__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

JOANA RASPALL RASPALL JOANA

PER SENTIR (Extrets del “JCLIC: 2013 CENTENARI JOANA RASPALL”)


EL BANY LA NINA DE DRAP, QUE MÉS M'ESTIMAVA, S'HA DESCOLORIT PERQUÈ L'HE BANYADA. QUAN LA MARE EM RENTA, JO TAMBÉ TINC POR QUE EM DESCOLOREIXIN L'AIGUA I EL SABÓ. CADA DIA HO MIRO... PERÒ VEIG QUE NO.


LA GRANOTA EL PEIXET VERMELL DIU A LA GRANOTA: - M'ATIPA EL TEU CANT D'UNA SOLA NOTA. LA GRANOTA SALTA I AMB AIRE SORRUT LI RESPON: - ENVEJA'M! PITJOR TU, QUE ETS MUT!


EL POLLET VOLDRIA SABER QUÈ DIU EL POLLET QUAN FA PIU-PIU: SI TÉ GANA, SI TÉ SET, SI PATEIX CALOR O FRED; SI ESTÀ TRIST, SI ESTÀ CONTENT, SI M'ENTÉN O NO M'ENTÉN. SI ELL NO POT SABER PARLAR, HAURÉ D'APRENDRE A PIULAR


LA PAPALLONETA S'HA TRENCAT UNA ALA; LI CAU DESTROSSADA AL PEU DEL ROSER. - AI, QUE NO HI HA METGE QUE PUGUI CURAR-ME! -SOSPIRA LA POBRA-. ARA QUÈ FARÉ? - NO PLORIS AMIGA -LI DIU UNA ROSA, LA MÉS BELLA I FRESCA DE TOT EL JARDÍ-. ET DONARÉ UN PÈTAL QUE ET PUGUI FER D'ALA; L'ARANYA TÉ TRAÇA I TE'L POT COSIR. L'ARANYA QUE ÉS SÀVIA I TOTHORA FILA, AMB AMOR LA FEINA ENLLESTEIX AVIAT. ... I LA PAPALLONA TORNA A FER VOLADES AMB UNA ALA BLANCA I UN PÈTAL ROSAT.


LA NEU PRENDRÉ UN BON GRAPAT DE LA NEU MÉS BLANCA I LA GUARDARÉ DINTRE D'UNA CAPSA. QUAN VINGUI L'ESTIU, QUE FA CALORASSA, LA NEU EM PODRÀ REFRESCAR LA CARA! EL MEU AMIC DIU QUE LA NEU NO ES GUARDA, QUE SOLS TROBARÉ LA CAPSA MULLADA. AIXÒ NO M'HO CREC! VES, COM S'HO FARIA! TANCANT BÉ LA CAPSA, COM S'ESCAPARIA?

Profile for josep pla

Joana Raspall  

Poemes de la Joana Raspall

Joana Raspall  

Poemes de la Joana Raspall

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded