Page 1

AF NEWSLETTER CAT.FH11 15/12/08 09:29 P gina 1 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

nforma

NÚM. 4 - Desembre 2008 www.eroski.es

B ut lle t í E xc lus iu pe r a Líder s d ' Op i n i ó

editorial

La gestió de processos, empenta per a l’excel·lència. Una empresa és tan eficient com ho són els seus processos transversals de negoci i tan dinàmica com ho són les seves persones. Aquesta dualitat socialempresarial forma el paradigma principal del nostre model de gestió. Fa temps vam emprendre a EROSKI el camí cap a la transversalitat en la gestió, amb la convicció que ens aportaria suficients elements diferencials per competir en un mercat cada vegada més exigent, dur i

SOM CADA VEGADA MÉS EFICIENTS, AMB UNA VISIÓ MÉS TRANSVERSAL I GLOBAL I SOLUCIONS MÉS INTEGRALS.

Agustín Markaide Director general d'EROSKI

global. Ja fa anys que treballem amb aquesta orientació, que ha anat evolucionant en el temps i ens ha permès que la nostra empresa hagi assolit la gestió integral de processos.

Els resultats d’aquesta manera de treballar afecten aspectes com l’eficiència, la simplificació de processos, la reducció de costs, la disminució de temps

Composici n

per incorporar nous productes, la resolució d’incidències i molts més avantatges. I com no podia ser d’una altra manera, en una empresa l’eslògan de la qual és ‘amb tu’, amb el client, ens hem centrat en els processos més relacionats amb la seva satisfacció i experiència de compra, els que més valor li aporten.

Som cada cop més eficients, emprenem els projectes amb una visió més transversal i global i oferim solucions més integrals, tot i que sabem que el recorregut encara és llarg i l’apassionant viatge de la millora no ha acabat.

En aquest recorregut, creiem que les certificacions de qualitat independents tenen un paper intern rellevant, verifiquen els avenços relatius i animen els equips a anar més lluny. Així, des de fa anys, algunes activitats d’EROSKI actuen com a llebres internes, com a referents i se sotmeten al veredicte de certificadors externs.

Per això, ens plau rebre un cop més el reconeixement d’Euskalit, la prestigiosa Fundació Basca per a la Qualitat.

Aquesta vegada, la nostra Plataforma de Productes Frescs

LA NOSTRA PLATAFORMA DE PRODUCTES FRESCS HA ACONSEGUIT LA Q D’OR I EROSKI/VIATGES LA Q DE PLATA. ha aconseguit la Q d’Or i EROSKI/viatges, la Q de Plata. En ambdós casos, es tracta de guardons significatius a la qualitat de la gestió. La Q d’Or a les Plataformes de Frescs és el premi a la coherència, a l’inconformisme i a l’evolució permanent, perquè ja havíem aconseguit la Q de Plata fa quatre anys. I amb EROSKI/viatges, el nostre primer negoci integral que ha rebut aquest reconeixement, ens convertim en pioners ja que és la primera empresa del sector que rep aquest guardó.

Com deia, el camí és llarg, però aquests reconeixements i d’altres ens indiquen que anem pel camí correcte.


AF NEWSLETTER CAT.FH11 15/12/08 09:29 P gina 2 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

notícies Obrim el nou Parc Comercial Almenara a Múrcia L’obertura al novembre del nou centre a Lorca (Múrcia), amb una inversió de 170 milions d’euros, ens ha permès generar 160 llocs de treball directes i 1.500 d’indirectes per als 160 comerços que hi ha instal·lats. Així, completem la previsió de set obertures d’hipermercats per a 2008. La inauguració d’aquest nou centre a Lorca, amb més de 8.000 metres quadrats de sala de vendes, enforteix la nostra presència a la Comunitat de Múrcia, on ja tenim 26 establiments.

EROSKI s’associa amb Topland per gestionar els seus hipermercats a Espanya Recentment hem creat, juntament amb Topland, una “joint venture” per gestionar 12 dels nostres hipermercats a Espanya, per un valor aproximat de 361 milions d’euros. Aquesta operació és la més important de sale & leaseback (acord d’arrendament financer) del sector que s’ha produït a Espanya i forma part d’una de més gran, l’objectiu de la qual són els 1.000 milions d’euros. Mitjançant aquesta operació, que constitueix un èxit molt destacable, tenint en compte l’actual clima financer, alliberem capital dels actius immobiliaris sense perdre’ls. Amb la gestió en règim de lloguer a llarg termini potenciem la línia estratègica d’inversions sostingudes, que ja han superat els 1.200 milions d’euros en els dos darrers anys.

Donem suport al sector agroalimentari regional Continuem estrenyent els llaços amb el sector agroalimentari regional. Hem signat un conveni amb el Govern d’Aragó per promocionar la producció alimentària d’Aragó. L’acord ens compromet a promoure la sostenibilitat d’aquest sector i a potenciar les vendes i la presència de productes aragonesos en la nostra xarxa de botigues. Per això, mantindrem les col·laboracions actuals per comercialitzar alguns productes de la regió, com la Indicació Geogràfica Protegida d’Anyell de llet d’Aragó, i n’incorporarem d’altres, com el préssec Denominació d’Origen de Calanda, que formarà part de la gamma Eroski NATUR. En la mateixa línia treballem amb el Govern de Navarra, amb el qual, en la visita recent que han fet a la nostra seu, hem acordat continuar estrenyent els llaços i donant suport als productes navarresos.

Participem en el XXVI Congrés Nacional d’al·lergologia de la SEAIC El nostre Departament de Qualitat ha participat en el Congrés Nacional de la Societat Espanyola de l’Al·lergologia i Immunologia Clínica que va tenir lloc a Bilbao el mes de novembre. La responsable de la Unitat Analítica de Química d’EROSKI, Jaione Pagalday, va col·laborar com a prescriptora amb la seva ponència sobre l’al·lèrgia alimentària i la indústria: Etiquetatge i seguretat. Hi feia referència a les polítiques d’acció d’EROSKI sobre això, com les revisions exhaustives dels productes i etiquetatges o les auditories d’homologació i seguiment a proveïdors per complir així la nova legislació vigent pel que fa al cas.

2

Composici n

NÚM. 4 - desembre 2008 • eroski_informa@eroski.es


AF NEWSLETTER CAT.FH11 15/12/08 09:29 P gina 3 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

en profunditat

Avancem en l’autogestió dels equips Com a cooperativa de socis treballadors i consumidors, a EROSKI sempre ha prevalgut el concepte de participació de les persones, tant en la propietat, en les decisions, com en la gestió. Per aprofundir en aquest model d’empresa va néixer el projecte PARET (Participació Efectiva en el Treball), una manera de funcionament innovadora que permet als treballadors ser més autònoms i tenir més poder de decisió.

Aquest model es basa en la creació d’equips de gestió que, seguint el principi de l’autogestió, defineixen i comparteixen objectius, detecten problemes i plantegen possibles solucions. Així, desenvolupen les seves tasques d’una manera independent i creen un sistema de treball més participatiu, en què es redefineixen els rols, es millora la comunicació, es desenvolupa la competència i s’implanten noves eines de gestió.

Des que va començar aquest projecte el 2006 en sis centres com a prova pilot, s’ha consolidat com un model d’èxit i de referència i actualment 404 botigues i 20.833 persones han integrat en les seves activitats diàries aquesta nova manera de treballar.

El primer balanç de l’aplicació d’aquesta manera de gestionar equips presenta resultats molt positius. La implicació dels equips i la seva gestió més directa en el procés/futur de l’empresa ha permès millorar els resultats dels

centres. A més, també ha augmentat la satisfacció dels clients, que són atesos per treballadors més motivats i amb més autonomia per resoldre els seus problemes i demandes. En definitiva, amb PARET, sumar, multiplica.

HEM AUGMENTAT LA SATISFACCIÓ DELS CLIENTS, QUE SÓN ATESOS PER TREBALLADORS MÉS MOTIVATS I AMB MÉS AUTONOMIA.

ÉS UNA MANERA DE FUNCIONAMENT INNOVADORA QUE PERMET ALS TREBALLADORS SER MÉS AUTÒNOMS.

NÚM. 4 - desembre 2008 • eroski_informa@eroski.es

Composici n

3


AF NEWSLETTER CAT.FH11 15/12/08 09:29 P gina 4 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

responsabilitat social corporativa

>>> Units per la integració sociolaboral de les persones discapacitades Acabem de signar amb la Fundació ONCE un conveni pel qual incorporarem a la nostra plantilla 150 persones amb discapacitat, en els propers quatre anys. La Fundació ONCE col·laborarà en la formació, la selecció i el seguiment dels possibles candidats, la incorporació dels quals s’efectuarà en termes de competitivitat i en condicions laborals de mercat.

INTEGRACIÓ SOCIOLABORAL

L’acord també preveu iniciatives de comunicació per sensibilitzar la societat sobre la integració de les persones amb discapacitat.

>>> Infojoc, l’assessoria pedagògica de la joguina Un any més arriba Infojoc, la veterana assessoria pedagògica de la joguina d’EROSKI per orientar els consumidors davant la compra de videojocs, joguines i telèfons mòbils. Amb Infojoc responem des de fa més d’una dècada a la creixent demanda informativa dels adults sobre les joguines. I particularment els videojocs, a causa de la seva àmplia oferta, i la multitud de versions disponibles en el mercat i els dubtes sobre el seu contingut. A l’assessoria es pot accedir des dels nostres hipermercats EROSKI, per mitjà d’Internet (http://www.eroski.es/es/infojuego), per telèfon (902 540 846) i per correu electrònic (infojuego@eroski.es).

>>> Reconeguda la tasca de CONSUMER EROSKI a favor del consum sostingut La Fundació Doñana 21 ha atorgat el X premi al Desenvolupament Sostenible en la seva modalitat d’Internet al Canal de Medi Ambient de CONSUMER EROSKI, perquè és un mitjà de comunicació compromès amb el consum sostenible i sensibilitzat amb la reducció de l’impacte mediambiental. CONSUMER EROSKI ha estat l’únic mitjà que ha aconseguit aquest premi pel conjunt del seu treball i no per una informació en concret.

>>> Immillorable balanç de l’ús de bosses reutilitzables

1.250.000 de bosses tradicionals no utilitzades.

El resultat del projecte pilot per oferir alternatives a l’ús de bosses tradicionals de plàstic no pot ser millor: hem evitat l’ús d’1.250.000 bosses de plàstic. Des del passat mes de juny quatre botigues de Biscaia ofereixen als clients la possibilitat d’utilitzar bosses reutilitzables. Però l’aspecte realment nou de la iniciativa és que premiem els clients que no consumeixen bosses tradicionals. Així, descomptem 0,05 euros de l’import total de la seva compra i alhora donem aquesta mateixa quantitat per client a WWF/Adena.

NÚM. 4 - desembre 2008 • eroski_informa@eroski.es

Composici n

Eroski Informa CA Dic 2008  

Butlletí exclusiu per a líders d'opinió

Advertisement