Page 1

FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Ciències Naturals)

Sara Jiménez

Fotografia nocturna després de la tempesta

Feia un parell de dies que havia caigut una forta tempesta i vaig trobar un munt de petites flors per tot el terra de la terrassa. Ho vaig fotografiar amb flaix i vaig buscar de quin arbre o planta eren aquelles petites flors i van resultar ser d'un llimoner, que encara li'n quedaven algunes de ben agafades. Vaig descobrir que fotografiar les plantes de nit amb flaix era un bon sistema per ressaltar-ne els detalls, i en vaig fer bastantes més, buscant diverses composicions. A continuació presento les que més m'agraden.


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Ciències Naturals)

Arnau Ruiz

La tortuga del meu germà surt de la hibernació En aquestes imatges s’hi pot observar una tortuga d’orelles grogues de nom científic Trachemys scripta scripta sobre la herba; però, si ens hi fixem bé podem veure que rere seu hi ha una part sense herba. Aquesta tortuga era la mascota del meu germà però feia temps l’havíem alliberat al jardí de la casa d’estiueig. La vaig trobar a principis d’estiu rere una olivera al forat sense herba que es veu a la fotografia. Allí va ser on havia hivernat la tortuga.

En aquestes dues imatges es veu la tortuga acabada de despertar del seu profund son i el forat que demostra que al no haver-hi herba hi ha hagut durant molt de temps un objecte pesant a sobre.

Aquesta és l'olivera on es va amagar la tortuga.


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Ciències Naturals) Ariadna Gorriz 1. Petites pertorbacions a la superfície del mar Em vaig fixar que a la superfície del mar, a part de les zones més fosques i zones més clares degudes al tipus de fons i a la profunditat, i que no varien des del lloc on estàs, n'hi ha unes altres de fosques que poden canviar ràpidament. Aquestes taques "mòbils" són degudes a que la llum que incideix en la superfície de l'aigua no es reflexa tan bé com quan la mar és plana, és a dir, són zones en les que la superfície de l'aigua presenta alguna pertorbació. Per això, quan fa bon temps, l'aigua d'aquestes zones es veu més fosca que la dels voltants. Aquestes pertorbacions poden ser provocades, sobretot, per petits corrents d'aire locals, però també poden ser degudes a bancs de petits peixos (que neden a prop de la superfície) quan fugen dels seus depredadors. Aquestes "marques" s'aprecien millor a distància mitjana, és a dir, ni molt lluny ni molt a prop. En aquest últim cas, la raó és que a partir d'una certa inclinació (l'anomenat angle límit), la llum incident sobre la superfície de l'aigua, ja no es reflexa, sinó que es refracta. I el que veiem és el fons, la superfície es torna transparent. Aquest fet s'observa millor a la foto 3.


2. Llums de tarda i contrallums A part d'aspectes com la reflexió i refracció de la llum, a les classes de ciències naturals de 2n d'ESO també vàrem estudiar els colors del cel, el per què les sortides i les postes de Sol de vegades tenen uns colors tant vermellosos, els deixants de condensació dels avions, etc. Vaig dedicar vàries tardes de vacances a contemplar el cel per intentar fer unes fotografies seguint les recomanacions del professor, també des del punt de vista fotogràfic. Les he ordenat de més a menys llum ambient,


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Biologia)

Èlia Rius

Formes simètriques resistents Vaig trobar interessant la composició matemàtica d'aquests fruits estrellats, limitats per línies rectes paral·leles o secants, entremig de restes vegetals menys resistents al pas del temps.


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Biologia)

Roger Ferraz

A la mono-expectativa (tots els monos estan a l'expectativa que els donis alguna cosa per menjar) Les fotos estan fetes en els famosos boscos de “Cedros del Atlas medio”. Allà és on viuen una del les últimes comunitats de monos de Berberia, és una espècie de primat que només n'hi ha a aquest bosc i a Gibraltar. Una de les coses que em va agradar més era que, primerament, n'hi havia uns quants i vaig poder aprofitar per fer-los algunes foto, però el que em va impressionar més va ser que eren ells els que s'acostaven a tu i no tu cap a ells, segurament perquè ja s'haurien acostumat al turisme.


Menjar bo...


...i no tan bo!


Els camells estan amb la boca oberta esperant a que els hi donis alguna cosa de menjar...


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Biologia) PETITS REPORTATGES BIOLÒGICS Falgueres que s'enfilen pels arbres?

Albert Simón


Detall explicatiu


Cocodrils en el seu hĂ bitat


Cocodrils albins...


...i cries de cocodril.


NenĂşfars espectaculars


No li agrada ser tan observat i en descobrir-ho....


Insectes en contrast


Deixants de condensaci贸 persistents...


...o potser no tant (aquesta Ăşltima fotografia es va fer a travĂŠs del vidre d'unes ulleres de Sol)


FOTOGRAFIA CIENTÍFICA (Treball de Biologia)

Laia Battestini

A. Petits reportatges biològics durant la meva estada a les Planes de Son, als Camps de treball (2n any). Llit floral


Quan se sent amenaรงada i s'amaga... costa de trobar!


Plaer celestial


Pol路linitzador insistent


B. Vaig tenir la sort de fer un viatge per la �ndia en companyia de biòlegs i naturalistes experts. Aquí presento algunes de les fotos i reportatges que vaig realitzar. Blaus llampants


Bèsties de riu devorant la pietat de qui les alimenta (Aspideretes gangeticus )


Indiferència recíproca

A què respon el comportament de la cobra, a la música o al moviment?


Quines petjades indiquen mĂŠs perill?


El tigre de Ranthambore

L’espill de Shere Khan


Els reis de l’orient

Trajectòries horitzontals: retallant el riu (Rynchops niger)


No tots els corbs s贸n negres!

Descobrint els reflexes


La circumferència perfecte de la caritat


La porta de llibre de la selva

El blanc i el negre, a vegades, s’estimen


Una pidolaire espavilada

Profile for Escola Mestral

Fotografia científica 2014  

Treballs voluntaris de Fotografia científica (principalment de caire biològic) d'alumnes de 3r i de 4t d'ESO, i de 1r i 2n de Batxillerat, r...

Fotografia científica 2014  

Treballs voluntaris de Fotografia científica (principalment de caire biològic) d'alumnes de 3r i de 4t d'ESO, i de 1r i 2n de Batxillerat, r...

Advertisement