Poemes Concurs Literari

Page 1

POEMES GUANYADORS

ESCOLA GUILLEM DE BALSARENY


POEMES GUANYADORS CATEGORIA ( 6-7 anys, corresponents al CI)

CATEGORIA (menors de 6 anys) Dibuix guanyador:

Victor Marchan Lima


Altres dibuixos selecionats:

Jenay Hernandez

Idaira Arinc贸n


Escrit guanyador:

Roxana Fabra

Ona Bonillo


JĂşlia Hernando


CATEGORIA ( 8-9 anys, corresponents al CM) Poema guanyador: La sopa La sopa ben condimentada agrada a tota la mainada. Amb pistons o pasta fina, estrelletes o galets, se la mengen, fins i tot, els més vellets. Quan ens la mengem a l’ hivern ben calentona la volem. En canvi a l’estiu, preferim un bon aperitiu. Aina Obiols

Altres poesies selecionades:

Arròs bullit Quan l’ estómac ens fa mal L’ arròs bullit és genial. Si un dia vas d’excursió I et trobes molt cansat Quan arribis a casa No ho dubtis: Menja-te’n un bon plat!

Marc Obradors


La pissarra Sóc la pissarra i la mestra no m’esborra. Sempre estic xerrant i m’ho passo bé guixant triangles o també rectangles. A plàstica dibuixos explico - N’estic ben tipa! Un esborrador fa falta.

Tinc una pissarra al costat que tota ella és modernitat. Apareixen i desapareixen dibuixos i lletres com un esperitat

Això és un misteri? O potser un encanteri?

Mar Sangüesa


CATEGORIA ( 10-11 anys, corresponent al CS) Poema guanyador: La crisi La crisi ha arribat i la moneda ha marxat. El govern va parlant però d’aquesta no ens en trauran. Crits, alarmes i manifestacions retallades, impostos i reduccions propostes, pactes i agitacions mil coses sense solucions. Convocatòries i mobilitzacions a les principals nacions: Més assistència i benestar i no tantes obligacions! Socialistes, populars i convergents defenseu la nostra terra, feu-nos justícia social i deixeu-nos viure com cal. Eva Aguilera

La mallarenga La mallerenga menja vora un camí llarg, Troba una presa fresca però hi passa de llarg. No té gana al matí quan veu l’ oncle Martí. Potser vindrà a sopar! Li deixaré un tros de pa. Vesteix un gec groguenc Amb corbata blanca Les plomes verdes i grises Per tot arreu escampa.

Sota l’ ull ben discret, Una pinzellada blanca, la natura li ha fet una cosa maca. David Rivero


El gat El gat blanc i negre talment com el bé i el mal. Si el gat és negre mal senyal serà. Si el gat és blanc bona sort tindrà.

Com el gat i el gos no hi ha res igual, si els ajuntéssim l’ un seria lleó i l’altre bon minyó.

Quan el gat es lleva és migdia passat; quan el gat s’adorm la nit ja ha ben entrat.

El gat petitonet és molt juganer. El gat grandussot busca el jardiner Llorenç Bessa