Timbaler 79 DES16

Scroll for more

Page 1

ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Desembre de 2016

LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Número 79

Les coses belles i profundes necessiten temps calma com L’ESCOLA. Ara que s’acosten les festes de Nadal seria un bon moment per a tots nosaltres per aturar-nos Contingut de la revista: una mica i reflexionar sobre les coses imporEls redactors 2 tants de la vida. Avanç informatiu In memoriam Arantzazu

3

Entrevistes

4

Article 6è

6

Article 3r

8

Article 4t

9

Article 1r

12

Article 2n

16

Decoració escola

19

Article 6è

20

Article 5è

22

English News

27

Article P3

28

Article P4

32

Article P5

35

Notícies

38

Còmic

40

Les postals de Nadal

42

Contraportada

44

L’escola dels nostres infants és una d’elles. En la nostra escola els nens i les nenes hi conviuen durant nou anys, al llarg dels quals els infants van creixent i es formen per ser persones lliures, responsables i autònomes pel dia de demà, sempre amb l’ajut del personal docent i no docent del centre i sobretot amb l’ajut i la col·laboració de vosaltres: les famílies. Però la societat d’avui dia canvia molt de pressa, el món en què vivim també i l’escola s’ha d’adaptar a aquest canvi perquè forma part de la vida i ho hem d’admetre. Vivim en un món molt competitiu, on allò que importa són els resultats més que el camí que s’ha seguit per arri-

bar-hi. Nosaltres mateixos anem sempre amb presses, engolits per una rutina estressant que ens devora cada dia. Des de l’escola de vegades tenim la sensació que per molt temps que hi dediquem, per molts esforços que hi esmercem, no arribem a tot arreu. Per tot plegat, cal fer una pausa i reflexionar. Imitem la natura sàvia que reposa a l’hivern i es prepara per rebre la primavera que ha de venir després. Aprofitem aquests dies de festa per viure’ls en família, dedicar més temps als nostres fills i filles, parlar-hi i fer co-

i

ses junts o simplement no fer res. Que les festes nadalenques sigui un període de gaudi i de reflexió, de repòs i tranquil·litat per poder agafar energies renovades per encarar l’any que vindrà amb bon ànim i pau d’esperit. Que tingueu tots un BON NADAL! Emi Ventura Presas Directora


Página 2

El Timbaler

Equip de redacció Esperem que us agradi aquest Timbaler que hem preparat amb molta il·lusió ! Clara Salido

Sandra Cruz

Júlia Nöll

Toure Diallo

Thais Garcia

Oriol Terricabras

Què presenten en aquesta revista els diferents nivells? La Thais i la Clara hem anat per les diferents classes preguntant als tutors i les tutores que farien aquest trimestre per les pàgines del nostre Timbaler. Aquí podeu llegir els resultats. -Aquest trimestre P3 ens ha donat fotos de les seves activitats.

ballat els sentits.

-I 6è ens parla dels Jocs Oím-1r ha fet una sortida a Vall- pics i del “Heart Project” Scicàrquera, i vol destacar que ence in Egnlish. la sortida l’han organitzat els alumnes del SEP . - 2n parla de la setmana monogràfica i d’una sortida. -3r, de la sortida al Parc del Mirador dins el projecte Comunitat i escola

-P4 ha fet un article sobre els dofins i els hipopòtams.

-Els alumnes de quart han estat fent entrevistes a una mare i a la directora .

-P5, els més grans del cicle dels petits han fet un article sobre una sortida on han tre-

- 5è ha estat treballant un projecte sobre la Terra .


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 3

In memoriam d’Arántzazu Alcúdia La passada nit de l'u de novembre ens ha deixat una persona molt especial. El cor més gran dels que he conegut mai. Gran persona, incansable, positiva i alegre, gran professional. El seu somriure omplia l'espai on estava. Sempre disponible, sempre propera. Hi ha una nova estrella al cel.

Et recordarem sempre, Arantzazu!

El passat 2 de desembre, a les 17 hores, es va fer un acte en memòria de la nostra estimada Arántzazu, mestra de l’escola que va traspassar fa poc després de lluitar contra la seva malaltia . Tots la recordem amb molta estimació pel seu somriure, la seva capacitat de treball, l’entusiasme i el positivisme que transmetia; però sobretot per la gran dedicació i amor que donava als seus alumnes. A l’acte van participar mestres, famílies, ex-alumnes i la família de la mateixa Arántzazu.

Va ser un acte senzill i molt emotiu


Página 4

El Timbaler

Entrevistem a... Aquest trimestre l'Oriol i la Júlia han entrevistat a tots els membres del despatx. Les respostes han estat les següents: Mercè Raja Administrativa

Què fa una administrativa?

Carles Viñallonga Secretari

Què fa un secretari com tu?

Feina variada, feina d’ordinador, ad- Bàsicament tres coses: porto tots els arministrativa, atenció a les famílies, xius, el control dels diners de l'escola i informes, arxiu… registro el que es diu a les reunions i ho És molt difícil fer d’administra- apunto a l'acta. tiva o és una feina senzilla? És una feina molt senzilla però clar, haig de tenir bons coneixements d’ordinador, de català i molt bona predisposició al tractar amb persones o per telèfon.

T'agrada fer el Timbaler amb els alumnes de sisè cada any? Si, m'agrada molt, m'ho passo molt bé, és una experiència pels alumnes i per a mi.

És difícil organitzar-te la teva És difícil fer de secretari i alhora feina? mestre d’educació física de l’escola? No és difícil. He d’intentar ser orde- Com que tinc temps de fer les dues coses nada. i les dues m’agraden molt no ho veig diPrioritzo les tasques que em dóna fícil. A més ho vinc fent força anys i ja l’Emi i l’atenció a les famílies. tinc experiència. Això si, és una gran responsabilitat.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Miquel Valls Cap d’estudis

Què fas com a cap d'Estudis? Organitzar, vetllar per a què s'acompleixi el currículum educatiu, dinamitzar reunions dels equips de treball, dissenyo projectes d'escola, assemblees de delegats... És molt difícil ser cap d'Estudis i professor d'anglès a la mateixa escola? De vegades és complicat, també poden coincidir les coses a fer en el temps. Són feines molt diferents i costa una mica organitzar-se però és divertit. Et permet conèixer la part de professor i la part de cap d'estudis. És complicat ser cap d'Estudis o és una feina fàcil? És molt complicat. És complicat organitzar els mestres, has de fer molts temes diferents i has de ser molt organitzat.

Página 5

Emi Ventura Directora

Quines feines fas? En general gestiono tota la part acadèmica, administrativa i cap de personal. Tinc tràmits i bona entesa amb altres administracions (escoles, instituts, ajuntament, consell comarcal, empreses...) i d'altres tasques puntuals. Perquè has canviat l’organització dels cicles? S'ha canviat l'organització per qüestions pedagògiques. Els mestres de l’escola hem valorat que això seria molt positiu i a final de curs farem l’avaluació en la memòria. Quan eres petita volies ser directora d'una escola? No, quan era petita volia ser veterinària i al llarg dels estudis em van portar al món de l'ensenyament. ESTIC MOLT CONTENTA DE SER DIRECTORA D'AQUESTA ESCOLA!


Página 6

El Timbaler

The Heart Project UN PROJECTE SOBRE EL BULLYING Els nens i les nenes de 6è B estem estudiant què és el Bullying i hem fet diferents activitats com ara debats, murals i també hem vist vídeos. Un d’aquest vídeos ens ha agradat especialment. El vídeo explica la importància de tractarse bé per no ferir cors. UN VÍDEO ESPECIAL QUE HEM REVERSIONAT El vídeo explica concretament què fa mal el cor i què no, i que si l’arrugues, les marques queden per sempre. El vídeo es diu “The heart Project” i és de l’artista Stefano Azario. Ens va agradar molt la idea i vam pensar en gravar un nosaltres també. Aquest vídeo el deixarem penjat al web de l’escola. Després cada alumne/a va dibuixar un cor. Llavors ens vam distribuir per fer grups, ho vam organitzar tot i vam començar a gravar. El nostre vídeo es divideix en tres escenes: La primera tracta sobre què fa mal el cor, la segona tracta sobre què pot omplir el cor de felicitat i, finalment, la tercera envia un missatge de STOP al MALTRACTAMENT.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 7

QUÈ HA SIGNIFICAT PER A NOSALTRES AQUEST VÍDEO? Ens ha servit per reconèixer que si arrugues el cor d’algú, aquest rep un cop molt dur i encara que demanis perdó, queden les marques. Ens hem adonat que no s’ha de ferir les persones, i que abans de fer-ho ens hem de posar al lloc dels altres.

STOP AL BULLYNG!


Página 8

El Timbaler

L’alumnat de 3r ens parla dels beneficis dels arbres urbans. Ens esperaven uns educadors ambientals que van utilitzar l’espai del parc com un museu a l’aire lliure. Ens van mostrar 11 plafons, amb icones diferents, que representaven els beneficis dels arbres urbans. Vàrem aprendre un munt de coses que no sabíem, com:

 Els arbres regulen la temperatura i la humitat de l’aire.

 Són fàbriques naturals d’oxiEls nens i les nenes, xics i xiques, nins i nines de tercer A i B hem après els beneficis dels arbres urbans en una activitat organitzada per l’ajuntament del nostre municipi. El dimarts, 8 de novembre vàrem anar al parc del Mirador.

gen.  Proporcionen benestar i ens relaxen.  Són els refugis de molts animals i també els hi proporcionen aliment.  Són les grans “escombres” de la natura, ja que netegen l’aire.

I més coses:

 Observant els arbres podem saber a quina estació de l’any ens trobem.  Els arbres paren el vent i redueixen els sorolls de les ciutats.  Molts arbres centenaris pertanyen al patrimoni cultural d’alguns pobles.  En general, fan més bonic el nostre entorn, sense arbres només veuríem carreteres, edificis, cases... Les muntanyes es veurien nues, sense colors, plenes de roques i terra. Ara, tots junts ens toca fer un treball sobre els arbres que exposarem a les diferents escoles del municipi i també a l’ajuntament. Esperem que us animeu a fer alguna visita al parc del Mirador i a aquesta exposició. Us encantarà!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 9

L’alumnat de 4t A ha treballat l’entrevista ENTREVISTA A LA VERÒNICA DE MEGALASER DE GRANOLLERS Realitzada per Marc Sanchís i Miquel Ortega de 4tB T’agrada la teva feina? M’encanta. Quant fa que teniu l’empresa? Fa 5 anys. Quants anys tens? 30 anys. Com es diuen els teus companys? Anna, Dani, Desi i Jose. De quins colors són els equips? Vermell, verd i taronja. A partir de quina edat es pot jugar? A partir de 6 anys. Quan val una entrada? 6,50€, 20 minuts. Quan vau obrir? El 9 de setembre de 2011. Podem fer una partida gratis? Si i tant!


Página 10

El Timbaler

ENTREVISTA A L’ EMI— Realitzada pel Joan Ortega i Jan Bote de 4t A Com és ser una directora d’escola? Ser una persona molt responsable, ordenada, considerada amb les persones, molt curosa, saber escoltar, donar exemple... entre d’altres coses. És difícil porta tota una escola? No hi ha res difícil. Portar una escola consisteix en tenir un bon equip professional i amics. L’escola funciona amb il·lusió! T’agrada treballar de directora? Molt, perquè puc donar experiència, compartir i aprendre junts.

ENTREVISTA A LA MARTA PORRAS (mare de la Laia) Realitzada per la Laia Goñalons i la Martina Torres de 4t A Què t’agrada dibuixar? M’agrada dibuixar persones. Quin és el teu somni? Per què? El meu somni és que em toqui la rifa per comprar-me una supercasa. Quan eres petita, amb nou anys, quina era la teva millor amiga? La meva millor amiga era la Raquel Gallego. A quin mes vas néixer? Al juliol. Quin color t’agrada més? M’agraden el negre, el verd i el rosa.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 11

ENTREVISTA A LA FE DE LA LLIBRERIA L’ESPOLSADARealitzada pel Daniel Gonzàlez i Arnau Arance de 4tB

Quants anys fa que treballes aquí? Farà 10 anys al febrer. Quants llibres vens en un mes? El mes de Sant Jordi molts. Quan no hi ha festes, pocs. Quin tipus de llibres vens més? Novel·les infantils i juvenils. Quants dependents treballen a la llibreria? Només jo. T’agradaria treballar d’una altra cosa? No, però si treballés d'una altra cosa, estaria relacionada amb els llibres. Quin llibre recomanes per nens? El viatge, Contant lleons i Els culs d'olla Quants anys fa que està obert el teu negoci? Al febrer de 2017 farà 10 anys. Ens pots deixar mirar el llibre que recomanes per a nens de la nostra edat? El viatge o qualsevol llibre de Roald Dahl T’ha agradat la entrevista? Molt, però se m'ha fet curta.


Página 12

El Timbaler

Els/les alumnes de 1r ens expliquen... LEGO ESPAI I STAR WARS

Els alumnes de primer ens diem Els Lego Espai i Star Wars. Durant aquest trimestre hem fet un projecte sobre el nom de la classe relacionat amb l’espai i hem après moltes coses: Després del Big Bang la Terra va ser bombardejada per meteorits i així es va acabar formant. El primer animal que va anar a l’espai va ser la gosseta Laika. El nostre satèl·lit es diu La Lluna. La Terra gira al voltant del sol i també gira sobre sí mateixa. L’estrella més gran que tenim és el Sol i és de foc i molt brillant. Hi ha 8 planetes i també planetes nans. A la lluna s’ha d’anar amb roba espacial. Només podem anar amb coet a la lluna i un dels coets que va anar es deia Apolo 11. A més de tot això hem après d’altres coses sobre l’espai.

Ens ho hem passat molt bé treballant aquest projecte i tenim moltes ganes que arribi la setmana monogràfica per continuar-ho treballant!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Pรกgina 13


Página 14

El Timbaler

La sortida a Vallcàrquera de les classes de 1r Els alumnes i les alumnes de 1r A i de 1r B, el dia 24 d’octubre vam anar d’excursió a la Vall de Vallcàrquera, al Figaró. Vam fer una llarga caminada. Hi havia bolets i fulles i vam travessar un pont. Trobàrem la casa d’un follet que era dins d’un castanyer. El nom del follet era XIUXIUET. Hi havia fulles del castanyer al terra. Vàrem conèixer la Marisa, la castanyera. El Xiuxiuet va plantar castanyes i amb aigua d’una Font màgica van sortir castanyes d’or. Vam anar a casa de la castanyera a dinar i a menjar castanyes. Després vam jugar al seu jardí. El paisatge en aquesta sortida era de tardor, amb fulles grogues,

marrons

i

alguna

vermellosa.

Ens ho vam passar molt bé!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 15

Aquí podeu veure els dibuixos que hem fet de la sortida. Us agraden ?


Página 16

El Timbaler

Els nens i les nenes de 2n ens expliquen la... SORTIDA A CAN MONTCAU El passat dia 3 d’octubre els nens i les nenes de 2n vam anar a fer la verema a Can Montcau. Primer vam anar a la vinya. Vam aprendre les parts del cep i totes les feines que cal fer per cuidar els ceps perquè creixin sans i forts.

També vam trepitjar el raïm i amb la premsa vam acabar de treure el suc.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Tot seguit vam entrar dins del celler. Allà ens van explicar tot el procés de fermentació des que entra el most fins que finalment surt el vi.

Página 17


Página 18

El Timbaler

Va ser una sortida molt divertida! Després de tot això encara vam poder jugar una bona estona, fent un pont, buscant animalons… Ens ho vam passar molt bé!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 19

Heu vist la decoració de Nadal i hivern de l’escola? Entre tots i totes i dirigits per la Comissió de festes hem anat decorant l’escola. Ha quedat molt i molt maca i val la pena que us acosteu al vestíbul i als passadissos per comprovar-ho i gaudir-ne. BON NADAL I MILLOR ANY 2017!


Página 20

El Timbaler

Les Olimpíades de 6è Aquest trimestre hem treballat les olimpíades a educació física. Hem fet proves d’atletisme. Hem treballat en grups de 4 alumnes i un grup de 5.

Jocs olímpics a l’escola

Abans de començar la competició vam fer la cerimònia d’inici dels Jocs. La Sandra i l’Abril, que són les delegades, van llegir el jurament olímpic. Tots juràvem que no faríem trampes i ens ajudaríem.

Les proves que hem fet són: relleus, velocitat, salt de llargada, marxa, triple salt, pes, salt d’altura i disc. Després de dos dies de competició, en tercera posició han quedat “Los patos”, en segona posició han quedat “ Los rebeldes” i en primera posició han quedat “Els olímpics Catalans” Aquests són els equips: El grup 1 està format per: l’Arantxa, el Marc, el Guillermo i la Cèlia. El grup 2 està format per: la Carla, la Georgina, la Laia i el Gerard (GUANYADORS). El grup 3 està format per: la Cristina, el Txetxu, l’Abril i el Carles. El grup 4 està format per: l’Ainhoa, la Júlia, el Sergio i el Rubén. El grup 5 està format per: la Marta, la Diana, la Sandra, l’Hugo i l’Oriol. I el grup 6 està format per: la Joana, la Clàudia, la Irene i el Pau. Hem jugat net i no ens hem enfadat. Ens ha agradat molt, ens hem sentit autèntics atletes!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Pรกgina 21


Página 22

El Timbaler

El projecte “TERRA” de les classes de 5è Els/les alumnes de 5è hem estat treballant el projecte del planeta Terra. Durant tot aquest temps hem après moltes coses junts/es i ho hem fet de maneres molt diverses. Per començar amb el projecte ens vam organitzar per grups de treball. Com en tot projecte vam començar amb el què sabem de la Terra, i a continuació què volem saber sobre el tema. A partir de la nostra pregunta vam fer una classificació segons quina part de la Terra .... i van formar els grups de treball per poder respondre les nostres qüestions. Durant vàries sessions vam utilitzar les noves tecnologies per preparar el nostre treball en grup. Després ho vam exposar davant de tot l’alumnat de 5è.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 23

Després per ampliar la nostra informació les mestres ens van fer unes sessions d’explicacions més concretes, i a partir d’aquí vam intentar entre tots/es treure’n la informació més rellevant i elaborar un esquema conjunt, que ens ha estat molt útil per poder estudiar. Hem fet una gran feina i hem treballat molt. Però això no ha estat tot, la part manipulativa també ha format part del nostre aprenentatge. Hem gaudit molt fent les capes de la geosfera amb parelles i utilitzant la plastilina per crear-les.

I el resultat ha estat aquest!


Página 24

I per finalitzar el projecte ens van proposar que cadascú/na de nosaltres elaborés una maqueta d’un volcà, utilitzant les tècniques que volguéssim, i després el faríem entrar en erupció tots/es a l’escola. Tothom ha participat amb moltes ganes, han quedat uns volcans molt originals. Ens han felicitat pel nostre treball i l’hem exposat al vestíbul i als passadissos perquè la resta dels/de les alumnes de l’escola ho pogués veure. Mireu alguns dels volcans que hem fet.

El Timbaler


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 25

Per acabar del tot el projecte hem fet la sortida als volcans d’Olot, ha estat una excursió molt interessant ja que hem visitat el volcà de Santa Margarita i hem pogut veure a la realitat com és aquest volcà, i pel que ens han explicat va entrar en erupció fa uns 11.000 anys. També vam visitar el museu d’Olot, allà ens van explicar moltes més coses i vam poder entendre com entraven en erupció els volcans i perquè tenien formes diferents.


Página 26

El Timbaler

Com heu pogut veure hem treballat de valent, però el més important és que ens hem divertit aprenent!


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

English News

Página 27

by Grade 6 pupils

-

Festivals /The weather

'La castanyada' Last 28th October we celebrated 'La Castanyada' at school, a traditional Catalan festival. For one week pupils brought chestnuts. On Friday Josep Mª and some mothers and teachers toasted them. Pupils from Year 3 to Grade 3 cooked 'panellets'. All the pupils went to the playground and we ate chestnuts and panellets altogether. It was a funny day!!

The weather The winter just arrived in Les Franqueses del Vallès. Today it’s cold but sunny. Put on your jackets, gloves and scarves. Christmas is coming!

Healthy/festivities Vaccines

Sta. Cecília's day

Last Thursday 10th November, two nurses came to school to vaccinate grade 6 pupils. That was not funny and we were very nervous.

Last 24th November we celebrated Sta. Cecilia’s day, the musicians patron saint. Some grade 6 pupils played the piano, and all grade 5 pupils sang some songs. At last all the pupils in the theatre sang a song all together. It was an amazing concert!

Sports/ICT Tennis table tournament Last 17th of November , grade 6 pupils played the final of table tennis tournament . The finalist were Oriol.T, Rubén.R and Pau .G. The Match was very interesting and exciting and the winner was Oriol.T.

The second position was for Ruben.R and the third for Pau.G. Congratulations players!

Twitter

This year the school have created a twitter. School makes videos and takes photos and after teachers hang on it. Joan Sanpera’s twitter is @SanperaTorras Visit it, please. It’s a good way to be communicated.


Página 28

El Timbaler

Els nens i les nenes de P3 han après moltes coses... ELS NENS I LES NENES DE P3 ESTEM MOLT CONTENTS D’ESTAR A L’ESCOLA DELS “GRANS” I JA HEM APRÈS MOLTES COSES. VOLEU QUE US HO ENSENYEM?

CALAIXET DE DITS FINS PER TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

EXPERIMENTACIÓ AMB SAL I CAFÉ

RACONS DE TREBALL

Página 29


Pรกgina 30

El Timbaler

PLUJA DE FULLES A LA TARDOR

VISCA! VISCA!

CONEIXEM LA NOSTRA CARA


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Pรกgina 31

US HA AGRADAT? A NOSALTRES ENS HA ENCANTAT! FINS AVIAT!


Página 32

El Timbaler

P4 ens explica el seu treball a l’hort de l’escola EL TREBALL A L’HORT ELS NENS I LES NENES DE P4 ESTEM APRENENT A TENIR CURA DE L’HORT: PLANTEM, REGUEM, FEM SERVIR LA COMPOSTADORA, TREIEM MALES HERBES... I OBSERVEM TOT ALLÒ QUE L’ENVOLTA! AVIAT EN TREUREM FRUIT!

A.M.

I.R.

C.D.

M.M.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

M.S.

Pรกgina 33

R.G.


Pรกgina 34

El Timbaler


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 35

P5 ens explica... ELS COETS I ELS ASTRONAUTES ESTEM TREBALLANT EL PROJECTE DELS SENTITS. EL PASSAT 3 DE NOVEMBRE VAM ANAR D’EXCURSIÓ I VAM FER UNA GIMCANA MOLT DIVERTIDA! VAM GAUDIR MOLT DELS JOCS I DE LA NATURA. GRÀCIES AL ‘GUMERSINDO’ VAM TROBAR TOTES LES PARTS QUE HAVIEN PERDUT ELS FOLLETS!

Quins dibuixos més xulos!


Pรกgina 36

El Timbaler


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Pรกgina 37


Página 38

El Timbaler

Notícies SETMANA

MONOGRÀFICA

Aquest curs la setmana monogràfica es celebrarà durant la setmana del 6 al 10 de febrer i el tema triat entre tots els delegats i les delegades de les classes ha estat: L’UNIVERS. Cada aula ha triat un nom relacionat amb el tema i ha treballat els primers dies del curs sobre aquest nom, recollint informació i aprenent. Esperem treballar, aprendre i divertir-nos molt amb aquest tema i per descomptat que també les famílies en puguin gaudir.

VOTV

104 ANYS

El passat 16 de novembre les càmeres de VOTV (televisió local) van venir a l’escola a gravar l’alumnat de 4t de primària sobre les seves impressions sobre el parc del Mirador i les activitats relacionades, dins del projecte del Pla de Barris organitzat per l’Ajuntament de Les Franqueses.

La nostra estimada escola va fer el passat 1 de desembre 104 ANYS!

Els/les nostres companys/es de 4t han fet una sortida, un còmic i diverses activitats per conèixer la importància dels arbres urbans.

Aquest és l’enllaç :

TEATRE L’alumnat de 6è està assajant aquest primer trimestre amb la companyia Frec a Frec. L’obra es titula “Finestres al món” i tracta del nostre home predilecte, el senyor Joan Sanpera i Torras. També participen alguns alumnes de l’ESO de l’Institut Lauro i alguna persona gran. Es farà una representació per als alumnes de primària de l’escola, una per a l’alumnat de 6è de la resta de centres del municipi i una per a tot el poble.

Ho vam celebrar creant entre tots/es un “mannequin challenge” on vam participar tots/es els i les alumnes. Va ser molt divertit. Si encara no heu vist la filmació, no us la perdeu.

http:// escolanoticies.blogspot.com.es/

EXPOSICIONS A LA BIBLIOTECA BIBLIOTECA INICI DEL PRÉSTEC DEL CURS A finals de setembre es va aconseguir que tots els cursos ja poguessin agafar llibres en préstec a la biblioteca. S’ha de dir que gràcies a les novetats que ens va comprar l’AMPA a finals del curs passat, s’ha començat amb molt bon ritme.

Com cada any quan s’acosta el dia de Tots Sants, fem una exposició de llibres a la biblioteca relacionats amb la Castanyada i la tardor. És una forma de mantenir vives les nostres tradicions. També es van afegint llibres de “Halloween” que cada cop té més força a la nostra societat. Per fer -la ens van ajudar a triar els llibres la Ivette Infante i la Isona Garriga de 5è B. Ara al desembre en farem una de l’hivern i les festes de Nadal.


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 39

SANTA CECÍLIA El 24 de novembre es va celebrar el dia de la Música en honor de santa Cecília, la seva patrona. Aquest any a l'escola vam celebrar la festa de la música tots/es junts/es. Uns nens i unes nenes de 6è van tocar instruments, i els/les de 5è van preparar una cantata en la que vam participar tots cantant cançons i cànons des de P3 fins a 6è. Visca la Música

CAMPANYA DE RECOLLIDA D’ALIMENTS Per iniciativa de l’AMPA i en concret d’una mare de l’escola, s’ha engegat una campanya de recollida d’aliments en benefici de l’Associació sociocultural Manà. Amb la solidaritat i col·laboració de tothom s’han recollit molts aliments necessaris per a famílies desafavorides i la campanya ha estat un èxit. En Pitus i la Kika van ser testimonis de la recollida per part de membres de l’Associació. Gràcies a tothom!

https://twitter.com/sanperatorras


Página 40

El còmic d’en Timbaler

El Timbaler

per Sandra Cruz, Toure Diallo i Imma Ortega


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Pรกgina 41


Página 42

El Timbaler

Les Postals finalistes de Nadal Aquest curs l’alumnat de 5è ha participat en l’elaboració del dibuix que farà de portada a la postal felicitació de Nadal de l’escola. Les classes han triat uns dibuixos finalistes i a la reunió de delegats i delegades del passat dia 13 de desembre es va acabar d’escollir el dibuix guanyador. Aquí us presentem tots els dibuixos finalistes.

Dibuix guanyador: Nohaila Zubair


ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

Página 43

Ens va visitar la televisió local VOTV de Canal Terrassa El passat divendres, 16 de desembre, ens va visitar la televisió local VOTV del Canal Terrassa ja que estava interessada en els projectes d’escola. Van estar gravant a les sessions dels tallers matemàtics, del MOLT a DIR, a L’HORT i els AMBIENTS. És molt important donar a conèixer aquestes activitats singulars que fem a l’escola! Estem molt contents/es de sortir a la “tele”!


Escenes de tardor

Cantada de Nadales Estem preparant amb molta il·lusió les cantades de nadales que enguany es faran les tardes dels dies 19, 20 i 21 de desembre, a les 15 hores. Hem canviat l’espai i l’organització de la cantada per tal de millorar la qualitat i centrar-se més en les necessitats dels i de les alumnes. Tot i que sabem que suposa un esforç per a les famílies esperem comptar amb la vostra presència i comprensió. El dia 19, a les 15 hores, al porxo de l’escola ens faran gaudir de la festa els nens i les nenes del cicle dels pe-

tits, és a dir P3, P4 i P5. Alerta perquè per raons d’organització de l’alumnat de 6è, el dia 20 a la mateixa hora i al mateix lloc ens cantaran els/les alumnes del cicle dels grans (4t, 5è i 6è).

I per últim, el dia 21 a les 15 hores i al porxo serà el dia de l’espectacle del cicle dels mitjans, és a dir l’alumnat de 1r, 2n i 3r. BON NADAL!