Page 1


PER QUÈ L’HE TRIAT? HE TRIAT AQUEST ARQUITECTE PERQUÈ VOLIA FER ALGUNA COSA DIFERENT I EM VA SEMBLAR UNA BONA IDEA SABER QUI VA FER EL PONT MÉS LLARG DEL MÓN. ARA SÉ QUE EL PONT MÉS LLARG DEL MÓN EL VA FER UN JAPONÈS, I TAMBÉ SÉ ELS KILÒMETRES DE LLARG QUE FA AQUEST FAMÓS PONT.


QUÈ VULL SABER? VULL SABER QUI ERA L'ARQUITECTE QUE VA DISSENYAR EL PONT. QUANTS QUILÒMETRES FEIA EL PONT I MOLTES COSES MÉS.


BIBLIOGRAFIA POTS TROBAR FOTOS SEVES I DE LES SEVES OBRES QUE HA FET A LES PÀGINES WEBS, A LA WIKIMEDIA COMMONS, WIKIQUOTE I L’ENCICLOPÈDIA LLIURE.


BIOGRAFIA EL PONT DE NUEVA ORLEANS CREC QUE ÉS EL PONT MÉS LLARG DEL MÓN. L’ ARQUITECTE QUE VA FER AQUEST PONT ES DIU TOYO ITO I ÉS JAPONÈS. VA NÉIXER A TÒQUIO L’ANY 1.941 I ÉS UN DELS ARQUITECTES MÉS FAMOSOS DEL JAPÓ. VA ESTUDIAR A LA UNIVERSITAT DE TÒQUIO I ES VA GRADUAR AL 1.965. EL MESTRE QUE EL VA ENSENYAR ES DIU KAZUO SHINOHARA. AL CAP DE 6 ANYS VA FUNDAR EL SEU PROPI ESTUDI. LA SEVA OBRA URBANA MÉS GRAN ÉS L’EDIFICI PTM A NAGOYA, I VA SER QUAN EL VAN NOMENAR UN GRAN GENI DE L’ARQUITECTURA. ALTRES OBRES SEVES SÓN LA CASA DE CONVIDATS DE SAPPORO QUE ESTÀ SITUADA SOTA UNA FÀBRICA DE CERVESES I FETA AMB MOLT BON GUST. COM TAMBÉ LA TORRE DELS VENTS, QUE MÉS QUE UNA TORRE, ÉS UNA GRAN ESCULTURA LLUMINOSA EN QUE ES TROBA LA LIPSE DELS VENTS, QUE SÓN ESCULTURES URBANES ON LA LLUM I LA IMATGE SÓN MOLT MAQUES. TAMBÉ LA CASA D’ALUMINI, EL CLUB DE TÒQUIO, EL MUSEU YATSUHIRO, ETC. ÉS PER AIXÒ QUE LA SEVA ARQUITECTURA DESTACA PER L’EXPRESSIONISME ORGÀNIC.


BIOGRAFIA El PONT LAKE PONTCHARTRAIN CAUSEWAY EL VA DISENYAR ELL I ES VA INAGURAR AL 1956. ES TROBA A NOVA ORLEANS (ESTATS UNITS) I ES COMUNICA AMB LES LOCALITATS DE MANDEVILLE I METAIRIE. TÉ UNA ALLARGADA DE 38,4 QUILÒMETRES. ESTÀ FORMAT PER DOS PONTS PARAL.LELS QUE CREUEN EL LLAC SITUAT A LOUISIANA. LA PROFUNDITAT DEL LLAC ÉS ENTRE 2 I 4 METRES I PER AIXÒ VAN HAVER DE POSAR 9.000 PILARS DE FORMIGÓ. EN EL PONT HI HA DOS CARRILS I ES VA OBRIR PEL TRÀNSIT EL 1969. HI PODEN CIRCULAR FINS A 3.500 VEHICLES ALHORA. QUAN HI VA HAVER L’HURACÀ KATRINA ES VAN PRODUIR DESPERFECTES. ARA HI HA UN PROJECTE PER FER UN ALTRE CARRIL PERQUÈ HI HA MOLT DE TRÀNSIT DE COTXES, PERÒ DE MOMENT ESTÀ PARAT PER LA RECONSTRUCCIÓ DE LA ZONA DESPRÉS DE L’HURACÀ.


FOTOS


QUÈ HE APRÈS? HE APRÈS QUE HI HA MOLTA GENT IMPORTANT QUE HA ESTUDIAT MOLT I ARA SÓN UNS GRANS GENIS I SÓN FAMOSOS PER LES COSES QUE HAN FET.


AUTOAVALUACIÓ JO CREC QUE HO HE FET BASTANT BÉ, PERÒ VOSALTRES PODEU DIR LA VOSTRA OPINIÓ. TAMBÉ CORREGEIXO EL TO DE VEU.


Pont Lake  

Treball de suport per a les exposicions sobre arquitectes

Pont Lake  

Treball de suport per a les exposicions sobre arquitectes

Advertisement