Page 1


INDEX 1. INDEX 2. EDITORIAL .......................................................................................................... 2 3. TREBALLS DE CLASSE 3.1. P3A- Els conills ......................................................................................... 3 3.2. P3B- Els galls i les gallines ......................................................................... 5 3.3. P4A- Cotxes de carreres ............................................................................ 7 3.4. P4B- Els dofins ........................................................................................ 10 3.5. P5- Els gatets ......................................................................................... 13 3.6. 1rA- Els monstres .................................................................................... 16 3.7. 1rB- Els dinosaures .................................................................................. 18 3.8. 2nA- La classe del terror .......................................................................... 21 3.9. 2nB- Els taurons....................................................................................... 25 3.10. 3rA- Els patinets....................................................................................... 29 3.11. 3rB- Els coets .......................................................................................... 31 3.12. 4tA- Els minerals ..................................................................................... 33 3.13. 4tB- Els lego ........................................................................................... 35 3.14. 5èA- Els catalanets .................................................................................. 39 3.15. 5èB- Els digitals ....................................................................................... 41 3.16. 6èA- The biggest ..................................................................................... 43 3.17. 6è4B- Els Pitufos ..................................................................................... 44 4. COL·LABORADORS 4.1. 4.2. 4.3. 4.4. 4.5. 4.6. 4.7. 4.8.

Llengua anglesa ....................................................................................... Música..................................................................................................... Educació Física......................................................................................... Educació Especial ..................................................................................... Cultura general de la religió....................................................................... Informàtica.............................................................................................. Grans lectors .......................................................................................... Menjador .................................................................................................

45 46 48 52 54 56 57 58

5. GUANYADORS I GUANYADORES DELS X JOCS FLORALS ........................................ 60 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 5.5. 5.6. 5.7. 5.8. 5.9. 5.10. 5.11. 5.12. 5.13. 5.14. 5.15. 5.16. 5.17. 5.18. 5.19. 5.20. 5.21. 5.22. 5.23. 5.24.

Hjul·lyblery és M.G. amb “Descripció d’un dinosaure”. 1rA – TEXT ............... 61 Pipa és I.C. amb “Descripció d’un dinosaure”. 1rA – IL·LUSTRACIÓ .............. 62 Violeta és G.P amb “Descripció d’un dinosaure”. 1rB – TEXT ........................ 63 Martina 2 és C.M. amb “Descripció d’un dinosaure” 1rB – IL·LUSTRACIÓ........64 Martina és L.C. amb “El gat amb plomes”. 2nA – TEXT ................................65 Serp 1000 és A.G. amb “La casa encantada”. 2nA – IL·LUSTRACIÓ ...............66 Nena és E.L. amb “El castell terrorífic. 2nB – TEXT ......................................67 Mapi és I.B. amb “El país dels dolços”. 2nB – IL·LUSTRACIÓ.........................69 Minion és C.P. amb “El tresor de Santiago”. 3rA – TEXT................................70 Zape és G.B. amb “El nen trapella”. 3rA – IL·LUSTRACIÓ..............................72 Ole, ole, ole, ole és M.M. amb “El gegant d’Àfrica”. 3rB – TEXT .....................73 Dona és D.L. amb “Els dos amics”. 3rB – IL·LUSTRACIÓ ...............................74 Carlunxi és C.O. amb “La força de l’amistat. 4tA – TEXT ...............................75 Canari és P.M. amb “La princesa aventurera”. 4tA – IL·LUSTRACIÓ ...............76 Nau espacial és O.D. amb “El quadre”. 4tB – TEXT.......................................77 La gata negra és K.G. amb “El vampisomnis”. 4tB – IL·LUSTRACIÓ ...............78 Gavina és G.G. amb “Volar lliure”. 5èA – TEXT .............................................79 Dino 123 és N.N. amb “L’amic dinosaure”. 5èA – IL·LUSTRACIÓ....................80 Lila és C.G. amb “Una setmana horrible. 5èB – TEXT....................................81 Maduixeta és P.T. amb “El goril·la Blanc”. 5èB – IL·LUSTRACIÓ ....................82 Basquet James és A.C. amb “La llegenda de la font de Sant Mateu”. 6èA – TEXT 83 Mishifú és E.V amb “Un au que semblava de mentida”. 6èA – IL·LUSTRACIÓ .84 Boira és E.T. amb “Revolution kids”. 6èB – TEXT..........................................85 Ron 10 és P.M. amb “L’escola encantada”. 6èB – IL·LUSTRACIÓ ...................88

Dibuixos guanyadors: M.N.C de 6èA i C.N.C amb M.N.C de 3rB i 6èA.


SANT JORDI 2014

Benvolguts pares, mares, avis, àvies, nens, nenes i tothom qui tingui el goig de llegir la present revista.

Els/les alumnes i els/les mestres estem molt contents/es de poder-vos oferir un pessic del treball i les activitats que dia a dia anem fent a la nostra escola, aquesta vegada al voltant de la llengua escrita.

Enguany, i precisament en el desè aniversari dels nostres Jocs Florals ens estrenem amb un format diferent, acord amb els temps actuals, presentant la revista en format digital.

Desitgem que en gaudiu! Feliç Sant Jordi!

Mestres i alumnes de l’escola Els Tres Pins

2


EDUCACIÓ INFANTIL.- P3A

Els conills

3


4


EDUCACIÓ INFANTIL.- P3B

Els galls i les gallines

5


NI L

6


EDUCACIÓ INFANTIL.- P4A

Els cotxes de carreres

7


8


9


EDUCACIÓ INFANTIL.- P4B

Els dofins

10


11


12


EDUCACIÓ INFANTIL.- P5

Els gatets

En Darek al matí rega el seu jardí.

La Bruna es menja una pruna.

La Jana B. molta gana.

En Lucas a casa té perruques.

La Carla té una pala.

En Lucas juga amb una tortuga.

La Laura juga amb la Paula.

En Raul té un bagul.

Anirem a casa del Joan però no sabem quan.

13


L’Adahara té una amiga que es diu Sara.

La Naiara es pinta la cara.

A la Jana E. li canten una nana.

L’Elsa després de berenar se’n va a saltar.

La Yasmin és menja el raïm.

La Blanca eleva “l’ancla”.

La Sara comença a còrrer ara.

El Guille després de sopar sempre vol jugar.

El Julen després de dinar se’n va a jugar.

14


L’Eric al matí porta un abric.

L’Iker Padillo, vigila que és un “pillo”.

La Berta té la finestra oberta.

La Maria riu cada dia.

Els ocells i el Christian pian cada dia.

L’Arnau puja a una nau.

L’Aithan es pensa que és con Tanzan.

La Laura juga a la taula.

En Biruk no és cap ruc.

15


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 1rA Els monstres

AUCA

16


17


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- Primer B Els dinosaures

AUCA

El cavaller i la casa encantada

18


19


20


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 2nA La classe del terror

CONTE COL·LECTIU

UNA AVENTURA AL FONS DEL MAR L'Ivan era un submarinista que volia protegir els cavallets de mar, que estaven en perill d'extinció. Per això va començar l'aventura al fons del mar. IVAN: Com m'agrada el fons del mar! Què hi deu haver a dins d'aquell vaixell enfonsat? Vaig a investigar! CRANC: Buuuu!! Jo sóc el cranc! I tu qui ets? IVAN: Sóc l'Ivan i necessito la teva ajuda per trobar els cavallets de mar. Puc comptar amb tu? CRANC: Som-hi! Conec el camí, viuen a l'escull Palau de Mar.

Comencen a nedar cap a l'escull i, de cop i volta, veuen unes ombres negres: ORCA I TAURÓ DOLENT: Ja tenim dinar, nyam, nyam! Què heu vingut a fer al nostre territori? Què feu aquí? IVAN: Només venim a protegir els cavallets de mar. ORCA I TAURÓ DOLENT: No!!!! Sou el nostre dinar!!!!

Aconsegueixen escapar del tauró dolent i l'orca. De sobte, veuen una llum, algues i flors i al final troben a dues sirenes precioses que canten i ballen. SIRENES: Alohaaaa!!! Hola guapos!!! Que ens heu vingut a veure? CRANC: Ui!! Quines belleses! Què bé balleu! SIRENES: Veniu, veniu, que us ho passareu molt bé! Anem a cantar i ballar!

S'ho estan passant d'allò més bé però de cop i volta... IVAN: Parem la festa! Hem d'anar a salvar els cavallets! CRANC: Oh! Per què no ens quedem una mica més? SIRENES: No marxeu encara! Ballem una cançó més! IVAN: Ho sentim sirenes, hem de marxar!

21


Què dolentes les sirenes! No els volien deixar marxar! POP: Eeeooo! Eeeeooo! Estic aquí! Que marxeu sense mi? CRANC: Però tu qui ets? D'on surts? POP: Doncs sóc el pop i sóc l'alcalde del mar! IVAN: Molt bé senyor alcalde. Ens podria acompanyar a buscar els cavallets? POP: És clar que sí! Com que sóc l'alcalde ja em sé el camí.

El pop tira una mica de tinta per assenyalar el camí. De camí cap al Palau del Mar, l'Ivan, el cranc i el pop es troben un tauró. TOTS: Ahhhh!! TAURÓ BO: Ei, no tingueu por! Sóc un tauró bo! TOTS: Ah si? I com et podem creure? TAURÓ BO: Doncs perquè jo sóc el guardià dels cavallets de mar. Seguiu-me, seguiu-me, que us portaré al Palau de Mar, on hi ha els cavallers de mar!

Nedant, nedant, de sobte arriben al Palau de Mar. TOTS: Oh! Què bonic! CAVALLETS DE MAR: Auxili, auxili! Deixeu-nos sortir! Estem atrapades! POP: Ho esteu veient? Els cavallets de mar estan tancats en una gàbia! Qui té la clau?

Apareixen unes ombres. El tauró dolent i l'orca els miren burlant-se. TAURÓ DOLENT I ORCA: Mireu què teniiiiiim, mireu què teniiiiim! Que voleu aquesta claueta?

El pop, tot enfadat, els tira molta tinta als ulls i l'Ivan agafa la clau. Se'n van a obrir els cavallets! CAVALLETS: Visca, visca!!! Ens hem salvat! Moltes gràcies! Quina recompensa voleu? TOTS: Fem una gran festa per celebrar-ho! Anem al Palau de les sirenes! TAURÓ DOLENT I ORCA: Ens tornarem a trobar.... FI 22


LA SELVA I EL METEORIT MÀGIC Hi havia una vegada un científic boig que va trobar una selva encantada CIENTÍFIC: Quina selva tan estranya! Agafaré aquesta pedra tan curiosa per investigar-la!

De camí cap al laboratori... INDI: Hau! Sóc en Namasté i visc en aquesta selva. I tu qui ets? Què vols? Vull saber què fas aquí! CIENTÍFIC: Jo sóc en Pol i estic investigant els animals d'aquest lloc. Em vols ajudar? INDI: Sí! Som-hi! Comencen a caminar i de cop i volta el científic rellisca amb una pell de plàtan. CIENTÍFIC: Auuuuu!! Quin mal! INDI: Jajaja! Això vol dir que els monos estan a prop!

A la casa dels monos... MONOS: Qui hi ha? Què feu aquí? CIENTÍFIC I INDI: Venim a investigar aquesta selva misteriosa. MONOS: Doncs nosaltres tenim gana! Ara no us podem ajudar!

De cop i volta en Pol es treu de la butxaca la pedra misteriosa i li demana menjar pels monos. MONOS CIENTÍFIC i INDI: Mmm! Quina bona olor!!! Fa tan bona olor que es comencen a sentir sorolls. Els llops s'acosten. LLOPS: Estem afamats! Volem el menjar i us volem menjar a vosaltres!

Els llops, que tenen el poder de la velocitat, es llencen sobre en Pol i en Namasté. MONOS: Nosaltres us protegirem! INDI i CIENTÍFIC: Com ho fareu? LLOPS: No podreu amb nosaltres! MONOS: Tenim l'escut protector! INDI: Ens estan atacant!

23


Quan els llops s'acosten als monos, reboten gràcies a l'escut protector. Així és com en Pol i en Namasté escapen. LLOROS: Què és aquest xivarri? CIENTÍFIC: Vosaltres què feu aquí lloros pesats? LLOROS: Vosaltres què feu aquí lloros pesats? CIENTÍFIC: Eh! Això ho hem preguntat nosaltres! LLOROS: Eh! Això ho hem preguntat nosaltres! CIENTÍFIC: Sou uns pesats! LLOROS: Sou uns pesats! CIENTÍFIC: Namasté, deixem estar aquests dos i anem a investigar la nostra pedra màgica. LLOROS: Pedra màgica? Doncs ara callarem que sinó perdrem els poders. Per cert, abans ens hem trobat un elefant banyant-se al riu que tirava unes bombolles estranyes. Potser l'elefant us ajuda a trobar el camí cap al laboratori. ELEFANT: Què feu vosaltres aquí? TOTS: T'estavem buscant per què ens ajudis a tornar al laboratori. ELEFANT: Em sembla que ja sé com us puc ajudar. Jo tinc el poder de tirar bombolles que diuen el camí que tu vulguis per trobar qualsevol lloc i també despistar els enemics. TOTS: Doncs comença a tirar bombolles i marxem!

De seguida arriben al laboratori gràcies a l'elefant. CIENTÍFIC: Que estrany que tots els animals d'aquesta selva tinguin poders... Aquí passa algo que se'ns escapa...

Al laboratori tots comencen a investigar la pedra i a fer experiments. INDI: Ja ho tinc! Ja ho he trobat! Ja he resolt el misteri! TOTS: Què vols dir? Què ha passat? INDI: Fa milions d'anys va caure en aquesta selva un meteorit màgic que va donar poders a tots els animals.TOTS: Visca! Visca! Visca! Ara entenem per què tot era tan estrany... CIENTÍFIC: A partir d'ara em quedaré viure aquí i cuidaré els animals de la selva. FI 24


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 2nB Els taurons

CONTE COL·LECTIU

LA FAMÍLIA PIRATA Fa molts i molts anys hi havia un vaixell pirata que navegava per l’oceà Atlàntic. Al pal major onejava una bandera amb el dibuix d’una calavera. La tripulació era una família terrorífica de pirates, Barbaparche, el capità, era fort i valent (es toca el pit). Un dia va dir: Capità: - Anem cap a l’ illa del Tresor! Mare: -Pugeu les veles i agafeu-vos ben fort ! Germans: - Yupi!! Ens encanta anar a buscar tresors. Gos: Bup, bup bup ..!! Al cap d’ unes hores va cridar el capità: Capità: -Illa a la vista!! Emma:- Jo vull un collaret de perles. Sònia: -Jo vull una polsera de diamants. Clàudia:- I jo vull una corona d’ or. Mentrestant els nens juguen a pilota. Guillem:- Ha caigut la pilota a l’ aigua !! Roc:- No patiu ! jo l’ agafaré!! Quan el Roc volia llençar-se a l’ aigua va sorgir del mar un monstre marí. Monstre:- Nyam! Nyam! Quina gana que tinc ! Em cruspiré aquests nens Sara:- Ni t’ ho pensis ! maleït monstre marí. Gos:- Gggrrr.....Ggrrrr. Capità: - Deixeu-me a mi! El partiré per la meitat Nens: L’ hem guanyat !!! JacK:- Nens ,llenceu l’ ancora i pugeu a la xalupa, anem cap a terra. Un cop a l ‘illa el gos ensuma Gos:- UUUUUUssss. Guillem: -Seguim-lo que potser trobarem el tresor. 25


Roc:-Aquí hi ha tres coves . Quina serà la bona? Mare: - Ens quedarem a dormir aquí i demà ja veurem. A mitjanit el gos es posa molt nerviós, s’ acosta als nens i els desperta. Gos: hihihi!!! Roc:- Això em fa mala espina. Guillem:-Despertem-los a tots. Darrera la cova es veuen uns ulls sospitosos. Roman:- Sóc el vampir. Quin sopar més bo que faré avui amb aquests nens. Mare: Què és aquest xivarri? JacK:- Deixeu-me a mi, que sé com salvar-vos !! (lluiten) Emma:- ja no tinc son. Sònia:-Doncs anem a la cova. Clàudia:- No, no! Anem- hi tots junts. Capità: Seguiu-me la cova del mig és la bona, la Puça l ‘ha descoberta. Emma:- És molt fosc. Em tremolen les cames. Clàudia:- A mi em peten les dents. Sònia: I jo tinc la pell de gallina. Nens:- ¨Es aquí ....!! Puça, Puça Vine !! Jack:- A treballar tots, que tenim feina. Es posen a desenterrar el tresor. Mare:- Ara serem rics, podrem tornar cap a Vallromanes. Nens:- Siiiiii! La vida de pirates era un rotllo. Nenes:- Mama! I podrem anar a l’ escola els Tres Pins? Mare:- I tant que si! Nens: Yupi!!! I així va ser com aquella família de pirates va tornar a ser una família com la vostra.

26


EL PAÍS DELS VIDEOJOCS L’any 2020 en una botiga de Vallromanes uns trigèmins, en Pol, l’Izan i en Guillem van anar a comprar un videojoc pel seu aniversari. Feien vuit anys. Nens: Bon dia. Botiguera: -Bon dia, que voleu? Guillem: -Volem aquell vídeo que té dos jocs barreja de vampirs i zombis, “New Super

Mario”. Els nens tornen cap a casa i quan es posen a jugar s’espatlla el televisor i es barregen tots els jocs. Fsss! Ufff! Crak! I una mà que surt del televisor s’emporta els tres nens. Izan: -On som? Qui ens ha estirat? Tots: -És un zombi! Zombi: Quins nois tan bufons, els espantaré una mica. Ja,ja,ja!!! Pol: -Correm cap allà, veig una sortida! Arriben a un bosc i troben el mestre Yoda. Yoda: -Seguiu-me, us trauré d’aquest bosc encantat i us portaré a un altre joc més segur. Nens: -Mireu! Allà hi ha el país del Mario. Mario: -Veniu amb mi que m’ajudareu a derrotar el vampirs i els zombis perquè volen ser els amos del món. Haureu de recuperar els cinc poders: el bolet gegant, les dobli-cireres, el Mario esquirol, el Mario felí i la súper estrella. Martí: -Mmm... d’acord t’ ajudarem. Izan: -Serà divertit! Guillem: -Segur? Trobarem molts enemics! Tots: -Som-hi! Ibai:- Ei! nois! Ajudeu al Mario a derrotar els vampirs i zombis perquè tenen un comandament que necessito per tornar al meu joc. Sense aquest comandament no tinc cap poder i no us puc ajudar.

27


Vampir 1 ( Javier): - Nyam !! quins nens tan sucosets. Avui ens posarem les botes. Vampir 2: - Els xuclarem tota la sang. ( Es llepa els llavis). Vampir 3: - Jo fa 3 dies que no menjo i tinc els budells buits. Els tres vampirs: No deixarem que trobin els poders. ( es piquen les mans). Vampir 1: - Siiiii . Dominarem el món dels vídeo- jocs. Zombi:- Més encara, ens quedarem els poders i anirem a la Terra per dominar el món. Tots: Siiiii ( Es tornem a picar les mans ). En Pol, en Guillem, l’Izan ,en Mario i el mestre Yoda lluiten amb els vampirs i els zombis fins derrotar-los. Així aconsegueixen els 5 poders i el comandament . El mestre Yoda els vigila i els ajuda. Yoda: -Mmm... (Tots els dolents van desapareixent). Izan: - Tinc gana i vull tornar a casa. Guillem: - I jo estic cansat i tinc son ( badall). Pol: - Calleu i segui-me ràpid que sortirem per aquell forat! Guillem: - Mireu una nau !! amb la súper- estrella podem entrar-hi. Izan: -Si , pugem a la nau que potser ens portarà cap a casa. Pol: - Aquí hi ha un botó! Els tres nens , alhora , van prémer el botó i sense adonar- se’n van aterrar al menjador de casa seva. Estaven ben estabornits, però, de cop i volta van sentir una veu que els hi era molt familiar. Mare:- Nens, que és hora de sopar. Vinga a parar taula!! Nens:- Si mama ja venim.

L’ Izan, en Guillem i en Pol van estar uns dies sense jugar als videojocs i cada tarda sortien a la pista del poble a jugar amb els seus amics i també s’ ho passaven pipa.

28


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 3rA Els patinets

POEMA

29


30


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 3rB Els coets

POEMA

31


32


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 4tA Els minerals

CAL·LIGRAMES

ELS CAL·LIGRAMES DE 4T-A

33


34


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- Quart B Els lego

CAL·LIGRAMES

ELS CAL·LIGRAMES DE 4T-B

35


36


37


38


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 5èA Els catalanets

DESCRIPCIÓ ELS NOSTRES MESTRES

Com cada any als alumnes de 5è ens toca fer una descripció i hem pensat descriure als nostres mestres. Així que començarem per les fantàstiques i dolces mestres d'educació infantil. En general, totes són simpàtiques, amables i agradables. Però el millor de tot és que juguen i canten molt amb els seus alumnes. Ara direm alguns trets de cadascuna: La Sandra és morena i prima, acostuma a portar el cabell recollit en una cua; és pacient i ho explica tot molt bé. L'Eli és la més joveneta de totes i s'entén força bé amb els nens petitons. La Montse té el cabell pèl-roig, és molt creativa, simpatiquíssima i alegre. La Núria és prima, porta el cabell curt, és treballadora i es preocupa molt pels seus alumnes. La Sole porta el cabell molt curt i té uns ulls blaus com l'aigua del mar, és molt simpàtica, amigable i força trapella; els nens s'ho passen genial amb ella. Ja per acabar hi ha la Dionne que té els cabells ben rinxolats, és molt bromista i alegre. Continuarem amb les mestres de cicle inicial on hi trobem a primer, l'Alícia i la Yolanda, que són molt amables i de bon caràcter. Però d'aspecte són ben diferents, l'Alícia té els ulls marrons i els cabells foscos com la gola d'un llop mentre que la Yolanda té una melena rossa i rissada com uns espaguetis. També hi són les tutores de segon. A la classe de l'A està l'Ingrid que té els cabells castanys i llisos; és molt amable, treballadora i és bona amb els ordinadors, per això sempre que els altres mestres tenen un problema ella els ajuda. A l'altre classe, el B, està l'Antònia que té els cabells daurats com una moneda d'or i sempre riu molt. A més a més hi ha l'especialista d'anglès, la Raquel, que té el ulls marrons com la xocolata i el cabell llarg com la Rapuncel, és alegre com un gínjol, expressiva i molt simpàtica. També cal fer esment de la riallera i afable Jèssica que és alta com un Sant Pau, té els ulls foscos com un bosc de nit i té una gran melena arrissada de color castany i vermellós. Al cicle mitjà hi trobem la Mercè amb uns cabells molt rinxolats com les motlles i primeta com una tija; és simpàtica, té molta paciència, i sempre està somrient i ensenyant coses als nens. Ara l'està substituint la Maria que és jove i també té els cabells molt rinxolats, i a vegades se'ls recull, i és molt alegre. La Montserrat és morena, amb el cabell curt, alta i simpàtica, sempre somriu. Al pis de dalt hi ha la Lourdes i la Jeni, les mestres de quart. La Lourdes és alegre, carinyosa i li agrada molt la seva feina, té el cabell curt i gris fosc, porta ulleres i és menuda. La Jeni té el cabell fosc i curt amb un tall ben original, és més alta i té els ulls grossos i marrons; és molt simpàtica, riallera, divertida i treballadora. Les mestres del cicle superior són genials però molt exigents... així començarem a parlar de la nostra tutora, la Gemma. Té els ulls una mica allargats i de color avellana, té una melena color

39


castany i molt llarga, com la d'una princesa de conte; a vegades porta pentinats i es fa recollits amb una cua. Sempre va a la moda, li agraden els texans i sovint porta mocadors al coll. La Gemma sempre ens està ensenyat moltes coses importants i sap molt d'art, és força estricta amb la feina però aprenem molt en totes les assignatures que ens fa. És molt agradable, treballadora i pots parlar amb ella de tot, és competent i responsable. L'Anna és l'altra mestra de cinquè i a la nostra classe ens fa sobretot castellà. Té els ulls color marró fosc i els cabells negres, curts i ondulats com les onades del mar; sempre es vesteix més informal, amb pantalons texans i camises variades. L'Anna és molt bona mestra i sap moltes coses, és divertida, bona persona, sincera i segura de si mateixa. A sisè hi ha la Roser que té els ulls marrons, el cabell castany, a vegades porta ulleres i és bastant altra. És simpàtica, bromista i agradable i li agrada molt parlar. I finalment la Lluïsa, que té el cabell negre i els ulls marrons, és alta i va ben vestida. Li agrada molt la seva feina, és molt intel·ligent i parla molt bé; és molt bona amb les matemàtiques. A l'escola tenim uns grans especialistes com la Lídia que ens fa l'anglès, té els cabells rossos com els rajos de sol, els ulls marrons, és molt alta i divertida; li encanta riure i xerrar. I en Josep que ens ensenya música, té el cabell curt i fosc. Quan toca es posa seriós, però en ho passem molt bé amb ell, li encanta tocar instruments i cantar tots els estils musicals; a més a més és molt marxós i a les festes es posa perruques de colors. La Bea que té els cabells rossos com l'espiga i el ulls clars com el cel, és molt simpàtica i riallera, li encanta l'esport i sempre va amb xandall. La Marta, que també fa educació física, és rosseta, prima i amb els ulls marrons, és simpàtica i agradable. La Isabel que té els cabells castanys clars, és amable i molt pacient amb els nens. I en Carles que té el cabell curt i gris, porta ulleres, té els ulls blaus i té la veu molt greu. I per anar acabant trobem qui organitza, controla, planifica perquè tot funcioni, l'equip directiu. L'Àngels té els cabells castanys i mai els porta recollits; li agraden molt els nens i la seva feina; és dolça, amable, carinyosa i li agrada ajudar a totes les persones. L'Ingrid Garcia té el cabell fosc i sovint el porta recollit amb cua, una pinça o amb un monyo; li encanta la seva feina i sempre porta papers a les mans, és amable i sap parlar molt bé. La Rosa té els cabells clars, porta ulleres, sap molt de números i és simpàtica i graciosa. Sempre està a infantil i li agrada que quan els nens es fan grans la vagin a visitar perquè se'n recorda molt de tots. No ens podem deixar a l'Albert, el nostre conserge, que cada dia ens obre les portes amb música i amb molta alegria; sempre ho arregla tot a l'escola i és més forçut que en Hulk. Aquests són els nostres mestres de l'Escola Tres Pins!

Els alumnes de la classe de 5èA

40


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 5èB Els digitals

DESCRIPCIÓ

LA NOSTRA ESCOLA

L’escola els 3 Pins és gran, espaiosa i de forma rectangular. Està pintada de color verd, groc i gris. Està molt ben situada, en plena natura, amb molts arbres, animals, plantes ... Hi ha un edifici principal que consta de tres plantes. A la planta baixa hi trobem les aules d’infantil (els nens més petits de l’escola) que són grans i lluminoses perquè donen directament a l’exterior, al seu pati de sorra que és petit però on hi ha un sorral, casetes, una cistella i varietat de joguines. També hi ha altres dependències com el despatx de direcció, secretaria, el menjador que és petitó... i importantíssim consergeria on hi ha l'Albert que ens obre les portes i ens posa música per alegrar el dia. En aquesta planta hi ha un llarg i ample passadís, decorat amb els bonics treballs del nens petits. Comencem a pujar les escales i trobem la primera planta on estan les classes de CI i CM (tercer) que donen al passadís. Les aules són força grans i amb bastanta llum doncs hi ha uns grans finestrals. Unes donen al carrer i les altres al pati. A més a més també hi ha una gran biblioteca, l'aula d'informàtica, la sala de material i dues petites aules (EE i el despatx de la Cap d'Estudis). Si continuem pujant una mica més arribem a la segona planta on hi ha les classes dels més grans de l'escola (CS). Les aules són iguals que les de la primera planta, l'única diferència és que les nostres taules són una miqueta més altes. A part de les classes hi ha l'aula de música amb un gran piano i varietat d'instruments i l'aula d'anglès. Per sortir al pati tenim una escala exterior (sortida d'emergència), és metàl·lica i llarga. A totes les plantes evidentment hi ha lavabos i tutories.

41


En un altre edifici trobem el gimnàs, que és massa petit per una escola tan gran. Dins hi ha una sala de material, vestuaris, lavabos i un petit escenari. El fem servir quan plou i a l'hivern quan fa fred. També li diem sala polivalent perquè s'hi fan moltes coses com obres de teatre, concerts de Nadal, els jocs florals, la gran “disco” de carnestoltes... I ja per acabar, l'escola té un gran i immens pati que és per als nens de primària, amb una pista que té dues porteries i quatre cistelles per poder jugar a bàsquet. També té una zona de sorra on hi ha una estructura de fusta, bancs i un sorral. Al darrere del gimnàs hi tenim un magnífic hort on cada curs té una petita parcel·la per plantar tomàquets, enciams, patates... I aquesta és la nostra GRAN ESCOLA!!!

Els alumnes de la classe de 5èB

42


43


EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- 6èB Els pitufos

CÒMIC

44


LLENGUA ANGLESA

45


EDUCACIÓ MUSICAL

46


EDUCACIÓ MUSICAL

47


EDUCACIÓ FÍSICA

VALORS QUE ES PODEN TRANSMETRE A TRAVÉS DE L'ESPORT

L'Esport sempre ha estat considerat un mitjà per educar en valors que desenvolupin a nivell personal i social i que segur t'acompanyaran al llarg de la teva vida. Valors que comences a adquirir a les edats d'iniciació, on l'esport és sobretot diversió. Els beneficis físics de l'esport els coneixes majoritàriament, però que prenguis consciència del que aporta com a eina educativa i psicològica al teu fill, és la clau. Quan el teu fill practica esport, també s'educa en valors. . Tot depèn de l'orientació que com a pare i entrenador vulguis donar. Els nens aprenen a socialitzar-se amb nous companys, a guanyar i compartir triomfs, a perdre i saber tolerar la frustració, a experimentar emocions, a crear llaços d'ajuda entre ells, a fomentar la col.laboració, a ser responsables, a controlar la impulsivitat en uns casos i a vèncer la timidesa en altres, a reduir l'ansietat, a respectar les normes, l'entrenador, els companys, els rivals i els àrbitres. L'esport també incrementa el seu nivell de confiança i autoestima: els nens se senten partícips dels èxits i jugades del seu equip, són protagonistes al costat dels altres. Els nens que assisteixen a activitats esportives a més aprenen a gestionar i optimitzar el seu temps, havent de compatibilitzar els estudis amb l'esport. A nivell cognitiu, es fixen metes, desenvolupen habilitats com el pensament estratègic i la capacitat de 48


liderar. L'esport en equip és la millor escola per al futur treball en equip el dia que s'integrin en un grup de treball a l'empresa. Hauran desenvolupat la pertinença a un grup amb interessos i objectius comuns, a complir amb el que un es compromet, a ser perseverant, a tolerar l'error propi i dels companys. Com a pare i com a entrenador, procura que la teva atenció no estigui en si el teu fill guanya o perd, si ha sortit a jugar més o menys minuts o si el teu fill ho fa millor que “l'altre”. “L'altre” també és un nen que va als entrenaments i competicions amb la mateixa il.lusió que el teu. Com a pare, el teu interès només ha d'estar en que el teu fill sigui bon company, generós i sobretot, que gaudeixi. Però molts pares s'ofusquen, criden, donen directrius des de la banda, parlen malament dels companys dels seus fills, menyspreen i desacrediten els entrenadors i veuen en el seus fills la possibilitat de convertir-los en grans estrelles i complir amb els somnis que ells no van fer realitat. Aquest problema es repeteix cada cap de setmana a totes les competicions i partidets dels xavals. De vegades els pares us oblideu que els vostres fills ja tenen un entrenador. Per això cal recordar que no sou els entrenadors dels vostres fills, que només sou els pares i que la vostra tasca es limita a donar suport de forma incondicional. Els pares no heu d'aconseguir que els vostres fills rendeixin més, ni que juguin amb una determinada estratègia, i oblideu-vos de centrar-vos en els resultats. D'aquesta manera només aconseguiu generar pressió i que el nen se senti avaluat per vosaltres. La vostra funció és donar suport i fomentar els valors que el club i entrenadors treballen amb els nens, com el compromís, la responsabilitat, l'autodisciplina, el respecte, la cooperació, la humilitat, l'afany de superació, la tolerància a la frustració, el joc net, la gestió emocional, honestedat, lleialtat...Promoure que sigui puntual, que acudeixi als entrenaments als quals s'ha compromès, que reculli el material, que sigui generós amb els companys, fomentar la comunicació i que l'ajudi l'entrenador. Heu de motivar i reforçar perquè s'esforcin no perquè assoleixin resultats. En acabar un partit, el nen no ha de pensar en si ho ha fet bé o malament, aquesta no és la finalitat. La finalitat és divertir-se, jugar i integrar-se en un equip. Pregunta com s'ho ha passat, si ha gaudit, comenta-li com t'agrada veure amb quines ganes es lliura, fesli saber que t'encanta veure'l gaudir practicant el seu esport, que veus que es lliura en el que fa per ell i els seus companys, que et sents orgullós del seu esforç, de la seva perseverança,del seu respecte pels altres i de la seva esportivitat. No fomentis actuacions físiques, tècniques i tàctiques esportives que l'entrenador no els exigeix. L'Entrenador és qui ha de corregir, aquesta és la seva funció, però no és la teva. Si el teu fill sap que vas a valorar-lo després del partit, ho passarà malament des que 49


sona el despertador per assistir a la trobada. Practica el seu esport nerviós i pendent de les teves pautes, crits, gestos i del que li diràs després. Així és impossible gaudir jugant, no creus? No oblidis les conseqüències que té en l'autoestima del teu fill. No és estrany escoltar nens que diuen: “diumenge jugo però no cal que vinguis, pare”. El problema és que els nens veuen que quelcom que era divertit esdevé una cosa pel que se'ls jutja i valora. Pares i entrenadors no heu d'accelerar el procés evolutiu de l'esport, tot arriba, el que és important és crear unes bases sòlides. Busquem el desenvolupament de la persona i després, el de l'esportista. Per tot això, pensa en ells i... Si ets entrenador: 1. Treballa la cohesió. Els nens s'esforcen més si se senten a gust en el grup. L'esport és un lloc per gaudir. 2. Parla sempre en termes de NOSALTRES en lloc de JO. Facilita el sentiment de pertinença. 3. Inculca valors com la solidaritat, la benevolència i l'altruisme. 4. Comunica't amb paciència i en un to conversional. No tens més carisma ni més poder per donar crits. 5. Estigues més pendent dels encerts que dels errors perquè així els transmets seguretat. 6. Valora l'esforç, la intensitat i el treball per sobre del talent i la genialitat. 7. Defineix els objectius en funció del rendiment, del que depèn del jugador i de l'equip, no dels resultats. 8. Reforça sempre. Sempre hi ha alguna cosa que valorar: ser solidari, el treball, el bon humor, la bona actitud... 9. Fuig de les comparacions entre ells. És injust i genera desconfiança. 10. Tracta'ls en funció del que t'agradaria que t'aportessin. Si esperes coses bones dels nois, ells ho notaran, s'esforçaran i es sentiran “bons”. Si ets pare d'un nen que fa esport: 1. Recorda el motiu pel qual el teu fill va a jugar i no el perdis mai de vista. Ho fa per diversió, per estar amb els seus amics, per passar-ho bé. 2. Tu no ets l'entrenador, ets el seu pare. De tu no necessita que li diguis la tècnica, ni el que ha de fer, només que li donis suport i li preguntis si s'ho ha passat bé. 3. Deixa que sigui ell qui triï si vol fer de l'esport la seva manera de vida. Igual prefereix els caps de setmana estar amb amics en lloc d'anar de competició en competició. Tenir talent no t'obliga a viure d'ell.

50


4. No el pressionis, ni li donis crits des de la banda, no li diguis que ho fa malament, ni que ha jugat fatal. Així el fas sentir ridícul, baixes la seva autoestima i li teus les ganes de jugar. 5. No li parlis mai malament dels seus companys. Ni li diguis que ho fan pitjor que ell. Intenta unir el grup en lloc de separar-lo. 6. No desacreditis el seu entrenador ni li transmetis al teu fill que l'entrenador s'equivoca. Les desavinences les tractes amb el tècnic, no amb el teu fill. 7. Anima sempre, independentment del resultat. Valora el seu esforç, la seva il.lusió per sobre de guanyar o perdre.

Si els entrenadors i pares teniu en compte aquestes pautes és més fàcil treure la millor versió esportiva i com a persona dels nenes. Podreu viure amb equilibri l'inici de la vida esportiva, fomentar i facilitar la seva pràctica. Tu ets el model del conducta del teu fill: primer de tot, respecte. Esport, pares i entrenadors (Article publicat a la revista on-line: Inspira -Informació sobre salut infantil i medi ambient- Fundació Roger Torné 11 de febrer de 2014). Patricia Ramírez Loeffler és Psicòloga de l'esport i de la salut, va ser Psicòloga esportiva del Real Betis Balompie i del RCD Mallorca i en l'actualitat col.labora en mitjans de comunicació com El País Semanal, Cope i Para Todos la 2 de TVE. Yolanda Cuevas Ayneto és Psicòloga de la salut i l'esport i Màster en psicologia clínica i salut. Té formació en coaching esportiu i és psicòloga de la Real Sociedad Deportiva Santa Isabel de Zaragoza.

51


EDUCACIÓ ESPECIAL

Famílies!!!

Des de l’aula d'educació especial us convidem a visitar aquests enllaços on trobareu vídeos que ens parlen sobre la diversitat de les persones. Esperem que us agradin i els trobeu interessants!

“Academia de especialistas”

https://www.youtube.com/watch?v=fCoBk1tWYEg

E: “El nen que m'ha agradat més és el que recordava tots els dies del calendari”. “Cuatro esquinitas de nada”

https://www.youtube.com/watch?v=DBjka_zQBdQ

M: “Una altra solució perquè el cuadradito no estigues sol és que els altres sortissin fora de la casa per estar amb ell.”

52


“El cazo de Lorenzo”

https://www.youtube.com/watch?v=OK4CyYaatI0

X: “El final és bonic perquè la senyora l'ajuda.”

Feliç Sant Jordi!!!!

53


CULTURA GENERAL DE LA RELIGIÓ Religió Catòlica

Feliç Sant Jordi a tothom i preneu aquesta rosa virtual de regal per a totes/s les lectores/es de la revista dels 3Pins d'aquests any. Les curiositats i anècdotes són una de les maneres més atraients d'aprendre, és per això que us faig un tastet.

Per Sant Jordi, una rosa i un llibre. Aquesta tradició, convertida en festivitat l’any 1456 combina a la perfecció, el fet religiós amb la rosa com símbol de l’amor, la princesa com a puresa, el drac com el mal encarnat i el llibre com a símbol de la cultura.

La fe mou muntanyes- Sant Jordi:

54


Sant Jordi va néixer a Turquia, a mitjans del segle III. De família noble i cristiana, de jove ingressa a l’exèrcit romà on va assolir el càrrec de tribú (cap de mil soldats). Quan l’emperador dels perses va ordenar que els cristians fossin perseguits, Sant Jordi s’hi va oposar. Fou empresonat, torturat i finalment decapitat i el seu cos fou traslladat a la ciutat de Lidda (Palestina) que era la pàtria de la seva mare. El culte litúrgic de la religió catòlica (com a màrtir per declar-se cristià) es va iniciar als Països Catalans el segle X.

Símbol de casa nostra: Es van trobar dues relíquies amb inscripcions en grec que atribuïen al sant. Amb la restauració de la Generalitat de Catalunya, un va ser entregat pels monjos d’aquell convent a la capella de la Generalitat, on definitivament va formar patró de Catalunya. Senyor Sant Jordi Patró, Cavaller sense por, Guarda’ns sempre del crim de la guerra civil. Allibera’ns dels nostres Pecats d’avarícia i enveja, del drac de la ira i del l’odi entre germans, de tot altre mal. Ajuda’ns a merèixer la pau i salva la parla de la gent Catalana.

Oració de Salvador Espriu

El més important en aquesta diada és gaudir al màxim d’aquest meravellós dia que normalment va acompanyat amb l’arribada del bon temps.

Bona diada!

55


INFORMÀTICA ENLLAÇOS DE SANT JORDI Just quan s’acaba la disbauxa del Carnaval, a l’escola ja es respira l’ambient primaveral. Tots els nens i nenes, des del més petit al més gran, escalfen els seus processadors i premen el botó d'inici, el botó de la imaginació. Pensen i inventen utilitzant les lletres per crear les seves històries, el seus contes, els seus poemes i cal·ligrames. A través de la comissió d'informàtica volem contribuir en aquesta explosió de lletres, colors i tradició tot explorant indrets galàctics del ciberespai. Per aixó us adjuntem unes pàgines web d'alló més curioses.

http://www.vilaweb.cat/www/diariescola/noticia?id=4004119

El Bestiari de Sant Jordi. http://www.carrutxa.cat/drac/intro.html

Per els més petis, Club Super3. Jocs divertits per apendre de la diada de St Jordi. http://www.super3.cat/psuper3/sp3Item.jsp?idint=370&item=joc&seccio=joc#

El drac I St Jordi de EDU365. http://www.edu365.cat/stjordi/

Aquí us facilitem un bingo de sant Jordi, relats per compendre millor St Jordi. http://blocs.xtec.cat/recursosee/2012/04/23/un-bingo-de-sant-jordi/

Així és el Sant Jordi a 3Pins, una festa que fa goig!

56


GRANS LECTORS "Els llibres" Cada llibre té un secret disfressat de blanc i negre; tot allò que et diu a tu un altre no ho pot entendre; sent el tacte dels teus dits i creu que l'acaricies i que el batec del teu pols vol dir que, llegint, l'estimes. Tot allò que et donarà, que no ocupa lloc, ni pesa, t'abrigarà contra el fred d'ignorància i de tristesa. Amb els llibres per amics no et faltarà companyia. Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia. Joana Raspall RECOMANACIONS

Col·lecció: El petit elefant. Ed. Animallibres 20 títols entenedors i tendres, escrits per autors de prestigi. (de 3 a 5 anys)

Lluís Gavaldà. “Valset”. Ed. La Galera + CD En Lluís Gavaldà va escriure aquesta cançó pel seu fill. En aquest llibre hi trobarem la lletra deliciosament il·lustrada (de 3 a 6 anys)

Col·lecció: "El llop Pepito". Mª Mercè Roca. Ed. Barcanova (de 6 a 8 anys)

Col·lecció: "Follet Oriol". Òscar Sardà. Ed. Barcanova. (de 6 a 8 anys) Maurice Tillieux. “Gil Pupil·la, detectiu privat”. Ed. Casals Col·lecció de còmics protagonitzats per aquest detectiu (de 8 a 10 anys)

Melvin Burgess. “Billy Elliot”. Ed. Cruïlla A en Billy la vida se li capgira quan es fixa en unes nenes que fan ballet (de 8 a 10 anys)

Neil Gaiman. “Coraline”. Ed. Empúries És una novel·la que barreja els gènere fantàstic amb el de terror (de 10 a 12 anys)

Gabriel Janer Manila. “He jugat amb els llops”. Ed. La Galera Història basada en un fet real: l’abandó d’un nen a la muntanya i la seva convivència amb els animals (de 10 a 12 anys)

“Contes amb valors”. Ed. Parramon Aplec de 26 contes de diferents autors que treballen els valors

Comissió de biblioteca

57


MENJADOR

58


MENJADOR

59


X JOCS FLORALS

60


X JOCS FLORALS: Primer A

GUANYADOR TEXT: Hjuli lyblery ( M. G.)

61


X JOCS FLORALS: Primer A

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Pipa (I.C)

62


X JOCS FLORALS: Primer B

GUANYADORA TEXT: Violeta ( G. P.)

63


X JOCS FLORALS: Primer B

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ:Martina 2 ( C. M)

64


X JOCS FLORALS: Segon A

GUANYADORA TEXT: Martina (L. C.)

65


X JOCS FLORALS: Segon A

GUANYADOR IL·LUSTRACIÓ: Serp1000 (A. G.)

66


X JOCS FLORALS: Segon B

GUANYADORA TEXT: Nena ( E. L.)

67


68


X JOCS FLORALS: Segon B

GUANYADOR IL·LUSTRACIÓ: Mapi ( I. B.)

69


X JOCS FLORALS: Tercer A

GUANYADOR TEXT: Minion ( C. P.)

70


71


X JOCS FLORALS: Tercer A

GUANYADOR IL·LUSTRACIÓ: Zape ( G. B.)

72


X JOCS FLORALS: Tercer B

GUANYADOR TEXT: ole, ole, ole, ole ((M. M)

73


X JOCS FLORALS: Tercer B

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Dona ( D. L.)

74


X JOCS FLORALS: Quart A

GUANYADORA TEXT: Carlunxi (C. O.)

75


X JOCS FLORALS: Quart A

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Canari ( P. M.)

76


X JOCS FLORALS: Quart B

GUANYADOR TEXT: Nau Espacial (O. D.)

77


X JOCS FLORALS: Quart B

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: La Gata Negra (K.G.)

78


X JOCS FLORALS: Cinquè A

GUANYADORA TEXT: GavinaG (G. G.)

79


X JOCS FLORALS: Cinquè A

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Dino 123( N. N.)

80


X JOCS FLORALS: Cinquè B

GUANYADORA TEXT: Lila (C. G.)

81


X JOCS FLORALS: Cinquè B

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Maduixeta (P. T.)

82


X JOCS FLORALS: Sisè A

GUANYADOR TEXT: Basket James (A. C.)

83


X JOCS FLORALS: Sisè A

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ: Mishifú (E. V.)

84


X JOCS FLORALS: Sisè B

GUANYADORA TEXT: Boira (E.T.)

85


86


87


X JOCS FLORALS: Sisè B

GUANYADORA IL·LUSTRACIÓ:Ron 10 (P.M.)

88


Revista els tres pins 2014 bloc  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you