Page 1

A Természetes testsúlymegtartás útja™

- egy egyedülálló és egészséges testsúlycsökkentő módszer Ebben a wellness-cikkben Ön megismerheti az egészséges testsúlymegtartás módját, a Wellness by Oriflame új módszerének tudományos hátterét és a Természetes testsúlymegtartás útjának™ útmutatásait.

Mi az egészséges testsúlymegtartás módszere? A testsúly egyszerűen a bevitt és a leadott kalória arányától függ. A testsúly megtartásához arra van szükség, hogy a bevitt kalória mennyisége megegyezzen a leadott kalória mennyiségével. A szervezetünk által elégetett kalória mennyisége sok mindentől függ: a génjeinktől, a fizikai aktivitásunk mértékétől és az úgynevezett nyugalmi energiafelhasználástól. Ezt tudván, könnyűnek tűnhet a súlyleadás.

Egy fogyókúra sikerének kulcsa annak egyszerűségében és hosszú távon történő fenntarthatóságában rejlik. A sikeresen fogyókúrázó résztvevők - rendszeresen végeznek fizikai aktivitást; - kevesebb kalóriát és zsírt visznek be a szervezetükbe a táplálkozás során; - rendszeresen étkeznek, természetesen reggeliznek is; - rendszeresen mérik a testsúlyukat; - soha nem hagyják, hogy a kisebb „kilengések” hízáshoz vezessenek.

A Wellness Oriflame by bemutatja

A Wellness by Oriflame természetes testsúlymegtartó módszerének hatékonyságát klinikai kísérletek igazolják. A Wellness-út egy egyedülálló egészségmegőrző módszer, amely segít a testsúly csökkentésében és az eredmény hosszú távon történő megtartásában.

A testsúly megtartásának 3 sarokköve

1.TÁPLÁLKOZÁS A teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálkozás azt jelenti, hogy a szervezet felesleges kalóriabevitel nélkül jut hozzá az összes fontos tápanyaghoz. A Wellness-út az Eper/vanília ízesítésű italpor segítségével rendszeresen biztosítja Önnek a nélkülözhetetlen tápanyagok bevitelét. A Wellness-út a következőket javasolja az energiabevitel mérséklése érdekében: Csökkentse az ételadagjait, szedjen a tányérjára bőségesen friss zöldségeket, és minden főétkezés előtt fél órával igyon meg egy pohár Eper/ vanília ízesítésű italporból készült shake-et.

Fogyassza gyakran és nagy mennyiségben! • Teljes kiőrlésű gabonák (teljes kiőrlésű kenyér, gabona, tészta és vadrizs) • Növényi olajok (repce, olíva, napraforgó stb.) • Színes zöldségek • Gyümölcsök

Az Eper/vanília ízesítésű italpor több szempontból is segíti Önt a testsúlymegtartásban: • Cukorrépából, csipkebogyóból és almából származó rosttartalma gondoskodik a jóllakottság érzésének kialakulásáról. • Bizonyítottan csökkenti a farkaséhséget, így a fogyasztásával elkerülheti, hogy egészségtelen nassolnivalókat kívánjon meg a főétkezések között. • Kevesebb ételt fog ugyan fogyasztani, szervezete mégis optimális mennyiségben jut energiához és létfontosságú tápanyagokhoz. A Wellness-út által javasolt ételek és receptek alapvetően a táplálkozási piramist követik. Ennek az a lényege, hogy a piramis legalján lévő ételekből nagyobb mennyiség fogyasztása javasolt, míg a piramis csúcsán lévőkből minél kevesebb.

Fogyassza gyakran, de mértékkel! • Hal • Szárnyas (csirke) • Tojás • Tenger gyümölcsei • Mogyoró, olajos magvak, babfélék • Alacsony zsírtartalmú tej (< 0,5% zsírtartalom) és sajtok (< 17% zsírtartalom)

Az alsó sávban található ételek energiatartalma viszonylag kicsi, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban azonban nagyon gazdagok (elősegítik a teltségérzés kialakulását). A táplálkozási piramis alapján az ételek 3 fő kategóriába sorolhatók: azok az ételek, amelyeket gyakran, nagy mennyiségben lehet fogyasztani, azok, amelyeket gyakran, de csak mértékkel lehet enni, és végül azok, amelyeket csak ritkán és kis mennyiségben javasolt fogyasztani, vagy teljesen ki is kell iktatni az étrendből. Használja a Wellness-út „közlekedési lámpáit”, amikor kiválasztja az ételeit!

Fogyassza ritkán és kis mennyiségben, vagy kerülje! • Vörös húsok • Vaj, magas zsírtartalmú tej és tejföl • Magas zsírtartalmú sajtok • Finomított gabonák (fehér rizs, fehér kenyér és tészta) • Cukros üdítők, édességek, sütemények • Só


A Wellness-út által előnyben részesített szénhidrátok a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, például a teljes kiőrlésű tészta és a vadrizs. Ezek a piramis legalján helyezkednek el, és ezeket teljes értékű szénhidrátoknak nevezzük. Jó fehérjeforrások a sovány húsok (pl. csirke), a halak és a hüvelyesek (lencse és bab). Egészséges zsírforrások: növényi olajok, magvak, tengeri halak.

Összetett szénhidrátok A legkiválóbb energiaforrások!

Optimális fehérjék Fontos szerepet játszanak szöveteink felépítésében!

Egészséges zsírok Biztosítják a szervezet számára a nélkülözhetetlen zsírsavakat!

Még több tipp! • Étkezései legyenek rendszeresek (reggeli, ebéd és vacsora), táplálkozzon egészségesen. A főétkezések közé mindennap iktasson be egy-egy egészséges falatot! • Egyen lassan, alaposan rágjon meg minden falatot, és az egyes falatok között tegye le az evőeszközt a tányérjára. Így csökken az elfogyasztott étel mennyisége, Ön pedig megtanulja, hogy mikor jelzi a szervezete a jóllakottságot. 2. MOZGÁS

Alacsony intenzitású mozgásformák < 200 kcal, 30 perc Bowlingozás Játék a gyerekkel Porszívózás Sétálás

A Wellness-út második sarokköve a mozgás. Már napi 30 percnyi, könnyű mozgás (pl. séta) felgyorsítja az anyagcserét és segít a testsúly megtartásában. Ha pedig a lassú séta helyett 30 percen át gyors tempóban gyalogol, akkor megduplázhatja az elégetett kalóriát! Ne feledje, hogy ha a táplálékkal bevitt kalória több, mint amennyit eléget, azt a szervezet zsír formájában fogja elraktározni.

Közepes intenzitású mozgásformák 200-300 kcal, 30 perc Kerékpározás (gyors tempóban) Lépcsőzés Lovaglás Síelés Teniszezés

3.WELLNESS CSAPATBAN Egy támogató edző és a folyamatos ösztönzés nagy segítség lehet a fogyókúra során. Oriflame Szépségtanácsadóként Önnek az is a feladata, hogy támogassa a vásárlóit fogyókúrájuk sikere érdekében.

Ha mozog, akkor az izmait is edzésben tartja, felpörgeti az anyagcseréjét, tehát könnyedén megtarthatja az ideális testsúlyát. Először rövid távú célokat tűzzön ki, hogy könnyű legyen elérni / betartani azokat. Például 30 perc séta, ötször egy héten. Nem kell keményen edzenie, a lényeg a rendszeresség. Lift helyett lépcsőzzön, az autózás helyett válassza inkább a gyaloglást. Néhány példa a különféle intenzitású mozgásformákra:

Magas intenzitású mozgásformák > 300 kcal, 30 perc Úszás Táncolás (intenzív) Futballozás Kocogás Futás

Telefonon, e-mailben és a heti találkozók során egyaránt kísérje figyelemmel eredményességüket. Segítse őket abban, hogy sikeres és egészséges életet élhessenek.


Három út a sikerhez Sokan úgy próbálnak fogyni, hogy csupán egyetlen dologra figyelnek: mennyit mutat a mérleg? A siker érdekében azonban sokkal több részletre kell figyelni! Az Oriflame testsúlycsökkenéssel foglalkozó tanulmánya és a BMI (testtömegindex) segítségére lesznek abban, hogy határozott és reális fogyási célokat tűzzön ki.

1) TURBÓ FOGYÓKÚRA

BMI ≥30

A turbó fogyókúra nem egy hosszú távra tervezett fogyókúrás módszer. Segít beindítani a fogyást, és a kúra gyors eredménye motiválja Önt a további felesleges kilók leadásában. Mindent tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van, de mivel rendkívül alacsony a kalóriabevitel, hosszú távú folytatása nem ajánlott. Azt javasoljuk, hogy két hét után a hosszú távú eredményt biztosító, természetes testsúlyvesztés kúrát folytassa.

9

REGGELI: Válasszon egészséges reggelit, amely rostban gazdag, sok gyümölcsöt, zöldséget és kevés cukrot tartalmaz. Például: alacsony zsírtartalmú joghurt, tojás, teljes kiőrlésű kenyér, bogyósok, gyümölcs és zöldség vagy egy reggeli ínyencség (a receptet lásd lent).

12

EBÉD: 30 perccel az étkezés előtt igyon meg egy pohár shake-et! Ez biztosítja a szervezet számára fontos ásványi anyagokat és csillapítja az éhségérzetet. Ebédre válasszon színes zöldségeket, és ne feledkezzen meg a Wellnesscsomagjáról sem! Fogyasszon annyi friss zöldséget, amennyi csak jólesik.

2) TERMÉSZETES TESTSÚLYVESZTÉS

15

EGÉSZSÉGES NASSOLNIVALÓ: Naponta kétszer nassolhat. Reggeli után néhány órával megihat például egy pohár shake-et, mellé egy kevés gyümölcsöt, délután pedig pár szem sótlan, pirított mandulát.

18

VACSORA: 30 perccel az étkezés előtt igyon meg egy pohár shake-et! Vacsorára egyen egy szelet (100 g) sovány húst, pl. csirkét, párolt halat nagy adag, színes zöldséggel.

BMI 25-29,9

Ez a módszer a hosszútávú testsúlyszabályozást valósítja meg. Korántsem olyan szigorú, mint a turbó fogyókúra. Alkalmazza ezt a kúrát mindaddig, amíg el nem éri a kitűzött célt. Később ezt az étrendet tegye egészséges életmódja részévé, hogy továbbra is megőrizhesse ideális testsúlyát.

9

REGGELI: Válasszon egészséges reggelit, amely rostban gazdag, sok gyümölcsöt, zöldséget és kevés cukrot tartalmaz. Például: alacsony zsírtartalmú joghurt, tojás, teljes kiőrlésű kenyér, bogyós gyümölcsök, zöldségek vagy egy reggeli ínyencség (a receptet lásd később).

12

EBÉD: 30 perccel az étkezés előtt igyon meg egy pohár shake-et. Fogyasszon fél adag (100–125 g) vadrizst, burgonyát vagy teljes kiőrlésű tésztát, hozzá 100 g sovány húst, például csirkét vagy párolt halat és sok zöldséget. Ne feledkezzen meg Wellnesscsomagjáról sem!

3) EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD Ezt a módszert azoknak javasoljuk, akik nem fogyni akarnak, csupán meg kívánják tartani a testsúlyukat. Ez a módszer – a normál étkezéseken túl – az Eper/vanília ízesítésű italpor segítségével biztosítja a szervezet számára az alapvető tápanyagokat.

15

EGÉSZSÉGES NASSOLNIVALÓ: Naponta kétszer nassolhat. A főétkezések között egyen meg egy gyümölcsöt, pár szem sótlan, pirított mandulát, vagy igyon egy pohár shake-et.

18

VACSORA: 30 perccel az étkezés előtt igyon meg egy pohár shake-et. Fogyasszon fél adag (100–125 g) vadrizst, burgonyát vagy teljes kiőrlésű tésztát, hozzá 100 g sovány húst, például csirkét vagy párolt halat és sok zöldséget.

BMI ≤25

A főétkezések mellett igyon meg naponta 1-2 pohár shake-et. Ez segít Önnek abban, hogy egész nap megőrizze a koncentrálóképességét, a szervezete pedig feltöltődjön természetes és optimális tápanyagokkal.

Egy pohár shake-kel helyettesítheti például a megszokott reggeli vagy délutáni kávét/süteményt. Így egészségesebben, kiegyensúlyozottan és költséghatékonyan nassolhat!

+


Receptek REGGELI ÍNYENCSÉG • 1 adag Vanília ízesítésű italpor • 1 fagyasztott banán • 200 ml sovány tej (vagy 50 ml sovány joghurt + 150 ml hideg víz) • 50 ml (18 g) zabpehely • 10 g dió* *Kizárólag a természetes testsúlyvesztés követői számára Természetes testsúlyvesztés Tegye a Vanília ízesítésű italport egy mixerbe. Öntsön hozzá tejet (vagy joghurtot / vizet), és jól rázza össze. Adja hozzá a többi összetevőt, és keverje mindaddig, amíg a gyümölcs teljesen feloldódik, hogy végül egy ízes, jeges italt kapjon. A banánt helyettesítheti 100 g fagyasztott bogyós gyümölccsel, és választhatja az Eper ízesítésű italport is. (1 adag: 377 kcal, fehérje: 19,3 g, szénhidrát: 49,7 g, zsír: 0,5 g) VACSORA Turbó fogyókúra Görög saláta grillezett csirkemellel (4 adag) (Igyon egy pohár shake-et az étkezés előtt!) • 400 g csirkemell • só / bors • 300 ml főzött csicseriborsó • 4 db paradicsom • egy kb.10 cm-es uborka • 1 db pritamin paprika • 1 fej vöröshagyma • 250 g friss, kevert saláta (spenót, babcsíra, jégsaláta) • friss bazsalikom Egészséges dresszing • 25 ml olívaolaj • 30 ml ecet • só / fekete bors

Elkészítés: 1. A fűszerezett csirkemellfiléket süsse ki a növényi olajban, majd a szeleteket vágja fel kis darabokra. 2. A zöldségeket darabolja fel. 3. Keverje össze a hozzávalókat egy tálban, a tetejére szórjon friss bazsalikomleveleket. 4. Készítse el a dresszinget és locsolja rá a salátára. (1 adag: 324 kcal, fehérje: 7 g, szénhidrát: 18,5 g, zsír: 9 g) VACSORA Természetes testsúlyvesztés Vadrizs brokkolival és füstölt lazaccal (4 adag) (30 perccel az étkezés előtt igyon egy pohár shake-et!) • 20 ml vadrizs / fényezetlen rizs • víz • só • 600 g friss brokkoli Öntet: • 15 ml mustár • 15 ml szójaszósz • egy egész citrom reszelt héja • 30 ml citromlé • 45 ml olívaolaj • 15 ml víz • 10 ml apróra vágott vöröshagyma • 2,5 ml só • 240 g friss salátalevél • 2 darab paradicsom, 18 g • ½ uborka, 80 g • 50 g pritamin paprika • 300 g füstölt lazac Elkészítés: 1. A rizst alaposan öblítse le hideg vízzel, majd főzze meg a csomagoláson előírtak szerint. 2. Főzzön meg néhány kisebb brokkolirózsát. (Főzési idő 3–5 perc, ha fagyasztott, akkor 1-2 perc). 3. Készítse el az öntetet, majd keverje össze a vadrizzsel és a brokkolival. 4. A saláta összetevőit öblítse le és vágja kis darabokra. 5. Tálalja a salátát a füstöltlazac-szeletekkel. (1 adag: 406 kcal, fehérje: 28,3 g, szénhidrát: 34 g, zsír: 17 g)

www.oriflame.hu

Copyright © 2009 by Oriflame Cosmetics

A természetes testsúly megtartás útja  

Ebben a wellness cikkben ön megismerheti az egészséges testsúly megtartás módját,a Wellness by oriflame új módszerének tudományos hátterét é...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you