Page 1

49e jaargang | nr. 12 | 29 maart 2018 Hofke 24, 5469 VA Erp | T 0413 - 21 00 00 info@erpsekrant.nl www.erpsekrant.nl

verschijnt wekelijks in Erp, Keldonk en Boerdonk

Keibedankt voor uw donatie! Blijft de Erpse Krant bestaan, vroegen we de afgelopen twee weken. Het antwoord: een overtuigend ja! Mede met dank aan u. Super om te merken dat zo veel mensen de moeite nemen om hun donatie aan de Erpse Krant over te maken in plaats van een donateurskaart te kopen, zoals andere jaren gebruikelijk was. “Groot gelijk”, kregen we vaak te horen als we uitlegden waarom we onze tactiek na zo veel jaren hadden aangepast. “Want huis aan huis rondgaan, in Erp, Keldonk én Boerdonk … ga er maar aan staan.” En inderdaad: die donateursactie was ieder jaar een hele klus, waar we gelukkig heel veel hulp bij kregen. En vaak hebben we al om tafel gezeten: kunnen we dat niet efficiënter organiseren? Maar altijd twijfelden we, want de actie was niet alleen een bewerkelijke, maar ook een beproefde manier om het voortbestaan van de Erpse Krant veilig te stellen. Het werkte. De Erpse Krant blijft bestaan. Met dank aan u. Dat ook de ommezwaai werkt, voelt écht goed. Het voelt als een blijk van waardering en een steun in de rug. ‘De Erpse Krant moet blijven bestaan’. Zo veel mensen die dat maar weer eens uitspreken, niet alleen via hun donatie, ook via woorden. En soms zelfs op papier, zoals het lieve handgeschreven briefje dat er in de brievenbus lag: ‘Bedankt voor het krantje. Wordt steeds mooier.’ En nee, niet iedereen zal een donatie hebben gedaan. Omdat ze nog van plan waren om dat te gaan

doen (hint, hint, hint …) of omdat ze het geld er niet voor hebben of voor over hebben. En ja, toch krijgt iedereen de krant in de bus. “Iedereen moet de krant krijgen. Dat is juist de kracht van de krant. Maar wij kunnen en willen niemand dwingen om de krant te steunen”, vertelt Jeroen Vissers, die de krant uitgeeft. “Het enige wat wij doen is proberen om iedere week een zo mooi mogelijke krant te maken, die zowel redactioneel als financieel gezond is. En de ene week lukt dat beter dan de andere. Met de donaties kunnen we in ieder geval het komende jaar weer aan de slag met die opdracht. Bij deze dus iedereen enorm bedankt!”

Iedereen keibedankt voor de steun! En is het er nog niet van gekomen? Het kan nog steeds hè ...

P3 120 jaar malen: lezing over Fransen Gerrits

Online backup zonder problemen? Tipcon: uw partner in automatisering t 0413 70 09 70 / info@tipcon.nl / www.tipcon.nl

Aangepaste inlevertijden In verband met Pasen gelden volgende week aangepaste aanlevertijden. Kopij en advertenties kunt u volgende week tot dinsdag 12.00 uur inleveren. De Erpse Krant verschijnt uiteraard wel gewoon op donderdag.

P5 Erp krijgt zijn eigen Escaperoom

P11 Terug van weg geweest: de JN Flessenactie


Ware run op tickets Buffelrun

Zorgmarkt in Boerdonk

Direct na de carnaval werd gestart met de kaartverkoop van de Buffelrun 2018. Waren we in 2017 drie maanden vooraf alle tickets voor de volwassenen op zondag kwijt, in 2018 zijn alle tickets ruim vijf (!) maanden van te voren verkocht. Alle tickets? Niet helemaal. Er zijn nog 50 tickets beschikbaar voor de jeugd tussen 12-15 jaar voor zondag. Voor de FamilyColorBuffelrun op zaterdag 18 augustus (speciaal voor gezinnen met kinderen) zijn nog een kleine 500 kaartjes beschikbaar.

Op zaterdag 31 maart houdt Stichting Zorg om het Dorp Boerdonk een zorgmarkt om te laten zien wat zij zoal doet op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast kunt u kennis maken met maar liefst 32 instanties, bedrijven en verenigingen die een relatie hebben met zorg en welzijn en waar u gebruik van kunt maken, nu of in de toekomst. U bent van harte welkom op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 13.00 uur in gemeenschapshuis Den Hazenpot.

Ton Kanters; “Dit is werkelijk niet te geloven, we hebben voor zowel de jeugd als de volwassenen een extra startvak toegevoegd maar zijn nog eerder uitverkocht dan vorig jaar”. Op de vraag waar dat aan ligt is Ton heel stellig: “deelnemers komen hoofdzakelijk uit de regio, het evenement is goedkoop ten opzichte van andere obstakelruns, de hindernissen zijn zeker vergelijkbaar en de sfeer is gewoon véél beter.” Waarom is de Buffelrun dan anders qua sfeer? Ton: “Dat komt vooral omdat we onze echte dorpssfeer uitademen, Boerdonk is met honderden vrijwilligers actief en alle vrijwilligers willen er een groot feest van maken.” Vorig jaar won de Buffelrun opnieuw een aantal prijzen en ontving de gezinsrun op zaterdag vooral ook waardering van de deelnemers. Dat blijft bijzonder. Het hele evenement wordt nog beter en mooier dan in 2017. Niet alleen voor de deelnemers maar zeker ook voor de bezoekers. Toegang voor bezoekers is gratis. Ben jij nog tussen de 12-15 jaar en wil je deelnemen op zondag? wacht dan niet te lang. Schrijf je in via www.buffelrun.nl.

Tijdens deze zorgmarkt zijn er: • Presentaties en demonstraties van zorgactiviteiten. • Lekkere producten te proeven en krijgt u gratis een kopje koffie of thee aangeboden! De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Tevens krijgt u een Infoboekje van Zorg om het Dorp zodat u thuis alle informatie bij de hand heeft.

Goede Doelen Week: even voorstellen (1) Van 3 t/m 14 april vindt de Goede Doelen Week Erp plaats. 13 landelijke goede doelen bundelen hun krachten tot een gezamenlijke huis aan huis collecte in Erp. Handig om te weten waar deze doelen zich precies voor inzetten. Vandaar dat ze zich graag voorstellen. Deze week zijn dat: Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Amnesty is volstrekt onpartijdig en onafhankelijk en niet gebonden aan enige regering, politieke ideologi, religie of economisch belang. De kracht van Amnesty is betrouwbaarheid. Aan alle acties is gedegen onderzoek vooraf gegaan. Amnesty voert actie om mensenrechtenschendingen te voorkomen en beëindigen. Massale actie werkt: autoriteiten en bedrijven die weten dat de wereld over hun schouder meekijkt, zijn eerder geneigd zich aan de regels te houden. Actueel mensenrechten zijn het recht op vrije meningsuiting en het recht op een eerlijk proces. Het is de droom van iedereen met diabetes: er ooit van genezen. Het Diabetes Fonds wil die droom laten uitkomen. Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en bijkomende complicaties. Daarom betaalt het Diabetes Fonds belangrijk onderzoek naar genezing en brengt ze de nieuwste inzichten naar buiten. Ook zet het Diabetes Fonds zich in voor een systeem dat behandeling op maat mogelijk zal maken.

-2

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen zij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Fonds Gehandicaptensport heeft een uniek domein. Zij zijn namelijk het enige Fonds dat zich uitsluitend richt op sport (zowel de breedte-, als de topsport) en er is voor alle sporters met een handicap (lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijk). Fonds Verstandelijk Gehandicapten zet zich in voor mensen met een (lichte/matige/ernstige/meervoudige) verstandelijke beperking die hulp of ondersteuning nodig hebben bij hun dagelijks leven. Daarnaast steunt het fonds projecten gericht op de ouders en de directe leefomgeving van mensen met een verstandelijke beperking. Zij steunen de doelgroep niet direct, maar doen dit door financiële steun te geven aan projecten van derden. Fonds Verstandelijk Gehandicapten wil dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden waarin zij hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen en op een hen passende manier kunnen participeren in de samenleving. De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Door het financieren van onderzoek hoopt de Hartstichting dat er in de toekomst minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarnaast steunt de Hartstichting patiënten zodat deze beter kunnen omgaan met hun ziekte. De Hartstichting

wil verder dat iedereen in Nederland de signalen van hart- en vaatziekten kent en snel hulp kan bieden. Daarom geeft zij volop voorlichting. Ook werkt de Hartstichting aan kwaliteitsverbetering van de zorg. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. Dit doen zij door het financieren en faciliteren van kankeronderzoek, door het beïnvloeden van beleid en door het delen van kennis. Een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Per jaar zijn dit ruim 100.000 mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 42.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. KWF Kankerbestrijding wil daarom kanker zo snel mogelijk terugdringen en onder controle brengen. Zij zijn er voor mensen die leven met kanker en de mensen die met hen samenleven. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wil longziekten voorkomen en mensen met een longziekte goede zorg geven. Daarom is wetenschappelijk onderzoek de basis van hun werk. Het Longfonds heeft een aantal dromen: een vaccin tegen astma, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten. Het Longfonds wil voorkomen dat mensen een longziekte krijgen en geeft daarom veel voorlichting. Het Longfonds is gezondheidsfonds én patiëntenvereniging in een. De patiëntenvereniging van het Longfonds komt op voor met een longziekte en strijdt voor betere zorg en een prettiger leven. Zo geeft het Longfonds mensen met een longziekte een stem.


120 jaar malen: lezing over Fransen Gerrits Bij heemkundekring Erthepe staat dit voorjaar de geschiedenis van mengvoederbedrijf Fransen centraal. Op dinsdag 3 april aanstaande om 20.00 uur geven Huub sr. en Huub jr. Fransen in Ter Aa een lezing over 120 jaar molenaarsleven in Erp. Later volgen nog een filmavond en een tentoonstelling. Iedereen in Erp en omgeving kent het mengvoederbedrijf Fransen-Gerrits. Maar weinig mensen weten dat de fabriek is voortgekomen uit een molenaarsbedrijf. In 1897 kocht Hubertus Fransen, de zoon van een smid in Vierlingsbeek, de windkorenmolen aan de tegenwoordige Watermolenweg in Erp voor 8000 gulden. Zijn zoon Johan zette het werk van zijn vader voort en bouwde het molenaarsbedrijf vlak na de oorlog uit tot een moderne

mengvoederfabriek. Het familiebedrijf heeft zich ondanks de concurrentie van grote maalderijen staande weten te houden en is nog steeds prominent aanwezig in de kom van Erp. Hoe dat lukte, zal ongetwijfeld een van de onderwerpen zijn die in de lezing aan de orde komen. Huub Fransen sr. zal tijdens de lezing de eerste 100 jaar van de maalderij belichten. Zijn zoon Huub jr. vertelt daarna over de ontwikkeling van het bedrijf vanaf 1997, het jaar dat door de varkenspest rampzalig verliep voor veel varkenshouders in de regio. De lezing in Ter Aa (Den Uil 1a, 5469CG Erp) begint op 3 april om 20.00 uur. U bent van harte welkom. De lezing is gratis toegankelijk voor leden van Erthepe. Niet-leden betalen 2,50 euro entree en steunen daarmee de activiteiten van de heemkundekring. •

De windkorenmolen aan de Watermolenweg waar het familiebedrijf Fransen begon.

ZTV-streekziekenhuis sluit zijn deuren In het weekend van 17 en 18 maart heeft het ZTVstreekziekenhuis zijn deuren geopend. In grote getallen hebben de patiënten zich dat weekend aangemeld. Het ziekenhuis heeft gedurende het weekend zelfs stoelen en bedden erbij moeten plaatsen. De patiënten gingen na een bezoek aan het ZTV-streekziekenhuis met een grote glimlach naar buiten. Dokter Hunk, Zuster de Vries, Broeder Sebastiaan en de stagiaire Annabel hebben gezorgd dat het de patiënten aan niets ontbrak. Ook de patiënten

Gonda, Marylene en meneer Otjes die al waren opgenomen zijn inmiddels ontslagen, of al hun kwaaltjes zijn opgelost?!! Inmiddels heeft mevrouw Den Blijker haar inspectie rapport ingediend en heeft ze alsnog besloten het ZTV-streekziekenhuis alsnog per direct te sluiten. Dokter Hunk, zuster de Vries en broeder Sebastiaan gaan nu druk op zoek naar een nieuwe baan. In maart 2019 zullen zij aan jullie hun nieuwe beroep bekend maken. Namens de Zijtaartse Toneelvereniging willen wij iedereen bedanken die voor en achter de schermen heeft meegeholpen om onze uitvoeringen tot zo'n groot succes te brengen. PS: Altijd al eens toneel willen spelen of weer een oude hobby oppakken? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. Meer informatie mail gerust naar: zijtaartsetoneelvereniging@outlook.com

Jeroen

Model

Zelfs na zijn dood inspireert hij me. (Wees gerust: vorige week hebben verschillende mensen gereageerd dat ze zelf ook even een traantje weg moesten pinken bij het lezen van de column. Het gemis is er nog steeds, maar ik zit weer op de vrolijke toer, hoor.) ‘Mogen we de foto delen op Facebook?’ Het is de dierenartsenkliniek. Een paar maanden terug hebben ze een foto gemaakt met daarop Dré, toen hij nog fit was. Dré op de behandeltafel. Billen op de tafel, voorpoten gestrekt, kop naar voren, zodat de dierenarts zijn tanden kan poetsen. De grond ligt bezaaid met Dentastix, de kluiven met een gebitverzorgende werking waar ook Dré dol op was. En op de achtergrond poetst de assistente haar eigen tanden vanachter haar computer. Met de foto wilden ze meedoen aan een landelijke wedstrijd van Pedigree. De meest originele foto zou winnen. Vrijdag, vijf dagen na zijn dood, kwam dus het telefoontje: de uitslag was zojuist bekend gemaakt. Wat denk je? De foto van Dré was in de prijzen gevallen. Een tweede plek. Hoe gaaf is dat. En natuurlijk mochten ze de foto van me delen op Facebook. Dat hebben ze ook gedaan. ‘Met dank aan ons fantastische model Dré’, schreven ze er bij. Dré inderdaad. Ons Dreetje, als model. De dagen daarvoor hadden we thuis alle digitale foto’s met daarop Dré in een map verzameld. Van pup tot volwassene. Ruim 600 foto’s. En om elke foto moesten we even glimlachen. Dré die rent, met wapperende wangen. Dré die op de vensterbank leunt, als een dronken stamgast aan de toog. Dré met zijn smalle onderlipje waar je zo lekker ‘bluddiebluddiebluddie’ mee kon doen. Elke foto was typisch Dré. Maar van geen enkele foto zeiden we: wat een fantastisch model! Maar dat was hij dus wel. Een prijswinnend model zelfs. Hoe jammer. Want wat had hij nog meer uit zijn leven kunnen halen, wat had hij kunnen bereiken, wie zou hem allemaal hebben gekend als we eerder zijn kwaliteiten als model hadden gezien? Het heeft me aan het denken gezet. Ik heb een laatje op kantoor waarin ik mijn ideeën verzamel. Dat laatje puilt uit. Het ene idee nog waziger of waardelozer dan het andere, dacht ik altijd. Totaal niet reëel. Niet levensvatbaar. Geen droge broodkruimel mee te verdienen. En er is vast wel iemand die het beter kan dan ik. Maar als Dré, zelfs Dré, die trouwe, goeiige sul, model kan worden, een ‘fantastisch model’ zelfs, om de woorden van de dierenarts te gebruiken, kan iedereen worden wat hij maar wil. Toch? Jij. Maar ik ook. En dus ga ik deze week nog maar eens door dat laatje heen. Misschien zit er toch een idee bij waar ik mee aan de slag moet. Al is het maar om te voorkomen dat er pas na mijn dood verteld gaat worden wat er eigenlijk in mij schuilde …

Jeroen Vissers jeroen@erpsekrant.nl

-3


HOVENIERSBEDRIJF P. VAN LOON Een nieuwe tuin, onderhoud, advies of enkele aanpassingen? Neem gerust eens contact op. De AA 4A 5427 PK Boekel

T: M: E: W:

0413-21 38 67 06-51 11 96 62 info@hovenier-paulvanloon.nl www.hovenier-paulvanloon.nl

Hool 52, 5469 KC Keldonk T 0413 - 21 09 22 E welzijn@praktijkworkitout.nl www.praktijkworkitout.nl

• • • • • •

Coaching Ademtechnieken Hartcoherentie Massagetherapie Voetreflexologie Mindfulness

Germaine van der Kolk

DRUKKEN & PRINTEN

De nieuwe LifeStyle collectie is binnen. Mis je het huiselijke in je interieur? Kom dan eens langs bij ons in de winkel.

Pasen (Dat is ‘n eitje...)

Joop van den Bogaard

-4

De Wasaa 1 5469 BV Erp (0413)211468

pandelaar 95 5421 ng gemert tel. 0492-361897 pandelaar@xladsl.nl www.drukkerijdepandelaar.nl


Erp krijgt een eigen Escaperoom

Joes naar finale voorleeswedstrijd

Vanaf vrijdag staat er ruim 2 weken lang een escaperoom op het Hertog Janplein. Het is een initiatief van de Uitjesbazen.

In januari werd Joes van den Crommenacker, leerlinge van groep 8 van de Mariaschool, de eerste voorleeskampioen van gemeente Meierijstad. Afgelopen vrijdag mocht ze in de halve finale van Brabant laten zien en horen hoe goed ze is in voorlezen. Achtenvijftig plaatselijke voorleeskampioenen streden in Goirle voor een plaats in de Brabantse finale. De deelnemers streden in tien zalen voor de tien finaleplekken. Nadat iedere voorleeskampioen zich had voorgesteld en gepresenteerd had uit welk boek er voorgelezen werd, kon het voorlezen beginnen. Na tien verhalen en de jury-beraadslaging werd Joes van haar halve finale tot finalist uitgeroepen. Op 20 april is de volgende ronde in Oisterwijk. Daar wordt bepaald wie zich dit jaar voorleeskampioen van Brabant mag noemen. Succes Joes!

van de redactie In opdracht van de Belgische overheid ontwierpen de Uitjesbazen uit Erp een escaperoom op maat. Die escaperoom toert tot aan de zomervakantie langs 35 scholen in België. Doel: scholieren enthou-

siast maken voor een baan in de zorg. Afijn: dat wist je en heb je al kunnen lezen in deze krant. “De Belgische scholen hebben twee weken vakantie. Hoe leuk zou het zijn”, vertelt Joris van den Bergh namens de Uitjesbazen, “als we de escaperoom op het Hertog Janplein zouden kunnen plaatsen.” Even een belletje met Bas van Haandel en het was geregeld: vanaf vrijdag staat de escaperoom op de hoek van het Hertog Janplein en zit een bittergarnituur en een pilsje van Bas in de prijs inbegrepen. Die prijs is 19,50 euro voor groepen van 3 personen en 22,50 voor groepen van 5. Toert ook ‘arts’ Henri Muis mee naar Erp? “Hahaha … Henri is inderdaad de hoofdpersoon in het verhaal. Hij is de arts die een dodelijk virus heeft opgelopen en die niet lang meer te leven heeft. Aan degenen die de escaperoom binnentreden de opdracht om samen met hem een antigif te ontwikkelen.” Tot en met 15 april De escaperoom opent vrijdag om 19.00 uur en is tot en met zondag 15 april iedere dag open. Boeken kan eenvoudig via www.uitjesbazen.nl/escaperoom. In België wordt de escaperoom enthousiast ontvangen. “Hoe leuk is het om met je vrienden, familie of collega’s even een escaperoom te doen, gewoon in Erp, en daarna nog even na te borrelen bij Van Haandel. Hartstikke gezellig toch ...” •

De escaperoom waar de Uitjesbazen tot aan de zomervakantie mee door België toeren, staat de komende weken op het Hertog Janplein in Erp.

ZOMERWANDELING

DINSDAG NA PASEN ZIJN WIJ OPEN!!! AANBIEDINGEN GELDEN T/M WOENSDAG 4 APRIL

MINIKRIEL

0,99

500 GRAM

liefdevol verzorgd afscheid nemen

CANTALOUPE MELOEN

1,99

PER STUK

Erp | www.mariskavanvlietuitvaartzorg.nl Telefoon 0413-32 25 27 | dag en nacht

CHAMPIGNONS

0,79

250 GRAM

RAUWKOSTSALADE

2E BAKJE GRATIS

Hertog Janplein 32 5469 BJ Erp Tel. 213 668 -5


MENU PROVENCE Tartaar van rivierkreeft, aardappel, kreeftenmayonaise en garnituur Of Romige soep van knolselderij en truffel Of Kippenragout met bladerdeeg en ganzenlevermousse met chutney Of Salade met Parmaham, stoofpeer Parmezaanse kaas en balsamico *** Gegrilde black angus steak met rode portsaus Of Op de huid gebakken zeebaarsfilet met getomateerde bearnaisesaus Of Gebakken hoenfilet met kastanje champignons en truffeljus Of Gebakken zalmfilet met mosselen en kreeftensaus *** Mokka brullee, mousse van Baileys en parfait van gezouten karamel Of

Witte chocoladeparfait, chocoladesaus, brownie en slagroom Of Selectie van Franse kazen

â‚Ź 24,50 Bekijk de uitgebreide a la carte kaart op onze website Brasserie Porte de Provence Erpseweg 16, 5427 PG Boekel 0492-325005, www.portedeprovence.nl -6

Te huur: * Sarah of Abraham (4,5 meter) * Diverse leuke springkussens Bel 06-51420834 of mail info@donkersspringkussen.nl www.donkersspringkussen.nl


Hollandse sterren zingen in Erp voor het goede doel

Nieuws woonZorgpark Simeonshof

Vijf Nederlandse artiesten treden zaterdag op bij Van Haandel. De opbrengsten gaan naar het goede doel: de strijd tegen kanker.

Dansavond Elke 1e donderdag van de maand is er een dansavond in WoonZorgPark Simeonshof. Pierre van Dongen zorgt voor live dansmuziek. Hij heeft al jaren muziekervaring en staat garant voor een gezellige muzikale dansavond. Hij heeft een repertoire van circa 1800 nummers van de jaren 30 tot nu met diverse genres muziek. Bijna alle dansstijlen zijn dan ook mogelijk, foxtrot, rock&roll, country (linedance), veleta, losse polka, tango, wals etc. Er is ook de mogelijkheid om muzieknummers/stijlen aan te vragen en hij zorgt voor aangepast muziekvolume zodat ook een praatje mogelijk is. Mocht u niet kunnen dansen dan kunt u natuurlijk ook komen kijken en luisteren. Dus houdt u van dansen kom dan op donderdagavond 5 april naar Woonzorgpark Simeonshof. Aanvang 19.30 uur de toegang is € 2,50. U bent van harte welkom

om te zien hoeveel dat losmaakt, in de buurt, de gemeenschap én bij onszelf.” Klapstuk Zaterdag moet het klapstuk van de campagne worden, met een feestavond waar iedereen welkom is. “We hebben vijf artiesten weten te benaderen die mee wilden werken. We gaan er een knalfeest van maken. Waarschijnlijk vindt het in het café plaats. Daar leent de feestmuziek zich eigenlijk ook het beste voor. Wordt het nu echt heel druk, dan kunnen we nog uitwijken naar een van de zalen.”

van de redactie De Hollandse Sterren Avond is een initiatief van team Alpe d’HuNegen, een team van negen die in juni de uitdaging aangaan om de Alpe H’Huez te beklimmen. De leden van het Erpse gezin Van der Cruijsen maken ook deel uit van het team. “De afgelopen weken zijn onvergetelijk geworden”, vertelt Lianne van der Cruijsen. “Doel van het team was om 15.000 euro in te zamelen. Op dat bedrag zitten we bijna. We hebben allerlei activiteiten georganiseerd om maar geld in te zamelen. Geweldig

Programma De avond begint zaterdag om 20.30 uur. Er zijn optredens van Ivo van Rossum, Johnny Romein, DJ Maurice, Stanley Hazes en de Erpse Pearl. “Gaaf. Lisethe Lukassen, oftewel Pearl, was zaterdag nog op tv, bij Topper Gezocht. Dat maakt het extra leuk dat we haar destijds al hadden gevraagd om mee te werken.”

Hollandse Sterren Avond Alpe d’HuNegen Ivo van sum Ros ee

sm

et on

gm

zin

voor

het

el

e do

goed

r Pea

l

nny Johmein o R t

orie fav g je vraa aan bij

s de

k on

drin

top

DJ rice Mau

op

y nle s Staa e H z

sten eng WF opbr K alle naar n a a g

31 maart 2018. Aanvang 20.30 uur Café Van Haandel

Hertogjanplein ERP

Kaartjes De avond begint zaterdag om 20.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn nog te koop bij Café van Haandel. Aan de kassa kosten kaarten 7,- euro. De opbrengst gaat naar het goede doel: de strijd tegen kanker.

Kaartverkoop bij Café van Haandel. Voorverkoop € 5,-. Kassaverkoop € 7,-

Natuurlijk Erp

Tijn van Brussel en Eva zorgden voor een mooie ochtend Afgelopen zondag heeft Wood in Harmomy (Tijn van Brussel met zijn dochter Eva) een sfeervol zondagoptreden verzorgd. Tijn met mooie meezingen luisterliedjes maar ook met instrumenten zoals saxofoon, klarinet en blokfluit. Eva zorgde voor een compleet plaatje met een kunstige show met haar bal waarvoor ze een geweldig applaus kreeg. Samen maakten ze er een mooie voorstelling van waar iedereen van genoot. Namens Simeonshof bedankt voor deze mooie zondagochtend.

Judasoor

Op vlier Op een oude vlier in onze tuin zie je na een periode droog weer een groot aantal korstvormige, donkerbruine ‘dingen’. Na een regenbui zwellen die op tot grote, lichter gekleurde, gelatine-/zacht rubberachtige structuren. Bovenkant donkerder bruin, onderkant duidelijk veel lichter. Dit vermogen, om na een periode als korstachtige frutsel bij opname van vocht te regenereren tot weer een ‘echte’ zwam, is typisch voor (veel) trilzwammen.

(Basidiomyceen), maar ze zien er heel anders uit dan de veel meer vertrouwde paddenstoelen. Het zijn meestal tamelijk onregelmatige, bijna vormeloze klodders. Dit geldt onder meer voor de gele en de zwarte trilzwam, de eikentrilzwam en de bruine trilzwam (= ‘heksenbraaksel’). Maar er zijn ook vertegenwoordigers die wel een karakteristiek uiterlijk hebben, bijvoorbeeld het kleverig koraalzwammetje, het geel hoorntje, de stekeltrilzwam en het judasoor.

Trilzwam Trilzwammen behoren tot de ‘hogere’ zwammen

Judas’ verraad Het verhaal van Judas Iskariot kan, zal, mag, moet (?) bekend zijn. Hij was een van Jezus’ 12 apostelen. Met een kus leverde hij hem over aan de Romeinse soldaten. Het vervolg ge- en herdenken we in deze Goede Week, de kruisdood van Jezus. Judas hangt zich op (?) Niet in het Nieuwe Testament terug te vinden, maar er bestaat een verhaal dat vertelt dat Judas spijt kreeg van zijn verraad. Zijn beloning – 30 zilverlingen – smeet hij uit wroeging op de trappen van de tempel, hij ging het bos in en hing

zich op. Volgens dit verhaal zou hij zich hebben opgehangen aan een vlierstruik. Dat is wel heel bijzonder. De vlier is helemaal niet fors en stevig. De takken buigen wel heel erg gemakkelijk door. Je ophangen aan een vlierstruik? Een afgescheurd oor Toen Judas daar aan die vliertak bungelde, brak de tak af en Judas’ lichaam viel op de grond. Daarbij scheurde aan een van de takken zijn linkeroor af. Vanaf dat moment groeien er op de vlierstruik judasoren. Natuurlijk om ons te waarschuwen voor judassen, verraders, onder ons! Judasoor Het Judasoor (Auricularia auricula-judae) is een grote trilzwam (2 tot 8 centimeter). Stevig gelatineus, kraakbeenachtig, net als onze oorschelp. Met name de naar beneden gerichte binnenkant heeft het uiterlijk van het menselijk oor, het oor van Judas.

Door Rini Kerstens natuurlijk@erpsekrant.nl

-7


WDP DRAADBEWERKING Draadbewerking ontwikkelt de meest innovatieve en uiteenlopende producten uit draad van 0.8- 16 mm. Hiervoor beschikken wij over de nieuwste en snelste draadbuig-machines. Naast deze buigmachines hebben we diverse CNC draai-, frees- en bewerkingsmachines om het draadproduct nog verder te kunnen bewerken. Meer informatie over de producten is te vinden op www.wdpdraadbewerking.nl

Kom jij ons team versterken? MONTEUR MECHATRONICA (fulltime) Wat ga jij doen? ✓ Op basis van een product-tekening ga jij de CNC-machines, Robots en PLC’s instellen en programmeren. ✓ Het ombouwen en onderhouden van de machines. ✓ Het optimaliseren van machines. ✓ Je begeleidt het draadproduct van begin- tot de eindfase. ✓ Technieken die je tegen komt zijn elektrotechniek, hydrauliek, pneumatiek, persluchttechniek, besturingstechniek en robotica. Kortom een hele afwisselende functie waarbij programmeren, montage en onderhoud is gecombineerd.

Wie ben jij? ✓ Je hebt een goed technisch inzicht. ✓ Je hebt een technische MBO-opleiding (MBO-3 of MBO-4 Mechatronica) ✓ Je bent iemand die graag het initiatief neemt om samen met anderen een goede prestatie neer te zetten.

Wat krijg jij ervoor terug? ✓ Voldoening. Door de optimalisatie van de machines en de mooie producten die je hebt gerealiseerd. ✓ Voortdurende technische ontwikkeling. Je blijft je technisch ontwikkelen, je wordt breed opgeleid en er zijn goede scholingsmogelijkheden (gecertificeerd leerbedrijf ) . ✓ Een prettige en informele werksfeer en een goede beloning conform CAO Kleinmetaal.

Wil je een Technische BBL-opleiding volgen? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig? Heb je interesse? Stuur dan je CV naar: Marieke@wdpdraadbewerking.nl Hoogven 14 ERP | Telefoon +31 (0) 413-211998 | wdpdraadbewerking.nl

-8


Goede doelen actie Jan Linders: Zorgboerderij Japara Met groot genoegen vernamen we najaar 2017 dat zorgboerderij Japara genomineerd was voor de jaarlijks terugkerende goede doelen actie van supermarkt Jan Linders. We werden gebeld door de bedrijfsleider met de vraag of we op de zorgboerderij nog wensen hadden. Die hebben we altijd, was ons antwoord. Nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt, zijn we aan het brainstormen gegaan met allerlei ideeën.

netjes kunnen worden ingeleverd in een buis speciaal voor het goede doel. Dit jaar zullen we meerdere activiteiten/acties ondernemen, waarbij we te zien zijn in of bij de supermarkt Jan Linders: •

• De acties die hieruit voortkwamen hebben we al deels in de supermarkt Jan Linders uitgevoerd: • Op onze zorgboerderij maken we van alles door de inzet van onze deelnemers en enthousiaste medewerkers. Deze spulletjes, o.a. kaarten, muziekwerkjes, houten spulletjes zoals vogelhuisjes en rieten mandjes, worden in de winkel aangeboden. Deze zijn te vinden vooraan in de supermarkt. • Ook hebben we in de week van 10 februari volop hartjeskoekjes gebakken in het teken van Valentijnsdag. Deze heerlijke koekjes hebben we samen met de kinderen en jeugdigen in de winkel mogen verkopen. Er zijn liefst meer dan 480 koekjes gebakken door onze thuisbakkers! • Op dit moment wordt er een actie georganiseerd door de supermarkt. De statiegeldbon-

Zaterdag 7 april zullen we van 11.00 - 15.00 uur rondom de winkel met enkele ezeltjes te vinden zijn. Kinderen kunnen dan knuffelen met de ezels en er een rondje mee wandelen of samen op de foto. Ook zullen we deze zaterdag buiten pannenkoeken bakken en verkopen we eigen gebakken koekjes en bieden we weer allerlei zelfgemaakte lentespulletjes aan die zorgen voor een bijzondere sfeer!

Ook in het najaar zullen er activiteiten georganiseerd worden. Dit zal tussentijds nog bekend gemaakt worden in de Erpse Krant. Waar willen we het budget aan besteden: We hebben op de zorgboerderij ezels, groot en klein. We gaan regelmatig vanuit de zorgboerderij met de ezels op pad. We willen daarvoor bepakking voor onze ezels: een pakzadel en picknickmanden. Daarnaast worden de ezels therapeutisch ingezet (asinotherapie). Ezels in de zorg is nog vrij onbekend, maar het neemt steeds meer ruimte in. Een ezel heeft een hoog knuffelgehalte en het contact met ezels werkt rustgevend en ontspannend. Ook speltherapeutisch zetten we onze ezels in met als doel: leren om contact te maken op de juiste manier, spanning en stress verminderen. Met de sponsoractie willen we ons spel- en oefenmateriaal graag uitbreiden. We genieten van een fijne en leuke samenwerking met het team van Jan Linders en we willen iedereen bedanken voor de leuke mogelijkheid en actie die vanuit de supermarkt geboden wordt. Hartelijk dank namens alle deelnemers/deelnemertjes en medewerkers van Zorgboerderij Japara. Japara Zorg en Welzijn Hurkske 8, Erp, tel. 06-10067305 www.japarazorg.nl

Wie wordt de nieuwe voorzitter van CV de Zandhazen? Meestal wordt bij CV de Zandhazen een andere vraag gesteld: wie wordt de nieuwe prins? Deze keer is dat niet aan de orde. Onze voorzitter John Biemans heeft te kennen gegeven geen nieuwe ambtstermijn te ambiëren als voorzitter. Aan wie hij de voorzittershamer gaat overdragen zal tijdens de Algemene Ledenvergadering op 9 april aanstaande wellicht bekend gaan worden. Tijdens deze altijd weer interessante vergadering zal John in ieder voor de laatste keer de vergadering

voorzitten. Na 9 jaar is het mooi geweest. Vanaf de oprichting tot heden heeft John de spreekwoordelijke scepter gezwaaid, de echte is immers voor de prins. Mede dankzij zijn vakkundige leiding is CV de Zandhazen een welbekende en graag geziene carnavalsclub in de regio. Naast de bestuursverkiezing zal tijdens de ALV ook toelichting worden gegeven op de financiële situatie van de club en zal prins Roy vertellen wat hij er afgelopen jaar van gevonden heeft. Bij deze nodigen we alle leden en donateurs uit om op deze toch speciale vergadering aanwezig te zijn. Dus graag tot ziens op 9 april in den Hazenpot. Aanvang van de vergadering 20.30uur.

Interpunctie

Rouwen terwijl er niemand is overleden Natuurlijk verlies je soms mensen door overlijden, en dan vindt iedereen het gewoon dat er gerouwd wordt. Maar het belang van rouwen wordt sowieso onvoldoende gezien. Ook als je gaat scheiden is er sprake van rouw, niet alleen bij de kinderen en familie, maar vaak ook wel bij de ex-partners. Maar ook als je je gezondheid verliest, of je baan kan er sprake zijn van rouw. Waar veel mensen in Samengestelde Gezinnen niet bij stilstaan dat ook daar vaak sprake is van rouw. Het klinkt zwaar, maar er kan echt sprake zijn van allerlei soorten van verlies. Allereerst om de mislukking van het eerste huwelijk, maar zodra de verliefdheid van de nieuwe relatie er is, wordt dat snel vergeten. Zo kwam bij mij eens een stel van wie de man zijn kinderen niet meer zag, sinds hij een nieuwe vriendin had. Zijn vriendin had nog kleinere kinderen en deze herinnerden hem aan zijn éigen kinderen toen die nog klein waren. Dat veroorzaakte rouw, die tussen hen in dreigde te komen staan, ondanks alle verliefdheid. Maar ook de man die zelf geen kinderen heeft met een vrouw die wel kinderen heeft, en geen behoefte meer heeft aan nog een kind kan ook een gemis voelen van eigen kinderen. Die mogelijkheid is afgesneden wanneer zijn partner geen kinderen meer wenst. Dat geeft rouw. Want een diepgevoelde wens opgeven kan ook als een groot verlies ervaren worden. Ook gaan sommige stiefouders lichtvaardig verhuizen naar de woonplaats van de partner omdat die niet kan verhuizen i.v.m. de kinderen. Ook dit geeft vaak rouwgevoelens. Men verliest natuurlijk niet zijn vrienden en familie, maar de contacten veranderen wel. En dat geeft verlies. Ik las een citaat op Facebook: ‘Rouw is de aanwezigheid van een afwezigheid.’

Nellie Timmermans - Van de Kamp

info@interpunctie.nl

Twijfelt u aan uw gehoor? Doe de gratis gehoortest. Noud Optiek - Zien en Horen

210153

-9


Mijn lieve man, ons pap en onze opa is er niet meer Wat blijft zijn de mooie herinneringen Hij stond altijd voor ons klaar, niets was hem te veel Wat gaan wij hem missen

Toon van Beek * Veghel, 22 mei 1945

† Erp, 24 maart 2018

Ons bereikte het droeve bericht van het overlijden van onze trouwe oud-buurtbuschauffeur en bestuurslid

Martien van Zutphen

echtgenoot van

José van Beek - Neggers José Ireen en Edwin Teun, Giel, Stan Jeroen en Fie Nina Daniëlle

Kuijperveld 6 5469 VW Erp

Toon is thuis. U bent welkom om afscheid van hem te nemen. De afscheidsdienst wordt gehouden vrijdag 30 maart om 10.00 uur in Crematorium Uden, Belgenlaan 11 te Uden. Na afloop van de afscheidsdienst bent u welkom in de koffiekamer van het crematorium. In plaats van bloemstukken liever één losse, onverpakte bloem. Vazen zullen in het crematorium aanwezig zijn.

Na een leven van zorg en aandacht voor allen die haar dierbaar waren is tot onze grote droefheid van ons heengegaan, mijn lieve vrouw, ons moeder en trotse oma

Wij denken aan Martien met gevoelens van respect en waardering om zijn eenvoud en trouw en aan wat hij ruim 19 jaar lang voor onze vereniging heeft betekend. Wij wensen zijn vrouw Jo en zijn kinderen met hun gezinnen veel sterkte en moed om zonder Martien verder te gaan met de vele mooie en fijne herinneringen. Leden en bestuur van Buurtbusvereniging Keldonk. Keldonk, maart 2018.

WIJ DRAGEN

Drika Scheepers - Verwegen * Erp, 13 februari 1927

† Veghel, 22 maart 2018

echtgenote van

Bert Scheepers Bert Scheepers Kinderen, kleinkinderen

en achterkleinkinderen Groothees 17, 5469 ST Erp De crematieplechtigheid heeft plaatsgevonden op woensdag 28 maart 2018. Onze dank gaat uit naar de teams van Vogelven 6, Kortdurend Verblijf PG in de Watersteeg te Veghel en

EEN WARM HART TOE !

ZORGMARKT ZATERDAG – 31 MAART 10.00 - 13.00 uur VOOR JONG & OUD

daarnaast het team van Breederzorg en de huisartsen voor de voortreffelijke begeleiding en zorg de afgelopen maanden. - 10

DEN HAZENPOT - BOERDONK


Terug van weggeweest: de Jong Nederland Flessenactie!

Rikken of jokeren in Keldonk

Jong Nederland Erp staat bekend om veel te kunnen doen voor weinig geld. Creatieve breintjes van de leiding zorgen wekelijks weer voor een leuke club.

Op dinsdag 03 april is onze volgende kaartavond weer. Voor het inleg geld à 5,- euro krijgt u bij binnenkomst 2 kopjes koffie of thee naar keuze. De rest komt ten goede aan de avond en seizoensprijzen. De aanvang is om 20.00 uur. U kunt rikken of jokeren Dinsdag 03 april is tevens onze laatste kaartavond van het seizoen 2017-2018. Op deze avond wordt gespeeld voor de dagprijzen. Daarna worden ook de seizoenprijzen bekend gemaakt. In het nieuwe seizoen is de eerste datum dinsdag 04 september. Noteer deze in uw agenda. Graag tot ziens in 't Span bij onze kaartavonden. Werkgroep kaarten Multi Functioneel Centrum ’t Span Keldonk: Truus van Wanrooij, Rita van den Hurk & Vera van Loon

Tegen het einde van het jaar lijk het ons leuk om iets extra’s te doen met onze clubs. Voor niets gaat de zon op, vandaar dat wij samen met onze kinderen een financiële actie gaan doen en wel: de flessenactie! Wellicht dat er bij sommige een belletje gaat rinkelen, want inderdaad, jaren terug was dit een jaarlijks fenomeen. Met de kinderen komen we langs de deuren om de lege flessen bij u thuis op te halen, daar hoeft u niets voor te doen.

Op vrijdagavond 20 april Het enige waar u voor hoeft te zorgen is op vrijdagavond 20 april tussen 18:00u en 21:00u uw lege flessen paraat te hebben wanneer de deurbel gaat. Alle soorten lege flessen, uit verschillende winkels, met statiegeld zijn welkom. Uiteraard mag u ook een plastic zak met lege flessen aan de voordeur hangen. Wij proberen bij iedereen die binnen de bebouwde kom woont langs te komen, lege flessen mogen ook op deze tijd worden ingeleverd bij de Bolle Akker, Heesakker 12 of bij het JJC, Ottenstraat 4. Dank aan Albert Heijn Gedurende de gehele maand april kunt u uw emballagebon inleveren bij Albert Heijn Erp om voor ons te sparen. Wij bedanken hiervoor Albert Heijn Erp en iedereen die zijn of haar lege flessen inlevert voor ons. Ps. Veel drinken met deze lente temperaturen is gezond ;-) Tot dan!

2E PAASDAG GEOPEND

BELEZA

SCHOONHEIDS EN PEDICURESALON

Vastentijd: tijd voor bezinning Ieder mens is waardevol en daarom voert de Nederlandse katholieke gemeenschap tijdens de vastenperiode actie voor mensen die leven in moeilijke omstandigheden. Met onze goede gaven steunen wij dit jaar een project in Mbala (Zambia). Geloofsgemeenschap Erp ontvangt het vastenzakje met het nieuwe parochieblad, ingesloten in de volgende Erpse Krant. U kunt uw gaven deponeren in de koperen kannen achter in de kerk, via de brievenbus van de pastorie of overmaken naar NL68RABO0114604622 met vermelding: gift vastenactie 2018.

Verwen jezelf met de Gezichts- en pedicurebehandelingen van Beleza!

van 11.00 - 17.00 uur Marianne Jans Groenweide 5, Keldonk 06 - 50 540 700 info@schoonheidsenpedicuresalonbeleza.nl

www.schoonheidsenpedicuresalonbeleza.nl

Pedicure Erp Anita van Lankvelt Geef jij jouw voeten de aandacht die ze verdienen? Maak nu een afspraak bij Pedicure Erp! Kerkstraat 50 - 5469 BP ERP - 06-10851968 .-. - @-. - 11


R.K.S.V. BOERDONK clubpagina nr. 22

internet: www.rksvboerdonk.nl

Uitslagen

Boerdonk 1 toont karakter

Zondag 25 maart HSE 1 – Boerdonk 1 Boerdonk 2- FC de Rakt 3 MVC 4 – Boerdonk 3 Boerdonk 4 – VCO 3 Boerdonk VR 1 – Stiphout VR 1

2-2 2-1 11-1 3-3 1-4

Programma Zaterdag 31 maart Keldonk vet. – A.S.V. vet. Keldonk/Boerdonk Jo13-1 – Handel Jo13-1 Boekel sport Jo9-2 – Keldonk/Boerdonk Jo9-1 Rhode Jo9-5 – Keldonk/Boerdonk Jo9-2 Boerdonk veteranen – Rhode 16.15 Zondag 1 april Boerdonk 1 – Nederwetten 1 Donderdag 5 april Milheezer Boys 1 – Boerdonk 1 Vrijdag 6 april Boerdonk VR30+1

16.30 11.30 09.30 09.15 17.00

12.30 14.30 17.30 18.30 19.00 20.00

Agenda 6 april 19 april

Vrijwilligersavond Voorjaarsvergadering.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:

HSE uit Eindhoven is een goede middenmoter in de 5e klasse F en een team dat thuis moeilijk te verslaan is. Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Die was niet best. Wel twee teams die er alles aan deden om er een wedstrijd van te maken, maar het was te gezapig allemaal. Dit veranderde in de tweede helft. HSE kwam prima uit de rust en kwam met een omstreden doelpunt op voorsprong. Het rook niet naar buitenspel, het stonk ernaar. De 2-0 was een prachtige goal, een lob over de uitkomende keeper Niek Opheij. Toen pas werd Boerdonk 1 echt wakker en begon het te voetballen. Met wat tactische omzettingen en 2 wissels kreeg Boerdonk kansen. HSE werd almaar verder terug gedrukt en kon nog sporadisch gevaarlijk worden. Bij een zo’n afgeslagen aanval was het de prima counter die er voor zorgde dat Jules Savels-

bergh de 2-1 binnen tikte. Boerdonk rook bloed en ging er voor, er hoefde vandaag echt niet verloren te worden. De zoveelste aanval op het doel van HSE werd een succes. Nu was het Danny vd Velden die de 2-2 maakte. Hij was vlijmscherp bij de lage voorzet. Hierna had Boerdonk 1 zelfs de volle winst nog kunnen pakken. Vele spelers kregen hiervoor een kans, maar helaas bleef het slechts bij 1 punt. Je kunt zeggen: knap terug gekomen van een 2-0 achterstand, maar toch er had heel wat meer ingezeten als ze de gehele wedstrijd het geloof gehad hadden dat ze het laatste half uur toonden. Op 1e Paasdag thuis tegen Nederwetten. Kom op tijd. Dan kunt u paaseieren zoeken op het sportpark, verstopt door de paashaas.

Boerdonk 2 heeft het weer in eigen hand Boerdonk 2 moest thuis aantreden tegen FC de Rakt 3. De twee koplopers in de competitie: De Rakt 11 gespeeld en 33 punten en Boerdonk 11 gespeeld 30 punten, slechts 1 keer verloren van … De Rakt. Wil Boerdonk 2 nog zicht houden op de titel dan moest er vandaag gewonnen worden. En dat deden ze. Het was een matige 1e helft van twee kanten. De Rakt kwam op voorsprong. Het had de zenuwen het beste onder controle. In de tweede helft was het alles of niets wat Boerdonk 2 speelde. Dat

resulteerde in een handvol kansen. Mike vd Zanden zorgde voor de 1-1 en Erik vd Bosch voor de winnende treffer. Met nog enkele minuten te spelen kwam die net op tijd. Al met al een verdiende overwinning, zodat ze het weer in eigen hand hebben. Boerdonk 2 staat door het goede doelgemiddelde bovenaan. Nu is het zaak om alle wedstrijden te winnen en veel te blijven scoren. Welke van de twee, Boerdonk 2 of De rakt 3, kan met deze druk het beste omgaan.

JO9-1 wint ontbijtwedstrijd in Oss Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige RKSV Margriet JO9-3 uit Oss op het programma. De wedstrijd begon al om 8.45 uur, dus het was al voor dag en dauw vertrekken vanuit Boerdonk en Keldonk. Eenmaal aangekomen op het sportpark van Margriet moest allereerst de zoektocht begonnen worden naar het juiste kleedlokaal. Na snel omkleden en een warming-up van welgeteld 24,7 seconde kon de wedstrijd toch stipt op tijd beginnen. Het was al vrij snel te merken dat bijna al onze spelers nog niet helemaal wakker waren met als gevolg dat het eerste tegendoelpunt al snel te noteren viel. Gelukkig was onze sluitpost Jens wel bij de les zodat een grotere achterstand op spectaculaire wijze werd voorkomen. Na ca 10 minuten werd de wedstrijd overgenomen door Keldonk/Boerdonk en werd de score omgebogen met mooie doelpunten van Joshua, Joes en Levi. Heel opvallend was het feit dat er voor het eerst in de historie van het (top)-voetbal in

- 12

e-mail: info@rksvboerdonk.nl

Keldonk en Boerdonk met een goal gespeeld werd waarin geen net te vinden was. Echter werd er toch nog een aantal keer het spreekwoordelijke ‘net’ gevonden door Margriet. Dit leidde tot een ruststand van 4-4. In de korte rustpauze werd nog maar eens duidelijk aangegeven dat deze wedstrijd niet gewonnen kon worden zonder hard voor elkaar te blijven te werken. Hieraan werd goed gehoor gegeven en al snel gingen de spelers er fel tegenaan. Verdedigers Jur en Skip speelden een betere tweede helft en voorin waren Tripp, Teus en Levi nog een aantal keer gevaarlijk en trefzeker wat uiteindelijk leidde tot een overtuigende zege met een uitslag van 5 – 10 voor Keldonk/ Boerdonk. Al met al weer een mooie zege waaruit blijkt dat je met een goeie teamspirit een heel eind kunt komen. Volgende week mogen we dichter bij huis aan de bak. Namelijk uit tegen onze vrienden van Boekel-Sport. Ook daar beginnen we op 0-0!


Vrijwilligers maken dorpen weer schoon Het is weer een heel stuk schoner in Erp, Keldonk en Boerdonk. Daar staken afgelopen weekend scholieren en vrijwilligers de handen uit de mouwen om afval dat in de openbare ruimte ligt op te ruimen. In Boerdonk was er verbazing, of zelfs ontzetting, over de hoeveelheden afval die in de bermen van het buitengebied werden aangetroffen: “Kennelijk is het voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld om hun blikjes, verpakkingen, enz. maar in de berm te gooien … Echt bizar wat je allemaal

aantreft.” En dat zij nu de rommel van iemand anders op aan het ruimen zijn, wat vinden ze daar van? “Weet je, als het afval er blijft liggen, nodigt dat voor sommige mensen alleen maar uit om dan ook zelf maar hun afval er bij te gooien. De bermen zijn nu in ieder geval weer opgeruimd. Misschien dat mensen zich nu bedenken voordat ze iets weggooien … Maar eigenlijk zou natuurlijk iedereen zijn eigen rommel op moeten ruimen.”

Envelop Goede Doelen Week ligt in uw brievenbus Wellicht heeft u de envelop van de Goede Doelen Week Erp al in uw brievenbus gevonden. De vrijwilligers bezorgen deze week namelijk alle enveloppen met daarin de informatiebrief. De envelop wordt op maandag 9, dinsdag 10 of woensdag 11 april bij u opgehaald. Collectant gemist? Geef dan zelf uw envelop af Bent u niet thuis op deze dagen of blijkt dat u de collectant toch heeft gemist, dan kunt u de envelop ook zelf afgeven op donderdag 12 april, tussen 18.00 en 20.00 uur in ter Aa. De 13 goede doelen hopen natuurlijk dat u hen wilt ondersteunen met een bijdrage. U kunt op de informatiebrief aangeven voor wie uw bijdrage bestemd is. Maakt u zelf geen keuze, dan wordt uw donatie evenredig verdeeld over de 13 goede doelen. De goede doelen zijn van uw donatie afhankelijk om hun werk uit te kunnen blijven voeren. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Nieuw Erps

Speklaas of un spikkulaasiemenneke

Enige tijd geleden wees ik de lezers op de website van de Stichting Nederlandse Dialecten (www.nederlandsedialecten.org). Daar kun je meedoen aan een onderzoek naar het dialect. Hieronder nog een keer de zinnen en woorden die vertaald konden worden in het dialect. Gerda Megens-Timmers reageerde via mail en kwam met de volgende vertalingen in het Erpse dialect.

Keinder janke dikker,mar vloeke nie zo veul dan tiejen jaer geleje.

Hij speelt vals bij het kaarten. Haj spult vals me kaarte.

De kookpan staat op het fornuis. De kittel stu op ut fornuis.

Heb je hem al kunnen betrappen op valsspelen? Hedde um al kanne trapere me valsspeule?

Het ventiel is stuk gegaan. Ut ventiel is kepot gegon.

Een koeienvlaai unne koestront

De kinderen eten een boterham. De keinder aeten unne botram

Zijn enkel doet pijn. Zunnen enkel du zer.

Azijn Azeeng.

Dadelijk gaan we naar de kermis. Dalik gon we nor de kermus.

Geef je mij die zakdoek even aan? Gif s efkes dije tesnusik an men.

Een kussensloop un kusse-sloof

Kennen jouw kinderen de rommelpot nog? Kenne auw keinder de rommelpot nog?

Wanneer bak je krentenbrood?’ Waneijer bakte gij krintemik?

Een lucifer Un lucifer

Lust jij drop en speculaas, of eet je liever een oliebol? Luste gij drop en speklaas, of ette gej liever unnen ollibol.

Wanneer eten we nog eens rabarber? Waneijer aete waj nog us rebarber?

Een strijkijzer un strijkijzer

Verdraaid, die motregen blijft maar duren. Verdulleme, ut blijft mar zevere.

Bloot, naakt Blowet, nakend

Die kruiwagen is vuil, maak jij hem schoon? Dieje kreuge is smerrig ,makte gaj um skon? Terwijl hij kwaad wordt, lacht zijn vrouw hem uit. Toen haj koat wier ,laachte zun wijf um out.

Dank Gerda voor jouw inzending. Zelf vind ik ‘un spikkulaasiemenneke’ (ook als het geen mannetje maar een molentje was) nog mooier dan ‘speklaas’ en tegen een strijkijzer zeiden ze bij ons thuis volgens mij ook wel eens ‘unne strijkbout’.

Strik je zijn schoenveter eens? Makte gaj zun skoen vaast.

Komen er dialectwoorden of – uitdrukkingen in u op, mail ze me: Edith.Vissers@kpnmail.nl

Hij heeft al een week de griep. Hej hi al un wijk du griep.

Edith.Vissers@kpnmail.nl

Bidden jullie ouders nog dagelijks? Bidde ullie auwlui nog aalt? We zoenen tegenwoordig meer dan vroeger. We zoene teggeworrig meijer dan vruger Kinderen huilen vaker, maar vloeken minder dan tien jaar geleden.

Door Edith Vissers

- 13


RKVV ERP

NIEUWS Postbus 59, 5469 ZG Erp • Infolijn: 0413-210127 • Redactie: erpsekrant@rkvverp.nl • www.rkvverp.nl

Programma Zaterdag 31 maart - junioren Rhode JO13-5 Blauw Geel'38 JO9-6 VOW JO9-1M Rhode JO8-2

Erp JO13-3 Erp JO9-2 Erp JO9-3 Erp JO8-1

11.45 10.15 10.30 10.30

Margriet 1

14.30

Zondag 1 april Erp 1

Onnodig en onverdiend Het is Erp wederom niet gelukt om punten te behalen in een uitwedstrijd. Erp begon de wedstrijd vol goede moed, vol strijd en inzet. Na een klein kwartiertje kreeg Luuk van de Steen zijn eerste kans maar schoot helaas de bal net naast het doel. Even

later kreeg Erp een vrije trap. Willem den Dekker nam de bal en nadat iedereen de bal miste, schampte de bal de buitenkant van de paal. Erp bleef in de eerste helft de betere ploeg en zag een schot van Toon Barten net langs gaan. De ruststand werd dan ook ingegaan zonder doelpunten maar wel met een gevaarlijker en beter Erp. De tweede helft startte Erp weer furieus. Na een paar minuten stoomde de onvermoeibare Marcel Claasse weer langs de

rechter zijlijn naar voren. Hij gaf een perfecte voorzet die prima werd ingekopt door Luuk van de Steen. De ontlading was groot aan de kant van Erp, eindelijk op voorsprong in een uitwedstrijd. Het was dan ook bijzonder jammer dat het goede spel na de voorspong verdween. Prinses Irene zette wat meer aan en kreeg zowaar wat kansjes op de gelijkmaker. Erp voetbalde niet meer voorruit en de tegenstander uit Nistelrode rook zijn kans. Na slordig spel en onnodig bal verlies aan Erpse zijde maakte Prinses Irene de gelijkmaker. Keeper Rens van de Akker was kansloos op een inzet van de ingevallen spits van Nistelrode. Na een prachtige aanval van Erp over vier schijven die helaas net geen doel trof en een geweldig afstand schot van Marcel Claasse was het toch weer Prinses Irene die scoorde. Wederom werd de bal niet goed verwerkt op de middenveld waardoor de snelle voorhoede spelers van de tegenstander alleen op Rens afkwamen. Hierdoor kwam Erp wederom op achterstand in een uitwedstrijd. Ook de ingevallen spelers Justin Daamen

Meer aandacht voor keepers! Voor komend seizoen hadden we als doel om de organisatie rondom jeugdkeepers verder te verbeteren. Onderstaande verandering in de organisatie is een stap in die richting.

en Dieuwe van der Heijden konden geen stempel meer drukken op deze wedstrijd. Onverdiend en onnodig was de verliespartij van vandaag. Erp speelde vandaag een prima partij en had de drie punten verdiend. Iedereen is zich er terdege van bewust dat volgende week zondag tegen Margriet alles uit de kast gehaald dient te worden om zo de drie punten in Erp te houden.

Voor in de agenda: 25 Augustus Warming-Up Cup Zet zaterdag 25 augustus alvast in de agenda. Op die dag organiseert RKVV Erp de eerste editie van de Warming-Up Cup. Het 7x7 toernooi zal de onofficiële start zijn van het nieuwe voetbalseizoen bedoelt voor iedereen die zijn fitheid wil testen na de vakantie (lid of geen lid van een voetbalvereniging). Houd de komende tijde de website, app en Erpse krant in de gaten, meer informatie volgt namelijk snel.

1ste Sunday kantinefeest op 8 april de afgelopen jaren actief geweest als keeperstrainer bij de selectie. We hopen hiermee de organisatie en opleiding van jeugdkeepers te verbeteren en meer aandacht kunnen geven. In overleg met Andre zullen we hier komende tijd verder invulling aan geven.

Vanaf volgend seizoen zal Andre vd Tillaar zich meer gaan richten op de keeperstraining voor de jeugd. Andre is

Bert Wegh (uit Grave) zal Andre opvolgen als keeperstrainer van de selectiekeepers. Bert is de afgelopen jaren keeperstrainer geweest bij SES en JVC. Wij wensen Andre en Bert beiden veel succes in het nieuwe seizoen! Met sportieve groet, Commissie voetbaltechnische zaken

- 14

Na het succes van de kantine take overs en de spectaculaire bonte avond is het weer de hoogste tijd voor een knallend kantinefeest. Geen beter moment hiervoor dan 8 april, de eerste zondag na Pasen. Vandaar dat wij met trots dan ook de allereerste editie van 1st Sunday Kantinfeest presenteren. Tijdens dit spectaculaire kantinefeest presenteren wij top DJ’s op verschillende stages in de kantine. Ben jij benieuwd of wil je meer informatie? Zet dan in ieder geval 8 april in je agenda en check de socials van RKVV Erp. Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:


Neil Diamond treedt op in Erp Neil Diamond stond met 8 nummers in de Top2000. Op zaterdag 14 april staat hij in ter Aa in Erp. Althans, zijn Nederlandse evenknie Ben Spierings. Compleet met de 13-koppige The Beautiful Noise Band, die een Erps tintje heeft. Het afgelopen half jaar hebben ze al verschillende keren als Neil Diamond Tribute band opgetreden. Telkens voor een uitverkochte zaal. En iedere keer verbaasde het ze: het enorme enthousiasme bij het publiek. Mensen die keihard meezingen met Sweet Caroline … ‘Ta ta taaaaa’. Die geraakt worden door ‘You don’t bring me flowers’. En die ‘Song song blue’ van de eerste tot de laatste noot meezingen. “Neil Diamond is en blijft een fenomeen”, vertelt Jos Strijbosch, die samen met broer Peter uit Erp in de band speelt. “Dit jaar had de Amerikaan een toer door Europa en trad hij ook op in de Ziggo Dome. Ongelofelijk, wat een feest. Ik was daar met Ben Spierings, de zanger van onze band. Zo bizar: iedereen kent Ben en wil met hem op de foto of hem even de hand schudden.”

Ben Spierings, die tegenwoordig in Gemert woont, doet in 1993 mee aan de Soundmix Show, als imitator van Neil Diamond. Met zijn stem, die zo bizar veel op die van de wereldster zelf lijkt, schopt hij het tot de finale, waarin hij uiteindelijk tweede wordt. Ben gaat daarna het ‘circuit’ in. Hij treedt met een geluidsband in het hele land op. Nog steeds. Al meer dan 25 jaar intussen. Maar altijd was daar ook die droom: ooit eens met een 13-koppige band – zo groot is ook de band van Neil Diamond zelf – een kopie neerzetten van de show zoals zijn idool die ook brengt. Afgelopen jaar kwam die droom al uit. Dit jaar krijgt die een vervolg. Uitverkochte zalen De Neil Diamond Tribute band trad in de zomer van 2017 voor het eerst op, in Gemert. Daarna volgden nog verschillende optredens in de regio. Iedere keer in een uitverkochte zaal. Op zaterdag 14 april treedt Neil Diamond Tribute, Ben Spierings & The Beautiful Noise Band op in ter Aa in Erp. Kaartjes à 13,50 euro zijn te bestellen via www.ter-aa-erp.nl Zie ook www.neildiamondtribute.nl

Wil je exposeren in Boerdonk? Wij weten dat er veel mensen in Boerdonk creatief bezig zijn. Denk hierbij aan het maken van o.a. foto's, tekeningen, schilderijen, bloemstukken, handenarbeid (van knippen en plakken, tot zagen en boren), sieraden, verzamelingen, beeldhouwen, glaskunst, keramiek, bakken/kookkunst, enz. Misschien wilt u dit graag (nog) eens een keer tentoonstellen! Tijdens de eerste expositie in oktober 2014 waren we met z’n allen bijzonder enthousiast. Mede daarom willen we deze tentoonstelling graag opnieuw organiseren. Gemeenschapshuis Den Hazenpot & de Cornelius kloostertuin wil graag ruimtes voor een expositie van kunstenaars - hobbyisten - verzamelaars uit eigen dorp inrichten. Ook krijgen speciale doelgroe-

pen, zoals scholieren en cursisten, de kans om via een expositie naar buiten te treden. Den Hazenpot alsmede de mooie Kloostertuin zijn op zich al voortreffelijk mooie locaties waarin best wat kunst mag worden geëxposeerd. We willen deze expositie houden op zondag 24 juni, van 11.00 – 16.00 uur. Wil je ook exposeren? Geef je dan op voor 15 april bij: Gemeenschapshuis Den Hazenpot: Beheerder Bart van Schijndel 0492-465530 of mail: denhazenpot@home.nl Stichting Cornelius van Boerdonk Rini Weijers – 0636215688 of mail: riniweijers@hotmail.com Heeft u nog vragen? Bel gerust!

Boerdonks biljartkampioenschap libre Vanaf maandag 16 april april tot en met vrijdag 20 april 2018 vindt in Den Hazenpot in Boerdonk de Boerdonkse biljartkampioenschappen libre plaats. Deelname hieraan is alleen mogelijk voor inwoners van Boerdonk vanaf 16 jaar. De kosten voor deelname bedragen 4,- euro. Hoewel biljarten voornamelijk door mannen wordt beoefend, worden ook de Boerdonkse dames natuurlijk van harte uitgenodigd om deel te nemen. Bij uw eerste deelname vragen wij u naar uw gemiddelde (indien bekend). Tevens dient u aan te geven of u in de gelegenheid bent om ‘s middags, ‘s avonds dan wel op beide tijdstippen te spelen. Wij hopen op uw deelname. Opgave is mogelijk tot en met 8 april bij Theo Donkers (Mr. v Zutphenstraat 7, Tel: 0492 468485, tcadonkers@kpnmail.nl) of bij den Hazenpot door onderstaand strookje in te leveren. Naam: ........................................................................................ Adres: ........................................................................................ Tel: ............................................................................................. Tel: 06 ........................................................................................ Mail: .......................................................................................... Gemiddelde, indien bekend: ........................................... Ik kan spelen ’s middags / ‘s avonds / beide Dringende oproep Onze Boerdonkse biljartverenigingen De Molen en Krijt op Tijd zijn op zoek naar nieuwe leden. Heb jij zin om te leren biljarten en wekelijks te spelen, kom dan gerust een keer aan. Vraag ook je vrienden of je buurman om mee te gaan. Biljartvereniging De Molen speelt iedere dinsdag van ± 20.00 tot 23.30 uur. Krijt op Tijd iedere dinsdag en donderdag van ± 13.00 tot 17.00 uur. Beide verenigingen zijn gehuisvest in Den Hazenpot. Door deelname aan het Boerdonks biljartkampioenschap libre, kun je alvast de sfeer proeven.

Lentebierfestival bij de Brabantse Hoeve

Jeu de Boules toernooi Erp

Het is wéér goed toeven met Pasen bij de Brabantse Hoeve. Bezoekers kunnen de stands van de brouwerijen bezoeken. Heerlijke bieren proeven onder het genot van (live)muziek en volop vermaak. Voor de kinderen is er een springkussen, animatiemeisje Jet-retteketet verstopt eitjes en er zijn levende kuikentjes die zich graag laten knuffelen.

Op 2 juni is er weer een jeu-de-boules-toernooi in het Molenpark in Erp. Dat toernooi zal ongeveer duren van 13.00 tot 17.30 uur. Opgeven kan tot 18 mei via pennings.a@home.nl. Inschrijfgeld is 5 euro per team.

Eerste en tweede paasdag: Paasbrunch Samen met je familie aan een grote tafel genieten van een heerlijke paasbrunch met streekproducten? Dat kan op eerste paasdag om 11.00 en om 14.00 uur en op tweede paasdag om 11.00 uur. Graag vooraf reserveren. Tweede paasdag: Lentebierfestival In totaal 21 bijzondere lentebieren presenteren

zich op diverse bierstands. Gewoon pils drinken met vrienden óf een ander speciaalbiertje? Kies maar uit onze bierbijbel met circa 150 verschillende bieren. Ondertussen zorgt Niels Swinkels met zijn accordeon voor warme klanken en zang. Jet-retteketet en een springkussen zorgen voor kinderpret, en met pizza uit de houtgestookte steenoven, ambachtelijk worstenbrood, Brabantse nacho’s en verse soep komt ook de inwendige mens niets te kort. Voor de kinderen is er gratis ranja. Het bierfestival start om 14.00 uur. Met Pasen is de Brabantse Hoeve dé plek voor een heerlijk dagje uit. Entree is gratis. Voor het Lentebierfestival zijn braskaarten te koop. De ‘groteglazenkaart’ kost 21,- euro en is goed voor 6 grote kelken speciaalbier naar keuze. Met de ‘baby-braskaart’ probeer je 7 minibiertjes voor 13,- euro.

Peuter-Kleuter Viering in Erp Wanneer? Zondag 8 april Hoe laat? Om 10:00 uur Waar? Sint Servatius Kerk Voor wie? Alle dreumesen, peuters en kleuters. En hun ouders, grootouders, broers, zussen en vriendjes zijn ook van harte welkom. Thema? dapper zijn Meenemen? Een kussentje om op te zitten en een gekleurde muis en/of leeuw om de kerk te versieren. - 15


Het Nederlands Korfbalteam (TEAM NL) komt naar Erp Voor het derde seizoen op rij gaat TeamNL Korfbal het land in om samen met de verenigingen korfbal op de kaart te zetten. Tijdens de “This is Korfball” Tour 2018 brengt het team van bondscoach Wim Scholtmeijer een bezoek aan Erp. Je hebt er waarschijnlijk al iets van gehoord. Het KNKV heeft De Korfrakkers als één van de vijf korfbalverenigingen toegewezen om de “This is Korfball”Tour te organiseren. Het bidbook dat gemaakt is, was goed ontvangen bij het KNKV. Op dinsdag 29 en woensdag 30 mei is het dan zo ver: TEAM NL komt naar Erp! En daar zijn wij als vereniging erg trots op. De bondscoach en zijn team zullen een viertal demonstratiewedstrijden spelen op de dinsdagavond in Sporthal Ter Aa. Voorafgaand is er een clinic voor trainers en scheidsrechters. En de Schotchallenge is weer terug. Dit keer een challenge mèt iemand uit TEAM NL!

Op woensdag is een korfbalpromotie tour voor scholen met afsluitend een grote clinic voor kinderen vanaf 9 jaar op het Korfrakkers terrein. En je kunt met jouw held uit TEAM NL op de foto.

Nieuw: Korfbal. Events App

Download de app nu in de App store of in de Play Store onder de naam KNKV Events!

Bondscoach Wim Scholtmeijer die zich met TeamNL Korfbal voorbereidt op het EK in eigen land (13-21 oktober): “De “This is Korfball” Tour is voor ons een mooie mogelijkheid om onszelf te laten zien en de verenigingen te ondersteunen. Tijdens de wedstrijden gaan we proberen te doen wat nog niemand doet en ook van de clinics maken we weer een enorm spektakel.” (Bron: KNKV) ZORG DAT JE DIT SPEKTAKEL NIET MIST! ZET DE DATA IN JE AGENDA! Meer informatie hierover volgt snel.

Heb je hem al gezien of zelfs al gedownload? De nieuwe Korfbal. Events-app is een musthave voor iedereen die de KNKV-evenementen bezoekt of volgt.

Programma 31 maart sen 1 sen 3 jun A1 jun A2 jun A3 asp B1 asp B2 asp B3 asp B4 asp C1 asp C2 asp C3 pup D1 pup D2 pup D3 pup E1 pup E2 pup E3 pup F1

2 april sen 4 sen 5 sen 6

3 april sen 2

7 april jun A3 asp C3 pup E3 pup F1

Waarom downloaden? We zetten alle voordelen van de app even op een rijtje:

8 april sen 1 sen 2 sen 3 sen 4 sen 5 sen 6

• Al het nieuws van de Korfbal Challenge; • Het gedetailleerde programma van de #KC17 – per dag – altijd bij de hand • Alle wedstrijden in één overzicht (Korfbal Challenge, Talenten Challenge, Jeugd Challenge, Oefeninterlands) • Stemmen op de ‘player of the match’ (als je bij de wedstrijd aanwezig bent)

Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Flamingo’s 2 Korfrakkers Peelkorf 1 Korfrakkers Altior 3 Korfrakkers Korfrakkers DAW 2 JES 1 Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers

Spes 1 Spes 2 Melderslo 1 Heumen 1 Altior 2 SVOC’01 1 BMC 1 Korfrakkers Flash 1 Korfrakkers Celeritas 1 Korfrakkers DSO (K) 1 Be Quick 2 Korfrakkers Korfrakkers Celeritas 1 Tovido 1 Be Quick 2

15.30 u 17.15 u 14.00 u 13.45 u 15.15 u 12.30 u 11.15 u 11.30 u 11.00 u 11.30 u 10.00 u 12.00 u 12.30 u 10.15 u 9.30 u 11.00 u 9.00 u 9.15 u 9.00 u

Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers

Rietvogels 2 11.30 u Flash 3 10.30 u Rosolo 5 12.00 u

Korfrakkers

Altior 2

20.00 u

Korfrakkers Altior 3 Korloo 1 Korfrakkers

Altior 2 Korfrakkers Korfrakkers Rooi 1

12.30 u 12.30 u 10.00 u 10.00 u

DDW 1 DDW 2 Swift 3 Melderslo 2 Nijnsel 2 DDW 3

Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers Korfrakkers

15.00 u 13.30 u 11.30 u 10.15 u 11.15 u 10.30 u

20 april

Gigakangoeroedag voor de onderbouw van de basisscholen van Erp, Boerdonk en Keldonk

29 + 30 mei

Team NL komt naar Erp

Selecties U13, U15 en U17 voor 2018 bekend De selectieronden van 2018 voor U13, U15 en U17 zijn weer afgerond. In totaal namen er 211 talenten deel aan de selectietrainingen, waarvan er 62 talenten uiteindelijk geselecteerd zijn. Dit betekent dat er dus een groot aantal spelers teleurgesteld weer zijn vertrokken. Helaas hoort dit bij selectietrainingen. We wensen alle afvallers veel succes bij hun eigen verenging. Graag zien we jullie volgend seizoen terug bij de selectietrainingen om te zien wat jullie bijgeleerd hebben en jullie de kans te geven opnieuw te strijden voor een plekje in RTC Zuid. - 16

Namens De Korfrakkers zijn geselecteerd: Selectie U13: - Fenne van de Ven - Luna van der Putten - Roby van Zutphen - Sam Oppers Selectie U17: - Nikki van Zutphen - Lisa Hendriks Veel succes komend seizoen! Gefeliciteerd met jullie plek in de RTC selecties. Op Hemelvaartsdag spelen zij hun eerste toernooi. Succes!

Wilt u ook deze pagina sponsoren? Bel 06-20831089 Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tel.: 06 - 51 34 04 47


Onderonsje Boerdonk over weidevogels

Antoon Bekkers 5de op NK

In verband met Pasen is het Boerdonkse Onderonsje van april op de tweede maandag van de maand. Wie zin heeft in ‘goeie buurt’ onder het genot van een kop koffie of thee, is op maandag 9 april van harte welkom in Den Hazenpot. Daar geeft Tom van Lieshout van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur een presentatie over weidevogelbescherming.

Op zondag 25 maart werden in Venlo de Nederlandse kampioenschappen halve marathon gehouden. Erpenaar Antoon Bekkers, 75 jaar, werd 5e in de categorie 70+

Tom van Lieshout is coördinator van de weidevogelgroep Boerdonk, Keldonk en Erp en kan honderduit vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het beschermen van de weidevogels. Samen met zo`n 15 enthousiaste vrijwilligers uit Boerdonk, Erp en Keldonk gaat Tom ieder voorjaar op zoek naar nesten om deze vervolgens te beschermen. Zij markeren de nesten met stokken of korven om te voorkomen dat de eieren en de jonge vogels niet in de maaimachine of opraapwagen terecht komen.

Om dit werk te kunnen doen, is vooraf overleg nodig met de eigenaar van het perceel. Gelukkig krijgt de werkgroep meestal medewerking van de boeren, die netjes om de gemarkeerde nesten heen werken. Tom van Lieshout kan boeiende verhalen vertellen over zijn werk en het effect ervan. Voor de bezoekers is er volop gelegenheid om vragen te stellen en mee te praten. De toegang tot het Onderonsje is gratis, de koffie en de thee voor eigen rekening.

Stylist nodig? Bel Joop van den Bogaard. (0413) 21 14 68

Waarom een Avondwake in Boerdonk? Je wordt geboren, je leeft en je komt te overlijden. Het overkomt ons allemaal. In de eerste delen van je leven maak je veel vreugdevolle momenten mee. Je eerste schooldag, je haalt je rijbewijs, je gaat samen wonen. Je krijgt kinderen. Dit geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn ook trieste momenten, afscheid nemen van je vertrouwde schooltje, je relatie die is verbroken met iemand van wie je in het begin zoveel van hebt gehouden, het bedrijf waar je werkte ging failliet. Het onvermijdelijke gebeurt ook, namelijk iemand in je familie komt te overlijden. Soms zie je het al langer aankomen. Je familielid is al langer ziek en zijn gezondheid loopt erg terug. Maar het kan ook zijn dat iemand in de ochtend de deur uit gaat en door een ongeluk er ineens niet meer is. Heel veel van deze momenten/gebeurtenissen beleef je met je gezin, familie, buren, vrienden en vriendinnen en bekenden. Steun zoek je vaak bij elkaar.

Daarnaast kun je veel steun hebben aan een doctor of een pastoor die in deze laatste momenten jouw en je stervende familielid bij staan. Avondwake? Daarna beginnen de voorbereidingen van het definitieve afscheid van je familielid. Hierin verzorgt de begrafenisonderneming een belangrijke rol. Zij regelen een aantal zaken zodat de overheden, verzekeringsmaatschappijen etc. weten dat je familielid is overleden en hun maatregelen kunnen nemen. Daarnaast helpt de uitvaartondernemer je ook met het regelen van de uitvaart of crematie. Er zal ook gevraagd worden of je een avondwake wil voor je overleden familielid. Vroeger, toen veel meer mensen binding met de katholieke kerk hadden, was dit iets van zelfsprekends. Nu wordt dit per familie overlegd. Voor de familie die vindt dat een avondwake iets toevoegt aan het verwerken van het overlijden van het naaste familielid is dit nog steeds mogelijk. Je kunt in Boerdonk, zelf of via de uitvaartondernemer, de koster Harrie Brugmans bellen. Als er ook een kerkelijke uitvaart is graag eerst contact opnemen met pastoor Rombauts. Je geeft dan aan op welke dag je de afscheidsviering graag zou willen en op welke avond je een avondwake wilt voor je overleden familielid. Harrie zal kijken of dit past in de agenda van de St Servatiuskerk. Als dat zo is verwijst hij je naar Theo Vilier. Theo is de contactpersoon van de Avondwakegroep. Deze avondwakegroep bestaat uit 8 personen die om beurten met 2 personen de avondwake met de familie voorbereiden en voorgaan. Deze 2 personen nemen contact op met de familie van de overledene om afspraken te maken om te over-

leggen hoe de avondwake eruit komt te zien. De voorgangers komen bij de familie op bezoek. Er is al een soort raster van de Avondwake waar mee gewerkt wordt. De familie zal aangeven wat ze belangrijk vinden dat er over deze persoon verteld wordt. Dit kan de familie van de overledene zelf doen maar als ze dat liever aan de voorgangers overlaten kan dat ook. Tijdens deze voorbereidingen komen er vaak dierbare herinneringen boven die je met de overledene beleefd hebt. Rol van muziek Muziek speelt in een avondwake een grote rol. Vaak is het muziek die door de overledene is uitgekozen of omdat hij of zij dit erg mooi vond. Als er familieleden zijn die zelf liedjes spelen of zingen, maakt dat zo’n avondwake erg persoonlijk. Op het moment dat die muziek gespeeld wordt, kom je tot rust en kun je het leven van de gestorvene overdenken. Je bent in gedachten heel dicht bij die overleden persoon. In deze tijd met afspraken en deadlines is dit heel ontspannend en voelt vaak goed. Veel emoties De tijd tussen het sterven en begrafenis of uitvaart van het familielid is voor de familie een erg heftige tijd. Er komen vaak veel emoties los. Door bij elkaar te zijn, goed naar elkaar te luisteren schept dit een band tussen de familieleden om door deze moeilijke periode te komen. Ook vrienden en bekenden die geen tijd hebben om persoonlijk afscheid te nemen of naar de begrafenis/crematie te komen waarderen zo’n Avondwake. Vooral om hun medeleven fysiek te tonen aan de familie van de overledene. Dit alles bij elkaar maakt het de moeite waard om een Avondwake te houden zodat iedereen, familie vrienden bekenden toch even stilstaan bij het overlijden van een voor hun dierbaar persoon. Avondwakegroep Boerdonk. - 17


Email redactie: info@tvhertogjan.nl - Website:www.tvhertogjan.nl

week 13-2018 29 maart

Eerstkomende activiteiten 2 april WORLD TOUR Team 1 speelt bij TC Boekel om 09.30 uur Team 2 speelt bij TV de Krekel om 09.30 uur

Balgevoel niet alleen bij het tennissen….

15 mei Jaarvergadering, zet vast in je agenda! ______________________________________

Toon van Beek Wij zijn diep geraakt door het onverwachte overlijden van Toon van Beek. Toon was een gewaardeerd en trouw lid van tennisvereniging Hertog Jan. Met zijn tennisvrienden stond hij meerdere malen per week op de tennisbaan. Behalve op het sportieve vlak, heeft Toon zich daarnaast als vrijwilliger zeer verdienstelijk gemaakt bij TV Hertog Jan. Samen met zijn maatjes van de dinsdagochtend tennisgroep zorgde hij ervoor dat het tennispark er tiptop bij ligt. Namens bestuur en leden van TV Hertog Jan wensen wij José, de kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe. ______________________________________

Met dank aan onze sponsoren Als vereniging zijn we blij met onze sponsoren. Ook dat willen we via deze pagina uitdragen. Deze week danken wij:

. Op vrijdag 23 maart zijn we met onze jeugdleden van TV Hertog Jan wezen bowlen bij de Vrije Teugel in Uden. Het was een zeer geslaagde avond. Er werd gelachen, gekletst en tussendoor fanatiek gestreden om de punten De balvaardigheid kwam goed van

pas. Eén van onze spelers wist zelfs 100 punten te behalen! Na afloop gingen we met een heel voldaan gevoel terug naar Erp. Nu maken we ons weer klaar voor de voorjaarscompetitie. Laat de lente maar beginnen!

Wil je blijven tennissen, vergeet dan niet ……. Vergeet niet je tennispas 2017 om te ruilen voor een tennispas 2018, Als je iemand ziet van het bestuur vraag dan of hij/zij even de pas wil omruilen voor jou. Dus vergeet niet je oude pas mee te nemen, anders krijg je de nieuwe niet mee. Let op! Per 31 maart werken de passen van 2017 niet meer op het afhangbord. - 18


R.K.V.V. KELDONK - INFO

Postadres: Morgenstraat 22, 5469 GD Keldonk

internet: www.rkvv-keldonk.nl

0–2 1 -10 11- 2 1–5 1–5 4–1 5 -10 2–5 18- 3 0–1 5–4 1–3 1–0

Programma Zaterdag 31 maart Keldonk vet. – A.S.V. vet. 16.30 Keldonk/Boerdonk Jo13-1 – Handel Jo13-1 11.30 Boekel sport Jo9-2 – Keldonk/Boerdonk Jo9-1 09.30 Rhode Jo9-5 – Keldonk/Boerdonk Jo9-2 09.15 Zondag 1 april Keldonk 1 – Essche boys 1 14.30 Woensdag 4 april Eli Jo13-1 – Keldonk/Boerdonk Jo13-1 18.30 Avanti’31 Jo9-3 – Keldonk/Boerdonk Jo9-1 18.30

Activiteiten Donderdag 5 april Toepavond in de kantine

e-mail: info@rkvv-keldonk.nl

Veteraan maakt het verschil

Uitslagen Zaterdag 24 maart Eli vet. – Keldonk vet. Avanti’31 – Boerdonk/Keldonk Jo15-1 Schijndel – Keldonk/Boerdonk Jo13-1 Keldonk/Boerdonk Jo13-2 – Ondo Jo13-2 Deurne Jo11-2 – Boerdonk/Keldonk Jo11-1 Boerdonk/Keldonk Jo11-2 – Mariahout Magriet Jo9-3 – Keldonk/Boerdonk Jo9-1 Keldonk/Boerdonk Jo9-2 – Fiducia/Elsend. Boerdonk/Keldonk Jo7-1 – Blauw-geel’38 Zondag 25 maart A.S.V.’33 1 – Keldonk 1 S.C.M.H. 3 – Keldonk 3 Keldonk 4 – Avanti’31 9 Keldonk Vr.1 – Estria/GVV/SCV Vr.1

nr.: 21

22.00

Deze clubpagina wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijna 36-jarige Mark van der Linden is door personele problemen sinds een paar weken terug gekeerd in ons vaandelteam. In de uitwedstrijd tegen A.S.V.’33 uit Aarle-rixtel was hij de gevierde man. Hij maakte niet alleen het winnende doelpunt, maar heerste ook als een echte kapitein in de eigen zestien. Vanaf de aftrap was het met veel balverlies van beide teams maar een saaie wedstrijd die maar niet opgang wou komen. Keldonk gunde A.S.V.’33 de bal die daar eigenlijk niet blij van werden want ze waren duidelijk ook niet gewend om het spel te moeten maken. Keldonk was in balbezit erg gehaast en slordig en kon de eerste helft niet een noemenswaardige aanval opzetten. De gastheren uit Aarle-rixtel waren meer in balbezit, maar eenmaal in de buurt van het Keldonkse doel bakten ze er ook weinig van. Keeper Jeppe Kerkhof werd maar een keer fatsoenlijk op zijn kwaliteiten getest, en slaagde met een heerlijke redding. Ook de tweede helft gebeurde er weinig spec-

taculaire dingen voor de beide doelen. Lang balbezit was voor geen van beide ploegen weggelegd, waardoor de wedstrijd naar het einde sukkelde. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg Keldonk genadeloos toe en werd de eerste de beste kans in een doelpunt omgezet. Een vrijetrap halverwege de A.S.V. helft werd door Mark van Haandel achter de ASV verdediging de zestien in gepompt waar Mark van der Linden achterin schitterend raak kopte. Na dit meevallertje was het nog een kwestie van overleven, maar gelukkig waren de Aarlerixtelnaren niet meer in staat om er een slotoffensief uit te persen, waardoor Keldonk vrij eenvoudig op de been bleef. Door deze overwinning heeft Keldonk drie punten afstand genomen van de directe degradatie plaats waar de tegenstander van volgende week, Essche boys, bivakkeert. Dus dat wordt op eerste paasdag om half drie op de Koulberg een echte degradatie knaller.

Discutabele penalty doet Keldonk 3 das om Het derde elftal hoopte de zege op Blauw Geel een goed vervolg te geven door een resultaat te halen in Mariaheide, op bezoek bij SCMH 3. Wat beide teams voetballend lieten zien was niet best maar met strijdlust, passie, inzet en vooral veel doelpunten werd de wedstrijd toch nog de moeite waard. SCMH begon wat sterker maar de eerste keer dat Keldonk zich voor de goal liet zien lag de bal ook meteen in het netje. Peer van de Ende kopte tegendraads de 0-1 binnen. De voorsprong werd snel verdubbeld dankzij Damy Manders, hij benutte een penalty, toegekend omdat Rick van de Acker werd gevloerd door de keeper binnen de beruchte lijnen. De enthousiaste oranje hemden dachten bloed te ruiken en rukte massaal uit om de 0-3 te gaan maken maar vergaten hierbij hun verdedigende taken, resultaat; een aansluitingstreffer voor SCMH. Dat, en de thee, deed de gastheren goed want ze startte sterk en gingen vol overtuiging opzoek naar de gelijkmaker. Maar ook zij lieten in hun enthousiasme steken vallen en zagen plots Rick van de Acker, dankzij broer Brian, vrij opduiken voor de keeper, deze werd behendig omspeeld en de 1-3 was een feit. Niks aan het handje, zou je denken, helaas liep alles anders. SCMH begon een belegering op het Keldonkse doel en er was even geen houden aan voor ons. Na 3 doelpunten in 10 minuten ging de groene storm even liggen en kon Keldonk zich herpakken. Captain Mark Sigmans stond op om het dolende Keldonk met

een wunderschöne treffer aan de gelijkmaker te helpen. Helaas bleek dit niet de laatste treffer van de middag want de verder uitstekende scheidsrechter maakte een fataal slippertje. Een voorzet van de zijkant werd door een Keldonk speler beroerd met de arm, deze was netjes langs het lichaam, geen beweging naar de bal toe, toch kende hij tot verbazing van Keldonk en SCMH, een penalty toe. Dankzij dit cadeautje nam SCMH wederom de leiding en Keldonk was in de resterende 8 minuten niet meer bij machte om het naderende onheil af te wenden.

Dames blijven bovenaan Een doelpunt tien minuten voor tijd tegen het combinatieteam van laagvlieger Estria/GVV/SCV was genoeg om drie punten bij te kunnen schrijven en hiermee de koppositie in ieder geval met twee weken te verlengen. Na een moeilijke wedstrijd tegen de stug verdedigende gasten krulde Sanne Adriaans de bal uit een corner schitterend in een keer bij de tweede paal binnen. Het geluk van de koploper, maar wijsheer Theo zegt dat als je zulke wedstrijden wint je wel kampioen moet worden, maar de weg is nog lang en vol hobbels. - 19


Kerkberichten Sint Servatius Erp Zaterdag 31 maart: Paaszaterdag 20.00 uur: jr. ged. Martien Bekkers en echtg. Anneke Bekkers-Jonkers; jr. ged. Theo v. Lankvelt, tevens vw. zijn verj.; jr. ged. Jan Timmers en echtg. Mien Timmers-v. Helvoort; mn. ged. Tonnie Beks- Steenbakkers; Johannes Donkers en Johanna Donkers Delisse vw. zijn verj.; Dorus Donkers. Zondag 1 april: Hoogfeest van Pasen 09.30 uur Gezinsviering. 11.00 uur: jr. ged. Toon Verbruggen; mn. ged. Mien Claassen- Essens; mn. ged. Gerard Timmers; Johannes v. den Boomen, echtg. Antonia v. den Boomenv. den Akker vw. beider verj.; Dora v. der Zanden-v. Kessel; Piet Claassen vw. zijn verj. en echtg. Mariet Claassen-Ketelaars; Riek Vissers-v. der Zanden vw. proc. Hakendover; Janus Kuijpers. Maandag 2 april: 2e Paasdag 11.00 uur: Cisca v. Lith. Woensdag 4 april 09.00 uur: Petrus Hanenberg, echtg. Marie, zoon Martien en Driek Vereijken.

Attentie • Donderdag 29 maart Witte Donderdag: zie parochie Keldonk. • Vrijdag 30 maart Goede Vrijdag 15.00 uur Kruisweg. 20.00 uur in de kerk van Boerdonk meditatief moment op Goede Vrijdag: passie in woord en klank (zeer aanbevolen); uitvoering door het Helmonds Kamerkoor. • 31 maart paaszaterdag; 20.00 uur Paaswake met Terpsichore. • 1 april 1e Paasdag 09.30 uur Gezinsviering (Kinderkoor) met als thema: de Hemel open. 11.00 uur plechtige Hoogmis met zang door Herenkoor. • 2 april 2e paasdag 11.00 uur H. Mis met volkszang. • Zaterdag 7 april 19.00 uur H. Mis met volkszang. • Zondag 8 april 10.00 uur peuter-kleuterviering • Zondag 8 april Woord- en Communieviering (voorganger Mevr. Hennie van Hattum, pastoraal werkster) met Volkszanggroep. • Zaterdag 14 april 19.00 uur H. Mis met zang door Dameskoor. • Zondag 15 april 11.00 uur H. Mis met volkszang.

Zondag 8 april: 2e zondag van Pasen (Beloken Pasen) 10 uur: peuter-kleuterviering. 11.00 uur: jr. ged. Cato Claasse-v. Gerwen; mn. ged. Antoon v. den Boom; mn. ged. Trees Munsters-v. Run; mn. ged. Riek Vissers-v. der Zanden; mn. ged. Miet Kusters-Verbruggen; Harrie v. Hooft en echtg. Tine v. Hooft-Zomers vw beider verj.; overl. fam. v. der Aa.

Zondag 8 april 09.00 uur. Heilige Mis. Johan Brugmans vanwege verjaardag en Pieta Brugmans – Tielemans.

Excursie ‘Geluiden onder water’

In de Heer overleden 21 maart: Martien van Zutphen (huize Simeonshof) - 20

Vrijdag 6 april 18.30 uur toedinging van het H. Vormsel door Mgr. De Korte Patrick Kuppen, papa van Jola; Oma Lies, oma van Meike; Oom Bert, oom van Jorg en Meike; Theo van den Elsen, opa van Kim; Oma Riek, oma van Jorg; Ad v. Stokkom, opa van Isa Hendriks Zang door het Imagekoor

Zondag 15 april 9.30 uur Sien Kanters v.w. haar verjaardag; Maria Biemans – Biemans v.w. haar verjaardag Volkszang

Woensdag 11 april 09.00 uur: Mien Verlienden-v. Berlo en echtg. Jan vw. haar verj.

Uit de parochies

Maandag 2e Paasdag is er geen viering

Zondag 1 april Eerste Paasdag. 09.00 uur. Heilige Mis. Overleden familie van Lith – Toonders en kinderen; Corrie van Berlo – Dortmans vanwege verjaardag.

Zondag 15 april 09.00 uur. Heilige Mis.

Zaterdag14 april 19.00 uur: Leonardus Muselaers, echtg. Henrica vw. haar verj., zoon Jan en dochter Truus; overl. ouders v. Brussel-de Groot en schoondochter Diny.

Zondag 1 april Hoogfeest van Pasen 9.30 uur Zelfde intenties als zaterdag Zang door het gemengd koor

Antonius van Padua Keldonk

Dinsdag 10 april: Broodviering 1ste Communie 18.30 uur

Vrijdag 13april 09.00 uur

Zaterdag 31 maart 18.30 uur Paaswake Jr.ged. Martinus en Johanna Brugmans – v. Kol en zoon Bert; Nolda Bekkers – Vesters nms. De Processie naar Hakendover; Levende en overleden familie v. Asseldonk – v. den Broek Zang door het gemengd koor

Zondag 8 april 9.30 uur Jr.ged. Marietje Bouw - v. Deuirsen en echtgenoot Johan Bouw v.w. zijn verjaardag; Jan en Catharina v.der Velden – Teunis v.w. haar verjaardag en zoon Toon; Jr.ged. Harrie en Bertha v.d. Bergh – v.d. Tillaart en dochter Antonet en zoon Harrie Zang door het gemengd koor

Vrijdag 6 april 09.00 uur: als eerherstel van het H. Hart van Jezus. Zaterdag 7 april 19.00 uur: Leonardus Muselaers, echtg. Henrica, zoon Jan vw. zijn verj. en dochter Truus; om roeping tot het Priesterschap en het Religieuze leven.

Heilige Servatius Boerdonk

Als je langs een vijver of poel loopt, dan denk je vaak: wat is het hier stil. In werkelijkheid is er onder water een kakofonie aan geluiden. Daar kom je pas achter als je met een speciale microfoon gaat luisteren. Wil je dit een keer meemaken? Ga dan 14 april met IVN Veghel op pad in het Hurkske (tussen Erp en Gemert) om deze geluiden te beluisteren.

kevers die lucht komen happen aan de oppervlakte. Met een beetje geluk horen we misschien ook de knoflookpad. Dat is de enige pad in Nederland die onderwater ‘kwaakt’. Daarnaast zullen we deze avond ook veel andere dieren zien en horen deze avond, want er zijn ook vogels die vooral in de schemer en avond actief zijn.

Natuurlijk is elke poel anders. We zoeken dus een aantal verschillende poelen op. We zullen zeker de onderwaterkrekels (duikerwantsen) horen, maar ook andere geluiden, zoals die van libellenlarven die hun onderwater aandrijving gebruiken en van

Ga je mee? Deze avondexcursie start om 19.30 met een geschatte eindtijd van 22.00 uur. We starten vanaf De Boswachter. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel. Omdat we een deel in het donker zullen lopen is een goede zaklamp ook prettig.


Lentebier Festival

Vlees van Slagerij Van den Tillaart. Vers. En dat proef je...

onze weekaanbiedingen dinsdag 3 t/m zaterdag 7 april

Met gratis kruidenboter, 4 Stuks

Gratis Entree

d ag 2e Paas

14.00 uur tot 22.00 uur

Voordelige Braskaart - Live Muziek - Kinderanimatie

6,

3,

Casselerib + Gebraden Kipfilet

45

2 x 100 gram

Erpse Bol

Elke 4e gratis

10 Brouwerijen 150 Soorten Speciaalbier

95

Duitse Bief

500 gram

Kuikens Knuffelen - Verse Steenoven Pizza’s

5,

45

Rundergoulash

Hertog Janplein 17 5469 BJ Erp, Tel. 0413 - 211593 www.slagerijwimvandentillaart.nl Zeelandsedijk 29 - Volkel

Uit de tijd van toen Piet Passage (oud-machinist tram, taxibedrijf) en Jo van den Boogaard.

Wilt u reageren naar aanleiding van deze foto, of heeft u zelf nog interessante foto’s? Mail dan naar secretariaat@erthepe.nl of bezoek de heemkamer tijdens de openingstijden.

KBO Bridge Instuif 2000 Uitlsag maandag 6 maart Lijn A 1 Marlies van Geffen & Maria van Dinteren 2 Gerjan Schouten & Anny Goossens 3 Jeanne vd Zanden & Jan van Stiphout 4 Ria Delisse & Toos van Berlo 5 Chris & Christien van Helvoirt 6 Harry Ploegmakers & Toon vd Zanden 7 Jack Sebrechts & Adriaan van de Tillart 8 Lida van Houtum & Truus Bouw 9 Bert & Diny Kanters 10 Mari van de Steen & Cor van de Berg

65,10 54,17 53,65 53,13 52,08 48,44 47,92 46,35 43,23 35,94

Lijn B 1 Jan & Nelly Verhoogh 2 Jo Delisse & Pieta Verbakel 3 Maria Rijken & Gerda Megens 4 Mart en Tiny Verlangen 5 Ria van Beek & Joke Petit 6 Bert & Anneke van Helvoort 7 Piet & Toos Reijbroek 8 Peter van der Linden & Mieke Toebast 9 Leny Swinkels & Joke van der Burgt 10 Clasien Nolle & Rennie van Fulpen 11 Francien vd Weijer & Riek Hurkmans

56,25 56,00 55,33 54,83 53,08 51,67 49,67 49,17 48,33 38,42 36,92 - 21


Kleine Boodschappen Een Kleine Boodschap opgeven: mail uw tekst naar info@erpsekrant.nl of geef de tekst af op Hofke 24. Tarief 7,25 euro voor max. 20 woorden. Fietsservice Erp Voor kleine en grote reparaties aan iedere fiets. Fietsservice Erp: Mortelkes 9 (ingang achterom), T. 06 2730 3243 Openingstijden: dinsdag tm vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Muzieklessen Piano, keyboard en diverse blaasinstrumenten. Kom vrijblijvend kennismaken. Jos Custers, 0413-211231, info@muziekleserp.nl Yoga Op dinsdagochtend in ter Aa. Op dinsdag- en donderdagavond in Den Hazenpot. Heb je interesse? Bel 0413 - 211379 M. Bernards PASFOTOGEMAK Met gemak een nieuwe pasfoto. Dinsdag en woensdag: 9:00-11:00 / 18:00-20:00 u Donderdag: 9:00-11:00 / 18:00-19:00 u Vrijdag en zaterdag: 9:00-11:00 u Cruijgenstraat 39 Erp. Zie ook: pasfotogemak.nl Of bel 06-50553098

Agenda

IETS TE VIEREN? De kroeg voor jezelf? Dat kan! Meer info: Café Schansoord, 0413 - 211373 VERJAARDAGSFEESTJE Verhuur van diverse horecabenodigdheden. Diverse drank / warm en koud buffet PARTY SERVICE MARIAHEIDE Tel. 0413-377257 of 06 - 53657096 Voor alle minigraafwerkzaamheden en miniload er (1,20 breed) J. KUIJPERS tel. 0413 - 211320 of 06 - 51234329 Gevraagd: Huishoudelijke hulp in Erp Nederlandssprekend, betrouwbaar, betrokken en handig. Enkele uren per week, PGB budget, geen afdracht loonheffing. Tel. 06 - 38480647 Yin Yoga Op maandag- en vrijdagochtend in Keldonk. Interesse? Bel 06-42624393 www.yinyogaangela.nl

Zaalvoetbal Erp Uitslagen 16 maart Vissers-Ploegmakers Café t Schansoord 2 1-2 Café van Haandel / Anne Ploegmakers Reisadvies - Installatiebedrijf M.Koolen 4-4 Bouwbedrijf Koenen - BJC Tools 4-0 Paerdestal Mode - Broviand / Thijs Verhagen tegelwerken 1-5 Stukadoorsbedrijf de Groot - Pellikaan 3 - 10 Programma 23 maart 19:00 uur Addy Manders Meubels - XL Company 19:45 uur Paerdestal Mode - BJC Tools 20:30 uur Stukadoorsbedrijf de Groot - Bouwbedrijf Versteegden 21:15 uur Pellikaan - Munsters Motoren / Kapsalon van Zutphen 22:00 uur Ad van Stiphout / Café Schansoord - WDP / Ketelaars schilderwerken Voor meer info: www.zve-erp.nl

Kinderkleding en speelgoed Op woensdag 4 april is er een tweedehands kinderkleding en speelgoedbeurs in de Eendracht, Sint Annastraat 60 te Gemert. De beurs is van 20.00 tot 22.00 uur, de entree is 2 euro. Er zijn bijna 100 kramen. Voor meer info of kraamhuur, mail naar kinderbeursgemert@gmail.com

Wilt u ook gratis met uw activiteit of evenement in de Agenda? Geef het door via agenda@erpsekrant.nl

DINSDAG 3 APRIL - Start Goede Doelen Week Erp, t/m 14 april - Erthepe lezing over Fransen, ter Aa, 20.00 uur VRIJDAG 6 APRIL - Speelfilm Teenbeat, Van Haandel, 19.30 uur ZATERDAG 7 APRIL - Speelfilm Teenbeat, Van Haandel, 19.30 uur MAANDAG 9 APRIL - Onderonsje Boerdonk, 10.00 uur, Den Hazenpot ZATERDAG 14 APRIL - Neil Diamond Tribute, ter Aa, 20.00 uur VRIJDAG 20 APRIL - Big Bike Battle, Van Haandel - Speelfilm Teenbeat, De Oude School, 19.30 uur ZONDAG 22 APRIL - Speelfilm Teenbeat, Van Haandel, 19.30 uur

- 22

Onderhoud en verkoop van Tuinmachines Zoals gazonmaaiers, kettingzagen, heggenscharen en bosmaaiers. Peter Delisse Tuinmachines, tel. 06-12405311 E-mail: peter.delisse@hetnet.nl

DINSDAG 24 APRIL - Erthepe filmavond over Fransen, ter Aa, 20.00 uur

• •

ZATERDAG 4 MEI - Erthepe tentoonstelling Fransen, Raadhuis 13.00 - 17.00 uur Heemkamer Erp - Raadhuis Erp De Heemkamer in het oude Raadhuis is open op maandag- en donderdagavond van 20.00-22.00 uur en op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur Activiteiten voor senioren • Ontmoeting op Zondag: iedere tweede zondag van de maand, van 14.00 uur 16.00 uur in Ter Aa. • KBO kaarten: tweede dinsdag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur in Ter Aa • KBO kienen: eerste maandag van de maand van 13.45 – 15.45 uur in Ter Aa. • Bridgen voor KBO leden: elke maandag van 13.30 - 17.00 uur in Ter Aa.

• •

• • •

Handwerken voor KBO leden: elke dinsdag van 13.30 - 16.30 uur in Ter Aa. Meer Bewegen voor Ouderen: elke woensdag van 10.45 - 11.45 uur in Ter Aa. Zingen: iedere woensdag repeteert het Seniorenkoor Vrolijk Zingen Wij van 14.00 15.00 uur in Ter Aa. Wandelen met de KBO: iedere woensdag vertrek 09.30 uur, start beurtelings bij Ter Aa Erp, Het Span Keldonk en Den Hazenpot Boerdonk. Fietsen met de KBO: van mei t/m oktober iedere donderdagmiddag, vertrek 13.30 uur vanaf Hertog Janplein Jeu de Boules: iedere dinsdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur en iedere donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur in Ter Aa. Koersbal: iedere donderdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur in Den Hazenpot.

Expositie Simeonshof In de centrale hal is een permanente expositie te zien, met werk van Erpse kunstenaars.


KBO St. Servatius ERP - KELDONK - BOERDONK

Nieuws van KBO Sint Servatius

Vriendschapsplein Voorafgaande aan de jaarvergadering op 21 maart heeft Esther de Bie een presentatie gegeven over het Vriendschapsplein. Esther is als maatschappelijk werkster en ouderenadviseur werkzaam voor ONS welzijn en mede initiatiefneemster tot Samsam Veghel. Samsam is een marktplaats op de computer die in heel veel gemeenten is opgezet en waar vraag en aanbod van diensten door buurtbewoners bij elkaar komen. Bijvoorbeeld oppasmoeder, kluswerkzaamheden, koken voor anderen, gezellig samen praten. Het doel is om in de directe omgeving elkaar te ontmoeten en iets voor elkaar te betekenen. Een van de recent toegevoegde categorieën is het Vriendschapsplein. Vaak gebeurt het dat de contacten met een vriend of vriendin in de loop ter tijd verwateren. Hij of zij wordt opa of oma en gaat een of meerdere dagen oppassen. Leuk voor de grootouders en kleinkinderen. Maar jij voelt je een beetje alleen, je zou kunnen zeggen een beetje ‘eenzaam’ op de momenten die je eerst samen doorbracht. Of

Uit de Kunst

je verliest een familielid of kennis waardoor je meer tijd voor jezelf krijgt in plaats van tijd met anderen. Op het Vriendschapsplein kun je die lege plek een nieuwe invulling geven. Je zet er op wat je wilt gaan doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop, de Noordkade of Markant, kaarten, een eind fietsen of gewoon praten. Jij kunt bepalen met hoeveel personen je het in een groep wilt proberen. Lijkt het u wat? Vanuit de KBO zijn er twee activiteiten die u daarbij kunnen helpen. Deelnemers van de KBO Helpt leggen u graag uit hoe u gebruik kunt maken van het Vriendschapsplein. Als u wilt, kunnen zij samen met u op SamSam en het Vriendschapsplein inloggen. Zij staan op de dinsdagmiddagen tussen twee en drie uur in het Raadhuis in Erp voor u klaar. En de organisatoren van Ontmoeting op zondag, op de tweede zondag van de maand, kunnen u helpen met het uitvoeren. Het zou zo maar kunnen dat er meerdere bezoekers van Ontmoeting op zondag zijn die gezellig iets samen willen doen op een andere dag dan de

tweede zondag van de maand. De eerstvolgende keer is op zondagmiddag 8 april van twee tot vier uur in Ter Aa, ingang oude bibliotheek. U bent welkom op de dinsdagmiddagen of bij Ontmoeting op zondag op de tweede zondag van de maand.

Uitnodiging Jaarconcert Het is weer bijna zo ver. Dit jaar vindt het Jaarconcert van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps plaats in Theater Markant in Uden. Op zaterdag 14 april poetsen de blazers hun instrumenten op en presenteren ze u hun jaararrangement. Lady speaker Astrid Bonemeijer verwelkomt u met een speciaal muziekstuk en ook de nodige verrassingen blijven niet uit. Het belooft een speciale middag te worden. Het programma begint om 14.00 uur, de pauze is om 14.45 uur en de tweede sessie eindigt om 16.15 uur waarna er tot 17.00 uur gelegenheid is voor een borrel. Het concert vindt plaats in Theater Markant in Uden en wordt u aangeboden door de Rabobank Uden-Veghel. De gratis kaartjes kunt u reserveren via de site markantuden.nl/theater of bel 0413256110.

Herkenbaarheid mag (weer)

Onlangs wandelde ik door het Van Abbemuseum in Eindhoven. Na een paar zalen werd ik aangesproken door een mevrouw die blijkbaar bij het museum hoorde. Voorzichtig legde ze me uit dat ik de tentoonstelling in verkeerde richting doorkruiste. Aan de titelkaartjes had ik al wel gezien dat ik in het leven van de schilder terug in de tijd ging. Maar daarmee niet echt tegen de stroom in, er waren nauwelijks andere bezoekers te bekennen. “Maar,” zo hernam de mevrouw, “het werk laat zich beter begrijpen als je de levensloop van de kunstenaar chronologisch volgt.” Ik bedankte haar vriendelijk voor haar advies en zei haar zo meteen de tentoonstelling in omgekeerde richting nogmaals te bekijken. Ik zag vooral geëngageerd werk, veel politieke en maatschappelijke statements met af en toe een beeldend werkje. Maatschappelijk ongetwijfeld van grote waarde, beeldend raakte ik niet onder de indruk. Behalve in de laatste zaal, die ik dus al als eerste had gezien. Ik was er snel klaar. Wat ben ik blij met het veranderende kunstlandschap. Waarbij men mij niet meer voor cultuurbarbaar betitelt als ik geniet van een herkenbaar

plaatje. Dat kan weer volop. Gelukkig. Dichtbij In Nuenen is een galerie (Bonnard) die zich uitsluitend bezighoudt met hedendaags realisme. Dan moet je niet denken aan beeldhouw- en schilderwerk met fotografische precisie. Zonder een verhalende uitleg mag je hier gewoon genieten van wat je ziet, boeiende beelden vanuit veel verschillende ziens- en werkwijzen met groot vakmanschap vervaardigd. Zo ook in Uden, ik schreef al eerder over het Kunststation. In Schijndel (ook Meierijstad) in ‘t Spectrum tot en met 12 mei iedere werkdag van 10.00 tot 20.00 uur Peter Koene. Wat verder weg Ook grotere musea lijken hun expositieruimtes steeds vaker open te stellen voor realistische kunst. Kort geleden treinde ik speciaal naar het Drents Museum in Assen voor de tentoonstelling <The American Dream>. Ik was vooral getriggerd door het schilderwerk van Edward Hopper, dat wilde ik wel eens in het echt zien. Mijn verwachtingen waren hoog. Dat mocht ook wel; de reis met het openbaar vervoer retour op een dag lukt maar nauwelijks. Ik genoot van Hopper, sober geschilderd. Onderwerp en techniek zorgen samen voor een duidelijke boodschap van vervreemding en eenzaamheid. Maar er was meer. Hyperrealistisch schilderwerk in zuurtjeskleuren over … jawel, zuurtjes. Google maar eens op <The Candy Store> van Richard Estes. Ernaast nog eentje, <Cooper Union Trash> geschilderd door Idelle Weber. Gewoon afval bij een muurtje van gewassen beton, maar dan geschilderd. Ik nam wat afstand om een foto te kunnen

maken, liep achteruit en voelde iets tegen mijn rug. Ik draaide me om en schrok. Er lag een vrouw in een nis-achtige ruimte. Ik was tegen het koord gelopen dat de ruimte afsloot. Mens Een wat matig verlichte ruimte. Met op de grond tegen de wand een slordig hoopje mens. De kleding lijkt echt. Is ook van textiel leer ik later. Is de vrouw misschien ook echt? Is dit een performance? Waar hangt de (verborgen) camera? Het is een beeld, een hyperrealistisch beeld van Duane Hanson. <Derelict Woman> Gemaakt van polyester en fiberglas, beschilderd met olieverf en gekleed in textiel. Een ontluisterend beeld. Ze is compleet van de wereld. Is het een zwerfster, een ziek persoon, een … Ik zie en hoor medebezoekers schrikken, vol ongeloof kijken, “gedver” tegen hun groepje roepen. Een beeld dat niemand onverschillig laat. In de Kunsthal in Rotterdam loopt momenteel ook een expositie met hyperrealistische beelden van mensen. Ik ben er nog niet geweest, moet er dus nog naar toe. Haasten hoef ik niet, nog drie maanden de tijd. Misschien zien we elkaar? Zakelijk Drents Museum: nog t/m 27 mei. The American Dream (Amerikaans Realisme) Veel uitleg over de maatschappelijke en politieke situatie in de VS na WO II voor wie dat niet zelf al heeft meegemaakt of onthouden. Kunsthal Rotterdam: tot 1 juli. Hyperrealisme

Door Joop Schuurmans kunst@erpsekrant.nl

- 23


Bende op zoek noar unne n auto? OCCASIONS AUDI A3 1.6 FSI SPORTBACK 5 DRS LM VELGEN NAVIGATIE 80000 KM 2011 BMW 318I EXE AUTOMAAT NAVIGATIE ECC 108000 KM

2007

BMW 118 I EXE 3 DEURS NAVIGATIE LM VELGEN 117000 KM

2010

BMW 540I HIGH EXE NAVIGATIE LEDEREN BEKL

2007

185000 KM

BMW 523I HIGH EXE O.A LEDEREN BEKL NAVIGATIE 79000 KM

2011

FIAT SEDICI 1.6-16V YOUNG AIRCO LM VELGEN 88000 KM

2010

HONDA JAZZ 1.2 5 DEURS AIRCO LM VELGEN

2009

50000 KM

OPEL MERIVA 1.4 T COSMO AUTOMAAT ECC LM VELGEN 90000 KM 2012 RENAULT MEGANE RS (VOOR DE ECHTE LIEFHEBBER)

2011

VW GOLF PLUS 1.4 FSI AUTO. HIGHLINE ECC LM VELGEN 100000KM

2010

VOLVO V40 1.6 MOMENTUM NAVIGATIE ECC LM VELGEN 80000 KM

2012

STATIONWAGON / MPV BMW TOURING 316I HIGH EXE NAVIGATIE LEDEREN BEKL 48000 KM 2009 BMW TOURING 318I EXE M PAKKET O.A NAVIGATIE 110.000 KM

2010

BMW 330D TOURING LUXURY-LINE 250 PK VELE OPTIES

2012

FORD MONDEO WAGON 2.0 TDCI TITANIUM O.A LEDEREN BEKL

2012

FORD MONDEO WAGON 2.0 TDCI TITANIUM AUTOMAAT 73000 KM

2013

HYUNDAI IX35 2.0I STYLE AUTOMAAT NAVIGATIE 106000 KM

2011

KIA SPORTAGE 1.6I X-ECUTIVE ECC LM VELGEN

2012

Heb Tweede Paasdag een uurtje over? Loop eens binnen in onze showroom aan de Rijbeemd. We hebben koffie, iets lekkers en een kleine veertig autoâ&#x20AC;&#x2122;s voor je klaar staan.

PAASACTIE Tank voor dank!

NISSAN QASHQAI 1.6 CONNECT-EDITION NAVIGATIE ECC 60000 KM 2011 NISSAN QASHQAI 2.0 TEKNA ECC LED. BEKL NAVIGATIE 45000 KM

2012

OPEL ZAFIRA 1.8-16V 7 PERSOONS AIRCO LM VELGEN

2005

OPEL INSIGNIA SPORTS TOURER 2.0 CDTI 4X4 NAVIGATIE LEER

2011

OPEL MERIVA 1.4T COSMO AUTOMAAT ECC LM VELGEN 90000 KM

2012

OPEL ZAFIRA 1.6 TDCI COSMO 7 PERSOONS NAVIGATIE ECC

2013

OPEL MOKKA 1.6 EDITION LM VELGEN ECC

2013

98000 KM

PEUGEOT 2008 1.6 VTI ALURE NAVIGATIE ECC 60.000 KM

2014

PEUGEOT PARTNER TEPEE 1.6 VTI AIRCO DAKRAILS 75000 KM

2012

PEUGEOT 3008 1.6 VTI BLEU LEASE ECC NAVIG. LM VELGEN 79000 K

2013

PEUGEOT PARTNER TEPEE 1.6 VTI ECC 75000 KM

2012

RENAULT GRAND SCENIC 1.5 DCI BOSE AUTOM. NAVIGATIE 129000 k 2011 RENAULT MEGANE ESTADE 2.0 TURBO NAVIGATIE ECC LM VELGEN

2010

RENAULT SCENIC 1.2 TCE X-MOD BOSE ECC NAVIGATIE 79000

2014

SEAT ALHAMBRA 2.0 URBAN-STYLE 7 PERSOONS ECC LM VELGEN

2008

SKODA OCTAVIA COMBI 1.2 TSI ELEGANCE ECC LM VELGEN 61000 KM 2012

Koop je uiterlijk maandag een occasion bij Pepers Autobedrijf, dan krijg je er een volle tank benzine bij!!!

VOLKSWAGEN TIGUAN 2.0 FSI AUTOMAAT NAVIGATIE LEER 35000 KM 2014 VOLVO V40 1.6 MOMENTUM NAVIGATIE ECC LM VELGEN 81000 KM 2012 VOLVO V50 2.0 MOMENTUM NAVIGATIE LEDEREN BEKL ECC 92000 KM 2012

Tweede Paasdag:

Paasshow van 11.00 - 16.00 uur.

Rijbeemd 7, Erp | t 0413 - 211 902 | w www.autobedrijfpepers.nl - 24

Profile for Erpse Krant

Erpse Krant 2018 - editie 12  

Erpse Krant 2018 - editie 12  

Advertisement