Page 1

CEQUIER, JORDI GÜELL, LAURA LÀZARO, MIREIA MOYA, ANDREA PANIELLO, OSCAR SANTAMARIA, JAUME


ÍNDEX


“Kia ora” vol dir hola en Maorí


Localitzacions Newlands collage: escola secundària (1970) (Wellington) -Dels 9 als 18 anys - 900 alumnes - Les asignatures són obtatives, però n’has de escollir 5: Actuació, Alimentació y nutrició, Arts, Biologia, Cièncias, Contabilitat, esportes, Entrenament i Desenvolupament, Economia Domèstica, Educació Física, Estudis Clàssics, Estudis de Computació, Física, Francès entre d’altres -Com totes les Escoles d’allà Tenen un Haka Propi:


Casa de Wellington

Ciutat:

- Propietats a la venda: Casa a la venta a Wellington, Wellington, Nova Zelania. - Dormitoris: 4 - Situació geogràfica: Costa Wellington, Te Whanganui-aTarao - Preu: € 522,484 / NZ$ 997,94 Poneke es la capital de Nova Zelanda. Es troba a la punta Sud de la illa Nord.

Escut Wellington:

-Situació Geogràfica:

-


Fauna:

Kiwi: És una au no voladora ja que no té ales. És molt típica a Nova Zelanda.

Weta: És l’insecte més gran del món. Es creu que són molt antics ja que s’han trobat fòssils.

Tuàtara: És el rèptil més antic del món. El seu nom en maorí significa: “espatlla espinosa”.

Yellow-Eyed Penguin: (Pingüí d’ulls grocs) Només es troba a Nova Zelanda, a l’illa del Sud.


Flora:

Kauri: És el major arbre en quant a volum i que es troba a la illa nord. I les fulles són petites i ovalades.

Pohutukawa: És un arbre que sempre té fulles. Produeix una conjunt de flors brillantors composta d’estams.

Falguera platejada: (silver fern) Es troba a tota Nova Zelanda i creix en els boscos secs. Té una coloració de verd i platejat. És la planta més típica.


PLATGES Aquestes son algunes de les platges mÊs famoses de nova zelanda. Com podem veure son illes paradisiaques on es pot fer surf, passejar per la platja nedar al mar o simplement pendre el sol. El surf es un esport molt practicat en aquest pais malgrat no hi ha les millors onades del mon el joves s’ho passen mol be surfejan.


Festes Tradicionals

El “Poi” es una forma de ballar. el seu origen ve de la cultura Maori d’ Aotearoa. Aquest ball l’utilitza a les cerimònies.

Com a tot el món el dia 25 de Desembre se celebra el Nadal. Pero el seu Nadal respecte el nostre es que el seu es a l’estiu. I celebren el Nadal a la platja.

El primer dilluns de juny es l’aniversari de la Reina Isabel II ja que Nova Zelanda va ser conquerida pels anglessos.


Els esports de Nova Zelanda: El rugby: És l’esport nacional del país. La selecció s’anomena All Blacks. Principalment són els millors del món. Tenen una tècnica molt curiosa, es posen a ballar una dansa tradicional anomenada “Haka Maori”

El Futbol: Gràcies al Mundial del 2010 la selecció de futbol de Nova Zelanda, que es diuen “All Whites” han fet una equip de futbol, la llàstima és que no és un equip molt bo, i per això no el coneix ningú. A més a més és l’equip més golejat del món. Ells també ballen el “Haka”


Bàsquet: L’equipde bàsquet de Nova Zelanda es diu Tall Blacks. Ells també ballen La “Haka”. No podem dir gaire cosa perque no són gaire coneguts.

Esports relacionats amb l’aigua:

El surf: És un dels esports aquàtics més practicats per el neozelandesos. Les platges són perfectes per surfejar.


El kayak: El kayak és un esport molt practicat a Nova Zelanda perquè amb el

kayak pots vorejar les platges amb facilitat.

El snowboard i l’esquí: Són dos esports molt practicats perquè les muntanyes gairebé sempre estan nevades. A part, si ets un fanàtic de la neu, quan a Espanya s’acaba la temporada d’esquí, quan sigui l’estiu pots anar Nova Zelada, que és hivern i ja tindràs un any nevat.


CHIPS AND FISH Es tracta d'un dinar importada de Regne Unit. Es una ració de peix amb patates fregides que es serveix en un paper de diari.

HANGUI És un plat típic de la cultura maorí. Consisteix en posar carn o peix, acompanyat de Kumara (patata dolça), en cistells i cuinarlos sota la terra aprofitant els corrents de vapor que sorgeixen del interior. XAI El xai és un dels àpats tradicionals més populars a Nova Zelanda. Es cuina al forn junt amb patates i zapallo (una mena de carbassa).


WHITEBAIT FRITTA Es tracta d'una truita amb petits peixos, els whitebait. El whitebait, és una part essencial del plat, és un peix de gran popularitat a Nova.

PRODUCTES MARINS Nova Zelanda ofereix gran varietat de productes marins; llamàntol, llagosta, i els famosos Hoki, un petit peix típic d'aquestes costes i es serveix acompanyat de verdures o Kumara (la patata dolça de Nova Zelanda).

KIWI

Aquesta fruita és la típica de Nova Zelanda. Té un sabor agredolç i molt refrescant, aquesta fruita


ALTRES FRUITES I VERDURES: Algunes de les típques fruites de Nova Zelanda és el:naskis una barreja de poma i pera, kiwis, patates dolces, carxofes o fruita de la passió.

Postres: Pavlov És un tipus de merenga cobert amb crema batuda i amb fruites autòctones, com ara els kiwis.

Begudes La beguda més popular: la cervesa. Es serveix a l'estil britànic: gots plens fins i sense escuma. Les diferents classes són: law cook, de gust suau, i dark beer (cervesa negra), molt forta. Les marques més conegudes són Steinlager i Kiwi Lager.

És comú trobar sucs de fruites de totes les classes, que resulta una beguda molt refrescant a més a més és exòtica.


GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!!!!!!!

Nova Zelanda  

´rdiguègu`igñkvfgup

Nova Zelanda  

´rdiguègu`igñkvfgup

Advertisement