__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Curs 2020-2021

J OCS FLORALS 2021

FAMÍLIA MORENO FERNÁNDEZ


EL MUSSOL

CONCURS PORTADES

Portada GUANYADORA Ja tenim família guanyadora del Concurs de portada per a la revista. És la família Moreno Fernández, que presenta un dibuix que convida a les famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura. Com ja sabeu, el dibuix guanyador il·lustra la portada. Moltes felicitats a tots els participants!!!


EL MUSSOL

2020-21, curs dels 50 anys! EDITORIAL Amb l’arribada de la primavera, com cada any, celebrem la diada de Sant Jordi i realitzem la nostra REVISTA ESCOLAR amb els treballs guanyadors del Jocs Florals de l’escola i que volem compartir amb tots vosaltres. Recordeu que la portada ha estat seleccionada entre totes les propostes del Concurs de Famílies. Tota l’escola s’ha abocat a realitzar els escrits i dibuixos. Penseu que quan un nen o una nena escriu, sovint només veiem el resultat final, però tots aquests escrits són el resultat del treball a l’aula. La selecció dels guanyadors i guanyadores no ha estat una feina fàcil perquè hi havia molts bons escrits per triar!!! Cada grup d’Educació Infantil ha participat amb la invenció i posterior il·lustració d’un Conte encadenat, que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels nens i nenes de P3, P4 i P5. L’alumnat de Primària ha participat amb la realització de Textos narratius i poètics en llengua catalana, castellana i anglesa. Com a novetat aquest curs us presenten el conte “L’ÀLEX I L‘ALÈXIA A LA SELVA” en el qual ha participat tot l’alumnat de l’escola. Esperem que gaudiu de la Diada i del número 6 de la revista “El Mussol”!!!

«Que els dracs no ens espantin i puguem mirar-nos als ulls i convertir-nos en el nostre propi cavaller”


EL MUSSOL

CONCURS LITERARI Premiats De cada nivell s’escullen els finalistes, dels que en surten els premiats de cada àrea. Als nens i nenes guanyadors se’ls obsequia amb un llibre.

INFANTIL P3: CONTE “ELS ANIMALS QUE VOLIEN ANAR A LA PLATJA” P4: CONTE “ EL PAU I LA SIRENA” P5: CONTE “LA BRUIXA I L’ÈRIK” CONTE “LA PRINCESA I EL SEU AMIC”

PRIMÀRIA Llengua Catalana: LC.V. (1r CI) Prosa: “LES FADES I LA PRINCESA” B.L. (2n CI) Prosa: “EL DRAC VIATGER” HACK 567 S.L. (3r CM) Poesia: “SERPS” J. O. (4t CM) Poesia: “MÚSICA” ENISSAY Y.O. (5è CS) Prosa: “LA CASA DEL TERROR” BATMAN (6è CS) Poesia: “JARDINS DE POETES”


EL MUSSOL

Llengua Castellana: M.V. (1r CI) Prosa: “EL HADA QUE SE PERDIÓ EN EL BOSQUE” P.R. (2n CI) Prosa: “EL CASTILLO QUE TENÍA UN COFRE” AGOSTO S. S. (3r CM) Poesia: “INVIERNO” E. C. (4t CM) Prosa: “CABALLEROS CONTRA TROLES GIGANTES” ASISUM P.A. (5è CS) Prosa: “LA INVASIÓN” ZODIAC G.S. (6è CS) Prosa:” EL LEÓN”

Llengua Anglesa: D. O. (3r CM) Poesia: “ANIMAL RIDDLES” F. O. (4t CM) Poesia: “ANIMAL RIDDLE” Lady Astronaut A.CH. (5è CS) Poesia: “ACROSTIC POEM” MULTIVERSE CREATOR N.Z. (6è CS) Poesia: “THE GAME OF THE LIFE ”


EL MUSSOL

CONTES DE P3: LA CLASSE DELS DINOSAURES.

ELS ANIMALS QUE VOLIEN ANAR A LA PLATJA VET AQUÍ UNA VEGADA DUES PRINCESES QUE VIVIEN A UN CASTELL MOLT GRAN A PROP DE LA PLATJA.

LES PRINCESES ESTAVEN CONTENTES PERQUÈ QUAN MIRAVEN PER LES FINESTRES VEIEN ANIMALS D’UNA GRANJA. A LA GRANJA HI HAVIA UNA ZEBRA AMB RATLLES BLAVES, UNA TORTUGA VERDA GEGANT, UN CAVALL GRAN DE COLOR MARRÓ AMB TAQUES VERMELLES, UNA GIRAFA VERMELLA I GROGA I UN MAMUT MOLT PETIT DE COLOR NEGRE.


EL MUSSOL

ELS ANIMALS DE LA GRANJA ESTAVEN TRISTOS PERQUÈ VOLIEN JUGAR A LA PLATJA.

LLAVORS, VA APARÈIXER UN BARRUFET QUE BALLAVA I QUE

NO

VOLIA

QUE

ELS

ANIMALS

ESTIGUESSIN

TRISTOS. VA ANAR A LA GRANJA A FER-LOS UNA ABRAÇADA I AMB LA SEVA MÀGIA ELS VA DEIXAR LLIURES I VAN PODER JUGAR SEMPRE.

I VET AQUÍ UN GOS I VET AQUÍ UN GAT... AQUEST CONTE S’HA ACABAT!!!!


EL MUSSOL


EL MUSSOL

CONTE REALITZAT PELS NENS I NENES DE LA CLASSE DE P4


EL MUSSOL

CONTES DE P5: LA CLASSE DELS GIRA-SOLS.


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL

Autors/a: R.H, D.T, A.C i D.O


EL MUSSOL

HI HAVIA UNA VEGADA UNA PRINCESA MOLT GUAPA QUE VIVIA EN UN CASTELL I TENIA UN AMIC QUE VIVIA EN UN ALTRE CASTELL. CADA DIA QUEDAVEN PER JUGAR JUNTS AL PARC. UN DIA LA PRINCESA VA ANAR AL PARC I EL SEU AMIC NO ESTAVA, LA PRINCESA ES VA POSAR MOLT TRISTA PERÒ VA ANAR A BUSCAR-LO PERQUÈ POTSER LI HAVIA PASSAT ALGUNA COSA. EL VA TROBAR EN UNA COVA AL MIG DEL BOSC ON S’HAVIA AMAGAT PERQUÈ S’HAVIA ENFADAT AMB ELS SEUS PARES. LA PRINCESA I EL SEU AMIC VAN TORNAR JUNTS AL PARC I ES VAN POSAR A JUGAR. EL SEU AMIC JA NO ESTAVA ENFADAT ESTAVA CONTENT!!!

I CONTE CONTAT CONTE ACABAT!!!

Autors/a: F.M, R.G, J.C i A.A


EL MUSSOL

LLENGUA CATALANA


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL

Hi havia una vegada un nen que es deia Tomàs i tenia 11 anys. Un dia que estava amb el seus amics els va preguntar: -

Algú vol vindre amb mi a la casa de aquí al costat?

-

Ho sentim, però no, tenim por, van contestar els amics.

Com que ningú volia anar amb ell, va anar-hi sol. El Tomàs va entrar la casa del terror sol, perquè la porta estava oberta. Va veure que a la casa, per dins, les llums no funcionaven i estava fosc, però es veia una miqueta. A dalt s’escoltaven passos, hi havien unes escales i el Tomàs va decidir pujar amb una llanterna a la mà. Va pujar i de sobte, va escoltar una música terrorífica. Els cabells se li van posar de punta però va decidir continuar... Va arribar a l’habitació i la musica era més forta. Va obrir la porta lentament. Va entrar a l’habitació i no hi havia ningú... I quan ja marxava de l’habitació l’ombra d’un nen li va tancar la porta i el Tomàs va cridar: -

Aaah!

Els quatre amics del Tomàs, que estaven a la casa del costat, el van escoltar cridar i van decidir entrar a la casa. El Tomàs va sortir corrents i va entrar a una altra habitació. Estava espantat, nerviós, tenia els cabells de punta i la pell de gallina. Va veure una finestra i va pensar que podria escapar, però estava tancada. Va agafar un objecte de l’habitació i va trencar la finestra. Abans d’escapar per la finestra es va donar la volta i allà estaven els seus amics. Van escapar de la casa i el Tomàs tenia la sensació de que l’ombra els observava. I mai més van tornar-hi. I aquí s’acaba aquest conte, com m’ho van explicar t’ho explico. ENISSAY Y.O


EL MUSSOL

DE POETES A la muntanya de Montjuïc hi ha quatre jardins de poetes que barregen flors i lletres. Al jardí de Jacint Verdaguer un poema recordaré i a l’ombra descansaré. Al jardí de Joan Maragall els turistes amb xandall passegen amunt i avall. Al jardí de Joan Brossa hi ha diferents espais de joc i pels petits és el millor lloc. Al jardí de Costa i Llobera podem veure el port i no bufa el vent del nord. A la muntanya de Montjuïc hi ha quatre jardins de poetes que barregen flors i lletres.

Batman


EL MUSSOL

LLENGUA CASTELLANA


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL

LA INVASIÓN Estamos en 2021 en la ciudad de Nueva York y un virus está provocando el caos en las calles…. Álex estaba en su casa escuchando las noticias y oyó que decían que estaban desapareciendo personas y después se transformaban en monstruos por un virus que había en la ciudad de Nueva York. Llamó a sus amigos Hugo e Isaac para ver cómo estaban. Sus dos amigos eran ex militares, Hugo era alto y rubio e Isaac era también alto y con el pelo negro. – ¡Hola Isaac! – dijo Álex. – ¡Hola Álex!, ¿has visto las noticias? – contestó Isaac. – Sí, las estoy viendo, dicen que está desapareciendo gente – dijo Álex. Después llamó a Hugo y no le contestaba. Él por dentro pensaba: ¡Hugo contesta, contesta! Volvió a llamar a Isaac y le dijo: – Hugo no me contesta, ¡estoy muy preocupado! – ¿En serio? ¡Voy a buscarle! – contestó Isaac. Y Álex le dijo: – ¡Voy contigo! Álex fue a buscar a Isaac a su casa y los dos fueron a buscar a Hugo. Por el camino vieron luces en el cielo y una persona tirada en el suelo transformándose en un monstruo. Álex e Isaac llegaron a casa de Hugo y no lo encontraron, bajaron las escaleras y se encontraron con una pandilla de chicos y chicas que buscaban también a gente desaparecida. Álex les dijo: – ¿Nos ayudáis a buscar a nuestro amigo?


EL MUSSOL Álex e Isaac llegaron a casa de Hugo y no lo encontraron, bajaron las escaleras y se encontraron con una pandilla de chicos y chicas que buscaban también a gente desaparecida. Álex les dijo: – ¿Nos ayudáis a buscar a nuestro amigo? – ¡Vale! – contestaron los chicos y las chicas. Se separaron en grupos y empezaron a buscarlo por diferentes lugares de la zona y no lo encontraron. Uno de los grupos se alejó de allí y llegaron a una zona deshabitada. Las calles estaban solitarias y encontraron el móvil de Hugo en un callejón en el suelo. – ¡Ey chicos! Aquí está el móvil de Hugo – dijo Álex. De pronto oyeron a alguien gritar: – ¡Socorro, socorro! Entonces vieron que unos monstruos estaban atacando a Hugo y decidieron rescatarlo. Isaac pensó de qué manera lo rescatarían, se dividirían en dos grupos. Mientras un grupo hacía ruido para distraer a los monstruos, el otro grupo entraría para salvar a Hugo. Lo rescataron y a continuación fueron a un refugio seguro, donde se quedaron a vivir todos juntos. Era un lugar con recursos para sobrevivir durante mucho tiempo, mientras unos médicos que vivían allí buscaban una cura para detener al virus que transformaba a las personas. Mientras tanto los monstruos siguieron su camino hacia otro lugar…. CONTINUARÁ.... ASISUM P. A


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL

LLENGUA ANGLESA


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL

I PER ACABAR, AMB LA COL.LABORACIÓ DE TOT L’ALUMNAT HEM ELABORAT UN CONTE ENCADENAT.


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


EL MUSSOL


DIBUIX REALITZAT PER R.G DE P5

Profile for Escola Can Clos

Revista EL MUSSOL nº6  

Revista EL MUSSOL nº6  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded