Page 1


CLASSE DE LES GUITARRES Durant aquest segon trimestre hem treballat “Els Oficis” i hem convidat els pares i les mares a venir a l’escola per explicar-nos quina és la seva feina i en que consisteix. El papà de la Blanca treballa com a assessor de riscos laborals i ens ha portat dibuixos per fer-nos entendre que a totes les feines, els treballadors s’han de protegir per no fer-se mal. La mamà de la Noa treballa a Nacex, una empresa d’enviament de paquets i ens ensenya fotos de tot el procés que segueix un paquet des que arriba a la seva empresa i fins que és entregat. El papà de l’ Oriol treballa fabricant finestres d’alumini i ens porta una finestra petita feta per ell i moltes de les seves eines: ens ha encantat el trepant! La mare de la Rocío ens explica la seva feina com a gestora d’assegurances i també la feina del papa de la Rocío, que condueix unes grues molt grans i ens ha portat una grua enorme que pot aixecat joguines. La mama de l’Abdallah ens explica que la seva feina és cuidar de la seva família i el que més li agrada és cuinar: ens explica que la cuina al Marroc es fa amb moltes espècies i com fa donuts i cuscús. La mamà de la María és advocada i ens ho explica amb nines i una petita obreta de teatre per fer-nos entendre en que consisteix la seva feina i ens ha agradat tant que li hem fet repetir. El papà del David treballa com a venedor en una botiga d’esports i el que més ens agrada és quan ens explica que hi ha una zona tota plena de pilotes i de samarretes del Barça! A continuació vam preguntar a les Guitarres que volien ser quan fossin grans i aquests van ser els resultats Abdallah Abril Adrià Ainoa Badr Blanca Britanny Clara David Dylan Estela Fatima

Escombriaire Policia Constructor de cases Professora Policia Professora Policia Professora Mecànic de cotxes Policia Pintora Bombera

Haydi Lucía Maroto Lucía Velandia Mohamed Nico Noa Oriol Rocío Saibo Santiago Sofia Xenia

Pintora Veterinària de gossos Policia Bomber Mecànic de cotxes Bombera Mecànic de motos Professora Constructor de cases Astronauta Ballarina Pintora

Us agraïm a totes les famílies la vostra participació en aquesta activitat i al taller de cuina i esperem tornar-vos a veure als propers tallers.


LES TROMPETES I LES GRALLES Volem fer partícips a tota l’escola de lo contents que estem del nostre taller de pares!! Aprofitant que treballàvem els esports, vam fer uns tallers olímpics al gimnàs de l’escola. Pares, mares, àvies, germans... juntament amb les gralles i trompetes, van participar en aquests jocs. Hi havia quatre jocs; joc del mocador, estirar la corda, basquet i carreres. Els grups estaven organitzats per colors i tots van tenir que passar pels diferents jocs. Per finalitzar, es va repartir una medalla olímpica a tots els participants, les quals van ser elaborades

per les gralles

i les

trompetes. A

més els pares es van organitzar entre ells i ens van convidar a un Pica-Pica fantàstic per poder compartir

i finalitzar

aquest moment tant divertit!! Estem molt orgulloses d’aquesta trobada ja que les famílies es van implicar molt, i van crear un ambient molt divertit, agradable i distès. Volem

agrair

públicament

a

totes

les

famílies que moments com aquests fan possible

el

bon

ambient

a

diversificar les tasques educatives. Gràcies a tothom!

l’escola

i


PETITS POETES També volem destacar la tasca literària que es fa des de l’escola. Les nostres gralles i trompetes són uns autèntics poetes, ja que són capaços de crear un recurs literari com és el rodolí. Com que ja són uns experts en fer rodolins inventats per ells, pel projecte de l’aigua es van inventar els següents:

GRALLES

ENS AGRADA L’AIGUA I NO LA VOLEM GASTAR, PER AIXÒ LES GRALLES LA VOLEM ESTALVIAR!!!!! TROMPETES

M’AGRADA NEDAR A LA PISCINA PERQUÈ L’AIGUA ÉS DIVERTIDA


AGENDA 21 ESCOLAR Durant aquest trimestre hem dut a terme el nostre projecte de tenir un petit hort a l’escola. Donat que, per les obres, no disposem d’espai físic, el nostre és un hort urbà, plantat en testos i distribuït al pis superior de l’escola.

Els nens i nenes de 6è son els que estan impulsant l’hort i hem fixat una sèrie de sessions en les que els diferents grups d’educació infantil pugen a l’hort a ajudar a sembrar, la classe de 6è cuida dels cultius i un cop es poden collir, invita els petits a menjar-los tots junts. Van començar amb els nens de P4, i junts van plantar enciams al gener i tres mesos desprès els van collir i van poder preparar una gran amanida.

Amb els nens i nenes de P% han plantat tomàquets i raves de planter i tot i que fa poc temps, algunes tomaqueres ja tenen flors. Esperem una gran collita!


Amb els nens i nenes de P3 han plantat pastanagues i l’experiència ha estat molt bona per tots dos grups.

Com ja sabeu, participem en el segon concurs d’escoles sostenibles de CEMEX i estem presentant molts documents on expliquem moltes de les activitats que realitzem per ser escola verda i a favor del reciclatge, l’estalvi energètic...

A més a més, també formem part de l’Agenda 21 Escolar de Sant Feliu i juntament amb tota la resta d’escoles del poble, hem organitzat una trobada de delegats verds. Ens trobarem el dia 19 de maig i posarem en comú algunes de les actuacions que estem duent a terme a cada escola.


Aula d’informàtica De les activitats realitzades aquest trimestre cal destacar: 1. La realització de diversos Powerpoints relacionats amb les màquines per part dels alumnes de quart.

La palanca 

Màquines: simples i complexes / compostes David Ayala Lopez Escola Monmany Curs 2010-2011 Sant Feliu de Llobregat

LA PALANCA 

La palanca es una màquina simple que recolza en el fulcre. Quan fem força cap avall la potència passa a la resistència i talla o aguanta un objecte.

La palanca és una màquina simple formada per una barra que recolza en un punt, anomenat fulcre. A la barra hi trobem un punt sobre el qual apliquem la força, anomenat de potència, i un altre punt que la rep, anomenat resistència, que és el que realment executa la tasca.

Màquines complexes • Avui dia moltes màquines complexes funcionen amb electricitat o combustibles que es converteixen en treball gràcies als seus motors.

2. Els alumnes de sisè han seguit avançant en la realització de les activitats de la IX edició de l’aula d’energia on es fa incidència en l’ús racional de la energia i en la reflexió sobre el consum i l’estalvi energètic. A més d’apropar-los a l’ús de les eines web 2.0 amb una finalitat d’aprenentatge. Hores d’ara han començat a realitzar els articles relacionats amb les diferents fonts d’energia i els recursos naturals. Amb l’ajut de :    

Un professor on-line La disponibilitat d’un bloc personal Un simulador de consum i estalvi energètic Un recorregut del joc “La ciutat de la energia” a una població virtual que els serveix per aprofundir continguts, cercar la millor manera de d’expressar la informació obtinguda i exposar les conclusions obtingudes amb una eina 2.0; on es van realitzant actuacions concretes que els serveixen per obtenir la informació.


Aula de Ciències

Els alumnes de cicle inicial, entre d’altres, han realitzat diverses pràctiques relacionades amb la vegetació. Han vist les seves propietats, han plantat flors i verdures i observat el seu creixement sempre recollint dades i anotacions.

Els alumnes de cicle mitjà han realitzat pràctiques relacionades amb el projecte d’escola ”L’aigua” recollint dades, fent observacions i realitzant anotacions.

Revista Sant Jordi 2011  

Revista escolar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you