Page 1

Reviscola’t

Revista de l’Escola d’Art d’Eivissa Curs 2014/15 Núm.5


Reviscola’t Núm.5 Escola d’Art d’Eivissa C/ Riu Duero,5 - Can Sifre 07817 Sant Josep Telèfon: 971 301 228 Fax: 971 391 653 Apt: 132-07800-Eivissa Escoladart.eivissa@educacio.caib.es Web: www.escoladarteivissa.com Www.facebook.com/escoladartsdeivissa


Dipòsit legal PM-1935-2010 Curs 2014-2015 Disseny Portada: Raquel Merino Disseny Contraportada: Miguel A. Tiburcio Disseny Gràfic: Cristina de Bustamante Maquetació: Cristina de Bustamante


ALTRES


PORTADES


Qui som? On estem? L'Escola d'Art d'Eivissa és un centre educatiu de titularitat pública que es troba situat al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia, a l'illa d'Eivissa. Té uns 200 alumnes repartits entre el batxillerat d'Arts i els Cicles Formatius d'Arts Plàstiques i Disseny de Forja, Ebenisteria, Moblament i Modelisme de la indumentària.


Què pots estudiar?


Per tutatis !!


Mentre pensava un text per aquesta presentació – dissertació d'aquest 5è número de la revista, sense saber ben bé per què, em vaig trobar absort cercant un paral·lelisme o una metàfora que fora il·lustrativa de la nostra situació o realitat, pensava que som un grup reduït d'alumnes i professors, envoltats per tota classe de dificultats i mancances, lluitant per mantenir una essència, un esperit, una filosofia,...i que en canvi, no perdem la il·lusió, les ganes de continuar i d'afrontar reptes, com si l'art i la creació actuaran sobre nosaltres com una mena de poció màgica i...com ?, clar que sí !, no pot estar més clar ! Recordo la sempiterna introducció dels còmics d'Asterix i Obelix, “ Som a l'any 50 aC. Tota la Gàl·lia està ocupada pels romans ... Tota? No! Un poblet d'irreductibles gals resisteix encara....”, aquest poblet irreductible pot ser perfectament la nostra Escola, que compleix aquest 2015 el seu 80 aniversari, i que, de la mateixa manera que la seva parella de protagonistes, lluny de romandre dins l'aldea, sortien a l'exterior d'ella a viure incomptables aventures de les quals tornaven victoriosos.

Igualment l'Escola, ha sortit a la Fira Medieval, a exposar en l'espai C19 de Vila, ha participat en la passarel·la Adlib, etc., etc. El nostre Panoràmix particular, anomenat ART, continuarà aportant-nos aquesta energia que ens fa invencibles, i per descomptat que continuarem irreductibles amb l'alegria i vitalitat dels aldeans gals. Fins aviat !!! ( estic veient uns romans per aquí...vaig a divertir-me una estona ). Miguel M. Martínez, Directorcetòrix. ( Agraïments al Consell Insular i als ajuntaments d'Eivissa i Sant Josep )


Sumari 11

EXPOSICIÓ CLUB DIARI D’EIVISSA

13

BELLVER

17

RECITAL POÈTIC

21

INTERCANVI ITÀLIA

25

COL.LABORACIÓ CEIP TORRES BALÀFIA

27

PORTES OBERTES

31

FIRA MEDIEVAL

35

C19

39

ESPAIS ESCOLA

41

MOBLAMENT

53

CONSTRUMAT

57

PROJECTE L’HOSPITAL DEL FUTUR

61

ADRIÁN ROSA

63

DIA MUNDIAL RECICLATGE


65

OLIMPIADA DIBUIX ARTÍSTIC

69

JOAN CLAPÉS

71

ASSOCIACIÓ ALUMNES ESCOLA

73

LA MAQUINA DEL TEMPS

74

NOVA EXPO C19

77

PASSAREL.LA ADLIB

83

RECULLS DE PREMSA

85

PRACTICANT ANGLÈS

87

PISSARRES PITIUSES

89

ARTICLE. ANOREXIA

91

ERWIN BRONER

92

SECRETS EIVISSA

93

ELS PROFES


Exposició al Club Diari d’Eivissa El passat 31 d’Octubre de 2014, els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats pels professors de Dibuix Artístic Julia Fragua i Miguel Martínez, visitaren l’exposició “Llençols i joguines”, que la professora del nostre centre Julia Fragua, va realitzar en Diario de Ibiza. Els alumnes gaudiren de les obres i de les explicacions, reflexions i aclariments, que la pròpia artista feia in situ davant les obres, i no desaprofitaron l’oprtunitat (que rara vegada es dona) de tenir present l’artista per comentar la seva obra, inquietuts i motivacions. La classe va tenir lloc a la sala d’exposicions, i de ben segur que va ser una de les millors del curs.

Text: Miguel M.Martínez Fotos: Escola

11/Reviscola’t


a l o c s E ’ L

al

Castell de Participació a la 3ª Mostra de Joves Dissenyadors al Castell de Bellver el 13 i 14 de desembre: varen participar un total de 14 dissenyadors, 7 del Departament de Moblament i 7 del Departament de Moda. Moblament va presentar una selecció de POF i altres dissenys corresponents a treballs realitzats durant els cursos del cicle, destacant el POF d’Andrea Kuchenbaur Mota que va tenir un espai propi a la mostra. El Departament de Moda va presentar els 6 dissenys de les 6 alumnes que participaren a la darrera passarel·la Ad-lib i el POF de Giulietta Bortolazzi. Cal assenyalar que els organitzadors de la mostra ubicaren a na Giulietta en el Pati d’Armes amb la resta de dissenyadors professionals, destacant així la seva bona feina. La mostra ha afavorit la difusió del treball que es fa a l’Escola. El Periódico de Ibiza ha fet diversos reportatges: el diumenge 7 de desembre (portada i reportatge interior) i el diumenge 14 reportatge interior. També IB3 ha realitzat un reportatge sobre la mostra emès el dissabte 20 de desembre a les 21:30h.

13/Reviscola’t

Text i Fotos: Carme Coll


Bellver


15/Reviscola’t


17/Reviscola’t


Com cada any, i ja van quasi vint, coincidint amb l'entrada de la primavera (21 de Març), i la celebració del dia internacional de la poesia, el passat 20 de Març de 2015, la comunitat educativa de l'escola va realitzar el tradicional recital poètic. No només es recitaren poemes en les diverses i variades llengües maternes de l'alumnat, també hi va haver perfonces, teatre i fins i tot una cançó en grup. Cal destacar l'alta participació i implicació tant d'alumnes com professors i personal d'administració i serveis. Com sempre, va resultar un acte entranyable, emotiu i divertit, que contribueix a incrementar els lligams entre tots nosaltres i a fomentar i desenvolupar la sensibilitat, la creació i les emocions. Enhorabona a tots !

Text. Miguel M. Martinez Foto. Cristina de Bustamante


Fotos: Cristina de Bustamante

19/Reviscola’t


Intercanvi Del 25 Març a l’1 d’Abril

21/Reviscola’t


Itàlia

Col.laboració creativa: Jose Luis Merino


Aquest curs 2014-15 els alumnes de segon de batxillerat han participat a un intercanvi amb alumnes de la mateixa edat del centre: Instituto Linguistico di Castiglioni Fiorentino a Arezzo.

A Itàlia

La setmana del 25 de Març a l’1 d’Abril, els nostres alumnes varen viatjar a Roma (durant una setmana) i s’instalaren a casa d’un alumne italià.

23/Reviscola’t

Text: Mariola Torres Fotos: Alumnes


A Eivissa El dia 5/05/2015 els alumnes aivissencs reben els seus corresponents italians amb molta emoci贸. Varen aprofitar tots els dies fent excursions per tota la illa i visitant museus, platges...etc.


Divendres 17 d’Abril

Col.laboració

amb el

CEIP Torres de Balàfia El passat divendres 17 d’Abril ens van visitar un grup d’alumnes de primària del CEIP Torres de Balàfia i van realitzar una activitat relacionada amb la ceràmica que va impartir el director Miguel M. Martínez, en hores en que les aules de volum i ceràmica estaven lliures. Aquesta activitat tenia la finalitat de despertar en ells l’interés pel món de l’art.i dels estudis que s’imparteixen a aquesta escola. El resultat va ser molt possitiu.

Texto y fotos: Miguel M. Martínez 25/Reviscola’t


27/Reviscola’t


29/Reviscola’t


Una vegada més, l’Escola d’Art d’Eivissa obre les seves portes per a què tot el que estigui interessat en els nostres estudis, pugui venir a veure què és el que feim. El dia 30 d’Abril de 2015 diversos grups d’alumnes d’alguns instituts de la illa (Xarc, Santa Maria, Sa Colomina), així com alguns alumnes del IES Balàfia, acompanyats dels seus pares, varen fer un recorregut per l’escola pels diferents tallers (ebenisteria, Forja, Moda i Moblament) i aules ( TGP. Dibuix artístic, Volum i Ceràmica) on trobaren els diferents professors explicant-los el què se treballa en

Per a què poguessin experimentar, es varen preparar diferents activitats: Taulers per a fer dibuixos amb “post-it” (alguns cotxes també varen quedar coberts). Taller de tocats medievals Papiroflexia Dibuix de la façana, a on hi havia un esbós d’unes branques que va ser completada pels visitants. Esperam que hagueu gaudit de l’experiència i us animeu a estudiar a l’Escola d’Art !!

Text: Mariola Torres Fotos: Cristina de Bustamante


Fira Medieval

31/Reviscola’t


33/Reviscola’t


Aquest ha estat el tercer any en el qual l’Escola d’Art va participar en la fira Medieval. S’ha registrat més participació i entusiasme per part dels alumnes dels Cicles Formatius: els treballs de confecció de Moda van ser molt comentats, ja que hi havia tocats i vestits apropiats a l’època. El cicle de Forja va aportar diversos elements tal com capçals, canelobres, portaciris i una reixa d’estil romànic, al igual que el cicle d’Ebenisteria que va montar la parada i va aportar elements com màscares, caballets de pal per als boixos, cadires... “Estem contents i amb ganes de tornar l’any que ve amb idees fresques i noves”. Text i fotos: Alumnes 1er Batx.


C El dia 15 de Maig de 2015, per primera vegada, l’Escola d’Art d’Eivissa exposa al C19 els POF (Projecte d’Obra Final) dels dels diferents Cicles Formatius que ofereix l’Escola. Per als POF de Modelisme de la Indumentària, s’ha triat el format de desfilada amb la col.laboració dels alumnes del cicle i de l’Escola i esperam poder repetir-ho en més ocasions. La resta de Cicles (Moblament, Forja i Ebenisteria) mostra els seus POF’s en forma d’exposició, per a què es pugui veure el resultat dels aprenentatges que es duen a terme en l’Escola, tot i que cada un dels treballs és original i únic.

19

Text: Mariola Torres Fotos: Cristina de Bustamante

35/Reviscola’t


37/Reviscola’t


Di

z ve ál G ía a r ez : M ch na Sán gi o pà ns y lfo en ss s: A to Fo

y

b Bi

n ia

a

Ro

i ss


Actuacions i Intervencions Entre el 25 de Març i l'1 d'Abril, mentres una part de l'alumnat de 2n de Btx, estava en Itàlia d'intercanvi, companys seus continuaven assistint al centre realitzant respasos en les assignatures teòriques, i fent aquestes intervencions artístiques en les hores d'assignatures de caire pràctic, amb el seguiment i supervisió dels professors corresponents. El resultat és més que satisfactori.

Text: Miguel M. Martínez Fotos: Escola

39/Reviscola’t


A espais de l’Escola en


TREBALLS DELS ALUMNES DE MOBLAMENT

41/Reviscola’t


En aquest espai teniu una mostra dels treballs fets a ordinador pels alumnes de Moblament II, a les matèries d’Audiovisuals i Projectes II i fent ús de programes com Photoshop i Allplan.

Natalia Torres Ferrer

BLUEPRINTS Noelia Torres Sevilla


RETOC d’INTERIOR CON PHOTOSHOP

Natalia Torres Ferrer

43/Reviscola’t


Noelia Torres Sevilla

Meli GonzĂĄlez PĂŠrez


Noelia Torres Sevilla

Antonio Méndez Garcés

45/Reviscola’t


RETOC DE RENDERS

Noelia Torres Sevilla

Natalia Torres Ferrer


Escola d’Art d’Eivissa CICLE SUPERIOR D’AMOBLEMENT

C/Riu Duero nº 5 - 07819 (Sant Josep) Telf.: 971-301228 - Fax: 971-391653 Email: eivissart@ole.com 2.014-2.015

ASSIGNATURA: PROJECTES II

El cicle formatiu superior de Moblament, dins de la programació habitual del curs en l'assignatura de Projectes II, s'ha plantejat als alumnes, en el tercer treball programat (que correspon al disseny d'algun element de mobiliari urbà), el disseny d'un lloc de venda de cupons de l'organització ONCE. La proposta obliga, tanta als alumnes com al professor, a realitzar una petita immersió prèvia al món de la minusvalia visual, però també de mobilitat física, a fi de conèixer les limitacions dels seus usuaris, i com es tradueixen en el disseny. Hi ha hagut un primer contacte amb l'organització ONCE a nivell nacional, més concretament amb el responsable de la "Unitat Tècnica d'Obres i Conservació d'Immobles i InstalAlacions" de l'organització, Sr. Mi guel de Frutos Rodriguez, i Sr. Mariano Rojas, que molt amablement, ens han proporcionat informació tècnica i docu mentació que pot interessar als dissenyadors. Els alumnes, han realitzat un informe sobre la qüestió d'aquestes minusvalideses en el disseny, mitjançant entrevistes amb venedors del cupó, entrevistes amb el director de l' ONCE a Eivissa, i tot tipus de normes que poden afectar, a fi de conèixer les limitacions i condicionants que han de resoldre en els seus dissenys. Ara mateix, estan en fase d'elaboració dels primers esbossos per al desenvolupament dels seus treballs. Per part del Sr. Mariano Rojas de l'organització ONCE, se'ns ha animat en la realització d'aquest treball, en els següents termes: "És molt important per a l'ONCE que en la societat en general vagin calant els conceptes de n o discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat i, en aquest sentit, és fonamental el compromís de totes les Institucions, ja siguin d'àmbit nacional, autonòmic o municipal, amb el compliment estricte de quanta normativa es trobi en vigor relacionada amb aquest tema. Si a més, des de l'àmbit de l'educació es veuen actuacions com la de l'Escola d'Art d'Eivissa, de treballar en un projecte a favor del món de la discapacitat, fent amb això més confortable el treball diari de milers de persones discapacitades, no tenim per menys que agrair aquesta encomiable labor." Cal assenyalar també, dins d'aquest esperit de colAlaboració, que l'ONCE ha regalat a l'Escola, una p ublicació d 'interès per al desenvolupament d'aquest treball, "Accessibilitat per a persones amb ceguesa i deficiència visual". Quan s'acabin els treballs dels alumnes, seran mostrats de forma pública per comprovar Text: Javier Magriñá

47/Reviscola’t


Kiosco de la ONCE de Meli González Pérez / curs 2014-15


49/Reviscola’t


Medición casa payesa Curso 2014-15 Los alumnos de Moblament I, hicimos una salida a la Païssa “Can Pep Ereva” en San Agustín, para poner en práctica los conocimientos adquiridos durante el curso y así realizar una toma de datos del lugar para su posterior levantamiento de planos. Nos dividimos en pequeños grupos, cada uno con una tarea asignada. Estudiamos la vivienda para llevar a nuestro tablero de dibujo la planta del lugar y después cada uno se hizo cargo de alguna sección o alzado exterior del edificio. El propósito del ejercicio, era entre otras cosas, demostrar que habíamos asimilado la materia impartida, adquirir práctica y prepararnos para el ejercicio final del curso. Todo bajo la supervisión de la profesora de proyectos, Isabel. Fue un largo y emocionante día en el que trabajamos con ganas e ilusión, en un ambiente de concentración y seriedad donde a la vez no faltaron las risas y bromas entre todos nosotros.

51/Reviscola’t


Text: Laura GarcĂ­a Juan Fotos: Moblament I


Alumnos del segundo curso del ciclo de Moblament, entre los días 21 y 22 de Mayo de 2015, acompañados por el profesor de Proyectos II, Fco. Javier Magriñá Hernández, visitaron la Feria de la construcción, diseño e innovación: Construmat 2015.

53/Reviscola’t


Diseño página: Noelia Torres Sevilla


Después de ver el salón, se visitó el Museo del Diseño, situado en la plaza de las Glorias, donde se vió una muestra de diseño de objetos cotidianos desde los años 50 hasta ahora, una muestra de objetos, muebles, joyas desde la Edad Media hasta los años 50-60, una muestra del vestido en diferentes épocas y diseño gráfico, desde los años 40 hasta finales del siglo XX.

55/Reviscola’t


Junto al edificio de museo, de arquitectura moderna, se sitúan el edificio AGBAR del arquitecto Jean Nouvell y los “Encants” (rastrillo cubierto con una estructura arbórea, recubierta de espejos). También se visitó por otro grupo, el templo en construcción de La Sagrada Familia, de Gaudí, con una arquitectura Modernista espectacular.

Text: Javier Magriñá Fotos: Moblament II


Projecte:

Este nuevo proyecto, con la ayuda de todos los colegios de Ibiza y la especial colaboración de los profesores del Departamento de Arte de la Escuela, tiene como objetivo común un proyecto artísticodecorativo de la plaza de entrada del nuevo hospital Can Misses.

57/Reviscola’t

Se llevará a cabo en la explanada de la entrada principal. Cada colegio elegirá un dibujo entre sus alumnos y en grupos reducidos lo llevarán a cabo bajo la supervisión de los profesores de la Escuela de Arte.


l’hospital del futur

Cada colegio pintará un panel de madera que se colocará delante de cada uno de los bloques de hormigón (45 en total) que componen la entrada al hospital. La idea es que cada uno de los paneles quede integrado con el resto de bloques para que tengan un sentido uniforme.

El proyecto comenzará a partir del 15 de Mayo y se llevará a cabo en las aulas para más tarde colocarlos donde corresponda.

Texto: Cristina de Bustamante


Procés d’elaboració dels panells

59/Reviscola’t

Fotos: CEIP Can Cantó CEIP Santa Eulària


Projectes finals

Fotos: Cristina de Bustamante


A D R I Ă N R O S A

El passat 11 de Febrer, va visitar la nostra Escola, i en concret la classe de Dibuix Artistic de 2n de Batxillerat, l'artista Adrian Rosa Hidalgo. Ex alumne de l'Escola, nascut l'any 1931, es una de les figures i referents artistics de l'illa, encara esta en actiu i desborda vitalitat. Davant d'alguns dels seus treballs de la seva etapa com a estudiant, que encara es conserven aqui, ens va obsequiar amb les seves vivencies, records i reflexions, en definitiva, va fer un recorregut per la seva vida d'artista i per la vida. Va ser tot un privilegi gaudir de la profunditat de les seves paraules i dels ensenyaments que ens va deixar.

Text i fotos. Miguel M. Martinez 61/Reviscola’t


Dia Mundial

63/Reviscola’t


El Diumenge 17 de Maig, amb motiu de la Celebració del Dia Mundial del Reciclatge, el Consell Insular d’Eivissa, va desenvolupar i va impulsar una sèrie d’activitats que van tenir lloc en la Plaça d’Antoni Albert i Nieto. Una d’elles va ser l’exposició dels treballs presentats al primer concurs de joguines elaborades íntegrament amb materials reciclats o als quals se’ls dóna un nou ús, i realitzats per escolars de primer i segon cicle de primària. L’Escola va acudir a la trucada del Consell per exercir com a part del jurat en aquest concurs. Des d’aquí animem a participar l’any que ve a quants més nens millor, així com també a formar part de les diferents activitats que s’ofereixen en les quals es passa una bona estona aprenent i creant.

del Reciclatge

Text i fotos: Miguel M. Martínez


X O L I M P Í A D A 65/Reviscola’t


Dibuix ArtĂ­stic


Entrega de Premis

67/Reviscola’t


Xan Lodeiro

Les alumnes Ana Marí i Carla Blancafort, han estat guardonades amb el primer i tercer premi respectivament, de la X Olimpíada de Dibuix Artístic. També ha estat molt meritòria la participació de Xan Lodeiro i Miguel A. Tiburcio. Enhorabona !! Text i fotos: Miguel M. Martínez


Joan Clapés El passat 15 de Maig va tenir lloc la inauguració d’una exposició de dibuixos d’el il·lustre ex alumne de l’Escola, Joan Clapés i l’Escola d’Art, va tenir l’honor de contribuir a la realització d’aquesta exposició cedint alguns dibuixos i diversos elements expositius. Aquesta event organitzat pel MACE va commemorar el Dia Internacional dels Museus, el lema en l’edició d’aquest any és ‘Museus per a una societat sostenible’. Al Museu d’Art Contemporani, MACE, i al Museu Puget s’han programat dues activitats: per una banda, el Museu Puget acull l’exposició ‘Gabinet de dibuix de Joan Clapés’, i d’altra banda, es posa en marxa al MACE el gabinet de dibuix permanent. L’objectiu d’aquesta iniciativa és generar visites creatives als museus i establir dinàmiques lúdiques i participatives, perquè l’espectador actuï al museu des d’una posició activa i no només contemplativa.

Text: escola

69/Reviscola’t

Amb la mostra ‘Gabinet de dibuix de Joan Clapés’, es ret homenatge a la trajectòria de Joan Clapés (Santa Eulària, 1920). A l’edat de 7 anys va començar a treballar en un forn de pa a Vila, decantant-se aviat cap a la rebosteria. Es va graduar a l’Escola d’Arts i Oficis, però, mai va exercir de pintor encara que va realitzar dibuixos de motlles de guix i escaiola a la manera acadèmica que es poden contemplar en aquesta exposició. Aquests dibuixos han estat zelosament guardats durant més de setanta anys per ell. Joan Clapés va abocar tota la seva creativitat i potencial artístic a la rebosteria, fent créixer la fama i el prestigi de Casa Vadell- negoci en el qual va treballar fins a la seva jubilació- gràcies a les seves creacions, fórmules i innovacions: va realitzar per primera vegada marró glacé a Eivissa , va inventar el pastís de Sant Ciriac, va refinar la textura de la pasta fullada i va encunyar l’anomenada “magdalena eivissenca”. Text: Miguel M. Martínez


El passat 15 de Maig es va inaugurar l'exposició “Gabinet de dibuix de Joan Clapés” al Museu Puget.


Associació És una associació creada recentment per alumnes de l’Escola d’Art d’Eivissa amb una finalitat comú: Realitzar activitats vinculades amb el món de l’Art tal com e x p o s i c i o n s , conferències, concursos, tallers, activitats d’oci entre d’altres, per a impulsar i revitalitzar la vida artística de l’Escola i ser un complement a la seva formació.

71/Reviscola’t


d’alumnes de l’Escola d’Art d’Eivissa


La Máquina del Tiempo de Kristina Yourstone La máquina consta de dos rollos, uno el de “la vida original” que representa el símbolo del yin y el yan conectado por una cinta a otro rollo en el que se va “acumulando la vida”, que se gira manualmente y en el que aparecen los cuatro puntos cardinales, las cuatro estaciones y las palabras “amanecer, atardecer, día y noche”. En medio de los dos rollos, una estructura iluminada con fibra óptica que simboliza los cinco elementos esenciales. Tierra, fuego, madera, metal y agua.

73/Reviscola’t


C

19

Nova Exposició

El dia 29 de Maig de 2015 s’inaugura al C19 una exposició de treballs finals dels alumnes de l’Escola d’Art d’Eivissa on es podran apreciar tant els treballs fets pels alumnes de batxillerat, com pels alumnes dels diferents Cicles Formatius (Grau Mitjà i Grau Superior) de Forja, Ebenisteria, Modelisme de la Indumentària iMoblament.

Text: Mariola Torres Fotos: Cristina de Bustamante


75/Reviscola’t


Diseño página: María Gálvez Cardona


Passarel.la Adlib Cicle Superior de Modelisme d’Indumentària Las Salinas de Ibiza es el punto de partida al universo particular de los alumnos de 2º curso del CFGS de Modelismo de Indumentaria de la Escola d'Art d'Eivissa. METAMORFOSIS SALINA es el título de una colección que evoca y nos transporta a los humedales y estanques salineros de Ibiza. La realidad que se refleja en ellos actúa como un espejo, multiplica la belleza de nuestra isla y es el manantial de inspiración de esta colección. 77/Reviscola’t

El proceso de cristalización de las rocas de sal es el nexo común de una colección que recrea las delicadas formas geométricas de los cristales de sal. La incidencia de la luz del sol sobre las salinas, durante el proceso de evaporación del agua del mar para obtener los preciados cristales de sal, refleja una peculiar y característica paleta de color: grises, verdes, rosados, violetas, rojizos, turquesas y ocres descubren el blanco más puro cuando el sol alcanza su cénit. Todos ellos constituyen la carta de color en la que se basa esta colección. La sal marina, las caprichosas formas geométricas y volúmenes que adoptan los cristales de sal, su volubilidad, brillo, transparencia y valor ancestral quedan plasmados en los materiales utilizados: combinación de tejidos naturales y sintéticos que aportan un aire contemporáneo a esta colección sin perder la verdadera esencia Adlib. Mónica Barea, Mercè Juli, Agnès Parada, Eva Petit, Lina Rojas y Alfonso Sánchez debutan en la 44 edición de la Pasarela Adlib 2015. Personalidad, ilusión, fuerza, creatividad y armonía son los conceptos que predominan en una colección en la que es palpable el trabajo en equipo y la complicidad existente entre ellos.


Text: Mariรกn Ferrer Ramรณn Fotos: Ana Gonzรกlez


MAKING OF

79/Reviscola’t

Fotos: Alumnes Moda


Fotos: Alumnes Moda

81/Reviscola’t


BACKSTAGE

Foto: David Corral


83/Reviscola’t


Reculls

de

Premsa

Disseny pĂ gina: Noelia Torres


Practicant anglès A l’aeroport

Els alumnes de primer curs dels Cicles Formatius i de Batxillerat els dies 13 i 20 de maig van fer una sortida a l’aeroport d’Eivissa. Es tractava de participar en intercanvis comunicatius amb passatgers angloparlants nadius que esperaven a la zona d’embarcament després d’haver passat una setmana a la nostra illa. Els nostres alumnes els feien preguntes respecte a la seva estada a Eivissa. Les conversacions s’enregistraven per poder escoltar-les posteriorment a classe i poder apreciar els diferents accents del Regne Unit. L’experiència ha estat molt positiva i ha demostrat als nostres alumnes que el que s’aprèn a classe té un ús real i viu. Congratulations to everybody!!!

Text: Àngels Rodríguez

85/Reviscola’t


Devorat... ...Pel monstre...

Jubilatorrrrrrrr


87/Reviscola’t


Disseny pàgina: Julia Fragua Diseño página: Julia Fragua


NOREXIA

A

89/Reviscola’t


91/Reviscola’t

Text i fotos:


Secrets d’Eivissa: Un viatge en el Temps

Amable Palacios


Els profes de l’Escola 93/Reviscola’t


Reviscola't núm. 5  

Revista de l'Escola d'Art d'Eivissa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you