Page 1


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Joan Miró a P3 Creiem que és molt important introduir “art” en educació infantil d’una manera lúdica i creativa. És per això que els nens i nenes de P3 vam treballar l’artista català JOAN MIRÓ a educació visual i plàstica. La imaginació i fantasia plasmades en les seves obres, la utilització de colors bàsics i vius i la creació d’elements fàcils de reconèixer pels alumnes, fan que aquest artista connecti de manera molt significativa amb el món infantil. Després de fer una breu presentació, vam veure que a Miró li agradava molt pintar amb els mateixos colors que les nostres taules: VERD, GROC, VERMELL i BLAU. Així doncs, vam treballar amb aquests colors de dues maneres diferents... Primer vam tenyir l’aigua de les ampolles amb paper pinotxo segons el color de cada taula.

Després vam agafar guixos i vam fer pols de diferents colors per ficar-los en una mateixa ampolla.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

En una altra sessió vam veure que a Miró també li agradava dibuixar rodones, llunes, estels i línies primes i gruixudes. Així doncs, vam fer un mòbil amb aquestes formes per decorar la nostra aula.

Per últim vam fer uns murals pintant com Miró. Vam pintar amb pinzell i també amb les mans i vam utilitzar els colors: VERD, BLAU, VERMELL GROC i NEGRE. També vam fer alguns sols, estels i llunes.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

JUGUEM I APRENEM: AGRUPACIONS Per aprendre en aquestes edats és molt important que els infants manipulin i observin de manera directa objectes a través d’activitats motivadores. Poder veure, tocar i actuar sobre objectes reals els hi facilita l’aprenentatge de conceptes abstractes. Per aprendre a agrupar, prèviament vam jugar a enxampar amb un cordill, de 4 en 4 i de 5 en 5, flors i caramels.

Amb la PDI també vam agrupar flors i caramels, però ara els objectes eren imatges.

Després de realitzar aquestes activitats prèvies ja estem preparats per realitzar agrupacions en un full.


ESCOLA ENXANETA

Aquestes sรณn les nostres produccions:

CURS 2015-2016


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Dita Popular Maig Els nens/es de la classe dels dracs hem treballat la dita del mes de maig. Dita: ”Maig arribat, un jardí a cada prat “.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

PROJECTE: EL CINEMA Aquest curs 2015-2016 l’eix transversal de l’escola ha estat El Cinema. L’alumnat de P5, després de parlar sobre el que sabien i allò que volien saber sobre el tema, van portar informació de casa per resoldre els dubtes que van sorgir. Aquests alumnes la van exposar oralment davant els seus companys/es. Aquí teniu una mostra de les exposicions orals:

A l’escola, a més, hem vivenciat aspectes diversos relacionats amb el Cinema.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

EL SABATER I ELS FOLLETS A partir del treball de l’eix transversal del cinema, els/les alumnes de P5 van representar una pel·lícula. Aquesta estava relacionada amb un dels contes treballats a l’aula: El Sabater i els follets. Com a treball previ, vam conèixer totes les persones que intervenen en la gravació d’una pel·lícula: maquillador/a, director/a, claqueter/a, càmera, actors i actrius. Cada grup-classe es va dividir en dos subgrups i cada infant va poder escollir el rol que més li agradava. A continuació us deixem uns enllaços on podeu veure les gravacions d’aquests magnífics actors i actrius:


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

SUPERHEROIS I SUPERHEROÏNES A principi de curs, els nens i les nenes de primer triem el nom de l'aula: ELS SUPERTREBALLADORS I SUPERTREBALLADORES. Tenint en compte el nom de la classe, decidim fem un projecte sobre els superherois i les superheroïnes.

Hem dut a terme aquest projecte a l’àrea d’Educació en Valors amb l’objectiu principal de conèixer-nos una mica més a nosaltres mateixos i treballar la importància d’ajudar als altres i fer bones accions.

Per començar el projecte vam intentar explicar entre tots què és un superheroi, si existeixen de veritat, quins poders tenen i quin era el nostre superheroi preferit. Hem descobert que hi ha moltíssims!

En el transcurs del projecte hem dut a terme diferents activitats, com per exemple: -

Dibuixar el nostre Superheroi preferit.

-

Dissenyar màscara.

-

Fer el nostre nom utilitzant un abecedari de superherois.

-

Conèixer a en Pepo, un nen com nosaltres que, cada dia, quan surt de l’escola, va a l’acadèmia dels Superherois per aprendre a ajudar els altres.

la

nostra

pròpia


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

-

Reflexionar sobre les bones accions que fan els superherois.

-

Disfressar-nos de Superherois per Carnestoltes

-

També hem elaborat els nostres propis murals amb l’ajuda de les nostres famílies i hem portat materials per compartir amb els altres! Cliqueu a les imatges si voleu veure el vídeos!


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Un altre aspecte important que hem treballat en el projecte és el dels Superherois sense capa, els Superherois i Superheroïnes que no van disfressats pel carrer, no poden volar i no aixequen cotxes ni camions amb la seva força, però sí que tenen un poder que utilitzen sovint: ajudar als altres. Hem parlat dels metges, els policies, els bombers o, fins i tot, una cosa tan simple com la gent que dóna sang.

Hem après que donar sang pot salvar vides!

Esperem que gaudiu del vídeo que us presentem a continuació, tant com hem gaudit nosaltres fent-lo. Als nens i nenes de primer ens ha encantat com ens ha quedat!


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

El Fartet Els alumnes de 2on A i B de l'escola Enxaneta estem treballant en aquest tercer trimestre en un projecte promogut pel Consorci per a la Protecció i Conservació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. Aquest pla té com a objectiu potenciar l’augment d’exemplars de fartet per frenar la seva regressió i consolidar i augmentar l’àrea de distribució en el Delta. Primer hem buscat informació sobre el tema i s'ha posat en comú per grups.

El fartet És un peix de mida petita (no depassa els 4,5 cm de longitud). El cos, curt i rabassut, és recobert d' escates de coloració gris terrosa.;. Els mascles tenen la meitat posterior del cos i l'aleta caudal travessades per franges argentines Les femelles són mes grans que els mascles;. Nom científic: Aphanius Iberus. Nom (altres Català: Fartet; castellà: Fartet; anglès: Iberian toothcarp; basc: llengües): Fartet Iberiarra. Classificació:

Vertebrat peix. Classe actinopterygii. Ordre cyprinodontiformes, família cyprinodontidae, gènere aphanius.

Alimentació: Omnívor. Consumeix larves d'insectes crustacis, cucs i algues. Desplaçament: Neda. Reproducció:

D'abril a setembre pon de 100 a 900 ous per temporada. Poden reproduir-se als 3 o 4 mesos.

Localització:

Algèria, al delta de l'Ebre, al Guadalquivir , al Guadiana ,al litoral Mediterrani i a Portugal.

Curiositats: El mascle i la femella són diferents. Les seves principals amenaces són la pèrdua del seu hàbitat, la Perill d'extinció: contaminació, el comerç com a espècie d'aquari i les espècies exòtiques introduïdes que entren en competència amb ells.

A continuació s'ha realitzat la dissecció d'un peix, per estudiar les seves característiques generals.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Amb la preparació dels aquaris i la introducció dels fartets comença el procés. Distribuïts per grups, els/les alumnes s'encarreguen setmanalment d'alimentar els peixos, recollir els ous, traslladar-los a la peixera petita i controlar la temperatura. Al final del procés hi ha un recompte general i els alevins són alliberats a la reserva natural del Remolar - Filipines .

Per veure la resta de fotos, obriu el vídeo que hi ha a continuació.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Expressió escrita a 2n

Expresión escrita en 2º Els nens i les nenes de 2on A i 2on B hem treballat durant tot els curs diferents tipus de textos per aprendre a ser bons escriptors. En català hem fet el text instructiu (accions quotidianes, receptes de cuina, normes...), la notícia i el conte.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

En castellano también hemos trabajado expresión escrita y hemos aprendido a hacer pequeñas historias divertidas, descripción de animales y diferentes tipos de poemas (poema vertical, caligrama, auca...)


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Los alumnos y las alumnas de 3ºA de la escuela Enxaneta hemos buscado información sobre actores y actrices que nos gustaban, utilizando los ordenadores y las tabletas. Una vez hemos conseguido toda la información, hemos escrito su biografía y hemos elaborado diferentes entrevistas. Finalmente, nos han grabado en audio y en vídeo haciéndonos pasar por esos actores y actrices que eran entrevistados.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Amna y César

Candela y Shu Ting

Emma y Ainhoa

Iratxe y Patricia

Juan y Olaya

Luca y Pol

Lucía y Luz

Sara y Neizan

Sergio y Juan Ramon

Sofia y Quimet


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

LA GRAN CANTATA DE 3r Durant cinc mesos, els de 3r de primària hem après a cantar diverses cançons d’un musical que es diu “Cantata per una tortuga”.

En aquest temps, encara que al principi a ningú ens sortia cantar les melodies de les cançons, a poc a poc, amb paciència i esforç, vam anar controlant les entonacions de les melodies, així com també quan havíem d'entrar o romandre en silenci. Vam haver de baixar un to a algunes cançons perquè, encara que som nens/es i tenim la veu aguda, algunes cançons estaven massa agudes per nosaltres i semblava que anaven a trencar-se els vidres de les finestres!

La historia d’aquesta cantata tracta sobre una tortuga a qui no li agrada treballar ni sortir mai amb els seus amics, doncs es passa tot el dia a casa seva sense fer res i veient la televisió. També apareixen altres personatges com un mico que és el president que ajuda als animals amb els seus problemes, un mosquit a qui no li agrada picar, una formiga que sempre està dormida... en fi, una història molt divertida.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

A través d’aquesta cantata també hem après, a través de la personalitat dels personatges, que tots els problemes tenen solució, així com també ens hem adonat que podem trobar gent, animals, etc que poden ser diferents a nosaltres i no per això els hem de deixar de costat; és més, els hem d’ajudar!. Després de tants assaigs, va arribar el dia de la veritat, és a dir, l'assaig general a l’Atrium. Allí ens vam trobar amb molts nens/es d’altres escoles que, com nosaltres, al principi semblaven una mica inquiets i nerviosos.

Quan vam entrar, ens van posar per ordre en les butaques i vam veure i escoltar com assajaven els músics abans de començar. Nosaltres, nerviosos esperant, però una vegada els músics van començar tocant les primeres notes, tots els nervis van desaparèixer i vam poder gaudir d’aquesta experiència. Les famílies vau venir a veure'ns i vau poder gaudir amb nosaltres del resultat de tanta feina. Esperem que us agradés molt.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

LA LLIGA DELS LLIBRES Una de les activitats estrella a 4t ha estat La Lliga dels Libres, un projecte de l’Ajuntament de Viladecans en el qual participen gairebé totes les escoles de la nostra ciutat, enguany disset. Es tracta d’un concurs de comprensió lectora. Els concursants han de respondre correctament el màxim nombre de preguntes sobre deu llibres que han llegit al llarg del curs.

Els dinamitzadors del projecte quan el van venir a presentar a l’escola.

Amb molts nervis vam passar la primera eliminatòria. Vam estar molt concentrats i al terminar ens vam intercanviar uns punts de llibre amb l’altra escola. Vam tornar molt contents i desitjant conèixer el proper rival. Estàvem molt motivats. L’emoció estava garantida.

Estàvem exultants d’alegria!!!!!!


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

A la segona eliminatòria ens van guanyar. Va ser una competició molt igualada, però en el desempat vam perdre per un punt.

Vam felicitar els guanyadors.

L’experiència va ser considerada molt positiva per part de tots, sobretot dels alumnes que s’ho van passar d’allò més bé. Aquí teniu una mostra de les seves opinions, feu clic per veure-les:


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Vam acabar amb una gran festa al parc de Can Xic i la Regidora del departament d’Educació ens va fer entrega d’una foto del nostre equip de lectors.

TEATRE Aprofitant que aquest any la revista és digital, vull fer menció d’un projecte intern de centre que s’ha fet de manera pilot a quart. Es tracta de representar una obra de teatre. Aquesta activitat es fa oberta a les famílies en sisè curs. L’obra representada té per títol "Missió Ateneu" i és original de Rosa Reverter. Vam tenir la sort de comptar amb ella per a què ens ajudés. Els/les alumnes van gaudir molt de l’experiència. Vam finalitzar la representació amb una altra activitat estrella a quart aquest any: Batucada. La cançó escollida es titula "Si mama ka". Es tracta d’una cançó africana acompanyada de percussió corporal. Esperem que us agradi!


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

5è – La Cooperativa Enxativa a la Fira de Sant Isidre Som la classe de cinquè i aquest curs hem estat molt enfeinats creant una cooperativa escolar des de zero. Ha calgut fer tots els documents necessaris i seguir els processos d’assemblea i votacions per a coses com triar el nom, el logotip, els estatuts i altres coses. Tot això us ho vam explicar a la presentació per a l’escola que vàrem fer al gimnàs, i ara us presentem el resultat final d’aquesta tasca, el dia de la venda dels nostres productes a la 44ena Fira de Sant Isidre de Viladecans! La diada va anar molt bé, ens vam dividir en cinc grups: taronja, verd, groc, blau i vermell. Cadascun dels grups tenia tasques rotatòries com; publicitat, tresoreria, venda a l’estand i participar a les activitats lúdiques de seguretat vial i rugby. Ens vam haver d’esforçar en no oblidar-nos res, ja que l’estand i tots els elements decoratius com les falques i publicitaris com els fulletons es portaven de l’escola i calia muntar-ho tot el mateix dia. Quins nervis! Finalment us hem de dir que vam vendre molts i molts productes! Fins i tot va venir l’alcalde de la ciutat a felicitar-nos i ens vam fer una foto de record amb ell. Les altres escoles que participaven: Can Palmer, El Garrofer i la Montserratina; ens van fer una competència important perquè els seus productes també tenien molta qualitat però va ser divertit tenir-los a prop i vam fer molts amics. Entre tots hem de dir que la cooperativa ha estat una experiència molt maca i que sempre recordarem! Us convidem a clicar damunt la imatge que ve a continuació per obrir un vídeo que hem preparat i que us explicarà tot el procés.


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

PENSAMENTS/ REFLEXIONS SOBRE L’EXPERIÈNCIA DE LA FIRA S’havia de respectar la gent en tot moment i no posarnos nerviosos. ANTONIO M.

Vam aprendre moltes coses a la fira, era com un mercat professional! ABDELMOULA N.

Hem aconseguit molts diners venent els productes fabricats amb el projecte. Amb que el hem guanyat podrem tornar el capital inicial i el préstec. RICARDO P.

Dels beneficis donarem un 20 per cent al projecte contra el càncer de l’A.V. Can Palmer. TONI MOYA

Les activitats que van preparar per als nens de les cooperatives escolars eren divertidíssimes. El rugby és la que més ens va agradar, tot i que a diferència del rugby real, no hi va haver tants cops!! OTMAN B.

A l’equip de publicitat directa ens va costar una mica de convèncer a la gent per visitar i comprar al nostre estand. Però finalment ho vam aconseguir. ALEXIS S.

Va ser una experiència inoblidable perquè vam poder barrejar en un dia mestres, companys i família en una activitat educativa! MAREY C.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS VISITANTS DE LA FIRA, I TAMBÉ ALS QUE ENS VÀREU COMPRAR ALGUNA COSA! TOTS – COOPERATIVA ENXATIVA


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

SHARING TO LEARN 6è We are the sixth graders and we are going to present the last project we have been working on this school year: Sharing to Learn. Every Friday we had the visit of four students of the high school, which through different activities such as board games, songs and other activities have taught us a lot of English. Especially we have improve the speaking because all the activities were in English. They have been very good teachers, funny and nice. We enjoyed the experience very much and we learned a lot!

Som la classe de sisè i anem a presentar el Projecte “Sharing to Learn” que hem dut a terme aquest any. Durant tot el curs tots els divendres hem tingut la visita de 4 alumnes de l'institut que, a través de diferents activitats com jocs de taula, cançons i altres activitats, ens han ensenyat molt anglès. Sobretot a nivell oral, ja que tota l'activitat, des que començava, era en anglès. Han estat molt bones mestres, divertides i simpàtiques. Ens ho hem passat molt bé i hem après molt!


ESCOLA ENXANETA

CURS 2015-2016

Les opinions dels alumnes:

On the first day of “Sharing to learn” we were very nervious because we didn’t know about the Languages Assistants.

El primer dia de “Sharing to Learn” estàvem molt nerviosos perquè mai havíem vist a les “Language Assistants”

“Sharing to Learn” is very nice because you can speak in other Language. You learn about words that you don’t know.

After two or three lessons of Sharing to Learn, the assitatns and us became friends.

Després de 2 ó 3 classes de “Sharing to Learn”, les assistents i nosaltres, ens vam fer amics.

We played a funy games. It was a fantastic experience

The last day we played games, and sang songs with the girls and we had a great party!

L’últim dia vam fer jocs i cantar cançons amb les noies. Vam preparar una bona festa!

We enjoyed this expirience

Ens ha agradat molt l’experiència.

“Sharing to Learn” és molt divertit perquè tothom pot parlar en un altre idioma. Nosaltres vam aprendre noves paraules que no sabíem. Vam fer jocs divertits.

Ramandeep, Carla, Jaismeen

Ramandeep, Carla, Jaismeen

Ha sigut una fantàstica experiència! Wassim i Toni


Revista Escola Enxaneta 15-16  
Revista Escola Enxaneta 15-16  
Advertisement