3 minute read

Erp: Empeldonk

Na een maandenlange verbouwing opent KOKS op 3 juli officieel de deuren voor iedereen. Het ondernemersdrietal Sander van Brussel, Ruben van den Hurk en Johan Dortmans namen begin dit jaar De Kokse Hoeve over. Het restaurant, 4 seizoenen terras en de tuin hebben een complete metamorfose ondergaan. Een ding staat voorop… het moet een bruisende ‘hotspot’ worden waar gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid samenkomen op een plek waar iedereen welkom is.

Herkenbare gerechten in een jasje van nu Sander van Brussel heeft samen met de chef-kok en het team gewerkt aan een toegankelijke me nukaart waarbij kwaliteit voorop staat. Hier kom je voor lunch, diner, pannenkoeken of om te borrelen. Je kunt genieten van een gevarieerde kaart met herkenbare gerechten in een jasje van nu.

Opening

Op vrijdag 3 juli openen om 16:00 uur de deuren van KOKS. Deze week vinden proefavonden plaats Ik heb hier in ’t durp zo m’n eigeste plek Um op m’n gemak wa te dromen. Da plekske da is nog umtrent nie zo gek En alleman kan d’r ok komen. ’t Staot onder de toren, an de rand van de mert, ’t gemintehous heet er z’n trappen. ’t Is mar ’n benkske, mar ’t is me veul werd, Al zen d’r nie veul, die da snappen. Refrein: M’n eigeste benkske, waor ik zo van houw, Da houteren benkske, dat is ok van ouw. Ge gaot gewoon zitten en ge kekt ’s wa rond, Ge buurt ’s un pepke, of ge houwt oewe mond; Ge leest ‘r oew krantje, ge praot over ’t weer; Ge kekt, wie ‘ter langs kumt en dan … praotte weer. Op oew eigeste benkske oew eigen zen. En da eigeste benkske, da is ok van men. voor familie, vrienden en relaties. Aanstaande zaterdag vindt de officiële proefdag plaats voor het grote publiek. Alle tafels voor zowel lunch als diner, binnen en buiten, waren binnen een uur gereser veerd. “De telefoon staat al weken roodgloeiend met de vraag om te reserveren”, aldus Sander. Dat was nog niet het geval, maar vanaf woensdag 24 juni 19:00 uur gaat het reserveringssysteem open en is het mogelijk om een tafel te reserveren. Bij KOKS wordt volledig gewerkt volgens de gestelde richtlijnen van het RIVM. Ge ziet er de mensen, de groot’ en de klein’, De goeiekopere en ok de dure. Ge het er die lachen en tevreeje zen, Ge het er die zuutjes verzuren. Zo trekt heel m’n durp m’n benkske veurbij, Zo zie ik de wirreld hier leven. Ik kan blijven zitten en ik vuul me zo vrij: Da men da nou krek is gegeven! Refrein

Verbouwing

Het restaurant is in zijn geheel verbouwd en heeft een vernieuwde indeling en een warme sfeer, mét een nieuwe speelruimte voor kids, die ook terecht kunnen in de speeltuin in de geheel nieuw aange legde tuin. De TIPI tent staat en is o.a. te huren voor een bruiloft, BBQ, babyborrel of zakelijke lunch. Op het sfeervolle 4 seizoenen terras met zitgelegenhe den en loungeplekken, kun je met de nieuwe uitschuifbare overkapping, bijna het hele jaar terecht. Gewoon genieten van een van de mooiste plekjes aan de oever van de Aa, in de landelijke omgeving van Gemert, Boekel, Beek en Donk en Erp.

De zalen zullen in fase twee van de verbouwing onder handen worden genomen. Deze zijn nu ook nog steeds beschikbaar voor trouwen, ver jaardagen, koffietafels, recepties, jubileums of een afscheidsviering. Ook de zakelijke gast kan nog steeds terecht voor een stijlvolle presentatie, work shop, bedrijfsfeest of een vergadering met lunch of

‘t Benkske van Hans Lakwijk

Zo veel bankjes in onze dorpen. Daar geplaatst om te rusten, te zitten, te blieken en te ontmoeten. Vorige week plaatsten we foto’s van bankjes in deze krant. We kregen daar op deze mooie tekst toegestuurd die perfect past bij de sfeer van onze bankjes. Het lied ‘t Benkske is geschreven door Hans Lakwijk uit Vorstenbosch. Hans is de tekstschrijver van Cohda-KREK, dat liedjes zingt in het Meierijs dialect.

diner.

Vul de Dementiemonitor in

Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je? Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor men sen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wij delen de uitkomsten dan ook met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en zorgverzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onder zoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

Help mee en vul de vragenlijst in

Deze vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van uw naam en adres.