__MAIN_TEXT__

Page 1

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019


MENTALE VEERKRACHT We leven in een wereld waarin alle informatie die we nodig hebben slechts één muisklik van ons verwijderd is. Steeds met elkaar geconnecteerd, gaat alles heel snel. Technologie zorgt ervoor dat bepaalde taken veel vlotter verlopen, maar ook dat we minder uitgedaagd worden om echt na te denken. We worden overladen met informatie terwijl onze hersenen minder getraind zijn. Hierdoor zijn we vatbaarder voor stress en burn-out. Neuropsychologe Elke Geraerts stelt dat we door ons ‘mentaal kapitaal’ te vergroten, terug weerbaarder worden. Wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht en hoe u deze zelf kunt trainen, leest u in een interview met bedrijfspsychologe en gecertificeerd coach Kris Colpaert. Verder blikken we in deze editie terug op de belangrijkste EROVactiviteiten en laten we u kennismaken met ons gevarieerd voorjaarsprogramma waarmee we elk van u hopen te inspireren. We wensen u alvast veel leesplezier! Brecht Carels, Leentje Grillaert, directeur gedeputeerde voorzitter

COLOFON

2

Economische Raad voor Oost- Vlaanderen, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent | +32 9 267 86 10 | info@erov.be | www.erov.be Verantwoordelijke uitgever: gedeputeerde Leentje Grillaert, voorzitter Datum van uitgifte: 31 november 2019 EROV nieuwsbrief Ontwerp: Magelaan Fotografie: Nik Vermeulen, Fotogenik


4 Inspireren Het belang van veerkracht 7 Ondernemerschap Netwerken is een werkwoord 8 Streekproducten Streekproducten in de buurtsupermarkt 9 Handelskernen Over freelance en coworking 10 Fotoverslagen Events 12 Agenda


HET BELANG VAN VEERKRACHT INTERVIEW MET KRIS COLPAERT

Kris Colpaert is bedrijfspsychologe en gecertificeerd coach. Ze schreef twee boeken, geeft les aan de Ugent en werkt als consultant. Onder andere thema’s als stress en burn-out, het uitbouwen van een positief HR beleid en veerkracht liggen haar nauw aan het hart. Over dat laatste onderwerp gaf ze voor EROV een lezing in de KBC toren te Gent. Wij spraken met haar over het belang van veerkracht en het voorkomen van een burn-out in een organisatie.

4

EROV nieuwsbrief


We moeten afstappen van het idee dat multitasken ons productiever maakt. Meer ‘singletasken’ vormt de oplossing.

Wat is veerkracht en waarom verdient het meer aandacht?

Is veerkracht dan hét wondermiddel tegen burn-out?

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Iedereen botst wel eens op een tegenslag in zijn leven, maar elk van ons heeft ook ergens een inherente kracht om terug vooruit te gaan. We leven in een tijdperk waarin we overladen worden met een enorme hoeveelheid informatie, we continu met de buitenwereld willen geconnecteerd zijn en waarin alles heel snel moet gaan. Als we geen zorg dragen voor ons brein is er een grote kans dat we op termijn in een te hoge stress, en in het slechtste geval, burn-out belanden. Veerkracht verhogen is het ultieme tegengif voor burn-out.

Burn-out is een energieziekte. Het is werkgerelateerd en bepaalde mensen zijn er vatbaarder voor dan anderen. Gelukkig zijn op je werk is een combinatie van verschillende factoren. Veerkracht is een belangrijke buffer tegen stress, maar is zeker niet hét absolute wondermiddel tegen een burn-out. Belangrijk is bijvoorbeeld ook werken in een positief team, met een begripvolle manager en op een manier waarbij je je werk autonoom kan invullen. In de workshops die ik geef gaan we ook veel dieper in op alle thema’s die in een bepaalde werkcontext relevant zijn.

Op welke manier heeft een steeds digitalere omgeving invloed op onze vatbaarheid voor stress en burnout? Dankzij technologie kunnen mensen veel meer taken gaan ‘outsourcen’ waarbij vroeger meer nagedacht werd. Zo hebben we steeds een rekenmachine en een gps bij de hand en liggen de pakketjes die we bestellen gewoon de volgende dag bij ons in de bus. Ons brein wordt dus eigenlijk luier, maar moet tegelijkertijd ook een enorme hoeveelheid aan informatie kunnen verwerken. Als je dan nog eens in een job zit die heel veel van je vraagt, waarin je niet genoeg auto­nomie hebt, waarin je rol niet duidelijk is,… ben je heel gevoelig voor stress en een burn-out. We moeten onze hersenen dus terug gaan trainen zodat we weerbaarder worden.

Op welke manier kunnen mensen werken aan hun eigen veerkracht? Kan je een paar voorbeelden geven? Ten eerste moeten we afstappen van het idee dat multitasken er voor kan zorgen dat we productiever zijn. We verdelen onze aandacht over verschillende taken tegelijkertijd, maar op het einde van de rit doen we er dubbel zo lang over om alles gedaan te krijgen, ons brein werkt immers zo niet. Een oplossing is dus eigenlijk om meer te gaan ‘singletasken’. Wanneer je een moeilijke taak moet oplossen, is het een goed idee om je af te zonderen van alles dat je zou kunnen afleiden. In plaats van je taken te verdelen over de beschikbare werkuren, is het beter je bewust te zijn van de momenten waarop je aandacht het scherpst is. De moeilijke taken kunnen dan ingepland worden.

december 2019

5


Veerkracht verhogen is het ultieme tegengif voor burn-out.

Volgens het pareto-principe zouden mensen 80% van hun taken gedaan kunnen krijgen op 20% van hun tijd, op voorwaarde dat ze 100% gefocust te werk gaan. We worden dus betaald om veel uren te doen, terwijl we daarom niet het meest efficiënt werken.

Wat kunnen managers gaan doen om mensen op de werkvloer weerbaarder te maken? Het is goed om zich heel bewust te worden van de druk die mensen ervaren omwille van hun job, om stress signalen te herkennen. Bepaalde veranderingen in gedrag kunnen hiervoor een goed signaal zijn. Als je bijvoorbeeld ziet dat iemand opeens heel apathisch wordt terwijl die vroeger altijd degene was die actief meedacht, of wanneer iemand plots meer ziek valt of heel cynisch wordt… is het hoog tijd voor een gesprek. Empathisch leiding geven maakt het verschil tussen een manager en een goede manager. Het houdt in dat leiders goed opletten, dingen durven benoemen en mee nadenken hoe bepaalde zaken kunnen worden opgelost.

Als digitalisering zo’n belangrijke invloed heeft op onze hersenactiviteit, hoe voorspel je dan dat de arbeidsmarkt er in de toekomst uit zal zien? We komen in een fase terecht waarin mensen zich ook meer zorgen beginnen te maken over hun jobs door de digitalisering en de robotica. Elke Geraerts bracht net haar nieuwste boek ‘Authentieke Intelligentie’ uit.

6

EROV nieuwsbrief

Daarin legt ze uit wat mensen uniek maakt en wat hen onderscheidt van computers, namelijk onze hersenen. De mens zal altijd de vrijheid hebben om zijn hersenen te gaan herprogrammeren. In tegenstelling tot computers kunnen wij creatief denken, empathisch handelen en bewust ‘neen’ zeggen tegen dingen. Digitalisering zal de wereld veranderen, maar wat het allerbelangrijkste is, is hoe mensen hier mee om gaan.

Je schreef zelf ook een boek, namelijk ‘Vijftig Tinten Wijs’. Hoe kadert dit boek zich in dit thema? Mensen die de kaap van 50 bereikt hebben, maken zich vaak zorgen over wat deze leeftijd betekent in hun carrière en in hun algemeen welzijn. Alles hangt af van onze mindset en hoe we omgaan met verandering. Levenslang leren, net­ werken, durven stilstaan zijn zo nog maar een paar voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen. Langs de andere kant heeft de werkgever natuurlijk ook een belangrijke opdracht om hun 50jarigen veel sneller te laten omvormen en zich voor te bereiden op een digitale transformatie.


SLIM NETWERKEN: VAN COMFORTZONE NAAR EFFORTZONE

Dat netwerken een must is, kunnen we niet langer ontkennen. Alleen weet niet iedereen hoe je dit op een slimme manier kan gaan doen. Dimitri Verhoye, managing director Smart D’Advice en netwerktrainer, biedt antwoorden. Netwerken is volgens hem immers iets dat je kan leren. Welke valkuilen bestaan er zoal op vlak van netwerken? Ten eerste is het belangrijk dat men gaat netwerken wanneer alles professioneel goed loopt en niet als redmiddel wanneer het bedrijf in nood is. Probeer daarnaast ook vaker uit je comfort­zone te komen en je zogenaamde ‘effortzone’ te betreden. Mensen maken vaak de fout om anderen op te zoeken die ze al kennen. Wanneer men zich in een grotere groep van onbekenden bevindt, vindt men het moeilijk om zichzelf spontaan voor te stellen en is men nogal snel geneigd de blik af te wenden. Wees goed voorbereid, bedenk een goede elevatorpitch en ontwerp een goed businesskaartje!

Probeer vaker uit je comfortzone te komen en je zogenaamde ‘effortzone’ te betreden.

Kan je van al je medewerkers verwachten dat ze regelmatig gaan netwerken? Vandaag de dag is netwerken een noodzaak in elk bedrijf. Het is echter belangrijk dat je als werkgever bepaalde richtlijnen meegeeft aan de ambassadeurs van je organisatie. Er zijn bitter weinig organisaties die hiervoor een strategie hebben en hun mensen de juiste faciliteiten kunnen bieden. Zo denk je beter bij voorbaat na over het nut van het netwerken, welk budget je kan besteden en hoeveel vrijheid je je ambassadeurs wil geven.

Wat is volgens jou de sterkte van offline- versus online netwerken? Face-to-face netwerken biedt een aantal grote voordelen. Je leert om jezelf voor te stellen, je kan eens over andere dingen praten dan gewoon business en de personen waarmee je praat informeel leren kennen. De rol van sociale media bij het netwerken mag daarnaast ook zeker niet onderschat worden. Zo is LinkedIn nog steeds het sterkste medium online. De kosten zijn minimaal en het zou wel eens de meest geüpdate database op onze aardbol kunnen zijn. Netwerken begint echter wel bij het effectief ontmoeten van mensen. Pas wanneer je goed weet wie er zich in je online netwerk bevindt, zal je je netwerk optimaal kunnen onderhouden en laten renderen.

december 2019

7


STREEKPRODUCTEN IN DE BUURTSUPERMARKT

Koop voortaan je streek- en hoeveproducten in de supermarkt Vijfentwintig lokale producenten uit Oost-Vlaanderen ontmoetten op maandag 7 oktober heel wat zelf­standige supermarkten en retailers. EROV, Buurtsuper en het Innovatiesteunpunt sloegen de handen in elkaar en brachten lokale voedingsbedrijven en zelfstandige supermarktuitbaters samen op een ‘Meet the buyer B2B-event’ bij Kruiden Claus in Kruisem.

Lokale supermarkten zoeken naar een uitbreiding van hun assortiment met bijvoorbeeld biologische sappen, verfrissende streekbiertjes, traag geroosterde koffie, kwalitatief hoevevlees of verse zuivel. Op die manier spelen ze in op de toenemende vraag naar streek- en hoeveproducten en kunnen ze zich beter onderscheiden van hun concurrenten.

Ook de lokale producenten zijn steeds op zoek naar nieuwe afzetmarkten. Een lokale buurtwinkel is hiervoor een uitstekend kanaal. Op 30 maart 2020 vindt een nieuwe B2B-smaakmarkt plaats waarop lokale producenten in contact komen met horeca, retail en grootkeukens.

Luc Ardies, directeur van Buurtsuper: “Door een rechtstreeks contact met de producent, ontdekt de zelfstandige supermarktuitbater of retailer het boeiende verhaal achter de unieke producten. Bovendien maakt een lokale samenwerking de keten korter, wat opnieuw goed is voor het milieu.”

EEN PERFECT EINDEJAARSGESCHENK Producten van eigen bodem om mee uit te pakken! Alle info: www.grootvleeshuis.be

8

EROV nieuwsbrief

De Gentse Azalea is een Europees erkend streekproduct. Bezoek de Floraliën van 1 tot 10 mei 2020 en ontdek de ontelbare mogelijkheden om deze plant in je huis te gebruiken! Alle info op www.floralien2020.be


OVER FREELANCE EN COWORKING

Vlaanderen telt 135.710 freelancers. Een stijging van maar liefst 23,9% op drie jaar tijd. Een freelancer werkt zonder personeel en is zijn eigen baas. Drie op vier freelancers werkte ervoor als werknemer in dienstverband. Wij spraken met Kris Buckinx, zaakvoerder van MarketinX en initiatiefnemer van coworking space ‘Coco’ in het centrum van Stekene.

Kris was programmadirecteur bij TV Oost en startte vier jaar geleden met een eigen communicatiebureau. Hij levert totale communicatie­ plannen voor kmo’s, met een sterke nadruk op social media. “Als freelancer werk je meestal thuis en alleen. Daarom ben ik gestart met een coworking space. Ik huur het pand in het dorpscentrum van Stekene en heb plaats voor twaalf freelancers, die hier hun werkplek hebben en een bijdrage betalen.”

Booming business

Sociaal contact

Financieel

Hij haalt aan dat coworking ‘booming business’ is. De vraag is groter dan het aanbod. “Naast freelancers zijn ook bedrijven uit Antwerpen en Brussel geïnteresseerd in deze coworking space. Ze willen hun personeel uit het Waasland de mogelijkheid geven om een aantal uren dichtbij huis te werken in plaats van in de file te staan. Daarom ga ik volgend jaar mijn capaciteit verdubbelen en flexplekken inrichten.”

“Het sociaal contact met andere freelancers is heel belangrijk. Je hebt collega’s nodig om te kunnen functio­ neren. Het is hier huiselijk en gezellig ingericht. Je mag zelfs je hond meebrengen, op voorwaarde dat het een rustige hond is (lacht).”

Als freelancer bepaal je zelf de strategie, kies je je werkuren, bouw je zelf iets op. Heel wat voordelen, maar toch niet altijd evident. Kris vertelt dat het bij de start financieel een uitdagende stap is. “Toen ik begon had ik een paar goede klanten. Je moet iets unieks kunnen leveren en je moet een netwerk hebben. Het is zeker geen ‘hoera verhaal’. Het is soms hard. Er zijn onbetaalde klantenfacturen en er is de druk om rustige de maanden te overbruggen. Je moet investeren om te kunnen verdienen. Vandaar dat het zo belangrijk is om je te omringen met een goede boekhouder en mensen die je advies kunnen geven.”

Vooral freelancers uit de crea­ tieve sector werken in Coco: een websitebouwer, iemand die video’s maakt, iemand die textiel bedrukt en een event­ bureau. “Het is een inspirerende omgeving. We leren van elkaar en versterken elkaars netwerk. Ik heb onlangs samen met een freelancer een nieuw bedrijf opgericht. We maken websites voor een scherpe prijs.“

december 2019

9


TOER LEKKER OOST-VLAAMS

25/08  Zo’n 6.000 bezoekers gingen op bezoek bij 25 streek- en hoeve­ producenten en kwamen alles te weten over het bedrijf of de hoeve achter de lekkere producten.

COLLOQUIUM 50 JAAR FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSKUNDE UGENT

10

EROV nieuwsbrief

CONGRES ONDERNEMEN IN 2030

19/09  Er waren méér dan 100 aanwezigen voor het 50 jarig jubileum van onze economie-faculteit. Gastsprekers waren de professoren Stijn Baert, Johan Albrecht, Mirjam Knockaert en Brent Bleys.

29/08  EROV organiseerde in Zwijnaarde zijn derde toekomstcongres ‘Ondernemen in 2030’ met vijf gastsprekers. Honderdvijftig aanwezigen luisterden geboeid naar o.m. de profes­ soren Cathy Macharis (VUB), Dirk Inzé (UGent) en Jonathan Berte (Robovision)


BEZOEK AAN RENEWI EVERGEM

03/10  We bezochten één van de vestigingen van Renewi, een toonaangevend waste-to-product bedrijf, waar duurzaamheid en circulaire economie hoog in het vaandel staan.

DE GEZONDHEID VAN DE ONDERNEMER

06/11  Kris Colpaert, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling, stress en burn-out enloopbaan­ begeleiding, kwam spreken over het effect van veerkracht op productiviteit en geluk. Er waren zestig aanwezigen in de KBC-toren.

december 2019

11


kalender 2020 INSPIRATIE VOOR ONDERNEMERS

15

/01

NIEUWJA ARSRECEPTIE EROV G R O O T V LE E S H U IS GE NT

Nieuwjaarsreceptie voor ondernemers met als gastspreker Nicholas Lataire, adjunct-directeur bij News City

MAART

PL ATFORM JONGE ONDERNEMERS

Sessie rond falend onder­ nemerschap

EROV AGENDA

24

09

13

GE NT

Vijf sessies over de geschiedenis en productie van jenever

G EN T

/03

STUDIENAMIDDAG SOCIAL PROFIT

Vier sprekers over ‘actuele managementuitdagingen in de social profit’

APRIL

INZICHTEN UIT DE VRIJETIJDSECONOMIE

De vrijetijdseconomie wint aan belang: wat kan uw bedrijf hieruit leren?

04

/03

J EN EV ER C U R S U S

30

/03

B2B-SMA AKMARKT R EF R A M E

G HEL AM CO AREN A, G EN T

Smaakmarkt voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en interesse heeft in lokale producten.

/06

NETWERKDAG 2020

Bedrijfsbezoek aan Brandweerzone Centrum Gent

/05

U I T R EI K I N G ER O V M I N I * S T ER *AWA R DS

Verdienstelijke miniondernemers worden in de bloemetjes gezet. De winnaar krijgt de gouden EROVMini*Ster*Award

JUNI

U I T R EI K I N G C H A R T E R S D U U R Z A A M O N D ER N E M E N , I.S.M. VOKA

Ondernemers die inzetten op duurzaam ondernemen bekomen een charter

06-14/06 W EEK VA N D E K O R T E K ET EN

Met o.m. de erkenning van nieuwe Ambassadeurs ‘Lekker Oost-Vlaams’

MEER INFO? Bezoek onze website www.erov.be! Of contacteer EROV: Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent – 09 267 86 10 – info@erov.be

Profile for EROV

Nieuwsbrief december 2019  

Een nieuwe editie van de nieuwsbrief van EROV, vol van de voorbije evenementen, boeiende interviews en een vooruitblik naar activiteiten in...

Nieuwsbrief december 2019  

Een nieuwe editie van de nieuwsbrief van EROV, vol van de voorbije evenementen, boeiende interviews en een vooruitblik naar activiteiten in...

Profile for erov_ovl
Advertisement