Page 1


SUMARI

Piet Mondrian P3 Kandinsky P4 Henri Matisse P5 Vincent Van Gogh 1r Pablo Picasso 2n Henri Matisse – El fauvisme 3r Descrivim en llengua inglesa 4tA i B Anem a Cantània, a l’Auditori! 5è Els graffitys, una forma d’art 6è


PROJECTE D’ART DE 3r DE PRIMÀRIA HENRI MATISSE

Els nens i nenes de 3r. de primària hem treballat la vida i obra de Henri Matisse, un artista francés del segle passat que estudiava per ser home de lleis per consell familiar. Un atac d’apendicitis va tenir-lo a l’hospital un temps ingressat. La seva mare, com el veia avorrit, li va portar allà unes pintures. I ell va començar a dibuixar i pintar. Va veure que li agradava i que tenia mà, és a dir, se li donava bé. Al sortir de l’hospital, va comunicar a la família que volia ser pintor. Uns dies després, va començar a estudiar a la Universitat la carrera d’Art . Des d’aleshores no va parar en tota la seva vida de crear i produir obres d’art. Aquí teniu una mostra dels nostres retrats de l’autor.

En Henri Matisse, durant la seva vida, va donar molta importància a la llum i el color, més que no pas a pintar la realitat. Nosaltres hem pintat amb tèmperes algunes de les seves obres: “L’habitació vermella”, “Ícar”, “La ratlla verda”, “Retrat de Lydia DelectorsKaya”, “Retalls”. En les següents fotografies les podeu veure.


En Henri Matisse va viure més de vuitanta anys i és un dels màxims representants del fauvisme, moviment artístic, ja que arrel d’una exposició amb altres pintors, ells mateixos van començar a dir fauves (mot francés que vol dir bèsties salvatges) a les seves obres perquè és la paraula que la gent deia al sortir. Fauves, fauves, fauves,…i els hi va agradar.


Revista digital nº5 Escola Montagut  

Revista, digital

Revista digital nº5 Escola Montagut  

Revista, digital

Advertisement