la segona jornada, un nen que es diu Emil va dir que portaria sancocho de Santo Domingo, però al final va portar mangú. De totes maneres també va ser un èxit. Un plat que va agradar molt va ser el de l’Alejo que era plàtan verd amb pollastre, un plat típic de Colòmbia que va fer la seva mare amb l’ajuda de l’Alejo. L’Abril ens va portar guacamole amb nachos, que és un menjar molt bo i típic de Mèxic. En aquest cas el cuiner va ser el pare de l’Abril i aquesta la seva ajudant. Hem anat provant un munt de plats boníssims. Però el més bo, és que aquestes jornades encara no han acabat!! Us donem la recepta dels dos plats més votats a la classe de cinquè, que són:

Recepta del gogosi de Romania * INGREDIENTS - ½ kg. de farina - 2 ous - sal - 1 cullerada de sucre - llevat

- ¼ l. de llet - 1 iogurt natural - oli - aigua

23


La pissarra digital 6

Escola Perú * PREPARACIÓ 1.- Es barregen tots els ingredients menys la farina. 2.- S’afegeix farina fins que espesseix. 3.- Es fan unes boletes i es xafen a sobre del marbre. 4.- Després es talla en rodones amb un got. 5.- Es fregeixen a la paella. 6.- Es pot afegir xocolata o maduixa. I ja es pot menjar!!!

Recepta de plàtan verd amb pollastre de Colòmbia * INGREDIENTS - 2 plàtans - pollastre - tomàquet - alls - ceba verda

- oli - orenga - coriandre - sal

* PREPARACIÓ 1.- Es talla el plàtan en dues parts i es posa a fregir en oli fins que estigui daurat, després es treuen i es posen en un plat i s’aplanen dins d’un plàstic. Una altra vegada es fregeixen pels dos costats fins que estiguin daurats. 2.- Es posa l’all en una paella per fer el sofregit amb unes culleradetes d’oli d’oliva. Després d’uns minuts s’hi afegeix la ceba, el tomàquet, la sal, l’orenga i el coriandre. 3.- Afegim el pollastre ja fet i el desfem en trossets petits. 4.- Col loquem els trossos de plàtan i a sobre el sofregit. Si volem podem afegir tomàquet fregit. Deliciós!!!

24


La pissarra digital 6

Escola Perú

ANÈCDOTES 6è curs PIJAMA PARTY Fa uns mesos la Cristina va venir a dormir a casa meva. Com que estàvem avorrides ens vam posar a jugar. Quan es va fer de nit ens vàrem posar a jugar a la “Play”. Va passar una estona i ens va entrar son. Llavors ens vam ficar al llit. Mentre dormíem, la Cristina va sentir un soroll imprevist a la sala i ens vam aixecar. Jo li vaig dir sorpresa que què succeïa i ella m’ho va explicar. Llavors vam mirar l’hora: eren les 6:36! Li vaig dir que no passava res i que anéssim a dormir, que era molt d’hora per llevar-nos. Va passar una estona i com no podíem dormir vam engegar la tele. Ens va entrar gana i vam despertar la meva mare per dir-li que volíem endrapar. Ella va veure l’hora i va cridar: “Són les 6 del matí, vinga a dormir!!” La Cristina i jo ens vam mirar i llavors vam començar a riure perquè quan vam mirar l’hora ens vam adonar que eren les 4:36 h! Va transcórrer una estona i com no teníem res a fer, ens vam posar a jugar a la Wii, al “Mario Karts”. Al final ens vam passar tot el dia jugant i no vam sortir. En arribar al vespre, la van vindre a buscar. Marina

LA MEVA VIDA Un dia estava al parc jugant amb els amics. Vam començar a jugar un partit de futbol. Un noi va xutar la pilota molt fort i li va donar al cap d’una dona i es va desmaiar. Vaig haver de trucar a l’ambulància. Van venir els metges. La van portar a l’hospital. Els policies es van interessar pel que havia succeït. Van dir-nos que tinguéssim cura. Una hora després, la dona, un cop recuperada, va tornar al parc i em va cridar. Em va dir de tot menys guapo!. Des d’aquell dia, quan estic al parc, vigilo de no trobar-me-la. Quin caràcter!. Si vull jugar a futbol he d’anar a un camp de futbol o a un lloc que no hi hagi gent. Així és la meva vida! Un dia me la vaig trobar i li vaig dir: - Perdoni, no em cridi!. La dona em va dir: - Tranquil, no passa res...perdona per haver perdut el control. Jo li vaig dir: - Disculpi el meu amic... li va colpejar la pilota sense voler! Em va donar cinc euros i jo li vaig dir: - Gràcies, però no cal que em gratifiqui. La dona va insistir...així que ara tinc cinc euros de franc!. Quins tombs dóna la vida!!! Ismail 25


Escola Perú

La pissarra digital 6

LES VACANCES

L’any passat a l’estiu, a final d’agost, estava al Marroc, a la ciutat de Tetuan, amb la meva família. Un dia, la meva àvia va fer la massa per fer pa. Va posar la massa en una safata i la va tapar. Em va donar la safata per portar-la al forn. Pel camí vaig ensopegar i la massa va caure pel terra. Després, la meva àvia em va renyar: que si era un nen, que no es podia refiar de mi... Jo crec que l’Ajuntament de Tetuan hauria de reparar el carrer i vies per on passa la gent. També opino que en el forn fa molta calor i això no m’agrada, en especial durant l’estiu. Jo estic acostumat a caminar pels carrers asfaltats!. He de dir que la meva àvia no va renunciar a enviar-me al forn. Tant és així que vaig fer relació amb el Mohamed. Era un gran ``paio´´; tenia cinquanta anys, 3 dones, catorze fills i una gran casa en el barri ``3acva 9ata´´ És un barri molt conegut de la ciutat de Tetuan. Mohamed era un milionari. En el barri tenia camps, gats, gossos... Un dia va morir i ningú se’n va adonar, ni tampoc va importar el seu traspàs. Sols els seus gossos van anar al funeral! Ningú el va plorar. Tan sols el udols dels gossos i els miols dels gats sonaren aquell dia en el vell cementeri !. Ismael

26


La pissarra digital 6

Escola Perú

ENIGMA Un dia, dos joves, antics companys, amb trenta i pocs anys, es troben en un carrer comercial. Ell li pregunta a la seva antiga companya què és de la seva vida; ella li respon, i de forma educada també s’interessa per la vida personal i familiar de “l’excompany”. Ell li diu que té tres filles, però coneixedor de l’habilitat per resoldre “enigmes” matemàtics de la seva “ex”, li aporta informació sobre l’edat de les seves filles una mica “rara”. Li diu que el producte de les seves edats és 40 i que la suma de les seves edats és igual a 14. Rialler, ironitza, dient-li que de segur ja deu saber l’edat de les nenes. Ella li respon que li manca una petita informació. Ell li diu la informació “La petita ja camina”. En dir això, ella, satisfeta, li comunica que ja sap l’edat de cadascuna de les nenes. Aquesta situació comunicativa entre dues persones, introdueix el que en matemàtiques es coneix com “el problema de les tres filles”. Ho he presentat amb un intent de fer narració “recreativa” i amb el desig de fer palès que les matemàtiques poden ser molt divertides. Per cert, ja saps com la jove “trentanyera” ha assolit conèixer l’edat de les tres nenes del seu “company” de classe? A= edat de la primera nena B= edat de la segona nena C= edat de la tercera nena (1) A x B x C = 40

i

(2) A+B+C= 14

·Això vol dir, gràcies a (2) que: A < 14

B < 14

C < 14

Cap de les tres edats pot ser més gran de 14 anys. · Per la qual cosa les possibilitats a partir de (1) són: A x B x C =40 10 x 4 x 1 =4

10 + 4 + 1≠ 15

5 x 8 x 1=40

5 + 8 + 1 = 14

10 x 2 x 2 =40

10 + 2 + 2 = 14

Tenim dues possibilitats, però recordeu “La petita ja camina” vol dir que sols hi ha una petita. Això vol dir que no hi ha 2 petites de la mateixa edat. No pot ser que hi hagin 2 nenes de 2 anys.

Daniela 27


La pissarra digital 6

Escola Perú

HEM COMENÇAT EL MUS-E Un any més ja arriba la primavera i Sant Jordi (23 d'abril) però el mateix dia també celebrem el Dia MUS-E en què interpretem una dansa que hem après amb el mestre ballarí Jordi Puigdefàbregas.

Enguany treballem una música sense text, instrumental, d'una regió d'Europa (Catalunya) i representant amb el cos símbols de Catalunya. I quins són? Alguns estan en la música. Enguany hem escollit una sardana (=la dansa més característica de Catalunya). Cal dir que aquest any, Barcelona és capital de la sardana. Però nosaltres ballarem una sardana contemporània, una creació del grup Els Laietans que combina la sardana i fragments d'una cançó molt coneguda per tots vosaltres, quina és? Escolta-la al blog per endevinar-ho! La sardana és una dansa i una música que la interpreta un grup de música, aquest conjunt instrumental es diu Cobla. Dins de la cobla hi han instruments ben coneguts i presents a tot el món com el contrabaix, la trompeta o el trombó, però n'hi ha que són únics de la música catalana. Veiem-los: el flabiol

28


La pissarra digital 6

Escola Perú la tenora

La cançó que ballarem està interpretada pels Laietans i la Cobla Sant Jordi, una de les cobles més importants del país. Però a més dels instruments que us he comentat, n'hi ha un altre que és el que toquen els nostres protagonistes, Els Laietans. L'instrument que falta és: la gralla

Aquest instrument és molt típic per acompanyar musicalment els Castells mentre construeixen les imponents construccions humanes.

I nosaltres què? Doncs ballarem una macrodansa el 23 d’abril plena de bellesa, il·lusió i sorpreses. Famílies, no us ho perdeu!

29


La pissarra digital 6

Escola Perú

ENGLISH 2nd level

YouTube escola Perú Head and shoulders knees and toes... ENGLISH 3rd level

ENGLISH 4th level YouTube escola Perú We are going on a bear hunt

30


Escola Perú

La pissarra digital 6

ENGLISH 5 th LEVEL WHERE ARE YOU FROM? My name is Kirubel. I am from Ethiopia. The capital is Addis Ababa. The flag has three colours: green, yellow and red. The Ethiopian national dish is called Wat. It is a hot spicy stew accompanied by injera Our names are Paula and Bianca. We are from Ecuador. The capital is Quito. The flag has three colours: yellow, blue and red. The national food of Ecuador is Ceviche, a seafood dish made from raw marinated fish in citrus juices. We are Juan Manuel and Emil. We are from The Dominican Republic. The capital is Santo Domingo. The flag has three colours: blue, white and red. Sancocho is the national dish of the Dominican people. It includes various roots, green plantains, avocado and typically chicken or beef. Our names are Nadia and Abdul. We are from Pakistan. The capital is Islamabad. The flag has two colours: white and green. Nihari is a spicy national dish of Pakistan. My name is Alice and I am from Romania. The capital is Bucharest. The flag has three colours: blue, yellow and red. The Romanian national dish is Mamaliga. It is made only from boiled salt water and cornmeal. We are Abril and Daniel. We are from Spain. The capital is Madrid and the flag is red and yellow. Abril says the national dish in Catalonia is Escudella and carn d’olla and Daniel says it is Paella Our names are Consuelo and Alejo. We are from Spain too, but Consuelo’s family comes from Argentina and Alejo’s family from Colombia. The capital of Argentina is Buenos Aires and Colombia’s is Bogotá. Argentina’s flag is blue and white and Colombia’s flag is yellow, blue and red. The national dishes are Asado and Sancocho My name is Mustafa and I am from Morocco. The capital is Rabat and the flag is red. The national dish is Cuscus. This Moroccan recipe is with chicken or lamb. My name is Jiaqi. I am from China. The capital is Beijing. The flag is red and our national dish is rice. 31


Escola Perú

La pissarra digital 6

ENGLISH 6 th LEVEL INTERVIEW What’s your name? My name’s Eduard Do you like to work as a teacher at Perú School? Yes, I do Do you have hobbies? Which ones? Yes. I do. My favourite hobby is walking Do you have a car? No I don’t Why don’t you get one? Because I don’t like driving What is your favourite car? My favourite car is Volkswagen golf Do you practice any sport? Which? No I don’t because I don’t have any time Do you like reading books? Yes, I love reading What is the last book you have read? “Victus” by Sánchez Piñol Which is the basic function of a class teacher? The most important thing is that students know about the world, science, languages, etc. What would you like to be (if not a teacher)? I would like to be a rich man and travel around the world How many degrees have you been studied? I have three degrees Have you got any brothers or sisters? No, I haven’t What’s your favourite football team? Barça, of course and Liverpool Is it necessary an onion to make a good paella? Never use onions!!!!!! Are you a good dancer? Yes, I am. But my wife doesn’t know that I have this ability.

32


La pissarra digital 6

Escola Perú

AULA D’ACOLLIDA (Primer, Segon i Tercer)

ENDEVINALLES Hem treballat les descripcions d’animals i ara us en presentem algunes en forma d’endevinalla. A la pàgina següent has d’escriure qui ha fet cada descripció i el nom dels animals. També els pots pintar.

Neix dels ous, és un insecte. Té 6 potes i 2 antenes. Té ales i vola. És de color groc i negre. Agafa el pol·len de les flors i fabrica la mel. (John Lenard)

Viu al bosc, és un animal salvatge . Neix dels ous, és un rèptil. No té potes i s’arrossega per terra. No té mans ni orelles.

És un animal domèstic, viu a casa amb les persones. Neix de la mare, és mamífer. Té pèls, quatre potes, una cua llarga i bigotis. Pot ser blanc, negre, gris, de ratlles, etc. (Yifei)

Viu a la selva, és un animal salvatge. Neix de la mare, és un mamífer. És molt gran. Té quatre potes i dues orelles molt grans. Té una trompa. (Yujena)

Viu al bosc, és un animal salvatge. Neix dels ous, és una au. Té dues potes, plomes i ales. És bastant gran i vola de nit. Té els ulls grans i un bec molt petit.

(Alejandra) (Jezibel)

Viu al mar, és salvatge. Neix de la mare i respira fora de l’aigua. És un mamífer, però no té pèls ni potes. Té aletes i una cua. És l’animal més gran del món. (Kashi)

És salvatge, viu al mar. Respira a dins de l’aigua i neix dels ous. És un peix, però no té escates. Té aletes i moltes dents. (Kamaldeep)

33


Escola Perú

La pissarra digital 6

Aquest animal és ..............................

Aquest animal és ..............................

La descripció l’ha fet ..........................

La descripció l’ha fet .........................

Aquest animal és ...............................

Aquest animal és ..............................

La descripció l’ha fet ..........................

La descripció l’ha fet ..........................

Aquest animal és ..............................

Aquest animal és ..............................

La descripció l’ha fet ..........................

La descripció l’ha fet ..........................

Aquest animal és ..............................

Ara fes tu la teva descripció: ............................................................ ............................................................ ............................................................ ............................................................

La descripció l’ha fet ..........................

Aquest animal és ...............................

34


La pissarra digital 6

Escola Perú

ENTRETENIMENTS ENCREUADA 1. Detergent sòlid que serveix per netejar. 2. Recipient gran que usen les persones per rentar-se. 3. Sabó líquid per rentar els cabells. 4. Líquid que fa bona olor. 5. Objecte que reflecteix les imatges. 6. Teixit que serveix per eixugar-se. 7.Objecte suau que s’usa per rentar-se. 8. Sabó líquid per rentar-se el cos. 9. Objecte per pentinar-se. 9 6

1

8

2

7

3

4

AULA PETITA:

5

CICLE SUPERIOR

35


La pissarra digital 6

Escola Perú E

ENTRETENIMENTS SOPA DE LLETRES

Busca en la sopa de lletres el nom d’aquests 10 estats d’ànim: Alegria, disgust, tristesa, sorpresa, vergonya, felicitat, tranquil litat, neguit, eufòria, mandra.

A O L P P P I L O T

L E V L E L R O G J O O N M Y I A L R A

G F O P L N T E H N

R E H P O E R U G Q

I L I N U G E F R U

A I D I G U S Ò A I

N C D L I I A R S L

T I S I L T U I E .

S R T A R Y L O S O U G J D A N T S L I

H T K P P I U O I T

I L I H L J L S R A

O P A S R O D R N P A R M E L S T A T M

AULA PETITA: David

36


Escola PerĂş

La pissarra digital 6

37