Page 1

Julemagasin


Hva handler julen om? Julen er for oss en tid for glede, en tid for å være i selskap med venner og familie, gi gaver til mennesker vi bryr oss om, spise god mat og drikke brennevin til de gamle stuper. Men hvorfor feirer vi jula? Jula er en av kirkens store høytider. Vi feirer den for å markere at Jesus ble født i en stall i Betlehem en natt for ca 2000 år siden. Hans mor het Maria, hans far var Gud selv - og hans jordiske stefar het Josef. Bibelen sier Jesus ble et menneske for å identifisere seg med oss, og for at vi skal kunne identifisere oss med han. I julen feirer vi at Jesus er verdens lys - som er sterkere enn alt mørke. Vi feirer at han er livet - som er sterkere enn all død. Og vi feirer at han er visdommen - sterkere enn all ondskap. Alt dette, og mye mer, er verdt en fest.


Oppskrift til hvordan du lager pepperkaker Dette er nøkkelen til gode pepperkaker. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag. Strø litt mel på bordet, og elt og kjevl ut deigen til den er ca 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Ingredienser for 25 porsjon(er) 150g smør 1dl lys sirup 2 dl sukker 1 dl kremfløte 450g hveteme l½ ts malt

Juletreet Juletreet er noe man forbinder med jul, en velstelt gran prydet med vokslys, gull glitter og sjokolade. Jula hadde vel ikke vært det samme uten. Et tre i stua med presanger under, et av julens edle mirakler. Julen har bragt velsignet bud. Nu glædes gamle og unge: Hvad englene sang i verden ud, nu alle små børn skal sjunge. Grenen fra livets træ står skønt med lys som fugle på kviste. Det barn, som sig glæder fromt og kønt, skal aldrig den glæde miste -Den danske salmebog, København 1985, nr 109

½ ts malt nellik ½ ts pepper 2 ts malt kanel, ingefær 1ts bakepulver


Kjøp julegavene hos

Kubbelys og juledekor fra 9.99 kr

Mijøvennelige juleposer 29.kr stk

Julemagasin til søstrene larsen  

Fikk i skoleoppgave å lage et julemagasin

Julemagasin til søstrene larsen  

Fikk i skoleoppgave å lage et julemagasin

Advertisement