Page 1

ESCOLA

Jaume I

CIRCULAR

INFORMATIVA

Gener de 2014

web

http://www.xtec.cat/ceip-jaume1r

Any XIII

e-mail

ceip-jaume1r@xtec.cat

Núm. 4

1. Jornada de portes obertes

4. Sortides

(preinscripció i matrícula)

L’escola organitza visites per aquelles famílies interessades en escolaritzar els seus fills i/o filles pel proper curs 2014-2015.  Dimarts dia 4 de març a les 17,30 hores Reunió informativa i visita al centre  Dijous dia 6 de març a les 10,00 hores Visita a l’escola amb els nens i nenes a les classes  Dilluns dia 10 de març a les 15,15 hores Visita a l’escola amb els nens i nenes a les classes També podeu trobar més informació sobre el procés de preinscripció i matrícula al web del Consorci d’Educació: http://www.edubcn.cat/

2. Carnaval 2014 Ambaixadors del REI CARNESTOLTES El dilluns dia 24 de febrer tenim previst rebre la visita dels ambaixadors que ens envia el Rei Carnestoltes. Els rebrem amb entusiasme i amb molta curiositat per conèixer les seves ordres.

FESTA DE CARNAVAL!!! El divendres dia 28 de febrer celebrarem la festa de Carnaval. Ja us informarem del programa d’actes. Aneu preparant les disfresses que seran de tema lliure!!!

3. Informació general Us recordem que el dilluns dia 3 de març és festa perquè és un dels dies de lliure disposició.

CICLE INFANTIL L’etapa infantil (P3, P4 i P5) disposa d’un blog http://blocs.xtec.cat/infantilpractiques/ on trobareu informació i fotografies sobre les activitats que es desenvolupen i sobre les sortides en que han participat. CICLE INICAL L’alumnat de 2n A ha fet una sortida per visitar la carnisseria Escofer dins del Projecte El comerç del barri a les escoles. Van observar diferents tipus de carns, embotits, formatges, etc. Van veure el procés de fabricació de salsitxes i botifarres i fins i tot van poder fer hamburgueses. Per finalitzar van fer un tast variat d’embotits i formatges. Va resultar una visita molt interessant Properament el grup de 2n B farà també aquesta visita.

5. Biblioteca El Nadal ens ha portat molts llibres nous. No us ho creureu però necessitaríem un full sencer per fer la relació i és per això que us fem un tastet:  El Follet Oriol ha aterrat a la biblioteca. Els nens i les nenes de P5 i de 1r curs gaudiran de les seves aventures com a iniciació a la lectura.  Una altra arribada ha estat la Plis Plau. La vaca del Pep Molist i la Cristina Sardà ens acompanyarà a partir d'ara i ens portarà una sorpresa per Sant Jordi.  Àlbums il·lustrats recomanables per a totes les edats, per exemple: La història dels bonobos amb ulleres, Llana a dojo o El diario de las cajas de fósforos.  De novel·les també n'hi ha per tothom: d’aventures, de pirates i la primera novel·la de vaquers de la Jaumeta. Us continuarem informant.


Va resultar una visita interessant i divertida en la que van aprendre moltes coses sobre el llenguatge.

6. Activitats Àvies recuperadores de contes L’escola ha participat en el projecte MARC, acrònim de mestres àvies recuperadores de contes. Un grup d’àvies (mestres jubilades) han estat explicant contes a cadascun dels grupsclasse de l’escola. El Drac de Banyoles, La filla del Carboner, la princesa Ratolina, etc. han estat alguns dels contes que van explicar. Des dels nens i nenes més petits als més grans van gaudir molt d’una experiència tant sorprenent.

Punt verd mòbil.

CICLE MITJÀ Els nens i les nenes de 4t curs van fer una sortida el dijous dia 30 a l’auditori del teatre de l’escola Joan Pelegrí per veure l’obra en llengua anglesa BILLY BANJO. És una obra interactiva i divertida de la companyia IPA Productions. Els hi va agradar molt i va ser de fácil comprensió Aula d’acollida Un grup de 9 nens i nenes que assisteixen a l’aula d’acollida participaran en el X Certamen Nacional de Lectura en veu alta. La nostra escola ho fa en la categoria de Timoners.

L’escola, dins del Projecte Agenda21E i potenciant el valor de la sostenibilitat va rebre el dimecres dia 29, la visita del camió de reciclatge.

Aquest any les lectures escollides han estat del llibre MOSAIC. Comptem amb el suport d’una formadora que s’ha desplaçat a l’escola per treballar la lectura en veu alta, d’una manera engrescadora.

Tots els nens i les nenes van anar baixant fins a la porta de l’escola, on estava aparcat el camió, per lliurar tots aquells elements susceptibles de ser reciclats, alguns portats de casa i d’altres des de l’escola.

Entre totes les persones participants es seleccionarà una que representi a l’escola en els quarts de final.

Van veure lo positiu de reciclar i van comprovar que realment aquest material tindrà un tractament especial per evitar contaminacions que a la llarga perjudiquen a tota la societat.

Les semifinals es faran el dia 4 d’abril al Conservatori de Música de Barcelona. Bona sort i bona lectura !!!

7. Racó de l’AMPA Projecte Compartint escola amb la Gent Gran Aquest trimestre hi participen els nens i les nenes del cicle inicial distribuïts en dos grups. Un treballa jocs de taula i l'altre jocs tradicionals catalans. La propera setmana hi haurà un intercanvi. S’ho passen tan bé que tenen moltes ganes de que arribi el proper dia per continuar. Fins i tot volen poder fer els tallers més dies. Tothom s’ho va passar molt bé.

Xerrada-col·loqui Dins del Programa de Suport Educatiu a les famílies us informem que estan previstes dues xerradescol·loqui. Es duran a terme els dies 13 de febrer i 6 de març a les 16,30 hores. Amb el títol de la COMUNICACIÓ A CASA es tractarà sobre què implica una bona comunicació familiar. Què podem fer els pares i les mares per generar el diàleg? Com la comunicació dóna seguretat, afecte,...

Això promet !!!

CICLE SUPERIOR El passat dilluns dia 20 de gener vam rebre la visita del grup de teatre d’humor i gestual Vol Ras per desenvolupar un taller amb l’alumnat de sisè curs. Amb gestos i mímica van demostrar com es pot millorar l’expressió, fent-nos més rics i espontanis.

Per apuntar-vos podeu passar pel despatx de l’AMPA o bé enviar un correu (hola@ampajaume1r.com) Recordeu que hi haurà servei de cangur.

Festa de Carnaval Aneu reservant el dia 28 de febrer a la tarda... estem preparant la festa de carnaval!!! Més endavant us anirem informant

Gener 2014  
Gener 2014  
Advertisement