Page 1

ENS HA DEIXAT LA JOANA RASPALL …. després de 100 anys!!! I un any d’ homenatges

Joana Raspall va morir el dimecres 4 de desembre després d’ un any de reconeixements i de veure publicat “Batec de paraules”, un volum amb tota la seva poesia lírica, incloent- t’ hi els seus cinc llibres de poemes i gairebé 200 textos inèdits, que considerava el “punt final” de la seva obra.


Joana Raspall va ser una persona coneguda pel gran públic, gràcies a la poesia infantil. La mateixa Joana deia que la seva obra era “un servei al país que tenia un doble objectiu, educar la sensibilitat poètica per permetre’ ls accedir a la poesia adulta i habituar-los a la lectura en català” Dos cuquets Un cuc diu a l' altre: —Amiguet, d' on véns? fas molt mala cara; no m' agrades gens! —Ai, si tu sabessis! M' he vist obligat a marxar de casa... —Doncs, què t' ha passat? —El menjar coïa cosa de no dir: era dins la ceba! Déu meu, quin patir! —Pobre amic! A casa viuràs de primera; vine a menjar amb mi dintre la cirera.


Aquest poema ha estat musicat per Joan Vidal, un mestre de música que va estar un temps a la nostra escola. Clica aquest enllaç i escoltaràs el poema musicat: http://www.youtube.com/watch?v=0Ylh0qjng7Y

L' ase i el tractor Havia llaurat amb l' ase fins que va comprar el tractor que feia molta més feina, i el camp quedava millor. Un dia, a mitja llaurada, el motor es va espatllar, i va córrer a buscar l' ase per poder-lo remolcar. L' ase es va clavar de potes i no avançava ni un pas. L' home prou l' escridassava: —Arri!, que no arrencaràs?— En rebre xurriacades, bramà l' ase: —A mi, no! Mira si amb les garrotades pots fer caminar el tractor!

Bloc biblioteca joana raspall2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you