Page 1

ENGANXA T Revista del CEIP del PI -Dosrius-

Abril del 2002

ESCOLA DEL PI Edifici actual 1


Breus

EDITORIAL

A

questa revista que ara teniu a les mans és el resultat de l’esforç conjunt entre els diversos sectors de la nostra comunitat educativa (nens/es, mares, pares i mestres). Intenta ser una petita mostra d’algunes de les activitats que els/les alumnes han realitzat durant aquest curs escolar a l’escola del Pi de Dosrius. Sovint el fet de tenir els nostres fills/es en un determinat nivell fa que tinguem una visió parcial del que es fa a l’escola. És llavors quan la revista escolar pren importància ja que amb un cop d’ull podem assabentar-nos d’altres activitats que s’han realitzat en altres nivells educatius.

La comissió de revista d’enguany està formada per diversos mestres del claustre i hem pensat en mantenir, més o menys, la mateixa estructura formal que l’últim número publicat fa dos anys. Per tal de poder continuar aquesta activitat, que creiem molt interessant, us demanem que ens ajudeu amb idees, iniciatives, escrits, fotografies, dibuixos, ... tot plegat ho podeu enviar via e-mail a l’escola tot indicant que es tracta de material per a la revista. Creiem que aquest any només sortirà un número però de cara a l’any vinent, i amb l’ajut de tots vosaltres, potser en podran sortir més. C.E.I.P. del Pi Veïnat Gemí, s/n (Esperem que per poc temps!!!) 08319 DOSRIUS Telf: 93.791.93.48. Atenció al públic de dilluns a divendres de 3 a 5h. de la tarda. e-mail : a8016835@centres.xtec.es

2


L’espai de l’AMPA

L'escola nova: dues cares de la mateixa moneda O l'ampolla mig plena mig buida... l'escola nova són moltes coses a la vegada. Aquí teniu dues opinions, totes dues certes, del mateix fet.

Per fi, tindrem escola nova, aquest proper curs !! Dosrius ho necessitava i s'ho mereixia. Fins ara, no ha donat fruit tota la feina feta des de fa molts anys pels antecessors d'una Associació de Mares i Pares, que quasi no poden recordar quan els seus fills feien primària. Aquest setembre serà una realitat i podem estar contents perquè tindrem unes instal·lacions noves, adequades "segons normatives" i tots els alumnes estaran junts, ubicats en un mateix centre, amb els avantatges que això comporta. Però l'interrogant que sempre apareix és: No inaugurarem una escola que hores d'ara, és ja petita? La Generalitat i el Departament d'Ensenyament, només compta la necessitat de places d'una escola i la seva dotació, segons els

cens de nens existents i empadronats a la data de les preinscripcions i davant tots els habitatges que s'estan construint i el constant augment de la població del nostre municipi , no són receptius a considerar aquesta previsió, per molt que s'insisteixi en la Comissió de seguiment de l'Escola, amb membres de la Direcció de l'Escola del Pi, amb l'Ajuntament i a l'AMPA aportant-los dades del creixement urbà. En aquest curs vinent està constatat el desdoblament de 2 cursos, que es faran encabir sacrificant aules, com la de psicomotricitat i plàstica, possiblement la propera serà música, i ...etc. Tot i que les respostes són que la llei no marca l'obligatorietat d'aquests espais, no vol dir que no siguin necessaris, sobretot quan estan previstos amb

3

aquesta finalitat. Manifestem que ens han ensenyat el caramel d'una escola amb tots uns serveis envejables però que a l'hora de la realitat no hi seran per haver-se d'anar transformant en classes de tutoria. Però cal ser optimistes confiant en el bon funcionament d'aquesta escola i gaudint d'uns accessos adients. També us informem que seguirà com fins ara el servei d'autobús que ens facilita el Consell Comarcal i l'Ajuntament, segons ens han confirmat. Tanmateix hem de mantenir-nos expectants i units, per tal de seguir demanant el benestar pels nens i nenes. Volem una escola de qualitat i amb tots els serveis.


L’espai de l’AMPA

Estimats pares: Escola Nova Ens tornem a trobar una vegada més en aquest racó que és l´Espai de l'Ampa, un espai més per a poder comunicar-nos e informarnos del que els nostres fills/es podran gaudir i com beneficiarà la seva educació la "Nova Escola". Primerament amb la seva proximitat al poble afavorint, així, l'arribada a l´escola de tots els nens del voltant; de gaudir d´uns equipaments lúdics i culturals com pot ser una biblioteca, zona poliesportiva, gimnàs, aules de plàstica, música, etc. Tanmateix el poder gaudir d´un men-

jador amb cuina dintre del recinte escolar.

tant del nou centre com del Pavelló Municipal. Tanmateix la nova escola també repercutirà a l'estètica del voltant, on gaudirem d´una zona d´esbarjo amb arbres i bancs. Per últim només queda esperar l´acabament del nou centre i la rodalia, que tant per part dels nens, com dels mestres i pares, ho desitgem amb molta il·lusió.

Les activitats extraescolars també sortiran beneficiades, bé sigui per poder ampliar-les, com pels seus horaris, degut a la proximitat i disposició

4


L’espai d’ EI-1

LA CLASSE DE LES TORTUGUES

Vam anar a portar les cartes al Rei Melcior.

Després, els Reigs Mags ens van deixar joguines per la classe.

Quina alegria! 5


L’espai d’ EI-2

6


L’espai d’ EI-2

7


L’espai d’ EI-3

8


L’espai de Primer

9


L’espai de Segon

L’ESCOLA ENCANTADA I ELS DETECTIUS DE SEGON

H

i havia una vegada uns nens que feien de detectius i anaven a la classe de segon. Eren xerraires, distrets, molt feliços i menjaven anissos. L'escola on anaven estava encantada; hi havien fantasmes que sortien de nit.

A l'escola hi havia un tresor i un bon dia es van adonar que els hi havia robat. Una senyoreta havia vist que el tresor se l'havien emportat els fantasmes i va decidir demanar als detectius de segon que l'ajudessin a recuperar-lo. Després de provar d'atrapar els fantasmes de moltes maneres diferents, ho van aconseguir amb un aspirador que els va xuclar quan estaven despistats. Van recuperar el tresor i amb aquest van decidir comprar una escola nova, l'Escola del Pi.

10

El conte que hem elaborat ha estat escrit a partir de les aportacions de tots els nens/es de segon. D'entrada els vaig escriure a la pissarra unes preguntes que ens van servir de guia per a l'elaboració del contingut d'aquest. Les preguntes que vam respondre abans de redactar el conte varen ser: -Qui són els protagonistes? - Què passa? - Com són? - Com reaccionen els protagonistes? - A on passa la història? - Hi ha més personatges? - Quan passa? - Com s'acaba la història? Un cop acordades aquestes dades, cada alumne va pensar i escriure el seu conte i finalment amb les aportacions que varen anar fent vam escriure un conte conjunt . Per acabar, van fer la il·lustració del conte i d'entre totes elles en vam escollir la que semblava més representativa.


L’espai de Tercer

11


L’espai de Quart

12


L’espai de Cinquè

13


L’espai de Sisè

H

Estada a Nœria

Després d’una estona lliure vàrem tornar a les pistes fins a les 5h. de la tarda. Abans d’anar a dormir els qui van voler van poder jugar una estona. El dimecres, com no, vam esquiar. Al vespre vam fer una taller de Metereologia, una mica avorrit... El dijous tots vam poder esquiar menys l’Elena, que es va fer mal en una mà, la Tània, l’Edurne i l’Abigail C. A la tarda la Sami i en Cesc ens van convidar a prendre un refresc i després vam anar a comprar records de Núria. Per fi aquell dia vam poder berenar, ja que a l’alberg no ens en van donar cap altre dia. Per culpa del mal temps no vam poder fer dues de les activitats previstes: discoteca i baixada amb torxes. Finalment, el divendres, vam fer les bosses, l’última esquiada i .... cap a Dosrius!!!

ola! Som els alumnes de 6è de l’escola del Pi, i vam anar de colònies a esquiar a la Vall de Núria. En arribar a Ribes de Freser vam agafar el cremallera. Un cop a les pistes vam llogar els esquís. A la porta on vam llogar el material vam dinar i després vam començar a fer classes. A l’hora d’esquiar vàrem fer 2 grups: els que ja en sabien i els que no. Aquest segon grup, degut a que érem 20, es va separar en 2. Els monitors es deien David, Raimon i Núria. Després d’acabar les classes vam pujar amb el telecabina a l’Alberg “Pic de l’Àliga” i ens vàrem instal·lar en les habitacions. Després de sopar vam fer jocs i vam anar a dormir. El segon dia ens vam haver de llevar a les vuit del matí i vam poder esquiar fins a l’hora de dinar.

14


L’espai de Música

E

l passat diumenge, 20 de gener de 2002 els/les alumnes de 6è de Primària de l’escola varen representar a l’Església Parroquial de Dosrius la Cantata “Història de Catalunya” amb text de Jaume Picas i música d’Antoni Ros-Marbà.

Aquesta Cantata és una bona mostra de la interdisciplinerietat entre les diverses àrees. Hi ha un gran contingut de l’àrea de medi social (la cantata explica la història de Catalunya amb cançons), també de l’àrea de llengua catalana i de l’àrea de música. L’experiència crec que ha estat molt profitosa. Els/les alumnes han treballat un tema complex d’una manera divertida i diferent i el resultat ha està molt millor que si haguéssim treballat el tema des d’una òptica tradicional. El concert va anar molt bé! Els nois i les noies de 6è crec que s’ho van passar molt bé i el resultat final va ser molt reeixit. Aquesta nova Cantata s’ha enregistrat en vídeo i crec que el resultat musical ha estat d’un gran nivell.

15


L’espai d’ Anglès

16


L’espai d’ Educació Física

17


I AVIAT ESCOLA NOVA...

ESCOLA DEL PI Edifici nou 18

Revista "Enganxa't". Abril 2002  

Revista "Enganxa't" de l'Escola del Pi. Abril 2002

Revista "Enganxa't". Abril 2002  

Revista "Enganxa't" de l'Escola del Pi. Abril 2002

Advertisement