Page 1

LECTURA Fàtima: T’he deixat la roba per a la planxa a sobre d’una cadira del menjador, mira de planxar bé les samarretes i les camises, l’altre roba no cal. En una galleda a sobre del marbre de la cuina tens la roba per la rentadora. Separes la blanca de la de color per fer dues rentades. Mira de preparar una mica de sopar pels nens, vindran cap a les vuit del vespre. A la nevera hi ha una cuixa i un pit de pollastre, pots fer una mica a la planxa. A una olleta que hi ha al segon prestatge hi ha una mica de sopa de carbassa i un recipient de color blanc amb uns macarrons amb tomàquet que pots escalfar a foc lent en una paella. La sopa la pots escalfar al bany maria.

Escriu el nom dels objectes que apareixen en el text:

Escriu verbs dels que apareixen en el text (forma d’infinitiu)


SITUAR OBJECTES: plats fondos, forquilles, ganivets., culleres grosses, culleres petite, gots, tasses de cafè, plats de cafè, plats postres, ganivet de pà, pelador, cullera de fusta, plata llarga, plata fonda, escurridor de plats, escorredora, obre-llaunes, obre-ampolles, lleva taps, cendrer, cafetera, olla, cassoleta, cassola, paella petita, paella mitjana paella gran, fusta, tisores, pinces, vinagrera, escumadora, culleró, ratllador, sucrera


Completa el text T’he desat la roba per la planxa a sobre d’una cadira del menjador, mirar de planxar bé les samarretes i les camises, l’altre roba no cal. En una galleda a sobre del marbre de la cuina tens la roba per la rentadora. Separes la blanca de la de color per fer dues rentades. Mira de preparar una mica de sopar pels nens, vindran cap a les vuit del vespre. A la nevera hi ha pota i cuixa de pollastre, pots fer una mica a la planxa. A una olleta que hi ha a la segona prestatgeria hi ha una mica de sopa de carbassa i un recipient de color blanc amb uns macarrons amb tomàquet que pots escalfar a foc lent en una paella. La sopa la pots escalfar al bany maria.

Escriu frasses: (a tu) T’he desat la roba (a ella) (a mi) (a nosaltres) (a vosaltres) (a ells) (a tu)


Escriu frasses: (jo) Miro de planxar (ella) (tu) (nosaltres) (vosaltres) (ells) (tu)

Quant vindran els nens?

On ha desat la roba per a rentar?

Quina roba ha de planxar bĂŠ?

Què ha desat al marbre de la cuina?

Què hi ha a la nevera?


Com a de separar la roba?

On esta l’olleta

Com pot fer el pollastre?

Com ha d’escalfar la sopa

La sopa és d’espàrrecs?

Dictat:


Feinesdelallarg  

Treball de catala

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you