Page 1

MUSSOL


MUSSOL

EDITORIAL El final de curs ja s’acosta i hem volgut acabar-lo amb la nostra tercera edició de la revista, amb la participació dels nostres alumnes i els seus treballs que volem compartir-los amb tots vosaltres. Hem iniciat enguany aquesta revista de l’Escola i el resultat ha estat molt positiu, donat que els alumnes i les mestres han participat engrescats/des recollint i elaborant els escrits. Desitgem que les famílies llegeixin i gaudeixin de la nostra tercera edició i que esperem facin propostes per la seva nova edició del curs vinent. Totes i tots estem orgullosos de la feina realitzada i us convidem a descobrir els escrits seleccionats, així com les seves originals il·lustracions.


MUSSOL

VISITEM LA MASIA DE CAN MESTRES Els petits de l’escola Can Clos vam anar a la masia de Can Mestres, un espai del nostre barri que tenim a prop de l’escola.

A la masia vam poder veure conills, cabres, ovelles, galls, gallines, ànecs i oques, i vam donar de menjar farratge als animals.


MUSSOL

També vam donar una volta per les parcel·les dels horts i vam veure flors, tomàquets, maduixes, enciams, remolatxa, carbassons, carxofes, pebrots, coliflors, alls tendres, porros, bledes, arbres fruiters com el nesprer i les oliveres. En els horts treballen avis i àvies i s’encarreguen de cuidar la seva parcel·la, han de plantar i regar les verdures i hortalisses.

La masia és un espai accessible i a la vista de tota persona que passeja pel barri. Nosaltres com a visitants que hem gaudit de les instal·lacions, volem animar a totes les famílies per a que dediquin una estona a conèixer aquest indret tan característic del nostre barri. ELS NENS I NENES D’EDUCACIÓ INFANTIL


MUSSOL Els nens i nenes de CICLE INICIAL, al taller d’expressió escrita, hem treballat com es fa una notícia. Per grups hem fet de periodistes i hem escrit tres notícies d’activitats que hem realitzat.


MUSSOL


MUSSOL


MUSSOL

CICLE MITJÀ DELTA DEL LLOBREGAT El dia 31 de maig vam anar al Prat de Llobregat, als espais naturals del riu. Vam anar en transport públic, metro i autobús

i

vam

caminar mitja hora. Vam veure els avions de molt a prop perquè estava l'aeroport allà al costat. Vam fer una activitat amb un noi que es deia Joan. Vam fer un itinerari pel parc. Vam veure cavalls que vivien lliures, tortugues al costat del riu, vam observar diferents tipus d'ocells que viuen al riu, com per exemple, l'ànec de coll verd. Vam entrar a un guaita d'ocells per veure els ocells amb uns prismàtics sense que ens veiessin. Després vam dinar i vam jugar amb l' aigua de la font perquè feia molta calor. Ens ho vam passar molt bé. R.M. 4t


MUSSOL

FESTA DE LA CIÈNCIA El dia 17 de maig de 2019 el cicle mitjà de l'escola Can Clos vam anar a l' Universitat de Barcelona a la festa de la Ciència. Vam fer molts experiments. Vam fer una maqueta de la Terra en petit, també vam fer cosetes amb el fang. Vam fer un experiment que a mi em va agradar molt, era un pot amb colorant que tenia una flor. Era un clavell de color blanc però amb el colorant es va quedar de color blau, als meus companys i a mi ens va agradar molt. També vam fer un experiment amb una goma. El vam posar en nitrogen líquid i després el van tirar al terra i es va trencar en molts pedaços. També em va agradar l'experiment de bombolles perquè feien moltes formes divertides. L’any que ve volem tornar a participar de la festa. N.M. 4t


MUSSOL

SORTIDA AL COSMOCAIXA : PETITS TALENTS CIENTIFICS El dia 3 de maig del 2019 els nens i nenes de tercer i quart vam anar als Petits Talents científics. Vam exposar el nostre treball a moltes escoles .Em va agradar molt perquè exposàvem un projecte dels ocells del nostre pati. M’agrada’t tant i tant que si féssim un altre cop aquesta sortida exposaria un altre cop. A continuació vam anar al bosc inundat, vam veure molts peixos que no havíem vist abans. També

vam fer un taller de

matemàtiques. Havia una noia que ens posava nombres a la pissarra i nosaltres havíem de dir a on estaven

les unitats, les

desenes, les centenes...i molts més. Em va agradar molt la sortida. L.S. 3r


MUSSOL

UN PIANO DE CUA A L’ESCOLA El dia 20 de maig

va arribar un piano de cua, va estar

una

setmana a l’escola, fins el dia 24 de maig. Va venir un noi que es deia Pere, ens va ensenyar el piano per dins i per fora, va ser una sensació molt bonica. Quan sonava el piano et relaxaves moltíssim. Vam fer jocs, havíem d’endevinar les cançons que tocava en Pere, ens sonaven totes perquè eren cançons de quan érem petits. També ens vam ficar a sota del piano, s'escoltava més fort.

En Pere tocava molt bé el piano, em va agradar molt. M.M. 3r


MUSSOL

CICLE SUPERIOR

SORTIDA AL PARLAMENT El dia 15-05-2019 vam anar al Parlament de Catalunya, vam anar cap allà amb autobús. Abans d’agafar l’autobús vam esmorzar a l’escola. Quan hi vam arribar vam començar amb el taller Sóc diputat/sóc diputada que era fer com un “petit parlament”. Quan vam

acabar vam anar a veure la Sala de

Sessions de veritat i ens vam fer fotos. Vam sortir de l’hemicicle i vam dinar al parc de la Ciutadella, després de dinar tots, vam jugar una mitja hora o 45 minuts. Finalment, vam agafar l’autobús i quan vam arribar a l’escola cadascú se’n va anar cap a casa seva. M’ho vaig passar molt bé!

F. G. 5è


MUSSOL


MUSSOL

COMIAT 6è Allà pel 2010 arribava el Daevid a P3, a la Pilar es trobava i dos companys més grans, Samara i Nadir per allà jugaven.

A P4 la Inoke va arribar i a P5 les lletres començaven a volar.

Al curs següent a Primària vam pujar i amb la Mònica el dia ens passàvem cantant.

A segon vam passar i a la Mari Carmen ens vam trobar que a fer multiplicacions ens va ensenyar. A l’any següent, a 3r arribem i un nou amic fem, el Mohamed arriba a Can Clos i el grup és fa una mica més gros.

La Lourdes ens espera a 4t, un bon any vam passar però amb ganes de a cicle superior arribar. L’Ángel i la Soraya a 5è arriben i amb la Gara i la Pilar a l’Edat Mitjana ens vam transportar però pels planetes també vam volar i per acabar de mariners d’un submarí vam haver de sortir.

Al final del trajecte hem arribat i a 6è ens hem plantat. L’Ester i el David s’han afegit i un bon curs hem passat, però no sense pena de pensar que això és el final.


MUSSOL

Per acabar, volem donar les gràcies a tots i totes les mestres que hem tingut al llarg d’aquest camí perquè ens han recolzat, ens han ajudat a aprendre un munt de coses, però sobretot ens han fet millors persones. Us trobarem a faltar a tots i als amics que a Can Clos deixem!!!

Nois i noies de 6è


MUSSOL

ESCOLA CAN CLOS

Profile for Escola Can Clos

Revista EL MUSSOL nº3  

Revista EL MUSSOL nº3  

Advertisement