Page 1

30 YEARS QUALITY TOURS

Azië zomer 2010

China • Tibet • Bhutan • India • Nepal • Sri Lanka • Myanmar • Thailand Vietnam • Laos • Cambodja • Borneo • Maleisië • Filippijnen • Indonesië • Japan


Azië praktisch DE ESCAPE PLUS SERVICE • Belgische touroperator met 30 jaar ervaring. • In alle programma’s zijn de uitstappen die beschreven staan, inbegrepen. • Onze groepsreizen zijn begeleid door een meertalige ervaren reisleider. • Extra aandacht aan de individuele reiziger die een goed uitgebalanceerde à la carte reis wenst. • De programma’s uit deze brochure zijn minutieus uitgewerkt door specialisten die permanent de producten opvolgen, aanpassen en verbeteren. De programma’s zijn daarenboven uiterst compleet. Naast culturele hoogtepunten tonen wij u ook de folklore, tradities, godsdienst, het plattelandsleven,... • Verzorgde documentatiemap en reistas per kamer.

MET ESCAPE GOED INGELICHT OP REIS! Welk land u ook kiest, u kiest voor een bestemming waar structuren, godsdienst, organisatie en denkwijze compleet verschillen van de onze. Als Europeaan is het dan ook even wennen aan de niet-westerse levens- en denkwijze. Als bestemmingsspecialist zijn we het u verplicht een realistisch beeld te geven van de omstandigheden waarin uw reis kan verlopen en u te verwittigen voor eventuele ongemakken. Wij vragen u dan ook rekening te houden met lange wachttijden op de luchthavens, onregelmatigheden van de vluchten (bijv. tussen Nepal en India), annulatie of uurwijziging zonder voorafgaande kennisgeving, stormen, technische incidenten, enz.

Onze hotels Wij streven naar kwaliteitslogies en een hoge en eerlijke prijs/ kwaliteit verhouding. Wij kozen voor u de beste hotels in hun categorie en zorgden er voor dat de prijs zich steeds correct tot de kwaliteit verhoudt. Onze productverantwoordelijken hebben ze allemaal bezocht en zijn overtuigd van hun prijs/kwaliteit waarde. De opgegeven hotels kunnen worden vervangen door een gelijkwaardig alternatief. Eenpersoonskamers zijn dikwijls minder gunstig gelegen en ook moeilijk te garanderen. Wij helpen u graag eventueel een kamergenoot te vinden. Het derde bed in een tripel kamer is meestal een eenvoudig veldbed. Op sommige plaatsen in India doen wij een beroep op paleisen Heritage-hotels. Deze charme hotels tellen meestal relatief weinig kamers, die daarenboven vaak verschillend zijn. Deze hotels hebben wij met ° aangeduid in de verschillende programma’s. Deze hotels bezorgen u beslist een authentieke ervaring en zijn daarom zeker een aanrader.

Luchtvaartmaatschappijen Escape vliegt vooral met Jet Airways, Malaysia Airlines, Thai Airways, Vietnam Airlines, Cathay Pacific,... Plaatsaanwijzing(en), uurrooster, vertraging, technisch defect,... zijn in handen van de luchtvaartmaatschappij. Voor vertraging, annulatie, overboeking of technisch defect waardoor aansluiting kan worden gemist, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk. Bij lokale vluchten kunnen vlieguren en -dagen soms op het laatste moment worden gewijzigd, waardoor het programma kan worden aangepast. Indien door dergelijke omstandigheden een onderdeel van het programma komt te vervallen, kan geen terugbetaling worden voorzien. Wij vragen u alvast begrip voor eventuele ongemakken.

De gidsen Al onze gidsen in Azië zijn gediplomeerd en beschikken over jarenlange ervaring. De gidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de verschillende culturen, religies en bezienswaardigheden die tijdens het programma worden bezocht en zij spreken Frans en/of Engels. Ze hebben dikwijls een ander accent dat voor ons moeilijk is te begrijpen. Bij begeleide groepsreizen vertaalt de reisleider waar mogelijk.

Facultatieve uitstappen Escape biedt steeds uiterst volledige programma’s op alle bestemmingen. Bijgevolg is het aantal facultatieve uitstappen beperkt.

Belangrijk: er wordt geen terugbetaling gedaan indien u niet deelneemt aan een uitstap. Deze regel geldt zowel voor de bezoeken die inbegrepen zijn in het programma als voor de facultatieve bezoeken die u ter plaatse boekt.

Programma De programma’s worden in de meeste gevallen exact gevolgd. De volgorde van de bezoeken is afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse en die kan steeds worden gewijzigd. Wij proberen de inhoud van uw programma volledig te behouden.

Aankopen Bij Escape, Escorted Quality Tours, ligt de nadruk op de culturele bezoeken. In elke reis zijn echter enkele commerciële bezoeken verwerkt (juwelen, tapijten, enz.). Deze commerciële bezoeken zijn uiteraard ondergeschikt aan de bezoeken van sites en musea. Indien u zou vinden dat deze bezoeken toch te veel tijd in beslag nemen kan u dit gerust meedelen aan uw gids. Shopping is volledig vrijblijvend en noch uw gids of Escape kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de gedane aankopen.

Fooien De fooi is een echt begrip geworden in het toerisme en is in de meeste landen een verworven recht. Onze reisbegeleider, de lokale agent of uw gids zal zorgen dat iedereen op tijd de nodige fooien toegestopt wordt zodat u niet telkens naar pasmunt hoeft te zoeken. Bij het begin van de reis zullen deze personen het totale bedrag opvragen zodat u tijdens de reis gespaard blijft van alle verdere beslommeringen. Als algemene regel wordt er een bedrag vooropgesteld van ± 4 à 5 euro per dag voor de dagelijkse fooien.

tische aspecten van uw reis zoals fooien, bagage, eventuele vertalingen, programma,... en kunnen u daarenboven steeds aanvullende informatie geven. Een reisleider is geen gids. De reisleiding mag, in samenspraak met de klanten, het programma aanpassen. De begeleide groepsreizen van Escape, een must!

Transport Al onze autocars in Azië zijn voorzien van airconditioning. Ze zijn aangepast aan de lokale omstandigheden. Autocars in Azië kunnen niet worden vergeleken met onze Europese luxeautocars. Ook de wegen in Azië zijn absoluut niet vergelijkbaar met de onze. Op grote verbindingswegen is er heel veel verkeer en sommige secundaire wegen zijn bochtig en in slechte staat. De gemiddelde snelheid in Azië ligt er bijgevolg veel lager dan bij ons alsook de tijdsduur voor de af te leggen afstand (moeilijk vooraf te bepalen en afhankelijk van bepaalde omstandigheden zoals o.a. het weer,...).

Verlengingen Na uw rondreis kunt u een verlenging nemen. Verlengingen gebeuren steeds op individuele basis. Ter plaatse kunt u een beroep doen op onze lokale agenten.

Escapetoppers In deze brochure vindt u enkele Escapetoppers. Het zijn rondreizen die wij, de mensen achter Escape, verkozen als ‘beste koop’. De keuze van de Escape-toppers is gebaseerd op kwaliteit van de accommodatie, kwaliteit van de dienstverlening en programma en hoe dit in verhouding staat tot de prijs.

Begeleide groepsreis vanuit Brussel Bij een begeleide groepsreis wordt u bijgestaan door de plaatselijke gids en een Belgische reisleider. Uw reis begint in Brussel, waar u de Escape- reisleider ontmoet. Hij of zij zal u de ganse reis bijstaan, tot u weer in België bent. Escape doet een beroep op ervaren en gedreven reisleiders, die het land en de gebruiken zeer goed kennen. Hij of zij is meertalig en zal er op toezien dat de reis vlekkeloos verloopt en geeft u ook extra informatie. Escape werkt met officiële plaatselijke gidsen die u feilloos het mooiste van ‘hun’ land doen ontdekken. De lokale gidsen spreken Frans of Engels en geven u naast culturele informatie ook alle uitleg over godsdienst, natuur, geschiedenis, bevolking,...

Individuele afreis met deelname aan een internationale groepsreis U reist zonder begeleider naar het land van bestemming waar u wordt opgewacht door onze lokale Frans- of Engelstalige vertegenwoordiger die u naar uw hotel zal begeleiden. U maakt kennis met uw gespecialiseerde lokale gids die u tijdens de rondreis deskundige uitleg zal geven. Er zijn Franstalige of Engelstalige gidsen. Ter plaatse reist u, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, samen met andere Escapeklanten in een internationaal gezelschap. Wij benadrukken hier wel dat het niet om een privé-reis gaat. Voor uw persoonlijke privé-reis kunt u zich wenden tot onze à la carte dienst. Het grote voordeel van deze reisformule is dat de reis bijna altijd gegarandeerd is. Het minimum aantal deelnemers wordt vermeld bij iedere afreis.

Individuele reis U reist zonder begeleider naar het land van bestemming waar u wordt opgewacht door onze lokale agenten. Hou er rekening mee dat de wegen en de wagens niet aan onze normen beantwoorden. Uw gids zal alles in het werk stellen om het beste te bieden. U reist met een comfortabele wagen. De chauffeurs in India & Nepal zijn Engelstalig maar hun Engels is niet perfect. Chauffeurs zijn ook geen gidsen. Per stad is er een andere gids voorzien. Voor de andere Aziatische bestemmingen spreken de chauffeurs nauwelijks Engels, maar is de gids aanwezig tijdens de trajecten.

Onze reisleiding Escape bouwde door de jaren heen een selecte groep van reisleiders op. Onze selectiecriteria zijn uiterst streng zodat enkel hooggekwalificeerde reisleiders met jarenlange ervaring onze reizen mogen begeleiden. Ze zijn minstens drietalig en vertrouwd met de plaatselijke gebruiken. Zij staan in voor de prak-

Pullman Brussels Airport hotel**** Uw vakantie begint reeds in Zaventem in het Pullman Brussels Airport hotel, gelegen op slechts 3km van de luchthaven. Het hotel beschikt over 120 smaakvolle kamers en 5 junior suites uitgerust met de nieuwste technologieën (flatscreen TV, WIFI, ADSL). De kamers zijn geluidsisolerend en voorzien van airconditioning, espresso machine, minibar, een ruime badkamer en gebouwd rond een prachtige tuin met een verwarmd buitenzwembad. Het hotel heeft ook een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden (verwarmd buitenzwembad, tuin, Wellness Centre met fitness, hamman, jacuzzi). Er is ook een restuaurant “La Pléida” en een bar “Le bar”. Gratis shuttle service van en naar de luchthaven elke 30 minuten (tussen 06u15 en 22u00). 1 week (7 nachten) gratis parking inbegrepen en per bijkomende nacht 5 euro toeslag. Prijs bedraagt van 01/11/08 tot 31/03/2009 € 85 per kamer per nacht exclusief ontbijt en van 01/04/2009 tot 31/10/2009 € 87 per kamer per nacht exclusief ontbijt. Toeslag ontbijt € 22 per persoon. Prijs enkel geldig voor overnachtingen op vrijdag, zaterdag en zondag en alle dagen tijdens de schoolvakanties en op vertoon van Escape-documenten bij check-in. 1 kind onder 12 jaar gratis op de kamer van de ouders (exclusief ontbijt) maar steeds op aanvraag want beperkt aantal kamers. Voor reservaties kunt u rechtstreeks terecht bij het hotel op het nummer 02/713.66.66, u kunt faxen naar het nummer 02/721.43.45 of per email naar ho548-RE@accor.com. Bij reservatie steeds “Escape voor vertrek” vermelden.

Q-PARK CAR HOTEL Escape klanten genieten een korting van 10%. Reservatie bij Brussels Airport parking: Tel: 02/753 01 01 • www.carhotel.be

ESCAPE TOPPERS - China (p. 6) - Noord-India & Rajasthan (p. 18 en 19) - Thailand (p. 35) - Vietnam (p. 38)

ESCAPE - AZIE

2


Azië praktisch Inhoud

A la carte

Azië praktisch ................................................ 2-5 China ................................................................ 6-13 Tibet ..................................................................... 14 Bhutan ................................................................. 15 Noord India ................................................. 16-22 Noord India & Nepal ...................................... 23 Zuid India ..................................................... 24-25 Nepal Namaste ................................................ 26 Uitbreidingen India .................................. 27-29 India - Ayurveda .............................................. 30 Sri Lanka ............................................................ 31 Myanmar ...................................................... 32-33 Thailand ........................................................ 34-37 Vietnam ......................................................... 38-39 Laos & Cambodja ............................................ 40 Borneo ................................................................. 41 Maleisië ....................................................... 42-43 Filippijnen .......................................................... 44 Indonesië ..................................................... 45-47 Japan ............................................................. 48-50 Algemene voorwaarden ............................... 51

Naast een uitgebreid aanbod aan rondreizen voor groepen en individuelen biedt Escape ook de mogelijkheid om uw reis op maat samen te stellen. Graag werken wij een programma op maat uit naar uw specifieke wensen en personaliseren we uw reis zodat de ervaring onvergetelijk wordt. U kunt ook onze website www.escapetravel.be raadplegen voor enkele ideeën!

 stan

Usu

Yining

ALMA-ATA

Cimkent

Huhehaote Huang

Kyrgyzstan

ara

Dalian

BEIJING (Peking)

Urümqi

Przevalsk

BISKEK

TASKENT

www.escapetravel.be

Taiyuan

Ruoqiang

Shache Yecheng

Luoyang

Lanzhou

Xining

EAST Chang

Wenzhou

Ahmadabad

I

n

Pune

Bombay

M

Nagpur

aha

d

Goda vari

Gauhati

Howrah

(Burma)

Sittwe

Vijayawada Guntur

e

Salem

Trincomalee

Yuan

Wu

KRUNG THEP (Bangkok) Kâmpong Cham Kâmpong Saôm

Surat Thani

San Batangas Pablo

Vietnam

Bacolod

Palawan Thanh Pho Ho Chi Minh (Saigon)

Ipoh

Mindan

Iligan

Davao Gnl Santos

Sea

Celebes Sea Manado

Miri

Gorontalo

Natuna (Indonesia)

KUALA LUMPUR

Kapu

SINGAPORE

Palu

as

Johor Baharu

Sumatra

Sulu

Kota Kinabalu

a l a y s i M a

s

George Town

Calbayog

Cebu

BANDAR SERI BEGAWAN Brunei

Songkhla

Medan

Naga

Iloilo

Thailand

Phuket

Quezon City

Philippines

Da Nang

Rach Gia

Banda Aceh

Maldives

PHILIPPINES SEA MANILA

Cambodia

d

Sri Lanka

Pakxe

Nakhon Sawan

Phra N.

n

COLOMBO

Laos

Thailand

PHNUM PENH

Ten Degree Channel Jaffna

Eight Degree Channel

Luzon

Haikou

Hainan Dao

Hue

Nong Khai

Gulf of

l a I s

Cochin Madurai

Madras

A n d a m a n

B e n g a l

Bangalore Kaveri

Calicut

Vinh

Hong Kong

VIANGCHAN

Chiang Mai

YANGON (Rangoon)

o f

Macau Zhanjiang

Hai Phong

HA NOI

Louangphrabang

Thon Buri

Hubli

Lakshadweep (India)

B a y

Kaohsiung VICTORIA

Gulf of Tonkin

Vishakhapatnam hna Kris

Red

Taiwan

Guangzhou Xi

You

Pegu Hyderabad

a

Mandalay

Chittagong

T'aipei

Xiamen

Nanning

Prome

Kolhapur

n Liuzhou

lack

Myanmar

Khulna

a

i

Myitkyina

Bangladesh

Calcutta

i

h Kunming

DHAKA

nadi

C

ady earw Ay

Bhaunagar Surat

Jamshedpur

Narmada

Ganges

India Dibrugarh

THIMPHU

Guiyang

B

Rajkot

l

Siliguri

Varanasi

Son

Jabalpur

Bhutan

a

Allahabad

Kanpur

am bal Ch

p

Fuzhou

Xian g

e

KATHMANDU

Brahmaputra

Salwe

Lucknow

Ch

Ch i ndwinn

I

G

Ajmer

Changsa

Chongqing g

an

ng Yalo

Jodhpur

Lhasa

Jinsha

N

Delhi NEW DELHI Jaipur Agra

kkur

Chengou

ong Salween

Xigazê

ha ghara

nd

T i

Sutlej

Nanchang

Wanxian

Mek

Chandigarh

Multan

Yamuna

s t ua n s

Jullundur

b e t

Gan

Amritsar Lahore

SEA

Hangzhou

Wuhan

Srinagar Rawalpindi

etta

CHINA

Ningbo

ISLAMABAD

lum Jhe

Kagoshima

Shanghai

Nanjing

Jammu and K ashmi r

Peshawar

KABOL

Kyushu

Nagasaki

Yellow Sea

Zhengzhou

Xi'an

Golmud

anistan

Kitakyushu

Lianyungang

g

Tajikistan

Feyzabad

Mokp'o

Qingdao

Jinan

Yinchuan

Shikoku

Matsuyama Pusan

Huan

DUSANBE

Kashi

South Korea

Yantai

Fergana

markand

Hiroshima

Taegu

Bo Hai

Tianjin

Balikpapan Borneo

Samarinda

Celebes Palopo

Vertrek in alle gemoedrust, altijd en overal Dankzij uw reisagent, Escape en Touring kan u zonder zorgen van uw vakantie genieten! Wij verzorgen uw reis tot in de puntjes, dat is onze specialiteit. Laat uw welverdiende vakantie dus niet vergallen door onvoorziene omstandigheden en regel bij de reservatie van uw reis onmiddellijk ook een betrouwbare reisbijstand. Kies de formule die het beste aan uw behoeften voldoet: Voor meer inlichtingen, de volledige waarborgen, de algemene voorwaarden: www.escapetravel.be/verzekeringen

1

All In +

Premie: 8 % van het totale bedrag van de reis. De meest volledige formule: annuleringsverzekering, reiscompensatie bij vervroegde terugkeer, personenbijstand, kapitaal reisongeval, vluchtvertraging, bagageverzekering, reisinfo lijn, ook in het geval van voorafbestaande ziektes en uitzonderlijke gebeurtenissen.

2

All In

Premie: 6 % van het totale bedrag van de reis. De formule is gelijk aan de All In + met uitzondering van de dekking van voorafbestaande ziektes en uitzonderlijke gebeurtenissen.

3

Annuleringsverzekering

Premie: 4,5 % van het totale bedrag van de reis. Zelfs de best voorbereide vakanties kunnen in de war gestuurd worden door onvoorziene omstandigheden. Dankzij de annuleringsverzekering worden de kosten in geval van een annulering volledig terugbetaald. De annuleringsverzekering voorziet zelfs een compensatie als u vroeger moet terugkeren dan voorzien.

4

Bijstand Personen

Premie: 4,50 € per persoon per dag. Overal ter wereld geniet u van een medische bijstand: repatriëring, hospitalisatie, medische kosten,... Alles wordt voor u geregeld.

ESCAPE - AZIE

3


Azië praktisch Formaliteiten*

INFO CHINA

Reizigers met een andere nationaliteit dan de Belgische moeten contact opnemen met hun ambassade of consulaat om zich in regel te stellen met de geldende formaliteiten. Escape kan in geen geval verantwoordelijk gesteld worden indien de reiziger niet over de nodige formaliteiten beschikt om op de bestemming toegelaten te worden.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour en een visum. Het visum voor begeleide rondreizen kan door Escape worden aangevraagd. Kostprijs: € 55 p.p. (onder voor behoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: + 7u in de winter, + 6u in de zomer. • Taal: Mandarijns + 55 dialecten. Engels algemeen verspreid. • Munt: de Yuan en de Hong Kong Dollar. Creditcards aanvaard. Koers € 1= +/- 10,20 CNY (dec’ 09) en +/- 11,55 HKD (dec’09). • Logies: kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

INFO TIBET

INFO BHUTAN

INFO INDIA

• Formaliteiten*: internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer, een visum voor China en een vergunning voor Tibet. Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum en vergunning. • Gezondheid: inentingen zijn niet vereist wel een goede gezondheid. Opgelet voor hoogteziekte. • Tijdsverschil: + 7u in de winter, + 6u in de zomer. • Taal: Tibetaans & Chinees. Slechts weinig mensen spreken Engels. • Munt: Yuan (CNY). Dollars noodzakelijk. Creditcards worden niet aanvaard. Koers € 1 = +/- 10.14 CNX (dec ’09). • Logies: de hotels zijn eenvoudig en beschikken over een basiscomfort.

• Formaliteiten*: internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer. Visum verplicht. (dient vooraf aangevraagd te worden en verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven. Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: inentingen zijn niet vereist wel een goede gezondheid. Voor Malaria preventie: raadpleeg uw huisarts. • Tijdsverschil: + 5u in de winter, + 4u in de zomer. • Taal: Dzonka. Goede opgeleide Bhutanezen beheersen het Engels perfect. • Munt: Ngultrum (Nu). Creditcards beperkt aanvaard. Koers € 1 = +/- 68.50 BTN (dec ’09). • Logies: de hotels zijn vaak eenvoudig, zonder overbodige luxe, maar wel karakteristiek en sfeervol.

• Formaliteiten*: internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer en visum voor India. Het visum voor begeleide rondreizen kan door Escape worden aangevraagd. Kostprijs: € 96 p.p. (onder voorbehoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: inentingen zijn niet vereist. Voor malariapreventie: raadpleeg uw huisarts. • Tijdsverschil: + 4u30 in de winter, + 3u30 in de zomer. • Taal: Hindi. Engels algemeen verspreid. • Munt: Indische roepie (Inr). Creditcards aanvaard. Koers € 1 = +/- 69,70 INR (dec’ 09) • Logies: luxe- en eersteklas hotels waar mogelijk, op andere plaatsen de best beschikbare.

INFO NEPAL

INFO SRI LANKA

INFO MYANMAR

• Formaliteiten*: internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer. Een visum voor Nepal kan men verkrijgen bij het binnenkomen in Nepal. (1 pasfoto) kostprijs $ 25 (ook betaalbaar in euro) p.p. (onder voorbehoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: inentingen zijn niet vereist. (Malariapreventie is aan te raden voor de Terai). • Tijdsverschil: + 4u45 in de winter, + 3u45 in de zomer. • Taal: Nepalees. Engels algemeen verspreid. • Munt: Nepalese roepie (Nrp). Op enkele plaatsen worden Creditcards aanvaard. Koers € 1 = +/- 111,90 NPR (dec’ 09). • Logies: er werd gekozen voor de betere hotels met alle comfort. In de Terai is er geen electriciteit.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: + 5u in de winter, + 4u in de zomer. • Taal: Singalees en Tamil. Engels algemeen verspreid. • Munt: de Singalese Rupia. Creditcards aanvaard. Koers € 1= +/- 171,10 LKR (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed. Houd rekening met beperkt comfort in de Nationale Parken.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum verplicht. Het visum voor begeleide rondreizen kan door Escape worden aangevraagd. Kostprijs: € 50 p.p. (onder voorbehoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen verplichte inentingen. Preventie malaria, hepatitis A + B en cholera aanbevolen. • Tijdsverschil: + 5u30 in de winter, + 4u30 in de zomer. • Taal: Birmaans. Engels algemeen verspreid. • Munt: de Kyat (MMK). Dollars noodzakelijk. Koers € 1= +/- 9,60 MMK (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

INFO THAILAND

INFO VIETNAM

INFO LAOS

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie aanbevolen, vooral in afgelegen gebieden. • Tijdsverschil: + 6u in de winter, + 5u in de zomer. • Taal: Thais. Engels algemeen verspreid. • Munt: Thaise Baht (Bht). Creditcards worden aanvaard. Geldafname via betaalkaart mogelijk. Koers € 1= +/- 49,75 BHT (dec’ 09). • Logies: Het is algemeen bekend dat de kwaliteit van de hotels zeer goed is.

• Formaliteiten*: internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer en visum voor Vietnam. Het visum voor begeleide rondreizen kan door Escape worden aangevraagd. Kostprijs: € 80 p.p. (onder voorbehoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: + 6u in de winter, + 5u in de zomer. • Taal: Vietnamees. Engels in het zuiden en Frans in het noorden zijn goed ingeburgerd. • Munt: de Dong. Creditcards aanvaard in de steden. Koers € 1 = +/- 26560 VND (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is gevoelig toegenomen de laatste jaren, voornl. in Hanoi en Saigon.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum verplicht (ter plaatse te verkrijgen: $ 30 + 2 pasfoto’s - onder voorbehoud van wijziging). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: + 6u in de winter, + 5u in de zomer. • Taal: Lao. Engels steeds meer verspreid bij jongeren. Ouderen kennen beter Frans. • Munt: de Kip. Creditcards aanvaard. Koers € 1= +/- 12590 LAK (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

ESCAPE - AZIE

4


Azië praktisch INFO CAMBODJA

INFO MALEISIE/BORNEO

INFO FILIPPIJNEN

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum verplicht (ter plaatse te verkrijgen: $ 25 + 3 foto’s - onder voorbehoud van wijziging). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: + 6u in de winter, + 5u in de zomer. • Taal: Khmer. Engels steeds meer verspreid bij jongeren. Ouderen kennen beter Frans. • Munt: de Riel. Creditcards aanvaard. Koers € 1= +/- 6190 KHR (dec’ 09). • Logies: kwaliteit van de hotels is gevoelig toegenomen in Siem Reap (Angkor).

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie aanbevolen, vooral in afgelegen gebieden. Zorg voor muggenmelk in de jungle. • Tijdsverschil: + 7u in de winter, + 6u in de zomer. • Taal: Maleis. Engels is algemeen verspreid. • Munt: de Malay Ringgit (MYR). Creditcards aanvaard. Koers € 1 = +/- 5,10 MYR (dec’ 09). • Logies: uitstekende hotels langs de kusten en in toeristische centra. Eenvoudige tot rudimentaire accommodatie in de jungle. Het algemene peil van de hotels is zeer goed.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. • Tijdsverschil: + 7u in de winter, + 6u in de zomer. • Taal: Tagalog. Engels is algemeen verspreid maar de uitspraak is soms moeilijk verstaanbaar. • Munt: de Peso (PHP). Creditcards aanvaard. Koers € 1 = +/- 70,30 PHP (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

INFO INDONESIE

INFO JAPAN

INFO VISUM

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum verplicht. Het visum kan ter plaatse aangekocht worden. Kostprijs: $ 25 (ook betaalbaar in euro) p.p. (onder voorbehoud van wijzigingen). Escape kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet toekennen van een visum. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. Malaria preventie is aanbevolen. Muggenmelk noodzakelijk. • Tijdsverschil: Java: + 6u in de winter, + 5u in de zomer. Bali: + 7u in de winter, + 6u in de zomer. • Taal: Bahasa Indonesia, een Maleise variant. Er zijn 400 dialecten verspreid over de archipel. Engels is algemeen gekend bij toeristische sites. • Munt: de Indonesische Rupia. Creditcards geaccepteerd. Koers € 1= +/- 14080 IDR (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

• Formaliteiten*: internationale reispas geldig tot 3 maanden na retour. • Gezondheid: geen bijzondere voorzorg. • Tijdsverschil: + 8u in de winter, + 7u in de zomer. • Taal: Japans. Engels in de hotels en toeristische centra. • Munt: de Yen (JPY). Creditcards aanvaard. Koers € 1 = +/- 134,85 JPY (dec’ 09). • Logies: de kwaliteit van de hotels is doorgaans goed.

Individuele reizigers dienen zelf voor hun visum te zorgen of dit te laten verzorgen door een erkende visumdienst. Bij iedere visumdienst dient u een vaste prijs te betalen voor de service die zij leveren. Om u als reiziger optimaal te dienen hebben wij voor u een speciaal tarief weten te bedingen bij “De Visumbalie”. Als Escape klant kunt u genieten van een korting. De normale prijs bedraagt, naast de kost van het visum zelf op het consulaat, 80 euro per visum. Deze bedraagt voor ESCAPE-klanten 30 euro voor het eerste visum en 7 euro voor het tweede, derde,... Gelieve er wel rekening mee te houden dat extra kosten (transport, post,...) ten laste zijn van de klant. Gegevens Visumbalie: De Visumbalie Kattendijkdok Oostkaai 5 - 2000 Antwerpen Tel: 03/213.88.08 - Fax: 03/213.88.09

ESCAPE - AZIE

5


China

vanaf € 1.710

in het spoor van de Mandarijnen

Nen

Amur

a hu ng So Changchun

MONGOLIA Urümqi Tomur Feng

Shenyang G

O

K2

Hohhot

B

Japan Sea

I

Tianjin

Yinchuan

Luoyang

Xian

Salween

Lhasa

NEPAL

H

Huang

TIBET

Everest BHOUTAN

Lijiang

Nankin

Hefei g an Hu

Chengdu Chongqing

INDIA

ong Mek MYANMAR

KOREA

BEIJING ng ua Jinan

Shijiazhuang

Guilin Guiyang

Suzhou Shanghai Hangzhou

Nanchang Fuzhou Taipei

Kunming Guangzhou VIETNAM

Nanning

TAIWAN

HONG KONG South China Sea

LAOS

Pacific Ocean

GROEPSREIS 12 dagen/10 nachten - Prijs per persoon 04/05/10 11/05/10 18/05/10 01/06/10 22/06/10 06/07/10 13/07/10 20/07/10 27/07/10 03/08/10 10/08/10 17/08/10 24/08/10 07/09/10 14/09/10 21/09/10 05/10/10 12/10/10 19/10/10 26/10/10

12-daagse rondreis met internationaal gezelschap in vol pension - gegarandeerd vertrek Dag 1

Brussel-Peking

Vertrek vanuit Zaventem met een regelmatige lijnvlucht (Austrian airlines of Lufthansa) naar Peking.

Dag 2

Peking (a)

Aankomst rond de middag. Installatie in hotel Holiday Inn Express Fuli***. Verkenning van Beijing, die sinds de 5de eeuw en tijdens het bewind van de Qin, Yan, Ming en Qingdynastieën de politieke en culturele hoofdstad is van China. Bezoek aan de Tempel van de Hemel. Wandeling in het kwartier der antiquairs.

Dag 3

Peking (o-m-a)

Vertrek naar de Grote Muur, een indrukwekkend militair bouwwerk om het land te verdedigen tegen de barbaren. De muur is maar liefst 6000 km lang en loopt van west naar oost. Na de lunch bezoeken we de Grafmonumenten van de Ming-keizers en de befaamde Heilige Weg. ’s Avonds diner ‘Gelakte Eend’ in een specialiteiten restaurant.

Dag 4

Peking-Xian (o-m-a)

Wandeling op het Tien An Men plein en bezoek aan de Verboden Stad, een paleizencomplex dat niet-hovelingen niet mochten betreden. Het is een paleis van de keizers van de Ming en Qingdynastieën. Vanop de Kolenheuvel, heeft u een mooi uitzicht over de Verboden stad. Lunch tijdens de bezoeken. In de namiddag bezoek aan het Zomerpaleis, gelegen in een prachtig park buiten de stad. Transfer naar het station voor de nachttrein naar Xian (ong 11h).

Dag 5

Xian (o-m-a)

Aankomst in de vroege morgen. Onthaal en transfer naar hotel New Henderson***. Na het ontbijt begint het bezoek met de oude stadsmuren en het Stèlebosmuseum. Xian is wereldberoemd door een archeologische ontdekking van onschatbare waarde: de begraafplaats van keizer Qin Shi Huang Di en zijn terracotta leger, daterend uit de 3de eeuw voor Chr.

Dag 6

Xian-Luoyang (o-m-a)

Bezoek aan de Pagode van de Wilde Gans. Transfer per trein naar Luoyang (ong 5h). Aankomst in de namiddag en transfer naar hotel Xinyouyi***. o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal

Dag 7

Luoyang-Nankin (o-m-a)

Na het ontbijt bezoek aan de Longmen grotten. Hier bevinden zich 2100 grotten, met in totaal 100000 Boeddhabeelden. De grootte van de beelden varieert tussen een paar centimeter en 18 meter. Verder bezoek aan de Shaolin tempel, vol met legendes en romances. Lunch tijdens de bezoeken. Diner in het centrum en transfer naar het station voor de nachttrein naar Nankin (11h).

Dag 8

Nankin (o-m-a)

Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Grand Metro***. Na het ontbijt bezoek aan het het mausoleum van Sun YatSen, de stichter van de Chinese republiek. Verder bezoek aan de brug over de Yangtze, voltooid in 1968. Lunch tijdens de bezoeken. Diner in het centrum.

Dag 9

Nankin-Suzhou (o-m-a)

Transfer naar het station voor de trein naar Suzhou (1h). Bij aankomst installatie in hotel Lijing***. Bezoek aan een van China’s oudste, maar ook een van de mooiste steden, met oude wijken die hun middeleeuws karakter met talrijke kanaaltjes hebben behouden. Bezoek aan de tuin van de Meester der Visnetten, de kleinste tuin van de stad.

Dag 10

Suzhou-Shanghai (o-m-a)

Boottocht op de kanaaltjes langs de oude wijken die hun middeleeuws karakter hebben behouden. Na het middagmaal treinrit naar Shanghai (1h). Installatie in hotel Magnolia***. Bezoek aan het nieuwe museum, een der mooiste ter wereld. Wandeling langs de wereldvermaarde Bund, de bloemenmarkt en de nieuwe wijk Pudong.

Dag 11

Shanghai (o-m-a)

Na het ontbijt bezoek aan de prachtige tuin van de Mandarijn Yu, de oude stad, de Jade Boeddha tempel en de prestigieuze winkelstraat Nankin Road. ‘s Avonds een adembenemend acrobatie spektakel. Het Chinese circus is zowat 2000 jaar oud. Een mooie afsluiter van deze reis.

Dag 12

Shanghai-Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa en aansluiting naar Zaventem.

PRIJS € 1.770 € 1.770 € 1.770 € 1.740 € 1.770 € 2.025 € 2.025 € 2.050 € 2.050 € 2.050 € 2.025 € 2.025 € 2.025 € 1.740 € 1.740 € 1.740 € 1.680 € 1.680 € 1.710 € 1.710

SINGLE SUPPL. € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200

Prijzen berekend op basis van minimum 2 deelnemers

Eerstvolgende afreisdata (onder voorbehoud) 02 & 16/11 - 21/12

Inbegrepen • Vluchten met Lufthansa (U-klasse), Austrian Airlines (W-klasse) of andere IATA-maatschappij. • BTW en luchthaventaksen. • 10 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig. • Vol pension: middag- en avondmalen in lokale restaurants. • Diensten van een Franssprekende lokale gidsen. • Alle entreegelden, excursies en transfers zoals beschreven in het programma met een A/C autocar of per trein. • 2 treintrajecten (slaaprijtuig 1ste klasse). • Verzorgde documentatiemap en reistas per kamer.

Niet inbegrepen • • • •

Dranken niet voorzien in het programma. Uitgaven van persoonlijke aard en gebruikelijke fooien. Annulatie- en/of bijstandsverzekering. Visumkosten voor China.

Opmerking • Hotels kunnen vervangen worden door andere van dezelfde klasse. • Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast aan onverwachte omstandigheden.

U kunt na deze rondreis een facultatieve verlenging nemen (zie blz. 7 & 8) ESCAPE - AZIE

6


Uitbreidingen na de rondreis in het spoor van de Mandarijnen INDIVIDUELE UITBREIDING

Yangtse cruise

Prijs per persoon (minimum 2 personen) Verblijf tussen 15/05/10-31/10/10

PRIJS € 1.070

SINGLE SUPPL. € 415

Inbegrepen

5 dagen/4 nachten

• 4 overnachtingen - maaltijden volgens programma. • Alle transfers en excursies zoals in het programma o.l.v. een Franstalige lokale gids in Chongqing en Engelstalige gids tijdens de cruise. • Binnenlandse vluchten zoals vermeld.

Niet inbegrepen • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en dranken. • Verzekering, fooien.

Dag 3

cruise (o-m-a)

Doortocht van de 3 kloven Qutang, Wu Xia en Xiling die beginnen juist voorbij Fengjie en eindigen na Yichang. Vanuit Badong, excursie met een kleinere boot om de drie kleine kloven op de Shennong rivier te bezoeken. Dan volgt de 3de kloof Xiling, die 80 km lang zigzagt tot Yichang en de stuwdam van Sandouping.

Dag 1

Shanghai-Chongqing (o-m-a)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Chongqing. Bezoek aan het museum van de 3 kloven. Wandeling door de karakteristieke oude stad Ciquikou en bezoek aan een van de vele theehuizen. Lunch en avondmaal in het centrum. Inscheping op een 4* boot.

Dag 2

cruise (o-m-a)

Begin van de cruise op de Chang Jiang of Yangtze rivier, China’s historische levensader met onderweg een stop in Fengdu, stad der Geesten.

Dag 4

cruise-Yichang-Shanghai (o-m)

Doortocht door het Oostelijk gedeelte en de Xiling kloof. Ontscheping en bezoek aan de 3 kloven dam. Rond de middag aankomst in Yichang. Na het middagmaal transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Onthaal en transfer naar hotel Liang’an****. Rest van de dag is vrij.

Dag 5

Shanghai-Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa en aansluiting naar Zaventem.

World Expo 2010 te Shanghai De wereldtentoonstelling vindt plaats op een terrein van meer dan 5h in het zuiden van Shanghai aan weerszijde van de Huangpu-rivier. Zo’n 200 landen nemen deel. Het thema is: “Better City, Better Life”: de mens in relatie tot stad en milieu.

Shanghai (o)

2 dagen voor het ontdekken van de wereldtentoonstelling. Overnachting in hotel Liang An***.

Dag 3

Verblijf tussen 01/05/10-31/10/10

PRIJS € 315

SINGLE SUPPL. € 75

Inbegrepen • 3 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt. • 2-daagsticket voor bezoek aan de Expo. • Transfer hotel/luchthaven.

(01 mei - 31 oktober)

Dag 1 en 2

INDIVIDUELE UITBREIDING Prijs per persoon (minimum 2 personen)

Shanghai (o)

A la carte Misschien wilt u graag een ander programma combineren met de wereldtentoonstelling? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor een à la carte reis die rekening houdt met al uw wensen. Onze specialisten zullen u graag adviseren.

Vrije dag.

Dag 4

Shanghai-Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa en aansluiting naar Zaventem. o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal

30 YEARS QUALITY TOURS ESCAPE - AZIE

7


Uitbreidingen na de rondreis in het spoor van de Mandarijnen INDIVIDUELE UITBREIDING

Zuidelijk China

Prijs per persoon (minimum 2 personen) Verblijf tussen 01/05/10-30/06/10 01/07/10-22/08/10 23/08/10-31/10/10

PRIJS € 1.280 € 990 € 1.090

SINGLE SUPPL. € 285 € 210 € 300

8 dagen/6 nachten Inbegrepen

Dag 1

Shanghai-Guilin (o-m)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Onthaal en transfer naar hotel Fubo***. Wandeling in de stad. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoek aan de Fuboheuvel, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben.

Dag 2

Guilin-Yangshuo (o-m)

Boottocht van ongeveer 4 uur op de rivier Li langs feeërieke landschappen en karstbergen. Lunch aan boord. Aankomst in het stadje Yangshuo. Vrije namiddag voor een wandeling door de gezellige straatjes met talrijke kraampjes. Installatie in hotel New Lijiang***.

Dag 3

Yangshuo-Guillin-Canton (o-m)

Na het ontbijt terugrit naar Guilin met onderweg stop in het karaktervolle dorp Daxu, die tot vandaag nog altijd zijn

originele charme bewaard heeft. In de late namiddag bezoek aan theeplantage. Vrij avondmaal en transfer naar het station voor de nachttrein naar Canton.

• 6 overnachtingen - maaltijden volgens programma. • Alle transfers en excursies zoals in het programma o.l.v. een Franstalige lokale gids. • Binnenlandse vlucht en boottocht zoals vermeld in het programma.

Dag 4

Niet inbegrepen

Canton (o-m)

Aankomst in de vroege morgen te Canton. Onthaal en transfer naar hotel Tian Long***. Na het ontbijt bezoek aan de tempel van de voorvader van de familie Chen. Dit is nu een museum. Vrije wandeling op de markt Qingping en op het eiland Shamian.

Dag 5

• Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en dranken. • Verzekering, fooien. • Op aanvraag: het supplement voor het hotel in Canton tijdens de beursperiode (14-30/10).

Canton-Hong Kong (o)

Vertrek per boot naar Hong Kong (2h45). Onthaal en transfer naar hotel Metropark Kowloon***. Vrije namiddag.

Dag 6

Hong Kong (o)

Vrije dag voor individuele verkenning.

Dag 7

Hong Kong-Europa (o)

Vrije dag voor individuele verkenning. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.

Dag 8

Europa-Brussel

Aankomst in de voormiddag en aansluiting naar Zaventem.

INDIVIDUELE UITBREIDING

Panda’s, de Heilige berg en theehuizen 7 dagen/6 nachten

Prijs per persoon (minimum 2 personen) Verblijf tussen 01/05/10-31/08/10 01/09/10-31/10/10

PRIJS € 1.160 € 1.185

SINGLE SUPPL. € 235 € 260

Inbegrepen • 6 overnachtingen - maaltijden volgens programma. • Alle transfers en excursies zoals in het programma o.l.v. een Franstalige - of Engelstalige lokale gids. • Binnenlandse vlucht zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

Dag 1

Shanghai-Chengdu (o-m)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Chengdu. Onthaal en transfer naar het hotel Tibet****. Eerste verkenning van de stad met bezoek aan de Wenshuyuan tempel en zijn beroemde theehuis.

Dag 2

Chengdu-Ya’an (o-m-a)

Vandaag vertrek naar het beschermde reuzenpandareservaat in Ya’an, daarna bezoek aan het theemuseum in Mengdingshan. Overnachting in hotel Hongzhu****.

Dag 3

Ya’an-Emeishan (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek naar Emeishan met onderweg stop in het dorp Shangli en zijn oude traditionele huizen. Verder richting de berg Emeishan (3099m), een natuurlijk paradijs met overvloedige denvegetatie, ceders en bamboe en waar in de ravijnen watervallen en rivieren weerklinken. Overnachting op de top van de berg in hotel Jinding***.

Dag 4

Emeishan (o-m-a)

Ontdekking van de uitgestrekte kloosters die andere dimeno= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal

sies aannemen in de mistige landschappen. Beklimming naar het Baoguo klooster (16de eeuws). Daarna bezoek aan de Wannian tempel, het oudste klooster van de Emeiberg, aan het Qingyin paviljoen en de Xixiangvijver, Verder naar de tempel van de Gouden Top (3077m), die oorspronkelijk bedekt was met bronzen dakpannen. Installatie in hotel Emeishan***.

Dag 5

Chengdu (o-m-a)

In de ochtend een bezoek aan het Reuzenpanda Onderzoeks- en Fokcentrum in de omgeving van Chengdu. Vrije namiddag.

Dag 7

A la carte

Emeishan-Leshan-Chengdu (o-m-a)

Terug naar Chengdu met onderweg bezoek aan Leshan om het kolossale beeld van Boeddha te zien. Verder naar Chengdu Overnachting in hotel Tibet****.

Dag 6

• Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en dranken • Verzekering, fooien.

Chengdu-Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa en aansluiting naar Zaventem.

Misschien wilt u graag een ander programma combineren met deze extensie? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor een à la carte reis die rekening houdt met al uw wensen. Onze specialisten zullen u graag adviseren.www.escapetravel.be ESCAPE - AZIE

8


China

vanaf € 2.695

schatten van het Middenrijk

Nen

Amur

a hu ng So Changchun

MONGOLIA Urümqi Tomur Feng

Shenyang G

O

K2

Hohhot

B

Tianjin

Salween

Everest BHOUTAN

H

Lijiang

INDIA

MYANMAR

Guilin

Brussel-Peking

Vertrek vanuit Zaventem voor een regelmatige lijnvlucht (Lufthansa of Finnair) naar Peking.

Dag 2

Peking (m)

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel Dong Fang***. Middagmaal in de stad en bezoek aan de Tempel van de Hemel, het beroemde symbool van de stad met zijn perfecte ronde hal waarop een drievoudige dak van blauw geglazuurde dakpannen is geplaatst. Wandeling in de straat van de Antiquairs Liu Lichang.

Dag 3

Peking (o-m)

Excursie naar de Grote Muur bij Mutianyu waar u met de kabelbaan omhoog gaat. Dit indrukwekkend militair bouwwerk van 6000km lang was bedoeld om China te beschermen tegen de barbaren uit het noorden. Na de lunch bezoeken we de Grafmonumenten van de Ming-keizers en de befaamde Heilige Weg. ’s Avonds artistieke Kungfu spektakel.

Dag 4

Peking-Datong (o-m)

In de ochtend, bezoek aan het Tien An Men Plein en de Verboden Stad, de oude verblijfplaats van de Ming en Qing keizers. Middagmaal en bezoek aan het Zomerpaleis, gelegen in een prachtig park buiten de stad, en fotostop aan het Olympisch Park. Transfer naar het station voor de nachttrein naar Datong.

Dag 5

Datong (o-m)

Aankomst in de ochtend, ontvangst en transfer naar het hotel Datong***. Bezoek aan het Zuid Shanhuaklooster, het nieuwe museum en de muur van de 9 draken. In de namiddag excursie naar de Yunganggrotten, Unesco werelderfgoed.

Dag 6

Datong-Wutaishan (o-m)

Vertrek naar Wutaishan met onderweg bezoek aan de beroemde boeddhistische Hangende Tempel “Xuankongsi”, gebouwd op de flank van een klif, en de pagode van Yingxian. Installatie in het hotel Hua Hui Shan Zhuang***.

Dag 7

Wutaishan (o-m)

Wutaishan of de berg van de vijf terrassen is één van de vier heilige gebergten in het boeddhisme. Bezoek aan de tempel van Foguang en Guangji die bekend zijn voor het samenleven van het Han - en het Tibetaanse boeddhisme.

Dag 8

Wutaishan-Taiyuan (o-m)

Op weg naar Taiyuan ontdekt u de prachtige Jinci Tempel, gelegen midden in een sprookjesachtige natuurlijke omgeving. Ook bezoek aan de tempel van Shuangta. Installatie in het traditionele heritage hotel Huayuan***.

Dag 9

Taiyuan-Pingyao (o-m)

Na het ontbijt vertrek naar Pingyao met onderweg bezoek aan het huis van de Qiao familie, uit de Ming dynastie. Daarna bezoek aan de Shuangli-si of Tweelingbos klooster. o= ontbijt m= middagmaal

Suzhou Shanghai Hangzhou

Nanchang Fuzhou

Guiyang

Taipei

Kunming Guangzhou VIETNAM

Nanning

TAIWAN

HONG KONG South China Sea

LAOS

Dag 1

Nankin

Hefei g an Hu

Chengdu Chongqing

ong Mek

16-daagse individuele rondreis in half pension

KOREA

BEIJING ng ua Jinan

Luoyang

Xian Lhasa

NEPAL

Shijiazhuang Datong

Huang

TIBET

Japan Sea

I

Yinchuan

Pacific Ocean

Middagmaal tijdens de bezoeken en installatie in een traditionele herberg.

INDIVIDUELE RONDREIS Dag 10

Pingyao-Xian (o-m)

De stad Pingyao heeft maar weinig veranderingen ondergaan sinds de Mingdynastie (1368-1644). Het is Unesco werelderfgoed dankzij zijn hoge vestingmuren die de stad omgeven, zijn goed bewaarde straten en zijn tempels. Bezoek aan de taoïstische tempel van Zhengguo en de oude verblijfplaats van de gouverneur van Taiyuan, tenslotte een wandeling in de oude middeleeuwse stadskern. Vetrek met de nachttrein naar Xian.

Dag 11

Xian (o-m)

Aankomst in Xian, hoofdstad van het antieke China en één van de oude handelssteden op de Zijderoute. Installatie in het hotel Diamond International****. Bezoek aan de begraafplaats van keizer Qin Che Huang Ti en zijn terracotta leger, daterend uit de 3de eeuw voor Chr. Terugkeer naar de stad en bezoek aan het nieuwe provinciale museum dat een fantastische verzameling bronzen beelden bezit.

Dag 12

Xian (o-m)

Na het ontbijt fietstocht op de stadsmuren uit het Mingtijdperk. Ontdekking van de islamitische wijk en zijn grote moskee, de pagode van de Wilde Gans en bezoek aan de klokken - en trommeltoren. Lunch tijdens de bezoeken. ’s Avonds cultureel Tangspektakel.

Dag 13

Xian-Shanghai (o-m)

In de ochtend vlucht naar Shanghai. Onthaal en transfer naar het hotel Swan***. Wandeling op de Bund en in de prestigieuze winkelstraat Nankin Road. Vervolgens bezoek aan de Jade Boeddha tempel en het Shanghaimuseum, één van de grootste musea van China door zijn collecties van antieke bronzen beelden, keramieken,... ’s Avonds acrobatisch spektakel.

16 dagen/14 nachten - Prijs per persoon Afreis dagelijks Verblijf tussen 01/05/10-25/06/10 26/06/10-22/08/10 23/08/10-31/10/10

PRIJS € 2.695 € 3.045 € 2.695

SINGLE SUPPL. € 310 € 310 € 310

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen • Vluchten met Lufthansa (U-klasse) of Finnair (R-klasse) of andere IATA-maatschappij. • Binnenlandse vluchten volgens programma. • BTW en luchthaventaksen. • 14 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig. • Half pension: middagmalen in lokale restaurants. • Alle entreegelden, excursies en transfers zoals beschreven in het programma met een A/C wagen. • 2 treintrajecten (slaaprijtuig 1ste klasse). • Verzorgde documentatiemap en reistas per kamer.

Niet inbegrepen • Dranken, overige maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard en gebruikelijke fooien. • Annulatie- en/of bijstandsverzekering. • Visumkosten voor China.

Opmerking • Hotels kunnen vervangen worden door andere van dezelfde klasse. • Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast aan onverwachte omstandigheden.

Dag 14 Shanghai-Suzhou-Luzhi-Tongli (o-m) Transfer naar het station voor de trein naar Suhzou, dan verder naar het dorp Luzhi. Mooi boottochtje op de kanalen, langs oude traditionele huizen. Middagmaal in Suzhou. In de namiddag bezoekt u de Tuin van de Nederige Administrateur. Aankomst in het dorp Tongli en intrek in het charmehotelletje Shidetang***.

Dag 15

Tongli-Shanghai (o-m)

Ontdekking van het dorp langs de kanalen, zijn oude huizen, zijn theehuizen en zijn kraampjes. Bezoek aan de beroemde tuin “Tuisiyuan” en dan lunch in een restaurant met lokale specialiteiten. Terugkeer naar Shanghai en bezoek aan de oude stad, een doolhof van kleine straatjes, de tuin van mandarijn Yu en het Theehuis.

Dag 16

Shanghai-Brussel

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel waar u dezelfde dag aankomt.

30 YEARS QUALITY TOURS ESCAPE - AZIE

9


China cultuur en ontdekking

15-daagse begeleide of individuele rondreis Dag 1

Brussel-Peking

Vertrek vanuit Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Peking.

Dag 2

Peking (m-a)

’s Morgens aankomst. Onthaal en transfer naar hotel Qianmen****. Na de lunch, verkenning van Beijing, die sinds de 5de eeuw en tijdens het bewind van de Qin, Yan, Ming en Qing-dynastieën de politieke en culturele hoofdstad is van China. Bezoek aan de Hemeltempel, bekend symbool van de stad, verder de tempel van de Lama en verkenning van de oude stadswijk Hutong per cyclopousse. Wandeling in het kwartier der antiquairs. Avondmaal in het centrum. ’s Avonds adembenemend Kungfu spektakel door de monniken van Shaoling.

Dag 3

hotel Yunshan****. Bezoek aan de Tibetaanse buitentempels Puningsi en Putuozongshengmiao. Chengde was tot 150 jaar geleden het bekendste vormingscentrum van Tibetaanse monniken.

Dag 5

Chengde-Jinshanling-PekingXian (o-m-a)

Na het ontbijt bezoek aan de Bishu Shanzhuang keizerlijke residentie en de Lama tempels van Pulesi en Xumifushoumiao. Daarna vertrek naar de Grote Muur op de sectie Jinshanling met goede conservatie en mooi uitzicht. Wandeling op de Muur. In de namiddag verder naar Peking voor de nachttrein naar Xian.

Peking (o-m-a)

Bezoek aan het Tien An Men plein en aan de Verboden Stad, een paleizencomplex dat niet-hovelingen niet mochten betreden. Het is een paleis van de keizers van de Ming en Qing-dynastieën. Vanop de Kolenheuvel, heeft u een mooi uitzicht over de Verboden stad. In de namiddag bezoek aan het Zomerpaleis, gelegen in een prachtig park buiten de stad en fotostop aan het Olympisch Park waar de Olympische spelen van 2008 plaatsvonden. Lunch tijdens de bezoeken. ’s Avonds diner ‘Gelakte Eend’ in een specialiteiten restaurant.

Dag 4

Peking-Chengde (o-m-a)

Transfer naar het station voor de treinrit naar Chengde, de grootste Tibetaanse nederzetting van tempels en paleizen buiten Tibet. Vandaar de naam ‘Klein Tibet’. Installatie in o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal

ESCAPE - AZIE 10

Brochure Azie p1-10  

de zomer brochure voor Azie 2010

Brochure Azie p1-10  

de zomer brochure voor Azie 2010

Advertisement