Page 1

“El Colibrí”

Revista digital elaborada per: Vicente, Susan i Lorca.


ÍNDEX 1.Notícies *Esports .........................pag 3 *Escolars........................pag 4 *Castelló........................pag 4 2.Natura *Informació d'animals...pag 5 *Previsió de l'oratge......pag 6 3.Salut...........................pag 7


ESPORTS *Empat Barça 1-1 Real Madrid

*S’ha celebrat el Trofeu per Aparells de Gimnàstica Artística Femenina, el darrer esdeveniment del calendari competitiu de la Federació...

L’escorta Wilson Chandler va anotar 24 punts i va encapçalar l’atac balancejat dels Nuggets que van tindre sis jugadors, inclosos quatre titulars, que van aconseguir números de dos dígits, i van aconseguir el desé triomf consecutiu. Junt amb Chandler el jugador italià Danilo Gallinari, que arriba als Nuggets amb el traspàs d’Anthony als Knicks, també li va demostrar al seu ex-equip que està feliç i els va castigar en anotar 16 punts, capturar tres rebots, recuperar tres balons i donar una assistència.

3


NOTÍCIES ESCOLARS I DE CASTELLÓ *Escolars:Des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona s'han organitzat 70 activitats de dinamització artística i cultural, familiar, esportiva i maletes pedagògiques amb materials per al joc adreçades a infants, joves i les seves famílies.

*Castelló:La vaga d’estudiants de la Universitat Jaume I (UJI) va deixar ahir quasi buides les aules del campus, en la primera de les seues dos jornades per a protestar contra els retalls, l’augment de les taxes i contra la reforma educativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert. La UJI va estimar que el seguiment de la desocupació d’alumnat ha sigut entre el 75 i el 90%, mentres que el Consell de l’Estudiantat la va xifrar en prop del 95%. En els instituts, on també se secundava la vaga, a penes va significativa, sense dades contrastats.

4


Animals Els animals són un grup d'organismes eucariotes gairebé sempre multicel·lulars. En un registre més científic, també se'ls pot denominar metazous. Es tracta d'organismes heteròtrofs que generalment digereixen l'aliment dins una cambra interna, cosa que els diferencia de les plantes i les algues. També es diferencien d'altres grups eucariotes com les plantes, les algues i els fongs perquè manquen de paret cel·lular.

Compra el nostre nou IPad3. Per 1997€.

*Natura La natura inclou tot allò que existeix a l'univers, i que no és artificial o imaginat. En el seu sentit més ampli, equival al conjunt del cosmos, de l'univers existent, i això abasta des de partícules subatòmiques fins als objectes astronòmics, incloenthi la Terra, els éssers vius i els processos que s'hi relacionen. El terme "natura" fa referència als fenòmens del món físic, i també a la vida en general. En general no inclou els objectes artificials ni la intervenció humana, llevat que es faci servir un qualificatiu que en faci referència. En un sentit més restringit, se sol utilitzar el terme per referir-se al medi ambient. 5


*Oratge La meteorologia (del grec) és la ciència que tracta d'estat del temps i dels meteors en l'atmosfera de la Terra. Inclou l'estudi de les variacions diàries de les condicions atmosfèriques (Meteorologia Sinòptica), l'estudi de les propietats elèctriques, òptiques i altres de l'atmosfera (Meteorologia Física), l'estudi del clima, les condicions mitjanes i extremes durant llargs períodes de temps (Climatologia), la variació dels elements meteorològics prop de la terra en una àrea xicoteta (Micrometeorologia) i molts altres fenòmens. L'estudi de les capes més altes de l'atmosfera (superiors als 20-25 quilòmetres[cal citació]) acostuma a implicar l'ús de tècniques i disciplines especials, i rep el nom d'Aeronomia. El terme Aerologia s'aplica a l'estudi de les condicions atmosfèriques a qualsevol alçada. La part de la meteorologia que estudia les tempestes s'anomena Brontologia. Cal distingir entre les condicions puntuals i la seva evolució, anomenat temps atmosfèric, i les condicions mitjanes durant un llarg període, que es coneix com clima del lloc o regió.

6


4.Salut Canviar alguns hàbits diaris pot significar la diferència entre tindre bona salud i estar malalts. El tindre una bona salut és fonamental per a portar una vida feliç. Estar sa significa que el nostre cos funciona de forma normal i que no hi ha res fora del normal. Estar sa és també tindre una ment equilibrada amb el cos. Moltes vegades, per la velocitat de la vida que portem, ens oblidem que la salud és un tresor. S'han d'evitar els aliments amb molt de sucre. El consum d'aliments amb sucre pot ser perillós, ja que aporten gran quantitat de calories i no són nutritius.

7

"El colibrí"  

Revista digital

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you