Page 1

http://www.xtec.cat/ceip-laroda

ESTRENYEM-NOS EL CINTURÓ

Ja

fa dies i mesos que estem immersos en una crisi econòmica. Ho sabem per les notícies, però sobretot, ho sabem perquè ho estem vivint en la nostra pròpia pell. Algunes famílies de l’escola estan patint directament les conseqüències d’aquesta crisi, havent perdut la feina d’un membre del nucli familiar i, algunes, fins i tot, havent-la perdut els dos, tant la mare com el pare. Algunes d’altres ho han notat en la disminució del seu sou, d’altres ho noten amb la manca d’ingressos en el seu negoci... Tots i totes estem afectats, qui més qui menys hem d’estrènyer-nos el cinturó. Aquesta és una època que demana austeritat i que fa replantejar el fons de moltes de les decisions que prenem. Diuen els entesos que ens hem de mirar la crisi com una oportunitat ja que és en els moments difícils quan ens ajustem a triar el que realment necessitem. Però saber-ne fer la tria no és pas fàcil. En aquesta societat consumista en la que vivim ens han venut la idea que tot ho podem aconseguir, de forma ràpida i immediata. Ens hem avesat a tenir de tot, del que necessitàvem i del que no. I ara ens toca destriar: el que és important del que és urgent, el que és necessari del que és prescindible... Potser també serà un bon moment per rescatar aquells valors que teníem una mica rovellats, no per no creure’ns-els importants i indispensables en la formació de qualsevol persona sinó per la manca d’ocasions per posar-los en pràctica: ESFORÇ i VOLUNTAT, per aconseguir allò que realment necessitem o volem, PACIÈNCIA, en l’espera per aconseguir-ho; FRUSTRACIÓ, a vegades no podem tenir allò que desitgem; hem d’aprendre a triar, però també hem d’aprendre a acceptar un NO.

FULL INFORMATIU DE L’ESCOLA LA RODA

RESPONSABILITAT i RIGOR en allò que fem, per tal de poder aconseguir l’objectiu. I per sobre de tot, que no falti la IL·LUSIÓ. Aquest és un bitllet indispensable per anar de viatge a qualsevol lloc, per poder tirar endavant qualsevol situació. Perquè hem de tenir projectes de futur, petits o grans (tant se val!), però que siguin abastables -cadascú dins les seves possibilitats -. El Nadal és arribat i, amb ell, el temps de compartir amb la família i els amics converses, àpats, reflexions, alegries, enyorances, records, regals, desitjos, il·lusions... Moments propicis per a fer valoracions del què hem fet, d’on som i el què ens proposem assolir. Desitgem que les vostres Il·lusions es puguin anar fent realitat.

Bel Maria Covas, Paulina Martin i Gemma Flotats L’Equip Directiu

BUTLLETÍ INFORMATIU NÚM 62 – TERRASSA- DESEMBRE 2011


EXCURSIONS I VISITES DE TREBALL Parvulari Grup

Lloc

Data

P4 Gírgola

Escola Òptica

01-12-2011

P4 Moixernó

Escola Òptica

13-12-2011

P5 Camagroc i Fredolic

Sant Feliu de Buixalleu

17/18-11-2011

P3 Llenega i Pinetell

Parc de Vallparadís

09-11-2011

P4 Gírgola i Moixernó

Can Coll

10-11-2011

P4 Gírgola i Moixernó

Pedagogia Espectacle

16-11-2011

Cicle Inicial Grup

Lloc

Data

Tot el Cicle Inicial

Parc de Vallparadís

12-09-2011

1r Alosa i Tudó

La Mata

11-10-2011

Tot el Cicle Inicial

Pedagogia Espectacle

24-11-2011

2n Xatrac

Mercat del Triomf

13-12-2011

2n Pardal

Mercat del Triomf

20-12-2011

Grup

Lloc

Data

Tot el Cicle Mitjà

Parc de Vallparadís

12-09-2011

4t Gafarró i Raspinell

Centre Cultural

27-09-2011

3r Lluer i Verdum

Cova Simanya

27-09-2011

3r Lluer i Verdum

Ciutadella Ibèrica de Calafell

04-10-2011

4t Gafarró i Raspinell

Auditori de Barcelona

09-11-2011

3r Verdum

Visita Terrassa medieval

10-11-2011

3r Verdum

Escola d’Òptica

11-11-2011

3r Lluer i Verdum

Esglésies de Sant Pere

17-11-2011

3r Lluer

Escola d’Òptica

18-11-2011

3r Lluer

Visita Terrassa medieval

19-11-2011

3r Lluer i Verdum

Castell Cartoixa Vallparadís

25-11-2011

3r Lluer i Verdum

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

01-12-2011

3r Lluer i Verdum

Itinerari Modernista i Casa Alegre de Sagrera

07-12-2011

Cicle Mitjà

Cicle Superior Grup

Lloc

Data

Tot el Cicle Superior

Parc de Vallparadís

12-09-2011

6è Cadernera i Estornell

Olot

13/14-10-2011

5è Blauet, Garsa i Puput

Ogassa

19, 20 i 21-10-2011

Tot el cicle

Pedagogia Espectacle

03-11-2011

Tot el Cicle

Can Jofresa. Pistes d’Atletisme

21-11-2011


CAMPANYA PER A LA CURA I LA CONSERVACIÓ DEL NOSTRE PLANETA

Els nens i nenes de 3r Lluer i Verdum hem engegat una campanya per a la sensibilització, la cura i la conservació del medi ambient, a tota l’escola. Seguint l’estratègia proposada per l’organització ecologista Greenpeace i popularitzada com la Llei de les 3 R: REDUIR, REUTILITZAR I RECICLAR, estem duent a la pràctica una sèrie d’activitats per facilitar la seva aplicació. Per a la recollida selectiva del paper hem confeccionat i decorat unes papereres, a partir de caixes reciclades; n’hem fet una per a cada espai de l’escola. Posteriorment, hem passat per totes les classes a fer entrega de la paperera, i hem explicat i demanat a tots els companys de l’escola la necessitat que col·laborin i participin en la campanya, pel bé de tots i del nostre planeta. Per a la matèria orgànica hem decorat unes galledes que hem col·locat al pati i a les aules que en fan ús. A classe hem fet experiments per veure com la natura recicla els productes naturals, hem enterrat bolets, hem vist com al cap d’uns dies es desintegraven, i com la terra quedava enriquida amb els seus nutrients. Amb l’Escola L’HEURA, estem realitzant tallers de plàstica amb material usat. Amb mitjons vells hem confeccionat titelles, amb restes de cartolines hem fet punts de llibres, i amb tubs de paper de wàter pots pels colors. D’aquesta manera estem descobrint noves utilitats dels materials usats, estem reutilitzant. Hem realitzat un treball de recerca sobre l’alumini. Al vestíbul de l’escola hem fet l’exposició “L’ALUMINI, UN METALL MOLT CONTAMINANT”, on podeu veure els efectes nocius que provoca al medi ambient. Per la seva extracció, en mines a cel obert, es destrueixen paisatges, selves i s’està obligant a marxar de les seves terres a moltes persones. Per fabricar-lo es necessita una gran quantitat d’energia, d’aigua i s’emeten molts gasos contaminants a l’atmosfera. Moltes companyies mineres no depuren les aigües contaminades, produint els famosos rius vermells, amb efectes molt nocius per a les plantes, els animals i les persones. És un metall que triga molt anys a degradar-se; per exemple, el paper d’alumini es creu que necessita uns 80 o 100 anys, les llaunes de begudes uns 500 anys i, a més a més, són productes pensats per a un sol ús. Creieu que són realment necessaris? Us convidem a veure l’exposició, a reflexionar sobre el tema, i a participar activament en la CURA I CONSERVACIÓ DEL NOSTRE PLANETA, QUE ÉS LA CASA DE TOTS, QUE ÉS CASA NOSTRA.

Cesca Carvajal i Joaquima Benedicto Tutores de 3r Lluer i Verdum

Una mina de bauxita provoca canvis en el paisatge i la desforestació d’una gran part de la selva.


AMB ELS ESTRIS DE CUINA VELLS QUE S’HAN ANAT PORTANT DES DE CASA HEM POGUT CREAR UN NOU ESPAI DE JOC AL PATI, UNA CUINETA MOLT AUTÈNTICA! EL GAUDIM ELS NENS I NENES DE TOTA L’ETAPA INFANTIL.

JUGUEM PLEGATS

FEM JOC SIMBÒLIC EXPERIMENTEM

COMPARTIM L’ESPAI I ELS ESTRIS

EXPERIMENTEM, JUGUEM

PREPAREM UN BON DINAR!


APRENEM ALHORA! QUINA CREATIVITAT!

ENS COMUNIQUEM JUGUEM AMB TRANQUIL·LITAT

APRENEM DELS ALTRES

COL·LABOREM A L’HORA DE RECOLLIR!

Aquest racó ha estat possible gràcies a la col·laboració de les famílies de la colla d’infantil. Qui ens hauria d’haver dit que uns objectes vells haguessin estat tan útils! Eduquem les noves generacions perquè gaudeixin de les tasques de casa i del món culinari!


EL SUPORT ESCOLAR PERSONALITZAT

És un recurs de millora que s’emmarca en el conjunt de mesures que el Departament d’Ensenyament impulsa per a l’assoliment de l’èxit escolar de tots els alumnes, amb la finalitat de donar resposta a les necessitats individuals d’aprenentatge de cada nen i de cada nena. Aquest reforç ha d’aconseguir que tots els alumnes desenvolupin al màxim els seus aprenentatges bàsics i formatius. És un reforç flexible, temporal i preventiu. Des de l’escola sempre hem procurat atendre tots els nens i nenes en els diferents moments que es trobin dels seus aprenentatges. Creiem en l’escola inclusiva on tothom pot ajudar els altres i tothom hi té cabuda. Des d’aquest plantejament organitzem el suport escolar personalitzat (SEP). Reben suport des dels cursos de P-5 fins a 6è. En les estones que tenim destinades a SEP a les classes hi poden haver dos mestres per poder atendre als nens i les nenes de forma més individualitzada o bé un mestre pot treballar amb un grup petit dins o fora de l’aula, depenent de l’activitat. Nosaltres entenem que el suport s’ha de fer dins de l’horari lectiu, que formi part de les moltes activitats que es fan a l’escola. Des del Departament d’Ensenyament s’ha demanat que es fessin algunes hores no lectives per a aquest reforç. A la nostra escola en fem dues, repartides en quatre mitges hores, de 2/4 de nou a 9 del matí. Estan destinades als nois i noies de sisè, són els més grans i per tant més autònoms a l’hora de venir a l’escola. Ens hem organitzat que cada dia vingui mig grup, de manera que al final de la setmana tots els nens han tingut mitja hora de SEP. Dediquem aquestes estones a consolidar continguts i a treballar tècniques d’estudi i qüestions organitzatives.

Paulina Martín Cap d’Estudis


ELS BLOCS DE LA RODA

Per fi ja tenim els blocs de La Roda en dansa !! Tal com ja es va comunicar al web de l’escola el passat 18 de novembre i al “Correu del dijous”, els quatre blocs ja són ben actius perquè tota la comunitat educativa de La Roda en puguem fer ús L’objectiu primer és que tothom conegui el que fem en el dia a dia de l’escola, des de P3 fins a 6è, perquè, no només hi trobareu activitats especials i sortides que hem fet, sinó que també hi podreu veure alguns dels treballs diaris que realitzen les nenes i els nens a l’aula. Repartits amb els títols d’Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior podreu gaudir del que, mica en mica, anirem “penjant” a la xarxa. Ara bé, no cal dir que és interessant que remeneu pels quatre blocs i no us quedeu només amb del vostre fill o filla, així tindreu una visió ben àmplia del conjunt de La Roda. A més, a cada bloc també hi podreu trobar enllaços de webs didàctiques i educatives que, de tant en tant, aniran variant, així els nens i les nenes podran fer feina de la bona. Per acabar, el darrer objectiu, però no menys important, és que aquests blocs siguin una eina més de comunicació escola-famílies. Desitgem que en gaudiu molt, nosaltres ens esforçarem per fer-los ben atractius. Feliç navegació!!

Pep Vivó Tutor de 6è Estornell


TOTS SOM EXPERTS!

Els nens i les nenes de la classe d’Alosa i Tudó ens hem convertit en uns grans experts del cos. Ja sabeu que aquest és el primer projecte que treballem a primer. Cadascú s’ha encarregat de cercar informació sobre els diferents temes i preguntes que van sorgir relacionades amb aquest tema. La veritat és que ha estat sorprenent la feina feta! Cal dir, però, que hem rebut l’ajut de totes les famílies i especialment la d’una mare en concret: l’Àngels, que és infermera. Veient que teníem tantes preguntes sobre la maternitat, l’embaràs i el naixement li vam demanar a l’Àngels si ens podria venir a explicar a la classe tot el que ella sabia. Amb molta il·lusió i ganes es va preparar una xerradaconferència sobre aquest tema. Va portar un material molt adaptat pels nens i nenes i les explicacions van ser molt entenedores per a ells. A més va portar estris de la sala de parts, que és on ella treballa. Va preparar un power point on fins i tot vam poder veure un naixement de debò en directe. Va ser fantàstic! Els nens i nenes d’Alosa i Tudó ens havíem preparat, per grupets, unes preguntes que ens interessaven i no va quedar ni un dubte sense resposta! Pensem que aquest tipus d’activitats afavoreixen la relació família-escola i ens ajuden a veure que a l’escola no només els mestres som els experts. Tant els pares i mares, com els nens i nenes, tenim coses que podem aportar i d’aquesta manera enriquir el procés d’ensenyament-aprenentatge de tots, petits i grans. Estem molt agraïts i agraïdes, nens, nenes i mestres de primer

Mireia Merino i Pilar Solans Tutores de 1r losa i Tudó

4 ratlles desembre11  

butlletí informatiu 4 ratlles

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you