Page 1

Vireä, värikäs ja valloittava.

• ENONKOSKI • HEINÄVESI • HIRVENSALMI • JOROINEN • JUVA • KANGASNIEMI • • KERIMÄKI • MIKKELI • MÄNTYHARJU • PERTUNMAA • PIEKSÄMÄKI • PUNKAHARJU • • PUUMALA • RANTASALMI • RISTIINA • SAVONLINNA • SULKAVA •

esavo.fi


Tee.

Saimaan maakunta on täynnä mahdollisuuksia yrittäjälle ja työntekijälle. Sopivaa tilaa kohtuullisin hinnoin, osaavia tekijöitä sekä hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen ja vaikka miljoonakaupunki Pietariin. Nämä valtit ja hyvin toimivat palvelut ovat yritykselle terveen kasvun alustoja.

Menestystä. Puu, metalli ja palvelut työllistävät EteläSavossa. Alansa huippuja maailmassa edustavat monet eteläsavolaiset yritykset: Ahlstrom Glassfibre, Andritz, Environics, Exel, Fibrocom, Franke Finland, Helprint Quebecor, Mölnlycke Health Care, Saimatec Engineering, Savcor Group, UPM-Kymmene, Veisto Group ja WS Bookwell – muutamia mainitaksemme. Monia maakunnassa kehitettyjä materiaali- ja ympäristöteknologian menetelmiä käytetään ympäri maailmaa. Maakunnan saha- ja selluteollisuuden järjestelmiä myydään globaaleilla markkinoilla. Sähköisen asioinnin ja arkistoinnin bisnessovelluksille avautuu uusia markkinoita. Matkailijat ja vapaa-ajan asukkaat vilkastuttavat palvelukysyntää kesäsesongin ohella myös mm. venäläisten juhlapyhinä ja loma-aikoina. Maakunnallisten Osuuskauppa Suur-Savon ja Suur-Savon Osuuspankin ohella julkinen sektori on suuri työllistäjä. Ekomaakunta Etelä-Savo on Suomen johtava luomutuotantoalue. Vuoden luomuyritykseksi 2010 valitulla Juvan Luomulla on pitkä historia luomumeijerinä. Uudempi tulokas on Helsingistä maakuntaan muuttanut luomuruokatehdas Krunex Oy. Etelä-Savossa on noin 11 000 yrityksen toimipaikkaa. Vuosittain uusia yrityksiä aloittaa noin 800.


Asu.

Saimaan maakunnasta löytyy hyvä arki ja ylelliset vapaa-ajan mahdollisuudet puhtaassa, turvallisessa ja edullisessa ympäristössä sekä neljä aidosti erilaista vuodenaikaa. Etelä-Savon kaupungeista ja kunnista on helppo löytää osoite omalle kodille. Täällä voit oikeasti asua omakotitalossa järven rannalla, keskellä kaupunkia.

Monta hyvää syytä. Tilaa ja aikaa itsellesi ja perheellesi Matkat taittuvat joutuisasti ja ilman ruuhkia kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Asumisen laatu- ja hintataso Saimaan maakunnasta saat jopa omakotitalon järven rannalta helsinkiläisen yksiön hinnalla. Lapsiperheiden ja nuorten työmahdollisuuksiin kiinnitetään erityistä huomiota. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet piristävät ja luovat uusia virikkeitä arkeen. Puhdas ja ainutlaatuinen järviluonto luo ainutlaatuiset edellytykset myös matkailulle ja vapaa-ajan asumiselle. Maailmanluokan kulttuuritapahtumat rikastuttavat elämisen laatua ja tarjoavat upeita elämyksiä. Hyvä sijainti Etelä-Savosta matka-aika pääkaupunkiseudulle on vain reilu pari tuntia ja yhteydet toimivat sujuvasti joka suuntaan.

Etelä-Savossa on noin 38 000 omakotitaloa, noin 24 000 kerrostaloasuntoa ja noin 13 000 rivitalohuoneistoa. Jokaisella eteläsavolaisella on asuinpinta-alaa keskimäärin 42 m2. Lisäksi vapaa-ajan asuntoja Saimaan maakunnassa on noin 45 550.


Opi.

Etelä-Savo uskoo tutkimuksen ja koulutuksen voimaan. Ympäristö- ja materiaaliteknologian lisäksi koulutuksessa ja tutkimuksessa painottuvat sähköiset palvelut, rakennettu ympäristö, matkailu, metsä ja elintarvikkeet.

Aina uutta. Turvallinen kouluympäristö ja osaavat opettajat luovat otollisen maaperän menestyksekkäälle opiskelulle ja taitojen kartuttamiselle. Laadukkaan perusopetuksen lisäksi Etelä-Savo tarjoaa monipuolisen valikoiman ammattiin johtavia opintoja kaikilla koulutuksen asteilla. Mikkelin ammattikorkeakoulussa – Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa – opiskelee 4 500 nuorta ja työskentelee kymmeniä tutkijoita. Mikkelin yliopistokeskuksessa toimivat Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Aalto-yliopisto (kauppakorkeakoulun International Business -kandidaattiohjelma). Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella sijaitsevat opettajankoulutuslaitos, matkailun opetus- ja tutkimuslaitos sekä koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate. Saimaan maakunnassa on runsaasti myös muita opinahjoja kuten Diakonia ammattikorkeakoulu, Bovallius-säätiö, Suomen nuorisoopisto sekä monialaiset ammattioppilaitokset Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.

Korkea-asteella ja ammatillisella toisella asteella aloittaa Etelä-Savossa vuosittain noin 3 500 opiskelijaa.


Koe.

Etelä-Savossa on tuhansia tapahtumia ja kiinnostavia käyntikohteita kesät talvet. Saimaa, Puula, Kyyvesi ja tuhannet muut järvet luovat puitteet elämyksille, joista syntyy hyvää mieltä ja muistoja. Ota omasi!

Jokaiseen makuun. Herkkujen ystävälle lörtsyt Savonlinnan torilla, lähiruokaa Saimaan Charmanteilta sekä kuppi kahvia ja tuoreita vihanneksia Mikkelin torilta. Historian ystävälle Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa, Olavinlinna Savonlinnassa ja Marskin jalanjäljet päämajakaupunki Mikkelissä. Luonnon ystävälle Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot, saimaannorppa sekä Mikkelipuiston ja Kenkäveron upeat puutarhat. Kulttuurin ystävälle Savonlinnan Oopperajuhlat, Mikkelin musiikkijuhlat, Retretti Punkaharjulla ja Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla, Balettijuhlat Savonlinnassa ja Savcor Ballet Mikkelissä. Vauhdin ystävälle Jurassic Rock Mikkelissä, vesiliukumäki Visulahdessa, lavatanssit Syvälahdessa Kangasniemellä ja SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Urheilun ystävälle maailman suurimmat soudut Sulkavalla, St.Michel-ravit Mikkelissä ja retkiluistelureitit Rantasalmella. Hiljaisuuden ystävälle Valamon ja Lintulan luostarit Heinävedellä, maailman suurin puukirkko Kerimäellä ja erämaamökki Juvalla. Ja paljon, paljon muuta! Saimaan maakunnassa vierailee vuosittain yli 300 000 matkailijaa.


Ylläty. Etelä-Savo – Saimaan maakunta on noin 160 000 eteläsavolaisen rakas kotiseutu. Puhdas luonto, turvallinen ympäristö ja monipuoliset palvelut. Hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan: vain parin tunnin matka pääkaupunkiseudun ruuhkista.

Heinävesi Pieksämäki

Maakunnassa on kolme kaupunkia, 14 kuntaa ja satoja viehättäviä kyliä. Kangasniemi Tekemistä, näkemistä ja kokemista on tarjolla moneen makuun, ympäri vuoden.

Joroinen Rantasalmi

Juva Mikkeli

Upean luonnon, saimaannorpan ja Olavinlinnan lisäksi Etelä-Savossa on paljon muutakin. Täällä on hyvä olla ja täällä on vahva tekemisen meininki. Tutustu ja ylläty iloisesti!

esavo.fi

Etelä-Savo tunnetaan puhtaasta ja Hirvensalmi ainutlaatuisesta järviluonnostaan. Eikä syyttä, sillä yli neljännes Ristiina Pertunmaa Etelä-Savon pinta-alasta onkin vettä. Mäntyharju Tuhansien kirkasvetisten järvien ansiosta jokaista eteläsavolaista kohden on 200 metriä rantaviivaa.

Enonkoski

Kerimäki Savonlinna Sulkava Punkaharju

Puumala

Pinta-ala ..................... 18 768 km2, josta sisävesiä ...............4 785 km2 Rantaviivaa .................. 30 102 km Metsää (% pinta-alasta) .............. 87,3 % Asukasluku (31.12.2009) ........ 155 568 Asukkaita/maa km2 ..................11,1

Etelä-Savo – Saimaan maakunta, miniesite  

Vireä, värikäs ja valloittava.

Etelä-Savo – Saimaan maakunta, miniesite  

Vireä, värikäs ja valloittava.

Advertisement