Page 1

Nom : Ivan Salmerón Assignatura : Sep Nivell : 6è A Curs : 2013 – 2014 Escola : Joan Sanpera i Torras


Índex : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Introducció Dades del planeta Hi ha vida a Mart ? Com és Mart ? On està situat ? La seva història Com es mou ? Què té al seu interior ?


1. Introducció He triat aquet tema perquè m’ha interessat com era Mart i tot el que té per dins.

Si , crec que hi ha vida.

2.Dades del planeta Distància del sol: 227,8 milions de Km Durada d’una rotació ( dia i nit): 24,5 hores Durada d’un any: 687 dies Nombre de llunes: 2 llunes Nombre d’anelles:0 anelles Mart és el quart planeta del sistema solar . Té el nom d’un déu de Roma, el déu de la guerra. La superfície de Mart és com la de la Lluna. Esta plena de cràters de totes les mides. Aquest planeta és vermell perquè està ple de ferro oxidat. Mart té dos petits satèl·lits que són Fobos i Deimos.


3. Hi ha vida a Mart ? La gent , es pregunta si hi ha vida, i s’hi n’hi ha com deuen ser. Aquet es el gran misteri

4. Com és Mart ? És més petit que la Terra, el seu diàmetre és la meitat que el de la Terra, i només te una desena part de la seva massa. Tot i això Mart fa una volta sobre el seu eix cada 24 hores i mitja., com també té estacions com la terra . És més fred perquè està mes lluny del sol que la Terra. Els pols estan coberts per glaç. De tots els planetes del sistema solar és el que més s’assembla a la Terra.

És un dels planetes més famosos, perquè durant un temps es va pensar que hi podia


haver vida intel·ligent en ell. La realitat és que es tracta d’un planeta fred i desèrtic, amb intenses tempestes de sorra. És bastant petit (en volum, la Terra és gairebé 7 vegades més gran). Té un color vermellós característic, i presenta casquets polars que es veuen com a zones més clares i brillants, i que van variant de mida i de posició segons que allà sigui estiu

o hivern. A l’hora d’observar-lo cal assegurar-se de que sigui una bona època, perquè la seva mida aparent varia molt segons que estigui més lluny o més a prop de la Terra. El millor moment per observar-lo ocorre cada dos anys, quan Mart s’acosta a nosaltres de tal forma que es troben alineats el Sol, la Terra i Mart (aleshores diem que està en oposició). En aquests dies pot identificar-se sense problemes degut a la seva intensa llum.

5. On esta situat ? Està situat a la Via Làctia i és el quart planeta del sistema solar.

6. La seva història. Fa 13.000 anys una roca extraterrestre va caure al nostre planeta, va caure a un iceberg a la Antàrtida, conegut com les colònies de Allan.


Mart, anomenat de vegades el Planeta vermell/roig, és el quart planeta del sistema solar, segons la seva distància al Sol. Té dos satèl·lits naturals o llunes, Fobos i Deimos, de mida molt petita i forma irregular. A vegades es fa referència a Mart com el Planeta Roig.

7.Com es mou Translació i rotació

Rotació de Mart (en moviment enredera , no real), en la imatge el planeta da la rotació en segons, però en la realitat triga mes de 24 hores. Rotació Es coneix amb exactitud el que tarda la rotació de Mart degut a que les taques que s’ observen en la seva superfície , fosca i bé delimitades. Translació L’ any marcia dura 687 dies terrestres. Un calendari marcia podria constar de dos anys de 668 dies per cada tres anys de 669 dies.


8. Que té al seu interior. No se sap si dintre seu hi ha vida , però per dintre sembla la Terra . Es el planeta que mes se sembla a la Terra.

Així es Mart.

Mart 2  

Treball sobre Mart

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you